Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"retseptide" - 76 õppematerjali

thumbnail
4
docx

Inglise keele ajavormid

PRESENT PRESENT PRESENT PRESENT PAST SIMPLE PAST PAST PERFECT PAST PERFECT SIMPLE CONTINIOUS PERFECT PERFECT CONTINUOUS SIMPLE CONTINUOUS SIMPLE CONTINUOUS Lihtolevik Kestev olevik Täisminevik Kestev Lihtminevik Kestev minevik Enneminevik Kestev täisminevik enneminevik I pv Am/is/are, I pv, Has/have, III Has/have, II pv, -ed Was/were, -ing Had, III pv Had, been, -ing -ing pv/-ed been, -ing *Recurring *Action *(Giving new *Acti...

Keeled → Inglise keel
69 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Turundusplaan

com 2 Situatsioonianalüüs 2.1 Turuanalüüs Turunduskeskkond (tarbijad, konkurendid): kohalik ja välismaine (turist) eraisik. Konkurentsisituatsioon: Kõik ettevõtted, kes toodavad ja müüvad pagari- ja kondiitritooteid. Kliendid: Kohalikud erakliendid, turistid, ettevõtted (Restoranid, kohvikud, poed). Klient ostab toodet, mille kvaliteet on vastav hinnale. Turul on palju sarnaseid ja sarnase välimusega tooteid, kuid meie firma pakub tooteid mis on valmistatud vanaaegsete retseptide järgi ja milles on kasutatud täisväärtuslikke tooraineid ja huvitavaid maitseid ning välimus on tehtud tavapärasest teistsuguseks. Esialgu toodame väiksema koguse tooteid ning kui näeme, et toodetel on turgu suurendame tootmist. 2.2 Konkurents Konkurentideks on kõik ettevõtted, kes tegelevad mingil määral pagari- ja kondiitritoodete tootmisega. Saaremaa suurimateks konkurentideks on Saare Leib OÜ 45-ne töötajaga ja Karja Pagar OÜ 25-50-ne töötajaga

Majandus → Turundus
48 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Läti

sealses regioonis igaühes saada erinevaid roogasid. «Merepoolsed regioonid pakuvad kala, keskmaal on populaarseim seajalg,Kuid üks tuntumaid läti rahvustoite, mida võib saada kõikjal, on väikesed peekoni-singiseguga täidetud pirukad. «Neid osatakse valmistada pea igas läti peres, sest nende küpsetamise traditsioon ulatub 1000 aasta taha. LÄTI TOIT Kõige populaarsemad läti rahvustoidud on köömnesõir, rohelised herned pekiga, pekipirukad ja vanade retseptide järgi valmistatud rukkileib. Läti rukkileib on lätlaste üheks põhitoiduks ning üheks Läti populaarseimaks ,,söödavaks suveniiriks".

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Organisatsiooni struktuur

restorani, sobiva istekoha leidmine, tellimuse vastuvõtt kliendilt, tellimuse edastamine kööki, tellimuse kandmine köögist kliendile, positiivne suhtumine ja rõõmsameelsus. Serviisihooldaja peab tagama lauanõude pesu ja poleerimise peale kasutust. Koristaja tööülesanne on restorani teenindussaali puhastamine enne restorani avamist. Peakoka tööülesannete hulka kuulub restoranimenüü koostamine. Menüüs olevate toitude valmistusjuhendite ehk retseptide koostamine ja kokkade juhendamine. Samuti vastutab peakokk toorainete tellimise ja tarnijate leidmise eest. Peakokk peab tagama piisava menüü mitmekesisuse ja vastavuse toidutrendidele. Kokkade ülesanne on valmistada menüüs olevaid toite peakoka poolt koostatud retseptide järgi. Ettevõtte juhatus tegeleb peaasjalikult ettevõtte arengukava planeerimise ja elluviimisega. Juhatus koordineerib restoranide tööd ja muudatusi tegevuskavas või kasvõi restorani interjööri kujundamist

Ühiskond → Ühiskond
38 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

LEEDU KULTUUR.

meetrised tammepuust nikerdatud skulptuurid. · Praegune leedu kunsti kõrge tase ja mitmekesisus on aga tänu võlgu just rahvuslikele traditsioonidele, mida on osatud hoida ja arendada. · Viimaste aastate kunstielus on populaarsust kogunud Kaasaegse Kunsti Keskus. · Leedu omanäolisim ja tuntuim kunstnik ning helilooja on läbi aastakümnete olnud Mikalojus Konstantinas Ciurlionis (1875­1911). TOIDUKULTUUR · Leedu kööki iseloomustab retseptide lihtsus. Kõige tähtsamad toiduained leedu köögis on kartul, liha, piim ja teravili. Vanim ja tähtsaim toit on rukkileib. · Leedu tüüpilisemad roogade põhikomponent on riivitud toores kartul. · CEPELINAI ehk DIDZKUKULIAI -KARTULITSEPELIINID · KUGELIS ehk PLOKSTAINIS - KARTULIVORM · BULVINIAI BLYNAI - KARTULIPANNKOOGID · SALTIBARSCIAI - KÜLM BORS Magustoidud ja küpsetised pole leedulaste jaoks elulise tähtsusega, igapäevalaualt need puuduvad

Kultuur-Kunst → Kultuuriajalugu
13 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kreeka toidud ja köök

Toitude eripära: üsna tervislikud toidud toorõli, mis pressitakse värsketest oliividest toidud on värvikirevad ja aromaatsed eeskätt kasutatakse kergelt kättesaadavaid kohalikke produkte leiba, küpsetisi, makaronitooteid, värskeid puu- ja juurvilju, kala ja oliivõli Käiku lähevad peaaegu kõik kohalikud loomaliigid, kusjuures paljude retseptide koostisse kuulub ka sisikond. Kasutatakse ka palju hapupiimatooteid 14.12.12 3 Kreeka köök Või on asendatud oliivõliga, mis annab vahemeremaade toitudele iseloomuliku aroomi; kreeklaste toidulaual on tähtsal kohal kala ja teised mereannid; Juurviljad on hõivanud kreeka köögis olulise koha; Kreeka kliima soodustab viljapuude kasvu ja kohalikel

Toit → Toitumise alused
39 allalaadimist
thumbnail
52
docx

PRAKTIKA ARUANNE

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool Väikeettevõtluse eriala Ly Ploom PRAKTIKA ARUANNE Praktikapoolne juhendaja:Jlle Randjärv Koolipoolne juhendaja: Eva Vahtramäe, MA Mõdrik 2015 SISUKORD TEE PEATÜKKIDE KOHTA SISUKORD SISSEJUHATUS Praktika läbiviimiseks valisin ettevõtte Demos-Audit OÜ, mille peakontor asub Tartus. 1993. aastal loodud OÜ Demos-Audit alustas raamatupidamis- ja audiitorteenuste osutamisega Jõgevamaal Tormas. Kuna Demos-Audit teeb paljudele firmadele raamatupidamist, siis praktika juhendaja otsustas mind praktikale suunata Mustvee apteeki (kus raamatupidamise teenust osutatakse). Ka sellele firmale teeb Demos-Audit firma raamatupidamist. Praktika algas 08.12.2014 ja kestis kuni 13.03.2015. Praktika viisin läbi OÜ Mustvee Apteekis. Aruande kirjutamisel lähtusin nii parktik...

Majandus → Majandus
135 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Eesti veinitootjad.

tootmisega eraaktsiaseltsis Valtu Vein, mis moodustati 1993.a. Põhiliselt turundusprobleemide tõttu langes tehase toodang aastaks 1997 kriitilise piirini 110 tonni veini aastas. Toodeti kuut veini: Kõuts, Merevaik, Nova Stella, Punane, Rubiin ja Valtu. 1998. aasta sügisel sai Valtu veinitehase omanikuks AS Tallinna Karastusjoogid. Lahenesid turustusprobleemid ja algas tehase rekonstrueerimine. Otsingute ja uute retseptide katsetamise tulemusena on tunduvalt laienenud veinide sortiment. Senistele magusatele veinidele on lisandunud poolkuivad puuviljamarjaveinid. Aastaringselt jätkub ostjaid hõõgveinile. Naturaalsed puuviljamarjaveinid · Tegija Kirsi · Tegija Vaarika · Tegija Mustsõstra · Tegija Jõhvika · Pohla Vein · Kirsi Vein · Valtu Mustsõstra Vein · Valtu Jõhvika Vein · Valtu Ebaküdoonia Vein · Rubiin · Jõhvikavein

Turism → Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Grill ja barbecue raamat

siin teiega jagada. Oleme raamatusse kogunud aastate jooksul valminud lemmiktoidud, millest paljusid on auhinnatud erinevatel tiitlivõistlustel. Panen selle raamatu kokku koos armsa abikaasa Siljaga, kes on ka Türi Pritsumeeste Kokaklubi innustanud eestvedaja. Oma osa andsid teisedki meie meekonna liikmed Peep, Eilo ja Pearu ning meie head sõbrad. Püüdsime välja valida toidud, mida valmistades, tunneks ka algaja grillija end täieliku profina. Raamatus seletame enne retseptide juurde asumist lahti põhitõed, et saaksite kohe asja kallale asuda". Raamat kohe algab kasutlikust infost, ilma milleta ei saa hakkata kõikide grillviiside kasutamisega. Pärast sissejuhatust räägitakse kuidas valmistada toite grillil ja barbecue ­ ahjus. Millist küttematerjale parem kasutada ja nende head ja halvad küljed. Eraldi jutustatakse barbecue- ja grillimisvarustusest. Autorid suure meelega räägivad oma saladustest ja nippidest toidu ettevalmistamisel ja küpsetamisel.

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
28
ppt

Toitumishäired

• vajadus närida igat suutäit kindel arv kordi • vajadus välja arvutada kõigi toitude kalorisisaldus • vajadus valmistada toitu teiste jaoks • vajadus enda kaalumiseks mingil kindlal kellaajal või kindlates tingimustes • vajadus kehaliste harjutuste sooritamiseks pärast sööki • vajadus sooritada kindlaid harjutusi kindlal kellaajal kindlas järjestuses • vajadus pidevalt liikuda, suutmatus paigal istuda • toidu, toidu piltide, retseptide ja toitu puudutavate artiklite kogumine. Haiguse kulg ja ravi • Anorektikutel on füüsilised häired tingitud nälgimisest ja kehalisest ülekoormusest, buliimikutel lisandub sellele kehavedelike lektrolüütide tasakaalu häirumine oksendamise ja lahtistite kasutamise tagajärjel. • Raskematel juhtudel, mil füüsilised probleemid on tõsised, on esmane ravi nende kõrvaldamisele suunatud. Psühhoteraapia on vajalik igal juhul.

Toit → Toitumine
16 allalaadimist
thumbnail
28
ppt

Rumm

mahe ja kerge Hispaania stiilis baasalkohol. Pika, mõnest päevast mitme nädalani ulatuva käärimisajaga saadakse hästi aromaatne ning täidlane Inglise stiili baasalkohol.  Küpsemine- Peale destilleerimist peab rumm tammevaadis küpsema 1–10 aastat (vahel isegi kuni 30 aastat), kergemad aasta, tumedamad ja raskemad reeglina neli-viis. Rummi iseloom sõltub vaadi omadustest ning küpsemisaja kestusest.  Segamine- Küpsemisele järgneb kindlate retseptide järgi segamine, mille tulemusena paraneb ning ühtlustub joogi maitse. Vaadis küpsev alkohol on kangem kui valmisprodukt, seepärast lahjendatakse see destilleeritud veega sobiva kanguseni. Segurummis on tavaliselt 15–20 erinevat rummi. Enne joogi lõplikku villimist filtreeritakse seda (üks või mitu korda) läbi aktiivsöefiltri. Rummi liigitus  Valgeid rumme destilleeritakse mitmeid kordi ning hoitakse seejärel

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Naistemaailm ja meestemaailm

Mehed huvituvad rohkem autodest ja igasugusest tehnikast, lõpetades jalgpalliga. Naised seevastu huvituvad ilusatest riietest, kosmeetikast ja ilusast välimusest, et neil oleks hea olla ja tunneksid end hästi. On muidugi ka neid naisi, kellele meeldivad samuti autod, seetõttu ei mõisteta neid nii hästi ja vaadatakse kohe teistsuguse pilguga. Tihti mõeldaksegi, et autod pole naiste teema. Või vastupidi, meeste teema pole kokkamine ja erinevate retseptide katsetamine. Nad on julged katsetama ja improviseerivad tihti naistest rohkemgi. Mina arvan, et selles pole midagi halba, kõik inimesed ei peagi ühtemoodi sarnased olema. Öeldakse, et mehed ongi tegelikult paremad kokad. Suur erinevus naiste ja meeste maailmade vahel on ka töökohtade erinevus. Räägitakse, et mehed ei mõtle tihti tagajärgedele. Sõites kasvõi autoga lubatust suurema kiirusega.

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Escoffier Auguste

kulinaariaalane kirjanik, kes populariseeris ja ajakohastatas traditsioonilise prantsuse toiduvalmise meetodid. Ta oli pea legendaarne kokkade ning gurmaanide seas ning samuti oli ka sealhulgas üks modernse prantsuse köögi arendajaist. Suur osa Escoffieri tehnikatest põhines Antoine Carême põhimõttetel, kes oli üks on Prantsuse Haute cuisine'i pooldajatest. Escoffier on saavutas selle, et lihtsustas ja kaasajastas Carême's tööd ja töötas välja kauni ning lihtsa stiili. Kõrvuti retseptide registreerimise ja leiutamisega, suutis Escoffier toiduvalmistamise kunstnike, ehk, kokkade elukutse tõsta austatud elukutse staatusesse, kehtestades organiseeritud distsipliini oma köökides. Ta korraldas oma köökidesse brigaad de cuisine süsteemi, kus iga osakonda juhib chef de partie. Escoffier avaldas raamatu nimega Le Guide Culinaire, mida kasutatakse endiselt väga laias ulatuses. Keisrite kokk

Toit → Kokandus
32 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Selveri analüüs

oma firma üle. Selveri eripära Selveri eripäraks on oma Selveri Köök, mis pakub laias valikus maitsvaid ja uudseid salateid, kulinaaria- ja pagaritooteid. Lisaks on Selveril juba suur hulk oma kaubamärki kandvaid tooteid, mis on valmistatud spetsiaalselt Selverile. Kõik omatooted on tervislikud, sõbraliku ja silmatorkava kujunduse ning hea hinnaga. Iga nädal saavad kliendid valmistada Selveri retseptide järgi isuäratavaid toite ja koguda neid kauplustest Selveri retseptikaante vahele. Selveril on kasutusel ka kinkekaardid, mida on hea sünnipäevadeks ja muudeks tähtpäevadeks oma sõpradele ja tuttavatele kinkida. Selveri kampaaniad Perioodil 09.09.2010 kuni 29.09.2010 toimus tarbijamäng Selveri ketis mida korraldas Jungent OÜ koostöös A-Selver ASiga (Selveri jaekett). 1. juunist algas Novatoursil kampaania koostöös Selveriga. Ostes Selveri kauplustest kaupa enam kui 1000

Majandus → Turundus
119 allalaadimist
thumbnail
40
pdf

E-tervise projekt Eestis ja selle turve

pöördudes ei ole vaja paberkandjal tervisekaarti ühest raviasutusest teise saata. Patsiendi jaoks on väga mugav näiteks digiretsepti teenus. 3.1. Digiretsept Digiretsept on elektrooniline ravimiretsept või digitaalne meditsiiniseadmeretsept, mille arst patsiendile arvutis välja kirjutab. Digiretsepti ei trükita paberil välja, vaid saadetakse arsti arvutist interneti teel otse retseptikeskusesse. Retseptikeskus on retseptide (ravimid, imikutoidud, meditsiiniseadmed ) väljakirjutamiseks ning töötlemiseks asutatud elektrooniline andmekogu. Apteeki minnes peab ravimi väljaostjal olema kaasas enda isikut tõendav dokument, kus on peal pilt ning isikukood, näiteks ID-kaart, juhiluba või pass. Juhul kui ravimit ostetakse teisele inimesele, peab teadma ka tema isikukoodi. Apteeker leiab retseptikeskusest patsiendi isikukoodi abil hõlpsasti üles kogu talle vajaliku info. Kõiki oma digiretsepte näeb riigiportaalis

Muu → Andmeturve ja krüptoloogia
24 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Ettevõtte analüüs -Selver AS

Selveri kauplused asuvad liikluse sõlmpunktides ja võimaldavad seetõttu kliendile kiiret ja mugavat poeskäiku. Selveri eripäraks on oma Selveri Köök , mis pakub laias valikus maitsvaid ja uudseid salateid, kulinaaria- ja pagaritooteid. Lisaks on Selveril juba suur hulk oma kaubamärki kandvaid tooteid, mis on valmistatud spetsiaalselt Selverile. Kõik omatooted on tervislikud, sõbraliku ja silmatorkava kujunduse ning hea hinnaga. Iga nädal saavad meie kliendid valmistada Selveri retseptide järgi isuäratavaid toite ja koguda neid kauplustest Selveri retseptikaante vahele. Selveril on kasutusel ka kinkekaardid , mida on hea sünnipäevadeks ja muudeks tähtpäevadeks oma sõpradele ja tuttavatele kinkida. Selveris töötab üle Eesti kokku ca 3000 inimest. Selveri igapäevases töös lähtuvad nad järgmistest põhiväärtustest: · ausus - on avatud ja siirad, räägivad alati tõtt; · asjatundlikkus - teevad oma tööd hästi ning püüdlevad selle poole, et olla

Õigus → Müügiõpetus ja...
223 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktika aruanne ( Selver )

pagaritooteid. Lisaks valmistatakse ettetellimisel ka peolauatooteid, laste pidulaudadele pakume lastemenüüd. Samuti pakume lahjemate toitude sarja - Saleneja sarja. Need tooted on mõeldud inimestele, kes soovivad tervislikult toituda ja tarbida kalorivaesemaid tooteid. Selveri Köögi sortimenti täiendatakse pidevalt, kuid kaks korda aastas leiab aset suurem tootevahetus, mille kokkupanekul lähtume hooaegadest. Selveri Köögi professionaalsed kokad valmistavad maitsvaid koduste retseptide järgi valmistatud toite. Selveri Köögi toidud on tehtud ilma säilitusaineteta ja on alati värsked ning kvaliteetsed. Selveri Köögi toidud on pakitud kliendisõbralikesse erinevate suurustega pakenditesse. Neid tooteid leiate Selverite kulinaarialettidelt nii kaalukaubana kui ka juba köögis väikepakenditesse pakitult. Kõik peolauatooted on kaunistatud kujul asetatud ühekordsetele vaagnatele ja kaussidesse, millega saab tooted otse peolauale asetada.

Muu → Praktika aruanne
356 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Tsitruselised

millal ongi tavaline koristusaeg. Sidrunipuid kasvatatakse nõnda, et nende saaki saaks aastas kolmel perioodil koguda, näiteks Sitsiilias koristatakse vilju septembrist novembrini, detsembrist maini ja juunist septembrini. Sidrun on tähtis toidulisand ja maitsestaja, samuti limonaadi koostisosa. Limonaad, see algselt naturaalne sidrunijook, ongi nime saanud sidrunist, kuid uuemal ajal tehakse seda karastusjooki ka mitmesuguste muude retseptide järgi. Vilja koores leidub palju eeterlikku õli, mis juba koore vähesel painutamisel välja pritsub nagu apesinilgi. Koorest pressitakse sidruniõli, mis on helekollane kibeda maitsega sidrunilõhnaline vedelik. Sidruniõli kasutatakse kosmeetikatööstuses ja alkohoolsete jookide lisandina. Eeterlikku õli sisaldavad ka sidrunipuu õied ja lehed. Sidruniõli toodetakse peamiselt Itaalias ja Ameerika Ühendriikides.

Bioloogia → Bioloogia
24 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Valga Selver - Praktika aruanne

Tallinna erinevates piirkondades. Iga Selveri nimi viitab enamasti piirkonnale või linnajaole, kus Selver asub. Selveri eripäraks on oma Selveri Köök, mis pakub laias valikus maitsvaid ja uudseid salateid, kulinaaria- ja pagaritooteid. Lisaks on Selveril juba suur hulk oma kaubamärki kandvaid tooteid, mis on valmistatud spetsiaalselt Selverile. Kõik omatooted on tervislikud, sõbraliku ja silmatorkava kujunduse ning hea hinnaga. Iga nädal saavad meie kliendid valmistada Selveri retseptide järgi isuäratavaid toite ja koguda neid kauplustest Selveri retseptikaante vahele. Selveril on kasutusel ka kinkekaardid, mida on hea sünnipäevadeks ja muudeks tähtpäevadeks oma sõpradele ja tuttavatele kinkida. Selveri missioon ehk peamine eesmärk on luua ja hoida kliendi usaldust. Loome sõbraliku õhkkonna, teenindame kiiresti ja asjatundlikult, pakume kvaliteetseid kaupu ja Selveri Köögi maitsvaid tooteid. Selveri kauplused asuvad liikluse sõlmpunktides ja võimaldavad seetõttu

Majandus → Teenindus ja müük
178 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Omatooted

kvaliteediklassis soodsaima hinnaga. Meieri tooted on ainult ETK Grupi kauplustes müügil olevad hea hinna ja kvaliteedi suhtega piimatooted. Valikusse kuuluvad kilepiim, keefir, pett, hapukoor, kohvikoor, vahukoor. Stockmann Stockmanni omatoode ­ värske ja maitsev valik Stockmann Herkku omad märgid on Stockmann Gourmet, Stockmann Delicatess ja Stockmann Meals. Kõik tooted valmistatakse Stockmanni omade retseptide järgi oma köögis või allhanke korras. Kui Stockmann Delicatess sarja kuuluvad igapäevaseks nautimiseks sobivad tooted, siis Stockmann Gourmet sari sisaldab parimast toorainest valmistatud hõrgutisi. Stockmann Meals valmisroad valmistatakse põhiliselt Stockmanni omas köögis ja tooteid müüakse Gourmet letis või valmis pakendatuna. Toodetel on kvaliteedigarantii Toote lõppkvaliteet peab vastama riiklikele normatiividele ning Stockmanni rangetele kvaliteedinõuetele

Õigus → Müügiõpetus ja...
29 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Tsitrusviljalised

· reumaatilised vaevused, podagra; · depressioonid, keskendumisraskused. Sidrunid erinevad teistest puuviljadest suure sidrunhappesisalduse poolest, sisaldavad 5...7% sidrunhapet.Viljad on valminud siis, kui nende rohekaskollane koor läigib. Sidrun on tähtis toidulisand, maitsestaja, samuti limonaadi koostisosa. Limonaad, see algselt naturaalne sidrunijook, ongi nime saanud sidrunist, kuid uuemal ajal tehakse seda karastujooki ka mitmesuguste muude retseptide järgi. Vilja koores leidub palju eeterlikku õli, mis juba koore vähesel painutamisel välja pritsub nagu apesinilgi. Koorest pressitakse sidruniõli, mis on helekollane kibeka maitsega sidrunilõhnaline vedelik. Sidruniõli kasutatakse kosmeetikatööstuses ja alkohoolsete jookide lisandina. Tuhande sidruni koorest pressitakse 475 grammi õli. Eeterlikku õli sisaldavad ka sidrunipuu õied ja lehed. Laim

Toit → Toiduainete õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
8
docx

VAATAMISVÄÄRSUSED, MIDA TUTVUSTAKSIN SÕBRALE

Rakvere Ordulinnus on justkui 16. sajandi linnuse elu-olu kujutav teemapark. Seal saab ümber kehastuda sõjameesteks ja rüütliteks ning õppida kesk- ja varauusaegsete inimeste elu kohta. Linnuses on avatud veinikelder, piinakamber, surmatuba, põrgu, Punaste laternate tänav, keskaegne pordumaja ja habemeajaja töötuba, alkeemiku töötuba ning astronoomiatuba. Kui aga nälg näpistsab, saab Schenkenbergi kõrtsist keskaegsete retseptide järgi valmistatud toitu. Linnuses saab teha paljusid huvitavaid tegevusi. Seal saab ratsutada, vibu- ja ammulaskmist proovida, kakke küpsetada, häbipostis seista, sööta loomi, alkeemiakatseid teostada, lõkke kohal vorste küpsetada ja veel palju muud. 3.3. Rakvere Ordulinnuse lahtiolekuajad ja hinnad Rakvere Ordulinnus on avatud suvehooajal, 01. mai-10. september iga päev 11:00-19:00, oktoobris laupäeval ja pühapäeval. Talvehooajal on linnus avatud ettetellimisel gruppidele,

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
13 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Ülevaade Psühholoogiast

kaheks. 1.) Keskkonna mõtestamine: Keskkonnast andmeid koguv ja organiseeriv süsteem. 2.) Käitumise loomine: Tegevust – sihipäraseid liigutusi – organiseeriv süsteem Teadus on eriliste – teaduslike – teadmiste avastamise ja säilitamise protsess. paradigma- Laias mõttes on paradigma teaduse maailmavaade: mis on maailma ja asjade olemus ja kuidas seda maailma saab (või ei saa) teaduslikult uurida. Kitsas mõttes on paradigma teaduse metoodiline kokaraamat, mille retseptide üle teadlased pead ei murra. Kokaraamatus paraku ei ole retsepte uut tüüpi puslede lahendamiseks ega ka uut tüüpi küsimuste avastamiseks 3 PSÜHHOLOOGIA PÕHIVOOLU: 1. Põhivoolu psühholoogia: sündmuste-vaheliste põhjus-tagajärg seoste otsimine 2. Kaasaegne kvalitatiivne psühholoogia: kirjeldab maailma, mida iseloomustab pidev muutus, sujuv üleminek ühest seisundist teise 3. Strukturaal-süsteemne kvalitatiivne teadus: uurib, mis asjad on

Psühholoogia → Tunnetuspsühholoogia ja...
11 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Puuviljade iseloomustused

ja tomatid. Tomateid tarbitakse aga meil võrratult rohkem. Valge peakapsas ja punane sõstar jäävad sidrunist C-vitamiini sisalduse poolest vaid neljandiku võrra maha, aga must sõstar ületab sidruni C-vitamiini-sisaldust seitsmekordselt. Sidrun on tähtis toidulisand, maitsestaja, samuti limonaadi koostisosa. Limonaad, see algselt naturaalne sidrunijook, ongi nime saanud sidrunist, kuid uuemal ajal tehakse seda karastujooki ka mitmesuguste muude retseptide järgi. Vilja koores leidub palju eeterlikku õli, mis juba koore vähesel painutamisel välja pritsub nagu apesinilgi. Koorest pressitakse sidruniõli, mis on helekollane kibeka maitsega sidrunilõhnaline vedelik. Sidruniõli kasutatakse kosmeetikatööstuses ja alkohoolsete jookide lisandina. Tuhande sidruni koorest pressitakse 475 grammi õli. Eeterlikku õli sisaldavad ka sidrunipuu õied ja lehed. Nii sidruni- kui apelsiniõli toodetakse peamiselt Itaalias ja Ameerika Ühendriikides

Toit → Kokandus
43 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Vladislav Djatsuk

Kuressaare Ametikool Teeninduserialade osakond Toitlustusteenindus Liina Sepp Vladislav Djatsuk Uurimistöö Juhendaja: Õp Marge Leimann Kuressaare 2008 2 Sisukord Sisukord ......................................................................................................................... 3 Üldinfo .........................................................................................................

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Äriplaan appist

starium.ee, nimelt on meil lubadus pärast äppi müüki panemist 5 kuuga 15% kogusummast maksta ja alates kuuendast kuust teenime puhaskasumit (2€ iga allalaadimise kohta). Tooted ja teenused  Meie toode on internetipõhine app, mida on võimalik alla laadida AppStore’st ja androidi Play poest. Me loome selle internetis, IT-spetsialistide abil. Eesmärgiks on aidata inimeste eest mõelda, hoida kokku aega ja raha ning kuna retseptide hulka kuuluvad ainult tervislikud toidud, tõstame mingil määral kindlasti ka teadlikust. Toote pakkumine toimub läbi interneti, kus esialgu laeme enda appi ülesse, seejärel hakkame end reklaamima esialgu toidupoodides plakatite näol, edaspidi ka internetikeskonnas(Facebook, 9GAG, YouTube jne).  Ruume ega hooneid me ei vaja, kuna asjad saame tehtud koduseinte vahel. Seadmeid on vaja vaid katsetusteks, kuid appi loomise jaoks on IT-spetsialistil

Majandus → Äriplaan
84 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Praktika aruanne - praktikast restoranis Amarillo

jooksul rakendada. Õppija omandab töö ajal teadmisi toiduaineid tootvatest ettevõtetest, õpib korraldama oma töökohta, mõistab töö planeerimise vajadust ning õpib töötama meeskonnas. Omandab teadmised töövahendite ja seadmete ohutust kasutamisest, nende tööpõhimõtetest ja olulisematest detailidest. Oskab valida tööopratsioonide teostamiseks sobivaid seadmeid ja töövahendeid. Õppija omandab oskuse teostada tooraine koguste arvestusi retseptide alusel. Suudab teostada asendustooraine arvestusi. Oskab arvestada kadusid toodete valmistamisel. Oskab koostada pagaritoodete tehnoloogilisi kaarte. Teab hinnakujunduse põhimõtteid ning oskab kujundada müügihinda. Teab tootmistegevuse aruande koostamise põhimõtteid tootmisüksustes. Omandab teadmised hügieenist, algteadmised pakkematerjalidest ja tunneb ning oskab ohutult kasutada pakendamiseks vajalikke töövahendeid, seadmeid ja masinaid.

Toit → Köögi õpetus
184 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Prantsusmaa ajalugu, vaatamisväärsused ja köök

duden.de/rechtschreibung/Croissant Prantsuse köök on samuti värvikirev ning toitu serveeritakse kaunilt, kuid lihtsalt. Prantsusmaal süüakse hommikusöögiks tavaliselt saia, salatit ja kohvi. Lõunasöögiks eelistavad prantslased aga liha ning kala koos juustu ja saiaga. Õhtusöök on neil aga peen ja külluslik. Nad söövad praadi koos spagettide või riisiga. Kunagi ei puudu ka laualt vein, lastele lahjendatakse seda suure veega. Prantsuse köögi retseptide valik on lai ja luksuslik. Näiteks makroonid, mis on magusad, krõbeda koorega värvilised küpsisised. Neid on üpris lihtne teha ning need on väga maitsvad. Samuti leidub seal ka pikk sai, nimega Baguette. See on klassikaline Prantsuse sai, mis koosneb lihtsast toorainest ja on ülihea. Makroon, allikas: http://asi.cpp.edu/campuscrop/?p=14573

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Toitumishäired

Keeldumine kanda kitsaid riideid isegi siis, kui nad sobivad Vajadus närida igat suutäit kindel arv kordi. Vajadus välja arvutada kõigi toitude kalorisisaldus. Vajadus valmistada toitu teiste jaoks. Vajadus enda kaalumiseks mingil kindlal kellaajal või kindlates tingimustes. Vajadus kehaliste harjutuste sooritamiseks pärast sööki. Vajadus pidavalt liikuda, suutmatus paigal istuda Toidu, toidu piltide, retseptide ja toitu puudutavate artiklite kogumine. Anoreksia Anoreksia on tahtlikult esilekutsutud nälgimisseisund. Anoreksia peamiseks sümptomiks on soov nälgides võimalikult saledaks saada, sest oma kinnisidee kohaselt on anorektik ülekaaluline. Sageli avaldub anoreksia nendel, kelle elukutse nõuab saledust, nagu modellidel, baleriididel, iluuisutajatel ja võimlejatel. Anoreksiat põdevad inimesed on enda suhtes väga nõudlikud, ülitundliku mõttelaadiga, tihti kinnisideedega

Psühholoogia → Psühholoogia
38 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Alkoholitööstused

stiili baasalkohol. Kääritamisel saadavat segu, Inglise keeles wash, destilleeritakse. Peale destilleerimist peab rumm tammevaadis küpsema 1­10 aastat (vahel isegi kuni 30 aastat), kergemad aasta, tumedamad ja raskemad reeglina neli-viis. Rummi iseloom sõltub suuresti vaadi omadustest ning küpsemisaja kestusest. Kasutusel on enamasti endised burbooni tammevaadid, kasutatakse ka roostevabast terasest anumaid ja teistest puuliikidest tehtud vaate. Küpsemisele järgneb kindlate retseptide järgi segamine, mille tulemusena paraneb ning ühtlustub joogi maitse. Suhteliselt vähe on segamata rumme. Omavahel segatakse nii eri meetodil valmistatud, nagu ka eriealisi rumme, vanas vaadis küpsenuid uues vaadis laagerdunutega ning vahel ka mitme saare rumme. Peenemaid rumme segatakse mitu korda. Vaadis küpsev alkohol on kangem kui valmisprodukt, seepärast lahjendatakse see destilleeritud veega sobiva kanguseni. Enne joogi lõplikku villimist filtreeritakse seda (üks

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

MAAKONDADE TÖÖ

A Patkuli vaateplatvorm-on osake Tallinna iidseimast piirkonnast. Vaateplatvormilt avaneb muinasjutuline vaade linnamüürile ja sellel troonivale Stenbocki majale, Tallinna tornidele ning sadamale. Tallinna Vanalinna söögikohad. Eesti kööki pakkuvad kohad: Restoran Kaerajaan- on moodne versioon kohalikest traditsioonidest.Tantsule viitav nimi, toit ja kujunduselemendid on kõik mõjutatud Eesti kultuuripärandist. Tule Estonia restoran- pakutakse traditsioonilisi vanade eesti retseptide järgi valmistatud roogasid. Teisi kööke pakkuvad kohad: Tai restoran NOK NOK- menüü ja atmosfäär esindavad autentset Tai kööki. Restoranis valmistatakse ja serveeritakse kõige ehedamaid Tai roogasid. Restoran Gloria- prantsuse köögi lipulaev eestis, pakkudes Põhjamaise kulinaaria põhimõtetele tuginedes parimale kohalikule toorainele ning eelistades just seda, mida käesoleval aastaajal peenralt ja metsast leiab.

Turism → Turism
1 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eesti kulinaaria ajalugu

sealiha.On huvitav märkida, et erinevalt teistest Baltimaadest kasutati Eestis ka küüslauku. Muidugi erines vana ja erilisi traditsioone omava Tallinna köök teiste Eesti regioonide köökidest. Esmajärjekorras seepärast, et Tallinn oli Hansalinn. Laevadega tuli mitte ainult kaup, vaid ka uued kombed ja tundmatud toidud.Näiteks ilmus martsipan Eestisse tunduvalt varem kui Lätisse või Leetu.On huvitav, et tänapäeval tegeletakse Eestis sajanditaguste retseptide otsimisega ja on restorane, mis üksteise võidu pakuvad kõige vanemaid Tallinna roogi. XIX sajandi lõpul ja XX sajandi alguses hakkasid eesti külas levima uued toidud, mida varem oli valmistatud ainult linnades ja mõisates. Ilmusid esimesed laialdasemaks kasutamiseks määratud kokaraamatud. Korraldati lühemaajalisi majapidamiskursusi, küladesse ilmusid suuremate oskuste ja vilumustega kokad, kelle hooleks jäi toiduvalmistamine tähtsamate sündmuste puhul

Kategooriata →
11 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Arvutid meditsiinis

................................. .................. .................... Arvutid meditsiinis Referaat Juhendaja: õpetaja .......... SISUKORD SISSEJUHATUS Tänapäeval kasutatakse infotehnoloogiat väga erinevates eluvaldkondades. Paljude seadmete oluliseks osaks on arvuti. Reeglina on infotehnoloogia kasutamine mõjunud positiivselt konkreetse töövõi teenuse kvaliteedile ja kiirusele. Muidugi ilmneb vahel ka teatud negatiivseid näiteid, tavaliselt on need seotud arvutite ajutiste riketega ning ei ole põhimõttelise tähtsusega. Vahel võib olla tegemist ka asjaoluga, et näiteks andmete sisestamine arvutisse võtab rohkem aega, kui nende paberile märkimine, kuid andmete hilisem analüüsimine arvuti abil on muidugi oluliselt efektiivsem. Loomulikult on ebameeldiv, kui sularahaautomaat ei tööta, aga Teil on kiiresti sularaha vaja, dokumentide vormistamine venib, ...

Elektroonika → Elektriahelad ja elektroonika...
16 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Värvusõpetus

Et saada täpset värvitooni remontvärvmiseks on tüüpiliselt autotootja saatnud uutest värvitoonidest värvistandardi peamistele autovärvitootjatele maailmas. Autovärvisüsteemide tootjad saavad kõigepealt uurida saadud standardit elektronmikroskoobi all, et teada saada värvitooni täpne koostis ning kasutatud efekt-pigmentide suurus ja omadused. Kasutades paljude erinevate mõõteriistade andmeid, genereeritakse spetsiaalsete tarkvarade ning arvutitega võimalikud retseptide variandid ning nende järgi valmistatakse värvisegu. Saadud värvidega tehakse näidised, mille tegemiseks kasutatakse automaatset pihustamisrobotit, et vältida tehnilisi erinevusi pihustiotsikute kauguses, liikumiskiirustes ja ülekattes. Pihustamistingimused ehk kaugus objektist, kiirus, temperatuur ja õhuniiskus on kõik täpselt üle kontrollitud ning näidised kuivatatakse spetsiaalses kuivatusambrites. Kokkuvõte

Muu → Ainetöö
9 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Äriplaan

ÄRIPLAAN Toomas Kelo Uku Eller Alfred Kosljak Tallinn 2013 1. Äriplaani kokkuvõte Meie idee on luua ettevõte, mis erineb kõigist teistest küpsetuskodadest, andes kliendile rohkem kui lihtsalt sooja saiakest kohvi või tee kõrvale. Tahame anda edasi tõetruud kogemust keskaegsest pagarikojast, alustades töövahenditest ning lõpetades retseptidega. Suur osa selle kogemuse edasiandmisel on meie rendipind Tallinna vanalinnas, Raekoja platsi läheduses. Sellele lisame antiikse moega mööbli, ajaloohõngulised söögid ning joogid ja õhtused live- muusikud - see kõik tekitab kliendis tunde, nagu ta oleks ajas tagasi rännanud. Oma missiooniks oleme seadnud kasvada usaldusväärseks ning kliendisõbralikuks ettevõtteks ja koguda tuntust nii kodu- kui ka välismaiste klientide hulgas. Meie visiooniks on luua keskajale iseloomulik atmosfäär, kus kehtib ütlus "klient on kuningas". Oma toodangu valmistamisel kasutame vaid keskajale omaseid söögite...

Majandus → Ettevõtlus
74 allalaadimist
thumbnail
5
pdf

Rahvastik

Epideemiad, näljahäda kaaslased tulenesid eelkõige söögiks kõlbmatu toidu manustamisest. Kõige silmatorkavam neist on tungalteramürgistus mis ilmus Euroopasse 10nda sajandi lõpus ja levis rukki tungalterades. Tähelepanuväärne on ka fakt et tol ajal muidugi ei teatud haigustest suurt midagi ja epideemiaid ja haigusi nimetati "pühaks tuleks" mis sõi inimesi, või viidati neile muu hüüdnimega. Halb toitumine ja vilets meditsiin mis osanud valida vananaiste retseptide ja elukaugete teooriate vahel, tekitas hirmäratavaid füüsilisi hädasid ja arengumaa tasemel suremuse. Mõistagi oli eluiga ääretult lühike ja tõenäoliselt ei ületanud keskaja Euroopas 30 aastat. Haigused mõjutasid enamus ühiskonna kihte, kuid just vaeste klass, keda feodaalne eskpluateerimine sundis elama toitumispiiri äärel, kannatasid nende all kõige rohkem. Loetelu keskaegsetest haigustest: pidalitõbi, mädanik, gangreen, sügelised, haavandid, kasvajad, ekseem, roos

Geograafia → Geograafia
2 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Eesti kaubamärgid

USA villimistehnoloogia tagab joogivee kõrge kvaliteedi. Ühekordsete korkide kasutamine garanteerib toote autentsuse ning tagab SAKU LÄTE vee pikaajalise säilimise. Vesi võib säilida kvaliteeti kaotamata kuni 6 kuud. (Saku Läte koduleht: http://www.sakulate.ee/) 4 KAUBAMÄRK LEIBUR Leibur on Eesti lemmikleibade küpsetaja aastast 1762. Juba 247 aastat on Leibur teinud leiba kohalike traditsioonide ja retseptide järgi Eesti tarbija toidulauale. 1762 ­ novembris ostis värske linnakodanik Julius Valentin Jaesch Tallinna vanalinna krundi koos kahekorruselise kivimajaga ja asutas sinna pagaritöökoja. 1914 ­ tootmisel hakati kasutama elektrit. 1962 ­ moodustati Tallinna Leivakombinaat. 1976 ­ liideti neli tehast ja viis tootmisüksust, võeti kasutusele nimi Leibur. 2007 ­ tähistati Leiburi 245. sünnipäeva. 4.1 Tooted

Majandus → Kaubandus ökonoomika
82 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Horvaatia

söögikord päeva jooksul on aga lõuna - eelroana süüakse vürtsikat juurvilja- või kalasuppi ja salatit, põhiroaks on erinevad lihatoidud. Liharoad serveeritakse tavaliselt sibula, friikartulite või köögiviljadega. Magustoiduks pakutakse erinevaid imemaitsvaid küpsetisi nagu struudel ning erinevad juustu- ja pähklikoogid. Tänapäeval levivad Horvaatias aktiivselt ammu unustatud iidsed kulinaarsed traditsioonid, vanade retseptide alusel korraldatakse hulgaliselt kulinaarkunsti festivale, eriti julgustatakse kohaliku köögi spetsialiste-eksperte. Tõeliste restoranide omanikud, selleks, et oma asutust teise kiirrestoranide seast esile tuua, uhkusega nimetavad oma asutusi restoran sporogriz ja sõnadega konoba või rakke kutsutakse suupisterestorane või veinikeldreid. Seal on tavaks pakkuda lihtsat ja kaloririkast toitu, sealhulgas ka grillitud kala. Horvaatias on laialt

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
22
doc

E-tervis

miljonit eurot, kuigi esialgu oli plaanitud 2,8 miljonit.7 8 Süsteem sai alguse neljast projektist. Need on digiretsept, digilugu, digiregistratuur ja digipilt. Digiretsept loodi Eesti Haigekassa poolt, ülejäänud Eesti E-tervise Sihtasutuse poolt. Digiretsept on elektrooniline ravimiretsept, mis väljastatakse patsiendile arsti poolt. Digiretsepti ei trükita paberile, vaid saadetakse retseptikeskusesse läbi arsti arvuti. Retseptikeskus on retseptide väljakirjutamiseks ning töötlemiseks loodud elektrooniline andmekogu. Apteeker väljastab digiretsepti alusel ravimi patsiendi isikukoodi alusel. Lisaks on võimalik väljastada ka digitaalset meditsiiniseadme kaarti. Meditsiiniseadme kaart on arvutis koostatud digitaalne kaart, kus on kirjas patsiendi vajalik meditsiiniseadme nimetus ja perioodis hüvitatud maksimaalne kogus.9 10 Digiretsepti on 3 liiki, mida patsiendil on võimalik ravimi väljaostu õigustega piirata:

Meditsiin → Terviseõpetus
21 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Praktika aruanne, Valga Selver

Selveri kauplused asuvad liikluse sõlmpunktis ja võimaldavad seetõttu kliendile kiiret ja mugavat poeskäiku. Selveri eripäraks on oma Selveri Köök, mis pakub laias valikus maitsvaid ja uudseid salateid, kulinaaria- ja pagaritooteid. Lisaks on Selveril juba suur hulk oma kaubamärki kandvaid tooteid, mis on valmistatud spetsiaalselt Selverile. Kõik omatooted on tervislikud, sõbralikud ja silmatorkava kujunduse ning hea hinnaga. Iga nädal saavad Selveri kliendid valmistada Selveri retseptide järgi isuäratavaid toite ja koguda neid kauplustest Selveri retseptikaaante vahele. Selveril on kasutusel ka kinkekaardid, mida on hea sünnipäevaks ja muudeks tähtpäevadeks oma sõpradele ja tuttavatele kinkida. Selveris töötab üle Eesti kokku ca 2400 inimest. Oma igapäevases töös lähtutakse järgmisteks põhiväärtustest: ausus, asjatundlikkus, koostöö, hoolivus, pühendumus.

Majandus → Müügitöö alused
271 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Morfoloogia, lühike ülivõrre, käändevormide seosed, paronüüm

Need sõnad polnud määratud rahandusministeeriumi pitser sinule määratlema defineerima. Täpselt retsept arstitäht; segu koostise ja määratletud mõiste. Määratlus (= valmistamise kirjeldus. Arst kirjutas definitsioon) retsepti. Joogi-, toiduretsept. Retseptiravim retseptuur farmakoloogias: ravimite ohjama ohjadest juhtima; tööd vm otseselt valmistamine ja väljastamine retseptide korraldama, tippjuhtimisega võrreldes järgi; vastav õpetus madalamal astmel juhtima. Ohjab hobust. On kaua osakonda ohjanud. seade (seade) seadmine; see, mis on Kriisiohjamine seatud; muusikas arranzeering. Sihi-, sisse-, ülesseade. Hääle-, orkestri-, lilleseade seade (seadme) omavahel ühendatud seadiste või plokkide kogum

Eesti keel → Eesti keel
59 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Sissejuhatus psüühikasse

Teiselt poolt osutab ta ühele elemendile selles kogumis, konkreetsetele pusle-lahendustele, mis, kasutatuna kui mudelid või näited, võivad asendada selgelt väljendatud ülejäänud normaalse teaduse puslede lahendamise reegleid (Kuhn, 1969, p. 175). Lühidalt: -- Laias mõttes on paradigma teaduse maailmavaade: mis on maailma ja asjade olemus ja kuidas seda maailma saab (või ei saa) teaduslikult uurida. -- Kitsas mõttes on paradigma teaduse metoodiline kokaraamat, mille retseptide üle teadlased pead ei murra. Kokaraamatus paraku ei ole retsepte uut tüüpi puslede lahendamiseks ega ka uut tüüpi küsimuste avastamiseks. Kolm psühholoogia paradigma 1. Põhivoolu psühholoogia: sündmuste-vaheliste põhjus-tagajärg seoste otsimine - Põhjuslikkuse teooria: sündmused saab järjestada põhjus-tagajärg seoste ahelateks. - Teaduslik seletus on tagajärgi esilekutsuvate põhjuste avastamine. - Meetod: kvantitatiivne. Uuritavat nähtust kirjeldatakse variaablitena;

Psühholoogia → Psühholoogia
67 allalaadimist
thumbnail
43
pdf

Pärm

27 Plaatide ja vormide ettevalmistamine küpsetamiseks · Uued plaadid ja vormid põletatakse ahjus kuivalt, siis määritakse toiduõliga ja põletatakse seni, kuni nad võtavad pinnale läike. · Küpsetusplaadid, alused ja vormid puhastatakse pärast küpsenud toodete väljavõtmist. Leotatakse ja pestakse harjadega kuuma veega puhtaks, kuivatatakse ja määritakse rasvainega · Retseptide kogumikus on antud rasvainekulu plaatide määrimisel 25 g 10 kg valmistoodangu kohta. · Plaatide ja vormide puhastamiseks peab olema ventileeritud ruum. 28 Pärmitaignast toodete küpsetamine Pärmitaignas toimuvad küpsemisel suured muudatused, tooted saavad eriti hea maitse ja lõhna, muutuvad isu äratavaks. Moodustub tihe pruun koorik. Ahju asetatava taignatüki temp keskmiselt 30 -32°C, küpsetuskambri temp 220 - 280°C.

Toit → Toitumisõpetus
53 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Eesti kaubamärgid

kodumaist ja usaldusväärset kaupa. Wõro tooted on keskmises hinnaklassis ja 4 esindatud kõigis suuremates jaekettides. Wõro sloganiks on "Oma ja Hää", mis rõhutab Wõro toodete naturaalsust, maalähedust ning traditsioonilist tootmist lepapuusuitsu baasil. (Wõro koduleht: http://woro.atria.ee/index.php?page=99& ) 4. LEIBUR Juba 247 aastat on Leibur teinud leiba kohalike traditsioonide ja retseptide järgi eesti tarbija toidulauale. Esimest korda mainitakse Tallinna pagarmeistreid juba 1312. aastal seoses tsunftide tekkimisega. Samal ajal viitavad erinevad ajalooallikad, et pagarid tegutsesid vanas Tallinnas juba paarkümmend aastat varemgi. Teada on, et 1660. aastal küpsetasid linnas leiba ja saia 14 pagarit, kel oli oma majas nii töökoda kui ka pood. Tööstusliku leivatootmise alguseks Eestis loetakse 2. novembrit 1762. aastal. See kuupäev on ka Leiburi sünnipäev. 1957

Majandus → Kaubandus ökonoomika
142 allalaadimist
thumbnail
14
odt

EESTI TOIT

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS MTE-14 Kuldar Pajula EESTI TOIT Referaat Uuemõisa 2014 Sisukord SISSEJUHATUS.........................................................................................................................3 EESTI TOIDUKULTUUR..........................................................................................................4 MIS ON EESTI TOIT?...............................................................................................................5 MUISTSED KOMBED..............................................................................................................7 TOIDULAUD TÄNAPÄEVAL..................................................................................................8 TÜÜPILISED EESTI TOOTED.................................................................................................9 EESTI TOIDUD...........

Toit → Rahvusköögid
19 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3. TSITRUSED......................................................................................................................... 11 4. LUUVILJALISED....................

Toit → Toitumisõpetus
61 allalaadimist
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3. TSITRUSED......................................................................................................................... 11 4. LUUVILJALISED....................

Eesti keel → Eesti keel
18 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Meditsiini ajalugu konspekt

Kõrged hügieeninõuded tänu religioonile vasknõud (igapäevane pesu), riiete igapäevane pesu. Toimunud ajuoperatsioonid. Meditsiinilised teadmised suuliselt isalt pojale. Arstid pidid vastutama oma tegude eest ­ surmanuhtlus. Egiptus mõjutanud Kreeka ja Araabia meditsiini. *ravi ainult ülikutel ja rikastel. Sumerid Mesopotaamia alal. Kultuuridest vanim. 4-2 aasta tuhat. Meditsiin tekkis templite ümber. Teated kiilkirjas savitahvlitel. Retseptide kogum: 1) mähised (8 retsepti) 2) seespidine ravi (3 retsepti) 3)välispidine ravi (4 retsepti). Sumeri arstid kasutasid ravimtaimi: sinep, nulg, mänd, tüümian, ploomid, pirnid, viigipuumarjad, nafta, looduslik asfalt, sool, piim, kilpkonnad, meremao organid. *Tähelepanek: ei kasutatud loitse, mana. Babüloonlased Savitahvlid, lisanduvad jumalad. *Ea ­ arstiteaduse soosija *Istar ­ haigustest parandaja.

Meditsiin → Meditsiini ajalugu
100 allalaadimist
thumbnail
20
doc

VEINITURISM

veini tootmisega eraaktsiaseltsis Valtu Vein, mis moodustati 1993.a. Põhiliselt turundusprobleemide tõttu langes tehase toodang aastaks 1997 kriitilise piirini - 110 tonni veini aastas. Toodeti kuut veini: Kõuts, Merevaik, Nova Stella, Punane, Rubiin ja Valtu. 1998. aasta sügisel sai Valtu veinitehase omanikuks AS Tallinna Karastusjoogid. Lahenesid turustusprobleemid ja algas tehase rekonstrueerimine. Otsingute ja uute retseptide katsetamise tulemusena on tunduvalt laienenud veinide sortiment. Senistele magusatele veinidele on lisandunud poolkuivad puuvilja- marjaveinid. Aastaringselt jätkub ostjaid hõõgveinile 1999. aastal alustati tehases lisaks puuvilja-marjaveinidele ka viina tootmisega. Kõik kaubamärgid, millega tehases tooteid tähistatakse, kuuluvad emafirma AS Tallinna Karastusjoogid intellektuaalse omandi hulka (AS Tallinna Karastusjoogid 2007). 3. VEINITURISM PRANTSUSMAAL

Turism → Turismi -ja hotelli...
60 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Kaubamärgid

Saku Originaal on maheda maitse ja meeldiva aroomiga hele kvaliteetõlu,mis on pruulitud veest,valitud linnastest ja humalast Saku oma pärmiga.Tänu vähesele alkoholisisaldusele ning süsihappegaasiga rikastatusele kustutab õlu hästi janu ja tõstab toonust.Õlu sisaldab märgatavas koguses b-grupi vitamiine. Antud toodet hakati valmistama 1993.a mis on jätkuvalt populaarseim kodumaine üllemark. 1.6 Kalev võs 2006.a sai Kalevil täis kakssada aastat päevast ,mil alustati kohalike retseptide järgi kondiitritoodete valmistamist. Kalevi maiustused jagunevad mitmesse tooterühma. Olen ise alati eelistanud kodumaiseid maiustusi ,kuna nende kvaliteet ja ainete sisaldus on välismaistega võrrelde tervislikumad. Kalevil tuli sellel aastal turule uus toode "Draakin Gummy".Lastele väga maitsev ,kui suureks pettumuseks on antud toode toodetud Tsehhis. 2.1;2.2 Orto Pärast asutamist 1932. aastal Eesti Vabariigi pealinnas Tallinnas oli "Orto" ülesandeks

Majandus → Kaubandus ökonoomika
108 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun