Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi

Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on tulu heast toiduhügieenist?
  • KUIDAS PESTA KÄSI?
  • Miks on vaja enesekontrolli?
Vasakule Paremale
Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #1 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #2 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #3 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #4 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #5 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #6 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #7 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #8 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #9 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #10 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #11 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #12 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #13 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #14 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #15 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #16 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #17 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #18 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #19 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #20 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #21 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #22 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #23 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #24 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #25 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #26 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #27 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #28 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #29 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #30 Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes #31
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 31 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-06-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 89 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor KarinTe Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
14
doc

Toiduhügieen loengukonspekt

TOIDUHÜGIEEN 1.LOENG Toiduseaduse eesmärk: Tagada tarbijale tervislik ja ohutu ja igakülgselt nõuetele vastav toit Tagada, et tarbijal oleks piisavalt onfot oma valiku tegemiseks TERVIST OHUSTAVAD TEGURID (TOP 5) looduslikud mürgid: seened, marjad, taimed. Valed toitumisharjumused toidulisandid keskkonna saastatus patogeensed mikroorganismid (bakterid jms) MIS ON TOIDUHÜGIEEN? Mitte ainult puhtus vaid ka tööharjumused Meetmete summa, mis on vajalik toidu ohutuse ja tervislikkuse tagamiseks SEE ON: Toiduainete saastumise ärahoidmine Tervistkahjustavate mikroorganismide paljunemise ärahoidmine Tervistkahjustavate mikroorganismide hävitamine TOIDUHÜGIEEN Inimesed Toiduaine Ruumid, seadmed, vahendid *personali hügieen

Toiduhügieen
thumbnail
10
doc

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS INTERNETIS EKSAM ! 1. Enamik mikroobe areneb väga hästi... : neutraalses ja nõrgalt happelises keskkonnas (õige) neutraalses ja nõrgalt aluselises keskkonnas (vale) tugevalt happelises keskkonnas (vale) nõrgalt aluselises keskkonnas (vale) 2. Missugune järgmistest väidetest on õige? : osa mikroobe on kahjulikud (õige) kõik mikroobid on kahjulikud (vale) ainult mikroobide eosed on kahjulikud (vale) mikroobid ei ole kahjulikud (vale) 3. Kui tihti peab vahetama fritüüris õli? : iga päev (vale) vastavalt vajadusele (õige) 1 kord nädalas (vale) töövahetuse lõpus (vale) 4. Kus peavad olema kätepesukohad toidukäitlejatele? : ainult WC-s (vale) toidukäitlemisruumides ja WC-s (õige) ainult toidukäitlemisruumides (vale) välisukse kõrval (vale) 5. Mikroobid vajavad oma elutegevuseks kindlasti...

Toiduhügieen
thumbnail
937
pdf

Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat

Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat Toimetaja Raul Adlas Koostajad: Andras Laugamets, Pille Tammpere, Raul Jalast, Riho Männik, Monika Grauberg, Arkadi Popov, Andrus Lehtmets, Margus Kamar, Riina Räni, Veronika Reinhard, Ülle Jõesaar, Marius Kupper, Ahti Varblane, Marko Ild, Katrin Koort, Raul Adlas Tallinn 2013 Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames. Õppematerjali (varaline) autoriõigus kuulub SA INNOVEle aastani 2018 (kaasa arvatud) ISBN 978-9949-513-16-1 (pdf) Selle õppematerjali koostamist toetas Euroopa Liit Toimetaja: Raul Adlas – Tallinna Kiirabi peaarst Koostajad: A

Esmaabi
thumbnail
20
doc

Hügeeniõpetus

Kasutatakse kapsaste ja kurkide hapendamisel. · Äädikhappebakterid ­ kasutatakse äädika saamiseks alkoholi sisaldavast mahlast ( vöi veinist). Äädikhappebakterid arenevad ja paljunevad vedeliku pinnal · Roisubakterid. Bakterite e. mikroobide omadused Nad on mikroskoopilised Nad on laialt levinud Enamik neist on kahjutud, paljud neist vajalikud Osa mikroobe põhjustavad toiduainete riknemise Osa mikroobe põhjustab haigusi Halb toiduhügieen võib põhjustada mikroobide suurt arvu toidus/ toiduainetes. 2.3.Hallitusseened. Nende eoseid leidub õhus, kust nad satuvad toiduainetele. Kui nad leiavad soodsa elukeskkonna arenevad na kiiresti ja peagi kattub toiduaine hallituskorraga . Hallitus on kahjulik nähtus . Hallitanud toiduained on mürgised isegi siis kui hallituskord eemaldada. Toiduained omandavad ebameeldiva hallituselõhna- ja maitse. Kõige soodsam T*C on hallituseentele 20-30*C, kuid mõned liigid arenevad ka

Toiduhügieen
thumbnail
25
doc

Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM34 Meelis Magus HAIGUSPUHANGUD Referaat toiduhügieeni õpetusest Õpetaja: Aune Põldma Tallinn 2010 Sisukord 1 Sissejuhatus..............................................................................................................................4 2 Haiguspuhangud .................................................................................................................... 5 Olmeliste haiguspuhangute iseloomustus .............................................................................5 Etioloogiline struktuur: ..................................................................................................... 5 Esinemise kohad: .............................................................................................................. 5 Piisklevi haiguspuhangute iseloomustus .................................

Toiduhügieen
thumbnail
42
pdf

Toiduhügieen ja ohutus

Toiduhügieen on enam kui lihtsalt puhtus; see hõlmab kõiki töövõtteid, ja sellest tingituna on toiduhügieeni eesmärkideks: 1) kaitsta toitu saastumisohu, sh kahjulike bakterite, ohtlike ainete ja võõrkehade eest; 2) takistada kõigi olemasolevate bakterite paljunemist määrani, mis võib põhjustada tarbijate haigestumise või toidu kiire riknemise; 3) hävitada toidust kõik patogeensed bakterid põhjaliku keetmise-küpsetamise või töötlemise abil. Seega on toiduhügieen toimingute kogum toidu ohutuse ja hügieeninõuete- kohasuse tagamiseks. Toiduhügieenil on järgmised ülesanded: · toidu kaitsmine mikrobioloogilise, keemilise ja füüsikalise saastumise eest; · mikroobide paljunemise pidurdamine, vältimaks tarbijate tervisehäireid ja too- dete enneaegset riknemist; · toidupatogeenide ja termolabiilsete (temperatuuritundlike) toksiinide hävita- mine töötlemisel; · tarbijale ohutu toidu tagamine toiduhügieeni reeglite järgimisega.

Toitumisõpetus
thumbnail
34
pdf

Toiduainetes spoore moodustavad mikroobid

Eesti Maaülikool Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut Maari Aru TOIDUAINETES SPOORE MOODUSTAVAD MIKROOBID Referaat õppeaines Toiduainete mikrobioloogia Tartu 2014 SISUKORD Sissejuhatus ..................................................................................................................................... 2 1 Spoori moodustumine ............................................................................................................. 3 1.1 Endospoorid ...................................................................................................................... 3 1.2 Struktuur ........................................................................................................................... 4 1.3 Asukoht ...................................................................................................

Mikrobioloogia ja...
thumbnail
13
rtf

Toiduhügeen

Toiduhügeen Toidumürgistuse põhjustajad a. Nakatunud inimese kontakt toiduga b. Valmistoidu või tooraine ristsaastumine c. Seadmete ja tööpindade halb puhastamine d. Temperatuuri reziimide rikkumine a) toidu mitte küllaldane jahtumine b) mitte küllaldane kuumutamine e. Ristsaastumine on valmistoidu kokkupuutumine toorainega või puhastamata pindadega või mustade käte/ haige inimesega. Toidu ohutuse tagamine sisaldab järgmisi tegevusi: f. tooraine kontrolli ja nõuete kohast käitlemist g. Tehnoloogiliste seadmete korrasolekut ja vastavust nõuetele h. Tehnoloogilise protsessi etteantud näitajate järgimist i. seadmete tööpindade ja tootmisruumide efektiivset pesemist ja defenitseerimist j. Tootmisruumides nõuetekohase puhutuse tagamist k. Töötajate üldiste hügeenireeglite tundmist ja isikliku hügeeni tagamist l. Kontroll süsteemide efektiivset toimimist Toidumürgistuse 10 p

Toiduhügieen



Märksõnad


Meedia

Kommentaarid (1)

elleke002 profiilipilt
12:58 19-02-2018





Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun