Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Add link

Toidukauba õpimapp (0)

1 Hindamata
Punktid
Vasakule Paremale
Toidukauba õpimapp #1 Toidukauba õpimapp #2 Toidukauba õpimapp #3 Toidukauba õpimapp #4 Toidukauba õpimapp #5 Toidukauba õpimapp #6 Toidukauba õpimapp #7 Toidukauba õpimapp #8 Toidukauba õpimapp #9 Toidukauba õpimapp #10 Toidukauba õpimapp #11 Toidukauba õpimapp #12 Toidukauba õpimapp #13 Toidukauba õpimapp #14 Toidukauba õpimapp #15 Toidukauba õpimapp #16 Toidukauba õpimapp #17 Toidukauba õpimapp #18 Toidukauba õpimapp #19 Toidukauba õpimapp #20 Toidukauba õpimapp #21 Toidukauba õpimapp #22 Toidukauba õpimapp #23 Toidukauba õpimapp #24 Toidukauba õpimapp #25 Toidukauba õpimapp #26 Toidukauba õpimapp #27 Toidukauba õpimapp #28 Toidukauba õpimapp #29 Toidukauba õpimapp #30 Toidukauba õpimapp #31 Toidukauba õpimapp #32 Toidukauba õpimapp #33 Toidukauba õpimapp #34 Toidukauba õpimapp #35 Toidukauba õpimapp #36 Toidukauba õpimapp #37 Toidukauba õpimapp #38 Toidukauba õpimapp #39 Toidukauba õpimapp #40 Toidukauba õpimapp #41 Toidukauba õpimapp #42 Toidukauba õpimapp #43 Toidukauba õpimapp #44 Toidukauba õpimapp #45 Toidukauba õpimapp #46 Toidukauba õpimapp #47 Toidukauba õpimapp #48 Toidukauba õpimapp #49 Toidukauba õpimapp #50 Toidukauba õpimapp #51 Toidukauba õpimapp #52 Toidukauba õpimapp #53 Toidukauba õpimapp #54 Toidukauba õpimapp #55 Toidukauba õpimapp #56 Toidukauba õpimapp #57 Toidukauba õpimapp #58 Toidukauba õpimapp #59 Toidukauba õpimapp #60 Toidukauba õpimapp #61 Toidukauba õpimapp #62 Toidukauba õpimapp #63 Toidukauba õpimapp #64 Toidukauba õpimapp #65 Toidukauba õpimapp #66 Toidukauba õpimapp #67 Toidukauba õpimapp #68 Toidukauba õpimapp #69 Toidukauba õpimapp #70 Toidukauba õpimapp #71 Toidukauba õpimapp #72 Toidukauba õpimapp #73 Toidukauba õpimapp #74 Toidukauba õpimapp #75 Toidukauba õpimapp #76 Toidukauba õpimapp #77 Toidukauba õpimapp #78 Toidukauba õpimapp #79 Toidukauba õpimapp #80
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 80 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-12-05 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 71 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor apunaator Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
62
doc

Toiduained

mittelubataval viisil või võltsitud. 1.3 Toiteväärtus Toidu toiteväärtus oleneb tema keemilisest koostisest. Keemilisi aineid, millest toit koosneb nimetatakse toitaineteks. Toitained on vesi, valgud, rasvad, süsivesikud, mineraalained, vitamiinid jt. Vett leidub rohkem puu- ja köögiviljades (65...95%), piimas (87%), lihas (60... 70%), kalas (65...80%), vähem jahus, tangudes, makarontoodetes. Väga vähe vett sisaldavad suhkur, taimeõlid, sulatatud rasvad, tee ja keedusool ­ alla 1%. Säilitamisel võivad veerikkad toiduained vett kaotada (kuivada), veevaesed aga seda endasse imada (niiskuda). Vesi on heaks keskkonnaks mikroobide arengule, mille tulemuseks on toidu riknemine. Inimene vajab päevas ca 2 liitrit vett. Valgud on inimorganismi põhiliseks ehitusmaterjaliks. Neid vajatakse uute kudede ja rakkude moodustamiseks kui ka vanade asendamiseks. Valgud jagunevad

Toitumisõpetus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

õppeasutustes, sadamates, lennujaamades jm Kohvikute kliendid:  Kaubanduskeskustes - ostjad ja keskuse enda töötajad;  büroohoonetes - büroode töötajad ja nende kliendid;  bensiinijaamades - turistid, autosõitjad, noored. Kohvikute klientide soovid:  puhkepausi pidada ja kerget einet saada,  ajalehti ja ajakirju lugeda,  puhata ja sõpradega aega veeta. Kohvikute menüü:  tee ja kohv, sageli ka espresso, cappuccino, cafe au lait ja paljud maitsekohvid ja teejoogid;  karastusjoogid, veed, mahlad;  pagaritooted – pirukad, saiakesed, erinevad võileivad, täidetud batoonid, koogid. Mõned kohvikud pakuvad ka hommiku- ja lõunaeineid, jäätist ja jäätisekokteile. Kohvikuid on kolme tüüpi 8 1. Iseteenindamisega kohvikud Teenindusliin:

Analüüsimeetodid...
thumbnail
48
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

kaasa võtta ja näitusel välja panna. Sellega ei olnud aga kingisaajad nõus. Järgnes kohtuprotsess. Seda, kuhu juust selle vältel kadus, ei tea keegi. Head juustu on osatud teha ja tehakse tänini. Juustu kvaliteet sõltub sellest, kuidas juustu valmistatakse. Oluline on kogemused ja see, millisel moel neid kogemusi rakendatakse. Eesti juustu top: Hollandi kerajuust Hollandi juust Eesti juust Atleet Marta juust Vene juust Delikatessjuust Lahe juust Mozzarella Ahja toorjuust 1.8 Tee Millal hakati teed jooma? Kus? Kuidas seda tehti? Millal joodi? Võib tunduda, et tee kohta on teada kõike, kuid ikka ja jälle avastatakse midagi uut. Siia on kogutud kõige olulisem informatsioon tee ajaloo ja teejoomise traditsioonide kohta nii läänes kui idas ­ võib ainult imestada, kui erinev võib see jook olla. Kuidas avastati tee? Teada on, et esimestena avastasid teelehe väärtuse hiinlased. Kuid see ei vasta järgmisele küsimusele: ,,Millal?" Oletatavasti juhtus see I saj m

Toiduaineõpetus
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

töödeldud ja pleegitatud ega ka tagantjärele pruuniks värvitud. Kui täistoor- roosuhkur on kuivatatud ja seejärel jahvatatud suhkruroomahl, siis toor-roosuhkur on kristalliseeritud suhkruroomahl. Toorsuhkru liigid on: Demerara - on kuldpruun, läikivate kristallide ja õrna karamellimaitsega suhkur. Sobib kookidele ja küpsistele pealepuistamiseks (suhkrukristallid ei sula kuumuses) ning kohvi ja tee magustamiseks. Tume muscovado (päritolumaa järgi nimetatakse ka Barbados) - on tumepruun, tugeva melassimaitsega, veidi lagritsamekiga kleepuv suhkur. Muscovado suhkru värv tuleb suhkruroo mahlast. Sobib sokolaadikookidesse, marinaadidesse ja kastmetesse. Hele muscovado - on meekarva melassimaitseline rafineerimata niiske suhkur. Sobib kasutamiseks kookides, iirise valmistamisel, kastmetes ja hoidistes.

Toitumine
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool ÕPIMAPP Iseseisev töö Õppejõud: Liina Maasik, MA Mõdriku SISUKORD SISUKORD..........................................................................................................................2 SISSEJUHATUS..................................................................................................................4 1KAUBAMÄRK.................................................................................................................5 1.1Ajalooline taust ja areng.............................................................................................5 1.2Kaubamärgi kaitse.......................................................................................................7 2KAUBAMÄRK LEIBUR..................................................................................................8

Toidukaubaõpetus
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium, fosfor, kloor j

Toit ja toitumine
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Telefonivestlus 6 Telefonile vastates teenindaja naeratab, teretab ja tutvustab ennast. Kuigi klient ei näe teda, mõjutab kehahoiak häält. Telefonile tuleb vastata hiljemalt peale kolmandat helinat. Naerata! Tereta! Esindades ettevõtet ütleb alati oma firma nime. Küsi, millega saaksin kasulik olla Kuula hoolikalt ja kaasaelavalt Kontrolli kas said kliendist õigesti aru Räägi selgelt ja aeglaselt Ütle mida sa kliendi probleemiga ette võtad Tee lõppkokkuvõte Soovi kliendile midagi head Enne jutu alustamist küsida: kas saate minuga rääkida Telefoni suhtluse puhul on samuti oluline, et pakuksite vabatahtlikult oma abi! Kes juhib telefonivestlust kas klient või teenindaja 17. Teenindussuhtlus (Peamised suhtlemiskanalid ja ­tehnikad) Kuidas muuta indiviidikeskset käitumist isiksusekeskseks: Kliendile soodsa esmamulje jätmine

Turismiettevõtlus
thumbnail
45
doc

Õpimapp - eritoit

27 Magus (kakao, närimiskumm ja muud).................................................................................... 29 JOogid....................................................................................................................................... 31 Mitte alkohoolsed joogid(Kohvi, tee, mahlad ja gaseeritud joogid) .....................................

Toidukaubandus



Märksõnad

Mõisted

juba sajandeid, magustaja, energia allikas, kaalu alandaja, valgest suhkrust, täistoor, tervislikkuse seisukohast, täistoor, täistoor, rapadura, indiaanisuhkur, 2 toorsuhkur, toorsuhkur, demerara, hele muscovado, turbinado, melassisuhkur, fariinsuhkur, tuhksuhkur, moosisuhkur, želee, karamellsuhkur, valge tükisuhkur, vanillsuhkur, kaneelisuhkur, suhkrusiirup, mitte polüalkoholideks, soola varud, peensool, rose soola, 1liitris merevees, päikeseenergia, jodeeritud sool, soola jodeerimine, pansool, ca 25, nitritsool, arenenud maades, teraviljasaadusteks, tangained, väärtulikum, nisutangud, odratangud, kaeratangud, hirsitangud, tatratangud, riis, riisi töötlemiseks, maisitangud, nisujahu, rukkijahu, leiva põhitooraineks, kondiitritoodeteks, lehma piimas, pastöriseerimine, homogeniseerimine, normaliseerimine, kaseiin, juuretis, laap, munavalge, munakollane, munakoor, munakoort, munasaaduseks, lahustuv kohvi, rullimine, kuivatamine, juures 79, töödeldud tee, kollane tee, parim teekann, kakaopuu viljad, kakao, kakao, kakaojoogi valmistamiseks, müügil, kakao, kakao, viimaseks sammuks, tume šokolaad, müügil, piimašokolaad, piimašokolaadis, täidisega šokolaadid, kuvertüür, kasutamiseks kodus, müügil, konjaki, vahvli, iiris, karamellkompvekid, batoonikesed, dražeed, šokolaadi, kummikommide toorained, müügil, närimiskompvekid, želatiin, vahukommide põhikoostisosadeks, sarapuupähkli, martsipan, martsipanis, martsipan, marmelaad, kasulikuks maiustuseks, šefiir, närimiskumm, ksülitool, lagrits, lagrits, magusad tahvlid, šerbett, koos puu, sibulköögiviljad, juurviljad, kaunviljad, viliköögiviljad, lehtköögiviljad, varsköögiviljad, mugulköögiviljad, õisikköögiviljad, apelsin, greip, kumkvaat, jaotunud 5, mandariin, sidrun, sweeti, aprikoos, dattel, kirss, ploom, imeväärne, mango, beetakarotiin, nektariin, marjad, pähklid, india pähkel, kastan, kookospähkel, maapähkel, maapähklivõi, makadaamia pähkel, mandel, mandlid, 300, pekaanipähkel, pistaatsiapähkel, sarapuupähkel, pistaatsia, ananass, avokaado, botaaniliselt, guajaav, hurmaa, tähtvili, ristlõige, koduloomad, ulukid, 2 lihasaadused, roheline ideoloogia, keskkonnaministeerium, põllumajandusministeerium, sotsiaalministeerium, toidurasvad, toidurasvad, toidurasvad, küllastunud rasvhapped, poluküllastumata rasvhapped, hüdrogeenimine, rafineeritud õli, töötlemata õlid, rafineerimata, rapsiõlis, maitseõlid, sellekohast teavet, uuendtoid, toidulisandid, funktsionaalne toit, lastetoit, imiku piimasegu, imiku jätkupiimasegu, konsenveerimine, kuivatamine, kuivatamisel, kuivatamiseks, sublimatsioonikuivatus, kuivatatakse puu, külmutamine, hapendamine, toiduainete säilitamiseks, suitsutamine, toiduainete suitsutamine, antiseptikum, soolamine, keedusool, toidukontsentraadid, magusroogade, vürtsid, maitseained, neutraalne mahl, nektarid, mahlajookid, karastusjoogid, karastusjookideks, allikavesi, allikavesi, lauavesi, kangeteks alkohoolideks, tubakas, vesipiibutubakas, nuusktubakas, närimistubakas, tubaka aksessuaarideks, gluteenivaba toode

Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri





Uutele kasutajatele e-mailiga aktiveerimisel
10 punkti TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun