Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"filtreerimine" - 286 õppematerjali

filtreerimine on väga sageli esinev alt üles suhtlemisel, kus alluvad “mätsivad kinni” ebasoodsa teabe, mida nad ei taha ülemusele edastada, kuna see mõjutab suhtumist ja soodustusi (staatuse efekt).
thumbnail
15
doc

Basseinivesi

3.1. Keemiselised ohud lk 8 5.3.2. Keemilised ohud lk 8-9 5.3.3. Mikrobioloogilised lk 9 6. pH-taseme reguleerimine lk 9 7. Desinfitseerimine lk 9 7.1. Vahendid lk 9-10 8. Filtreerimine lk 10 9. Kloor lk 11-12 9.1. Vaba kloor lk 12 9.2. Seotud kloor lk 12 9.3. Kloorishokk lk 13 10. Vee osoonimine lk 13 11...

Keemia
19 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Proovitüki nr. 722 andmete analüüs

4 1. Proovitüki üldiseloomustus.................................................................................................5 2. Tunnuste liigid.................................................................................................................... 5 3. Risttabel, filtreerimine ........................................................................................................ 5 4. Rühmitamine.......................................................................................................................6 5. Jaotushistogramm, jaotusfunktsioon...................................................................................7 6. Kvantiil, täiendkvantiil .......................................................................................................8 7...

Andmetöötlus alused
94 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Eeterlike õlide tootmine

Need õlid on kontsentraadid vastava taime toimeainetest. Iga aromaatne taim toodab talle omast eeterlikku õli, mis koguneb näärmetese või paunadesse taime kiududes ja arvatakse, et nende ülesandeks on soodustada tolmlemist, aidata taimel ellu jääda ja ära hoida röövloomade rünnakuid. Iga taimeliigi poolt toodetud õlil on inimese kehale ja meelele liigiomane mõju. Hämmastav on fakt, et aromaatse taime toimeained eeterlikus õlis võivad olla kuni 100 korda konsentreeritumal kujul, mistõttu ei tohi kunagi unustada nende looduslike õlide mõjuvõimu. Eeterlikke õlisid võib leida taime erinevatest osadest: õitest (lavendel ja roos) viljadest (sidrun) lehtedest (eukalüpt) marjadest (must pipar) puuvaigust (viiruk) käbidest (küpress) puusüsist (sandlipuu) risoomidest (ingver) j...

Keemia
21 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Network üldiselt

Kõikide järgnevates pakettides on see seatud. Seda asjaolu saab kasutada väljast sisse tulevate ja seest välja minevate ühenduste eristamiseks. Samuti on igas TCP segmendis kirjas lähte-ja sihtpordi number. TCP protokollile on iseloomulik, et protokollikihis toimub andmevahetuse õnnestumise kontroll. TCP segmente sisaldavate IP pakettide filtreerimine on praktiliselt kõige efektiivsem kuna lihtsasti saab teha kindlaks milliseid ühendused on algatatud seest ja millised väljast. Tihti soovitakse lubada TCP protokolli abil tekitada ühendusi sissepoole ainult teatud portidele, millele vastavad serverid. Näiteks kui Telneti klient alustab suhtlemist Telneti serveriga ja saadetakse TCP segment lähtepordist 3555 sihtporti 23, siis kogu järgnevaks andmevahetuseks kasutatakse vaid neid porte....

Arvutiõpetus
85 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Arvutivõrgud

Kõikide järgnevates pakettides on see seatud. Seda asjaolu saab kasutada väljast sisse tulevate ja seest välja minevate ühenduste eristamiseks. Samuti on igas TCP segmendis kirjas lähte-ja sihtpordi number. TCP protokollile on iseloomulik, et protokollikihis toimub andmevahetuse õnnestumise kontroll. TCP segmente sisaldavate IP pakettide filtreerimine on praktiliselt kõige efektiivsem kuna lihtsasti saab teha kindlaks milliseid ühendused on algatatud seest ja millised väljast. Tihti soovitakse lubada TCP protokolli abil tekitada ühendusi sissepoole ainult teatud portidele, millele vastavad serverid. Näiteks kui Telneti klient alustab suhtlemist Telneti serveriga ja saadetakse TCP segment lähtepordist 3555 sihtporti 23, siis kogu järgnevaks andmevahetuseks kasutatakse vaid neid porte....

Arvutiõpetus
188 allalaadimist
thumbnail
48
doc

Personaalarvutite riistvara ja arhitektuur

Personaalarvutite riistvara ja arhitektuur Personaalarvutite riistvara ja arhitektuur 1. Personaalarvutites kasutatavad protsessorid. Nende tüübid ja parameetrid. Tänapäeva desktop arvutites kasutatakse peamiselt kahe konkureeriva tootja (Intel ja AMD) protsessoreid. Tootmises olevate protsessorite võrdlused on toodud allpoololevas tabelis Tabel 1. Protsessorite parameetrid (X- toetus on olemas; 0- puudub; sulgudes on märgitud protsessori taktsagedus, mille kohta antud number käib). Tabelis on loetletud sellised parameetrid nagu tootmistehnoloogia, tehnilised parameetrid (korpuse- ja pesa tüüp), elektrilised parameetrid (toitepinge ja voolutarve), soojuslikud parameetrid (temperatuur, soojusvõimsus, info temperatuurikaitselülituse kohta), sageduslikud parameetrid (siinisagedus ja sisemine taktsagedus), vahemälu suurus ja siini laius, multimeedial...

Arvutiõpetus
145 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Vee puhastamise võimalused

klass 13.05.2006 Sissejuhatus Elu eksisteerimise üheks olulisemaks komponendiks on vesi. Vett leidub loomades, taimedes jne. Tohutul hulgal vett kasutatakse iga päev kodudes ning töösuses, näiteks tootmisprotsessides ja keemiatehastes jahutusveena. Et veest saaks joogivesi on meil seda vaja puhastada. Selleks on palju erinevaid võimalusi. Näiteks vee keetmine, destilleerimine, filtreerimine jne. Veekogude saasteallikateks on tööstuslikud heitveed, kommunaalheitveed, põllumajanduslikud heitveed, atmosfäärne heitvesi. Filtreerimine Vee puhastamise üheks võimaluseks on filtreerimine. Vee filtreerimine on nii füüsikaline kui ka füüsikalis-keemiline protsess. Filtrimine-vedelikust tahke mittelahustuva aine eraldamine poorse materjali (näiteks filterpaberi)abil. On teada, et veel on võime taastada oma koostis...

Bioloogia
42 allalaadimist
thumbnail
34
pdf

Tehisnärvivõrgud ja nende rakendused

Siis esitatakse närvivõrgule vektorid koos müraga (rikutud vektorid) ja närvivõrk peab leidma ja andma väljundile temale vastava originaalse vektori (ilma mürata). On ilmne, et selle ülesande puhul võrgu sisendite arv peab olema võrdne tema väljundite arvuga. Autoassotsiatsiooni ülesande lahendamiseks kasutatakse iseõppimise algoritme (unsupervised learning). Autoassotsiatsiooni kõige tähtsamaks rakenduseks on andmete filtreerimine . Heteroassotsiatsioon erineb autoassotsiatsioonist selles, et igale sisendvektorile on vastavusse pandud oma väljundvektor, mis võib temast erineda. Heteroassotsiatsiooni puhul ei pea juba võrgu sisendite arv olema võrdne tema väljundite arvuga ja võib kasutada õpetamise algoritme. 3. Mustrite klassifitseerimine Selle ülesande puhul peab olema etteantud fikseeritud klasside arv. Iga muster (sisendvektor) kuulub ühele (või mitmele) nendest klassidest...

Süsteemiteooria
86 allalaadimist
thumbnail
30
doc

Keskkonnakaitse

loodusvarad maastik väärtused kaitstavad maa-alad Looduslikud Looduslikud varud tingimused Kaitse Konserveerimine ja Loodusressursside Soodsate Maastike meetodid ja ökosüsteemide ratsionaalne looduslike ökoloogia printsiibid seisundi säilitamine kasutus, kaitse, tingimuste optimeerimine ja taastamine, säilitamine ja ilme kujundamine suurendamine inimtegevuse kahjulike mõjude vältimine Looduskaitse Klassikaline Ressursoloogiline keskkonnakaitse Maastiku hooldus põhisuunad lood...

Keskkonnakaitse ja säästev...
668 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kesknärvisüsteem

Sünaptiline summatsioon-Närvirakku saabub mitu erutussignaali mis kantaks edasi kesknärvisüsteemi. Erutus. Postsünaptiline pidurdus-Erutavad ja pidurdavad signaalid tasakaalustavad teineteist mis kesknärvisüsteemi edasi ei kanta.Organism saab väliskeskkonnast infot retseptorite kaudu mis paiknevad:nahal,nahaaluses koes,liigestes,organismi sisekeskkonnas Refleksikaar Retseptor (erutuse vastuvõtmine, filtreerimine , kodeerimine, salvestamine),Aferentne närvikiud (juhivad erutuse KNS suunas), Kesknärvisüsteem (erutuse analüüs), Eferentne närvikiud (juhivad erutuse edasi vastavasse organisse või näärmesse), Efektorid (organ, mis erutusele reageerib)Refleksid tingimatud -Kaasasündinud nagu neelamis- ja imemisrefleks(pupillide ahenemine) tingitud -Omandatakse elu jooksul nagu kaitse- ja käitumisrefleksid. Seotud suure aju koore tegevuseta kuna madal närvitaliutus....

Bioloogia
89 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Arvutiviirused

Sisukord Sissejuhatus. 1.Esimesed arvutiviirused. 2.Interneti uss. 3.Good Times. 4.Viiruste klassifitseerimine neid iseloomustava "käitumise" järgi. 4.1. Spawning tüüpi viirus 4.2. Katalooge nakatav viirus (DIR II). 4.3. MBR- (Partitsiooni tabeli) viirus (Stoned). 4.4. Ülekirjutav viirus (Bad Brian). 4.5. Parasiitviirused. 4.6. Zaraza. 4.7. Shifting Objective. 4.8. *.BAK ja *.PAS failide viirus. 5. Viiruste klassifitseerimine nakatamiskiiruse järgi. 6. Arvutiviiruste "abi"tehnoloogiad 6.1. Stealth tehnoloogia. 6.2. Polümorfsus 6.3. Koodi pakkimine. 6.4. Ketta krüpteerimine. 6.5. "Antiviirus" viirus. Kokkuvõte. Summary. Kasutatud kirjandus. Lisa1. Kasulikke näpunäiteid viirustest hoidumiseks Käesolevas uurimustöös olen vaadelnud peaasjalikult personaalarvuti DOS keskkonna viiruseid kuna selles keskkonnas on minu arvutialased teadmised su...

Informaatika
56 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Joogiõpetus

Küpsemisele järgneb segamine, mille tulemusel paraneb ning ühtlustub joogi maitse. Omavahel segatakse nii erineval meetodil valmistatud kui eriealisi rumme, vanas vaadis küpsenuid uues vaadis laagerdunutega ning vahel harva isegi erinevate saarte rumme. Joogi lõplikule villimisele eelneb kas ühe- või ka mitmekordne filtreerimine läbi aktiivsöefiltri. Rummid on võimalik jaotada esmalt kaheks: a) madalama, 37,5­40% alkoholisisaldusega rummid, mida on lahjendatud destilleeritud veega; b) kõrgema, üle 70% alkoholisisaldusega ehk vaadikangusega rummid Järgmise jaotuse kohal jagunevad rummid neljaks: 3 a) Valged või heledad rummid. On selge värvuse ja kerge kuiva melassi maitsega....

Joogiõpetuse
96 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Konjak

Lõpp-produkti alkoholisisaldus jääb 16 - 22 mahuprotsendi (% vol.) vahele. Lõpuks, et väärida pineau nime, peab jook laagerduma tammevaadis vähemalt 1 aasta ja sisaldama suhkrut 4,5 - 5 untsi liitri kohta. Vaatamata eelnevate nõudmiste täitmisele omistatakse joogile nimi "Pineau des Charentes" alles pärast seda, kui seda maitsnud ja kinnitanud Institut national des appellations d´origine spetsialistid. Järgnev pineau filtreerimine ja villimine peab kindlasti toimuma tema valmistamiskohas. Kõik need nõuded on kehtestatud selleks, et säiliks pineau kvaliteedi vastavus kehtestatud standarditele. Kui tavaline pineau on valmis tarbimiseks, siis teised jätkavad veel pikka aega laagerdumist oma tammevaatides. Et saavutada ametlikku markeeringut "vieux", peavad nad vaatides laagerduma viis aastat. "Extra-vieux" markeering omistatkse ainult pineau´le, mis on laagerdunud vähemalt...

Joogiõpetuse
69 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Eksami küsimused & vastused

Margariinidele on lisatud igasuguseid lisaaineid, et pikendada nende säilivusaega jms (antioksüdandid, säilitusained, värvained jne). Praadimiseks sobivad loomsed rasvad ja margariinid, mille rasvasisaldus vähemalt 80% ning taimerasva sisaldus alla 30%. Küpsetamiseks sobivad margariinid, mis ei ole alla 40% rasvasisaldusega. Toiduõlide tootmine, omadused, kasutusnõuded. Õli eraldamine toorainest ­ pressimine (külm,kuum) ­ puhastamine ­ filtreerimine - ekstraheerimine ­ rafineerimine ­ mehaan puhast ­ hüdratatsioon ­ neutraliseerimine ­ pleegitamine ­ desodeerimine Rafineeritud õlis on vähem rasvhappeid ( ka vähem polüküllastumata rasvhappeid) Suhkru saamise põhietapid, sortiment. Suhkur on praktiliselt puhas süsivesik. Toodetakse suhkruroost ja suhkrupeedist. Viimases on sahharoosi veidi rohkem kui suhkruroos, kuid viimast on kergem puhastada ja sellest toodetakse rohkem....

Toitumise alused
216 allalaadimist
thumbnail
33
doc

Konspekt 2 vaheeksami küsimused ja vastused

Keemilise sadestuse tähtsaim kasutusala on fosforiärastus. Samal ajal reageerivad sadestuskemikaalid ka vees oleva orgaanilise heljumiga, mis- tõttu väheneb reovee orgaaniline koormus. Neutraliseerimine on vee happeliste või aluseliste omaduste vähendamine ja see toimub pH-väärtuste reguleerimisega. Neutraliseerimismeetodid on: - happelise reovee filtreerimine läbi lubjakivi (CaCO3) kihi; - happelisele reoveele lubja (CaO) lisamine; - happelisele reoveele seebikivi (NaOH) või sooda (Na2CO3) lisamine; - aluselisest reoveest süsihappegaasi (CO2) läbipuhumine; - aluselisele reoveele väävel- või soolhappe lisamine (H2SO4; HCl). Hapendamisel ja taandamisel kasutatakse vastavaid reaktsioone reoainete muutmiseks vähemohtlikusse vormi või veest eraldatavale kujule. Hapendajana (oksüdeerijana)...

Ökoloogia ja...
309 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Temperatuuri, rõhu, pH jne mõju mikroobidele

Steriliseerimine ja desinfitseerimine · Maakera biomassist u 50% on mikroobne · Inimese kehal ja kehas on rohkem mikroobirakke kui inimeserakke · Mikroobid võivad põhjustada: Haigestumist Toiduainete riknemist Korrosiooni jne · Mikroobirakke on võimalik vähendada ja tappa kasutades erinevaid mooduseid: Steriilimisvõimalused Kuumutamine Kiiritamine Filtreerimine Töötlemine kemikaalidega Töötlemine gaasidega Kõrge temperatuur kui mikroobe hävitav tegur: · Kuiv kuumus (leegis või steriliseerimiskappides kuumutamine) Põletab orgaanika, kuid ei sobi kõikidele materjalidele Kasutatakse pintsettide, tühjade kolvide vms puhul Kuiv kuumus toimib oksüdeerijana 170°C juures 1h ja 160°C juures 2h · Keetmine vees...

Mikrobioloogia
71 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Oliivid

2) Virgin (Happesisaldus mitte üle 2%) 3) Semi-Fine Virgin (Happesisaldus mitte üle 3,3%) 4) (Lampante Virgin oliivõli sisaldab rohkem kui 3,3% happeid ning ei sobi toidus tarvitamiseks ja läheb rafineerimisele.) Kolmanda klassi õlisid, rafineeritud oliiviõlisid, nimetatakse mujal maailmas lihtsalt oliiviõlideks (Olive Oil). Rafineeritud oliiviõlide alla kuuluvad kõik hilisema töötlemise (keemiline või kuumusega töötlemine, keemiline filtreerimine , jt.) teel saadud oliiviõlid. Nad on enimkasutatavad ja mitte nii kallid. Rafineeritud oliiviõlid jagunevad: · Rafineeritud oliiviõli (Happesisaldus mitte üle 3,3%) · Oliiviõli (Segu rafineeritud (85%) ja Extra Virgin või Virgin oliiviõlist (15%) aroomiomaduste täiustamiseks. Loomulik happesisaldus mitte üle 1,5%) · Olive Pomace Oil (Pomace oliiviõli) (Segu külmpressi õlist (90%) ja pressi-...

Geograafia
19 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Spikker

0 on Fourier' k-nda sageduskomponendi kordaja või poolustega mudel, All-Pole model) on määratud, kui 5. Filtreerimine : funktsioon filter(), selle arvutada tulemuse mooduli ruut (vt. 9 ja 10). Sellist on leitud signaali väärtustest lähtudes tema teise nimetusega x(t) spekter. Signaali x(t) võimsus hinnangut nimetatakse periodogrammiks....

Digitaalne spektraalanalüüs
83 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Anatoomia teise kontrolltöö vastused

73. Neeru siseehitus: (joonis 13) neeru koor, neeru sambad, neeru säsipüramiidid, neeruvaagen. Neerust väljub kusejuha. Neeru sisenevad neeru arter ja neeru veen. 74. Nefroni ehitus, talitlus, arv: (joonis 13) nefron on neeru ehituslik-talitluslik ühik. Kummaski neerus on ~1 miljon nefronit (korraga töötab 1/3 nefronit, 2/3 on reservis). Nad asetsevad nii neeru koores kui säsis. Nefroni ülesandeks vere filtreerimine . Nefronid moodustavadki neeru. 75. Esmase ja lõpliku uriini teke: (joonis 13) Esmane uriin: esmasuriin tekib vere vedela osa filtreerumisel verekapillaaride päsmakese kihnu. Vereplasma valgud aga ei filtreeru ning viimasoon viib need valgud minema. Ööpäevas filtreerub umbes 100 liitrit. Lõplik uriin: lõplik uriin tekib, kui vere vedel osa on filtreerunud päsmakese kihnu ja hakanud mööda väänilist torukest edasi liikuma korjetorukese suunas, mis omakorda avaneb neeruvaagnesse...

Anatoomia
296 allalaadimist
thumbnail
67
txt

Konspekt aastast 2005

[email protected] 1. MIKROORGANISMIDE MITMEKESISUS Traditsiooniliselt phineb koosluste mitmekesisuse hindamine liigilise koosseisu mramisel, konkreetsete liikide arvukuse hindamisel ja iga liigi funktsiooni teadmisel. Mikroorganismide puhul on kigi nende nitajate usaldusvrne mramine hetkel veel vimatu. Miste mitmekesisus kasutamine mikroorganismide puhul on erinev kui makro-organismide korral. Mikroorganismide puhul ei ole vimalik mitmekesisuse hindamiseks kasutada ksnes organismi morfoloogilisi ja anatoomilisi tunnuseid, vaid tuleb kasutada lisaks veel spetsiifilisi fsioloogilisi tunnuseid. Rohkem kui 100 aastat phineski mikroobide mitmekesise hindamine fenotbilistel tunnustel ning mikroobide sarnasuse hindamiseks kasutati numbrilist taksonoomiat. 20 aastat tagasi arvati, et ca 40% prokarootidest on teada, praegusel hetkel on isegi...

Mikrobioloogia
42 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun