Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kama (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Miks just rukkileib?

Lõik failist

KAMA
Kama on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast
jäme jahu,
mida tavaliselt süüakse ( juuakse ) hapupiima, keefiri või
jogurtiga.
http://et.wikipedia.org/wiki/Kama
Eesti
köök

Eesti
köök on eesti toiduvalmistamise traditsioon.
Eesti
köök kitsamas mõttes on eesti rahvustoidud, nende valmistamine ja
tarvitamine. Selle all peetakse tavaliselt silmas umbes 19.
sajandi keskpaigast tuntud Eesti maarahva argi- ja peoroogasid.
Eesti
köögi varasem kihistus on üsna sarnane teiste Põhja-Euroopa
maadega. Selle määrasid ära kohalik kliima,
maaharimistehnoloogia ning ühiskondlikud suhted.
Alates
põlluharimise levikust olid tähtsaimaks toiduseks kujunenud
mitmesugused teraviljatoidud – puder, rokk , kört,
leem jt.
Tähtsaimaks
kujunes aga hapendatud taignast tume rukkileib .
Leib muutus kogu toidu ja elatise omamoodi sümboliks, muudel toitudel oli vaid leivakõrvase staatus. Musta leiba hinnatakse
Eestis tänini. Lisaks leivale küpsetati hapendamata
odrajahutaignast karaskit,
uuemal ajal ka nisujahust
sepikut ja
pühade puhul valget saia.
Eestile
omane teraviljatoit on ka kama – keedetud,
kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu, mida tavaliselt
söödi hapupiimaga
Vasakule Paremale
Kama #1 Kama #2 Kama #3 Kama #4 Kama #5 Kama #6 Kama #7 Kama #8 Kama #9 Kama #10 Kama #11 Kama #12 Kama #13 Kama #14 Kama #15 Kama #16 Kama #17 Kama #18
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 18 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-12-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 32 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor aliamk Õppematerjali autor
Infot kama kohta

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

näpuotsaga soola ja pipart oliivõli mahe köögiviljapuljongit (1 kuubik) Valmistamine: Oliivõlis hautada tükeldatud porgand, kartul, sibul. Lisada brokoliõisikud ja puljongit niipalju, et köögiviljad oleks kenasti vedeliku sees. Keeta pehmeks (ca 20 minutit). Lisada toorjuust. Saumikserdada ja lisada näpuotsatäis soola (võib ka ära jätta) ja pipart. Soovi korral kaunistada hapukoore, murulaugu ja pruunistatud peekoniga. 3. KOHUPIIMA ­ KAMA KREEM 3-4 inimesele 1 tuub kohupiimapastat 100 g maitsestamata toorjuustu ½ tassi kohvikoort suhkrut ja kamajahu vastavalt maitsele Valmistamine: Segada kõik ained omavahel. Serveerida soovikorral külmutatud või värsketest maasikatest toormoosiga. MARIBELI BANAANI-RUKKIKEEKS 1,5 dl rukkijahu 1,5 dl täistera nisujahu 3 suurt banaani 125 g võid 2,4 dl rafineerimata roosuhkrut 2 muna 1 tl vanillsuhkrut

Toit ja toitumine
thumbnail
26
doc

Talurahva toidud

vedelamat körti. [] Pidulikumate roogade hulka kuulusid tangu-, harvemini jahuvorstid. 19. sajandil söödi paiguti ka valget vorsti, mis oli verelisandita. Traditsiooniliseks toiduks olid ka odra- , harvemini rukkijahust käkid, rusikasuurused ümmargused või piklikud pätsikesed, mida söödi soolakas vees, rasva- või lihaleemes, keeduleent peale rüübates. Paremaks toduks peeti ka käkke. [] Igapäevast toitu aitas mitmekesistada kama. Tööstuslikult toodetuna on mulgi kama tänini kasutusel. Kamajahu segati hapu- või rõõsa piimaga, vee või taariga vedelaks kördiks, pudruks või taignaks, millest vooliti käkid. Ida-Euroopa toitude hulka kuulub ka vee ja kaerajahu hapendatud segust keedetud kile ehk kiisel, mida eriti maa ida- ja lõunaosas söödi soojalt rõõsa piima, sulavõi või rasvakõrnetega, pärast hangumist ka tarretisena. [] 9 Leiva tähtsus ja küpsetamine

Ajalugu
thumbnail
7
docx

Koka eksami kordamisküsimused

Põhilisemad toiduained olid kapsas, kaalikad, herned, oad ja läätsed ning ka liha, kala, munad ja ka puuviljad ning marjad. Tuntuim ja tähtsaim toit on leib, veel on tuntumad kalasupp, liha- klimbisupp, hernesupp, suupistetest on muna-odravõi, täidetud muna, kuivatatud ja soolatud või suitsutatud kala ning liha. Põhiroad on lihapallid, mulgikapsad, sült, mulgi puder.. magustoitudest on leiva- ja marjakreem, kamakreem, küpsetistest odrakarask, pannileb, jookidest kali, hapupiim, kama. 28.Kama on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu. Kamajahu on segu jämejahvatatud ja pruunistatud kaunviljast ja teraviljadest. Kama iseloomulikuks koostisosaks on hernejahu. Teraviljadest on koostises rukis ja oder, tänapäeval ka nisu. Tavaliselt süüakse (juuakse) kama hapupiima, keefiri või jogurtiga. Kamast tehakse hapukoort lisades kamakäkke. 30.Klientide soovide ja vajaduste arvestamine, majandduslikkuse arvestamine, ettevõtte äriidee, ressursside arvestamine

Kokandus
thumbnail
7
rtf

Eesti rahvustoidud

Alates põlluharimise levikust olid tähtsaimaks toiduseks kujunenud mitmesugused teraviljatoidud ­ puder, rokk, kört, leem jt. Tähtsaimaks kujunes aga hapendatud taignast tume rukkileib. Leib muutus kogu toidu ja elatise omamoodi sümboliks, muudel toitudel oli vaid leivakõrvase staatus. Musta leiba hinnatakse Eestis tänini. Lisaks leivale küpsetati hapendamata odrajahutaignast karaskit, uuemal ajal ka nisujahust sepikut ja pühade puhul valget saia. Eestile omane teraviljatoit on ka kama ­ keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu, mida tavaliselt söödi hapupiimaga (uuemal ajal süüakse kama ka keefiri või jogurtiga). Lõuna- ja Ida-Eestis oli tuntud hapendatud kaerapuder ­ kiisel või kile. Puder, tavaliselt odrajahust, -tangudest või -kruupidest, oli taluperes armastatud toit, millel oli ka teatud rituaalne tähendus. Toitvuse poolest olid hinnatud ka põldoa- ja hernesupp. Aedviljadest olid ammu tuntud kapsas, naeris ja kaalikas

Kokandus
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Tervislikkust tuleb silmas pidada ka toiduainete töötlemise viise ja võtete valimisel. Köögivilju koorime näiteks õhukese koorega ja vahetult enne kuumtöötlemist või keedame veeaurus või väheses vedelikus ning võimalikult lühikest aega, sest soovime vitamiine säilitada. Loetle põhilisemad toiduained eesti rahvusköögis ja nimeta tuntumad eesti rahvusroad Tangud, tomatid, kurgid, seened, marjad verivorst, kama, hapukapsasupp, hernesupp, Mis on kama? Kasutamine Kama on traditsiooniline Eesti jahutoit mida valmistatakse mitme teravilja jahust. Kamajahu koostisse kuuluvad teraviljadest rukis, nisu, oder või kaer ning kaunviljad hernes või uba, sool. Terad keedetakse esmalt soolases vees, kuivatatakse päikesepaistel, pruunistatakse ahjus ning jahvatatakse. Kamajahu bioloogiline väärtus on väga suur. Tänu täisterade ja herne jämejahvatusele säilib kamajahus kõik see hea, mida loodus teradesse pannud on

Kokandus
thumbnail
4
doc

Koka 2. kursuse eksamiküsimused vastustega.

Põhilisemad toiduained olid kapsas, kaalikad, herned, oad ja läätsed ning ka liha, kala, munad ja ka puuviljad ning marjad. Tuntuim ja tähtsaim toit on leib, veel on tuntumad kalasupp, liha-klimbisupp, hernesupp, suupistetest on muna-odravõi, täidetud muna, kuivatatud ja soolatud või suitsutatud kala ning liha. Põhiroad on lihapallid, mulgikapsad, sült, mulgi puder.. magustoitudest on leiva- ja marjakreem, kamakreem, küpsetistest odrakarask, pannileb, jookidest kali, hapupiim, kama. 28) Mis on kama? Kasutamine Kama on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu. Kamajahu on segu jämejahvatatud ja pruunistatud kaunviljast ja teraviljadest. Kama iseloomulikuks koostisosaks on hernejahu. Teraviljadest on koostises rukis ja oder, tänapäeval ka nisu. Tavaliselt süüakse (juuakse) kama hapupiima, keefiri või jogurtiga. Kamast tehakse hapukoort lisades kamakäkke. 29) Kirjelda eestipärase hapukapsa(herne)supi valmistamist

Kokk
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine · Võtted, mi

Kokandus
thumbnail
4
docx

Viiekäiguline pidulik õhtusöök. Table-d'hôte menüü.

Viiekäiguline pidulik õhtusöök. Table-d'hote menüü. Aastaaeg: Talv/Kevad Rahvus: Koreaalased, 30in. Õhtusöögi hind ühele inimesele: 40eur. Ürituse pikkus: 18:30 ­ 23:00 Koread ümbritseb vesi ning selletõttu on põhiroaks riis ja mereannid. Turul võib leida krevette, krabisid, austreid, kalmaare, mida süüakse kuivatatuna, marineerituna, pasteedina või kastmetes, hautatuna, aurutatuna ja grillituna. Kala isegi segatakse hommikupudru sisse. Toitu maitsestatakse küüslaugu, ingveri, sojakastme, riisiäädika, seesamiõli või kuivatatud ansoovisega. Nagu ka Jaapanis on nende põhitoiduks riis, köögiviljad ja kala. Riigi põhjaosas süüakse rohkem sealiha, lõunaosas aga veiseliha, ning kokad ei karda kombineerida liha, sealhulgas linnuliha, kalaga. Supid on sageli nuudlipõhised, kohalikuks eksootikaks on tatranuudlid. Ka wok on Korea köögis tavaline. Õhtusöögi ajal istub Korea perekond põrandal madala laua ümber. Toit serveeritakse aurutatud riisikuhila ?

Toitlustus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun