Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Tee annetus täna Sulge
Add link

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD (0)

3 KEHV
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis aga juhtub kui tarbida liiga palju suhkrut?
  • Mis aga juhtub kui tarbida liiga palju suhkrut?
  • Millal hakati teed jooma?
  • Kus Kuidas seda tehti?
  • Kuidas avastati tee?
  • Millised on puudulikust hügieenist tulenevad kahjud ?
Vasakule Paremale
Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #1 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #2 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #3 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #4 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #5 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #6 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #7 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #8 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #9 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #10 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #11 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #12 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #13 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #14 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #15 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #16 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #17 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #18 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #19 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #20 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #21 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #22 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #23 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #24 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #25 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #26 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #27 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #28 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #29 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #30 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #31 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #32 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #33 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #34 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #35 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #36 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #37 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #38 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #39 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #40 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #41 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #42 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #43 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #44 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #45 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #46 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #47 Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD #48
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 48 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-06-05 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 83 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Karina961 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool ÕPIMAPP Iseseisev töö Õppejõud: Liina Maasik, MA Mõdriku SISUKORD SISUKORD..........................................................................................................................2 SISSEJUHATUS..................................................................................................................4 1KAUBAMÄRK.................................................................................................................5 1.1Ajalooline taust ja areng...............................................................

Toidukaubaõpetus
62
doc

Toiduained

mineraalaineid, sh. kaltsiumit 800 mg, fosforit 800 mg, rauda 14 mg, magneesiumi 300 mg. Mineraalained on veel mikroelemendid ­ jood, koobalt, vask, seleen jt., mida vajatakse väga väikestes kogustes, kuid on organismi arenguks vajalikud. Vitamiinid on erineva keemilise koostisega keemilised ühendid, mis on vajalikud organismi normaalseks funktsioneerimiseks. Jagunevad veeslahustuvateks ­ C-, P- ja B-rühma vitamiinid ning rasvaslahustuvateks ­ A-, D-, E-, F- ja K-vitamiinid. C-vitamiin on skorbuudivastane ja organismi üldiselt tugevdav vitamiin. Põhiline allikas on värsked puu- ja köögiviljad ning marjad. Päevane vajadus ­ 60 mg. 2 P-vitamiin reguleerib vererõhku, tugevdab veresooni ja soodustab C-vitamiini omastamist. Leidub mustas sõstras, sidruni koores, paprikas, mustas aroonias, naturaalses tees jm. B-rühma vitamiine leidub rohkem maksas, pärmis, lihas, piimas, teraviljasaadustes

Toitumisõpetus
80
docx

Toidukauba õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi

TOIDUAINETE SENSOORSE...
45
doc

Õpimapp - eritoit

ÕPIMAPP SISUKORD Eritoit.......................................................................................................................................... 5 Eritoidu all mõistetakse sellist toitu, mis on mõeldud tavapärasest erinevate toitumisvajadustega inimestele ning mis on seetõttu valmistatud eritehnoloogiat kasutades või millel on tavatoidust erinev koostis. Eritoidud on näiteks imiku- ja väikelapsetoit, gluteenivaba toit, laktoosivaba toit, sportlaste toidud, kehakaalu alandamiseks ettenähtud vähendatud energiasisaldusega toit, meditsiinilisel näidustusel kasutamiseks ettenähtud toit. . 5 Eritoit on spetsiaalselt valmistatud inimestele, kes on haiguse tõttu piiratud, halvenenud või

Toidukaubandus
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

kolmel erineval viisil: kõige süütumad on ained, mis on eraldatud mõnest toiduainest või muust looduslikust ainest (nt sojaletsitiin E 322), teise rühma moodustavad ained, mis on saadud toidust sünteesi teel (nt sidrunhape E 300), kolmandasse rühma kuuluvad tervisele kõige kahjulikumad ning enim kõrvalmõjusid tekitavad sünteetilised (tehis) lisaained, millel looduses analoogi ei leidu (nt suhkruasendaja aspartaam E 951). Toidu lisaainete põhilised grupid on järgmised: toiduvärvid (E 100 ­ E 199) säilitusained (E 200 ­ E 299) antioksüdandid (E 300 ­ E 399) emulgaatorid, stabilisaatorid ja paksendajad (E 400 ­ E 499) mitmesugused muud lisaained (E 500 ­ E 1500) - happed, alused ja nende soolad, aroomiained, zeleerijad, pakendamisgaasid ja vahutekitajad. Toidu lisaaineid kasutab tööstus erinevatel põhjustel, eesmärk võib olla pidurdada

Toitumine
42
pdf

Toiduhügieen ja ohutus

1. TOIT JA SELLE TÄHTSUS Iga toiduaine, mis turule jõuab, peab olema tarbijale ohutu ning vastama kvaliteedi- nõuetele. Selle tagamiseks on välja antud vastavad õigusaktid. Nõuded, millele turustamisotstarbeline toidutoore ja toit peavad vastama, on järgmised. 1. Toit peab olema ohutu inimese tervisele. 2. Toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid ega võõrkehi. 3. Keelatud on käidelda riknenud, saastunud või mikrobioloogilistele nõuetele mittevastavat toidutooret ja toitu. 4. Toit peab vastama seda iseloomustavatele koostis- ja kvaliteedinõuetele. 5. Loomsele toidule esitatavad erinõuded: 1) värskena müüdav või muul viisil üle antav liha peab olema veterinaarkontrolli tulemusel tunnistatud toidukõlblikuks, mida tõendatakse veterinaartõendiga; 2) loomset toidutooret ja toitu on keelatud

Toitumisõpetus
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus.

Turismiettevõtlus
60
docx

ÕPIMAPP

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse- ja majandusarvestuse õppetool K14KÕ Jana Annuk TOIDUKAUBAÕPETUS Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik. MA Mõdriku 2014 SISUKORD SISSEJUHATUS............................................................................................................4 1. KAUBAMÄRGI MÕISTE, AJALUGU JA KAITSE................................................5 1.1Kaubamärgi mõiste................................................................................................5 1.2 Kaubamärgi ajalugu..............................................................................................5 1

Toidukaubaõpetus



Märksõnad

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri





Uutele kasutajatele e-mailiga aktiveerimisel
10 punkti TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun