Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST (0)

3 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mida teha siis kui perre sünnib allergiline laps?
  • Millised toiduained aga on happelised ning millised aluselised?
Vasakule Paremale
KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #1 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #2 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #3 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #4 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #5 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #6 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #7 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #8 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #9 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #10 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #11 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #12 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #13 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #14 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #15 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #16 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #17 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #18 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #19 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #20 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #21 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #22 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #23 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #24 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #25 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #26 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #27 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #28 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #29 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #30 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #31 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #32 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #33 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #34 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #35 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #36 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #37 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #38 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #39 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #40 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #41 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #42 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #43 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #44 KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST #45
Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
Leheküljed ~ 45 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-04-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 48 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Idast Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
62
doc

Toiduained

mineraalaineid, sh. kaltsiumit 800 mg, fosforit 800 mg, rauda 14 mg, magneesiumi 300 mg. Mineraalained on veel mikroelemendid ­ jood, koobalt, vask, seleen jt., mida vajatakse väga väikestes kogustes, kuid on organismi arenguks vajalikud. Vitamiinid on erineva keemilise koostisega keemilised ühendid, mis on vajalikud organismi normaalseks funktsioneerimiseks. Jagunevad veeslahustuvateks ­ C-, P- ja B-rühma vitamiinid ning rasvaslahustuvateks ­ A-, D-, E-, F- ja K-vitamiinid. C-vitamiin on skorbuudivastane ja organismi üldiselt tugevdav vitamiin. Põhiline allikas on värsked puu- ja köögiviljad ning marjad. Päevane vajadus ­ 60 mg. 2 P-vitamiin reguleerib vererõhku, tugevdab veresooni ja soodustab C-vitamiini omastamist. Leidub mustas sõstras, sidruni koores, paprikas, mustas aroonias, naturaalses tees jm. B-rühma vitamiine leidub rohkem maksas, pärmis, lihas, piimas, teraviljasaadustes

Toitumisõpetus
thumbnail
32
docx

hiuhiuhiuhhiu

organismi teatud haiguslikud seisundid ja konkreetsed ravimid Vitamiinide omastumist takistavad: liigne kohvijoomine alkoholi tarbimine suitsetamine mõned ravimid samuti mõned antibeebipillid Vitamiinide hulk toidus sõltub ka toidu valmistamisviisist. Et vähendada vitamiinide kadu: väldi liiga pikka keetmisaega pane köögiviljad keema keevasse vette kasuta ära ka köögiviljade keeduleem, näiteks valmista sellest kastet või suppi väldi toidu mitmekordset soojendamist tähis nimi parimad allikad A retinool kala-, veise ja seamaks, või, muna, juustud β-karoteeni** allikad: peamiselt oranžid ja kollased, aga ka mõned rohelised puu marjad (kibuvitsamarjad porgand, lehtkapsas, spinat, kõrvits, brokoli, lehtsalat, p hurmaa), maguskartul

Toit ja toitumine
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained

Toit ja toitumine
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2

Analüüsimeetodid...
thumbnail
21
doc

Tervislik toitumine

Nooruse allika iidne saladus (II raamat) Taassünni Pärl Peter Kelder 6. peatükk Toiduainete omavaheline sobivus ja õige dieet. Doktor Stanley S. Bass Arutlustes tervisest, pikaealisusest ja viiest rituaalsest toimingust, annab polkovnik Bredford mõned soovitused, mis puudutavad dieeti ja toitumist ning toidu olulist rolli inimese elus üldiselt. Bredfordi sõnul aitab õige dieet kaasa füüsilise seisundi paranemise sümptomite ilmnemisele. Vaadakem siis tema dieedialaseid soovitusi. Järeleproovitud aja jooksul veendus polkovnik, et hea tervise saladus peitub lihtsas toidus

Toitumisõpetus
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi

TOIDUAINETE SENSOORSE...
thumbnail
21
docx

Tervislik toitumine

TERVISLIK TOITUMINE Referaat Lauréne Männik Pärnu Hansagümnaasium 11.c 2013 SISUKORD SISSEJUHATUS 1. TERVISLIK TOITUMINE 1.1. Toidupüramiid 1.2. Toiduring 1.3. Toitained 1.3.1. Süsivesikud 1.3.2. Valgud 1.3.3. Rasvad 1.3.4. Vitamiinid 1.4. Suhkur 1.5. Kehamassiindeks 2. TUNTUIMAD DIEEDID 3. TERVISLIK ELUVIIS 3.1. Suitsetamine 3.1.1. Passiivne suitsetamine KOKKUVÕTE Kasutatud kirjandus Lisad SISSEJUHATUS Tänapäeva kiire elutempoga maailmas on tüüpiline, et väljas käies süüakse ära lugematutes kogustes kiir- ja rämpstoitu. Maailmas on üle 300 miljoni rasvunud inimese ja see arv kasvab pidevalt

Toit ja toitumine
thumbnail
48
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K12KÕ Karina Tjusina TOIDUKAUBAD Õpimapp Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 05.06.13 SISUKORD SISSEJUHATUS Tooted ja nende sisu. Kirjeldab ettevalmistamiseks ja hoidmiseks. Tootjad ja uusi funktsioone tootmises. Huvitav artikkel umbes tootmist ja tootjaid. Ülaltoodud näited kuumtöödeldud tooted erinevates riikides. Ajalugu tooted, kuidas luua ja kus kasutada. Väljenda oma arvamust mõned faktid ja järeldused. 1 TOIDUKAUBAD 1.1 Sool Esimesed teadaolevad andmed soola tootmisest on umbes 4000 eKr Egiptuses, Roomas ja Kreekas

Toiduaineõpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri





Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun