Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"eurocode" - 7 õppematerjali

eurocode - süsteemi kohaselt on või ja võitooted arvatud piimatoodete hulgast
thumbnail
5
doc

Nõuded ehitisele

parameetrid ja tegurid olemas ning kust tekivad need arvud, kas katsetest võetud, statistikast kokkuvõetud või standardi autorite kogemusest tekinud. Oma essees mina arutlen oma töökogemuse järgi selle üle, mis on projekteeritava raudbetoonelemendi ehk ­konstruktsiooni nõuded. Raudbetoonkonstruktsioonide projekteerimine on täpselt sätestatud rahvusvahelises EN-1992 standartis (projekteerijate seas kasutatakse nimetus Eurocode 2), Eesti Vabariigi EVS-EN-1992 standardis, EN-1991 ja EVS-EN-1991 standardis. Eesti Vabariigi EVS standardite sisu ja mõisted on täpselt samad nagu EN-standardites. Standart Eurocode 2 defineerib eelkõige raudnbetoonkonstruktsiooni tulepüsivuse, painde-, surve- ja tõmbekandevõime ja surutud elemendi stabiilsuse tagamise nõudeid. Lisaks ka on toodud piirangud ja nõuded erinevate keskkondade ja

Ehitus → Ehitusõigus
47 allalaadimist
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

Fermenteeritud piimatooted  Hapendatud piimajoogid ja hapukoor – siia gruppi kuuluvad hapupiim, keefir, hapendatud pett ja hapukoor. Eurocode-nomenklatuuris liigitatakse need fermenteeritud piimatoode hulka, mis omakorda jaotuvad alkohoolse või 33 piimhappelise kääritamisega valmistatud toodeteks.  Jogurtid, mille hulka kuuluvad maitsestatud ja maitsestamata jogurtid, joogijogurtid ja jogurtijoogid. Eurocode kohaselt klassifitseeritakse jogurteid rasvasisalduse, mitte lisandite järgi.  Kohupiim ja kohupiimatooted —.sellesse tootegruppi arvatakse maitsestamata kohupiim, kohupiimapastad, kohupiimadesserdid, kohukesed jne. Eurocode-süsteemi kohaselt kuuluvad kohupiimad juustude klassi (toorjuustude gruppi). (Ibid) Juustud, mille hulka kuuluvad valmimata ja valminud juustud, sulatatud juustud ja kodu- või talujuust (mille kohta nõukogude perioodil kasutati nimetust teraline

Toit → Toidukaubaõpetus
81 allalaadimist
thumbnail
40
docx

Piim ja piimatooted

Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Oskar Hoyer Jana Karavajeva PIIM JA PIIMATOOTED Referaat Juhendaja: Aune Põldma Tallinn 2014 SISUKORD LISAD Lisa 1 Piimakari Lisa 2 Säilitamine 2 1 SISSEJUHATUS Piim on toitev vedelik, mida toodavad emaste imetajate piimanäärmete koed. See on vastsündinute põhiline toit, enne kui nad suudavad mitmekesisemat toitu seedida. Kõige sagedamini mõistetakse Eestis piima all lehmapiima ja nii on kirjutatud ka see töö põhiosas just lehma ehk suguküpse emase veise piimast (lisa 1). Piim on inimeste toidulaual olnud juba varasel kiviajal, umbes 10 000 aastat tagasi. Vanim piltlik jäädvustus on 4500 aastat vana ja pärineb Mesopotaamia Sumerite riigist ning sellel on näha lehmade lüpsmist, piima läbikurnamist ja või valmistamist. Juustu valmista...

Toit → Toiduained
23 allalaadimist
thumbnail
86
pdf

Ehituskonstruktsioonise projekteerimise alused

- osa 1: Projekteerimise alused - osa 2: Hoonete konstruktsioonide koormused: - 2.1: Sissejuhatus - 2.3: Omakaalukoormused - 2.4: Kasuskoormused - 2.5: Lumekoormus - 2.6: Tuulekoormus - 2.7: Tulekahjukoormused - osa 3: Sildade liikluskoormused - osa 4: Mahutite koormused - osa 5: Kraanakoormused (?) Märkus: Eurocode 1 nummeratsioon on praeguseks mõnevõrra muutunud. (3) Vastavalt EC 1 koosseisu muutumisele võib esitatud loetelu täieneda või muutuda. EPN-ENV 1 osa 1 kasutusala Tehnilised eesmärgid (1) EPN 1 käesolevas osas 1 on toodud konstruktsioonide ohutuse, kasutuskõlblikkuse ja kestvuse tagamise põhimtted ja nõuded. Normid Projekteerimise alused 6 põhinevad piirseisundite meetodil ja osavarutegurite süsteemil. Samas

Ehitus → Ehituskonstruktsioonide...
385 allalaadimist
thumbnail
132
pdf

Elektrirajatiste projekteerimine III

kandevõime. Avaldub üldiselt kui A·f (A − ristlõige mm2, f − materjali piirtugevus N/ mm2) ELAKTRIRAJATISTE PROJEKTEERIMINE 4 © TTÜ ELEKTROENERGEETIKA INSTITUUT, PEETER RAESAAR ÕHULIINIDE KONSTRUKTIIVOSA PROJEKTEERIMINE • Normkandevõime, normtugevus /characteristic resistance/ − kandevõime (tugevuse) väärtus, mis arvutatakse materjali omaduste normväärtuste alu- sel. Viimased võib leida eeskirjadest Eurocode ENV 1992-1-1, ENV 1993-1- 1 või ENV 1995-1-1. • Materjali omaduse normväärtus /characteristic value of a material prop- − materjali omaduse väärtus, mida etteantud tõenäosusega ei saavuta- erty/− ta hüpoteetilises piiramatus katsete seerias. See väärtus vastab üldiselt ma- terjali vaadeldava omaduse eeldatud statistilise jaotuse etteantud tõenäo- susele. Mõnel juhul kasutatakse normväärtusena nimiväärtust.

Energeetika → Elektrivõrgud
48 allalaadimist
thumbnail
151
pdf

PM Loengud

Kandevõimetegurid on leitud numbrilisel teel tasapinnalise ülesande kohta, kusjuures mõjuv koormus võib olla kaldu ja ega pruugi olla ühtlaselt jaotatud. Berezantsev on lahendanud telgsümmeetrilise ülesande, see tähendab sõõrvundamendi kandevõime küsimuse Kandevõimetegurite suurused mitmesuguste meetodite puhul on esitatud tabelites 8.5 ja 8.6. Tabel 8.5 Nq ja Nc väärtused Nq Terzaghi Nq Eurocode, SNiP ja Nc Terzaghi Nc Euroccode, SNiP ja teised teised 0 1 1 5,71 5,14 5 1,64 1,37 7,34 6,49

Mehaanika → Pinnasemehaanika, geotehnika
200 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Kivi eksami küsimuste vastused

1.Ehituskonstruktsioonide Tugevusarvutused tehakse asendis keha raskusjõu arvutuse põhimõtted, arvutuskoormusega Ed=Q*Fk mõjusirge.vaata KA KONSP arvutusskeemid, Ed ­ arvutuskoormus Q ­ LK 16-17!!! tugevusarvutuse alused. osavarutegur Fk ­ Tugevusarvutuses normkoormus. 3. pingete leidmine lähtutakseüldjuhul Konstruktsiooni elementide ristlõikes( avaldised ja elastsusteooriast, arvutuste koormused määratakse tegelik leidmine). aluseks on ristlõikes leitud vastava materj mahumassi ja Kivimüüritise pinged. Kivimüüritise elemendi mahu alusel. tugevuskontrollil omavad tugevuskontrollil omavad Konstruktsiooni suuremat tähtsust normaal ­ suurt tähtsust normaal ­ ja ...

Ehitus → Kivikonstruktsioonid
273 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun