Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toidukaubaõpetuse õpimapp (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuidas kohvi saadakse?
  • Millised ja kus?
  • Mida tasub jälgida toidu ostmisel?

Lõik failist

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL
Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool
Õpimapp
Iseseisev töö
Õppejõud: Liina Maasik , MA
Mõdriku

SISUKORD


SISUKORD 2
Sissejuhatus 4
1KAUBAMÄRK 5
1.1Ajalooline taust ja areng 5
1.2Kaubamärgi kaitse 7
2Kaubamärk Leibur 8
2.1Kaubamärk Leibur ajalooline areng 8
2.2Leiburi saavutused konkursil “Eesti parim toiduaine”: 9
2.3Tootevalik 11
2.4Tootevalik ja väljapanekud kahe kaupluse põhjal 12
3kaubamärk e-piim 14
3.1Ajalooline areng 14
3.2Tooted 16
3.3Tootevalik ja väljapanekud kahe kaupluse põhjal 16
4kohv ja kohvijoogid 18
4.1Kuidas kohvi saadakse? 18
4.2Kohvi liigitamine 18
4.3Kohviubade töötlemine 20
4.4Kohviubade röstimine 21
4.5Kohviubade jahvatamine 21
4.6Kohvi omadused 22
4.7Erikohvid 24
4.8Kohvi säilitamine 26
4.9Sertifikaadid 26
4.10Huvitavaid fakte maailmast 27
5Piim ja piimatooted 29
5.1PIIMA KEEMILINE KOOSTIS JA TOITEVÄÄRTUS 29
5.2Piima töötlemine 31
5.3Piima liigitamine 32
5.4Piimatoodete omadused 32
5.5Piimatoodete põhigrupid 33
5.6Piimatooted 35
5.7Lisandväärtusega tooted 41
5.8Eesti vabariigi õigusaktides kehtestatud nõuded 42
5.9Nõuded pastöriseeritud piimale 42
5.10Märgistus 43
6Toidukaupade märgistus 44
7Arutelu loetud kirjanduse põhjal 51
Kasutatud kirjandus 53

Sissejuhatus

Õpimapi esimeses peatükis on välja toodud kaubamärgi üldine mõiste, kaubamärgi arengu ajalooline taust ja kaubamärkide kaitse.
Teises peatükis olen kirjeldanud Leiburi ja E-piima kaubamärgi ajaloolist arengut ja nende tootevalikut kahes erinevas kaupluses .
Kolmandas peatükis on toodud ülevaade kohvi ja kohvijookide ning piima ja piimatoodete kaubakategooria kohta. Kirjeldatud on: toorainete saamine ja töötlemine sordid , omadused; huvitavaid faktid maailmast.
Neljandas peatükis on käsitletud toidukaupade pakenditel kasutatavad märgistused , koos isiklike selgitustega.
Viiendas peatükis on arutelu loetud kirjanduse põhjal.
Materjali õpimapi jaoks leidsin toidukauba õpikutest ja internetist. Töö lõpus on põhjalik kasutatud kirjanduse loetelu.
  • KAUBAMÄRK


    Kaubamärk on tähis, millega on võimalik eristada ühe isiku kaupa või teenust teise isiku samaliigilisest kaubast või teenusest. (Kaubamärgiseadus § 3)
  • Vasakule Paremale
    Toidukaubaõpetuse õpimapp #1 Toidukaubaõpetuse õpimapp #2 Toidukaubaõpetuse õpimapp #3 Toidukaubaõpetuse õpimapp #4 Toidukaubaõpetuse õpimapp #5 Toidukaubaõpetuse õpimapp #6 Toidukaubaõpetuse õpimapp #7 Toidukaubaõpetuse õpimapp #8 Toidukaubaõpetuse õpimapp #9 Toidukaubaõpetuse õpimapp #10 Toidukaubaõpetuse õpimapp #11 Toidukaubaõpetuse õpimapp #12 Toidukaubaõpetuse õpimapp #13 Toidukaubaõpetuse õpimapp #14 Toidukaubaõpetuse õpimapp #15 Toidukaubaõpetuse õpimapp #16 Toidukaubaõpetuse õpimapp #17 Toidukaubaõpetuse õpimapp #18 Toidukaubaõpetuse õpimapp #19 Toidukaubaõpetuse õpimapp #20 Toidukaubaõpetuse õpimapp #21 Toidukaubaõpetuse õpimapp #22 Toidukaubaõpetuse õpimapp #23 Toidukaubaõpetuse õpimapp #24 Toidukaubaõpetuse õpimapp #25 Toidukaubaõpetuse õpimapp #26 Toidukaubaõpetuse õpimapp #27 Toidukaubaõpetuse õpimapp #28 Toidukaubaõpetuse õpimapp #29 Toidukaubaõpetuse õpimapp #30 Toidukaubaõpetuse õpimapp #31 Toidukaubaõpetuse õpimapp #32 Toidukaubaõpetuse õpimapp #33 Toidukaubaõpetuse õpimapp #34 Toidukaubaõpetuse õpimapp #35 Toidukaubaõpetuse õpimapp #36 Toidukaubaõpetuse õpimapp #37 Toidukaubaõpetuse õpimapp #38 Toidukaubaõpetuse õpimapp #39 Toidukaubaõpetuse õpimapp #40 Toidukaubaõpetuse õpimapp #41 Toidukaubaõpetuse õpimapp #42 Toidukaubaõpetuse õpimapp #43 Toidukaubaõpetuse õpimapp #44 Toidukaubaõpetuse õpimapp #45 Toidukaubaõpetuse õpimapp #46 Toidukaubaõpetuse õpimapp #47 Toidukaubaõpetuse õpimapp #48 Toidukaubaõpetuse õpimapp #49 Toidukaubaõpetuse õpimapp #50 Toidukaubaõpetuse õpimapp #51 Toidukaubaõpetuse õpimapp #52 Toidukaubaõpetuse õpimapp #53 Toidukaubaõpetuse õpimapp #54 Toidukaubaõpetuse õpimapp #55
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 55 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-05-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 81 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor MissSunny Õppematerjali autor

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    60
    docx

    ÕPIMAPP

    LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse- ja majandusarvestuse õppetool K14KÕ Jana Annuk TOIDUKAUBAÕPETUS Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik. MA Mõdriku 2014 SISUKORD SISSEJUHATUS............................................................................................................4 1. KAUBAMÄRGI MÕISTE, AJALUGU JA KAITSE................................................5 1.1Kaubamärgi mõiste................................................................................................5 1.2 Kaubamärgi ajalugu..............................................................................................5 1.3Kuidas kaubamärki kaitsta?...................................................................................6 2SALVEST...........................................................................................................

    Toidukaubaõpetus
    thumbnail
    96
    doc

    Toidukaubaõpetus

    LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool Nimi ÕPIMAPP Iseseisev töö Õppejõud: Nimi, MA Mõdriku 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................4 1 KAUBAMÄRGI MÕISTE, ARENG JA KAITSE...........................................................5 1.1 Kaubamärgi mõiste.....................................................................................................5 1.2 Kaubamärgi liigid.......................................................................................................5 1.3 Kaubamärgi ajalugu maailmas...................................................................................6 1.4 Kaubamärgi ajalugu Eestis..................................................................................

    Kaubandus
    thumbnail
    48
    docx

    Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

    LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K12KÕ Karina Tjusina TOIDUKAUBAD Õpimapp Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 05.06.13 SISUKORD SISSEJUHATUS Tooted ja nende sisu. Kirjeldab ettevalmistamiseks ja hoidmiseks. Tootjad ja uusi funktsioone tootmises. Huvitav artikkel umbes tootmist ja tootjaid. Ülaltoodud näited kuumtöödeldud tooted erinevates riikides. Ajalugu tooted, kuidas luua ja kus kasutada. Väljenda oma arvamust mõned faktid ja järeldused. 1 TOIDUKAUBAD 1.1 Sool Esimesed teadaolevad andmed soola tootmisest on umbes 4000 eKr Egiptuses, Roomas ja Kreekas Esimesena hakkasid soola merest korjama foiniiklased Teadlased selgitasid soola toime välja alles 19-ndal sajandil Sool on maakeral väga laialt levinud ­ leidub kõikidel mandritel v.a Antarktikas Soola leidub: Merevees,soolajärvedes,

    Toiduaineõpetus
    thumbnail
    40
    docx

    Piim ja piimatooted

    Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Oskar Hoyer Jana Karavajeva PIIM JA PIIMATOOTED Referaat Juhendaja: Aune Põldma Tallinn 2014 SISUKORD LISAD Lisa 1 Piimakari Lisa 2 Säilitamine 2 1 SISSEJUHATUS Piim on toitev vedelik, mida toodavad emaste imetajate piimanäärmete koed. See on vastsündinute põhiline toit, enne kui nad suudavad mitmekesisemat toitu seedida. Kõige sagedamini mõistetakse Eestis piima all lehmapiima ja nii on kirjutatud ka see töö põhiosas just lehma ehk suguküpse emase veise piimast (lisa 1). Piim on inimeste toidulaual olnud juba varasel kiviajal, umbes 10 000 aastat tagasi. Vanim piltlik jäädvustus on 4500 aastat vana ja pärineb Mesopotaamia Sumerite riigist ning sellel on näha lehmade lüpsmist, piima läbikurnamist ja või valmistamist. Juustu valmistamisest ei ole sellel friisil v

    Toiduained
    thumbnail
    28
    docx

    Kaubamärkide referaat

    LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool IK KAUBAMÄRGID JA TOIDUAINETÖÖSTUSED EESTIS Referaat Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 2011 SISUKORD SISSEJUHATUS Teema "Kaubamärgid ja toiduainetööstused Eestis" on tänapäeval väga aktuaalne. Praegu on palju erinevaid organisatsioone, mis pakuvad teenuseid ning tooteid, peaaegu kõigil on olemas oma käubamärk. Kaubamärke kasutatakse äriisukute toodetud kaubade ja teenuste individualiseerimiseks, st kaubamärk eristab üht firmat, kaupa või teenust teistest, ja on olemas praegusel turul. Kaasaegse konkurentsi tingimustes kaitseb kaubamärgi registreerimine ebaseadusliku kasutamise ja kopeerimise vastu. Kaubamärk on omandiõigus ja ettevõtte mittemateriaalne vara. Kaubamärgi omanik võib lubada või takistada kaubamärgi kas

    Toidukaubandus
    thumbnail
    8
    doc

    Kodunetöö toidukaubaõpetus

    MK 1 Kodune töö Toidukaubaõpetuses nr 2 1. Loetle ainult rukkijahust valmistatud leibade nimetused ja tootjad. (Vao A&O kauplus) As Pere Leib Tootmine ­ Pere Rukkileib, Kroovleib, Lihtne Rukkileib, Muuli Leib, Wabariigi must leib, Wabariigi vormileib, Pärnu leib, Rae leib, Tartu Meelise leib As Leibur- Klassikaline rukkileib, Leiburi SAIB Vändra Leib ­ Mahe (öko) rukkileib Oü Saare Leib ­ Kroovleib, Saare peenleib As Lõuna Pagarid - Rukkileib 2. Kirjelda müüdavate tsitrusviljade sortimenti ja müügikohti. (Selver As, Paide Selver) Vaatlesin tsitrusviljade müüki Selver As-is, Paide Selveris. Tsitruselisi müüakse koos teiste puuviljadega puuviljade ja köögiviljade sektsioonis, kas külmikuriiulilt või puuviljakastist. Esindatud olid järgmised tsitruselised: apelsin, mandariin (pole hetkel müügil), klementiin, sidrun, greip, pomelo, lime, switie (pole hetkel müügil) Lahtine Võrgus Paki

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    20
    doc

    Eesti kaubabrändid

    Nagu Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Käty Kivirand EESTI KAUBAMÄRGID e. Brändid Iseseisevtöö Juhendaja: Mets Sirje Grupp: MY08 Tartu 2010 AS MAAG Piimatööstus on AS MAAG Grupi tütarettevõte ja tegeleb kvaliteetsete piimatoodete ja jäätiste tootmise ning turustamisega. ·MAAG Piimatööstus põhineb Eesti vanimal piimatööstusel. Aastal 1850 hakkas tööle Kunda mõisameierei (hilisem Linnuse tsehh- praeguseks suletud), millest on saanud tänaseks meie Rakvere tootmistsehh. AS Maag Piimatööstuse nime sai ettevõte 2003. aastal. MAAG Piimatööstus on kõige laiema tooteportfelliga piimatööstusettevõte Eestis, sealjuures ainuke piimatööstus, mis tegeleb lisaks piimatoodete, juustu ja kohukeste tootmisele ka jäätise tootmisega. MAAG Piimatööstus on ainus glasuurkohukeste tootja, mis töötleb tooraine ja too

    Tööstuskaup
    thumbnail
    26
    docx

    Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

    Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium, fosfor, kloor j

    Toit ja toitumine




    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun