Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"koostisained" - 142 õppematerjali

koostisained on liquid paraffin, paraffin wax, petrolatum (saadud mitteuuenevatest looduslikest allikatest). Mineraalõlid, petrolaatum jt on kõrvalproduktid, mis saadakse petrooleumist bensiini valmistamisel.
thumbnail
2
doc

Tervislik magustoit

Maasikasorbett Kogus Koostis 300 g Aedmaasikad 1 tk Apelsin 1 dl Vesi 7 sl Suhkut 2 tk Muna Valmistamine: Pese apelsin, lõika ära koor ja pressi mahl välja. Püreeri saumikseriga maasikad koos apelsinimahlaga. Kalla vesi keedunõusse, lisa suhkur ja apelsinikoored. Lase mõni minut keeda, jahuta. Kalla kokku maasikapüreega ja sega läbi. Pane pisut suurema anumaga sügavkülmikusse, et edaspidisel vahustamisel võiks segu kogus kahekordistuda. Kui segu on poolenisti külmunud, mikserda hulka vahustatud munavalged. Sorbett tuleb õhulisem, kui veel paar korda aeg-ajalt segu...

Meditsiin → Terviseõpetus
8 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Parfüüm

moodustavad nn lõhna tipu, keskmised iseloomuliku lõhna südame ja kõige püsivamad nn põhjanoodid, mis võivad kvaliteetsete parfüümide puhul näiteks tekstiilil püsida aastaid. Parfüümide koostamine on peen kunst, milleks moemajadel ja kosmeetikafirmadel on palgatud eriti tundliku haistmisega meistrid ­ nn ninad. Sõltuvalt lõhnaaine kontsentratsioonist turustatakse parfüüme ka lahjema parfüümvee, tualettvee ja kölni vee kujul. Parfüümide koostisained Püramiidi süsteem.. 1889 aastal sai alguse tänu Aime Guerlainile püramiidi süsteem(praeguseks klassikaline süsteem). Püramiidi kolmeks astmeks on lõhna tipp, süda ja põhi. Lõhna tipp sisaldab kõige kergemini lendlevaid parfüümi koostisaineid, need püsivad väga lühikest aega, kõigest mõne minuti. Lõhna tipule järgneb süda, tuues välja parfüümi põhielemendid. Just selles lõhnas asuvad põhilõhnad, mis püsivad lõhna põhja poolt toetatuna vähemalt 4 tundi

Keemia → Keemia
55 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Parfüümid - referaat

,,Parfüümid" Referaat keemiast 2008/2009 õppeaasta Sisukord: 1.Parfüümide ajalugu (Wikipedia. The Free Encyclopedia.) lk. 3 2. Parfüümide koostisained ja nende kasutamine (Vikipeedia. Vaba entsüklopeedia.) lk. 3-4 *Hüdrofoobsus (Vikipeedia. Vaba entsüklopeedia.) lk. 3 *Alkoholid (Vikipeedia. Vaba entsüklopeedia.) lk. 4 *Aldehüüdid (Vikipeedia. Vaba entsüklopeedia.) lk. 4 *Estrid (Vikipeedia. Vaba entsüklopeedia.) lk. 4 *Terpenoidid (Vikipeedia. Vaba entsüklopeedia

Keemia → Keemia
105 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Päristuumne rakk

Lk 55-Päristuumne rakk 1. Missuguste tunnuste alusel jaotatakse organismid eel-ja päristuumseteks? Rakud jagatakse ära tuuma alusel, kas see on olemas, siis on päristuumne ja kui tuum puudub, siis on eeltuumne. 2. Millised organismirühmad kuuluvad eukarüootide hulka? Eukarüootide hulka kuuluvad päristuumsed organismid, näiteks imetajad 3. Nimetage tsütoplasma peamised koostisained. Tsütoplasma koosneb 60%-90% ulatuses veest ja lisaks veel 10% hulgas erinevad orgaanilised ja anorgaanilised ained. 4. Kirjeldage rakutuuma ehitust. Rakutuum koosneb kahest membraanist, kus on poorid. Tuumases on lisaks veel ka karüoplasma, kromosoomid ning tuumakesed. 5. Mis tähtsus on rakutuumal? Rakutuum reguleerib kõiki rakus toimuvaid protsesse. 6. Kirjeldage nukleosoomse fibrilli ehitust.

Bioloogia → Bioloogia
93 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Puhastusvahendid

Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Citral, Geraniol, Bezyl benzoate, Amyl cinnamal, Colorant 4 Käroli Linder puhastusvahendid Ecoveri pinnapuhastusvahend kõikidele pindadele Puhastab ka rasvase ja tugevalt määrdunud pinna. Ainult taimsed ja mineraalsed koostisained, täielikult biolagunev. Kasutamine: pihustage määrdunud pinnale, laske mõjuda, seejärel pühkige pind puhtaks niiske lapiga. Koostis: Aqua, Alcohol, Capryl Glucoside, Candida Bombicola/Glucose/Methyl Rapeseedate Ferment, Sodium Citrate, Lactic Acid, Parfum Universaalne Cif power cream Tõhusalt mõjuv pihustatav puhastusvahend, mis ühendab koospihustamisel Cif creami erakortselt efektiivne puhastusvõime ja tugeva valgendajaga. Vahendi universaalne, äärmiselt efektiivne

Turism → Puhastusteenindus
45 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

nisutortiljat. Tortiljasid süüakse iga toidukorra ajal ja kasutatakse tihti nugadekahvlite asemel. Põhikastmed Salsad pico de gallo on tüüpiline tomatitest valmistatud mehhiko kaste, millesse lisatakse sibulat, sidrunimahla, jalapeñosid, küüslauku ja koriandrit. Guacamole on kaste, mille põhikomponendiks on avokaado koos küüslaugu, sibula ja sidrunimahlaga. Taco Koostisained: Pane tortillad rasvata pannile, lisa vaid veidi vett kuumutamiseks. 8 maisitacot Kuumutatud tortillad pane köögirätiku vahele, seniks kuni kuumutad teisi. 1 avokaado Poolita avokaado, võta välja kivi. 1 laimi vi sidrunimahl Koori ettevaatlikult, tükelda ja pane tükid

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Referaat keemias "parfüümid"

Sisukord: Parfüümi ajaloost.......................................................lk 3 Pudelid ja nende ajalugu............................................lk 4 Kategooriad...............................................................lk 4 Koostis.....................................................................lk 5-7 Püramiidsüsteem ...............................................lk 5 Koostisained......................................................lk 5 Sünteetilised lõhnaained............................lk 5 Loomsed koostisained ..............................lk 5-6 Peamised parfüümitaimed..........................lk 7 Töötlemine ...............................................................lk 8 Tootmine..................................................................lk 9 Kasutamine..............................................................

Keemia → rekursiooni- ja...
11 allalaadimist
thumbnail
126
ppt

Kosmeetikakaubad

Kosmeetikakaubad Maire Kask Liigitus  Hügieeniline kosmeetika õpetab inimest oma keha eest hoolitsema  Dekoratiivkosmeetika aitab inimese välimust korrigeerida Inimese nahk Naha funktsioonid  Kaitseb inimest välismõjude eest  Kaitseb alumisi kudesid  Osaleb organismi soojusregulatsioonis ja on verevarulaks  On erituselund  On puutemeeleelund Naha kihid  marrasknahk ehk epidermis  pärisnahk ehk dermis  alusnahk ehk subkuutis Naha koostis  tekised e derivaadid - näärmed, karvad ja küüned  melaniin – pigment, mustjaspruun värvaine; kaitseb nahka ultraviolettkiirguse edasise mõju eest  keratiin ehk sarvaine Nahanäärmed  Higinäärmed -merokriinsed osalevad soojusregulatsioonis - apokriinsed toodavad tugevalõhnalist eritist  Rasunäärmed - hoiavad naha väliskihi vajalikul määral rasvasena – hüdrofoobsena  Rasunäärmete ummistumisel tekkinud põletikku nimetatakse akneks Nahatüübid  N...

Keemia → Keemia
7 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Kastmed

Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 1 1 KASTMED Valge põhikaste ( sauce bechamel) Koostisained: rasvaine, nisujahu, vedelik (piim, koor, piima ja koore segu), loorberileht, sibul, nelk, terapipar, muskaatõis. Valmistamine: Piim kuumutatakse loorberi, sibula ja muskaatõiega keemiseni ja jäetakse kaanega kaetult pooleks tunniks seisma. Piimast eemaldatakse vürtsid. Valmistatakse valge segu (blanc roux). Rasvaine sulatatakse, lisatakse jahu ja kuumutatakse (jahu värv ei tohi muutuda). Segu jahutatakse ning sellele lisatakse osade kaupa jahutatud piim. Saadud segu viiakse keemiseni seda vispliga hoolikalt segades. Maitsestatakse soola ja pipraga ning riivitud muskaatpähkliga. Keeta...

Toit → Kokandus
47 allalaadimist
thumbnail
4
pdf

Alternatiivsed juuksehooldus tooted, millega saab juukseid ja peanahka hooldada, ravida, pesta

minemist. Banaanimaski tegemiseks sega kokku üks küps banaan, kaks lusikatäit maitsestamata jogurtit, natuke roosivett ja sidrunimahla. Kasuta segu tegemiseks kann miksrit. Seejärel kanna mask juustele ja lase umbes tund aega mõjuda. Pese mask hoolikalt juustest välja. Mask parandab juuste niiskust ja muudab juuksed pehmemaks. 6. Vanaema juuksemask konjakiga 1 munakollane,1 spl oliiviõli,1 spl mett,1 spl konjakit Sega koostisained, masseeri mask juustele ja peanahale, kata juuksed vannimütsi või rätikuga ja lase mõjuda vähemalt 15 minutit. Pese juuksed nagu tavaliselt. Juuksed näevad välja terved ja erakordselt kaunid! 7. Majoneesimask meega 1 spl majoneesi,1 tl riitsinusõli,1 tl vedelat mett Kasuta paksemat rasvasemat majoneesi ja vedelat mett. Sega koostisained, hõõru mask juustele, lase mõjuda 30 minutit ja loputa juuksed sooja veega. 8. Munamask rasustele juustele

Keemia → Keemia
1 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Maasika kokteil

maasika kokteil vaja läheb : 200g maasikaid ( võib ka külmutatud ) 5 spl vaniljejäätist ( võib ka muu jäätisega ) u 2 klaasi mahla tee nii : sega kõik koostisained plandrisse ning sega u 1-2 minutit , srveeri kohe .

Toit → Kokandus
6 allalaadimist
thumbnail
21
ppt

Kemikaalid kosmeetikas

Kemikaalid Kosmeetikas Sissejuhatus · Kreemipurke ja topsikuid uurides tasub teada, et koostisained on seal mahulises järjestuses. · Vastavalt euronõuetele peavad koostisained olema kirjas mahu alanevas järjekorras, st kõige suuremas koguses esindatu on nimetatud esimesena. Atseetaldehüüd Kasutatakse küünepalsamites ja kätekreemides Ohtlik väga sageli tarbimisel Võib tekkitada vähki AHAS · Alphahydroxy acids, fruit acids, glycolic, lactic ja citric acid · Kasutatakse dussitoodetes, vananemisvastastes näo ja ihutoodetes pH regulaatorina. · Võib imenduda läbi naha, suurendab tundlikkust päikese suhtes, seega võib

Keemia → Keemia
37 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Retseptid/Toidud Haavandilist Koliiti põdevale

Retsptid Broilerisalat California Stiilis Koostisained 600 g Talleggi kanafileed 8 viilu röstsaia 2 spl võid Santa Maria küüslaugusoola Santa Maria jahvatatud paprikat 2 spl õli 1 pott salatit pool kurki Kaste: peotäis petersellilehti mõned basiilikuoksad Santa Maria küüslaugusoola 2 dl maitsestamata jogurtit 1 dl apelsinimahla Santa Maria purustatud musta pipart ½ tl Santa Maria kivisoola, veskis (Rock salt) Valmistamisjuhis Lõika kanafileed paari sentimeetri pikkusteks peenteks ribadeks ja raputa neile peale veidi jahvatatud paprikat, sega läbi ja jäta maitsestuma. Kastme jaoks haki ürdid võimalikult peeneks ja lisa muud ained. Lõika kurk kuubikuteks ja pane kastmesse maitsestuma. Seejärel lõika sai kuubikuteks ja raputa peale küüslaugusoola. Kalla saiakogusest pool pannile, sega kiirelt 1 spl sulatatud võiga läbi ja prae segades ühtlaselt krõbedaks ja kuldpruuniks. Prae samal viisil teine port...

Muu → Terviseõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Mootori kütused keemia

- Vees ei lahustu ja veest kergem, seega tuleb pinnale - Vette sattudes katab pinna väga õhukese kihina- oht veeloomadele ! Koostis : - Koostiselt keerukas süsivesinike segu - Alkaanid - Erinevaid ühendeid on ca 1000 - Erinevate leiukohtade nafta on erineva koostsega Koostis. Töötlemine : - Puudub kindel keemistemperatuur, miks? - Keemistemperatuuride asemel räägime keemispiiridest - Kuumutamisel eralduvad koostisained kt0 suurenemise järjekorras - Eralduvad koostisained jaotatakse fraktsioonidesse. - Bensiinis (5-9 süsiniku aatomit) - Ligroiin ­ (150-240 C) (c8-C14) Reaktivlennuki, raketikütus - Diiselkütus ­ (240-360 C ) , (c12 ­ c16 ) - Solaarõli ­ (300-410C) (c14-c20) raske diiselkütus, kütteõli - Masuut ­ fraktsioneerimisjääk , määrdeõlid , parafiin - Gudroon (kuni c50) ­ asfaldi tootmine Fraktsioonid :

Keemia → rekursiooni- ja...
10 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

Fazeri piimašokolaad tervete pähklitega

Fazeri piimasokolaad tervete pähklitega Moonika Tamm. LG17 Toode Tootja: Fazer (logo erinevates värvides) Brändi nimi: Karl Fazer Tootenimi: Fazeri piimasokolaad tervete metsapähklitega Paberist ümbrise esipool logod firma ja brändi tootenimi 3 keeles (rootsi, inglise, soome) tootmismaa inglise keeles ilustreeriv pilt Paberist pakendi tagapool koostisained toiteväärtus tootja informatsioon tooraine kvaliteet/turvalisus - forbettercocoa.com parim enne ja valmistamiskuupäev toote mass - 200g triipkood firmalogo kauba markeeringud Koostisosad piim suhkur kakaovõi metsapähklid kakaomass emulgaator sool lõhna- ja maitseaine Kauba markeeringud 4 markeeringut 2 näitavad, et pakendid on taaskasutatavad vastab nõuetele euraasia turul - EAC Ümbris võib toiduga kokku puutuda

Toit → Toit ja toitumine
1 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Marjamuffin

TALLINNA TEENINDUSKOOL MARJAMUFFINID Janar Käos Rühm: 031PK TALLINN 2011 KOOSTISAINED 3 muna 300 g Dansukkeri valget suhkrut 200 g kookoshelbeid 75 g nisujahu 5-10 g Dansukkeri Vanillisuhkrut 200 ml vedelat margariini 100 g marju, nt. punaseid sõstraid, vaarikaid ja/või mustikaid TEHNOLOOGIA Kloppige munad suhkruga kohevaks vahuks. Segage kookoshelbed, jahu, vanillisuhkur ja sulatatud margariin ning lisage munaga. Täitke 12 pabervormid taignaga ja asetage küpsetuspannile või kasutage muffiniplaati. Suruge marjad taignasse. Küpsetage ahju keskmises osas 190°C kraadi juures u.15 minutit. PÕHJENDUS Valisin marjamuffini retsepti sellepärast, kuna pole ise kunagi sellist muffinit söönud ja tundub isuäratav ja hea lihtne teha. Sellest retseptist saab 12 muffinit.

Toit → Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Kokteilid

LOKSUTAMINE ­ Hoidke seikerit tugevalt haardes ja loksutage. Loksutage, kuni seikeri välispind muutub uduseks. Vala kokteil KOHE välja. Ärge täitke seikerit kunagi rohkem kui kolme neljandiku ulatuses. MIKSERI KASUTAMINE ­ Muna ja puuvilja sisaldavad kokteilid segatakse baarimikseri või baarikombainiga. TEMPERATUUR ­ Kõik abivahendid peavad olema ühel temperatuuril. Parim oleks toatemperatuur. KOKTEILI VALMISTAMINE ­ Pole tähtsust, mis järjekorras lähevad koostisained. Gaseeritud vesi tuleks ainult lisada viimasena otse klaasi ja segada aeglaselt baariluskiaga. TÜKELDAMINE ­ Suhkru tükeldamine, selleks vajaliku plaadiga. KUI VALATE KOKTEILI VÄLJA, ärge valage kunagi klaasi ääreni täis. Kui soovite pakkuda palju kokteili võtke suurem klaas. Enne uue kokteili valmistamist tuleb anum korralikult loputada. Jääd saate te uuesti kasutada, kui olete selle hoolikalt loputanud.

Toit → Kokandus
142 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kukeseenesupp

Röstitud küüslaugusupp kukeseentega Koostisained: 1 4 küüslauku 2 Hakitud suur sibul 3 Kimp salveid 4 500ml puljongit 5 400ml kohvikoort 6 Pool kl valget portveini 7 200g riivitud suitsujuustu 8 500g kukeseeni 9 200ml vahukoort Valmistamine: Pane küüslaugud tervelt koos kestadega 200 kraadi juures 15 minutiks ahju, kuni need muutuvad pehmeks. Lase jahtuda ning pigista sisu välja. Puhasta sibul ja haki. Prae klaasjaks koos salveiga. Seejärel pane kokku küüslaugud ja pool klaasi valget veini ning lase keema. Seejärel lisa suitsujuust ning keeda 10 minutit edasi. Püreesta ja kontrolli maitsestatust. Lõika kukeseened pikuti pooleks ja prae 2 minutit. Lisa neile vahukoor ja hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kukeseente segu ja püree omavahel kokku supiks. Serveerida võib krutoonide, riivitud suitsujuustu ja seemneseguga. ...

Toit → Retseptid
8 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Tehnoloogiakaart - praekartulid kastmega

keskele tippu kaste (Lisa 2) Maitseainesegu: Maitseainesegusid võib varieerida vastavalt maitsele. Soovitav on nt. Kartulimaitseaine, Lisa 1: pitsamaitseaine jmt. (Koostises võiks olla: pune, sibul, küüslauk, pipar, (Piparmünt, Paprika) vms.) Kaste: Lisa 2: · Vaja läheb: u 100 ml hapukoort ja 50 ml muru- või karulauku, ning soola (u. Pool tl.). · Valmistamine: Aseta koostisained ühte anumasse, ning sega ühtlaseks. Koostaja: Ayur Kala, 10c, Tartu Tamme Gümnaasium

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
4 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Keskkonnasõbralik kosmeetika

 Keemilised lõhna- ning värvained- Tekitavad vähki, allergiaid, nahaärritust, peavalu, väsimust.  Mineraalõlid- Soodustavad vistrike teket, ummistavad poore ning ei lase kasulikel ainetel imenduda  SLS (Sulfaat)- Kahjustab maksa, kopse, immuun- ja närvisüsteemi. Võib tekitada silmaärritusi, hingamisteede kahjustusi MÕJU KESKKONNALE  “Orgaanilise” keemiline definitsioon- ühend, mis sisaldab süsinikaatomit.  Kosmeetika etiketi peal on koostisained mahulises järjekorras.  Säästev pakendamine. ÖKOMÄRGISEGA TOOTED  Põhjamaade Luik  Euroopa Liidu Lilleke  Saksamaa Sinine Ingel LOOMKATSED  Usutakse, et seadused nõuavad kosmeetikatoodete testimist loomadel.  Säästva kosmeetika naturaalseid koostisaineid ei ole vaja loomadel katsetada. KESKKONNA MÜRGITAMINE  Kogu kosmeetika, mida kasutame jõuab lõpuks loodusesse.  Ohtlikud ained võivad mõjutada ökosüsteemide

Loodus → Keskkonna kaitse
6 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Tee sortiment

päevalille kroonlehed. gurmans boston must tee aromatiseeritud tee Võrdlus- Dilmah- ceylon orange pekoe(large leaf tea)(purutee) Päritolumaa-Sri Lanka Koostis:Ceylon must tee,ilma lisaaineteta,looduslik. Käsitsi korjatud ja pakitud. Gurmans Kirg -Tseiloni must tee, ananassi-, õuna-, mango-, papaia- ja kirsitükid, sarapuulehed, roosi-, päevalille ja saialille kroonlehed, piparmündilehed ja sinine tokkroos. Päritolumaa- Jaapan Aroomitee on tervislikum ning ei sisalda säilitusained. Koostisained on looduslikud. Quali lahustuv tee sisaldab E-aineid ning palju keemiat. Lipton Green Tea(paki tee) Koostis: 100% roheline tee. Roheline tee on tehtud parimatest lehtedest üle maailma. Sisaldab naturaalselt P-vitamiini ehk tsitriini.

Õigus → Müügiõpetus ja...
13 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Anda tarbijatele mida nad soovivad

4. Loomulikult funktsionaalsed. Alates karotenoidide allikatest jälgitakse uut trendi,milleks on loomulikult funktsionaalsed toidud. Innonova Market Insights teatas, et "loomulikult rikas" ja "looduslikult hea" toorainete järele nõudlus on järsult suurenenud. Eelkõige on eesmärgiks Almond Board of California ja Muna juhatuse tooted muuta oma "looduslikult kõrge" loosungi järgi vastavateks. Ideaalne oleks luua loomulikult täisväärtuslik toit,milles valitud koostisained on loomulikult tervenisti tervisele kasulikud. Näiteks pähklid on kõrge polüfenoolide / flavonoolid ja eksponeeritud prebiootiliste ja kolesterooli alandava ja madala glükeemilise mõjuga. Kaunviljad on reliikvia samuti puu-ja köögiviljad. Vana tera-põhise koostisosade ja vürtside tootete seas ennustatakse järgmist lainet toidutrendis. Looduslikud magusained, eriti stevia, olid ühed kuumimaks aineks, praegu on see asendatud loomulikult funktsionaalsete magusainetega

Toit → Toitumisõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Keemia kt

Õhu koostis: õhk on gaaside segu; kõige enam leidub õhus lämmastikku (78%); teine peamine õhu koostisosa on hapnik (21%) kõigist õhus esinevatest gaasiliste ainete osakestest on hapniku molekulid; kõik ülejäänud õhus leiduvad gaasilised ained ­ argoon, süsihappegaas (0,03%), veeaur ja veel mõned ­ moodustavad kokku vaid umbes 1% õhu koostisest. Puhas õhk on läbipaistev, värvuseta, maitseta ja lõhnata. Järelikult on niisuguste omadustega ka õhu peamised koostisained hapnik ja lämmastik. Eluslooduse jaoks on õhu tähtsaim koostisosa hapnik. See koosneb kaheaatomilistest O 2 molekulidest. Hapnikku vajavad elusorganismid, nii loomad kui ka taimed, hingamiseks. Milleks on vaja igapäevaelus ja elusorganismidel? Milleks on vaja süsihappegaasi igapäevaelus ja eluslooduses? Päikeseenergia toimel kulgeb rohelistes taimedes fotosüntees, mille käigus tekivad süsihappegaasist ja veest orgaanilised ained. Seejuures eraldub hapnik. Hapniku saamine

Keemia → Keemia
5 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Päike

Päikest tavapäraselt kauem. Kui tahate Päikest vaadata ja ka oma silmi kaitsta siis tuleks kasutada päikeseflirtleid või tumedamat keevitusklaasi. ERITI TÄHTIS ! Tahmane klaas, diskett, valgustatud filmilint ja muud selline sobib hästi päikese lühiajaliseks vaatamiseks. Sest need asjad ei neela Päikese infrapunakiirgust . Kaitse oma silmi ja ära vaata mitte kunagi Päikest palja silmaga. 2 Sisukord : Lk. 1 Päikesesüsteem Lk. 2 Päike ( Päikese koostisained ja kuidas võib Päike inimest kahjustada ? ) Kasutatud kirjandus : Internet - http://et.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4ike ja http://www.google.ee/ Raamatud – „ Loodusõpetuse õpik “ „ Tahan teada miks ? Mis ? Millal ? Kuidas ? “

Astronoomia → Astronoomia
4 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Marinaad

Marinaad Kui grillitavale lihale tahetakse tugevamat maitset, võib valmistada marinaadi. Liha saab marinaadiga parema maitse ning pehmeneb küpsetamisel kiiremini. Kala ja köögivilja marineeritakse eelkõige uute ja põnevate maitsete saamiseks. Marineerida võib mõnest tunnist mõne ööpäevani. Väga sageli valmistatakse marinaadid õlust, piimast, mineraalveest, veinist, veiniäädikast, õlist (õli pikendab marinaadi säilivust). Kuivmarineerimise puhul maitseainete segu pehmendab liha, kala või lindu ning samal ajal moodustub toiduaine omast mahlast maitsestatud vedelik. Marineeritavat toiduainet hoitakse jahedas ruumis. Marinaadi all peab olema kogu toiduaine, et vähendada kokkupuudet õhuga. Marineerimisnõu valitakse võimalikult väike ning toiduainet keeratakse aeg-ajalt. Külmutatud liha võib panna marinaadi üles sulatamata. Üsna hea viis on panna nii toiduaine kui ka marinaad spetsiaalsesse kotti. Aegaj...

Kategooriata → Tööõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Fakte metallidest

Li, Na, K, Ca jt võib toimuda plahvatus. võib toimuda plahvatus. Keskmiselt aktiivsed Reageerivad mõõduka Veega ei reageeri, kõrgel Zn, Al, Cr, Fe jt kiirusega. temperatuuril reageerivad veeauruga. Väheaktiivsed Ei reageeri. Ei reageeri Cu, Hg, Ag, Au Tuntumaid sulameid Sulam Koostisained Kasutamine Raud, lisandina süsinik Tööriistad, masinaosad, Terased (võivad sisaldada veel seadmed, ehituskonstrukt- mitmeid metalle, näiteks Cr, sioonid Ni jt) Duralumiinium Alumiinium, lisandina vask Lennuki- ja laevaehitusma- ja magneesium terjal, ehitusdetailid

Keemia → Keemia
141 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Leedu kultuur

Rahvakalendris peetakse suurimaks talvepühaks esimest jõulupüha (kaledos), kõige tähtsam päev on aga 14. detsember Päevatööd olid rangelt ette määratud Kunst Igal teeristil, igas külas ja linnas, kirikute, koolide ja talude ees ning klmistutel 2-3 meetrised tammepuust skulptuurid. Praegune kunsti kõrgtase ja mitmekesisus on aga tänuvõlgu rahvuslikele traditsioonidele, mida on osatud hoida ja arendada. Toidukultur Leedu köögis kasutatavad koostisained on väga sarnased eesti köögile - kartul, juur- ja teravili, piim, koor. Leedu tüüpilisimate roogade põhikomponent on riivitud toores kartul. Vanasti oli perenaiste elu seetõttu üsna vaevarikas. Toidukultuur CEPELINAIehk DIDZKUKULIAI (KARTULITSEPELIINID) KUGELISehk PLOKSTAINIS (KARTULIVORM) BULVINIAI BLYNAI(KARTULIPANNKOOGID) SALTIBARSCIAI (KÜLM BORS) Sakois: Kasutatud kirjandus https://wiki.gomaailm.ee/wiki/leedu/ file:///C:/ Users/Marge%20Metsoja/Downloads/156.pdf

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
40
pptx

Pesupulber Bonux

riidetükile Mustikas 15 minutit pesu Plekk tuli välja, aga jättis samuti sinaka varjundi riidetükile Pastakas 15 minutit pesu Plekk muutus heledamaks, aga maha ei tulnud TÄNUD VAATAMAST! Pindaktiivsed ained: Need peamiselt füüsikalise toimega koostisained on tavaliselt orgaanilised molekulid, kus üks osa molekulaarstruktuurist on hüdrofiilne (vett "armastav") ja teine osa hüdrofoobne (vett hülgav). Sellised molekulid toimivad puhastusvahendis mustuse ja vee vahelise "sillana", tekitades füüsikalisi puhastusefekte emulgeerimise, sisseimbumise, märgamise ja vahutekitamise kaudu. Tavapraktikas segatakse vajadusel kokku erinevaid pindaktiivseid aineid, et agensi toimet parendada. Mitteioonsed pindaktiivsed ained:

Keemia → Keemia
15 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Referaat SUHKUR

Magusat maitset defineeritakse sõnadega "maitseb nagu suhkur". Suhkrule on omane unikaalselt puhas magusus, mida ei riku ükski kõrval- ega järelmaitse. Magusust võime mõõta üksnes maitstes. Teiste sõnadega on tegemist on subjektiivse tunnetusega, mis kantakse keelel asuvate maitsmispungade maitseretseptorite kaudu signaalina ajju. Magusatunnetust mõjutavad mitmed tegurid, nagu magusaine kontsentratsioon, temperatuur, pH-tase, teised koostisained ja inimese maitsetundlikkus. Maitsetunnetust võivad mõjutada ka sellised subjektiivsed tegurid nagu välimus ja värv. Selleks, et aine maitseks magusalt, peab see olema vees lahustuv ja selle kontsentratsiooniaste peab ületama maitseläve. Toidu kontekstis on magusainete sisaldus toitudes sageli maitseläve ületaval tasemel. Selleks, et määrtleda magusaine intensiivsust, kasutatakse tinglikku näitajat "suhteline magusus".

Toit → Kokandus
28 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Suhkur

Magusat maitset defineeritakse sõnadega "maitseb nagu suhkur". Suhkrule on omane unikaalselt puhas magusus, mida ei riku ükski kõrval- ega järelmaitse. Magusust võime mõõta üksnes maitstes. Teiste sõnadega on tegemist on subjektiivse tunnetusega, mis kantakse keelel asuvate maitsmispungade maitseretseptorite kaudu signaalina ajju. Magusatunnetust mõjutavad mitmed tegurid, nagu magusaine kontsentratsioon, temperatuur, pH-tase, teised koostisained ja inimese maitsetundlikkus. Maitsetunnetust võivad mõjutada ka sellised subjektiivsed tegurid nagu välimus ja värv. Selleks, et aine maitseks magusalt, peab see olema vees lahustuv ja selle kontsentratsiooniaste peab ületama maitseläve. Toidu kontekstis on magusainete sisaldus toitudes sageli maitseläve ületaval tasemel. Selleks, et määrtleda magusaine intensiivsust, kasutatakse tinglikku näitajat "suhteline magusus".

Toit → Tooraine õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Põrandakatete mõisted

PÕRANDA SÕNASTIK 1.PVC e. VINÜÜN e. PLASTIKKATE · Rull kui plaatmaterjalina väga levinud. · Vastupivad nii niiskusele kui kulumisele. · Talub hästi kemikaale. · Peamised koostisained on etüleen ja kloor, millele lisatakse täiteaineid ja värvipigmente. · Toodetakse nii ühe- kui mitmekihilisi. 2. LAMINAATPARKETT · Puitkiud põhimikule kantud plastikust pinnakihiga põrandakatte plaadid, enamasti puidu või kivi imitatsiooniga. 3. ANTISTAATILISED KATTED · Tänu erilisele töötlusele ei tekita elektrostaatilisi leanguid. 4. ELEKTRIT JUHTIVAD PÕRANDAKATTED · Vähendatud elektritakistusega põrandakate juhivad ära elektrostaatilised laengud

Varia → Kategoriseerimata
30 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Filterkohv

Filterkohv Filterkohvi valmistamise meetod toodab kõige selgema tassi kohvi. Paberfilter ei lase tassi sattuda ei rasvadel, mis on presskannu meetodil valmistatud kohvijoogi pinnal, ega pisikesi kohvi jahvatuse osakesi. kui filterkohvi õigesti valmistada siis ei ole see kange ega vesine (lahja), ei ole see mõru ega kibe. Filterkohvi meetodil valmistatud kohvis on kõige selgemini tunda erinevate kohvide maitse erinevusi. Töövahendid: Filterkohvimasinad Tass ­filterkohv tassis valmistamiseks Kohviveski kohviubade jahvatamiseks Termosed ­ säilitamiseks Kohvifiltrid Koostisained: Kohv ­ kohvioad Vesi Serveerimisvahendid: Alustassiga tass Lusikas `'Filterkohv tassis'' valmistamine: 1. Jahvatada kohvioad. 2. Kuumutada vesi keemispunktini, tõstke pliidilt. 3. Kallata esimene portsjon vett kohvitassi selle kuumutamiseks. 4. Umbes 15 sekundi pärast on tass kuumenenud ning kannus oleva vee t...

Toit → Joogiõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Pagaritoodete kokkuvõte

TALLINNA TEENINDUSKOOL PAGARIÕPPE KOKKUVÕTE Referaat Tallinn 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS.........................................................................................................................3 1.LIHTPÄRMITAIGEN.............................................................................................................4 Tooted..........................................................................................................................................5 1.1Kartuli-pärmitaigna viineripirukas.....................................................................................5 1.2Mesilasesuts.......................................................................................................................5 1.3Tiigrikook..........................................................................................................................5 1.4Kohupiima plaadikook................

Toit → Pagar-kondiiter
19 allalaadimist
thumbnail
17
odt

Looduslik kätehooldus

3. Kasutamiseks kallake väike kogus peopesale ning masseerige õrnalt kätele ja sõrmedele 13 Vananevad käed Henrietta Spencer on öelnud: ,,Kuritarvitage oma käsi ja nad reedavad kõige salajasema saladuse ­ teie vanuse." Selle pärast peabki käsi juba varakult hooldama hakkama, et vananedes käte järgi teie vanust öelda ei saaks. Avokaado nahakreem: Õlis lahustuvad koostisained: 9 grammi puhast pleegitamata mesilasvaha 60 ml aromaatset, mahedat avokaadoõli 5 ml saialilleõli 7,5 ml veevaba lanoliini 1 sojaletsitiinkapsli sisu 1 E-vitamiinikapsli sisu Vees lahustuvad koostisained: 15 ml destilleeritud vett 5 mlg glütseriini näpuotsatäis booraksit sorts sidrunimahla 10 tilka kurereha, lavendli või patsuli eeterlikku õli 14 Valmistamine: 1. Sulatage mesilasvaha õrnalt topeltpõhjaga keedunõus 2

Kosmeetika → Kätehooldus
52 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Rakkude mitmekesisus

tugor- raku siserõhk, mis on tingitud osmoosist. Selle tulemusena kujuneb taimede turgor vakuool- peamiselt taimerakule iseloomulik organell, mis koosneb membraaniga ümbritsetud põiekesest. Esineb ka mõnedes teistes rakkudes, bakterites sisaldab gaasi (gaasivakuool) viljakeha- osale seeneliikidele iseloomulik hüüfidest moodustunud organ, milles valmivad eosed 2. Ehituslik ja talituslik eripära (taime-, seene-, bakterirakk), organellide ülesanded, kesta koostisained Taimerakk Seenerakk Bakterirakk Rakukest tselluloosist kitiinist orgaanilisest ainest plastiidid puuduvad puuduvad puuduvad puuduvad plasmiidid päristuumne päristuumne eeltuumne tsentraalvakuool lipiidivakuool puudub

Bioloogia → Bioloogia
84 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Võileiva seedimine

lümfisoontesse imenduvad. Peensoole sisepind on kaetud kurdude ja hattudega. Kurrud suurendavad peensoole imendumispinda ja lisaks sellele suurendavad sisepinda ka miljonid väikesed väljasopistised ­ hatud. Nüüdseks on võileivas leiduv tärklis muutunud glükoosiks, valkudest on saanud aminohapped. Rasvad on lahustunud aga glütserooliks ja rasvhapeteks. Süsivesikud, valgus, vitamiinid ja mineraalained imenduvad nüüd läbi hattude verre, rasvade koostisained aga lümfisoontesse. Seedimata toidujäägid liiguvad peensoolest jämesoolde. Seal seedimist enam ei toimu. Jämesoole sisaldis on esialgu poolvedel, kui kuna vesi imendub pidevalt tagasi, muutub toidumass üha tahkemaks. Lõpuks jääb jämesoolde ainult tahked toidujäägid, mida organism enam ei kasuta. Need eemaldatakse mõne aja pärast päraku kaudu. 2

Bioloogia → Bioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Võileiva seedimine

lümfisoontesse imenduvad. Peensoole sisepind on kaetud kurdude ja hattudega. Kurrud suurendavad peensoole imendumispinda ja lisaks sellele suurendavad sisepinda ka miljonid väikesed väljasopistised ­ hatud. Nüüdseks on võileivas leiduv tärklis muutunud glükoosiks, valkudest on saanud aminohapped. Rasvad on lahustunud aga glütserooliks ja rasvhapeteks. Süsivesikud, valgus, vitamiinid ja mineraalained imenduvad nüüd läbi hattude verre, rasvade koostisained aga lümfisoontesse. Seedimata toidujäägid liiguvad peensoolest jämesoolde. Seal seedimist enam ei toimu. Jämesoole sisaldis on esialgu poolvedel, kui kuna vesi imendub pidevalt tagasi, muutub toidumass üha tahkemaks. Lõpuks jääb jämesoolde ainult tahked toidujäägid, mida organism enam ei kasuta. Need eemaldatakse mõne aja pärast päraku kaudu. 2

Bioloogia → Bioloogia
16 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Bioloogia

Iseseisev töö õpiku abil 1) Missuguste tunnuste alusel jaotatakse organisimid eel- ja päristuumseteks? Vastavalt rakutuuma esinemisele jaotatakse organismid kahte rühma: eel- ja päris tuumsetekes. 2) Millised organismirühmad kuuluvad eukarüoodide hulka? Eukarüoodid jaotatakse protistideks, taime-, seene- ja loomariigiks. 3) Nimetage tsütoplasma peamised koostisained. Tsütoplasma peamiseks koostisaineks on vesi (60%-90%, olenevalt erinevatest rakkudest).Tsütoplasmas on hulgaliselt madalmolekulaarseid orgaanilisi ühendeid: aminohappeid, nukleotiide, mono-ja oligosahhariide, orgaanilisihappeid jpm. Samuti on esindatud ka kõik biopolümeerid: polüsahhariidid, valgud ja nukleiinhapped. 4) Kirjeldage rakutuuma ehitust. Tuumaümbris koosneb kahest membraanist. Nendes paiknevad poorid, mille kaudu toimub ainete liikumine tuuma sisemusse ja sealt välja

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Smuutid ja küpsetised

6. Imemaitsev 2 koostisainega nutellakook 7. Juustuküpsised 8. Õunamuffin Smuutide puhul on marjade arvukus maitse järgi! SUVINE MARJASMUUTI Vaja läheb.. maasikad 100ml piima mustikad vaarikad 5 sl õunamahla Jääkuubikud (valikuline) Pane blenderisse marjad ja seejärel lisa piim ning õunamahl (Soovil ka jää). Blenderda kõik ära ning smuuti on valmis. BANAANISMUUTI Vaja läheb.. 1,5 banaani 50ml piima 50g vanillijäätist Jääkuubikud (valikuline) Sega koostisained ja blenderda need ära. Soovi korral võib panna smuuti klaasi äärele banaaniviile. MAASIKAVAHU SMUUTI Vaja läheb.. ¼ klaasi vahukoort 50g maasikaid 60g jäätist 2sl õunamahla Blenderda maasikad, jäätis ja õunamahl. Seejärel vala see klaasi ja peale pane vahukoor. Soovi korral võid panna vahukoorele peale ka siirupit/sprinkelseid TROOPILINE SMUUTI Vaja läheb.. ¼ mangokuubikuid ½ banaani ¼ klaasi kookospiima Vanilje jäätis Jää (Valikuline)

Toit → Kokandus
2 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Maiustused iseseisevtöö

Toorainena kasutatakse värv ja aroomaineid , samuti happeid . Sefiiri saab liigitada : lõike kui ka figuur pastilaana . Eriliigiks on vahukommid . 8.Millest valmistatakse halvaad ? -Pähklitest , seemnetest(nt päevalilleseemned,seesamiseemned) , suhkur . 9.Miks on nimetus kamasokolaad asendunud nimega kamatahvel? - Sellepärast , et tooraineks ei kasutata kakaomassi ega ka kakaovõid . Tooraineks on hüdrogeenitudrasv ja sp ei tohi seda nimetada sokolaadiks. 10.Millised on valge sokolaadi koostisained ? -kakaovõi , suhkur , piimapuler ja teisi lisandeid ( marjatükid .nt valge sokolaad mustikatükkidega .) 11.Mõru sokolaadi eripära ? -Sisaldab kakao saadusi -55% , sp on nad mõrud , vähe magusad ja kasutatakse peamiselt kulinaarsetel eesmärkidel. 12.Millist sokolaadi nim. Dessertsokolaadiks? -See kus on suhkrutähtsus suurem ja kakaosaadusi vähem . 13.Millised on sokolaadisäilitustingimused ?

Toit → Toitumisõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Orgaanilised ained

mikro- või makroelemendid? · Hapnik, vesinik, süsinik - makroelemendid 2. Mis on biomolekul? Näited. · Biomolekul on molekul, mis moodustub organismis metabolismi käigus (NT: sahhariidid, lipiidid) 3. Mis on bioaktiivne molekul? Mõni näide. · (NT: ensüümid, hormoonud ja vitamiinid) 4. Kuidas jaotatakse sahhariide ehk süsivesikuid gruppidesse ja mis nende erinevus on? · Monosahhariidid,oligosahariidid, polüsahhariidid ­ erinev monosahhariidide kogus ja muus koostisained 5. Mis on monosahhariidid? Näited. · Lihtsuhkrud (NT: Pentoosid ja Heksoosid) 6. Mis on oligosahhariidid? Näited. · kahest-kolmest monosahhariidist koosnev sahhariid (NT: maltoos, laktoos ja sahharoos) 7. Mis on polüsahhariidid? Näited. · Liitsuhkrud (NT: tärklis, tselluloos ja glükogeen) 8. Mõista, et tärklis, tselluloos, kitiin ja glükogeen on kõik polüsahhariidid. Kus neid looduses esineb? · Taimedes, toidus (seened, puuviljad, marjad), loomades, 9

Bioloogia → Bioloogia
12 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Referaat kodundusest: salatid

äädikast, soolast ja piprast. [3] Asendades samas retseptis äädika sidrunimahlaga, saate lihtsa sidrunikastme. Ja kui kasutada pipra asemel maitseürte, ongi valmis ürdikaste. [3] Salatikastet valmistades tehakse tihti see viga, et koostisosad segatakse lusikaga lihtsalt läbi ja arvatakse, et sellest on küll. Tegelikult tuleks salatikaste panna pudelisse ja päris kõva käega läbi loksutada, et kõik koostisained hästi seguneksid. [3] Segasalat Segasalat valmistatakse nii värsketest keedetud, ahjus küpsetatud, praetud, grillitud, röstitud kui ka konserveeritud toiduainetest. Segasalatites kasutatavad köögiviljad keedetakse koorega, jahutatakse, kooritakse ja tükeldatakse vastavalt vajadusele. Mune kasutatakse segasalatites kõvaks keedetult, tangained sõmeraks keedetult ja pastatooteid keedetult. Komponendid tükeldatakse ja säilitatakse eraldi kuni kokkusegamiseni külmkapis.

Toit → Tooraine õpetus
11 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Lollo rosso

Lollo rosso Päritolu Lollo rosso on vahemere päritolu Tõelised selle kultuuri kummardajad on hollandlased ja prantslased kellede toiduratsioonis on ta esikohal. Käesoleval ajal on ta laialt levinud köögiviljakultuur eri maades, kus on pehme jahe ja niiske kliima. Vitamiinide sisaldus Toiteväärtus: Kiudainerikas, sisaldab K- ja C-vitamiini Ta sisaldab karotiini, vitamiine B1,B2,B6,C,PP,P,E,K, Retseptid Fetasalat 200 g Grüne Fee Lollo Rosso salatit 1 karp kirsstomateid või 4 väiksemat tomatit 0,5 tk Grüne Fee kurki 1 dl musti kivideta oliive 1 purk õlis säilitatud fetajuustu 1 pisike sibul KASTE: 1 sl õunaäädikat või 1,5 sl sidrunimahla näputäis purustatud musta pipart 3 sl fetajuustu säilitusõli 1 noaga peenestatud küüslauguküüs Rebi kätega salat tükkideks ja puista vaagnale. Lõika kurk juustuhöövliga õhukesteks laastudeks ja keera need rullideks. Lõika kirsstomatid pooleks, suuremad tomatid sektoriteks. Nõruta juus...

Toit → Toiduaine õpetus
2 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tai köök - referaat

muna. Ning lõpuks eurooplase jaoks kõige erilisemad, peaaegu läbipaistvad klaasnuudlid (wun-sen), mida valmistatakse mungoa tärklisest ning mida kasutatakse peamiselt suppides ja salatites. Karrid ja salatid Karri (kaeng) mõiste on Tais mõnevõrra erinev kui Indias, sest see võib tähistada mis tahes vedelikurohket toitu, olla nii supp kui ka kaste. Kõige tuntumad on siiski vürtsikad rohelised ja punased karrid, kus koostisained on uhmerdatud peeneks ja tihkeks massiks. Toiduvalmistamisel lisatakse sellele tavaliselt kookospiim ja seejärel muud meelepärased koostisained. Omaette kategooria Tai köögis moodustavad nn vürtsikas-hapukad salatid (yam), mida süüakse sageli põhiroana. Vürtsikus ­ mis võib olla vahel vägagi äge ­ pärineb mõistagi tsillipiprast ning hapukus laimimahlast. Lisaks sisaldavad salatid rohkesti köögivilju, koriandrit, münti ning vastavalt toidule liha, krevette, kala vms.

Meditsiin → Terviseõpetus
47 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kosmeetilises keemias kasutatavad materjalid

nahahoolduskreemid, ihupiimad, puudrid, parfüümid, huulepulgad, küünelakid, silma ja näo jumestustooted, juuksehooldusvahendid (juuksevärvid, -geelid), deodorandid, beebitooted, vanniõlid, vannivahud, vannisoolad, kehavõid ja muud sarnased tooted. 1. Koostisained Kosmeetikatoodete pakendil peavad olema märgitud kosmeetikatoote koostises olevad ained. Koostisainete loetelu algab sõnadega "Ingredients" ("koostisained"). Koostisainete loetelus märgitakse kõik need, mille sisaldus on suurem kui 1% ning nende sisalduse kahanevas järjestuses, lähtudes koostisainete massist tootesse lisamise momendil. Mõned ained, mis võivad põhjustada riski tervisele, kuuluvad eripiirangute alla.

Keemia → Keemia
46 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Kosmeetikatooted

Kuivale Õrnale Põletikulisele Tundlikule Ülitundlikule Segatüüpi Rasvasele Ülesande järgi Puhastamiseks Pehmendamiseks Naha toimiseks Niisutamiseks Ravimiseks Naha koorimiseks Kortsude vältimiseks Taastamiseks Kaitsmiseks Konsistenstsi järgi Kreemid Vedelikud Õlid Geelid ja zeleed Näoveed Emulsioonid Muud tunnused Kätekreemid Kehakreemid Päevakreemid Öökreemid Intensiivkreemid Intiimtooted Ravitooted Tselluliidivastased tooted Kaela-ja rindkere Jalakreemid Põhilised koostisained: Rasvalaadsed ained Vesi Emulgaatorid Vitamiinid Aminohapped Proteiinid Süsivesikud Mitmesugused estrid Säilitusained Vahad Zeleerivad ained Lõhnained Paksendajad Jms. JUUKSEHOOLDUSVAHENDID LIIGITATAKSE Juuksevärvid ja pleegitajad Lokivahendid ja fiksaatorid Juukseviimistlusvahendid Pesemis-ja puhastamisvahendid Taastusvahendid Ravivahendid Hooldusvahendite liigitus juuksetüübist lähtuvalt Normaalsed Rasvastele

Majandus → Tööstuskaup
78 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Referaat: Orgaanilised happed

Ei esine mitte ainult sidrunites, vaid ka enamikes puuviljades ja marjades. Sidrunhapet kasutatakse toitude ja jookide hapustamiseks (lisand E330), kuid samahästi kõlbavad selleks õunhape, viinhape, merivaikhape jt toiduhapped, igaühel neist on aga pisut erinev maitse. 6 4.AMINOHAPPED Asendatud karboksüülhapetest on tähtsaimad aminohapped. Aminohapped on kõige enam levinud orgaanilised lämmastikühendid. Nad on vältimatud koostisained inimese toidus ja loomassöödas. Enamik inemisi ei pruugi puhaste aminohappetega kokku puutuda. Aminohapped reageerivad selsamal viisil ka iseendaga, moodustades kaksikioone. Neil on suhteliselt kõrge sulamistemperatuur(200-300 C) ja sulamisel nad lagunevad. Eluks vajalike aminohappid on 20, millest ehitatatakse valgud. 7 KOKKUVÕTTEKS Karboksüülhapped on orgaaniliste hapete hulgas tugevad happed

Keemia → Keemia
19 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Pesuvahendid

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Soboleva 011MT ERINEVAD PUHASTUSAINED Uurimustöö Juhendaja : Heikki Eskusson Tallinn 2011 Kristina Soboleva Erinevad puhastusained Sisukord Sissejuhatus...............................................................................................................................3 Üldpuhastusained.....................................................................................................................4 Vannitubade ning WC puhastusvahendid.............................................................................6 Nõudepesuvahendid.................................................................................................................7 Kaitse- ja hooldusvahendid.....................

Turism → Hotellimajandus
55 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Kreemid

On pooltahked nahamäärded, mis sisaldavad peamiselt rasvu. Tegemist on õlide ja tahkete rasvade/vahade seguga. Näiteks mingi taimne rasv- või leotisõli kombinatsioonis mesilasvahaga. Lisandid annavad soovitava omaduse. Balsamis on ülekaalus tahked rasvad/vahad. Vesi kas puudub või on olemas väga väikesel määral. Salvid/balsamid tekitavad nahale pehmendava, kaitsva või raviva kelme, imendumine on aeglasem, kui näiteks kreemil või taimsel õlil. 2 KREEMIDES KASUTATAVAD KOOSTISAINED 2.1 Emulgaatorid Emulgaator on üks tähtsamaid kreemi osiseid. Lisaks oma peamisele ülesandele, hoida kreemi ,,koos", on oluline tema mõju nahale. Õige, sobiva emulgaatori leidmiseks on tootjad kulutanud palju raha ja nende täpset koostist ei soovi keegi avaldada. Emulgaatorite ülesanne on saada erinevad ained (näiteks vesi ja õli) omavahel segunema ja ka ühtlase emulsioonina püsima. Emulgaatorid on keemiliselt erinevad ained, mis püüavad alandada aine pindpinevust

Keemia → Keemia
14 allalaadimist
thumbnail
40
ppt

Klaas

Obsidian Fulguriid Klaasi tootmine Poolpehme klaas valatakse redutseerivas atmosfääris vedela tina peale, kus klaas jaotub enne tahkumist ühtlaselt Siis klaasi pinda poleeritakse ja tasandatakse kuumutades Pärast jahtumist pole vaja enam mehhaaniliselt poleerida Valmis vedel klaas jahutatakse ja vormitakse 0,5 10 päeva jooksul Klaasi tootmine Klaasi valmistatakse põhiliselt toorainetööstuses Peamised koostisained on struktuuri moodustavad oksiidid Klaasi valmistamine on väga energiamahukas tegevus Peamised energiaallikad on maagaas elekter ja kütteõli Üle 80 % klaasitööstuse toodangust müüakse teistele tööstusharudele Klaasitööstus tervikuna on väga suures sõltuvuses ehitusest ning toiduaine ja joogitööstusest Klaasi tootmine Klaasi tootmine Ränidioksiid,sooda, lubi ja klaasipuru Kasutamine

Keemia → Keemia
46 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun