Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"retsepte" - 153 õppematerjali

thumbnail
2
docx

Smuuti retsepte

Smuuti retsepte Ananassi-spinati smuuti 1 suur peotäis ananassitükke 1 suur peotäis spinatit 1 küps banaan 1 klaas vett või taimset piima Kookose-mango smuuti 1 mango 1 porgand 1 banaan peotäis mustikaid 3 spl maitsestamata jogurtit Kookosvesi Banaani-mustika smuuti 1 banaan peotäis külmutatud mustikaid 1 spl mett 1 väiksem pirn 2-3 jääkuubikut Banaani sokolaadi smuuti 1 banaan 1 spl sokolaadi siirupit 1 klaas piima ½ klaasi jääd

Toit → Retseptid
4 allalaadimist
thumbnail
7
doc

100 kuulsamat kokteili

Acapulco B52 · 6 cl rum · 2 cl Kahlua · 1,5 cl Cointreau · 2 cl Baileys · 1,5 cl lime juice · 2 cl Grand Marnier · 1 tea spoon powdered sugar Preparation : Pour softly in a liqueur glass the · 1 egg's white ingredients in the order above, in order to make each "float" above the previous. Alabama Slammer · 3 cl Amaretto B and B · 3 cl Southern Comfort · 4 cl cognac · 1,5 cl sloe gin · 4 cl Bénédictine · 1 dash lemon juice Garnishing : One pinch cinnamon. Alexan...

Toit → Kokandus
143 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Muinasaegsed toiduretseptid

Muinasaegsed toiduretseptid Eestlased tegid leiba aganatest ning sõid seda kalasoolveega. Saagivaestel aastatel, kui isegi aganaid ei jätkunud, leiba lisati paju, sammalt, peenestatud tammetõrusid, kanarbikku või sõnajalgu. Kuid ka selline leib oli kevadel haruldane. Kui sellist leiba polnud, inimestel tuli keeta suppi oblikast, karuohakast ja nõgesest, kuid vahel lisades sinna hernest, kaalikat ja muid köögivilju, mida neil parasjagu oli. Leiva kõrvale joodi hapupiima vee ja rukkijahuga, söödi räime, oblikasuppi või naerisuppi. Vahel joodi ka kaerakisselli (kaerakilet) piima või võiga. Värske piim või liha olid eestlaste laual väga harvaks nähtuseks. Mõned retseptid Kama: Kombineeritud kamajahu, mis on tehtud eelnevalt pruunistatud ja siis jahvatatud rukki-, kaera- ja odrasemmneetest. Tähtis on see, et sinna pandi ka hernest. Edasi tuleb see jahu segada piima või hapupiimaga. Herne- või oasupp: lih...

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Õunakoogid (jm magustoidud) Mõnus kreemine õunakook Vaja läheb: PÕHI 3dl jahu 3spl suhkrut 0.5tl küpsetuspulbrit ~75g võid (toasoe) 1 muna ÕUNAD 3-4 suuremat õuna 50g võid 3sl fariinisuhkrut 2sl konjakit kaneeli KREEM 4dl piima 4 muna 6sl suhkrut 4sl jahu 2tl vanillisuhkrut Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ning sõtku (puulusikaga) tainaks. Suru tainas 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taina sisse väikesed augud ja pane külmkappi. Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juu...

Toit → Toiduained
5 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Pähklite ja seemnete kasutamine pagaritööstuses

TALLINNA TEENINDUSKOOL Seemned ja pähklid pagaritööstuses Iseseisevtöö Tallinn 2010 2 Sisukord Kreeka pähkel............................................................................................................................ 4 India pähkel............................................................................................................................... 5 Maapähkel..................................................................................................................................5 Mandel........................................................................................................................................6 Parapähkel................................................................................................................................. 6 Pistaatsiapähkel............................................................................................

Toit → Pagar-kondiiter
30 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Jahu

Tallinna Teeniduskool REFERAAT JAHU TÖ21K Karola Rohtla 2012 Ammustel aegadel olid meie esivanemad sunnitud eksperimenteerima, et endale toitu muretseda. Nad hõõrusid leotatud ja kuivatatud tõrusid ning pähkleid kahe kivi vahel -- nii saigi valmis esimene jahu, millest valmistati esimesed toored pudrud. Hiljem nö avastati kõrreliste terad. Ka neid hõõruti, segati veega ning valmistati kuumadel kividel kooke. Umbkaudu samaga tegeletakse ka tänapäeval: täieneb vaid terade töötlemise tehnika, jahvatuse kvaliteet, muutuvad keerulisemaks küpsetiste koostisosad, kuid lõppude-lõpuks on ikkagi jahu see, mis määrab meie küpsetiste väljanägemise, maitse ja aroomi. Ole...

Toit → Pagar-kondiiter
41 allalaadimist
thumbnail
20
pdf

Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü

Liina Raidoja Toitumisnõustaja ja treener Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü Ideaalses maailmas tulevad kõik meie kehale vajalikud toitained toidust. Kuid me teame, et me ei ela ideaalses maailmas. Meid mõjutavad lisaks toidule ka välised faktorid, stress, reostatus, tarbitud/tarbitavad ravimid, need kõik mõjutavad seda, kui hästi toiduga saadavad toitained imenduvad ja kui hästi suudame neid omastada. Süsivesikute ainevahetuses toimuvad muutused kindlustavad lapse vajaliku glükoosiga. Loode eelistab seda kütusena kasutada. Raseduse esimesel poolel muutub glükoos glükogeeniks ja rasvaks. Raseduse teisel poolel vajab loode glükoosi arenguks ja kasvamiseks. Kõrge kiudainete sisaldusega toit annab palju erinevaid vajalikke fütotoitai...

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Äriplaan appist

toidupoodides plakatite näol, edaspidi ka internetikeskonnas(Facebook, 9GAG, YouTube jne).  Ruume ega hooneid me ei vaja, kuna asjad saame tehtud koduseinte vahel. Seadmeid on vaja vaid katsetusteks, kuid appi loomise jaoks on IT-spetsialistil enda tehnika.  Alghinnaks on internetipoes 4eurot kuus, kuid lisade soovimisel(joogi, magustoidu menüüd) tuleb juurde maksta summa 1,99eur.  Lisades juurde retsepte, muutes kujundust, kättesaadavust ja võibolla, et tulevikus ühendada bluetoothi abil külmkapiga, misjärel sisestamine ära jääks ja toiduained automaatselt ekraanile ilmuksid. Meeskond  Meie peamine ülesanne on juhtida ettevõtte strateegiat ja seda õiges suunas arendada. Et leida investorit, peame me teda võimalikult hästi veenma, tehes seda välja pakutud plaaniga(millest ennem kirjutasin), oluline on koostada

Majandus → Äriplaan
84 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Mango referaat

SISUKORD SISUKORD 2 1. SISSEJUHATUS 2 2. MANGO ÜLDKIRJELDUS 3 3. KASVUPIIRKONNAD JA KLIIMATINGIMUSED 3 4. VALMINUD PUUVILJADE KIRJELDUS JA KEEMILINE KOOSTIS 4 5. KASUTAMINE TÖÖSTUSES JA LAUAPUUVILJANA 5 6. RETSEPTE MANGO KASUTAMISEKS 5 6.1 TERVISLIK MANGOSMUUTI 5 6.2 CAMPARI SORBETT 6 6.3 MANGI­JOGURITDESSERT 6 6.4 MANGO­KREVETISALAT 7 7. ALLIKAD 7 • SISSEJUHATUS Käesolevas töös antakse ülevaade troopilisest puuvilast­ mangost. • MANGO ÜLDKIRJELDUS Mango on 10­30meetri kõrguse laiuva võraga igihalja puu luuvili, mis ripub üksikult või  kobaratena pikkade viljaraagude otsas. Vili võib olla väga erineva kuju ja suurusega alates  ploomist ja lõpetades meloniga. Kaalub keskmiselt 300g, kuid võib ette tulla kuni 2kg  raskuseid vilju. Vili võib olla ümmargune, muna­või silindrikujuline, neerule või sidrunile  sarnanev, värvuselt rohekaskollasest kuni punaseni. ...

Toit → Toitumisõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
1
docx

"Inimene hoiab ja loob kultuuripärandit"

Nii kaitse all olevad kultuurmaastikud kui ka igapäevane keskkond traditsioonidega, mis ei ole küll riiklikult kaitse all, mängivad olulist rolli tuleviku kujunemises. Toidukultuur on üks pisem, kuid tähtis osa kogu laiast kultuuripärandist ning on samuti aegade jooksul tänu inimesele põlvest põlve edasi kandunud nagu muudki väärt kultuurivaldkonnad. Toidupärandi edasikandumine saab alguse perest. Põlvest põlve antakse edasi vanu retsepte ning salajasi kartulisalati maitsestamise ning leiva küpsetamise nippe. Traditsioonilistel pidupäevadel katame uhkelt laua vanaemalt pärandiks saadud serviisiga, sööme kindlaks kujunenud rahvustoite ning vestame mälestusi. Mõnikord toob ema lauale rahvustoidu, mida ta on täiendanud oma äranägemise järgi. Meie peres küpsetab ema igal reedel musta leiba, millele ta lisab pähkleid või pohli. Sellega lisab ta midagi vanale pärandile ning loob ka sellega uue.

Kultuur-Kunst → Kultuur
8 allalaadimist
thumbnail
4
ppt

Medical History

Farmaatsia üheks eesmärgiks on inimesi ja loomi varustada vajaminevate ravimitega, jagades kasutajale ka vajalikku informatsiooni medikamendi kohta. · Farmaatsiaga tegelev inimene on farmatseut (rohuteadlane). Töökohad · Farmateut võib töötada: - apteegis - ravimitega tegelevates hulgimüügifirmades - tootmisettevõtetes - laborites Millega farmatseut tegeleb? Apteegis töötav farmatseut: - võtab vastu ja kontrollib retsepte - väljastab retsepte alusel ravimeid - nõustab apteegikülastajaid ravimite kasutamist - jälgib kaubavarusid ning lahendab apteegikülastajate retseptiravimite väljastamist puudutavaid kaebusi

Keemia → Keemia alused
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Soome Rahvusköök

ja tagasihoidlik maitsestamine. Soome toiduvalmistamist on palju mõjutanud Rootsi köök ja sellesse on tihedalt põimunud Karjala ning Lapimaa toidud. Soome toitude hulgas leiab arvukalt ka Eesti köögis tuntud roogasid. Soome kliimast tingituna on sealses köögis tähtsat rolli mänginud kartul, teraviljatoidud, liha, kala (eriti lõhe, merisiig ja ahven), piimatooted ja metsamarjad ning seened. Palju on Soome köögis saiade ning kookide retsepte ning osaliselt Rootsi mõjul on levinud ka kõikvõimalikud kuivad leivad. Toitude valmistamises ja lauale andmises on soomlased praktilised ja lihtsad, kuid äärmiselt puhta ja kauni joonega. Toiduaineid segatakse omavahel vähe, toiduainete maitset ning toiteväärtust säilitatakse otstarbekate töövõtete ja vahendite abil. Toitude maitsestamine on tagasihoidlik, peamiseks maitseaineks on till, petersell- ja sibulapealsed, sageli köömned. Küüslauku lisatakse haruharva, sinepit veidi

Toit → Catering
9 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Kuulsaimad kokad Eestis, Prantsusmaal, Inglismaal

Euroopasse. IMRE KOSE(40) "Gurmaanlus nagu värviline spekter, millest toit moodustab vaid ühe osa." · Kõige laiema tähelepanuga kokk. Enim bränditud. · Teda köidab piiride lõhkumine. Tema jaoks on oluline suurlinlikkus ning rahvusvaheline fiiling. Võime mitte takerduda pisiasjadesse, näha asju suuremalt ning keskpärasus on patt. · Kunagi soovis Imre minna tõelist elu otsima Moskvasse. Neljandas klassis hakkas ta ajakirjadest retsepte välja lõikama ja neid kladedesse kleepima ning samuti neid kaunistama. · Tõeline eeskuju oli kokast õde, kes valmistas roogi poliitikutele. · Tänu koolile sai Imre 2ks aastaks vahetusõpilaseks Soome, mis aitas karjäärile kaasa. Edasi liikus ta Londonisse; laevadele. · Hetkel on Imre restorani Vertigo peakokk ning tal on oma bestseller Viru keskuses. PEETER PIHEL(26) · Pärit Saaremaalt väiksest Kaarma külast

Toit → Toiduvalmistamine
17 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Erialane lingikogu

Sooviks kahvleid http://kaup24.ee/et//kodutarbed/lauanoud_kooginoud_soogiriistad/soogiriistad_koogiriistad? t=1&w=36&ob=d&f%5B320%5D%5B29644%5D=1 Sooviks nuge. http://www.k-rauta.ee/pages/kitchen.aspx?cat=K-rauta%20Estonia %20VCatalog&category=Kitchen(Rautakesko%20Estonia%20Catalog)&c=K %C3%B6%C3%B6k&SolNam=K%C3%B6%C3%B6k Sooviks supilusikaid. http://toidutare.ee/t%C3%B6%C3%B6riistad/targad_tabelid Sooviks teelusikaid. 4. Retseptid http://www.umami.ee/retseptid Saan häid liharoogade retsepte. http://www.tallegg.ee/retseptid? utm_source=Adwords_Kanaliha&utm_medium=Text&utm_campaign=Kanaliha Saan häid kanaroogade retsepte. http://toidutare.ee/k%C3%B5ik_retseptid Saan siit häid joogiretsepte. http://kodukokad.ee/retseptid/ Saan siit häid supiretsepte. http://retseptid.err.ee/ Siit saan häid magustoiduretsepte. 5.Toiduained. http://www.ttk.ee/~laine/esmavajalikud_toiduained/esmavajalikud_toiduained.html Siit saan häid liha ja kalatooteid. http://www.fiile.ee/index2.php

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Vladislav Djatsuk

...................................................................................................................................... 7 Retsepte ........................................................................................................................ 8

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Pärmi- ja lehttaigen

Segamine kestab 15-20 minutit. Peale seismist rullitakse taigen lahti, välja venitatud otstega taigna tükideks. Keskelt on paks ja äärtest õhem. Enamasti lehttaigen rullitakse 4-5mm paksuseks ja tükeldatakse teravanoaga soovitud suuruse tükkideks. Tõstetakse küpsetusplaadile, tehakse sisse lõiked, et küpsetamisel tekkiv aur vabalt välja pääseks ning küpsetatakse 2200 ­ 2300 C juures 12-15 minutit. Retsepte pärmitaignast Kaneelisaiad TAINAS: · 0.25 l Piim · 25 g Pärm · 50 kuni 75 g Suhkur · 75 g Või · Riivitud sidrunikoor · tl Sool · 400 g Jahu TÄIDIS: · 3 kuni 4 sl Sulatatud või · 100 g Suhkur · 2 tl Kaneel (jahvatatud) · Määrimiseks muna · Pärlsuhkur Valmistusviis · Valmista pärmitaigen ja lase 30-45 minutit kerkida. · Valmis tainas rulli õhukeseks, pintselda sulavõiga, puista peale suhkru-kaneelisegu. Keera tihedalt rulli

Toit → Kokandus
24 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Bitter

aga aluseks kange alkohol. Mitmed bitterid, näiteks Angostura bitter või Underberg, on ka tänasel päeval eeskätt hinnatud kui arstimid. Valmistamine Bittereid valmistatakse maitsetaimede destilleerimise ja leotamise teel. Maitsestamisel kasutatakse apelsinikoort, hiniini, angostuurapuu koort, krootonit, artisokki, pomerantsi, rabarerit, koirohtu, ema- ja koldjuurt, jne. Lisanditena nelki, vanilli, koriandrit, lavendlit, muskaati ja palju muud. Arusaadavalt hoiavad tootjad retsepte kiivalt saladuses. Aromaatsed bitterid Seedimist soodustavad bitterid nt.jäägermeister Amaro Angostura Bitter Becherovka Campari Fernet Branca Riga Black Balsam (Rgas Melnais balzams) Serveerimine Üldiselt serveeritakse bittereid nagu likööregi söögijärgselt ja seedimise soodustamiseks. Võimalusi mitmeid: jahutatuna või toatemperatuuril. Serveeritakse soovitavalt aga pikkade jalgadega koonilistes pitsides. Tänan kuulamast

Toit → Joogiõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Moosi keetmine (referaat)

Tänapäevalgi pole moositegu kuhugi kadunud. Traditsiooniliste mooside kõrval valmistatakse kodus pigem selliseid, mida kaupluseriiulitel ei leidu. Kuigi puuviljahoidiste täpne päritolu on seniajani selgitamata, on teada, et moosid, Ïeleed ja puuviljahoidised on inimkonna laual juba kaua olnud. Juba teadaolevalt maailma esimeses, 1. sajandist pärineva Rooma gastronoomi Marcus Gavius Apicuse kokaraamatus leidub puuviljahoidiste retsepte. Moosi tegemine ongi ilmselt alguse saanud Lähis-Ida maadest, kus suhkruroog looduslikult kasvab. Arvatakse, et Euroopasse tõid moosi ristiretkelt koju pöörduvad sõdalased. Hilisel keskajal olid moosid, zeleed, marmelaadid ning puuviljahoidised Euroopas juba väga populaarsed. Ettevalmistused moosi keetmiseks Purkide pesemine Enne moosi keetmist küüri köök ja purgid puhtaks. Kui purgid küüritud, aseta need külma praeahju,

Kategooriata → Tööõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Huvitavaid fakte Itaaliast

Huvitavaid fakte Itaaliast.. Kui itaallane kodus lõunat sööb paneb ta alati teleka mängima sest, siis tulevad sealt uudised, pärast uudiseid tuleb igalt itaalia kanalilt programm ,,Gusto" (maitse), kus tutvustatakse erinevaid retsepte. Mitte ükski itaalane pole kuulnud dieedist mille kohaselt pärast kella kuute õhtul enam ei sööda. Itaalias on üksi söömine tabu, toitu tuleb nautida koos nauditava seltskonnaga, mida rohkem seda parem! Ilma õhtusöögita Itaalias elada ei saa. Itaallase jaoks on õhtusöögita jäämine kõige karmim asi, mis juhtuda võib. Cappuccinot juuakse ainult hommikul, jumala eest mitte mingil muul ajal ja selle kõrvale peab ilmtingimatta magusaid saiakesi sööma.

Turism → Giidindus
19 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Toiduained(4)

Sisukord 1 Maapirn - tasub tutvust teha............................................................................3 1.1 Lihtne kasvatada ..................................................................................3 1.2 Maapirn toidulaual .............................................................................3-4 1.3 Vähendab kehakaalu .............................................................................4 1.4 Retsepte .............................................................................................5 2 Kookospähkel on kõigi pähklite kuningas ......................................................6 2.1 Tervistav kookospiim ..........................................................................6-7 2.2 Sisse süüa, peale määrida ........................................................................7 2.3 Parandab seedimist...........................................................

Toit → Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Uurimistöö tiitrimine

hakkasin proovima, kui palju tuleb lisada NaOH lahust, et vedelik muudaks keeduklaasis värvi. Vedeliku värvi muutmiseks kulus 0.35ml NaOH lahust. Lk 4/9 Harilik pirn 2.1 Pirni ajaloost: Harilik pirn jõudis Euroopasse Väike - Aasiast läbi Vana - Kreeka ja Rooma. Prantsusmaal on pirn rahvulik puuvili. Loomulikult tuntakse seal ka väga palju ja väga erinevaid pirnitoidu retsepte. Pirne kasutatakse nii liha kui kalaroogade lisandiks ja vormiroogadeks ning loomulikult küpsetisteks. Juba möödunud sajandi lõpus kasvatati Prantsusmaal u 900 pirnisorti, palju neist on tänaseni hinnatud. Ainuüksi Belgia sordiaretaja Van Mons on rohkem kui 400 sordi autor. Eelmise sajandi keskel oli Krimmis Nikitski botaanikaaias 550 pirnisortidest koosnev kollektsioon. Eestis kasvatatakse erinevaid pirnisorte väga vähe, sest külmakartlik pirnipuu ei sobi Eesti kliimasse eriti hästi

Keemia → Keemia
31 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Sotsiaalkomisjon: haiglatöötajate koondamine vajab täiendavat analüüsi

Ongi vaja ainult ühte õde ja nii hoiaksime kulud kontrolli all. Koondades haiglatest personali nüüd, kus elanikkond vananeb ja inimesed on sressis igapäeva elu pärast on väga absurdne otsus. Kas varsti ongi nii, et arst läheb kell 6 tööle ja peseb trepikoja ja kabineti, siis kell 7 alustab tööd arvuti programmeerimisega, 7.30 tegeleb kantseleitööga ja kell 8.00-17.00 võtab vastu patsiente, 17-19 kannab sisse haiguslugusid ja kirjutab välja retsepte, aga kell 21 naaseb, et täita öövalvuri ametikoht? Minu arvates on meditsiin just selline valdkond, kus ei anna personali osas kärpeid teha. Hetkelises ühiskonnas vajavad inimesed hulgaliselt meditsiinilist abi ning personaalset nõu. Evalota-Liisbeth Link

Meedia → Meedia
1 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

E-õppepäev

Eõppepäev Daisy Mällo 9.c Kas internet on inimõigus? Võiks mõelda selle üle, kas internet on hüve või inimõigus. Internetis saab vaadata õigusi/seadusi, riiklikke teadaandeid, retsepte ning palju muud. Eesti on muutunud eriigiks, kus kõik info on internetis üles laaditud. Kui usaldusväärne on internet? Raamatutes on info must valgel paberile trükitud ning seda ei saa muuta, kuid internetis saab ning seda infot peaks kindlasti võrdlema seda teiste allikatega. Turvalisusest digiajastul Telekas on võrdne internetiga; kui sa vaatad telekat ning sulle ei meeldi see kanal, siis sa saad kanalit vahetada, nii on ka internetiga, saad vaadata erinevaid lehekülgi. Kiiver on võrdne viirusetõrjega; viirusetõrje peab olema korralikult installitud ning korralik. Relv on võrdne telefoniga; kui sa tahad kellegile anda telefoni, siis võiksid mõelda relvale, kas sellel on paroolid peal ning kas sa usaldad seda inimest. Sotsiaalvõrgustikud...

Informaatika → Informaatika
3 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kõne: taimetoitlus

Taimetoit ei ole ainult, see , et ma loobun lihatoodetest. See tähendab ka seda, et ma eelistan tavatoiduainetele erinevaid ökotooteid. Tallinnas on selleks loodud suurepärased võimalused, kuna siin on palju erinevaid ökopoode. Näiteks, saab ökopoest piimaasendajat, milleks on taimne koor. Palun ärge arvake, et kui te hakkate taimetoitlaseks, siis peate hakkama ainult juurikaid närima -kaugeltki mitte. Internetis leiab väga palju erinevaid ning maitsvaid retsepte. Ning alati on tore ise midagi katsetada. Ainukese miinusena võin välja tuua , et taimetoitlase ostukorv on tavaliselt kohati lausa poole kallim. Lõpetuseks tahaksin öelda, et soovitan igal ühel teist proovida toituda kasvõi lühikest aega taimsest toidust ning teie tervis paraneb ning te muutute energilisemaks. Mina olen rahul, et suutsin ennast käsile võtta ning ennast ületada. Kavatsen kindlasti sellega edasi tegeleda, ning

Toit → Toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Soja

Soja Soja on iidne kultuurtaim, mida kasvatati juba enam kui 3000 aastat e.m.a Mandzuurias (Kirde-Hiinas). Soja on Ida-Aasia rahvusköögi aluseks ja seetõttu on eriti palju retsepte pärit just Aasia köögist. Soja mainitakse esmakordselt Hiina imperaator Tsen Nungi poolt (2800 e.m.a), keda tuntakse "Hiina põllumajanduse isana". Soja hakkas levima ka naaberriikidesse peale esimest sajandit ­ Jaapan, Indoneesia, Filipiinid, Vietnam, Tai, Malaisia, Birma, Nepal ja India. Soja oli sajandeid hiinlaste põhitoit ning see oli üks viiest pühast viljast. Hiina keeles tähendab sojauba suurt, paremat uba. Hiinlastele on soja olnud alati ka tähtsaks ravimtaimeks.

Geograafia → Geograafia
7 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

EESTI, VENE JA SAKSA RAHVUSKÖÖKIDE ERINEVUSED NING SARNASUSED

sajandini. Tehti erinevaid vedelaid kuumi toite ehk larpe. (http://www.hitsa.ee) 3.SAKSAMAA Sakslaste toiduainete valik on võrdlemisi meie võimaluste taoline, ainult puuvilju on pehmema kliima tõttu natuke rikkalikumas koguses ning mitmekesisemalt. Toitude valmistamise põhijooneks on kokkuhoidlikkus. Paljud toidud antakse lauale paksu jahukastmega, liha ja kala on sageli hakkmassideks segatud. Tohutu palju võib leida klimpide, käkkide, hakklihatoitude retsepte. Rõhutatakse toiduainete toiteväärtuse säilitamist, igal söögikorral püütakse pakkuda toorsalateid mitmesugustes kombinatsioonides. Süüakse rohkesti aedviljatoite. Toitude maitsestamine on tagasihoidlik. Seda tehakse peamiselt soola, pipra ja vanilliiniga. Rohkesti valmistatakse aga vürtsirohkeid piparkooke mitmesugustes suurustes ja kujul. Kaunis palju tehakse suppe, võttes supi vedelikuks köögiviljade, liha ja kala keeduleeme. Supid paksendatakse

Toit → Rahvusköögid
5 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Menüü ajalugu.

Igale külalisele oli söömiseks kuivatatud leivast taldrik, ( mille soovi korral võis ära süüa), tass, lusikas ja salvrätt. Käikude vahel said külalised käsi pesta kaussides. Igal külalisel oli oma nuga kaasas. Ametlik struktuur hakkas välja kujunema Prantsusmaal, kuhu Karariina di Medici, tõi abielludes Henry II-ga väikse armee kokki ja teenindajaid. Samuti tõi palju tänepäeval rahvusvahelises kokanduses asendamatuks muutunud toiduaineid ja retsepte. Määratleti teeninduse järjekord einetel, eine jaotati kolmeks põhikäiguks. Seda loetakse tänepäevaste menüüde kujunemise alguseks. Aastast 1656 on teada, et kuningas Louis XIV'le kavandatud eine oli jaotatud 5 käiguks, igas käigus teatud tüüpi road. Londoni õukond eelistas 3-käigulist menüüd, kuid iga käik sisaldas erinevaid osi ( kuni 25 erinevat rooga ) Einele järgnesid veel juustud, puuvili, pähklid ja portvein. 19

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Friedrich Robert Faehlmann

guid Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas ning temast sai 1927.a esimene eesti soost doktorikraadiga meedik. Elu peale ülikooli Faehlmann töötas kogu elu alates 1824 praktiseeriva arstina Tartus ja selle ümbruses. Aastatel 1842­1850 töötas ta ühtlasi Tartu ülikoolis eesti keele lektorina ning luges aastatel 1843­1845 ülikooli arstiteaduskonnas õppeülesande täitjana farmakoloogia ja retseptuuri kursust. Oli ka hinnatud rohuteadlane Faehlmanni kirjutatud retsepte on leitud eelmise sajandi alguses mitmest eesti apteegist ning tema koostatud ravimieeskirjad levisid ka keskajakirjanduses. Faehlmanni retseptid olid kirjutatud oma aja kohta selgelt ja lihtsalt ning need olid kasutusel veel mitmeid kümneid aastaid peale autori surma. Suri 14. aprillil 1850 ning on maetud Tartu Jaani kalmistule Faehlmann ja eesti keel 1838. aastal asutas F. R. Faehlmann koos mõttekaaslastega Õpetatud Eesti Seltsi ning oli aastatel 1843­1850 selle esimees

Kirjandus → Kirjandus
22 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Prantsuse kokad.

Paul Bocuse Bocuse, Paul Üks 20. sajandi tuntumaid Prantsuse kokki, keda peetakse nouvelle cuisine'i ehk tavapärasest kergema ja kalorivaesema ning kergemate valmistusmeetodite poolest tuntud köögistiili rajajaks. Tänavu 83aastaseks saavat vanahärrat on elu jooksul pärjatud mitmete autasude ja aunimetustega, ka on ta loonud omanimelise, maailma mainekaima kokkade konkursi Bocuse d'Or, millest viimastel aastatel on osa võtnud ka Eesti kokad. Paul Bocuse'i kokanduslikuks suurloominguks peetakse 1975. aastal toonase Prantsuse presidendi vastuvõtuks loodud trühvlisuppi (soupe aux truffles). Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Escoffier, George Auguste Escoffier, George Auguste ­ (1846­1935), prantsuse kokk, restoranipidaja ...

Toit → Toitumisõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
4
ppt

Prantsuse kokad

oktoober 1846-12 veebruar 1935) oli prantsuse kokk ja kulinaariaalane kirjanik, kes populariseeris ja ajakohastatas traditsioonilise prantsuse toiduvalmise meetodid. Ta oli pea legendaarne kokkade ning gurmaanide seas ning samuti oli ka sealhulgas üks modernse prantsuse köögi arendajaist. Escoffier töötas välja lihtsaid roogi. Toit pidi olema toit ja selle kuju, maitse ja aroomiga. Ta hakkas kasutama aromaatseid ja tugevaid tooraineid ning vürtse. Ta lõi sadu uusi retsepte, niiet kogu Inglismaa võttis temast mõõtu. Escoffieri nõrkuseks oli Austraalia lauljatar Nellie Melba, kelle auks lõi ta mitmeid erinevaid toite: Toast Melba, ehk kinnised väikesed tordipõhjad, mis on täidetud vähilakkadega ja kaetud parmesanimassiga ning ahjus üleküpsetatud. Peches Melba, ehk vanilli- suhkruvees keedetud pirnid, mis on serveeritud vanillijäätise ja vaarikakastmega. Tournedos Rossini, Itaalia helilooja Gioacchino Rossini auks. Ta sai paljugi

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Moraalobjektivismi põhjendamine

I ÜLESANNE 1. Teksti teema ja autori uurimisprobleem.  Moraalobjektivismi põhjendamine. Autor püüab vaatlema ja tugevdada järgimist positsiooni:  mõistus võib inimese ja ühiskonna loomust uurides avastada kehtivad moraaliprintsiibid. 2.Väited 1. 1.   Inimkonna funktsiooniks on ilmutada mõistusepärasust kõigis selle  vormides:kaemuses, kaalutluses ja tegutsemises. 2. Inimloomus on oma olemuselt ratsionaalne, ning mõistus võib igas olukorras kindalks  määrata õige teo, järgides kohaseid, eranditeta printsiipe. 3. Loomusseadus on tihedalt seotud inimloomuse teoloogilise käsitlusega­arusaamaga,mille järgi inimkonna ja igaüksisiku aluseks on jumalik plaan või jumalasarnane loomus, nii et  mistahes hälve normist on moraalselt väär. 4. Moraali tuumreeglid on analoogsed vitamiinidega, mis on vajalikud tervislikuks  toitumiseks. 3. Argumendid 1. Kõik need asjad, millele inime...

Eesti keel → Eesti keel
2 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Juust ja veinid

JUUSTUSORDID Toorjuustud Feta juust Väga erilise, tugevalt ürdise ja soolase maitsega juust. Kasutatakse erinevates salatites ning küpsetistes. On klassikalise Kreeka salati vältimatu koostisosa. http://www.toidutare.ee/termin.php?id=1318 Mozzarella Mozzarellat kasutatakse pitsajuustuna, kuna see sulab kergesti katetakse juustuga tihipeale ka võileibu ning ahjuroogasi. Suurepäraselt sobib see ka salatitesse. http://www.toidutare.ee/termin.php?id=679 · Veinidest sobivad toorjuustude juurde kerged valged itaallased Pinot Grigio, Soave, Orvieto, mullitavad kuivad vahuveinid, ka rohune Sauvignon Blanc. Olenevalt lisanditest sobivad salatite juurde ka punased noored Chiantid ja Valpolicellad ning Gamay' veinid Prantsusmaalt Beaujolais'st ja Loire'i orust, samuti Uue Maailma Pinot Noir. Valgehallitusjuus...

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Toiduainetööstus

tuntus on Euroopa toidiainetööstuse eksporti alati soodistanud. Euroopa Liidu riikidest eksporditav toidukaup moodistab 18 protsenti kogu maailma toidukaupade väljaveost. Eksporditavast toidukaubast moodustasid joogid 29 protsenti. Joogikaupadele järgnesid liha ja piimatooded, kumbki 12 protsendiga. Euroopa Liit on toiduainetööstuses maailma juhtiv tootearendaja ja novaator, mis tähendab , et Euroopas luuakse kõige rohkem uusi retsepte ja uusi toiduvalmistusviise . Ajavahemikul 1998-2008 anti 42 protsenti kogu maailma põllumajanduse ja toiduainetöstuse patendides Euroopa Liidu liikmesriikidele. Patendiga antakse mingi uuenduse ehk uue toote või tootmismeetodi loonud ettevõttele ainuõigus seda kasutada. Kui teised soovivad samuti seda uut toodet valmistada ja müüa, tuleb neil osta patenti omavalt ettevõttelt selleks õigused. Patendiõiguse mõte on premeerida neid totjaid õigused

Geograafia → Geograafia
9 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköökide road

piserdatakse õliga üle ning kaetakse erinevate lisanditega Tiramisu Itaalia köök Koostisesse kuuluvad Mascarpone juust, munakollased, suhkur, espressokohv ning Pavesini küpsised, samuti veidi alkoholi (näiteks Amarettot). On ka retsepte, mis lisavad vahustatud munavalgeid või vahukoort. Bruschetta Itaalia köök Pikast saiast lõigatakse diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküüntega. Söödakse koheselt.

Toit → Rahvusköögid
32 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Saksamaa rahvusköök

Sakslaste toiduvalik on sarnane eestlaste omale, kuid puuvilju on rikkalikumas ja mitmekesisemas valikus. Saksa toitude rammusus tuleneb eelkõige sellest, et söögi valmistamisel kasutatakse ohtralt koort ja võid. Toitude valmistamise põhijooneks on eelkõige kokkuhoidlikkus. Paljude toitude kõrvale pakutakse toorsalateid, aedviljahautisi ja jahukastet ning liha ja kala on sageli töödeldud hakkmassiks. Saksa rahvusköögist leiab väga palju käkkide, klimpide ja hakklihatoitude retsepte. Toitude maitsestamisel jäädakse pigem tagasihoidlikuks põhimaitseaineteks on sool, pipar ja Pilleriin Tamm Saksa rahvusköök vanilliin. Lisaks lihatoitudele on Saksamaal võrdlemisi populaarsed ka erinevad supid, mille peamiseks koostisosaks on köögiviljade, liha või kala keeduleem. Suppide paksendamiseks kasutatakse sageli jahu ning neile lisatakse tihti tange, klimpe või röstitud saiakuubikuid.

Kategooriata → Õpioskus
14 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Hašiš ja hashishi koogikesed

kosmose kook. Kus kasutatakse hasisit? Hashishi tooteid tehakse väga hoolikalt samm sammu järelt, et see tuleks hästi välja. Tavalised tooted kipuvad olema roheka tooniga, ja nõrga lõhnaga, kuid inimesel on raske teha vahet hashishi toodetel, ja tavalisetel küpsetistel, sellepärast saab neid viia pidudele ja kohvikutesse. Kui on kasutatud piisavas kogus on tunda mahedat maitset. Mitte need ei anna ainult narkootilist mõju, vaid need on ka hea maitsega. Palju retsepte on internetis, kuid need on väga effektiivsed ja hea kvaliteeetiga. Koogikesi tehakse marihuanast, marihuanat muude koostisosadega pannakse koogi, küpsise või teiste toitude sisse, et seda ei peaks suitsetama. Hashishi koogikesed näevad välja täpselt nagu iga teine koogike. Sellepärast on seda hea võtta enda kuskile kaasa, kus ei tohi suitsetada. Need on väga populaarsed Hollandis, Amsterdamis. Seal olid need vahepeal

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kanaliha

Pisut rohkem sisaldab vitamiine ja mineraalaineid tume kanaliha. Üldiselt leidub kanalihas väikeses koguses A vitamiini ning pisut B grupi vitamiine, mille hulgas on kõige rohkem niatsiini ja pantoteenhapet. Leidub ka B6 ja B12. Lihas leidub ka mõningal määral kaaliumi, naatriumi, fosfori, tsinki ja rauda. Vähesel määral esineb kaltsiumi ja magneesiumi ning teiste mineraalaineid. Kogu maailmas on sedavõrd rohkesti kana valmistamise retsepte ja söömise viise, et isegi igas üksikus riigis võiksime me veeta terve oma eluea, proovides iga päev erinevat valmistamisviisi. Erinevate valmistamisviiside hulka kuuluvad küpsetamine, grillimine, röstimine, keetmine ja praadimine, mille kõigi juures kasutatakse oma erilisi vürtse ja kastmeid. Itaallastele meeldib cacciatore (tomatite ja ürtidega veinikastmes valmistatud liha), prantslased on tuntud oma coq au vin'i

Kategooriata → Tööõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Frantsiisiidee

Frantsiisiidee Tänapäeva kiire elutempo juures ei ole tihti inimestel aega istuda maha korralikku restorani ning pooleteist tunni vältel korralikult einestada. Alternatiivina käiakse kiirtoidurestoranides, kust söök kaasa haaratakse. Seetõttu leian mina, et Eestisse oleks mõistlik rajada ettevõte Kentucky Fried Chicken (tuntud kui KFC). KFC on ameerikas loodud kiirtoidurestoranide kett, mis on spetsialiseerunud peamiselt praetud kanale. Kentucky Fried Chicken on tütarfirma, mis kuulub ettevõttele Yum! Brands Inc. Yum! Brands Inc. on ühtlasi ka maailma suurim restorane ühendav ettevõte. KFC loodi 1930. aastal ettevõtja Harland Sandersi poolt, kes hakkas oma teeäärses restoranis praetud kana müüma. Praetud kana, kui kiirtoit muutus väga populaarseks ning tekkis alternatiiv hamburgerile. Sanders tunnetas KFC potentsiaali kujuneda frantsiisettevõtteks ning juba 1952. aastal avatigi Utahs esimene KFC ...

Majandus → Majandus
3 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Escoffier Auguste

kööki Escoffier juhtis 1896. aastast alates kolm aastat.Seal oli tal lõpuks nii palju aega, et viia täide oma unistus- kirjutada kokandusraamat. Raamatu nimeks sai Le Guide Culinaire, mis ilumus aastal 1902 ning see sisaldab endas rohkem kui tervelt 5000 retsepti. Looming Escoffier töötas välja lihtsaid roogi. Toit pidi olema toit ja selle kuju, maitse ja aroomiga. Ta hakkas kasutama aromaatseid ja tugevaid tooraineid ning vürtse. Ta lõi sadu uusi retsepte, niiet kogu Inglismaa võttis temast mõõtu. Escoffieri nõrkuseks oli Austraalia lauljatar Nellie Melba, kelle auks lõi ta mitmeid erinevaid toite: Toast Melba, ehk kinnised väikesed tordipõhjad, mis on täidetud vähilakkadega ja kaetud parmesanimassiga ning ahjus üleküpsetatud. Peches Melba, ehk vanilli-suhkruvees keedetud pirnid, mis on serveeritud vanillijäätise ja vaarikakastmega. Tournedos Rossini, Itaalia helilooja Gioacchino Rossini auks

Toit → Kokandus
32 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Essee ''Kuidas aitab sport tunnetada Eesti kodanikuks olemist?''

'' Essee Igas riigis on oma traditsioonid, mille erinevate valdkondade seas leiab oma koha ka sport. Eestis on selles valdkonnas rohkem rõhku pandud maratonidel, kuid ka sportmängudele mis toimuvad nii ettevõtete kui ka koolide vahel. Meedia pakub saateid kaalulangetamisest ja oskuslikest spordimängudest, mainimata ei saa jätta muidugi olümpiamänge, ajalehtedes aga tervislikke koduseid retsepte ja spordi ettekandeid. Meie Eesti olümpiakangelased on loonud koole-trenne, mistõttu on populariseerinud oma spordiala ka tavainimeste seas. Riigi poolt on toetused lastele ja koolides on kohustuslikus korras kõigil kehaline kasvatus. Sellest tulenevalt tundub nagu sport on igal pool, ja ongi. Kuid inimeste initsiatiiv end osa võtma suurtest üritustes on siiski väike ja oleneb paljustki meediast ja meid ümbritsevast ühiskonnas levinud normidest.

Sport → Sport
18 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

....................19 2 Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias SISSEJUHATUS Puuviljad on ühed kõige ilusamad, vajalikumad ja kasulikumad viljad mida loodus meile andnud on. Antud töös annan ülevaate erinevatest puuviljadest nende liikidest ja sortidest. Samuti lisasin erinevaid retsepte, kus kasutatakse puuvilju. Toetudes Toiduaine õpetuse konspektile, kui ka internetis leitule. 3 Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias 1. PUUVILJAD Viljapuud on kultuuris ja looduslikult kasvavad puud ja kõrgekasvulised põõsad, mis kannavad söödavaid vilju.

Toit → Toitumisõpetus
61 allalaadimist
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

....................19 2 Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias SISSEJUHATUS Puuviljad on ühed kõige ilusamad, vajalikumad ja kasulikumad viljad mida loodus meile andnud on. Antud töös annan ülevaate erinevatest puuviljadest nende liikidest ja sortidest. Samuti lisasin erinevaid retsepte, kus kasutatakse puuvilju. Toetudes Toiduaine õpetuse konspektile, kui ka internetis leitule. 3 Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias 1. PUUVILJAD Viljapuud on kultuuris ja looduslikult kasvavad puud ja kõrgekasvulised põõsad, mis kannavad söödavaid vilju.

Eesti keel → Eesti keel
18 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Itaalia köök

Muna ja Soolaga nimetatakse Pastadeks. Värske pasta, pasta fresca pärineb Põhja Itaaliast, nii nagu pasta secca pärineb Lõuna Itaaliast. Esimene pasta põhiretsept avaldati 1300 a. ja see koosneb: jahust, munast ja soolast. Koduse pasta retsepti "reegel": 100 g jahu kohta 1 muna, veidi soola. Itaalis on kombeks pakkuda värsket täidisega pastat igal peolaual. Igal linnal on omad pastasordid ja - täidised mis lähevad edasi põlvest - põlve. Nt ainuüksi Tortelliinide retsepte on üle 110 erineva. Tortellini pärineb Bologna linnast.Itaalias leidub erinevaid pasta vorme u 300. Üldiselt jaotatakse pasta kolme suuremasse gruppi: pasta corta, pasta lunga ja pasta ripiena. Pastat on juba valmistatud u 3000 aastat.Itaaliast on 21. sajandiks saanud kogu läänemaailma armastatuim ja hinnatuim söögi- ja veinimaa. Kõige "kuumemaks" regiooniks on muutunud pärast Frances Mayesi'i autobiograafiliste raamatute

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Mikrobioloogia

pastöriseerimisega. Jaotas bakterid kaheks: aeroobsed ja anaeroobsed. Pastöriseerimine on kuumutamine 80-90 kraadi C, umbes 20 minutit ( piim EI lähe keema ) ­ hävitada toiduainete riknemise põhjustavad mikroobid. Ta tõestas, et elu tekkimine kaasajal on võimatu! Robert Koch (1843-1910) Sakslane, II Nobeli preemia laureaat, Saksa arst. · Võttis kasutusele bakterite värvimis meetodi · Võttis kasutusele tardsöötmed · Töötas välja rida vedelsöötme retsepte. Õppis bakterite kasvatamist söötmel. 1822 ( 41. aastaselt ) ­ AVASTAS TUBERKULOOSI TEKITAJA 1883 ­AVASTAS KOOLERA TEKITAJA On teada Koch'i postulaadid ehk seadused, mis peavad olema täidetud, et tõestada haiguse seost spetsiifilise mikroorganismiga. · See patogeen peab esinema kindlat jaigust põdevas organismis · Patogeen peab oelma isoleeritav haigest organismist ja kasvatatav söötmel

Bioloogia → Bioloogia
29 allalaadimist
thumbnail
17
pptx

Argentiina

Kultuur Professionaalse teateri ajalugu algas XVIII sajandil. Aastal 1757, Buenos Aires, oli esimene hoone teater. Tuntumad filmid:099 Central 2002 906090 modelos 19961997 Alma Pirata 2006, Amas de casa desesperadas 2008 Antonella 1991, Casi ángeles 20072010, Culpable de este amor ­ 2004 Don Juan y su bella dama 2008, KULTUUR Argentiina köök on väga mitmekesine, sest uusi retsepte nad laenasid Mehhikost, Peruust, Brasiiliast, Tsiilist. Argentiina köögil valitseb liha ,kõige sagedamini veiseliha. Kokkuvõte Argentiina hõlmab enamiku LõunaAmeerika lõunaosast Argentiina on vabariik.President on nii riigipea kui valitsusjuht. Rahvastik räägib peamiselt hispaania ja itaalia keelt ning indiaani keelt. Suur osa Euroopa päritolu argentiinlasi on saabunud 20. sajandil Argentiinal on rikkas kultuur Kasutatud allikad http://ru

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Iisop - mee-, ravi- ja maitsetaim

Iisop - mee-, ravi- ja maitsetaim Nimetus iisop on tulnud vanaheebreakeelsest sõnast ,,azob", mis tähendab ,,püha lõhnav rohi". Seda taime nimetatakse Vanas Testamendis : piserda mind iisopiga ja ma saan olema puhas, pese mind sellega ja ma muutun lumest valgemaks" (Taaveti laul 50:9). Iisopi kui ravimtaime kuulsus ulatub juba vähemalt Hippokratese aegadeni (umbes 460. ­ 377. a.), kes nimetab iisopit oma töödes. Iisopit kasutasid ka Dioscorides (umbes 40. ­ 90. a.), Avicenna (umbes 980. ­ 1037. a.) ja veel paljud muud vähem kuulsad arstid. Näiteks kirjeldab Avicenna iisopit ,,Arstiteaduse kaanonis" kui ,,kuuma", vedeldavat ja kobestavat vahendit ning soovitab selle kasutamist järgmistel juhtudel : rinnapiima lahjendamiseks rinnaga lapsi toitvatel emadel, ,,ummistuste" korral kopsudes elatanud inimestel, kõhukinnisuse korral, valuvaigistina valu põhjustavate ,,mateeriate" peast väljatõrjumiseks, sealhulgas mälukaotuse ja epilepsia ko...

Bioloogia → Bioloogia
3 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Leib

Leiba peaks tarvitama päevas umbes 4-5 viilu. 4-5 viilu, sest leivas sisalduvaid kiudaineid, vitamiine ja mineraale saame me ka teistest toiduainetest. Faktid · Vanimat, 3500-aastast hästisäilinud leiba hoitakse New Yorgi Metropolitani Kunstimuuseumis · Suurim võileib valmistati 1997.a. aprillis Põhja-Ketucky Ülikooli tudengite poolt. See võileib oli 762 m pikk. · Ühekihilist võileiva torti nim. einevõileivaks ehk võileivaks. 7. Retsepte Grill juustuvõileivad Vaja läheb: 4 saia/leiva viilu 4 viilu juustu Võid määrimiseks Valmistamine: Määri kaks viilu võiga kokku ja aseta teistele (kummalegi 2) juustu viilud. Tõsta määritud viilud teistele viiludele peale (määritud pool üleval) ja aseta võileiva grillile. Grilli kuini tuli grillil ära kustub. Ameerika võileib Vaja läheb: Maapähklivõid (mitte kreemi!) Marja dzemmi 2 viilu saia Valmistamine: Määri saiaviiludele Dzemmi ja pähklivõid

Bioloogia → Bioloogia
58 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kolme suure ettevõtte võrdlus

Probleemi korral saab neile helistada. Samuti oli hea ka see, et sai anda tagasisidet ­ kas siis telefoni teel, kuhu saab helistada ööpäevaringselt või tagasiside vormi kaudu. Samuti saab Rimi kliendikaardi omanik logida leheküljele ja seejärel saab poodide sooduspakkumisi e-maili, tavakirja või sms-i teel. Leheküljel on ka välja toodud päevapakkumised jms. ­ see juba kutsub mind seda lehekülge igapäevaselt vaatama. Plussiks on ka veel see, et leheküljel on erinevaid retsepte ja välja on toodud ka toiduainete märgistused. Miinuseks on see, et kõik on liiga koos ja suhteliselt keeruline on sealt midagi üles leida.

Majandus → Majanduse alused
34 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Turundusplaan

kondiitritoodete tootmisega. Saaremaa suurimateks konkurentideks on Saare Leib OÜ 45-ne töötajaga ja Karja Pagar OÜ 25-50-ne töötajaga. Nende ettevõtete eeliseks on juba pikaajaline turul olemine. Saare Leiva miinuseks on 3 Turunduse eesmärgid ja strateegiad 3.1 Eesmärgid Olla 2020-ks aastaks eesti parimate seas. Uuendada toodete valikut Värskendada toodete väljapanekut Jääda kindlaks vanaaegsetele retseptidele ja võimalikult vähe uuema aja retsepte sisse tuua (kuna siis sarnaneks liialt konkurentidele) Ettevõtte eesmärgiks on tekitada kliendis rahulolu ja toota turule pagari- ja kondiitritooteid, mis erinevad teiste ettevõtete toodetest. 3.2 Eesmärkide saavutamiseks sobiv strateegia Toodetes kasutame Eestist pärit toorainet Valmistame tooted vanaaegsete retseptide järgi Muudame tavapäraste toodete välimust huvitavamaks Reklaamime ettevõtet

Majandus → Turundus
48 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Referaat feminismist

7 8. Kuulsaid feministe Simone de Beavoir ­ Prantsuse filosoof Emma Goldman ­ Leedu päritolu juudi anarhist, kirjanik Luce Irigary ­ Filosoof Julia Kristeva ­ Bulgaaria filosoof ja keeleteadlane John Stuart Mill ­ Briti filosoof ja politoloog Kate Millett ­ Ameerika kirjanik, kriitik 6 Internet http://www.mees.eu/artikkel/feminiinsus-maskuliinsus.html 7 ENUT Tilliga ja tillita: retsepte Eesti feministidelt. Tallinn 2003 10 Sylvia Pankhurst ­ Briti feminist Barbi Pilvre ­ Eesti ajakirjanik Gudrun Schyman ­ Rootsi poliitik8 Kokkuvõte Selles referaadis kirjutan põhiliselt feminismi ajaloost, selle põhilistest probleemidest ja esmärkidest läbi aegade

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
45 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun