Kategoorias toiduainete sensoorse hindamise alused leiti 45 faili

Toit >> toiduainete sensoorse hindamise alused
KORDAMISKÜSIMUSED ÕPPEAINES TOIDUAINETE SENSOORSE HINDAMISE ALUSED
3
doc

KORDAMISKÜSIMUSED ÕPPEAINES TOIDUAINETE SENSOORSE HINDAMISE ALUSED

0 EAP) 1. Sensoorse analüüsi (hindamise) mõiste 2. Sensoorse analüüsi rakendamisvõimalused 3. Toiduainete kvaliteedinäitajate grupid 4. Kvaliteedinäitajad, mida analüüsitakse nägemismeele abil 5. Kvaliteedinäitajad, mida analüüsitakse maitsmismeele abil 6. Kvaliteedinäitajad, mida analüüsitakse haistmismeele abil 7. Kvaliteedi...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti Maaülikool
42 allalaadimist
Loomade tapmise alused
5
rtf

Loomade tapmise alused

LIHAS-> kiukimbud->kiud-> fibrillid->filamendid->valgud pH muutub elusal seal 7,0- 7,4' surnud seal 5,2-5,6 Lihaste muutumine lihaks Mis toimub? Toimuvad protsessid · Looma tapmine · Viivitusfaas- glükoosi lagunemise pärast koguneb lihastesse piimhape ja selle tulemusena pH langeb · Surma kangestumise saavutamine- põhjus on energia puu...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
7 allalaadimist
TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD
doc

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
4 allalaadimist
Lõhna tajumise häired ja selle põhjused
38
pptx

Lõhna tajumise häired ja selle põhjused

Lõhna tajumise häired ja selle põhjused Toiduainete sensoorse hindamise alused Lõhn  Lõhn-toidu organoleptiline omadus  inimene tajub oma lõhnaanalüsaatori ehk nina abil  Lõhnaaistingu tekitab enamasti gaaside segu  nuusutamisel satuvad kergestilenduvate ühendite molekulid koos sissehingatava õhuga ninasõõrmetesse, kust kanduvad nina ülemise piirkonna limaskesta haistmisepiteelil asetsevate re...

toiduainete sensoorse... - Eesti Maaülikool
5 allalaadimist
3 purgisalatit
10
ppt

3 purgisalatit

3 PURGISALATIT FELIX KURGISALAT Koostis: •Soolakurk (66%) •Joogivesi •Suhkur •Paprika (2%) •Sibul (2%) •Happesuse regulaator (äädikhape), •Sinepiseeme … •Paksendajad (jaanileivapuujahu, guarjahu, agar) •Maitseained •Säilitusaine (kaaliumsorbaat) •Antioksüdant (askorbiinhape). Tootes sisalduvad allergeenid: sinep SALVEST SALAT...

toiduainete sensoorse... - Kutsekool
2 allalaadimist
Jahu jahvatus ja jahu keemiline koostis
8
pptx

Jahu jahvatus ja jahu keemiline koostis

Jahu jahvatus ja jahu keemiline koostis Jahu jahvatus Jahvatust nimetatakse terade jahuks töötlemist ja jahvatus toimub valtsimismasinaga. Kõrg- ehk sordijahvatuse puhul lõigatakse ja lõhutakse tera erineva suurusega tükkideks millest üks osa on kestadega ja teine ilma kestata. Jahu püüatakse saada võimalikult vähe. Muidu moodustub jahu sorteerimata teraosadest....

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
17 allalaadimist
Itaalia köök
12
ppt

Itaalia köök

Itaalia köök Koostas: Laura Ojamaa Itaalia köögi võlu Itaaliast on 21. sajandiks saanud kogu läänemaailma armastatuim ja hinnatuim söögi ja veinimaa. Kõige "kuumemaks" regiooniks on muutunud Itaalia saapa põlvekohal paiknev Toskaana, kuhu korraldatavad spetsiaalsed söögituurid on alati kaugele ette välja müü...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Põhikool
37 allalaadimist
Referaat - kohv
8
docx

Referaat - kohv

Saaremaa Ühisgümnaasium KOHV Referaat Autor: Kaur Lepik 9B Juhendaja: Indrek Peil Kuressaare 2012 SISSEJUHATUS Kohv - see tuntud jook on inimesete poolt armastatud juba aastasadu. Ma valisingi selle teema, kuna see on väga tavapärane ja puutume kokku sellega tihti. Kohvi hakati jooma maitse pärast, ning hiljem märgati, et...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Põhikool
13 allalaadimist
Brandy
12
ppt

Brandy

sajandist Kitsamas tähenduses, mis on kooskõlas Euroopa Liidu seadusega aastast 1989, võib brändiks nimetada üksnes viinamarjaveini destilleerimisel saadud kuni 94,8% alkoholisisaldusega jooki, mis on vähemalt aasta suures või pool aastat väikses tammevaadis laagerdunud. Reeglina serveeritakse konjakit ja brändit aroomi...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
6 allalaadimist
Toiduohutuse kordamisküsimused 2013
11
doc

Toiduohutuse kordamisküsimused 2013

Toidu hügieen, ülesanded Toidu ohutus-Kindlustunne, et toit ei põhjusta ettenähtud viisil tarbimisel või valmistamisel kahjuu tarbijale. Toidu hügieen- kõik tingimused ja meetmed, mis on vajalikud toidu ohutuse ja sobivuse tagamiseks kõigis toiduahela etappides. Ülesanded: Kõik tegevused, mis 1) kaitsevad toitu saastumise eest 2) hoiavad ära olemasolevate bakterite paljunemise piirini, mi...

toiduainete sensoorse... - Eesti Maaülikool
43 allalaadimist
ARVESTUS- toiduvalmistamine
9
docx

ARVESTUS- toiduvalmistamine

mis on redutseerimine, hautamine, poseerimine, blanseerimine, kokkukeetmine, confi, brülee kreem, fondant, profitroolid, graavimine, bool, paseerimine, paneerimine, selitamine, moorimine, krepid. Redutseerimine ehk kokku keetmine- Vedelike koguse vähendamine ja maitse kontsentreerimine vee väljaaurutamise abil. Puljongi, supi, kastme, marinaadi jms. keetmine, kuni on aurustunud soo...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti Maaülikool
17 allalaadimist
KÖÖGIVILJATOIDUD-KARTUL
1
docx

KÖÖGIVILJATOIDUD, KARTUL

KÖÖGIVILJATOIDUD - tükeldus olgu ühtlane - sobiva suurusega - toit ei tohi olla üle valminud - ÄRA TOITU ÜLE MAITSESTA! Maitseköögivili- mugulsibul, sellerjuur, petersellijuur, porgand, mustjuur Maitseroheline- roheline sibul, murulauk, porrulauk, till, sellerilehed, petersellilehed NB! Puhastan, pesen, koorin! Otse keevasse vette külmutatuna! Mitte kunagi ei sulatata (kaob värskus, välimus)! Hapendatud...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti Maaülikool
4 allalaadimist
NIMEGA TOIT-BALLOTINE
4
doc

NIMEGA TOIT BALLOTINE

TALLINNA TEENINDUSKOOL Andre Teede KK10-PE NIMEGA TOIT BALLOTINE Referaat Juhendaja: Dina Aarma Tallinn 2013 Sisukord Ballotine................................................................................................................................. 3...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
6 allalaadimist
History of paprika
2
docx

History of paprika.

TT12 Monika Viidemann It's made by grinding dried peppers, or specifically capsicum annuum. These peppers are generally larger and milder than chilli peppers, think bell pepper size. And after they...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
3 allalaadimist
Kokteili vastuvõtt
9
pptx

Kokteili vastuvõtt

00 ­ 19.00. Kestab kuni kaks tundi. Pakutakse mitmesuguseid alkohoolseid jooke ja suupisteid. Kaetakse külm laud, vastuvõtt toimub püsti seistes. Pakutakse kokteili, sampanjat, veini ja kangemat napsi. Väikseid võileibu, küpsiseid, mandleid ja puuvilju. Kutseid sellele vastuvõtule ei saadeta. Eeldatakse täiesti vaba suhtlemist. ...

toiduainete sensoorse... -
11 allalaadimist
Kodutöö 5 vürtsi-5 ürti
26
ppt

Kodutöö 5 vürtsi, 5 ürti

Ülle Schönberg TT12 2012.a. Vürtsid on... Vürtsid on teravamaitselised või aromaatsed maitseained, mida saadakse mitmesuguste taimede: Seemnetest (nelk, safran) Koorest (kaneel) Risoomist (ingver) Vürtsid, mida armastan! Ingver Aroomilt värske lõhnaga, maitselt vürtsine ja teravalt mõrkjas On olemas ka ingverijuurt Kasutatakse india ja hiina köök...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
5 allalaadimist
Erialane sõnastik
9
doc

Erialane sõnastik

Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lääneosas, kus on rohkem Türgi mõjutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasi...

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
8 allalaadimist
Veinist
17
docx

Veinist

1) Viinapuude kasvatamine ja peamised marjasordid Viinapuude kasvatamine Ajalugu Ca 3600 ekr ­ esimene tõendatud leid praeguse Armeenia aladelt (vana veiniamfora). 3000 ekr ­ veini toodeti Babüloonias. 1900 ekr ­ veini toodeti Egiptuses. 560 ekr ­ esimesed tõendid veinitootmise kohta Euroopas ­ VanasKreekas. 400 ekr ­ Etruskid valmistasid veini praeguse Itaalia territooriumil. 100 ekr ­ veini v...

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
11 allalaadimist
SELVELAUAD
7
pptx

SELVELAUAD

SELVELAUAD EELJOOGILAUD Eeljoogilauda iseseisva lauana ei kaeta, see eelneb pidulauda istumisele või selvelauaga vastuvõtule. Eeljoogilaua eesmärk on pakkuda külalistele tegevust kogunemise ajaks, samuti soodustada söögiisu teket. Joogiklaasid kaetakse kaunilt vormistatud lauale, mille taga külalised ei istu. Eeljooki pakutakse sageli ka kandikutelt. EELJOOGILAUD Eeljoogiks sobivad sampanja või va...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
5 allalaadimist
Itaalia köök
20
pptx

Itaalia köök

Itaalia rahvusköök Click to edit Master text styles Itaalia toiduainete valik on väga Second level mitmekesine ning rikkalik. Sooja ning Third level niiskuseküllase kliima tõttu kasvab...

toiduainete sensoorse... -
13 allalaadimist