Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"rups" - 7 õppematerjali

rups – muu värske liha kui rümp, sealhulgas siseelundid ja veri.
rups

Kasutaja: rups

Faile: 0
thumbnail
10
pptx

Transgeensed taimed

Transgeensed taimed Triinu Orgmets 9. A Transgeensed taimed · Organisme, kellele on viidud võõraid geene nimetatakse transgeenideks. · Esimene transgeenne organism tehti 1973. aastal. Organism loodi sisestades antibiootikumile resistentseid geene E. coli bakteri plasmiidi. Milleks vaja? · Suurem saagikus · Pikem säilivus · Tarbekvaliteedi parandamine · Suurem külma ja kuiva taluvus · Suurem vastupidavus parasiitide vastu Olemus · - geen-ehk rikutakse kindla geeni struktuur · + geen-ehk siirdatakse genoomi võõrliigi geene Põllumajanduses · Geneetiliselt muundatud põllukultuuride loomine on väga kallis ning see on jõukohane suurtele firmadele. · Väiksem mürkide kasutamine põldudel. Levik · 5 % kogu maailma haritavast maast on GM- taimede all · kasvatatakse 21 riigis Eesti seisukohad · Eestis on lubatud müüa GMO toitu turustamise loa alusel · Eestis on lubatud loa alusel kasvatada GM taimi (kuid pole veel luba antud) ...

Bioloogia → Biotehnoloogia
5 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Saksamaa

karjakasvatusele, eriti just piimakarjandusele. Erinevate jõgede orud on klimaatiliselt sobivad viinamarjade kasvatamiseks. · Kas esineb põllumajandusega seotud keskkonnaprobleeme? Inimesed väetavad üle põllumajanduslikke maid ning kevadeti on sageli mõned väiksemad jõed väetisesed. · Milliseid põllumajadustooteid eksporditakse? Eksporditakse: 1. 40,4% muu 2. 21,8% joogid, alkohol, äädikas 3. 8,1% piimatooted 4. 6,0% liha, söödav rups 5. 5,5% teravili, jahvatustooted, tärklis 6. 4,8% värsked puu­ ja köögiviljad 7. 3,9% töödeldud puu- ja köögiviljad 8. 3,8% rasvad ja õlid 9. 3,5% suhkur ja kondiitritooted 10. 2,3% lilled ja taimed Imporditakse: 1. 36,5% muu 2. 17,6% söödavad puuviljad 3. 7,7% õliseemned 4. 7,1% kohv, tee, maitseained 5. 6,3% joogid, alkohol, äädikas 6. 5,9% rasvad, õlid 7. 5,6% töödeldud puu- ja juurviljad 8

Geograafia → Geograafia
43 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Taimekasvatuse arvestuse materjalid

1. Millised mullad on 2. Planeeritava kultuuri mõju mullale 3. Tööjõud 4. Orgaaniliste väetiste kasutamine  Eelviljade väärtus Rühvelkultuurid (kartul, mais, sööda ja söögijuurviljad) Mitmeaastased heintaimed (liblikõielised, kõrrelised) Puhas ehk mustkesa – mula intensiivsemal harimisel umbrohtumus, haigustekitajate osakaal väheneb  Keskmise väärtusega eelviljad Üheaastased liblikõielised (hernes, uba), raps, rups, tatar, mais  Halvad eelviljad Teraviljad, eriti suviteraviljad – mulda minev orgaaniline aine lämmastikuvaene, seega huumuse tekkel väheväärtuslik Enamus põllukultuure ei talu enesele vahetult sarnast põllukultuuri  Haljasväetised Põllukultuurid, mis viiakse mulda kas kasvukohast või teisest kasvukohast  Kartul Kuulub maavitsaliste perekonda Mitmeaastane rohttaime Õied viietised- kõike 5 Tundlik põua suhtes

Põllumajandus → Põllumajandus taimed
9 allalaadimist
thumbnail
14
doc

VANARAHVA TARKUSED TOIDUVALMISTAMISEL

Talvel rohkem, kui on vaja kasutada tühje tulevikus, see tähendab, et süüa, väiksem bioloogiline kvaliteet värske. Pole ime, et kevadel tähistas kõrgeim suremus elanikkonna (eriti eakad, haiged). Seetõttu varakevadest sügiseni, on oluline, et rikastada Sinu toitumine taimed, eriti looduses, sest ainult looduses, nad on maksimaalse intensiivsusega võrreldes kultuurtaimede. In lihtrahvaga sõid liha põhimõtteliselt ainult keedetud, supp. Lemmik tassi maitsvat talupojad oli rups (kopsude, põrna, soolestikku, jalad, kõhrede). Alates neil valmistuda koogid, teravili. Intestine topitud putru ja piinatakse ahju. Paljudes kohtades Moskvas kaubeldakse hot Pump koos hoida seda sooja tassi, raud potid tõmmati tekk. Eriti armastas talupoegade marmelaad, pruulitud kõhre ja jalad. Aspic lisada keeta suppi. Kanad harva kasutatakse toidu, nagu nad olid kallid, kuid muna omelets tehtud või lisada neid valmistamiseks hakkliha pirukad. Traditsiooniline talupojatoit olid koogid

Kultuur-Kunst → Toidukultuur
3 allalaadimist
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi Kõige varasematel aegadel oli mesi inimesel põhitoiduks. Enne suhkru kasutuseletulekut oli mesi ainus magus toiduaine ja maiustus. Ka hilisematel aegadel on mett hinnatud kui vää...

Toit → toiduainete sensoorse...
74 allalaadimist
thumbnail
47
docx

TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS

TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS 1.Lihatööstuste üldiseloomustus, struktuur. Lihakombinaatide struktuur · Loomabaas (eelbaas) ­ lahieelbaas ­ sanitaartapamaja · Liha-rasvatsehh (tapamaja) ­ Loomade algtöötlemise osakond ­ Toiduvere töötlemise osakond ­ Nahkade töötlemise osakond ­ Soolte töötlemise osakond ­ Subproduktide töötlemise osakond ­ Toidurasva töötlemise osakond ­ Endokriin-ensüümtooraine kogumise ja töötlemise osakond ­ Harjaste, sulgede, karvade, sõrgade, sarvede töötlemise osakond ­ Lindude ja küülikute töötlemise osakond · Külmhoone · Liha ümbertöötlemise tsehh (vorsti- ja kulinaaria tsehh) ­ Lihalõikuse osakond ­ Vorstide tootmise osakond · Keeduvorstide tootmise osakond · Suitsuvorstide tootmise osakond ­ S...

Tehnoloogia → Tehnoloogia
160 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

peab olema selge ning meeldiva aroomiga. Külmutatud liha värvus on jahutatud lihaga võrreldes heledam. Sõrmega vajutamisel tekib helepunane plekk. Konsistents on kõva ja koputamisel annab selge heli. Jahutatud liha hoitakse temperatuuril 2...6°, säilitusaeg kuni 72 tundi (rümbad) ja 48 tundi (tükid). Külmutatud liha hoitakse temperatuuril mitte üle ­18°, säilitusaeg külmutatud searümpadel 6 kuud, veiserümpadel 12 kuud ja lambarümpadel 10 kuud. 2.4. Rups Rupsid ehk vanema nimetusega subproduktid on liha kõrvalsaadused, loomade söödavad osad (siseorganid, lihalõiked, pea, saba, jalad), mis eraldatakse lihakehade töötlemisel tapamajades. Olenevalt looma liigist jagunevad need veise, sea, lamba jt. loomade rupsideks. Veise rupsid moodustavad kuni 24%, sea ­ kuni17% ja lamba ­ kuni 20% looma massist. Rupsid sisaldavad keskmiselt 70...80% vett, 9...18% valku. 2...14% rasva, 0,5...5% ekstraktiivaineid ja 1% mineraalaineid

Toit → Toitumisõpetus
139 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun