Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"dekanter" - 3 õppematerjali

thumbnail
10
docx

ABILAUD

· Leivataldrik : lauda,kork,pühk,vein 4+1+2+1 · Kohvitass 4 (võimalusel sooja) · Kohvitassi alus 4 (peale pabersalvrätt?) · Suhkrutoos + alus 1+1 · Koorekann + alus 1+1 · Dekanter + alus 1+1 · Leivataldrik pühkimiseks 2 · Söögiriistade taldrik 1 · Mustade riistade jaoks taldrik 1 · Vaagen kanale 1 ??? · Lisandite vaagen 1 ??? · 3. MUU: · Maitseained 1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Konjak

Markeering V.S.O.P. (Very Superior Old Pale) võeti Hennessy poolt kasutusele 1817 aastal, millest kujunes 19. sajandi lõpuks kogu konjakitööstuse standard. Aroom - õrn, kerge puiduaroom, veidi piprane. Aimatav nelk ja kaneel. Maitse - harmooniline ja õrn, kergelt mesine, pisut aimatav lagrits. Hennessy X.O. - esimese X.O. (Extra Old) konjaki valmistas Maurice Hennessy 1870 aastal "Suure Reservi" eau-de-vie´dest, algselt oli jook mõeldud oma pere ja lähemate sõprade jaoks. X.O. dekanter kujundati Gerald de Geoffre - Hennessy otsese järeltulija poolt, kes oli sellel ajal firma peadirektor. See suurepärane jook koosneb enam kui sajast eau-de-vie´st, mis pärinevad põhiliselt kahest peamisest piirkonnast Grande Champagne ja Petite Champagne; lisatud on ka Borderies ja Fins Bois päritolu eau-de-vie´sid. Aroom - hästi arenenud, suurepärase struktuuriga, rikkalik, lõhnab vürtside, tamme, küpse puuvilja ja vana naturaalnaha järele; buketti täiendab õrn lillelõhn.

Toit → Joogiõpetuse
69 allalaadimist
thumbnail
25
docx

Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu

Mahlade ja karastusjookide tehnoloogia 1. Mahlade liigitus Mahl on puuviljadest, marjadest või köögiviljadest erinevate tehnoloogiliste võtetega eraldatud vedel toiduaine, milles säilib tooraine toiteväärtus suures ulatuses. Valmistatakse kas ühest või mitmest liigist puhastest, küpsetest, värsketest või külmutatud viljadest. Tehnoloogiliselt kasutatakse kas füüsikalist või ensümaatilist töötlust. Naturaalmahlad sisaldavad keskmiselt 82...90% vett, 10...16% süsivesikuid, 0,4...1,7% orgaanilisi happeid, lämmastikühendeid, mineraalsooli, vähemates kogustes vitamiine, parkaineid, pigmente, eeterlikke õlisid jne. Mahla saadakse ka mahla kontsentraadist, millele lisatakse mahla kontsentreerimisel eraldunud koguses vett ning millel taastatakse lõhn ja maitse Toormahl (ei ole kuumtöödeldud, ei sisalda lisandeid) Tarbe- ehk joogimahl Joogimahlale on lisatud kas vett või suhkrut. Maitsmismeelele on kõige sobivam mahl, milles on happeid 0,7...

Tehnoloogia → Tehnoloogia
73 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun