Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kuumuta" - 172 õppematerjali

thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste tomatipüree 40g 40g tabasco, veiniäädika ja teiste maitseainetega. roheline paprika 19g 15g 8. Lase kaste keema ja serveeri friteeritud punane paprika 19g 15g krabipulkadega.

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Rahvuslikud supid

Maitsesta või ja soola või suhkruga. Serveeri õhtu-ja hommikusöögiks. Seljanka(Venemaa) Valmistusained 2 tk Suuremat sibulat 2 sl Õli 200 g Looma-või sealiha 150 g Suitsuvorst 100 g Kanaliha 1 l Vesi 2 tk Lihapuljongikuubik 1 purk Purustatud toamateid 1,5 sl Nisujahu 8 tk Must oliiv 3 tk Hapu või marineeritud kurk 1 dl Kurgimarinaad 1 leht Loorber 5 tera Must pipar veidi Aedtilli 0,5 tl Tüümiani 3 küünt Küüslauku Sool 0,5 tl Paprika Valmistusviis Haki sibulad ja kuumuta paksupõhjalises potis õlis. Lisa tükeldatud lihad ja vorst. Kuumuta 10 min segades, siis lisa keev vesi, puljongikuubikud, loorberileht ja pipraterad. Hauta kaane all 15-20 min. Sega purustatud tomatid jahuga ja kuumuta eraldi väikeses kastrulis paar minutit. Lisa supile koos tükeldatud kurgi ja ülejäänud ainetega. Hauta veel 5 min, siis tõsta pliidilt, kata kaanega ja lase 5 min maitsestuda. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. Oasupp singiga(Rootsi) Valmistusained

Toit → Kokandus
54 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Trühvlite valmistamine

Rafaello Koostis: 100 g võid 200 g suhkruga kondenspiima 100 g kookoshelbeid 100 g toasooja maitsestamata toorjuustu 1 sl mett 50 g vahvlilehti (2 suurt vahvlit) 50 g mandleid Veeretamiseks: 50 g kookoshelbeid Valmistamine: Kuumuta potis võitükke ja kondenspiima, kuni või on sulanud. Lisa 100 g kookoshelbeid, sega hoolikalt ja kuumuta segu paar minutit. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Sega omavahel hoolikalt toorjuust ja mesi. Järgnev tevuskäik on ka piltidelt näha. Lisasin igaks juhuks ka kasutatud vahvlite (oo, nostalgia!) pildi, sest igasugu vahvlilisi on poes mitut-setut sorti. Haki vahvlid peeneks puruks. Sega jahtunud segu mee-toorjuustu ja vahvlipuruga. Tõsta trühvlimass mõneks tunniks või üleöö külmkappi seisma, et ta taheneks. Tavalised Trühvlid Koostis: 1 osa 48%list rõõska koort

Toit → Kokandus
12 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka üleminekueksam

Tehnoloogilised kaardid Eelroog Maitseained kantakse sisseostmisel ettevõtte kuludesse ja kaetakse juurdehindluse arvelt. Koka üleminekueksam Valmistamine Koka üleminekueksam Pearoog Maitseained kantakse sisseostmisel ettevõtte kuludesse ja kaetakse juurdehindluse arvelt. Valmistamine Koka üleminekueksam 1. Puhasta veisemaks soontest ja kelmetest ning ribasta 2. Koori ja haki sibul 3. Kuumuta potis õli ja passeeri sibul 4. Seejärel lisa maks 5. Pruunista ning hauta kuni maks on küps 6. Maitsesta soola ja pipraga 7. Lisa tomatipüree ja kuumuta 8. Valmista veest ja puljongikontsentraadist puljong 9. Kuumuta potis õli ja lisa sinna nisujahu 10. Kuumuta kuni segu võtab pruunika värvuse 11. Seejärel lisa pidevalt vispliga segades puljong 12. Vala kaste maksa peale, sega läbi ja maitsesta lõplikult 13. Koori kartul ja aseta külma veega keema, aeg-ajalt eemalda vahtu 14

Toit → Toiduvalmistamine
56 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Prae kalkulatsioon

Puista juustu ka liha peale. 3. Küpseta ahjus. Riis: 1. Pane vesi potti ning aja keema. 2. keevasse vette lisa riis ja keeda kuni riis on pehme. 3. kurna potist vesi välja. Köögiviljad 1.Pese ja koori porgandid, lõika ära roheline ots ning seejärel lõika porgand ratasteks. 2. Pese ja puhasta aedoad niitidest, lõika otsad ära. 3. Keevasse vette lisa kõigepealt porgand. Mõne minuti pärast ka oad. Keeda kuni need on pehmed. Kaste 1. 1. Kuumuta või, lisa sellele nisujahu ja kuumuta (värvus ei tohi muutuda). 2. keevasse vette lisa riis ja keeda kuni riis on pehme. 3. kurna potist vesi välja. Köögiviljad 1.Pese ja koori porgandid, lõika ära roheline ots ning seejärel lõika porgand ratasteks. 2. Pese ja puhasta aedoad niitidest, lõika otsad ära. 3. Keevasse vette lisa kõigepealt porgand. Mõne minuti pärast ka oad. Keeda kuni need on pehmed. Kaste 1. 1. Kuumuta või, lisa sellele nisujahu ja kuumuta (värvus ei tohi muutuda)

Toit → Kalkulatsioon
157 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Köögiviljalisandid

8 küünt Küüslauk 6 tk Tomat 1 dl Oliiviõli 1 peotäis Basiilik (värske, hakitud) 1 peotäis Petersell (värkse, hakitud) 6 - 10 oksa Tüümian Sool Must pipar Lõika baklazaan, suvikõrvits ja paprika 3 cm tükkideks. Haki sibul ja küüslauk ning tükelda tomat veerandikeks. Puista baklazaani- ja suvikõrvitsatükid soolaga üle ning lase pool tundi seista. Kuivata eralduv mahl paberrätiga. Kuumuta 2 sl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel, lisa sibulad ning hauta 15 minutit. Ära kõrbema lase. Tõsta kaussi. Pane samale pannile 2 sl õli ja hauta baklazaani 15­20 minutit. Eemalda pannilt ning aseta suurde haudepotti. Puista peale õhuke kiht praetud sibulaid. Kuumuta 2 sl õli ning pane suvikõrvits 10 minutiks kuumusesse mõnulema. Aseta kolmanda kihina potti. Puista peale jälle sibulaid. Järgmises 2 sl õlis kuumuta paprikat kerge pruunistumiseni ehk siis 15 minutit

Toit → Toiduvalmistamine
11 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Browniede retsept

Brownied (shokolaadikoogikesed) purgis 3dl (natuke vähem)=155g jahu + 1tl vaniljesuhkrut 1tl küpsetuspulbrit 1tl soola 1 1/4dl kakaod 4,5dl suhkrut (ise lisasin veel shokolaaditükke, kusagil 30-40g, suhkrukihi sisse või enne pähklikihti) 60g hakitud pekaan- või kreekapähkleid 1. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur. Pane ained antud järjekorras kihiti liitrisesse* purki (NB. pühi peale kakao purkipanekut see seestpoolt kakaotolmust puhtaks, et teised kihid näha jääks või pane kakao purki läbi paberist keeratud torbiku). (Mina tegin kõiki kihte topelt, jääb ilusam..korraga siis panin kõiki aineid pool kogust ja teise poole teiseks kihiks) 2. Lisa silt antud tekstiga: Brownie-segu Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri ning riputa riivsaiaga üle 20x30cm vorm. Tühjenda purgi sisu suurde kaussi ja sega läbi. Lisa 175g sulatatud võid/margariini ja 4 muna. Sega ühtlaseks. Vala segu vormi ning küpseta 25-30minutit. Lase vormis ja...

Toit → Kokandus
19 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Liharoad

o Riisi. o Makarone. o Seeni. o Marineeritud salatid. o Toorsalatid. o Marineeritud õunad, ploomid. o Praeleem, maisitärklisega paksendatud kastmed, sinepikastmed. Liharullid:  Lõika portsjoni kaks 1,5 cm paksust lihaviilu, vasarda ovaalseks ning üks äär õhemaks ja maitsesta soola ja pipraga.  Tükelda peekon ja köögivili kuubikuteks või julienneks.  Kuumuta peekon pannil ja lisa köögivili.  Aseta täidis liha paksemale poolele ja rulli kokku. Kinnita tikuga või pane kinnituskoht allpool pannile (õliga määritud fooliumisse)  Küpseta ahjus 160o kombi programmi juures 30-45 min. või hauta kaane all. Klopsid:  Vasarda liha kile vahel andes ovaalse kuju, maitsesta pipraga.  Prae õlis keskmisel kuumisel pruunistatud küljele pane

Toit → Kokk
14 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kokanduse kursuse lõputöö

8.paneeri riivsaias 9.prae kuumas rasvas 170 C (keera teine pool ainult üks kord) 10.lõpus prae kaane all või pane ahju (et snitsel oleks täielikult valmis) 11.väljast hapukoorekastme ja soovitud lisandiga 12.serveeri temperatuuril üle 65 C juures 3 Valmistamis tehnoloogia: 1.passeri kuumas rasvas nisujahu 5-10 minutit 2.lisa puljong veidi madalamal temperatuuril kui passeering 3.lisa piim,keeda umbes 10 min. 4.lõpus lisa hapukoor, kuumuta keemisini 5.maitsesta lõplikult soola,jahvatatud valgepipra ja suhkruga Valmistamis tehnoloogia: 1.Pane kartul külma vette keema, koos soolaga.(sügisene tuleb panna külma vette ja kevadine sooja) 2.keedan kartulit umbes 30 minutid ja katsud noa otsaga kas on pehme. 3.kui on pehme siis kurnad ära. 4.Siis tambid kartuli ära. 5.Teen piima soojaks, sulatan või . 6.lisan piima ja või kartulipüreele ja siis segan, songin läbi ja proovin kartulipüree maitset, maitsestan lõpplikult.

Toit → Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

005 0.005 8 sool 0.000 0.000 0.000 9 loorberileht 0.000 0.000 0.000 10 valge pipar (tera) 0.000 0.000 0.000 11 või 82% kg 0.020 0.020 0.020 0.020 Kokku: 2.405 2.405 Valmistamine 1. Puhasta ja pese köögiviljad hoolikalt, nõruta, tükelda köögiviljad mirepoix- kuubikuteks 2. Kuumuta köögivilja võis kuni need pehmenevad, kuid ei ole pruunistunud. 3.Lisa kala söögikõlbulikud jäägid, külm vesi. 4. Keeda tasasel tulel umbes 20 minutit, regulaarselt vahtu riisudes. 5.Kurna puljong. 6. Maitsesta, jahuta või kasuta vastavalt vajadusele. Serveerimine: 1. Suppide, heledate kastmete valmistamiseks. TOIDU NIMETUS Gazpacho ehk külm tomatisupp portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 200

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kulinaaria õpiku kordamisküsimused

Eestipärane Maapirni- Maapirn, Koori ja haki Serveerida eelroa supp kukeseene mugulsibul, maapirnid ja sibul. eelsoojendatu sügis- - porrulauk, Haki porru ja d talvisesse püreesupp kukeseen, rõõsk puhastatud supitaldrikul menüüsse koor, piim, või, kukeseened. või vesi, Kuumuta maapirnid puljongitassis maitseained, ja kukeseened poti 65C juures. petersell põhjas võis läbi. Lisa Lisada sibul ja porru, jätka hakitud kuumutamist veel petersell umbes 5 minutit. Lisa

Toit → Toiduainete õpetus
15 allalaadimist
thumbnail
38
pptx

India köök

Poolita jalad 2 suurt kõva õuna liigese kohalt ning lõika fileed põigiti kaheks. 2 küüslauguküünt Aja õli suures hautamisnõus keskmisel 0,5 tl jahvatatud kaneeli kuumusel tuliseks, lisa peenestatud sibul, tükeldatud õun, noaga peenestatud 0,5 tl jahvatatud muskaati küüslauguküüned, kaneel ja muskaat. 2 tl karrit Kuumuta segades mõned minutid, seejärel lisa 2 tomatit kanatükid ja karri ning kuumuta veel 5 minutit, 1 purk kookospiima kanatükke üks kord keerates. Lisa kooritud 2 sl sidrunimahla tomatite tükeldatud viljaliha ja kookospiim ning 1 dl rõõska koort hauta kaane all 40 minutit. Lisa sidrunimahl ja koor ning lase siis ilma kaaneta ägedalt keeda,

Toit → Toit ja toitumine
10 allalaadimist
thumbnail
6
ppt

Eesti rahvustoidud

Keeda tasasel tulel, kuni liha kontide vett küljest lahti lööb. 5. Sool ja vürtsid lisa 1015 minutit enne keetmise lõpetamist. 6. Liha lõika terava noaga sobivateks tükkideks, sega kurnatud leemega ja kuumuta veel kord hetkeks keema. Maitsesta lõplikult. 7. Tõsta kaussidesse või vormidesse ja pane jahedasse hanguma. Serveeri kuumade keedetud kartulitega. Paku lisandiks kõrvitsasalatit ning sinepit ja mädarõigast.

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Hiina rahvusköögi esitlus

värskelt peenestatud musta pipart korral sojakastmega. soovi korral sojakastet Muna foojung Vaja on : Valmistamine Maitsesta muna soola ja pipraga ning klopi soovi korral sisse 3tk muna viie vürtsi segu. 3 sl Maapähkli või päevalilleõli Kuumuta suurel (wok)pannil 1 sl õli, vala muna pannile. Prae 4 vart hakitud sibulapealsed nagu omletti, lükatessegu äärtest lahti ja lastes vedelal munal 1küüs Purustatud küüslauk omleti alla voolata. 1 tk roheline paprika (hakitud, seemneteta) Prae, kuni muna on hüübinud. Lõika omlett õhukesteks ribadeks 120 g Oaidud

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Suurköögi seadmed

a. Chilli sin carne Tooraine Tooraine Valmistamine 100-le kg- des Paprika punane 2,0 Loputa paprika ja eemalda sellest seemned. Kartul kooritud 40 Tükelda kõik köögiviljad Mugulsibul kooritud 3,3 Kuumuta potis õli. Lisa tükeldatud Õli 1,0 aedvili ja keeda pidevalt segades umbes 5-6 minutit Küüslauk 0,5 Purusta küüslauk ja lisa see potti. Paprikapulber 0,1 Maitsesta paprikapulbriga. Puljongikuubik 15 tk

Toit → Köögiseadmed
4 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

mahlas Aseta tortiljad võitatud ahjuvormi, serv 1 purk terav tacokastet allpool. Vala üle ananassisalsaga ja riputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 1 tl soola 200°C juures 20 minutit. 0.5 tl musta pipart 6tk pehmet nisutortiljat 1 purk ananassisalsat 150 g riivjuustu Nachod Koostisained: Kuumuta pannil õli ning prae selles hakitud tsillipipar, küüslauguküüned ja 200 g nachotsipse sibul. Lisa hakkliha ja jätka 2 tl õli pruunistamist. Maitsesta tsillipulbri, soola, pipra ning tacomaitseainega. 2 punast kauna Tsillit Sega juurde tomatipasta. 4 küünt küüslauku Tõsta igale tsipsile 1 sl hakklihasegu ja

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kirsi-toorjuustutort

Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, tõsta ahjust välja ning jahuta vormis 30 minutit. Sega hapukoor suhkrutega, tõsta toorjuustutäidise peale ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Hoia torti vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmas Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis sulata need eelnevalt. Kompotikirsside puhul kurna need, kui jäta alles u. 1 dl vedelikku. Vala kirsid koos vedelikuga kastrulisse, külmutatud kirssidele lisa juurde suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel 10 minutit, lisa liköör või brändi, kuumuta veel hetk ning tõsta siis jahtuma. Tõsta kirsid tordile ja nirista peale kirsside keetmisel tekkinud siirup.

Toit → Retseptid
26 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Muna

omastab organism seda aga vaid osaliselt, tagajärjeks on kõhukinnisus. 8 Retseptid Hispaania kartuliomlett Hispaania kartuliomlett on tõeliselt mehine suutäis neile, kes on harjunud toeka hommikusöögiga. Roa valmimine võtab üsna palju aega, seega oleks kiirel hommikul mõistlik kasutada eelmisest päevast järele jäänud keedetud kartuleid. Kogus: 4 portsjonit Koori ja riivi kartulid. Kuumuta pannil õli ja lisa riivitud kartulid. Prae, kuni kartul on küps, kuid ära pruunista. Tõsta kartulid kaussi. Kalla õli pannilt klaasi ja puhasta pann majapidamispaberiga. Kalla 2 spl õli tagasi pannile ja kuumuta. Klopi munad lahti ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa kartulisegu. Kalla segu pannile. Prae 1 minut kõrgel kuumusel, seejärel vähenda kuumust ja küpseta läbi. Aseta suur praetaldrik pannile ja kummuta omlett taldrikule. Lisa pannile veel 2 spl õli ja libista omlett

Toit → Toiduained
12 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Sõir

külalistele pakkumiseks. Tervislik. Värske. Ilus. Valmistamine Vaja läheb: 1 l piima 500 g kohupiima 50 g võid 2 muna 1,5 tl soola Maitsevariant 1: 2 tl köömneid (eelnev pannil röstimine tugevdab köömnete maitset) Maitsevariant 2: u 3 spl hakitud ürte (peterselli, murulauku, salveid ja münti) ja 2 küünt purustatud küüslauku (maitseained on arvestatud 500 g kohupiima kohta, kui teed 2 väikest sõira, pane veidi vähem) Kuumuta piim keemiseni ja pudenda sinna sisse kohupiim. Hoia kuumana, aga ära keeda!, kuni potti tekib piima asemele valkjaskollane läbipaistev vedelik, mis on vadak. Selleks läheb aega vast mõni minut. Segada pole samal ajal tarvis. Nüüd vala kohupiim marliga vooderdatud sõelale ja lase seal nõrguda 15 min. Sulata potipõhjas või ja lisa kohupiim. Sega hoolikalt, kuni moodustub ühtlane mass. Nüüd lisa soolaga lahtiklopitud munad ja maitseained

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

8 dl aedvilja- või kanapuljongit soovi korral 3 oksakest värsket koriandrit 600 g külmutatud rohelisi herneid soovi korral 2 punti või peotäit spinatit 2,5 dl kookospiima serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned. Keeda 5 minutit ning tõsta potti ka spinat ja kookospiim. Kuumuta peaaegu keema ja võta pott tulelt. Püreesta supp ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri mõne rohelise herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga. pearoog Idamaine grillitud merikuradi saba Merikuradi saba 2 tk, ca 500-700 gr/tk Marinaadiks: Hakitud ingverijuurt 2 spl (30 ml) Kuivatatud chillihelbeid 2 tl (10 ml) Valget suhkrut 2 spl (30 gr) Küüslauguküüsi haktitult 5 tk Seesamiõli 1 spl (15 ml) Musta pipart jahvatatud 2 tl (10 ml) Oliiviiõli 2 spl (30 ml)

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

Kastme valmistamiseks läheb tarvis: 400 g seeni (šampinjonid) 3 sl jahu 3 sl rasvainet, nt rapsiõli 2 sibulat 5 dl liha- vōi seenepuljongit vōi piima pipart soola ürdisegu küüslauguga rohelist sibulat Valmistusviis Kuumuta rasvaine pannil ning lisa sinna hulka tükeldatud sibul. Prae 2-3 minutit, seejärel lisa pannile tükeldatud seened. Prae senikaua kuni seened on kulinaarselt valmis. Maitsesta soola ja küüslauguse ürdimaitseainega. Lisa sibula-seenesegu hulka nisujahu, kuumuta kergelt. Lisa vedelik ning lase kaste keema. Keeda madalal kuumusel 5 minutit. Serveeri koos kuumade kartulitega. Lasanje 250 g lasanjeplaate (nt Italpasta omi) Hakklihakaste: 500 g hakkliha 2 hakitud sibulat 1 riivitud porgand 1 kimp hakitud peterselli 400 g purustatud tomatit 1 puljongikuubik 2 dl vett soola ja musta pipart 1 tl punet Juustukaste: 50 g võid 60 g nisujahu (1 dl) 1 l piima soola ja musta pipart 100 g riivitud juustu (2 dl) Valmista hakklihakaste:

Toit → Toiduvalmistamine
7 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

1 jämedalt riivitud porgand 1 purk konservmaisi (lumekrabi) serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia 2,5–3 dl 35% koort 1 hakitud sibul 2 avokaadot 1 pea jääkapsast või Rooma salatit Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. soola-pipart ja murulauku 2 purustatud küüslauguküünt 1 mango 1 avokaado Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja oliiviõli

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
4
docx

KÖÖGIVILJATOIDUD

1 peotäis Basiilik (värske, hakitud) 1 peotäis Petersell (värkse, hakitud) 6 - 10 oksa Tüümian Sool Must pipar Valmistusaeg 60.. minutit. Lõika baklazaan, suvikõrvits ja paprika 3 cm tükkideks. Haki sibul ja küüslauk ning tükelda tomat veerandikeks. Puista baklazaani- ja suvikõrvitsatükid soolaga üle ning lase pool tundi seista. Kuivata eralduv mahl paberrätiga. Kuumuta 2 sl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel, lisa sibulad ning hauta 15 minutit. Ära kõrbema lase. Tõsta kaussi. Pane samale pannile 2 sl õli ja hauta baklazaani 15­20 minutit. Eemalda pannilt ning aseta suurde haudepotti. Puista peale õhuke kiht praetud sibulaid. Kuumuta 2 sl õli ning pane suvikõrvits 10 minutiks kuumusesse mõnulema. Aseta kolmanda kihina potti. Puista peale jälle sibulaid. Järgmises 2 sl õlis kuumuta paprikat kerge pruunistumiseni ehk siis 15 minutit

Toit → Toiduvalmistamine
20 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Kastmed

KASTMED Anniriida Arge MT-21 VALGE PÕHIKASTE e. besamell kaste Vaja läheb: § 2 hakitud sibulat § 30 g võid § 35 g nisujahu § 250 ml vasikalihapuljongit § 500 ml piima § Soola § valget pipart § värskelt riivitud muskaatpähklit Valmistus: Kuumuta pannil või ja hauta selles klaasjaks sibulad. Lisa jahu ja kuumuta pidevalt segades, kuni mass muutub helekollaseks. Lisa vasikalihapuljong ja piim. Liiguta kiiresti, et ei tekiks klimpe. Keeda nõrgal tulel 10 minutit, kuni kaste on omandanud soovitud paksuse. Kellele maitseb sibulateta võib kastme läbi sõela kurnata. Maitsestada soola, pipra ja muskaadiga. Kaste sobib kartulite, lillkapsa, brokkoli ja posheeritud munade juurde. Serveerida kohe peale valmistamist. HELE PÕHIKASTE Vaja läheb: § 3 sl. § jahu 3 sl. § või 5 dl. § külm hele puljong § sool § jahvatatud valge pipar VALMISTAMINE: Su...

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Kokkade lõputöö arvutiõpetuses

Pane vesi sool ja võiga keema Keeda nuudlipesad pehmeks Vesi kg 0,800 Puhasta porgand ja sibul, tükelda kuubikuteks Õli kg 0,050 Tükelda sink kuubikuteks, samuti oliivid Sibul kg 0,150 Pane tomatid korraks kuuma vette ja Porgand kg 0,130 eemalda nahk, tükelda tomatid Suitsusink kg 0,200 Kuumuta õli pannil, lisa porgand, sibul sink ­ Või kg 0,020 prae kergelt, lisa oliivid ja tomat ning Tomat kg 0,200 purustatud küüslauk Oliivid kg 0,020 Kuumuta veidi ja maitsesta Küüslauk kg 0,010 Aseta nuudlipesad taldrikule ja pane pesasse Maitseained kg valmistatud täidis Serveeri kuumalt maitserohelisega Järelroog: Banaanirattad sokolaadis

Informaatika → Arvutiõpetus
63 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Melba kaste

tuntud Peach Melba desserdi juurde (virsikud vaarikakastmega). Sobib ka jäätise, puuvilja, keekside ja muude kookide juurde. Kuulub Austraalia ja Uus-Meremaa rahvus kööki Repsept Koostis: 2 tk suurt hästi küpseid virsikuid 4 tk palli kvaliteetset vanilje- jäätist 1 dl 35% rõõska koort 30 g suhkrut 2 - 3 tk tilka vanilliekstrakti Melba kaste: 150 g suhkrut 150 g vaarikaid 3 sl vett Valmistamine: Esmalt valmista vaarikakaste: pane 50 g vaarikaid suhkru ja veega potti, kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel tulel 2 minutit. Eemalda pott tulelt ja lase umbes 10 minutit jahtuda. Püreesta keedetud vaarikad koos saadud siirupiga ja ülejäänud vaarikatega blenderis ühtlaseks ning kurna läbi tiheda sõela. Kui virsikud on täiesti küpsed, siis tuleb neid vaid blanseerida. Selleks kuumuta vesi keemiseni, pane virsikud potti ja keeda tasasel tulel 50-60 sekundit. Eemalda vahukulbiga ja kasta jääkülma vette. Eemalda virsikutelt koor, lõika noaga pooleks

Toit → Toitumise alused
5 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juurde jahu ning kannatlikult püüa vispeldades lahustada kõik jahutükid. Kui piim teises kausis on juba peaaegu keema tõusnud, nirista kaussi peene joana muna-piimasegu, pidevalt kloppides. Nüüd võid nõks kuumust juurde keerata ja endiselt pidevalt vispeldades kuumuta kuni segu pakseneb, umbes hapukoorelaadseks. Eelküpseta koogipõhja ahjus umbes 6-8 minutit ning seejärel vala keedukreem koogipõhjale. Peale laota õunad (näiteks ringiratast). Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Mõnusalt rabeda tainaga õunakook Tainas: 200 g võid 200 g hapukoort 350 g nisujahu noaotsatäis soola Täidis: 400 g viilutatud õunu 1 tl jahvatatud kaneeli maitse järgi suhkrut

Toit → Toiduained
5 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

India köök

Kala ja mereande on palju saada ning neid süüakse ohtrasti. Kanacurry 1 keskmine broiler 3 sl õli 2 sibulat 2 suurt kõva õuna 2 küüslauguküünt 0,5 tl jahvatatud kaneeli 0,5 tl jahvatatud muskaati 2 tl karrit 2 tomatit 1 purk kookospiima 2 sl sidrunimahla 1 dl rõõska koort Aja õli suures hautamisnõus keskmisel kuumusel tuliseks, lisa peenestatud sibul, tükeldatud õun, noaga peenestatud küüslauguküüned, kaneel ja muskaat. Kuumuta segades mõned minutid, lisa kanatükid ja karri ning kuumuta veel 5 minutit, kanatükke üks kord keerates. Lisa kooritud tomatite tükeldatud viljaliha ja kookospiim ning hauta kaane all 40 minutit. Lisa sidrunimahl ja koor ning lase siis ilma kaaneta ägedalt keeda.Maitsesta soolaga. Kedgeree 400 g kuumsuitsu-tursafileed või muud paksu valge lihaga kala 2 kotikest pruuni riisi 4 muna 1 sl karrit 1sl õli soola 1 tl jahvatatud paprikat

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Liim- ja jootliide

Jootmistööriistad – jootekolb, jootepliiats, gaasipõleti, jootejaam, joodiseimur, jootevedelik Jootmise tööetapid – detailide ja jootekolvi ettevalmistamine; jooteliite valmistamine, jooteliite puhastamine Jootekolvi ettevalmistus – detaili suurusele vastava võimsusega jootekolb, puhasta kolvi ots tagist, kuumuta 60C üle sulamistempi, kata kolviots räbustiga ja tinata kolb Jootmine – kanna jootekohale räbusti, Joodisega kaetud kolb aseta jootekohale ja kuumuta jootekohta seni, kuni joodis hakkab laiali valguma. Liiguta jootekolbi mööda jooteõmblust edasi ja lisa vajadusel joodist. Joodetavad detailid peavad olema liikumatult paigal, kuni joodise täieliku tardumiseni. Liigne joodis ei lisa jootekohale tugevust. Üleliigne joodis eemalda joodiseimuri või joodise eemalduslindiga. Erineva paksusega detaile jootes tuleb rohkem kuumutada paksemat detaili. Peale jootmist jootekoht jahutatakse, pestakse ja kuivatatakse. Ohutusnõuded

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Rahvuslikud toidud

kirsstomatid ja viilutatud küüslauk. Puista peale pune ja petersell, maitsesta soola ja pipraga. Raputa õhukese kihina peale riivsai ja nirista peale oliivõli. Küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni räim valmis ja riivsai kuldne ning krõbe. 3)Porgandikarask Koostis- ja maitseained: 200g Odrajahu 100 gNisujahu 1 tlKüpsetuspulber 1 tlSool 2 tkMuna 3 dlKeefir 1 spl Mesi 30 gVõi 200 gKooritud ja peeneks riivitud porgand 1 spl Köömned Valmistamine: Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri keeksi- või muu küpsetusvorm võiga ja puista üle peotäie odrajahuga. Sulata pannil või ja kuumuta riivitud porgandit keskmisel kuumusel, segades 5 minutit või kuni see on pehmenenud. Lase pisut jahtuda. Klopi munad lahti, lisa sool, keefir, mesi. Sega teises nõus jahud ja küpsetuspulber ning sõelu muna-keefirisegu hulka. Lisa porgand, köömned ning sega kõik läbi.

Toit → toiduainete sensoorse...
3 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

HIINA RAHVUSKÖÖK

Vaja on: 1. Hõõru broiler seest ja väljast soolaga, seejärel suhkruga. 1 keskmise suurusega broiler 2. Pane kana ahjuvormi, kalla üle sherriga. 3. Puista peale ingver ja kaneel ning kalla vormi põhja vett. 20 g riivitud ingverijuurt 4. Kata vorm fooliumiga ja pane kuumaveevanni. 1 tl kaneeli 5. Küpseta keskmiselt kuumas ahjus 80-90 minutit. 6. Kuumuta sügav wok-pann ja pane teelehed pannile. 2 dl kuiva sherrit 7. Kuumuta aeglasel tulel, kuni teelehtedest hakkab eralduma 1 dl vett kerget valget suitsu. 8. Pane küpsetatud broiler pannile, kata pann hoolikalt kinni ja 7 g rohelisi teelehti hoia broilerit 4-5 minutit suitsus. maapähkliõli 9. Prae broilerit õlis tugeval kuumusel 5 minutit, kuni broiler on

Toit → Kodundus
8 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Chilli con carne

mett, kaneeli, pimenti, safrani, siirupit, äädikat, veini (enamasti punane), õlut, viskit (Bourbon). Põhiretsept: 500 g hakkliha 1 tk Sibul 1 tk roheline paprika 1 purk purustatud tomatid 1 küüs küüslauk 25 g sokolaad (Bitter) 2 sl taco maitseainesegu 0.5 tl Cayenne'i pipar 1 tl sool 0.5 tl must pipar 1 purk valged oad tomatikastmes Valmistamise õpetus: · Kuumuta pann ja prae s e lle l hakkliha. · Kui hakkliha o n pruunis tunud, lis a hakitud s ibul. · Prae mõ ni minut ja lis a hakitud paprika, to matid ning hakitud küüs laug uküüs . · Kuumuta 5 minutit ja lis a s o ko laad, tac o maits e aine s e g u, Caye nne ´i pipar, s o o l ja mus t pipar. · Lõ puks s e g a juurde o ako ns e rv. · Hauta 15 minutit ning s e rve e ri. Serveerida võib riivitud juustuga, riisiga, purustatud soolaste kreekeritega, tortilladega,

Muu → Käsitöö
17 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

VENE KÖÖK

suurde potti soolaga maitsestatud vette keema. · 1 dl Riis Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need · 1 tk Sibul pehmenema hakkavad. Nõruta lehed ja lõika paksud · 300 g Hakkliha rootsukohad õhemaks. · 1 splÕli Keeda riis soolaga maitsestaud vees pehmeks. Kuumuta pannil õli ja prae seal hakitud sibul ning · 1 splSiirup hakkliha. Maitsesta soola, msuta pipra ja siirupiga. · 50g võid Sega juurde soovi korral hakitud till. · Aedtill Tõsta 1 spl täidist kapsalehele, tõsta küljed täidise · Sool peale kokku ja keera rulli. Valmistagi nii kõik rullid, aseta need võitatud ahjuvormi, kata võitükikestega, ·

Toit → Rahvusköök
21 allalaadimist
thumbnail
17
doc

2 käigulise toidukorra juhend

Serveerimise juures kirjelda täpselt kuidas sa kavatsed serveerida, kus mis asub, millega garneerid, milline temperatuur on serveerimisel Maitseained peavad olema kirjas, kuigi kogust ei saa märkida (liiga väike), hinnakalkulatsioonis kirjutatakse, kuidas maitseainete hind omahinnas kajastub Näide tehnoloogia kirjeldusest: Töökäik 1. Mise en Place... 2. Pese, koori ja puhasta köögiviljad, tomatil eralda kindlasti roheline kannaosa 3. Kuumuta poti põhjas kuumas rasvaines, sibul, tomatipasta ja küüslauk 4. Puista potti kanapuljongikuubik ja lisa kuum vesi 5. Lisa puljongile tükeldatud tomatid ja keeda läbi 6. Hõõru valmis supp läbi sõela, vajadusel püreeri veel saumikseriga 7. Lisa rõõsk koor, maitsesta pune, basiiliku, soolaga ja suhkruga 8. Kuumuta supp veelkord keemiseni Kaalikasupi valmistamine 1. Kuumuta kuumas rasvaines porru, ingver, lisa köögiviljakuubik ja kuum vesi 2

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Siga

Hoia edasi seda soojas. VAlmista tainas. Selleks klopi muna koos õli ja veega lahti. Lisa sool ja mõlemad jahud ning klopi edasi, saad ühtlase, ilma klimpideta taina. Kasta lihatükid tainasse, küpseta kuumas õlis kuldpruuniks ning nõruta majapidamsipaberil liigsest õlist. Kui kogu liha on praetud, lase kaste uuesti keema. Pane juurde köögiviljad ja ananassikuubikud ning keeda 23 minutit, nii et viljad jäävad al dente. Lisa lihatükid ja veega segatud maisitärklis. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Serveeri rooga kohe koos keedetud või aurutatud riisiga. Kogus Koostis ja maitseained 500 g Sealiha(taine tükk) 4 spl Sojakastet 2 tk Paprikat 1 tk Porgandit 400 g Ananassikuubikuid(Konserv) 1 spl Maisitärklist 4 spl Vett Tainas 0,75 dl Nisujahu 0,75 dl Maisitärklist 1 tk Munavalget 1 spl Rapsiõli 1 dl Vett (Leige) Sool

Põllumajandus → Loomakasvatus
7 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

30 äädika kasutamisvõimalust koduses majapidamises

Kui oled kord juba mõistnud selle kasulikkust, tahad seda ilmselt vaatide kaupa varuks hankida! 1. Aknad Valmista lahus ühest osast äädikast (5%) ja ühest osast soojast veest. Vala pihustisse ja piserda klaasile. Hõõru klaas pehme lapiga puhtaks, seejärel poleeri kortsutatud ajalehega. 2. Aurutriikraud ​Katlakivi eemaldamiseks aurutriikrauast sega võrdsetes kogustes äädikat (5%) ja destilleeritud vett ning täida sellega veemahuti. Kuumuta triikrauda 5 minutit, seejärel vajuta aurunuppu riidetüki kohal, et mahutist eralduks katlakivi. Kui triikraud on jahtunud, vala lahus välja. Loputa mahuti korralikult. 3. Deodorandiplekid Deodorandiplekkide eemaldamiseks värvilistelt riietelt hõõru neid äädikasse (5%) kastetud pehme lapiga ja pese nagu tavaliselt. 4. Kala Leota kala enne aurutamist, keetimist või küpsetamist pool tundi äädika (5%) lahuses. See ei lase lihal mureneda ning muudab selle suussulavaks ja magusaks.

Keemia → Keemia
1 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Kreemid ja magusad kastmed

2) Segatakse juurde retseptuuris ette nähtud toiduaineid. 3) Lisatakse ettevalmistatud zelatiin 1-le liitrile veele 20g zelatiini Sidrunikreem Sidrunikreem 2 Sidrunit 4dl vett 8spl suhkrut sidrunivee jaoks 200g suhkrut vahukoore jaoks vanilliini või vanillsuhkrut 30g zelatiini Sidrunikreemi valmistamine Kõigepealt tee valmis sidrunivesi.Koori sidrunid lõigates ära ainult õhukese kollase koore Pressi ka mahl välja,aja vesi kuumaks ja kuumuta selles sidrunikoored koos kaheksa supilusikatäie suhkru ja sidrunimahlaga Eemalda koored ja lase sidruniveel jahtuda. Paisuta zelatiin väheses vees ja sulata kuumaveevannis,lisa zelatiinsidruniveele ja lase seista. Vahusta koor ja sega kokku osaliselt tarretunud sidruniveega Mõlemad komponendid peavad kokkusegamisel olema samal temperatuuril. Enne laualeandmist lase paar tundi jahedas seista. Kakaokreem Kakaokreem. 4 dl piima. 6 dl koort 100g suhkrut 30g zelatiini

Toit → Kokandus
58 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Sufleede tooraineid, valmistamist ja kasutamise võimalusi

13. Kirjelda sufleede tooraineid, valmistamist ja kasutamise võimalusi. Piim, koor, nisujahu, rasvaine, munakollane, vahustatud munavalge. Lühidalt öeldes valmistatakse suflee paksust valgest põhikastmest (bechamellkaste), munarebudest ja vahustatud munavalgetest. Lisaks võib suflee koostisse kuuluda ka köögiviljad, sink, juust, linnuliha, kala ja kalatooted, maitsetaimed. Suflee jaoks valmistatakse tavapärasest paksema konsistentsiga kaste. Kuumuta või, lisa jahu, kuumuta korralikult läbi( jahuvärv ei tohi muutuda), lisa kuum piim lisadena, sega vispliga 8 tehes läbi ja keedad paksenemiseni. Peale kastme keemist tõsta see jahtuma. Kui on kiire, siis võid keeduanuma tõsta külma veega täidetud valamusse. Jahutamine on sellepärast tarvilik, et tainasse segatav muna kohe ,,ära ei küpseks".. Kui munad lüüa kohe kuuma kastme sisse, siis munade kerkimise võime väheneb tunduvalt.

Toit → toiduainete sensoorse...
6 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Võistlustöö kokanduses ( kalkulatsiooni tabel/roakaart )

Mai 2006 TOIDU NIMETUS Täidedud sealiharullid, ahjukatluligaja küpsetatud punase peediga. portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 4 Retsepti kaal Valmistamise kaal Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 4 bruto 4 neto 10 Sea välisfilee kg 0,125 0,113 0,500 0,450 Vürtsikas grillikaste 0,015 0,015 0,060 0,060 10 Hapu õun kg 0,050 0,045 0,200 0,180 Musti kivideta ploome kg 0,020 0,020 0,080 0,080 Praadimisõli ...

Toit → Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
20
pdf

Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü

Toitumisnõustaja ja treener LÕUNA-/ÕHTUSÖÖK Kana-aedviljavokk 350g kanafileed, tükelda 2 porgandit 1 suurem paprika ½ brokoli, õisikutena ½ lillkapsast, õisikutena 1 väike suvikõrvits Väike tšilli kaun (1-2 cm tükk) 2 küüslauguküünt Praadimisel palmi-/kookosrasva või võid Meresool, pipar Serveerimiseks salatilehed Joogiks: tomatimahl Valmistamine: haki tšilli, ja küüslauk väikesteks tükkideks. Kuumuta kana pannil kaane all rasvas ja lisa tšilli ja küüslauk. Pruunista kergelt ja eemalda pannilt. Lisa rasvainet ja pane pannile kõigepealt porgandi- ja selleriribad, sega. Paari minuti pärast lisa paprika. Lillkapsas ja brokoli, sega ja viimasena lisa suvikõrvits ja kana. Kuumuta veel pisut kaane all. Köögiviljad peaksid jääma pisut krõmpsud. Maitsesta pipra ja soolaga ning serveeri salatilehega. Lõhesupp köögiviljadega: 400 g lõhefileed (tee tükkideks) 2 sl oliivõli

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Eesti rahvustoidud

Porgandirattad võid eelnevalt kuival pannil Fifth level kergelt pruunistada. Sibulal lõika ära tipp ja kand. 4. Keeda tasasel tulel, kuni liha kontide küljest lahti lööb. 5. Sool ja vürtsid lisa 10-15 minutit enne keetmise lõpetamist. 6. Liha lõika terava noaga sobivateks tükkideks, sega kurnatud leemega ja kuumuta veel kord hetkeks keema. Maitsesta lõplikult. 7. Tõsta kaussidesse või vormidesse ja pane jahedasse hanguma. MULGIPUDER 1 kgkooritud kartulid 1 lvesi 100 g Odratang Click to edit Master text styles Sool Second level 1 tk suurem sibul 100 g läbikasvanud seapekk

Toit → Kokandus
87 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Prantsuse köök

Lõhn ja maitse: värske,aromaatne,tunda vaarika ja metsamarja lõhna ja maitset. Toidusoovitus: sobib linnulihaga, värskete salatitega ja juustuga. Nauditav vein piknikule ja koduaia grillipeole. Creme Brulee Valmistusained 6 munakollast 40 g suhkrut 500 ml rõõska koort 2 vanilje kauna Valmistusviis 1. Esmalt pane ahi sooja 170 °C juurde. Sega omavahel munakollased ja suhkur seni kuni suhkru kristallid on sulanud. 2. Kuumuta koor paksupõhjalises potis koos vaniljekaunadega. Kui koor on keema tõusnud lisa munakollase ja suhkru segu. Keera pliidil kuumus vaiksemaks ja sega intensiivselt nii, et munasegu ei läheks tükki. 3. Võta ja pane lusika selg kreemi sisse. Kui kreem katab lusika selja ilusti ühtlaselt ära on kreem valmis. 4. Jahuta kreem külmas jäävannis või külmikus, seda aeg-ajalt segades. 5. Vala ahjuvormi põhja sooja vett ja pane brülée vormid omakorda ahjuvormi. Kalla jahtunud

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
59 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Soome toidud

pruunistuda. Seejärel vähendage kuumust 120-130 kraadini ja laske pirukal küpseda 4-7 tundi sõltuvalt kalade suurusest. Enne temperatuuri vähendamist võib pirukale määrida sulavõid, mis annab pirukale kenama välimuse. Süüa võib pirukat nii soojalt kui külmalt. Kevadine riis 2 spl õli 1 sibul hakituna 3 dl pikateralist riisi 1 kanapuljongikuubik 8 dl vett 1 pakk herne, maisi ja paprika segu peterselli või basiilikat hakituna Kuumuta õli potis, lisa hakitud sibulad ja kuumuta klaasjaks. Lisa riis, vesi ja puljongikuubik. Keeda pea-aegu pehmeks ja lisa köögiviljad. Kuumuta ja kaunista peterselliga või basiilikaga Karjala pirukas Taigen: 3½ dl rukkijahu, ½ dl nisujahu, 2 dl vett, 1 teelusikas soola, 1 supilusikas õli Täidis: 2 dl pudruriisi, 1 l piima, 1 tl soola, 1 sl õli Taigen valmista jahedatest ainetest. Lisa külma vette jahu, soola ja õli, sega ühtlaseks massiks ja pane taigen seejärel külmkappi. Valmista tavaline riisipuder ja jahuta. Soojenda

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Pasta ja riisi põhimõtted

kodujuustud ja ricotta c. pastaroog põhiroana (ühe näite põhjal) Kodune pastaroog tomati -Parmesanikastmega (http://www.tallegg.ee/retseptid/_pohiroad/kodune-pastaroog- tomati-parmesanikastmega) 5. Nimeta mõningaid riisisorte. Basmati,Jasmiiniriis ,Valge riis,avorio riis,kiirkeeduriis 6. Riisi keetmise põhimõtted ja erisused (+ohud): Kuumuta laiapõhjalises potis veidi õli või võid, (soovi korral prae selles veidi hakitud sibulat). Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riisiterad on õliga kaetud ja kergelt kuldsed. Siis lisa keev vesi, mida võta mahuliselt umbes kaks korda rohkem kui riisi. Lisa ka umbes 1 tl soola 150 ml riisi kohta (või keeda riisi puljongis).Nüüd sega riisi ÜKS KORD. Kui liiga palju segada, siis riis laguneb ja eraldab tärklist, mis riisi "pudruks" teeb.Kata pott kaanega ja keera tuli hästi väikeseks. Ära kaant kergita, sest see alandab kuumust ja pikendab keetmisaega - ja mida kauem keeta, seda pudrusem riis

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Silepõrandakatted ja nende paigaldamine

Eeltöötlusega katete paigaldamisel järgi tootja juhendeid. Eriti tihendada toru ja katte vahelise kontakti saavutamiseks kasuta järgiproovitud segusid (nt silikoon või GeGe Seal). Kanna see aluspõranda ja vinüülkatte vahele. Katte paigaldamisel drenaaztoru ümber suru materjal vastu toru ja märgi ära selle keskpunkt. Lõik sisse torust umbes 25 mm võrra väiksema läbimõõduga ava. Alusta lõiget voltimiskohalt, nagu näidatud joonisel. Kuumuta vinüülkatet ja suru see üle toru. Üleliigne materjal lõika maja konksukujulise noa abil nii, et materjali serv toru ümber jääks sirgelt. Kuumuta materjali drenaaziavade ümbruses ja märgi ära selle asupaik drenaaziava rõngu abil. Seejärel lõika märgitud ala keskele väike ava. Kuumuta katet ja suru rõngas sisse kuni drenaazi ääreni. Kui kasutad katet ja suru rõngas sisse kuni drenaazi ääreni. Kui kasutad

Ehitus → Ehitusviimistlus
27 allalaadimist
thumbnail
9
docx

ARVESTUS- toiduvalmistamine

4. Kangid 5. Kuubikud väikesed BRUNOISE 6. Kuubikud suured MIREPOX 7. Halud 8. Erikujulised- tähekesed, lilled Sibul: 1. Rattad 2. Poolrattad 3. Ribad 4. Viilud 5. Halud 6. Ruudud 7. Hakitult 16. nimeta punkt haaval, kuidas valmistatakse kalapuljongit 1. Määri võiga puljongipoti põhi, lisa maitseköögiviljad, sellele aseta kala ja kalajäägid, kata pärgamendi või küpsetuspaberiga. 2. Pane pott madalale kuumusele ja kuumuta umbes 5 minutit kuni kala on võtnud pisut värvi. 3. Võta paber ära, lisa vein, aja keema, siis lisa vesi ja maitseained. 4. Aja uuesti keema, riisu vahtu, keeda madalal kuumusel 30-45 minutit. 5. Kurna läbi mitmekordse marli. 6. Jahuta kiiresti ja korralikult, säilita kaetuna külmkapis. 17. mis temperatuuril serveeritakse suppe? Prüeeritud-, piima- ja köögiviljasuppe 65 ­ 75 kraadi juures. Puljongeid 90 kraadi juures. Külmi suppe 6 ­ 8 kraadi juures. 18

Toit → toiduainete sensoorse...
18 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Toiduvalmistamine (Retsept)

Hommikune singi-paprika kolmnurkvõileivad Hommikusöök on arvestatud kahele sööjale. Kogused Koostis- ja maitseained 50 g Sink 50 g Riivjuust 0,5 tk Muna 1 sl Rõõsk koor 1 sl Ananassimahl 0,5 tk Punane paprika Hakitud petersell 0,5 tl Pitsamaitseaine 4 viilu Röstsai Kirjeldus: Mahlased singi-paprikakolmnurgad valmivad kiirelt. Ananassimahl lisab mahlakust ja värsket magusust. Sellised võileivad peaksid olema suupärased ka lastele, kuna meenutavad maitse poolest pitsat. Valmistamise viis: Kuumuta ahi 200 kraadini. Klopi muna kausis lahti. Lisa hakitud sink, juust, koor, mahl, hakitud paprika, petersell ja pitsamaitseaine. Kata 4 saiaviilu täidisega ja tõsta peale teised saiaviilud. Küpseta 10 minutit ja lõika kohe kolmnurkadeks. Serveeri koheselt. Head Isu.

Toit → Toitlustus
34 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Kohupiima-vaarika rull

Kohupiima-vaarikarull · Mis meil vaja on? · Rull: 4 muna 1 dl nisujahu 1 dl kartulijahu 2 dl suhkrut 1 tl küpsetuspulbrit Täidis: 400 g kohupiimapastat 2 dl (1 pakk) vahukoort 0,5 dl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut 3-5 dl vaarikaid Retsept Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka eelnevalt segatud kuivained (jahu,kartulijahu, küpsetuspulber) Määri tainas ahjuplaadile (küpsetuspaberiga kaetud) ja küpseta kuni 10 min, Kummuta biskviit teisele, suhkruga kaetud küpsetspaberile. Koori ahjus olnud paber ettevaatlikult maha. Keera tainas koos uue paberiga rulli ja jäta jahtuma. Täidise tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga ning sega kohupiima ja vaarikatega. Määri täidis jahtunud põhjale j...

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Koorene kartuli-sibulapada

mõnusaid talviseid lõhnu täis. Koostis neljale 1 kg kartuleid 1 suurem sibul 4 dl Farmi rööska koort (10%) 200 g Farmi köögi toorjuustu Valmistamine Soola, pipart Koori ja puhasta kartulid ning lõika seejärel toored kartulid viiludeks (mitte väga õhukesteks, aga ka mitte väga paksudeks). Lõika sibulad viiludeks. Aseta sibulaviilud ja kartulid segamini ahjuvormi. Raputa peale soola ja pipart ning sega kartuli sibulasegu läbi. Pane koor ja toorjuust potti ning kuumuta pliidil kuni toorjuust on sulanud. Lisa ahjuvormi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 45 minutit. Serveeri.

Keeled → Vene keel
1 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Singi-ananassi-sinihallitusjuustu plaadipirukas

500 g pärmilehttainast Kate: 300 g singikuubikuid (Nõo pitsakate) 0,5 väikest suvikõrvitsat 1 väike ananassikonserv 100 g sinihallitusjuustu 3 dl kohvikoort 2 muna Rulli lehttaigen veidi õhemaks, nii et saad sellega katta 30x40 cm ahjuvormi. Viiluta suvikõrvits ja lõika väikesteks tikkudeks. Nõruta ananass ja lõika vajadusel väiksemateks tükkideks. Puista ananassi, suvikõrvitsaja singitükid taignale. Kuumuta kohvikoor ja pudista sisse sinihallitusjuust. Tõsta pott pliidilt ja sega kuni juust on sulanud. Jahuta veidi ja klopi hulka munad. Vala kooresegu pirukale ja küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Lase mõni minut jahtuda ja lõika siis serveerimiseks paraja suurusega tükid.

Toit → Retseptid
24 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun