Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"100g" - 403 õppematerjali

100g - s 40% sokolaadi – Koostisosade tekst on raskesti loetav,kuna tekst on väikses kirjas.
thumbnail
6
docx

Juustu nimetused -Selver

Ülesanne 1 Selveri juustu nimetused Juustu nimetus hind kg tootja koostis 1. Camembert natural 14.58 100g toodet sisaldab (President) keskmiselt: Energiat 357kcal/1476kJ, valke 17,0g, süsivesikuid 0,2g, rasva 32,0g 1. Juust Brie, 14.00 100g toodet sisaldab (kreekapähtlitega; keskmiselt: Energiat

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Biokeemia: Å¡okolaadid

Sokolaadid. 1. Fazeri purustatud pähklitäidisega piimasokolaad ,,geisha’’.100g-s 40% sokolaadi – Koostisosade tekst on raskesti loetav,kuna tekst on väikses kirjas.Kirjasuurus võiks suurem olla. Toitainete koostis: 100g kohta- Energia 2312 kj/554 kcal Rasva 35 g Küllastunud rasvhapped 18 g Süsivesikud 47 g Millest suhkrud 45 g Proteiini 8,1 g Soola 13 g Lisaained: emulgaator(letsitiin sh soja),lõhna ja maitseained,täispiimapulber,sarapuupähklid 12%. 100g kohta kaloreid- 2312 kj 2. Laima piimasokolaad mustsõstratükkidega .Toiteväärtus 100g kohta 2184 kj- Kiri on samuti liiga väike ja raskesti loetav. Toitainete koostis 100g kohta:

Keemia → Biokeemia
2 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Agrokeemia labori KT

1) Kui palju klinkritolmu, mille leelisus on 75%, kulub 3 ha põllu lupjamiseks, kui huumushorisondi tüsedus on 25 cm, mulla Dm=1,2g/cm³ ja hüdrolüütiline happesus H8,2= 6mg ekv/100g mulla kohta.Andmed: H8,2=6mg ekv/100g; Dm=1,2g/cm³=1,2t/ha; A=25cm=0,25m ; M(CaCO3)=100E=50; 3ha=30000m2 Lahendus: 100g jaoks kulub CaCO3: H8,2=6mg ekv*50=300mg/100g=3kg/t; m=0,25*30000*1,2= =9000kg/3ha; 3*9000=27000kg; 27000kg--75% ja x kg-- 100%x=(27000*100)/75=36000kg=36t 2) Kui palju klinkritolmu, mille leelisus on 75%, kulub 250 l turba neutraliseerimiseks, mille mahukaal on 0,35kg/l, mulla Dm=1,2g/cm³ ja H8,2= 6mg ekv/100g. Lahendus: M(CaCO3)=100E=50; 250 l*0,35kg/l=87,5kg; 100 g jaoks kulub CaCO3: H8,2=6mg ekv*50=300 mg/100g=3g/kg; 3g--1kg ja x g-- 87,5kgx=(4*87,5)/1=350g; 350g-- 75% ja x g--

Botaanika → Taimekasvatus
91 allalaadimist
thumbnail
4
xlsx

Energiatabeli näidis

Toidu kalorsus Toidu nimetus: Toiduaine Kogus valgud rasvad süsivesikud nimetus retseptis (g) 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00

Toit → Toitumisõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
21
pptx

Lahus, lahustuvus, lahustuvuskõver

10 °C muutumisest on gsuurem? 50 vähem? veele lisati Põhjenda! temperatuuril 40 °C 20 g KNO3. Kas saadi (sellel temperatuuril) küllastunud või küllastumata lahus? KNO3 Üleküllastunud lahus. Lahuse põhjas on lahustumatud kristallid. Lahus on täpselt 100g vett seoks küllastunud- 60 g soola lahuse põhjas ei NH4Cl 50 g vett seoks ole veel kristalle. 30 g soola Saadud Küllastumata lahus-lahus on saan veel ainet lisada. küllastumata

Bioloogia → Bioloogia
20 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

• Brändi • Mineraalvesi • Liköör • Mahlad Menüü koostamisel • Kohviga sobivad – Magusad võileivad, küpsised • Teega sobivad – Soolased küpsised, võileivad, võileivatordid • Kohvipaus kestab 10-15 minutit. Menüüs on 2 sorti küpsiseid, ühed soolased, teised magusad. • Neid arvestatakse ühele inimesele 50-100g Optimaalsed kogused ühele külalisele • Salateid kokku 100g • Võileibu kokku 100-200g • Pirukaid 50-100g • Kringlit ja teisi pagaritooteid 75-100g • Torti või kooke 75-100g • Küpsiseid 25-30g • Puuvilju 100g Optimaalsed kogused ühele külalisele • Pähkleid ja mandleid 25-30g • Sooje suupisteid 50-150g • Kohvi 2,4dl (2tassi) või • Teed 3dl (2 tassi) • Suhkrut 15-30g • Teisi kohvi ja tee lisandeid 15-20g • Vett ja karastavaid jooke 2dl Kui palju katta?

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Majoneesi plussid ja miinused

lubavad vähendada rasvasisaldust kuni neli korda, säilitades samas majoneesi iseloomuliku maitse ja konsistentsi. Majoneesi (ise)tegemisel on oluline munade päritolu, sest majonees sisaldab toorest muna. Majonees "Tarplan" Koostis: taimeõli, vesi, paksendaja (modifitseeritud tärklis, guar- ja ksantaankummi), suhkur, sinepipulber, sool 1,2%, toiduäädikas, piimavalk, lõhna- ja maitseaine, säilitusaine (kaaliumsorbaat, naatriumbensonaat), toiduvärv (beeta-karoteen). Toitainete sisaldus 100g tootes: süsivesikud 6,14g; valgud 0,72g; rasvad 24,92g. Energiasisaldus: 251,7kcal (1038,7kJ) /100g. Pakend: 900 grammised pudelid. Majonees Provansaal Koostis: taimne õli, vesi, suhkur, sinepipulber, sool 1,1%, vadakupulber, munapulber, paksendaja (modifitseeritud kartulitärklis, ksantaankummi), toiduäädikas, säilitusaine (naatriumbensoaat, kaaliumsorbaat), toiduvärv (beeta-karoteen). Toitainete sisaldus 100g tootes: süsivesikud 4,97g; valgud 0,92g; rasvad 50,13g.

Keemia → Keemia
9 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

3 1 3 PÄEVA MENÜÜ 5 inimese grupp (naised) vanuses 25-30, puhkavad turismitalus. 1.1 LÜHIKE MENÜÜ 1.päev Hommik- neljavilja puder- 200g Või/ moos- 30g Puuvili (banaan)- 50g Kohv/ tee- 200g Lõuna- kapsasupp- 150g Ahjus küpsetatud kanafilee keedetud riisi ja karri kastmega- 130g/100g/70g Rabarberikook- 100g piim/keefir- 200g leib/ sai- 30g Õhtu- Pannkoogid hakklihatäidisega- 200g mahl/ piim- 200g 2.päev Hommik- omlett- 200g Võileib-50g Kurgi-tomati salat-100g tee/kohv - 200g Lõuna- aedviljapüreesupp- 150g Ahjus küpsetatud lõhe keedetud kartuli ja valgekastmega- 130g/ 100g/70g Salat- 50g Kohupiimakreem banaaniga- 100g Mahl- 200g Leib/ sai- 30g Õhtu- pirukad(porgand/liha)- 70g/70g

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Loomse rasva ja taimse rasva võrdlus

ka loomade toitumisest. Näiteks troopikas on searasv ka hea lauriinhappe allikas (sellel on immuunsust tõstev toime), sest sigu toidetakse seal kookospähklitega. Selle tervislikkusest on erinevaid arvamusi ­ osad usuvad, et sealiha rohke tarbimine on seotud vähiriskiga, enamik aga ei seosta riski seapekist saadud rasvaga ­ seda peetakse ikkagi tervislikuks(mõõdukas koguses) ja ohutuks. Searasv sisaldab rohkesti energiat ja kiudaineid (3690 kJ/882 kcal 100g kohta), muidugi rohkesti rasvu (99,7g 100g kohta), palmitiinhapet (24,3g 100g kohta), steariinhapet (12,5g 100g kohta), linoolhapet (9,4g 100g kohta) ning väikestes kogustes linoleenhapet, kolesterooli, naatriumi, kaaliumi, fosforit, kaltsiumi, magneesiumi, rauda, vaske, joodi ja vitamiin E-d. Taimne rasv (rapsiõli ehk canolaõli) Ka rapsiõli kasutatakse tihti toidutegemises. Rapsiõli on saadud spetsiaalselt aretatud rapsisordist

Keemia → Keemia
11 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Menüü

taldriku külge kinnitatavaid pokaalirõngaid. Toitu tuleks igale inimesele arvestada 200-300g, kuid see on pelgalt soovitus. Konkreetseks sündmuseks menüüd koostades arvestatakse külalistega, vastuvõtu toimumise ajaga ja selle kestvusega. Menüüsse võib igale külalisele orienteeruvalt arvestada: · Liha- ja kalasuupisteid, kanapeesid ja muid külmi suupisteid 100-150g · Toorsalateid, puuviljasalateid 50g · Muid salateid 100g · Sooje suupisteid 100g · (Kastet nende juurde 50g) · Kohvi, teed või mõnd muud kuuma jooki 2 tassi · Suhkrut 15g kuuma joogi tassi kohta, koort 15g · Kooke kokku kuni 100g · Pähkleid või mandleid 25-30g · Väikesi küpsiseid 25-30g · Puuvilju või marju 50-100g · Karastusjooke 200g (20cl) Ülesanne: vali praktikapäeva fursettlauale sobiva toidu retsept. Kirjuta välja ained/kogused, reasta tegevused

Toit → Kodundus ja etikett
32 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Toidukalorsuse arvutamine

Toidukalorsus Magushapu Kanapada Toiduaine Kogus Valgud Rasvad nimetus retseptis 100g retseptis 100g kanafilee 400 21 84 6,3 õli 50 0 0 80 küüslauk 10 3,5 0,35 0,5 porgand 160 0,92 1,472 0,37 sibul 170 1,2 2,04 0,2 paprikas 180 1,3 2,34 0,5

Toit → Kalkulatsioon
47 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Toitumisõpetus

valmistoit 500 ml / g / tk. portsukaal 250 ml / g / tk portsjonit 2 tk Toidu nimetus: portsjoni väljatulek Toiduaine kogus VALGUD RASVAD (g) SÜSI- TOIDU- nimetus retsept (g) VESIKUD (g) ENERGIA (kcal) is (g) 100g retsept 100g retsept 100g retsept 100g retsept lillkapsas 50 2,50 1,25 0,40 0,20 4,10 2,05 30,4 15,20 porgand 5 1,00 0,05 0,40 0,02 7,70 0,39 39,0 1,95 porrulauk 5 2,00 0,10 0,40 0,02 4,50 0,23 30,0 1,50 petersell 2,5 3,60 0,09 1,20 0,03 4,00 0,10 41,8 1,05

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
55 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Harjutustund-1-KÜ vastused

m(CaF2) = 2000000g*0,8 = 1600000g n(CaF2) = 1600000g/78g/mol = 20513mol m(HF)ilma kadudeta = 2*20513mol*20g/mol = 820513g Kaod = 16%, seega saagis = 84% m(HF)84% saagisega = 820513g*0,84 = 689231g m(HF)45% lahus = 689231g/0,45 = 1531624g V(HF) 45% lahus = m/ = 1531624g/1,16g/cm3 = 1320365cm3 = 1,3m3 3. Kui palju CaCO3 on materjalis, mis saadi järgmise koostisega segu täielikul reageerimisel süsinikdioksiidiga: SiO2 ­ 10%, CaO ­ 45%, Ca(OH)2 ­ 25%, CaCO3 ­ 20%? Lahendus: Võtame 100g segu, siis m(SiO2)=10g, m(CaO)=45g, m(Ca(OH)2)=25g, m(CaCO3)=20g. Nendest süsinikdioksiidiga reageerivad CaO ja Ca(OH)2: CaO + CO2 CaCO3 n(CaO) = 45g/56g/mol = 0,8036mol 1 m(CaCO3) = 0,8036mol*100g/mol = 80,36g Ca(OH)2 + CO2 CaCO3 + H2O n(Ca(OH)2) = 25g/74g/mol = 0,3378mol m(CaCO3) = 0,3378mol*100g/mol = 33,78g m(H2O) = 0,3378mol*18g/mol = 6,08g

Keemia → Keemia ja materjaliõpetus
230 allalaadimist
thumbnail
28
pptx

Juustud

JUUSTUD Kertu Tedremäe TRADITSIOONILINE EESTI JUUST  Tootja: OÜ Estover Piimatööstus Kaarlijärve  Meierei  Koostis: Pastöriseeritud piim, bakterjuuretis,  sool, laap, tardaine: kaltsiumkloriid, säilitusaine:  kaaliumnitraat  100g toodet sisaldab: Energiat 1388 kJ / 334  kcal; rasvu 25 g, millest küllastunud rasvhappeid  16,4 g, süsivesikuid < 1 g, millest suhkruid <0,5  g, valke 27 g, soola 1,4 g  Kasutusalad: Võileival, snäkina TOOTE ISELOOMUSTUS  toodetakse aastast 1958  maheda, nõrgalt hapuka maitse ja lõhnaga  täisrasvane ja suure kaltsiumisisaldusega  konsistentsilt poolkõva, elastne ja kergelt  viilutatav, ebaühtlaselt jaotunud üksikute 3­ 5mm läbimõõduga ovaalsete või ümarate  aukudega  tootmisel ei ole kasutatud loomset laapi, sobib  taimetoitlastele  enne serveerimist on soovitav juustu hoida  vähemalt 30min toatemperatuuril KODUJUUST KLASSIKALINE  Bränd: Piimameister OTTO  Tootja: OÜ Est...

Toit → Toiduaineõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
28
pptx

Eksootilised puuviljad

Toored tamarillo’d on kollakaspunased, kuid muutuvad küpsedes tumepunaseks. Tumepunane on ka viljaliha ja maitselt on see magus. Oranži osa maik võib olla ka mõrkjas. Tamarillo passib magustoiduks ning kooritult puuvilja- ja aedviljasalatitesse. Tamarillo’t on lihtsam koorida, kui kasta see hetkeks keeva vette.  Hoida külmas, 2-5 soojakraadi juures.  Sisaldab A, B, C ja K vitamiine  Kilohind 18,66 eurot (292 krooni).  Toitainete sisaldused 100g toidu söödava osa kohta › Vesi 81 › Valgud 1,5 Rasvad 0,79 Kiudained 4 http://www.youtube.com/watch?v=COr8D7MtcRE& RAMBUTAN  Rambutani nimi tuleneb vilja koorest, mis oleks justkui kaetud karvadega. Metsikult kasvavad need viljad Malaisias, haritult laiemalt Kagu-Aasias. Rambutani sisu on valkjas või roosaka varjundiga, maitse on magus ja samal ajal kergelt hapukas.

Bioloogia → Bioloogia
3 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Toitumise analüüs

MINU MENÜÜ HOMMIKUS Kogus Energia(kc Süsivesik Valke Rasva Kiudaine Soola ÖÖK al) ud d 2 lihapirukat 200g 770 50 14.6 56 0 0 Apelsinimahl 250g 97.5 22.5 1.8 0.3 0 0 LÕUNASÖÖ K Kartul 150g 129 27.9 2.7 0.3 3.2 0 Hakklihakaste 100g 202 0 7 17 0 1.2 Aedviljasalat 70g 10.5 1.2 1.1 0.2 0 0 Leivaviil 21g 51.9 12 1.7 0.3 1.1 0.1 Apelsinimahl 250g 97.5 22.5 1.8 0.3 0 0 ÕHTUSÖÖK Makaronid 100g 350 0 7.9 0.2 0 0 Hakkliha 50g 74 0 10 3

Bioloogia → Bioloogia
57 allalaadimist
thumbnail
3
doc

E-ained konspekt

E451- Trifosfaadid- Omadused: Sekvestrant, happesuse regulaator. E316-Naatriumisoaskorbaat- Omadused: Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Pole teada. E621-Naatriumvesinikglutamaat- Lõhna- ja maitsetugevdaja. E425-paksendaja, stabilisaator, emulgaator, zeleeriv aine. E250-Naatriumnitrit- Omadused: Säilitus- ja värvaine. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu. 100g tootes on keskmiselt: energiat: 522kJ / 149kcal valke: 13g süsivesikuid: 4g rasvu: 9g Kõlblik kuni: 25.10.2010 2. Vegeta puljongipulber Koostis: sool, kuivatatud juurvili(porgand, pastinaak, sibul, seller, peterselli lehed) E621- Naatriumglutamaat Omadused: Lõhna- ja maitsetugevdaja. Kõrvalmõjud: Hiina restorani sündroom: südame pekslemine, peavalu, näo punetus, lihas- ja liigesvalud, migreenilaadsed peavalud.

Keemia → Keemia
15 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Pähklid

Pähklid Nimetus Iseloomustus (kuju,maitse) Kulinaarne kasutus Toiteväärtus Iseloomulik tunnus Sarapuupähkel e Sarapuupähklid on Süüakse maiustusena, Energeetiline väärtus: Sarapuupähklist tehakse metspähkel ümmargused või piklikud kasutatakse 664 kCal 100g kohta. ka alkohoolseid jooke nt tahked viljad.Iga pähkel on kompvekkide,halvaa,praline Rasva-valgu- ja pähklilikööri. vähemalt osaliselt kaetud e ja sarapuupähklivõi kiudainerikas, sisaldades helerohelise, kausja viljakatte - valmistamiseks. Sobivad A-,E-,B-rühma

Toit → Toiduaine õpetus
24 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Elustiilipäeviku analüüs

10g, kapsapirukas pärmitaignast 116g, kaneelirull pärmitaignast 84g, kohv suhkruta 150g, kohvikoor 10g................................................................................ 5 Neljapäev, 25.02.2016........................................................................................... 5 Hommikusöök: kohv suhkruta 320g, kaerahelbe kiirpuder puuviljadega 45g.........5 Vahepala: kohv suhkruta 180g, einevõileib (sai, sink, juust, tomat, majoneesikaste 100g............................................................................................. 5 Lõunasöök: kõrvitsapüreesupp (rõõsk koor R 10%) 250g, leib 30g........................5 Õhtusöök: kapsarull riisi-segahakklihatäidisega 131g, hakk-kotlet, segahakklihast (praetud õliga) 30g, kartulipuder (piim 2,5%, või) 50g, jõhvikajook 300g, kohv suhkruta 150g, kohvikoor 100g, küpsis 18g, pralineekompvek 10g.......................5 Reede, 26.02.2016.....................................

Meditsiin → Tervislik elulaad
34 allalaadimist
thumbnail
5
xls

Pähkli-köögiviljapirukas

11,18 0,10 4,69 0,07 0,08 0,00 0,00 0,00 2,35 0,15 0,63 0,01 1,18 0,04 0,00 0,00 0,00 0,00 Hind Kokku 0,49 KM 0,59 Toote nimetus Jrk Toorained Retseptis/g/N Valgud Rasvad Süsivesikud 100g Retseptis 100g Retseptis 100g 1 Nisujahu 18 9,9 1,78 1,7 0,31 63,6 2 sool 0 0 0,00 0 0,00 0 3 Või 15 11,9 1,79 56,4 8,46 0,495 4 Kreeka pähkel 9 19,9 1,79 54,4 4,90 6

Toit → Kalkulatsioon
20 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Keemia-lahused

Ioonid, aatomid, Lahused molekulid Lahus koosned lahustunud ainest ja lahustist LAHUS=LAHUSTI + LAHUSTUNUD AINE Difusioon-ühe aine levimine teises aines, tänu osakeste soojusliikumisele Veemolekulis on polaarne kovalentne side Hüdraatumine-lahustunud aine osakeste seostumine veemolekulidega Elektrolüüdid Tugevad Lagunev ad täielikult Nõrgad Ei lagune täielikult Aine temperatuur tõuseb, kui hüdraatumisel eraldub rohkem energiat, kui kulub kristallvõre lõhkumiseks Aine temperatuur langeb, kui hüdraatumisel eraldub vähem energiat, kui kulus kristallvõre lõhkumiseks *Tahkete ainete lahustumine on enamasti endotermiline *Vedelike ja gaaside lahustumine on enamasti eksotermili...

Keemia → Keemia
30 allalaadimist
thumbnail
41
xlsx

Majandusinfosüsteemide andmetabelid

305117 BV Makar. Vermicelli 500g 24 4,95 306000 BV Puder 4-vilja 500g 30 5,5 305075 CERBONA 500g Keerdmak. 10 4,15 305054 CERBONA 500g Makaron 12 4,15 305076 CERBONA 500g Salatimak. 24 4,15 215004 CremeB kreveti 170g 6 12,9 215000 CremeB küüslaugu 100g 10 7,1 215002 CremeB küüslaugu 170g 6 11,34 215008 CremeB murulaugu 170g 6 11,34 215020 CremeB murulaugu 250g 6 14,54 215017 CremeB naturell 250g 6 14,54 208016 DELMA margariin 250g karbis 40 4,62 208021 DELMA margariin 250g paberis 50 4,46

Informaatika → Majandusinfosüsteemid
15 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Referaat pähklitest

parandavad lihastoonust. See on neerukujuline vili ja oma ehituse tõttu raskesti transporditav, sest puhastatuna murdub väga kergesti. India pähkli kodumaa, nagu nimigi ütleb, on India. Vitamiinidest sisaldab ta kõige enam A- ja B-grupi vitamiine ja mineraalainetest tsinki, mis parandavad lihastoonust. Seetõttu sobivad india pähklid vahepalaks raske füüsilise koormusega inimestele, sest nendes sisalduv süsivesikute hulk on kõrge. Toitainete sisaldused 100g toidu söödava osa kohta: Vesi 2,3 Kalorid 592 Rasvad 46,4 Valgud 15,3 Süsivesikud kokku (imenduvad) 32,5 (26,5) Tüüpiline tk kaal (g) dl=60g; spl=10g Pildil India pähkel Kastani pähkel Kastaneid kasvatatakse mitmeid sorte üle maailma. Kõige populaarsem nii USA's kui Euroopas on tuntud kui "Castanea sativa". See sort kasvab paljudes Vahemere riikides ja sh Itaalia mitmes regioonis

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Lahustuvus

LAHUSTUVUS https://m.youtube.com/watch?v=gcxU2uXeh0c Aine lahustuvus näitab, mitu grammi aineid saab lahustada 100 grammis vees. Paljudes lahustes on lahustiks vesi. On aineid, mis lahustuvad vees väga vähe, neid võib lugeda vees peaaegu lahustumatuteks. Sellised ained on näiteks: paljud soolad, hüdroksiidid, oksiidid ja suurem osa orgaanilisi aineid. Paljud ained lahustuvad vees hästi, näiteks: HCl, NaOH, H3PO4, sahharoos jne. Küllastumata lahus- lahus, milles antud tingimustel saab veel ainet lahustada. Küllastunud lahus- lahus, milles lahustatud aine sisaldus (antud tingimustel) on maksimaalne. Hästi lahustuvad ained- lahustuvus üle 1g/100g H²O. Vähe lahustavad ained- lahustuvus 0,1-1g/100g H²O Praktiliselt mitte lahustuvad- lahustuvus alla 0,1g/100g H²O Gaaside lahustuvust vees iseloomustatakse küllastunud lahuses 100 g vee kohta lahustunud gaasi ruumalana normaalrõhul. Vees lahustuvad hästi gaasid, mille molekulid molekul...

Keemia → Lahustuvus
22 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Menüü

süsivesikud jne. Eks näis, kas sain . Siin on minu täpne energiasoovitus: kcal Põhiainevahetuseks vajalik toiduenergia: 1 339,81 Aktiivsusest sõltuv lisaenergiavajadus: 1 339,81 Kogu päevane toiduenergia vajadus: 2 679,61 3 Esmaspäev Hommikusöök: puudub Enne lõunat: pulgakomm(13g), 100g mahla Lõunasöök: 220g keedetud kartuleid, hakklihakaste, 30g leiba, 100g morssi Enne õhtusööki: 400g õuna Õhtusöök: puudub Hiljem: 250g teed Toitaine Kogus % Soovitusest Energia (sh kiudained), kcal 1697 63 Valgud, g 13,2 - Rasvad, g 16,6 - Süsivesikud (sh. kiudained), g 371,5 - Alkohol, g 0 -

Bioloogia → Bioloogia
45 allalaadimist
thumbnail
30
ppt

Toiduainete keemiline koostis e-ainete põhjal

KETSUP: Felix Special tomatiketsup Koostis: 100g toote toitumisalane teave: Tomatipasta (60%) 320kJ/75kcal Vesi Valgud 1g Suhkur Süsivesikud 18g Äädikas Rasvad <0,5g Keedusool (2,4%) Maitseained Toode ei sisalda säilitusaineid. SINK: Nõo sink "Aadliku eine juustuga" Koostis: Sealiha (70%) Maitsetugevdaja: Joogivesi Na-glutamaat Juust (5%) Lõhna- ja maitseained Kamar Antioksüdant: Keedusool (max

Bioloogia → Bioloogia
54 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Toiduaineteõpetus 10 toote kohta informatsioon

Parim enne: 23.11.12 Tootja: - Säilitamine: Säilitada kuivas ja jahedas kohas Koostis: nisujahu, glükoosi - fruktoosisiirup; suhkur, vesi, kondendspiim toode (vadak, pett, suhkur 64%), taimne rasv, stabilisaatorid E407, E332, E339; emulgaator E471, lõhna- ja maitseaine, invertsiirup, happesuse regulaator sidrunhape E500, hüdrogeenitud, rafineeritud taimne rasv, kakao pulber 3,8%, kergitusaine E503,. 100g toodet sisaldab: Valke 6,4g, süsivesikuid 71,5g, rasva 5.7g, Energiaväärtus 100g: 363 kcal,/1535kJ stabilisaator- Karrageen-E407 1981 kirjutas "Lancet"(Ingl.), et karrageen võib olla põhjuseks koliidile ja soolestikuvaevustele. Stabilisaator- Kaaliumtsitraadid-E332 Võib tekitada hammaste dentaalkihi defekte . Stabilisaator- Naatriumfosfaadid-E339 Takistavad kaltsiumi imendumist toidust.Võivad olla osalised osteoporoosi tekkimisel. Happesuse regulaator-sidrunhape-E330 Võib tekditada hammaste dentaalkihi defekte . Happesuse regulaator- Naatriumkarbonaadid-E500

Toit → Toiduainete õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
32
docx

Liha-ja kalakonservide sortiment erinevate tunnuste alusel

5 2.3 Frank Pott Põdraliha konserv Koostisosad: seapekk, sealiha, joogivesi, sibul, maitseained, E250, põdraliha, seakamar, keedusool. 100g sisaldab: Energiat: 153 kcal Valke: 18 % Rasvu: 9 % 2.4 Lisaks hirveliha 3. Sealihakonservid 3.1 Frank pott vürtsisealiha Koostisosad: seakamar, sealihamass, joogivesi, seapekk, sealiha, seasüda, sibul, maitseained, E250, keedusool. 100g sisaldab: Energiat: 267 kcal Valke: 15 % Rasvu: 23 % 6 3.2 Frank Pott Hakitud sealiha Koostisosad: sealihamass, joogivesi, seakamar, seapekk, sealiha, sibul, keedusool, maitseained, laktoos, suhkur, E250 lõhna- ja maitseained 100g sisaldab: Energiat: 140 kcal Valke: 15 % Süsivesikuid: 2 % Rasvu: 8 % 3.3 Lisaks Hatuatud sealiha, Sealiha omas mahlas 4

Majandus → Kaubandus
11 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Glükoosisisalduse määramine ensümaatilisel meetodil.

.. Siin näeme et meie mahla proovi glükoosi kontsentratsioon on 0,217 mg/ml · Nüüd otsime glüükoosisisaldus massiprotsentides proovi kuivaines. (X %) Kasutame seda valemi: Kus: C-glükoosisisaldus uuritavas lahuses vastavalt kaliibrimisgrafilkule D- mahla tihedus (mandariinil on 1,038 g/cm3) L ­ mahla lahendustegur (100 korda) X= 0,217*100*100*0,001*1,038= 2,25% Apelsiini mahl sisaldab kopkku 2,34 g glükoosi 100g mahla kohta. Olime lahjendanud mahla 100 korda. Leidnud 100 korda lahjendanud mahla kontsentratsioon on 0,217mg/ml, järelikult lahjandamata mahla 1 grammis on 0,217*100=21,7 mg glükoosi, 100 grammi kohta aga 12,3*100=1230mg glükoosi, järelikult leidnud glükoosisisaldus on 2,17g 100g mahla kohta. Kokkuvõte: Antud töös olime määranud glükoosi sisalduse ensümaatilisel meetodil. Meie tulemuseks on 2,17 g 100g mahla kohta.

Keemia → Biokeemia
21 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

senti. Kalorsuse kaardid Praad Toidu nimetus: Täidetud kanarullid Portsjoni kaal: 120 Lisand Toidu nimetus: Riis köögiviljadega Portsjoni kaal: 150 Valgud Rasvad Süsivesikud Toiduenergia kcal Toidu nimetus Kogus retseptis 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis Riis (keedetud) 100 2,2 2,2 0,3 0,3 27,2 27,2 122 122 Vesi 135 0 0 0 0 Puljongikuubik (köögivilja) 2 8 0,16 23 0,46 14 0,28 298,3 5,966 Külmutatud köögiviljad (mais,

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Viis Å¡okolaadi

Viis sokolaadi Sisukord: · Kinder Chocolate · Kalevi piimasokolaad · Kit Kat-i vahvlipulgad piimasokolaadis · Milka Lufee õhuline piimasokolaad · Snickers Kinder Chocolate: Piima sokolaaditahvel piimja täidisega. · Koostis: Piimasokolaad 40%, suhkur, piimapulber, kakaovõi, kakaomass, sojaletsitiin, lõhna- ja maitseained, suhkur, lõssipulber, taimsed rasvad, vee sisalduseta või. · Piima kuivainet 33% · Kakao kuivainet 13% Toiteväärtus 100g: Toiteväärtus: Tahvel: Energiat: Kcal/k 100 g 12,5 g % J Valke: g 8,8 70/290 4 Süsivesikuid: g 53 6,6 2 Millest suhkrud: g 52,5 6,6 2 Tähendused:

Keemia → Keemia
23 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Lahus, hüdrosfäär, alused, lahustuvus, vee karedus

Lahus on ühtlane segu, mis koosneb lahustist ja lahustunud ainest. Lahustunud aine on aine,mis lahustis on jaotunud üliväikeste osadena. Lahusti on aine,milles on jaotunud lahustunud ained Hüdrosfäär ­ kõik maailma mered,ookeanid jms Hüdraatumine on lahustunud aine osakeste seostumine polaarsete vee molekulidega Lahustumisel soola kristall jaguneb hüdraatunud ioonideks Aine lahustub vees seda paremini, mida tugevamini tema osakesed hüdraatuvad Tugevad happed või alused esinevad vesilahuses ainult ioonidena. Nõrgad happed või alused osa molekulidest jaguneb lahustumisel ioonideks Soolad, mis lahustuvad vees esinevad vesilahuses ainult ioonidena. Aine lahustumisel vees soojus mõnel juhul eraldub, mõnel neeldub. Aineosakeste seostumisel veega soojus eraldub( vist ). Osakestevaheliste sidemete katkemisel kristalse aine lahustumisel soojus neeldub. (Enamiku tahkete ainete lahustumine vees on endotermiline ja ülekaalus on energia neeldumine k...

Keemia → Keemia
32 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kamaello retsept

Kamaello retsept · 125g kama jahu · 10g kakaod · 50 g 38% rõõska koort, võib ka asendada hapukoorega · 70-100g suhkrut · 30g haput moosi · Vaniljesuhkrut · 100g võid · 30g tükeldatud rosinaid · 30g kuivatatud musti ploome, aprikoose · Täidiseks terved jõhvikad, kookoshelbed või röstitud tükeldatud pähkleid- paneerimiseks. NB! Koolis jagasin kogused kahega, siis tuli umbes 25 pallikest. Valmistamine: · Pane kaussi kamajahu, kakao, suhkur, vaniljesuhkur, rõõskkoor, sulatatud või, moos ja tükeldatud rosinad

Toit → Toiduvalmistamine
12 allalaadimist
thumbnail
22
docx

„Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel“

.....................................................................6 7.Tootjad ja tooted.........................................................................6 7.1Valio....................................................................................... 6 7.1.1Gefilus maasika jogurtijook 90g.......................................6 7.1.2Alma kirsijogurtimaius 2,6% 200g...................................7 7.1.3Valio Gefilus laktoosivaba maitsestamata jogurt 2,5% 100g......................................................................................... 7 7.1.4 Alma banaani-maasikajoogijogurt 1,5% 1kg kile............8 7.2 Tere AS..................................................................................8 7.2.1Tere LaCrema Rammus mandariini-mee koorejogurt 150 g. Laktoosivaba........................................................................8 7.2.2Tere maitsestamata AB-jogurt 3,0%.................................9 7.2

Toit → toiduainete sensoorse...
7 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Smuutid ja küpsetised

Vala spinati peale kausis keev vesi ja lase seista 5 minutit. Seejärel kurna. Lisa murendatud fetajuust, sidrunikoor ja munad. Sega ühtlaseks, maitsesta musta pipraga. Võta 3 lehte filotainast ja pintselda need sulavõiga. Seejärel lao üksteise peale ning lõika neljaks. Sama tee teiste lehtedega. Keskele tõsta spinatisegu ning keera tainaservad ringiratast peale. Pintselda servad võiga ning küpseta 200kraadises ahjus 15-20minutit. NUTELLAKOOK *Munavalged (5tk) *Nutella 100g Vahusta munavalged. Sega nutellaga ning jälgi, et sa liiga kõvasti ei segaks. Võid lisada söögisoodat. Seejärel vala vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 10minutit või enam. JUUSTUKÜPSISED Vaja on.. Võid 100g Juustu 100g 3 Munavalget 1g soola tl söögisoodat Soovi korral lisa paprikapulber. Vahusta munavalged ja sega need juustu ja toasooja võiga ühtlaseks. Seejärel lisa söögisooda ja soola (kui soovid ka paprikapulbriga). Seejärel tee sellest üks

Toit → Kokandus
2 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Lahused

Lahused loeng Mis on lahus? · ühtlane segu · koosneb lahustist ja selles lahustunud ainest LAHUSTI + LAHUSTUNUD AINE = LAHUS VESI SOOLA LAHUS Vesi on hea lahusti · soolad · happed · leelised Ained, mis vees praktiliselt ei lahustu · Rasvad · Õlid · Vahad Lahustuvus · Suurim ainekogus, mida saab lahustada 100 grammis vees · Lahustuvus sõltub temperatuurist lahustuvus g /100g ves 180 160 140 KNO3 120 100 80 60 40 20 CuSO4 ...

Keemia → Keemia
44 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Töökohapõhine ülesanne - konservid

Süsivesikuid 0g Soola 1,4g 1.2.2 Metssealihakonserv – konservil on splint, avajat ei ole vaja. Koostis: Metssealiha 68%, sealiha 24%, joogivesi, keedusool, küüslauk, maitseained, säilitusaine E250 Toote kaal 240g Säilitustemperatuur 0 ...+25ºC Säilivusaeg 1 aasta 100g toodet sisaldab: Energiat kJ/kcal 696/166 Valke 21,2g Rasvu 9g 1.3 Meie kauplustes on müügil palju erinevaid lihakonserve, näiteks sea-, looma-, ulukiliha, samuti kana ja muude lindude lihast valmistatud konserve ja pasteete. 1.3.1 Rannarootsi hirveliha omas mahlas Koostisosad: Hirveliha (60%), sealiha (25%), joogivesi,

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
2
docx

KNO3 ümberkristallimine, protokoll, praktikum

Keemia aluste praktikum I 2. praktikum, KNO3 ümberkristallimine Juhendaja: Erika Jüriado Nimi: Reijo Loik Kuupäev: Töökäik: Kasutades tahvlil olevaid andmeid (puhastatavat soola tuleb võtta 14g) ja lahustuvuse tabelit arvutatan, kui palju tuleb võtta vett, et saada soovitud kogus puhast soola ning kui palju soola välja kristalliseerub. KNO3 lahustuvus on T=70ᵒC 138 g soola/100g vees T=20ᵒC 31,7g soola/100g vees Järelikult 14g soola lahustub T=70ᵒC juures 10.15g vees ning T=20ᵒC. 100 g vees lahustunud KNO3 st sadeneb välja: 138g-31.7g=106.3g Protsendiliselt teeb see: 106.3/138=0.77 e. 77% Antud lahusest peaks välja sadenema 14x0.77=10.78 KNO3 Vett võtan veidi rohkem,kui arvutuste järgi ette nähtud. Kaalun soola keeduklaasi ning lisan vajaliku koguse vett ja kuumutan lahust klaaspulgaga segades veidi ...

Keemia → Keemia aluste praktikum
10 allalaadimist
thumbnail
2
doc

E-ained ja neid sisaldavad toidud

sisaldavad (sisaldavad odralinnaseekstrakti, sibulapulbrit, töödeldud juustu, hapukoorepulbrit), vadakupulbrit(toodetud piimast), suhkur, lõhna- ja maitsetugevdaja (naatriumvesinikglutamaat), happesuse regulaatorid(sidrunhape, naartiumatsetaat), piimavalgud], sool. Võib sisaldada maapähklit. Säilitada kuivas ja jahedas kohas. Toode on pakendatud gaasikeskkonda. Uncle Ben´s pruun riis keedukotikestes. (500g.) Toitumisalane teave 100g kohta: energia 1425kJ / 336kcal, valgud 0,8g, süsivesikud 71g, millest suhkrud 0,47g, rasvad 2,2g, millest küllastunud rasvhapped 0,44g, kiudaine 4,7g, naatrium 0,006g, vitamiin B1 0,25mg (17,8%*), fosfor 289mg (36%*), magneesium 102mg (34%*), *päevasest toitumissoovitusest. Säilitada kuivas ja jahedas. Mokate Gold sokolaadi cappuccino. (8*12,5g.) Koostis: glükoosisiirup, suhkur, taimerast, lahustuv kohv, piimapulber, stabilisaator E-340 (ii), naturaalsele identne aroomiaine

Bioloogia → Bioloogia
49 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Amiinid

Ammoniaak, mida kasutatakse inimese äratamiseks/minestamise ära hoidmiseks on nuuskpiiritus. Amfetamiin on stimulant (äratab üles, vähendab väsimust ja söögiisu,suurendab keskendumis-võimet) Aine Valem Omadused Kasutamine Muu Alfa-metüül- C9H13N Lahustuvus on 50- Ravim narkolepsia, fenetüülamiin 100g/L ehk 5-10g aktiivsus- ja 100g H2O kohta tähelepanuhäire vastu; (amfetamiin) mõnuaine, doping; söögiisu vähendaja 4- (2- C8H11NO2 Vees lahustuv Meditsiin, Ajufunktsioonid aminoetüül)- (nauding, valuvaigisti motivatsioon,

Keemia → Keemia
23 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Sulamine ja tahkumine

Q=soojushulk c=erisoojus m=aine mass t°s= sulamistemperatuur Q=*m =Q/m Q=soojushulk (lambda)=sulamissoojus []=1kJ/kg Näidisülesanded Ül 1. Kui suur soojushulk tuleb anda 100g pliile, et see sulaks? Andmed m=100g=0,1kg t°=327°C =23kJ/kg(leian aurustumissoojuste tabelist) Q=? Q=*m Q=23kJ/kg * 0,1kg=2,3kJ=2300J Vastus:Pliile tuleb anda 2300J , et see sulaks. Ül 2. Kui suur soojushulk tuleb anda 1kg veele, et see soojenekstemperatuurilt 20°C kuni temperatuurini 21°C? Andmed m=1Kg t°1=20°C t°2=21°C c=4200J/kg*°C Q=? Q=c*m*(t°2-t°1) Q=4200J/kg*°C 1Kg(21°C-20°C)=4200J*1*1=4200J Vastus:Veele tuleb anda 4200J

Füüsika → Füüsika
62 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Loeng IX

Piim (28.10.03., 9. loeng) · Piim on imetaja piimanäärme spetsiaalne sekreet oma järglase toitmiseks. Piim on vastsündinule ainsaks toiduaineks. Seega peab ta sisaldama kõiki vajalikke toitaineid piisaval määral. Piima koostis oleneb järglase kasvukiirusest ja kasvu tingimustest: Põhitoitainete sisaldus (g/100g) erinevate imetajate piimas Imetaja kuivaine rasv valk laktoos min.ained Happesus, oTh Veis 12,5 3,8 3,3 4,7 0,7 17 Kits 13,3 4,3 4,2 4,5 0,85 17 Põhjapõder 36,7 22, 10,3 2,5 1,4 5 Hobune 10,7 1,8 2,1 6,4 0,4 6,5 Küülik 30,5 10,5 15, 2 2,5 5 Inimene 12,5 4,4 1,0 6,9 0,2 Vitamiinide ja mineraalainete sisaldus (mg/100g) erinevate imetajate p...

Inimeseõpetus → Inimese toitumisõpetus
30 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Muna, pasta

Tortellini (täidetud padjake) Kihiline pasta- lasagne- pastalehed, mille vahele jääb täidis ja kaste Kõrrekujulistele pastadele kleepuv kaste ( bolognese) Ribadele või ja koorekastmed Väikestele pastadele paksemad kastmed, mis jäävad pidama pasta õõnsusesse Täidetud pastadele kastme maitse peab täiendama mitte varjutama täidist 100g pastat ­ 1liiter vett Parima pasta valmistamine Pasta ei tohi kunagi millegi ega kellegi järel oodata! Iga 100g kuiva pasta kohta arvesta keetmiseks 10g soola ja vähemalt 1 liiter vett ühele inimesele 50g / õli hoiab keeduvee vahutamast ja ülekeemast Ära kunagi pane pastat vette enne, kui see on keema tõusnud ja sool lahustunud, ära keeda pastat kauem, kui vajalik Al Dente- kergelt krõmpsuv MUNA Munavalge 54-60% Munarebu ehk kollane 29-36% Koor 11-14% Kuna munast koorub elusolend, siis on loodus paika pannud, et muna sisaldab kõike eluks vajalikke toitaineid. Valge, rebu, koor

Toit → Toiduainete õpetus
10 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

4.Serveerin magusroa, teenindan 5.Saadan ära külalised 6.Peale töö lõppu toimub külaliste laua koristamine, nõude pesemine ja töökoha lõplik koristus. 8 TOIDU KALORSUS Toiduaine nimetus: Creme caramel Kogus valgud rasvad süsivesikud Toiduenergia kcal Toiduaine retseptis nimetus (g) 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis suhkur 15 0 0 0 0 99.8 14.97 400.0 60 muna 15 11.2 1.68 8.4 1.26 0 0 121.8 18.27 munakollane 12 16.4 1.968 30.6 3.672 0 0 344.5 41.34 rõõsk koor 30 18 36 15 30 0 0 209.4 62.82 piim 30 3.4 1.02 2.5 0.75 4.8 1.44 56.0 16.8

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Nimetu

X1 = = 27,05% 2,81 (72,43 - 71,63) X2= = 27,97% 2,86 27,05 + 27,97 Xkesk = = 27,51% 2 Pakendil oli märgitud rasvaprotsendiks 24g/100g tootes. Kokkuvõte Katsete tulemusel saadi pakendil olevast numbrist suhteliselt erinev number. Selle põhjuseks võib lugeda mitmeid faktoreid. Võis mõjutada see, et uurisin vaid ligikaudu 3g toodet, kui tootja analüüsis 100g. Samuti võis ainesse sattuda liigne niiskus. Otsustavaks võis osutuda ka mitte piisav heksaani väljaaurustamine. Mõjutada võis ka eksimus kaalumisel või muud inimlikud eksimused katsete sooritamisel ning vahepealsel ainete transportimisel.

Varia → Kategoriseerimata
7 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Taignad

K-07B ... TAIGNAD Iseseisev töö Juhendaja: ... Pärnu 2009 Niidupargi 2009 Biskviittaigen Võluv sidrunirull TOORAINE TAIGEN TÄIDIS VIIMISTLU KOKKU NIMETUS S 1. Muna 4tk 4tk 2. Suhkur 150g 100g 250g 3. Sidrunimahl 1sl 50g 60g 4. Riivitud 1tl 1tl 2tl sidrunikoor 5. Jahu 200g 200g 6. Küpsetuspulber 1,5tl 1,5tl 7. Toorjuust 250g 250g 8

Toit → Kokandus
69 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Tervislik toitumine, slaidid

· Leib, sepik 4-7 portsjonit (1portsjon on 30g) · Kartul 2-3 portsjonit (1portsjon on 90g) · Teised teraviljatooted: puder, pastatooted, helbed 2-3 portsjonit (1portsjon on 1dl) · II põhikorrus: puuviljad ja marjad 2- 4 portsjonit päevas, köögiviljad ja kaunviljad 3- 5 portsjonit päevas: · 1 portsjon on 1 puuvili (100g) või 2dl marju või puuvilja(marja)mahla või 15g kuivataud puuvilju ja marju. · 1 portsjon on 100g köögivilju toorena või keedetult või 200g köögiviljamahla või 30g kuivataud kaunvilju Toidupüramiid III põhikorrus: piim ja ­tooted 2- 4 Click to edit Master text styles · portsjonit päevas, liha, kala, muna 2- 4 portsjonit päevas: Second level · 1portsjon on 1klaas väherasvast piima, Third level

Toit → Toitumise alused
23 allalaadimist
thumbnail
9
xlsx

Pagaritoodete võrdlus

Nimetus Pere Peenleib Rukkipüül, vesi, nisujahu, rukkikroovjahu, valge linnasejahu, suhkrupeedisiirup, suhkur, sool (1%), pärm, Köömned, Jahuparendaja( paksendaja guarkummi, emulgaator E472e) Koostis 1 portsjonis (1 keskmine viil on 37g): Energiat 85kcal/361kJ, Rasvad 0,4g sellest küllastunud rasvhappeid 0,04g, Süsivesikuid 17,3g millest suhkruid 2,1g, Valgud 2.0g, Kiudained 2,3g, Sool 0,5g Toitumisalane teave Realiseerimisaeg 15.09.2013 Säilitamistingimused - Kogus 370g Müügihind 79 senti OÜ Linerel, Ringtee 2, 51013 Tartu, Telefon 730 7000, www.linerel.ee Andmed tootja kohta Kõik hinnad ja realiseerimisajad on...

Toit → Pagar
10 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Tervislik toitumine

a) jah kõiki b) jah mõned c) ei 30. Milline jäätistest on suurima kalorisisaldusega kas jogurtijäätis või koorejäätis? a) vahet pole b) koorejäätis c) jogurtijäätis 31. Kas ampser on kasutamiseks mõeldud noortele või vanematele inimestele? b) kõigile b) ainult noortele c) ainult vanematele inimestele 32. Mida saab ampseriga veel teha? c) joonistada b) mälumängu c) arvutimänge mängida 33. Kui võrrelda omavahel 100g. sokolaadi ja 100g. apelsini kalorsust, siis mitu korda on suurem sokolaadi kalorisisaldus apelsini omast? d) 1 korda b) 10 korda c) 5 korda 34. Mida teha, et püsida normaalses (oma eale vastavas) kaalus? e) süüa vähe b) üldse mitte süüa c) süüa tasakaalustatud ja mitmekügset toitu

Ühiskond → Ühiskond
43 allalaadimist
thumbnail
34
doc

AEDVILJAD

lopergune. halvaa, pralinee ja magneesiumi, Pähklikoore kuju, sarapuupähklivõi kaaliumi, rauda, ehitus ja kasvukoht valmistamiseks. tsinki ja seleeni. puuvõras on tähtsad Sobivad kala- ja Energeetiline sarapuuliikide lihatoitude, salatite väärtus: 664kcal eristamise maitsestamiseks. 100g kohta tunnused. Pähkli Õli ei sobi tuum on söödav. kuumutamiseks. Seda katab õhuke tumepruun nahk. Fundukk Suureviljaline Fundukis on sarapuupähkel. oluliselt E-vitamiini ja magneesiumi.

Toit → Köögi õpetus
17 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun