Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kohvioad" - 77 õppematerjali

kohvioad on kõige ● Tubaka taime ● Kupar on taim millest efektiivsem ja lihtsam kuivatatud lehed moodus kofeiini sisaldavad 0.6- on võimalik saada saamiseks looduses, oopiumi.
thumbnail
5
odt

Kuidas jõuab kohvi minuni?

kaupmeestele. Nad tunnevad hästi piirkonda ja tootjaid ning see garanteerib vedude kvaliteedi. · Kaupmehed ­ nad varustavad röstijaid õiges koguses ja õigel ajal kohviubadega, mille hind on vastuvõetav nii müüjale, kui ka ostjale. 3 · Röstijad ­ suurettevõtted (nagu Nestlé), kes on spetsialiseerunud sellele, kuidas muuta rohelised kohvioad valmistoodanguks, mida inimesed nautida saavad. Ettevõte lisab tootele väärtuse läbi turunduse, brändi ja pakkimise. · Jaemüüjad ­ kohvitoodete müüjad, kes varieeruvad suurtest supermarketitest väikeste iseseisvate müüjateni. 2.1. Tarneahela skeem Kasvatajad Istandused Vahendajad Töötlejad

Logistika → Logistika alused
72 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel

..............................3 3.Sortiment.................................................................................... 4 3.1Lahustuv kohv........................................................................4 3.1.1Nescafe - Lahustuv kohv Gold 100 g................................4 3.1.2Jacobs Cronat Gold - Lahustuv kohv 100 g.......................4 3.2Maitsestatud kohv..................................................................5 3.2.1Coffeestar - Maitsestatud kohvioad rummi-karamelli 200 g............................................................................................... 5 3.2.2Coffeestar - Maitsestatud kohvioad šokolaadi-kirsi 200 g 6 3.3Presskannu kohv....................................................................6 3.3.1Luxus - Presskannukohv 500 g.........................................6 3.3.2Löfbergs Lila - Presskannukohv 500 g..............................6 3.4Espresso...........................................

Majandus → Majandus
11 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Filterkohv

sattuda ei rasvadel, mis on presskannu meetodil valmistatud kohvijoogi pinnal, ega pisikesi kohvi jahvatuse osakesi. kui filterkohvi õigesti valmistada siis ei ole see kange ega vesine (lahja), ei ole see mõru ega kibe. Filterkohvi meetodil valmistatud kohvis on kõige selgemini tunda erinevate kohvide maitse erinevusi. Töövahendid: Filterkohvimasinad Tass ­filterkohv tassis valmistamiseks Kohviveski kohviubade jahvatamiseks Termosed ­ säilitamiseks Kohvifiltrid Koostisained: Kohv ­ kohvioad Vesi Serveerimisvahendid: Alustassiga tass Lusikas `'Filterkohv tassis'' valmistamine: 1. Jahvatada kohvioad. 2. Kuumutada vesi keemispunktini, tõstke pliidilt. 3. Kallata esimene portsjon vett kohvitassi selle kuumutamiseks. 4. Umbes 15 sekundi pärast on tass kuumenenud ning kannus oleva vee temperatuur langenud sobivale tasemele. 5. Nüüd kallata tassist vesi välja ja asetage selle peale filtriga varustatud filtrihoidja. 6

Toit → Joogiõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Omatooted

Kõigil Stockmanni omatoodetel on lisaks kvaliteedigarantii. Stockmann Espresso Stockmann Espresso on kvaliteetne espressokohv. Põhja-Itaalias röstitud kohv on valmistatud Kesk- ja Lõuna-Ameerika kohviubadest, segatuna sametpehmete India kohviubadega. Näputäis Robusta kohviube annab tugevust ja ergastab keha. Stockmann Luxury Stockmann Luxury on kõrgeklassiline heleda röstiga kohv gurmaanidele. Lõuna-Ameerika Santose ja Kolumbia kohviubade segu täiendavad Kesk-Ameerika kvaliteetsed kohvioad. Aroomile lisavad pehmust rikkaliku maitsega Keenia ja eksootilise Etioopia kohvioad. Stockmann Original Stockmann Original on kõrgeklassiline heleda röstiga kohv naudinguhetkedeks. Lõuna-Ameerika Santose ja Kolumbia kohviubade segu täiendavad Kesk-Ameerika kvaliteetsed kohvioad. Aafrika kohviubade aroom viimistleb lõpptulemuse. Stockmann Delicatess antipasto Stockmann Delicatessi valikusse kuuluvad kõrgekvaliteetsed Itaalias valmistatud antipasto

Õigus → Müügiõpetus ja...
29 allalaadimist
thumbnail
42
pptx

BRASIILIA PÕLLUMAJANDUS

Agriculture and Natural • Riis Joonis 8. Suhkruroog Resources (allikas: Vikipeedia) Loomsed põllumajandussaadused • Lehmapiim • Kanaliha • Loomaliha Joonis 9. Brasiilias toodetud suurima väärtusega põllumajandussaadused (allikas: FAO) Ekspordiartiklid • Suhkur • Kohvioad • Apelsinimahlad ja -kontsentraadid • Tubakas • Sojaoad ja -tooted • Kanaliha Joonis 10. Rohelised kohvioad (allikas: Daily Doffee News) Põhjused Tingimused taimekasvuks: • Pikk vegetatsiooniperiood • Kõrge temperatuur • Suur sademete hulk Tootmisvormid: • Põhjaosas intensiivne kaubanduslik • Kirdeosas ekstensiivne omatarbeline • Palju on hiigelfarme, istandusi

Geograafia → Geograafia
38 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Referaat - kohv

sissetulekuallikas, näiteks Brasiilias, Kolumbias jne. Kohvi on meie tervisele ühelt poolt kasulik, teiselt poolt kahjulik. See on väheses koguses juues ergutav ja toonust andev, kui aga liigtarbida, võivad tekkida tõsised terviseprobleemid. 1. MIS ON KOHV? Kohv on kohviubadest jahvatatud pulber ja sellest valmistatud soe aromaatne jook. Sellele joogile on omapärane mõrkjas-magus maitse. Kohv valmistataks kohviubadest. Kohvioad on kohvipuu röstitud seemed. Kohvioad sisaldavad 0,6-2,4% kofeiini. Kohviube kasvatatakse ja valmistataks enamjaolt Lõuna-Ameerikas ja Aafrikas. Parimateks sortideks peetakse kolumibat, kostariikat, santost ja haraarit ning tähtsamad kohitüübid on araabika, robusta ja libeeria. Kohvi juuakse tavaliselt koore, suhkru või piimaga. (ENE, 1989) Kohvi alla käib ka viljakohv, mis ei ole valmistatud kohviubadest, vaid teraviljast. Maitse poolest meenutab see oakohvi, aga selles puudub kofeiin. Seda juuakse tavaliselt oakohvi

Toit → toiduainete sensoorse...
14 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Töökohapõhine ülesanne - kohvi

Valmistamine. Kohvi valmistamiseks on mitmeid viise: erinevad kohvimasinad, presskannud, lahustuv kohv, „pätikohv“. Kohvimasinates saab kasutada filterkannu jaoks jahvatatud kohvipulbrit, on masinaid, mis jahvatavad vastava koguse kohviube ise pulbriks, mõni masin vajab vaid kohvikapslit või –patja.  Paulig Classic Paulig Classic on kauakestva ja rikkaliku järelmaitsega hõrk 100% araabika kohvisegu. Valitud araabika kohvioad annavad kohvisegule täiusliku aroomi, mida on viimistletud Guatemala vulkaanilisel pinnasel kasvanud kohviubadega. Paulig Classic on keskmise röstiga naturaalne kohv. Röstimisaste 3. Paulig Classic on Pauligi esindustoode Baltimaade ja Venemaa turul. See on suuruselt teine kohvimark Baltimaade turul. Paulig Classic

Geograafia → Geograafia
20 allalaadimist
thumbnail
33
odp

KOHV- joogiõpetus

läbimõõduga. Õite magus lõhn meenutab jasmiini. Õitsemine kestab vaid paar päeva. Puu viljaks on luuvili, mida sageli nimetatakse marjaks. Viljad on ovaalsed, umbes 1 cm pikkused ja 10-15 mm läbimõõduga. Viljad on esialgu tumerohelised, küpsedes muutuvad esialgu kollaseks, siis roosakaks ning lõpuks tumepunaseks. Vili sisaldab reeglina kaht seemet, mida kutsutaksegi 'kohviubadeks. Kohvi röstimine Brasiilias röstitakse kohvioad lausa mustaks, Lõuna- Euroopas traditsioonidele vastavalt aga hästi tumedaks, et varjata kehvapoolse kvaliteediga, tihtilugu liigse lubja- või rauasisaldusega vee maitset. Soomes ja Rootsis eelistatakse heledama röstiga kohvijooki, seda tänu Skandinaaviamaade heamaitselisele veele. Röstimine kindlustab kohvi värvuse, maitse ja lõhna ning toimub 200-220 kraadi juures, kohvioad kaotavad kuni viiendiku massist eralduva vee arvelt

Toit → Joogiõpetus
29 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Õiglane kaubandus

Fairtrade 10.Klass Oktoober, 2009 Mis on õiglane kaubandus? · Õiglane kaubandus on ainus rahvusvaheline süsteem, mis seisab arengumaade väiketootjate huvide eest. · Õiglase kaubanduse eesmärk on muuta maailma kaubandussüsteemi reegleid nii, et kõikide partnerite tehingud oleksid tasuvad. Eesmärgid · Vähendada äärmist vaesust arengumaades kaubandussuhete abil · Tagada väiketalunike ja istanduste tööliste kestev areng Põhimõtted · Pikaajalised kauplemissuhted tootjaühistu ja ettevõtte vahel · Maailma turuhinnast kõrgem fikseeritud hind · Lisatulu, mis investeeritakse kogukonna sotsiaalvaldkonda Õiglase kaubanduse märk tagab · Stabiilse hinna talunikule · Katab tootmiskulud · Ettevõtluse · Lisatulu ühistule ( investeeritakse sotsiaalprojektidesse) · Inimväärsed töötingimused · Lapstööjõu keelu Õiglase kaubanduse turud · USAs · Inglismaal · Sveitsis · ...

Geograafia → Geograafia
27 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Esitlus Kohvi kohta

maksimaalne kofeiini annus 1 mg kehakaalu kilogrammi kohta. 50-kilose naisterahva puhul, kes joob sama koguse kohvi, on annuseks juba 2 mg kofeiini kehakaalu kilogrammi kohta Kohvipuu viljad Klõpsake juhtslaidi teksti laadide redigeerimiseks Teine tase Kolmas tase Neljas tase Viies tase Röstitud kohvioad Klõpsake juhtslaidi teksti laadide redigeerimiseks Teine tase Kolmas tase Neljas tase Viies tase

Varia → Kategoriseerimata
13 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Raha ajalugu esitlus

RAHA AJALUGU Preili Kristina Mida kasutati otsese raha asemel ? · Loomanahad · Teokarbid · Tööriistad: kirved jne · Asteekidel olid kasutusel kohvioad · Hiinas sool · Nigeerias jalarauad · Orjad, tütarlapsed Kuld ja hõbe · Kõige esimesena hakati kasutama otsese rahana kulda ja hõbedat · Vermiti teatud suurusega mündid · Võeti kasutusele tsekid ja võlakirjad · 19.sajandil kehtestati kullastandard ­ rahvuslik valuuta oli seotud kullavarude ja hindadega Kullastandard Hakkas lagunema Esimese maailmasõja ajal, mil trükiti suurte väljaminekute katteks palju kullakatteta raha

Majandus → Majandus
38 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Mats Traat

MATS TRAAT ( 23. XI 1936 ) Sündis Tartumaal. Õppis Moskvas Kirjandusinstituudis. Praegu kutseline kirjanik. Esikraamat "Kandilised laulud", mis ilmus 1962, äratas soodsat tähelepanu. Alustanud külaelu argiprobleemide sotsiaalselt tundliku luuletajana, avardas M. Traat värsikogudes "Küngasmaa" ja "Kaalukoda" ning poeemis "Kassiopeia" üha oma ainevalda, tuues sellesse ka globaalseid motiive, nõudleb elult ilu ja täiuslikkust, püüab mõtestada olevat läbi enese "Laternad udus". Kirjaniku varasemat proosat ­ novellikogusid "Koputa kollasele aknale" ja "Mänguveski", romaani "Maastik õunapuu ja meiereikorstnaga" ja jutustust "Irdinimene" ­ ühendab maksimalisminõue, täisväärtuslikust elust unistava inimese opositsioon nüristavate ja mugandavate argi- ja olusuhete vastu. Inimese ja maa suhete panoraamse, filosoofilise mõtestamiseni küünib romaan "Tants aurukatla ümber". Nii siin kui ka romaanis "Pommeri aed" läheneb...

Kirjandus → Kirjandus
106 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Stimulandid

Stimulandid Kofeiin Nikotiin Kokaiin Amfetamiin Joonas Hallikas Nõo Reaalgümnaasium 2008 Üldiselt stimulantidest(1): (Stimulandid e. ergutava toimega uimastid) Paljude kasutajate arvates tõuseb stimulantide kasutamisega nende töövõime. Stimulandid on ained, mis ergutavad, vähendavad väsimust, parandavad meeleolu, suurendavad objektiivselt vaimset ja füüsilist töövõimet. Stimulantide kasutamisega kaasneb reaktsiooniaja pikenemine. (2) Stimulante, nagu amfetamiini või isegi kokaiini võidakse kasutada, muutmaks sportlast erksamaks, võistlusvalmimaks ja peletamaks väsimust. Ohud: Stimulandid raskendavad keha jahtumist peale pingutusi. See võib viia dehüdratsiooni (vedelikupuudus) ja südamepuudulikkuseni. Samuti võib kaduda söögiisu ja tekkida liigne ärevus ning paranoia, on oht ka sõltuvusse jääda...

Keemia → Keemia
14 allalaadimist
thumbnail
6
ppt

El Salvador

Kõikidest Mehhikost lõuna poole jäävatest Kesk-Ameerika riikidest on El Salvador kõige metsavaesem. Kaubandus El Salvador on kõige arenenuma tööstusega riik Kesk-Ameerikas, kuid mitmed poliitilised ja sõjalised vahejuhtumid on takistanud majandust korralikult välja arendada. El Salvadori peamiseks kaubanduspartneriks on USA. Sinna läheb 40% riigi toodangust ning USA kaup moodustab 60% riigi impordist. Ligikaudu 60% El Salvadori tulust annavad kohvioad. · El Salvador impordib: ­ Keemiasaadusi ­ Naftat ­ Tsementi ­ Väetiseid ­ Masinaid · El Salvador ekspordib: ­ Kohviuba ­ Puuvilla ­ Suhkrut

Geograafia → Geograafia
2 allalaadimist
thumbnail
6
docx

AJALUGU-kohv

Kohvi kasvatamine · Kohvipõõsas peab kasvama 3-4 aastat enne kui põõsalt saab esimese saagi. · Täissaagikuse saavutavad põõsad 7-8 aastaga. · Ühe põõsa saak aastas on ligikaudu pool kilo kohvi. · Kohvitaim vajab kasvamiseks palju vihma, umbes 1500-2000 mm aastas. · Araabikale sobilik temperatuur 15-24°C, Robusta vajab 24-30°C sooja, kohvitaim on väga külmakartlik. · Mida kõrgemal kohv kasvab, seda aromaatsemad on küpsed kohvioad · Kohvi maitseomadusi mõjutavad oluliselt ka pinnas ja kasvukeskkond. Kohviliigid · Kohviliike on üle 60, kuid ainult kaks neist on kaubandusliku tähtsusega: a) Coffea Arabica ehk araabika b) Coffea Canephora ehk robusta · Araabika pärineb Etioopiast. · Robusta avastati Kongost. · Araabika moodustab umbes 65% ja Robusta 35% kogu maailma kohvitoodangust. · Araabika maitse on mahedam ja sel on rohkem maitsenüansse kui Robustal.

Toit → Toiduainete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Tee-ja kohvisordid

röstitud seemnetest), mis jahvatatakse pulbriks • Kohvijoomine sai alguse Etioopiast, Euroopasse jõudis 17.sajandil • Levinum kohviliik on araabika, teine on robusta • Oakohv sisaldab kofeiini, mis mõjub ergutavalt. Turustatakse toorest, röstitud, jahvatatud ning lahustuvat kohvi. Peale naturaalse kohvi toodetakse ka segusid, kus kohvile on lisatud näiteks teravilja, sigurit • Suurim kohvitootja on Brasiilia KOHVIPUUD KOHVIOAD Erikohvid • Cappucino • Caffe Latte • Türgi kohv • Espresso • Café au lait • Iiri kohv • Americano • Café Crema • Cafe Mocha TÄNAN VAATAMAST!

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

kuldne juust, Suitsujuustu sigar, Lepasuitsu määrdejuust, Lepasuitsu snäkid, Eesti või Maksimarketis on e-piima tooteid märgatavalt rohkem. Toodete väljapanek on jällegi paremini paigutatud. 17 4 KOHV JA KOHVIJOOGID Kohv on kohvipuu seemneist ehk kohviubadest valmistatud virgutava toimega aromaatne jook. 4.1 Kuidas kohvi saadakse? Kohvi saadakse kohvipuu seemnetest, mis kasvab troopilises vööndis. Kohvioad arvenevad lihakates tumepunastes viljades. Taim on külma suhtes väga tundlik, sobilik temperatuur kasvukohas on 20-30 °C. Aromaatsemad kohvioad saadakse kohvipuust mis on kõrgemal merepinnast, mida kõrgemal seda aromaatsem. (Nõupuu, 2011) Kohvipuu kasvab umbes 7–8 m kõrguseks, kuid istandustes pügatakse need u 2 m kõrguseks, et viljade korjamine oleks kergem. Kohvipuu õitseb ja hakkab marju kandma 3–4 aasta vanuselt. Õied on valged, jasmiinilõhnalised

Toit → Toidukaubaõpetus
81 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Etioopia

Etioopia on praegu üks maailma vaesemaid riike. Suurt töötust rahva seast ning nälga püütakse parandada, kuid see on raske tänu suurele rahvaarvule. 70% rahvast on hetkel Etioopias töötud. Rahvaarv suureneb kõrge iibe pärast. Alla 15-aastased moodustavad rahvastikust peaaegu poole. Keskmine eluiga on meesteseas 52 ja naiste seas 54 aastat. Kuigi Etioopia on väga vaene, on sellel suured maavarad. Ta on rikas oma mineraalide poolest. Riigi suurimaks ekspordiallikaks on kohvioad, mida võib leida kõikjal üle maailma. Maailma erinevad abiorganisatsioonid toetavad Etioopiat rahaliselt, kuid vaesus ja nälg seal riigis ei paista siiski veel niipea lõppevat.

Geograafia → Geograafia
18 allalaadimist
thumbnail
31
odp

Kaubagruppide liigitamine

KAUBAGRUPPIDE Mariete Kanarbik LIIGITAMINE 105 MRA PIIM/PIIMATOOTED PIIM HAPUKOOR KEEFIR KODUJUUST KONDENSPIIM PETT RJAZENKA SÕIR VADAK VAHUKOOR KOHUPIIM KOHUKE JOGURT LIHA KANALIHA SEALIHA VEISELIHA FRIKADELL HAKKLIHA KOTLET LIHAMASS SALAAMI VORST MUNAD/VÕID MUNAD SUURUSES M ­ XL KOLLASED TALUMUNAD PEREMUNAD HIIDMUNAD VUTIMUNAD ÕRREKANADE MUNAD MUNAVALGEMASS PANNKOOGITAIGEN TALUVÕI SOOLAKRISTALLIDEGA VÕI MARGARIIN TAIMNE RASVAVÕIE RASVASEGU POOLRASVANE MARGARIIN LAKTOOSIVABA VÕI KÜPSETUSMARGARIIN JUUSTUD VIILUJUUST JUUSTUPULGAD RIIVJUUST SUITSUJUUST JUUSTUKUUBIKUD TOFU KÕVAJUUST DELIKATESSJUUSTUD MÄÄRDEJUUSTUD GURMEE JUUSTUD LEIB/SAI LEIVAD ­ SEEMNETEGA/SEEMNETETA KOORIKLEIB TÄISTERA LEIB NÄKILEIVAD SAI ­ SEEMNETEGA/SEEMNETETA SEPIKUD/KUKLID/LAVASID VALMISTOIDUD SALATID JAHUTATUD VALMISTOIDUD MAGUSTOIDUD SUSHI KUIVAINED JAHUD MAKARONID RIISID TANGAINED GURMEE KUIVAINED HOMMIKUHELBED/MÜSLID/KIIRPUDRUD KU...

Majandus → Kaubandus
6 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Põllumajandus Brasiilias

Põllumajandus Brasiilias Millised on looduslikud eeldused põllumajanduse arenguks selles riigis?  Brasiilia territooriumist on põllumajanduslikult kasutatav 7% maad. Muud maad; 14% Põllumaad; 10% Metsamaad; 20% Rohumaad; 56%  Põllumajanduse arendamise seisukohalt on pinnamood suhteliselt hea.  Keskmine temperatuur Brasiilias on 20-30 °C vahel. Aktiivsete temperatuuride summa on 5500-6500 °C. Sademete hulk on aastas umbes 1000-2000 mm. Vegetatsiooniperioodi pikkus on Brasiilias suhteliselt lühike, aastas on võimalik saada seal kaks saaki. Brasiilia asub lähistroopilises vöötmes, lähisekvatoriaalses vöötmes ja väike osa asub ka ekvatoriaalses vöötmes.  Mullad on Brasiilias väga viljakad, ühtlasi on seal ühed maalima viljakamad mullad. Brasiilias on peamiselt punamullad.  Maaparandustöödest tehakse Bra...

Geograafia → Põllumajandus
29 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Vitamiinid

nikotiinhape, piim, munad, nahapõletikku, nõrkust, häireid, kusihappe- ja Vitamiinid kaunvili, kanaliha, nõdrameelsust liigsuhkurveresust, nikotiinamiid jäme nisujahu, kiilaspäisust röstitud kohvioad kalamari, sardiinid, põhjustab rasva makrellid, kapsas, ladestumist maksa, põhjustab B6-vitamiini B4 koliin kaunvili, õllepärm, verejooksu, vererõhu vajakut munad, kanamaks, tõusu piim maks, pärm, piim,

Keemia → Keemia
12 allalaadimist
thumbnail
10
odp

Alkaloidid

alkaloidide saamis meetodi. Enamus meetode kasutab ära alkalodide võimet lahustuda orgaanilistes lahustes.(mitte vees) Enamus taimi sisaldab mitut alkaloidi. Et need sealt eraldada, taim purustatakse ühtlaseks seguks ja lahustatakse. Alkaloidid on üldiselt taimedes soola või orgaanilise happena. Kui alkaloidid on eemaldatud on nad soola või alusena. Looduses Kohvioad on kõige Tubaka taime Kupar on taim millest efektiivsem ja lihtsam kuivatatud lehed moodus kofeiini sisaldavad 0.6- on võimalik saada saamiseks looduses, oopiumi. kuigi üks uba sisaladab 3% nikotiini. Oopium sisaldab 13% ainult 0,8-2,5% kofeiini morfiini. Tuntumad alkaloidid

Keemia → Keemia
11 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kohv

Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kohv Kohvi Ajalugu · Kohv on pärit Aafrika tipust, Etioopiast, Kaffa provintsist. · Kohv on pärit 9. sajandist. · Etioopiast hakkas kohv levima kõigepealt Jeemenisse. · Kohvi avastamise kohta räägivad peamiselt kaks legendi. Kohvipuu K Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level · Kasvab puuna, vahel põõsana. Fifth level · Looduses on 5 ­ 6 meetri kõrgused, istandusetes lõigatakse 2 ­ 2.5 m kõrgusteks. · Kohvipuu kasvamiseks on kõige s...

Majandus → Klienditeenindus
29 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Intervjuu kohvist

Veel kasutatakse kohvi jäätise maitsestamiseks ja alkoholitööstuses likööride maitsestamiseks. Kohvi peamist toimeainet kofeiini sisaldavaid kapsleid ja tablette tarvitatakse migreenihoogude ja peavalu leevendamiseks. Rohelistest kohviubadest valmistatud ravimeid kasutatakse rahutuse, unetuse, närvivalude, kohvisõltuvuse raviks. • Kui kaua säilib jahvatatud kohv? Jahvatatud kohv säilib toatemperatuuril 7–10 päeva. Külmikus säilib jahvatatud kohv või kohvioad mitu kuud. Sügavkülmikus säilib jahvatatud kohv 1 kuu. Kokkuvõtvalt võib öelda, et kohvi joomine on iga inimese oma valik ja nagu ma oma intervjuus välja tõin, siis kõik inimesed ei tohigi kohvi juua. Mõne inimese organism ei võta kofeiini vastu ja tekitab erinevaid häireid. Caffe Latte valmistamine Caffe Latte klaas, mille maht on 300ml + veel umbes 10 ml. Sinna klaasi valad vahustatud kuuma piima ja piimale kallad omakorda espresso šoti (30ml) peale. Kasutatud kirjandus:

Bioloogia → Bioloogia
2 allalaadimist
thumbnail
4
docx

KOHV

· Enne röstimist pruunikaskollased · Kasutatakse põhiliselt lahustuvas kohvis ja odavates kohvisegudes( maitserikastamise ja kofeiinisisalduse tõstmise pärast) Eriline Robusta · Valmistatakse kohviubadest, mis sorteeritakse tsiibeti ehk kärpkassi väljaheidete hulgast, kes söövad kohvimarju kuid oad väljuvad tervetena · Oad omavad erilise maitse ja aroomi, mõrkjas maitse on kadunud · Müüakse kuni 1200 dollarit kilo eest Röstimine · Kohvioad röstitakse, millega muutub ubade keemiline koostis · Ubade maht suureneb 1,5 korda · Ubade mass väheneb 20 % · Pärast röstimist tuleb ube säilitada hermeetiliselt, suletud taaras Liigitus päritolumaa järgi · Brasiilia- suurim Araabika tootja ¼ maailma toodangust · Vietnam- suurim Robusta tootja Liigitus röstimisviisi järgi · Hele- helepruun · Keskmine- mõõdukalt pruun, Ameerika · Keskmiselt tume- sokolaadi pruun, Prantsuse · Tume- mustjaspruun, Itaalia

Toit → Toiduainete õpetus
19 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiõpetus: kohv

Segatakse ning valatakse kohvi pinda puudutavalt teelusikalt joogile vahukoort. Jamaika kohv-valada rumm ning kange kohv tassi, maitsestada suhkruga. Kaunistada vahukoorega ning peale valada Tia Mariat. Banaanikohv-vala banaaniliköör tassi, lisada kohv ja suhkur. Peale jäätisepall ning raputada šokolaadipulbrit. Sambuka flambé ehk Sambuca con la Mosca-(Põlev kohv alkoholiga). Vala likööriklaas peaaegu täis Sambuca't, lisa mõned röstitud kohvioad ja süüta. Lase põleda mõni sekund, siis kustuta Jooki võid serveerida ka valades Sambuca't väikesele tassitäiele kohvile ja see siis süüdata. Kohvikoola-Segage jää, kohv ja suhkur. Valage nelja klaasi. Lahjendage Coca Colaga. Kaunistage tükeldatud sidrunikoortega. Monte Carlo-Vahustage koor. Valage kohv ettevaatlikult alkoholile, lisage klaasidesse vahukooremütsike. Niristage siirup vahukoorele, serveerige. 4. Mis on vajalik täiusliku kohvi valmistamiseks?

Toit → Joogiõpetus
8 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Vitamiinid

Vitamiin A D E K Q F C H (täht-ja Retinoidid, kaltsiferoolid tokoferoolid naftokinoonid ubikinoonid linoolhape askorbiinhape biotiin keemilin retinool e nimetus ) Biofunkt Nägemise Kaltsitriool-reg Antioksüdant, Verehüübimin Antioksüdantne Vajalik Naha, igemete, Karboksülaas sioonid fotokeemiline Ca ja P primaarkaitse e, glükoosi kaitse lipiidide närvikoe luude, sidemete, koensüüm protsess, metabolismi ja lipiidide fosforüülimine peroksüdatsioo arenguks, kapillaaride, Rasvhapete antioksüdantne taset peroksüdatsioo , Ca sidumine ni vastu, kolesterooli hammaste talitlus, ...

Meditsiin → Anatoomia ja füsioloogia
26 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Mats Traat

Mats Traat (sündinud 23.11.1936) Elulugu: Mats Traat on pärit Tartumaalt Palupera vallast Meema külast Kuudse talust põllutöölise pojana. Isaga siiski suhted puudusid, kuna jättis tema ja ema maha. Ei andnud isegi nime pojale. Mats Traat on Eesti proosakirjanik, luuletaja, stsenarist ja luuletõlkija. Abielus tõlkija Victoria Traadiga. Haridustee: Arula kool 1945-1946 Vana-Otepää kool 1946-1947 Nõuni kool 1947-1949 Rannu kool 1949-1951 Tartu tehnikum 1952-1953 Vaeküla põllumajanduse mehhaniseerimise tehnikum 1954-1957 Moskva Kirjandusinstituut 1959-1964 Kõrgemad filmi-, lavastaja ja stsenaristi kursused 1968-1969 Töökohad: ·Kureküla sovhoosi tööline. ·Normeerija. ·Tehnilise järelvalve inspektor. ·Tallinnfilmis toimetaja ja stsenaariumide tegija, kolleegiumi liige. ·Alates 1970 kutseline kirjanik. Tunnustused: ·Eesti NSV teeneline kirjanik 1977a. ·Vilde-nime...

Kirjandus → Kirjandus
29 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Mats Traat

VALGAMAA KUTSEÕPPEKESKUS Müüja-3 Eva Pulver MATS TRAAT Valga 2009 CV NIMI: Mats Traat SÜNNIAAEG JA ­ KOHT: 23. Novembril 1936 Tartumaal Palupere vallas ELUKOHAD: Tallinass, Moskvas, Veikülas PEREKONNASEIS: info puudus sellel alal, sest Traat ei avalda oma isikliku elu kohta infot HARIDUS: Arula kool (1945­1946), Vana-Otepää kool (1946­1947), Nõuni kool (1947­1949), Rannu koolis (1949­1951), Tartu tehnikumis (1952­1953), lõpetas Vaeküla põllumajanduse mehhaniseerimise tehnikumi, Moskva Kirjandusinstituudi 1964 ja samas kõrgemad filmi-, lavastaja ja stsenaristi kursused 1969. TÖÖKOHAD: Töötanud normeerijana, tehnilise järelevalve inspektorina, Tallinnfilmis toimetaja ja stsenaariumide kolle...

Kirjandus → Kirjandus
46 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Troopiline kliima

Troopiline Kliimavööde Troopikavööde paikneb lähisekvatoriaalsete ja lähistroopiliste vahekliimavöötmete vahel. Troopikavöötmes valitseb aasta läbi troopiline õhumass. Sellele kliimavöötmele on iseloomulikud üsna kõrged õhutemperatuurid ja peamiselt väga väike sademete hulk. Aasta läbi valitseb kõrgrõhuala. Päike on aasta läbi väga kõrgel, sellepärast on päikesekiirguse hulk suur (isegi rohkem kui ekvatoriaalvöötmes). Suvel on õhutemperatuurid umbes +30°...+40 °C. Talvel on aga madalamad (+15°... +25 °C). Sademetehulk on seal väiksem kui 250 mm aastas.Troopilises vööndis võib esineda mitu järjestiku sajuta aastat.Valitsevad kõrbed ja poolkõrbed inimasustus on hõre. Mina tahaks elada Kesk-Ameerikas.Täpsemalt El Salvadoris.El Salvador on rikkas looduse poolest.Seda püütakse kaitsta.Riigis on loodud rahvus parkide grupp nendest kuulsaim on Monte Cristo park riigi põhja osas. El Salvador on kõige tihedama asustuseg...

Geograafia → Geograafia
22 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Mats Traat

MATS TRAAT ( 23. XI 1936 ) Mats Traat (sündinud 23. novembril 1936 Palupera vallas) on eesti kirjanik. Lõpetas 1957 Vaeküla Põllumajanduse Mehhaniseerimise Tehnikumi, 1964 Moskvas Gorki-nimelise Kirjandusinstituudi ja 1969 sealsamas kõrgemad filmilavastajate ja stsenaristide kursused. Töötas 1965 - 1968 toimetajana Tallinnfilmis. Sündis Tartumaal. Õppis Moskvas Kirjandusinstituudis. Praegu kutseline kirjanik. Tuglase novelliauhind (1996, 2002, 2007) Esikraamat "Kandilised laulud", mis ilmus 1962, äratas soodsat tähelepanu. Alustanud külaelu argiprobleemide sotsiaalselt tundliku luuletajana, avardas M. Traat värsikogudes "Küngasmaa" ja "Kaalukoda" ning poeemis "Kassiopeia" üha oma ainevalda, tuues sellesse ka globaalseid motiive, nõudleb elult ilu ja täiuslikkust, püüab mõtestada olevat läbi enese "Laternad udus". Kirjaniku varasemat proosat ­ novellikogusid "Koputa kollasele aknale" ja "Mänguveski", romaani "Maastik õunapuu ja me...

Kirjandus → Kirjandus
72 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Geograafia (põllumajandus)

Geograafia KT kordamine. Põllumajandus. Maakera agrokliimavöötmed põllimajanduse peamine ressurss on põllumajandusmaa 1 hõlmab peaaegu kogu maismaast 3 jaguneb: haritav maa looduslik rohumaa ligi 1,5 miljardit hektarit haritavat maad on enamjaolt põldude, kuid ka mitmeaastaste istanduste all. kõige üldisemalt võib põllumajanduse jagada kaheks elatus- e. naturaalmajandus(omatarbeline) turumajandus (kaubaline) nüüdisajal on enamike riikide põllumajandus spetsialiseerunud Polaakliima kogu aasta külm ja põllumajandusega tegelemine võimatu. Lähispolaarne kliima lühike vegetatsiooniperiood kasin soojushulk vaid parimates mullastikutingimustes kiirekasvulised ja lühiajalist öökülma taluvaid kultuure redis sibul var...

Geograafia → Geograafia
114 allalaadimist
thumbnail
22
rtf

Kohv - uurimustöö

(speciality coffee) standardile. · Robusta oad kasvavad tavaliselt madalamail kõrgustel. Robusta puid on lihtsam kasvatada, nad annavad rohkem saaki ja on haigustele vastupidavamad kui araabika puud. Robusta ubadel on tavaliselt puine maitse. Seda kasutatakse, kui soovitakse madalamat hinda või kofeiini lisajana. Väike kogus robustat lisatakse tavaliselt Itaalia espresso markidele. · Robusta ube kasutatakse lahustuva kohvi tootmisel. · Araabika kohvioad sisaldavad poole vähem kofeiini kui Robusta kohvioad. · Itaalias juuakse 90% espresso kohvi puhtalt ja ainult 10 % segatakse vahustatud piimaga. USA-s jälle juuakse 90% espresso kohvi vahustatud või aurutatud piimaga. · Kohv oli Euroopas kõigepealt tuntud kui Araabia vein. · Prantsuse filosoof Voltaire jõi päevas 50 tassi kohvi. · Astmahoo puhul aitab 1 tass kohvi. · Maailmas juuakse aastas 400 miljardit tassi kohvi.

Muu → Teadus tööde alused (tta)
199 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Mats Traat - Referaat

Kool. Mats Traat Kirjanduse referaat Maksim Arket klass Tallinn 2009 2 Mats Traat on luuletaja, prosaist, stsenarist ja luuletõlkija. Ta on sündinud 23.novembril 1936 Tartumaal Palupera vallas Meema külas Kuudse talus põllutöölise pojana. Õppinud on ta paljudes erinevates koolides: Arula kool 1945-1946; Vana-Otepää kool 1946-1947; Nõuni kool 1947-1949; Rannu kool 1949-1951; Tartu tehnikum 1952-1953; Vaeküla põllumajanduse mehhaniseerimise tehnikum 1954-1957; Moskva Kirjandusinstituut 1959- 1964; Kõrgemad filmi-, lavastaja ja stsenaristi kursused 1968-1969. On töötanud erinevatel ametitel: Kureküla sovhoosi tööline 1951-1954 nomeneerija, tehniline järelvalve inspektor; Tallinnfilmis toimetaja ja stsenaariumide kolleegiumi liige 1965-1968; Alates 1970. aastast kutseline kirjanik. Traadi luule on poeetiline autobiograafia, mis on otsekui eestlast...

Kirjandus → Kirjandus
61 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Mats Traat

Referaat Mats Traat 23.11.1936.a. Koostanud: Getri Järvsoo Tallinna Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasium 12 K klass Mats Traat sündis 23. novembril 1936.a. Tartumaal Palupera vallas Arula külas Kuutse talus põllutöölise pojana. Alghariduse omandamist alustas kodukülas, elukohamuutuste tõttu käis ta ka Vana-Otepää (1946 – 47) ja Nõuni (1947 – 49) koolis ning 7. klassi lõpetas ta viieteistkümne aastaselt Rannu koolis (1951). Esialgsed edasiõppimise katsed nurjusid majanduslikel põhjustel ning ta asus tööle Kureküla sovhoosis. Paralleelselt töötamisega asus siiski õppima Tartu Kunstliku Vedelkütuse Tehnikumi (1952 – 53) ja Tallinna Arhitektuuri- ja Ehitustehnikumi kaugõppeosakonda (1953 – 54). 1954.a. õnnestus tal astuda Vaeküla Põllumajanduse Mehhaniseerimise Tehnikumi, mille ta ka 1957.a. lõpetas (21.a.). Pärast selle lõpetamist töötas Traat aasta Rõngu traktorijaamas tehnik- normeerijana ja järg...

Kirjandus → Kirjandus
5 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kohvi sortiment

95 kraadini kuumutatud vesi surutakse keetmiskambrisse 9­10 atmosfääri suuruse rõhu all. Täiuslikult sooritatuna kestab see umbes 20 sekundit ühe tassi (25­35 ml) ja 25 sekundit topelttassi (80 ml) jaoks. Espresso kvaliteeti hinnatakse eelkõige kohvi pinnale tekkiva tiheda ja peene mulliga 3­4 mm paksu punakaspruuni pehme vahukihi (kreemi - cremo) järgi. Espressot serveeritakse tavaliselt klaasi veega. Näited: COFFEE STAR Espresso Classic kohvioad ; Merrild Espresso kohv Viljakohv: Teraviljast ja mitmesugustest lisanditest valmistatud jook, mis meenutab maitse poolest oakohvi. Viljakohvi kasutatakse oakohvi kofeiinivaba asendajana. Seda juuakse tavaliselt kuumalt. Näited: INKA viljakohv (granuleeritud) ; Kannujahvatus: Kannumeetod on kõige lihtsam kohvi valmistamise viise. Piisavalt jämedalt jahvatatud kohvile lisatakse kuum vesi

Toit → Toiduainete õpetus
77 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Referaat Mats Traat

Paide Gümnaasium Mats Traat Referaat Koostaja: Ahti Metssalu Juhendaja: Maris Raudsepp Paide 2007 Sisukord Sissejuhatus ...........................................................................................................................3 1.Noorpõlv ja haridustee ......................................................................................................... 4 2.Mats Traadi looming....................................................................................................

Eesti keel → Eesti keel
54 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Põllumajandus

Mõisasüsteem: mõisnikud, talupojad - Arengumaades laialt levinud (va Must- Aafrika) 2. INDUSTRIAALAJASTU PÕLLUMAJANDUS · Segatalud ­ Reformide käigus jaotati maa talupoegadele, tekkisid segatalud. ­ Algselt elatusmajandus säilis, toodeti peamiselt enda tarbeks, hiljem teatud saadused turule. ­ Laialt levinud arengumaades, arenenud riikides läbitud. ­ Nt Kariibi mere saartel banaanid, Brasiilias kohvioad, Sri Lankal teepõõsas, Kagu-Aasias heveapuu · Spetsialiseeritud suurtalud ­ Iseloomulik kõrge tööviljakus, tootlikkus ja tehnoloogiline tase (mehhaniseeritus). ­ Toodetakse vaid mõnda saadust, toodang müügiks. ­ Põllumajandus + toiduainetetööstus + turustamine agraartööstuskompleks. ­ Levinud Euroopas, Põhja-Ameerikas, Jaapanis nt piimakarjatalud. · Ekstensiivsed teraviljatalud ­ Vajavad väga palju maad, saagikus madal, tootmiskulud väikesed.

Geograafia → Geograafia
109 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kohvi sõltuvus

ning röstimisel. Korjamisjärgselt eemaldatakse kohvipuu viljadelt kooreosa ja säsi. Viljade puhastamiseks saab kasutada kas kuiv või märgmeetodit. Kuivmeetod seisneb viljade kuivatamises päikese käes seni, kuni viljade kooreosa kergesti eraldub. Märgmeetodi puhul pestakse vilju veetankides ja need sorteeritakse. Kvaliteetsem tulemus saadakse märgmeetodi kasutamisel ning nii töödeldud kohv kannab pestud kohvi nime. Järgnevalt läbivad seemned ehk meie mõistes kohvioad mitmetasandilise mikrobioloogilise käärimisprotsessi. Pärast mikrobioloogilist mõjutust rohelised oad kuivatatakse, sorteeritakse ja röstitakse. Just röstimine kindlustabki olulisel määral tulevase kohvi värvuse, maitse ja lõhna. Tavaliselt toimub röstimisprotsess kinnistes trumlites temperatuuril 200...220° C. Röstimisel kaotavad oad peamiselt eralduva vee arvelt kuni viiendiku oma massist, nad paisuvad ja rabestuvad ning ubades tekivad uued aroomained

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
31 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kohvi valmistamine

2. Filtri tüüp, mis on Sinu presskannul, eeldab teatud jahvatuse astet. Nailonfiltrid eeldavad peenemat jahvatust ning metallfiltrid jämedamat. Metallfiltri puhul peaks tulemus sarnanema pipraveski jämedaima jahvatuse tulemusega. Jahvatuse aste määrab ära kannu pressi allalükatavuse lihtsuse. Mida peenem jahvatus, seda raskem on pressi alla lükata. Samamoodi kasvab pressi allalükkamise raskusaste võrdeliselt kannu suurusega. 3. Kohvioad, mida kasutad, peavad olema värsked (parimal juhul röstitud viimase 10 päeva jooksul, kuid mitte ka 2 -- 3 päeva tagasi, sest liiga värske jahvatus võib veidi raskendada kohvi valmistamist C02 sisaldusest tingitud suurema vahuhulga tekkimise tõttu). 4. Vee kvaliteet ja presskannu puhtus mõjutavad samuti maitset. Puhas vesi toob rohkem esile kohvi värsket maitset ning masina pesemine aitab vältida jääkainetest tingitud võõra kõrvalmaitse sattumist kohvitassi. 5

Toit → Joogiõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Kohvi referaat

keetmisel saadud joogiga. Nüüdisaegse kohvini jõuti maailma eri paikades lugematute katsetuste, aga mõnikord ka õnnelike juhuste tõttu. Hakati mõistma, et tõelist naudingut pakkuva kohvi saamiseks on vaja kindlate eeltingimuste olemasolu: · Värske võimalikult vähese lubjasisaldusega vesi · Valmistamisviisile sobiv veetemperatuur · Täiesti puhas keedunõu või kohviaparaat, mis ei jäta joogile kõrvalmaitseid · Värske ja kvaliteetne kohvisegu või kohvioad · Aparaaditüübile vastav jahvatusaste · Paras kohvikogus · Kohvi nautimine kohe pärast valmimist Kohvijoogi omadusi mõjutab valmistamisviis. Lisaks kannumeetodile tehakse kohvi mitmete eri aegadel leiutatud kohviaparaatide abil. Keetmine ja tõmmata laskmine olid kõige esimesteks kohvivalmistusviisideks ning püsivad kasutusel siiani. Kannukohvi valmistamisel, kohvi tegemisel tassis või presskannus lastakse pulbril tõmmata kuumas vees, mille algtemperatuuriks on 92- 960C

Toit → Toiduainete õpetus
40 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Kofeiin

kui näiteks trepist üles ronides. Siiski on soovitatav kõrge vererõhu korral konsulteerida kofeiini tarbimise asjus oma arstiga ja jääda nimetatud toiduainete tarbimisel mõõdukaks. Kofeiinirikkad taimed Kohvipuu on madal igihaljas puuke või põõsas, Mis õitseb mitukorda aastas. Kohvipuu õied on valged ning lõhnavad, Tumepunastes lihakates viljades arenevad seemned (Ühes viljas kaks seemet), nn. Kohvioad, Mis sisaldavad 0,6-2,7% kofeiini. Kofeiini sisaldavaid taimi on looduses palju, liikide arv küünib kuuekümneni. Kohvipuu viljad, teepõõsa lehed, kakaopuu seemned, koolapähklite ekstrakt, merisibula sibulad ­ see on vaid väike loetelu kofeiinirikastest taimesaadustest, mida inimene küllaltki tihti kasutab. Eestis küll selliseid taimi looduses ei kasva, kuid kofeiinirikkaid jooke pruugitakse palju. Mis see kofeiin siis ikkagi on ja kuidas ta mõjub meie organismile?

Inimeseõpetus → Inimese toitumisõpetus
15 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kohvimasinad

tilkkohvimasinad. Samuti pole võimalik teha soovitud kangusega kohvi (tuleb palju eksperimenteerida, et leida õiged vahekorrad ). Räägitagu mida iganes, aga elektroonika kergendab tunduvalt elu... FILTERKOHVIMASIN Ehk teisisõnu tilkkohvimasin. Tilkkohvimasin omab spetsiaalset küttekeha, läbi mille juhitud külm vesi kuumutatakse 87 ­ 95 kraadini Celsiuse järgi. Seejärel tilgub kuuma vesi filtrisse, milles on jahvatatud kohvioad. Oad annavad kõik aromaatsed ained veele, mis nõrgub kohvikannu. Ja ongi teie kohv valmis. Mida on vaja teada, valides kohvimasinat? · Aparaadi võimsus. See on väga tähtis näitaja, eriti nende mudelite puhul, millel puudub võimalus reguleerida kohvi kangust. Kui te armastate küllaltki kanget jooki, on teil parem osta väiksema võimsusega kohvimasin (750-800 W)

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
32
docx

Äriplaan "Õpiabiteenus"

TALLINNA ÜLIKOOL Ühiskonnateaduste instituut ÄRIPLAAN ÕPIABITEENUS „KIIRELT TARGAKS“ Tallinn 2016 SISUKORD 1.ÄRIPLAANI LÜHIKOKKUVÕTE................................................................................ 3 2. ÄRIIDEE KIRJELDUS JA SELLE ANALÜÜS...............................................................4 2.1 Ettevõtte üldandmed..................................................................................... 4 2.2 Tootmise / teeninduse planeerimine..............................................................5 3. EESMÄRGID........................................................................................................ 6 4. VISIOON, MISSIOON............................................................................................ 7 4.1 Visioon........................................................................................................... 7 4.2 Mis...

Majandus → Ettevõtluse alused
54 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Ortograafiaharjutused

ORTOGRAAFIAHARJUTUSED II 1. Valige sulgudest õige variant. uus pik(k, kk)a(p, pp), prominen(t, tt)e, (b, p)iisonhärg, revan(ss, š), rönt(g, k)en, reportaa(s, ž), retu(š, šš)eerima, stj(u, uu)ardess, seda (sei(f, ff)i, sünek(t, d)ohh, sümpoos(j, i)on, (s, š)okeerima, (s, š)ovinism, (s, š)arlatan, (s, š)ahh, (s, š)anss, (s, š)ašlõkk, še(f, ff)i töölaud, (s, š)edööver, (s, š)veitser, (s, š)rift, standar(d, t)ne, (s, ž)anr, (z, ž)elee, (š, ž)ongleerima, (s, ž)ürii, parke(t, tt), piisko(p, pp), kotle(t, tt), kompve(k, kk), kabine(t, tt), katelo(k, kk), rad(j, i)oaktiivne, raad(i, ij)um, ro(b, p)ustne, uued rel(s, ss)id, tšaarda(š, šš), termin(a, aa)l, (d, t)otalitaarne, kvarte(t, tt), ba(l, ll)ett, monotoo(n, nn)e heli, hopa(k, kk), sim(s, ss)il, avan(s, ss)ipäev, ekstrasen(s, ss), sean(s, ss), re(s, ss)urss, reveran(s, ss), rene(s, ss)anss, far(s, ss)lik, bör(s, ss), pankro(t, tt), händikä(p, pp), (b, p)ike(t, t...

Eesti keel → Eesti keel
41 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Toiduainete taimne toore - kordamisküsimused II tööks

Rohelistest ja ülevalminud mustadest viljadest saadakse kehvema kvaliteediga kohviuba. Vilju korjatakse mitmes järgus ­ eel-, põhi- ja järelkorjamine. On rakendatud ka mehhaniseeritud koristamist (viljade maharaputamine vibraatormasinaga). Koristamispäeval lähevad kohvipuu viljad töötlemisele. Kasutatakse kahte meetodit ­ kuiv ja märg. Enamasti vabastatakse oad viljadest märgmenetluse teel. Kohvioad lähevad edasi kas päikese kätte kuivatamisele või kuivatisse. Araabia kohvipuu ubadesse jääb niiskust 10%, kongo ubadesse 8%. Kuivatamisel kaotavad oad idanemisvõime. Hõbejast sarvkestast vabastatakse oad tampimisega või koorimismasinais, mis neid ka poleerivad. Seejärel toorkohv sorteeritakse. Märgmenetlus annab kõrge kvaliteediga kohvi. Parimad toorkohvioad on sinakasrohelise või hallikasrohelise värvusega.

Toit → Toiduained
45 allalaadimist
thumbnail
5
rtf

Kohv

Vamimise aja ettenähtud vahemik on 25-30 sek. Vesi moodustub kohvist 98,5%. Ideaalse espresso tunneb ära pinnale tekkiva crema järgi. Mis on värvuselt punakaspruun ja tihe. Kui crema on liiga hele, liiga õhuke või liiga tume, siis ei ole espresso valmistatud õigesti. Perkolaator Perkolaatorisse kallatakse külm vesi ja kahe sõela vahele pannakse jämeda jahvatusega kohv. Vesi tõuseb kuumenedes toru mõõda üles ja valgub läbi kohvi tagasi. Kohvi aroom kaob. Lahustuv kohv Naturaalsed kohvioad röstitakse ja jahvatatakse. Jahvatatud kohvist valmistatakse väga kange kohvikonsentraat, millest eemaldatakse vesi. Seejärel tekib kas kohvi puru või graanulid. Espressosõnastik Araabia (Arabica) ­Coffea Arabica. Maailmas enim levinud ja kvaliteetseim kohvisort, mis kasvab mägistel aladel 800-2000 meetri kõrgusel merepinnast. Araabika annab espressole ilmeka aroomi, pehme, õrna ja veidi hapuka maitsevarjundi. Aroom (aroma) ­ ninaga tajutav lõhn või aroom.

Toit → Joogiõpetuse
82 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Põllumajandus

Põllumajandus. Maakera agrokliimavöötmed 1 Põllimajanduse peamine ressurss on põllumajandusmaa, mis hõlmab peaaegu kogu maismaast. See jaguneb: 3 o haritav maa o looduslik rohumaa Ligi 1,5 miljardit hektarit haritavat maad on enamjaolt põldude, kuid ka mitmeaastaste istanduste all. Kõige üldisemalt võib põllumajanduse jagada kaheks: o elatus- e. naturaalmajandus(omatarbeline) o turumajandus (kaubaline) Nüüdisajal on enamike riikide põllumajandus spetsialiseerunud. · Polaakliima o kogu aasta külm ja põllumajandusega tegelemine võimatu. · Lähispolaarne kliima o lühike vegetatsiooniperiood o kasin soojushulk o vaid parimates mullastikutingimustes kiirekasvulised ja...

Geograafia → Geograafia
103 allalaadimist
thumbnail
19
docx

Brasiilia referaat

BRASIILIA Referaat Riigi üldiseloomustus 1. Üldandmed (pindala, rahvaarv, pealinn, pealinna elanike arv, keel, rahaühik). · Pindala: 8 547 404 km2 · Rahvaarv: 200 883 123 (21.05.2013) · Pealinn: Brasília · Pealinna elanike arv: 3.789 miljonit (2009) · Keel: portugali keel · Rahaühik: reaal (1 reaal = 100 sentaavot) 2. Iseloomusta valitud riigi geograafilist asendit (lisa ka riigi kaart). Brasiilia võtab enda alla suure osa Lõuna-Ameerika idarannikust ja hõlmab suure osa mandrist. Selle suurus, reljeef, kliima ning loodusvarad teevad Brasiilia geograafiliselt mitmekesiseks. Idast on Brasiilia ümbritsetud Atlandi ookeaniga, Brasiilial on rannajoont üle 7491 kilomeetri. Läänes on Brasiilial 15719 kilomeetrit piiri Uruguay, Argentina, Paraguay, Boliivia, Peruu, Colombia, Venezuela, Guayana, Surina...

Geograafia → Geograafia
19 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Kohv inimeste elus

Lahustuv kohv Vedelat kohviekstrakti tehakse umbes 1840. aastast, kuid esimene pulbrilise lahustuva kohvi valmistas 1901. aastal Satori Kato, Ameerikas elav jaapani keemik. Viis aastat hiljem valmistas ameerika keemik G. Washington selle, mida ta nimetas "rafineeritud lahustuvaks kohviks". Seda kasutati olulisel määral USA armees Esimese maailmasõja ajal. Tänapäeva lahustuva kohvi suurimaks tootjaks on siiski Sveitsi firma The Nestle Company Veveyst - selle nimeks sai Nescafe. Ideed muuta kohvioad lahustuvaks pulbriks soovitas neile esimene Brasiilia Kohviinstituut 1930. aastal - ning firmal kulus kaheksa aastat, et see protsess välja töötada! Lahustuv kohv imendub seedekulglast kiiresti verre ning seal tekib suur kofeiinikontsentratsioon. Just lahustuvast kohvist tekib kõige sagedamini kofeinism. Jäägita kohvis on ka mitu korda rohkem vähkitekitavaid ühendeid kui tavalises kohvis. 5. Kohvi töötlemine Kohvipõõsa marja sees on tavaliselt kaks uba

Bioloogia → Bioloogia
30 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun