Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Milliseid meetodeid kasutatakse mahla selitamiseks?
  • Milliseid reagente kasutatakse mahlade selitamiseks?
  • Milliseid meetodeid kasutatakse kontsentreeritud mahlade tootmiseks?
  • Kuidas valmistatakse kupaazi kupaazisiirupit?
  • Mida tähendab deaereerimine ja milleks seda kasutatakse?
  • Millist toorainet kasutatakse karastusjookide tootmiseks?
  • Millistest seadmetest koosneb karastusjookide tootmisliin?
  • Millisel eesmärgil kasutatakse süsinkdioksiidi?
  • Millist toorainet kasutatakse kalja tootmiseks?
  • Millest mõdu valmistatakse?
  • Millist toorainet kasutatakse õlle tootmiseks?
  • Millistest seadmetest koosneb õlle tootmisliin?
  • Kuidas saadakse erineva tüüpi linnaseid?
  • Milleks kasutatakse ensüümlinnaseid karamell-linnaseid värvilinnaseid?
  • Mis on põhiline koostiskomponent?
  • Milliseid nõudeid esitatakse pruulimiseks kasutatavale veele?
  • Milleks kasutatakse humalaid?
  • Miks kasutatakse ainult emastaime?
  • Milliste kahte rühma jagatakse pärme?
  • Kuidas nad erinevad üksteisest?
  • Kuidas jahvatatakse linnaseid?
  • Milleks kasutatakse erinevaid meskimisrezime?
  • Milleks virret filtreeritakse?
  • Millest sõltub lisatava humala kogus?
  • Mida kasutatakse kuuma virde selitamiseks?
  • Kuidas töötab Whirlpool?
  • Kuidas virret jahutatakse?
  • Milleks virret aereeritakse?
  • Mis toimub käärimise aeroobses faasis?
  • Mis toimub laagerdamisel?
  • Millised kõrvalproduktid tekkivad käärimisel?
  • Milliseid filtreid kasutatakse õlle filtreerimiseks?
  • Milliseid filterpulbreid kasutatakse õlle filtreerimiseks?
  • Mis võib põhjustada probleeme õlle villimisel?
  • Millal toimub õlle pastöriseerimine?
  • Mis põhjustab õlle bioloogilist ebastabiilsust?
  • Mis põhjustab õlle füüsikalis-keemilist ebastabiilsust?
  • Millega väljendatakse maitse ja lõhna ebastabiilsus?
Vasakule Paremale
Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #1 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #2 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #3 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #4 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #5 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #6 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #7 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #8 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #9 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #10 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #11 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #12 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #13 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #14 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #15 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #16 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #17 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #18 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #19 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #20 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #21 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #22 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #23 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #24 Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu #25
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 25 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-10-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 73 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor taat7 Õppematerjali autor
Jookide tehnoloogia eksami küsimuste vastused. Alkoholivabade jookide ja lahja alkoholi osa.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
doc

Mahlade ja karastusjookide tehnoloogia

12.Millisel eesmärgil kasutatakse süsinkdioksiidi? 13.Kalja definitsioon 14.Millist toorainet kasutatakse kalja tootmiseks? 15.Kirjeldada lühidalt kalja tootmise põhietappe 16.Kalja riknemine ning selle ennetamise meetmed 17.Nimetage peamised mineraalvee rühmad. Iseloomustage neid. 18.Millised rahvusvahelisi nõudeid esitatakse naturaalsete mineraalvete kvaliteedile? Nimetada vähemalt 4 19.Mõdu definitsioon. Millest mõdu valmistatakse? Õlle tehnoloogia 1. Millist toorainet kasutatakse õlle tootmiseks? + 2. Kirjeldada lühidalt linnaste valmistamise põhietappe + 3. Kirjeldada lühidalt õlle tootmise etappe+ 4. Millistest seadmetest koosneb õlle tootmisliin? 5. Leotamise eesmärk + 6. Linnaste kasvatamise tehnikad + 7. Idanemise eesmärk + 8. Linnaste kuivatamise eesmärk + 9. Kuivatatud linnaste niiskusesisaldus + 10.Kuidas saadakse erineva tüüpi linnaseid? + 11

Tehnoloogia
thumbnail
39
rtf

Jookide tehnoloogia

triglütseriidide taset, suurendab lihaste massi · vask · raud- suurenenud hapniku transproti, tugevdab immuunsüsteemi, suurendab energiat, kollageeni sünteesis LAAGERDUMISE MÕISTE Laagerdamine ehk järelkäärimine laagerdumisel toimub lõhna ja mitsekomponendite lõoik välakujumnei süsihappegaasiga rikastamine lõpliku soovitud käärimisastme saavutamine Laagerdumise lõpus eraldtakse pärmi liig, õlu jahuatakse maha kuni -1,5 Cni õlu seprateeritakse-suurem osa pärmist eraldatakse õlu pumbatakse stabilisatsioonitanki Filtreerimine ja hägu stabiliseerimine: · õllest eemaldatakse keemilise hägu komponendid · õllest filteeritakse välja suurem osa pärme ja baktereid · õlu blenditakse- tehakse alkoholi järgi parajaks · õlu pumbatakse mõõdutanki, millest edasi suunatakse villimistele alkohoolsed joogid jagatakse: · destileerimata joogid( õlu, vein,

Joogiõpetus
thumbnail
4
odt

Eesti rahvatoitude liigitus ja põhitoorained

Eesti rahvatoitude liigitus ja põhitoorained Supid Küpsetised Magustoidud Kastmed Köögiviljatoid Joogid ud Kalatoidud Lihatoidud Pudrud Hoidised Leib Salatid Suupisted Põhilised toorained olid teraviljad puu ja juurviljad Aedviljadest olid ammu tuntud kapsas, naeris ja kaalikas Alates põlluharimise levikust olid tähtsaimaks toiduseks kujunenud mitmesugused teraviljatoidud ­ puder, rokk, kört, leem jt. Põhiline rahvusjook oli kama Kalja valmistamine Pere kalja- ja õllepulber (6-8L kalja/õlut) Koostis: jahvatatud rukkikuivik, rukkilinnasejahu, jahvatatud humal, kuivpärm

Toidukultuur
thumbnail
9
doc

õlletegu

Õlle ajaloost Õlu on olnud armastatud jook paljude rahvaste seas vähemalt viis tuhat aastat. Õlut pruuliti muistses Sumeris ja Babüloonias ja ka Vana-Egiptuses oli odramärjuke väga levinud. Õlut tundsid ka kreeklased ja roomlased, kuigi nende meelisjoogiks jäi siiski vein. Ajaloo isa Herodotos nimetas õlut "odraveiniks" ja märkis, et see on barbarite jook. Barbarid aga - muistsed keldid ja germaanlased - olid suured õllejoojad. Keskaegses Euroopas pruuliti õlut kloostrites, lossides, linnades ja jõukamates majapidamistes. 16. saj Reformatsiooni käigus toimunud kloostrite likvideerimisega sai tagasilöögi kloostriõlu, seda enam aga laienes pruulikodade võrk linnades. Vaatidele põletati nüüd kuusnurkne täht, mis sümboliseeris õlle kuut komponenti: linnaseid, vett, humalaid, pärmi, tuld ja kuumutuskive.

Uurimistöö
thumbnail
12
doc

Joogid

Rakvere Ametikool Ülari Vaarik K12 Joogid Iseseisev töö Juhendaja : Eha Raal Rakvere 2013 JOOGID Joogid jagunevad: Alkohoolsed ja alkoholivabaeks ehk alkoholita jookideks. Esimesed sisaldavad üle 1,2 mahu% etanooli, sealhulgas õlu üle 0,5mahu% ALKOHOOLSED JOOGID Liigitatakse olenevalt etanoolisisalduselt · Lahjad ­ kuni 22 mahu% etanooli · Kanged ­ 22 kuni 80 mahu% etanooli · Üle 80 mahu% on piiritused Piiritused ja alkohoolsed joogid annavad kokku mõiste ALKOHOL. Alkohoolsed joogid liigitatatakse veel: - destilleerimata - saadakse vahetult alkohoolse käärimise käigus (vein, õlu) - destilleeritud ­ valm. Eelnevalt toodetud piirituse ( destillaadi) baasil (viin, napsud, brändi,viski

Joogiõpetus
thumbnail
9
doc

Alkohoolse joogide liigitus, destileeritud joogid, destileerimata joogid, õlu.

JOOGID Joogid jagunevad: Alkohoolsed ja alkoholivabaeks ehk alkoholita jookideks. Esimesed sisaldavad üle 1,2 mahu % etanooli, sealhulgas õlu üle 0,5mahu% ALKOHOOLSED JOOGID Liigitatakse olenevalt etanoolisisalduselt · Lahjad ­ kuni 22 mahu% etanooli · Kanged ­ 22 kuni 80 mahu% etanooli · Üle 80 mahu% on piiritused Piiritused ja alkohoolsed joogid annavad kokku mõiste ALKOHOL. Alkohoolsed joogid liigitatatakse veel: - destilleerimata - saadakse vahetult alkohoolse käärimise käigus (vein, õlu) - destilleeritud ­ valm. Eelnevalt toodetud piirituse ( destillaadi) baasil (viin, napsud, brändi,viski Etanooli kontsentratsiooni alkohooses joogis, nn. joogi kangust väljendatatakse mahu%-des (vol) või kraadides, mis Näitavad etanooli kogust milliliitrites 100 ml joogi kohta.

Joogiõpetus
thumbnail
9
odt

Käärimine tööstuses

On inimorganismile väga kasulik, osad inimesed ei või juua piima aga kääritatud piimatooteid (jogurt, keefir, juust, kohupiim) võivad kasutada. Igapäeva elus saab tänu sellele kasutada erinevaid salatikastmeid- hapukoor, jogurt, õunaäädikas. Mõningates artiklites räägitakse veini kasulikkusest, eelkõige punase veini kasulikkusest südamele. Sellega peab kindlasti ettevaatlik olema, samas on lahjad veinid nii mõnelgi maal (Itaalia, Prantsusmaa) loomulik jook prae kõrvale. Tänu käärimis protsessile toodetakse ka etanoolpiiritust, mis on dessinfitseerimisvahend ja mõningate ravimite koostis osa. Minu jaoks on ta eelkõige piimatoodete oluline tootmisvahend. Kasutatud kirjandus · http://www.noolis.com/?p=509 · http://www.toidutare.ee · www.terviseleht.ee · http://www.geenius.eu/oppematerjalid/Bioloogia/1034-Jookide-kaarimist-mojutavad-tegurid

Keemia
thumbnail
15
doc

Kursuseprojekt Õlleodra kasvatamisest

Eesti Maaülikool Põllumajandus- ja keskkonna instituut Põllumajandussaadustetootmise- ja turustamise eriala Kursuseprojekt Odra kasvatamine õlleodrana Koostanud: Mari Järv Juhendaja: Juhan Jõudu ja Ruth Lauk Tartu 2008 Sissejuhatus Õlleotra on Eestis kasvatatud aastasadu. Oma põllul kasvanud odrast idandati linnased ja kääritati samas ka õlut. Tööstusliku õlletootmise arenedes koondus linnasekasvatus suurtesse tehastesse aga oder kasvatati peamiselt ikkagi samas piirkonnas. Eestis kasvatati 1980-ndate lõpul ligi 20 tuhat tonni õlleotra. Järgnevatel hooaegadel on õlleodra kasvatamine perspektiivikam kuna hind on võrreldes söödateraviljaga 20% kõrgem. Samas on saadaval häid õlleodra sorte ja seemneid, hea kvaliteedi tagamiseks on piisavad agrotehnilised võtted. Selles kursuseprojektis on minu ülesandeks toota antud tingimustes

Taimekasvatus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun