Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"tarretisesuhkur" - 15 õppematerjali

tarretisesuhkur - Tarretisesuhkur (Soome toode hyytelösokeri) on zhelatiinitu tarretisevalmistaja, mis sisaldab tärklisesiirupit, pektiini ja sidrunhapet.
thumbnail
8
odt

Suhkrud

......................................................5 Pärlsuhkur.......................................................................................................................................5 Sanding sugar..................................................................................................................................5 Suhkur e. Sahharoos.......................................................................................................................5 Tarretisesuhkur................................................................................................................................5 Tuhksuhkur e. Puudersuhkur .........................................................................................................6 Tume Muscovado suhkur................................................................................................................6 Tume tükksuhkur.............................................................................

Toit → Pagar-kondiiter
45 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Suhkur

jookidesse .Fariinsuhkur on valgest suhkrust kohevam ja samas veidi vähem magusam, mistõttu 1 asendamisel tuleks kokkusurumata fariinsuhkurt võtta umbes 1,5 korda rohkem kui valget. Parim koht fariinsuhkru säilitamiseks on külmkapp või isegi külmuti. o Tarretisesuhkur ­ on zelatiinitu tarretisevalmistaja. Valmistatakse suhkrust, tärklisesiirupist, puuvilja pektiinist ja sidrunihappest. Tarretisesuhkurut on lihtne kasutada ja selle abil saab puuvilja- või marjakattega kihilistele kookidele, tortidele, küpsistele ja pirukatele luua isuäratava pinna. Ei sobi piima sisaldavate segude tarretamiseks. Tarretisesuhkur lisatakse keeva vette. Kui segu uuesti keema hakkab,

Keemia → Keemia
71 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Suhkur looduses ja suhkruliigid

Sanding sugar- Sanding sugar on suure teraga kristallsuhkur, mida valgusefekti silmas pidades kasutatakse küpsetiste ehtimiseks. Suhkur ehk sahharoos- Tavaline lauasuhkur ehk sahharoos on disahhariid ehk liitsuhkur, mis koosneb kahest lihtsuhkrust ehk monoosist ­ fruktoosist ja glükoosist. Tavalist suhkrut toodetakse kas suhkruroost või suhkrupeedist, kusjuures mõlemal juhul on nii suhkru keemiline koostis kui magusus ühesugune. Tarretisesuhkur- Tarretisesuhkur (Soome toode hyytelösokeri) on zhelatiinitu tarretisevalmistaja, mis sisaldab tärklisesiirupit, pektiini ja sidrunhapet. Ei sobi piima sisaldavate segude tarretamiseks. Tuhksuhkur- Tuhksuhkur, mida kutsutakse ka tolm- ja puudersuhkruks, saadakse kristallsuhkru jahvatamisel, paakumise vältimiseks lisatakse abiaineid. Kasutatakse jookide, järelroogade ja küpsiste valmistamisel ja kaunistamisel. Kui autor soovitab roa valmistamisel

Toit → Toiduainete loomne toore
19 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Gluteenivaba menüü täiskasvanutele

GLU HOMMIKUSÖÖK LÕUNA ÕHTUOODE ÕHTUSÖÖK TEE ESMASPÄE Riisipuder, tee (gluteenivaba riis, Bors veiselihaga, vesi Kartuli- kõrvitsapüree, Kana hautatud köögiviljadega, NIVA V vesi, piim) (peet, kapsas, sibul, porgand, piim (kartul, kõrvits, keefir ...

Toit → Menüü koostamine ja nende...
8 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Erinevad soolad ja suhkrud

Erinevad soolad ja suhkrud Soolad Mis on sool ? Soola peetakse nii igapäevaseks ja tavaliseks asjaks, et enamik inimesi on selle tähenduse unustanud. Soola ja toidu korvamatut liitu seatakse harva kahtluse alla, kuid sool on siiski midagi rohkemat kui pelgalt maitseaine. Tegelikult ei saaks me ilma soolata elada. Sool läbib meie veresooni, ajalugu, kultuuri ja religioone. See teeb võimalikuks kõige elava olemasolu, sest elu sai alguse meie planeedi soolasest ürgookeanist. Erinevad soolad : Meresoolas on 84 elementi, mineraalained ja mikroelemendid on selles inimorganismile täpselt sobivas õiges tasakaalus. Lauasoola valmistades eraldatakse meresoolast ülejäänud 83 elementi ja järele jääb naatrium. Kuna on leitud, et puhas naatrium tekitab terviseprobleeme, siis lisati juba eraldatud ained (kloor, jood) tagasi, kuid lõpptulemus on elusolenditele siiski kahjulik. Naatrium ajab jooma ja te...

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Köögileksikon

kõhulahtisus, oksendamine, iiveldus, peavalu ja palavik. suhkrusiirupis klaasjaks keedetud või leotatud. Kasutatakse Seguhakkliha (valikud poes) ­ enim on valikus veise-ja magustoitudes ja küpsetistes. seahakkliha segu, milles suurema osakaalu moodustab veisehakkliha, kuni 70 %. Veel lisatakse vett ja maitseaineid ning 11 Z Zeleesuhkur ­ tarretisesuhkur, mille põhikoostisosa on valge suhkur, millele on lisatud pektiini, tärklisesiirupit ja sidrunhapet. Kasutatakse magustoitude ja kookide kaunistuste valmistamiseks ja glasuurimiseks. T Täisterajahu ­ saab valmistada kõigist teraviljadest, Eestis enim kasutatakse rukist ja nisu

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
29 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Sool ja suhkur toidus

vaheprodukt, mida pole rafineeritud, keemiliselt töödeldud- pleegitatud ega ka tagantjärele pruuniks värvitud. Toorsuhkrud on näiteks Demerara ja Muscovado suhkur. Valgel suhkrul (rafineeritud sahharoos, peensuhkur, lauasuhkur, kristallsuhkur) on puhastamise käigus eemaldatud vitamiinid, mineraalained ja teised organismile vajalikud ained, mis on olemas suhkruroo ja -peedi mahlas. Valge suhkru baasil on tehtud näiteks fariinsuhkur, tarretisesuhkur, pärlsuhkur, tuhksuhkur, tükisuhkur, vanillsuhkur ja suhkrusiirup. Mesi Mesi on magusaine, mida mesilased toodavad põhiliselt õistaimede nektarist, kuid ka lehetäide ja teiste putukate magusatest eritistest (lehemesi) ning taimse päritoluga nn mesikastest (mesikastemesi). Mee koostise ja omadused määravad taimne päritolu, geograafilised ja klimaatilised tingimused. Mesilased eelistavad koguda korraga üht tüüpi

Toit → Toiduained
3 allalaadimist
thumbnail
35
docx

Eritoitumine diabeetikule

Leidub rohkelt suhkrupeedis ja suhkruroos. Valge suhkru baasil on valmistatud: 16 fariinsuhkur - tumepruun ning karamellimaitsega tuhksuhkur - on peenestatud kristallsuhkur, millele on paakumise vältimiseks lisatud veidi tärklist moosisuhkur - lisatud pektiini, sidrunhapet ja säilitusainet karamellsuhkur zelee- ehk tarretisesuhkur - lisatud pektiini, tärklisesiiurpit ja sidrunhapet pärlsuhkur - toitude kaunistamiseks, ei sula ahjus vanillsuhkur - komponentideks on suhkur, looduslik vanilliaroom ja vanill vanilliinsuhkur - koosneb ainult suhkrust ja sünteetilisest vanilliaroomist kaneelisuhkur - lisatud suhkrule kaneeli ning tolmlemisvastaseid aineid tarretisesuhkur - lisatud tarrendainet tükksuhkur - valmistatud valge suhkru kokkusurumise teel

Toit → Toit ja toitumine
13 allalaadimist
thumbnail
24
rtf

Toidukaubaõpetus 2014

1.osa Teraviljad Ökoteraviljad Kõvateraline nisu *Proteiinisisaldus 10-14% *Sisaldab rohkesti gluteeni (teravilja valgusegu) *Kasvab soojas kliimas *Sobilik paremini pärmitaignast toodete küpsetamiseks Durumnisu - kõvanisu eriliik *Sisaldab rohkesti gluteeni, kuid küpsetamiseks ei sobi *Jahvatatakse jahu nimega semolina, mida kasutatakse pastatoodete valmistamiseks (tähendab itaalia keels sõredat, selgelt tuntava teralise tekstuuriga nisujahu) couscous *Saadakse kõvanisust ...

Majandus → Kaubandus
9 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

10 14. Suhkur ehk sahharoos- Tavaline lauasuhkur ehk sahharoos on disahhariid ehk liitsuhkur, mis koosneb kahest lihtsuhkrust ehk monoosist ­ fruktoosist ja glükoosist. Tavalist suhkrut toodetakse kas suhkruroost või suhkrupeedist, kusjuures mõlemal juhul on nii suhkru keemiline koostis kui magusus ühesugune. 15. Tarretisesuhkur- Tarretisesuhkur (Soome toode hyytelösokeri) on zhelatiinitu tarretisevalmistaja, mis sisaldab tärklisesiirupit, pektiini ja sidrunhapet. Ei sobi piima sisaldavate segude tarretamiseks. 16. Tuhksuhkur- Tuhksuhkur, mida kutsutakse ka tolm- ja puudersuhkruks, saadakse kristallsuhkru jahvatamisel, paakumise vältimiseks lisatakse abiaineid. Kasutatakse jookide, järelroogade ja küpsiste valmistamisel ja kaunistamisel. Kui autor soovitab

Toit → Kokandus
107 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

silmas pidades kasutatakse küpsetiste ehtimiseks. 11 14. Suhkur ehk sahharoos- Tavaline lauasuhkur ehk sahharoos on disahhariid ehk liitsuhkur, mis koosneb kahest lihtsuhkrust ehk monoosist ­ fruktoosist ja glükoosist. Tavalist suhkrut toodetakse kas suhkruroost või suhkrupeedist, kusjuures mõlemal juhul on nii suhkru keemiline koostis kui magusus ühesugune. 15. Tarretisesuhkur- Tarretisesuhkur (Soome toode hyytelösokeri) on zhelatiinitu tarretisevalmistaja, mis sisaldab tärklisesiirupit, pektiini ja sidrunhapet. Ei sobi piima sisaldavate segude tarretamiseks. 16. Tuhksuhkur- Tuhksuhkur, mida kutsutakse ka tolm- ja puudersuhkruks, saadakse kristallsuhkru jahvatamisel, paakumise vältimiseks lisatakse abiaineid. Kasutatakse jookide, järelroogade ja küpsiste valmistamisel ja kaunistamisel. Kui autor soovitab

Toit → Toiduainete õpetus
58 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

toimetada, pakendist välja võtta ja kohe jahedasse panna. Õhukindlalt kilesse pakitud hakkliha omandab ka jahedas kohas küllaltki kiiresti seisnud lõhna, millest vabanemine on peaaegu võimatu. 6.5 Źeleesuhkur (valikud poes) Tarretise- ehk želeesuhkur aitab esile tuua marjade värskust ja küpsetistele ilmet lisada. Selle abil saab kerge vaevaga valmistada toidukaunistusi ja magusroogi. Sobib nii värskete kui ka külmutatud marjadega, kuid mitte hoidiste tegemiseks. Tarretisesuhkur on täielikult taimne saadus. 28 7 Liha ja rupskid 7.1 Sidekude (mis on, kuidas mõjutab kuumtöötlemist?) Ühendab teisi kudesid omavahel ning toetab elastseid kehaosi. Sidekoe rakud paiknevad hajusalt ja nende vahel on palju rakuvaheeinet, mis kujutab endast tavaliselt elastsetest kiududest koosnevat võrku (kõige iseloomulikumaks sidekoe elastseid kiude moodustatavaks valguks on

Toit → Toiduvalmistamine
43 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium...

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

tarretumisele kui ka sidrunhapet ja säilitusainet kaaliumsorbaati. Lisaks sellele, et tegu on ebatervisliku valge suhkruga, on sellele lisatud ka tervislikule toitujale mittesoovituslikku säilitusainet. Moosisuhkur, nagu nimigi vihjab, on mõeldud mooside keetmiseks, kui on soov saada zeleetaolist paksemat moosi. Moosisuhkru hind on oluliselt kõrgem tavalisest valgest suhkrust, aga tervislik kasutegur puudub. Zelee- ehk tarretisesuhkur - on valge suhkur, millele on lisatud pektiini, tärklisesiirupit ja sidrunhapet. Zeleesuhkur sobib magustoitude ja kookide kaunistuste valmistamiseks ja glasuurimiseks, küll aga ei sobi see hoidiste valmistamiseks. Karamellsuhkur - seda müüakse väikeste karamelltükikeste kujul, mis on saadud suhkru kõrgel temperatuuril kuumutamisega. Pruun suhkrusiirup puhastatakse kuumutamisel tekkinud kantserogeensetest ühenditest ning lastakse aeglaselt kristalliseeruda.

Toit → toiduainete sensoorse...
74 allalaadimist
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

tarretumisele kui ka sidrunhapet ja säilitusainet kaaliumsorbaati. Lisaks sellele, et tegu on ebatervisliku valge suhkruga, on sellele lisatud ka tervislikule toitujale mittesoovituslikku säilitusainet. Moosisuhkur, nagu nimigi vihjab, on mõeldud mooside keetmiseks, kui on soov saada zeleetaolist paksemat moosi. Moosisuhkru hind on oluliselt kõrgem tavalisest valgest suhkrust, aga tervislik kasutegur puudub. Zelee- ehk tarretisesuhkur - on valge suhkur, millele on lisatud pektiini, tärklisesiirupit ja sidrunhapet. Zeleesuhkur sobib magustoitude ja kookide kaunistuste valmistamiseks ja glasuurimiseks, küll aga ei sobi see hoidiste valmistamiseks. Karamellsuhkur - seda müüakse väikeste karamelltükikeste kujul, mis on saadud suhkru kõrgel temperatuuril kuumutamisega. Pruun suhkrusiirup puhastatakse kuumutamisel tekkinud kantserogeensetest ühenditest ning

Toit → Toitumine
52 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun