Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like


Toiduhügieen loengukonspekt (2)

4 HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • MIS ON TOIDUHÜGIEEN ?
  • MIKS RIKUTAKSE TOIDUHÜGIEENI ?
  • Kuidas pesta käsi ?
  • Millal pesta käsi ?
  • Miks on vaja enesekontrolli ?
 
Säutsu twitteris
TOIDUHÜGIEEN
1.LOENG
Toiduseaduse eesmärk:
Tagada tarbijale tervislik ja ohutu ja igakülgselt nõuetele vastav toit
Tagada, et tarbijal oleks piisavalt onfot oma valiku tegemiseks
TERVIST OHUSTAVAD TEGURID (TOP 5)

MIS ON TOIDUHÜGIEEN?
  • Mitte ainult puhtus vaid ka tööharjumused
  • Meetmete summa, mis on vajalik toidu ohutuse ja tervislikkuse tagamiseks

SEE ON:
  • Toiduainete saastumise ärahoidmine
  • Tervistkahjustavate mikroorganismide paljunemise ärahoidmine
  • Tervistkahjustavate mikroorganismide hävitamine

TOIDUHÜGIEEN

Inimesed Toiduaine Ruumid, seadmed ,
vahendid
*personali hügieen *turvaline varustaja *ruumide planeering
*tööriietus *toiduaine omadused, seadmete, vahendite
*koolitus säilitamine valik
*toidu valmistus- ja *hooldus, puhastus
säilitusviisid * desinfitseerimine
*toidu ja toidunõude *kahjurite kontroll
„ringlusteed“
* serveerimine
*toidujäätmete õige
majandamine
MIKS RIKUTAKSE TOIDUHÜGIEENI?
  • Teadmatus
  • koolitamatus

HÜGIEENINÕUETE RIKKUMISE TAGAJÄRJED

TOIDUHÜGIEENI REEGLITE RIKKUMISE TAGAJÄRJED
  • enda töölised haigestuvad
  • kliendid haigestuvad
  • trahvid (vet amet)
  • ettevõtte tegevuse lõpetamine
  • valmistoodangu kadu

TULU HEAST TOIDUHÜGIEENIST
  • klientide rahulolu
  • vet amet ( seadusega kooskõlas)
  • pikenevad säilimisajad
  • head töötingimused

TOIDUHÜGIEENI MÄÄRAVAD TEGURID:
INIMESED:
  • riietus, puhtus
  • personali hügieen, isiklik hügieen
  • hügieeni alane koolitus

TOIDUAINED
  • tarnija
  • toiduvalmistamisviisid
  • toidu säilitamine ( valgurikkad toidud)
  • toitude serveerimine
  • toidu ringlemisteed
  • toidujäätmete majandamine

RUUMID, SEADMED, TÖÖVAHENDID
  • ruumide planeering (ristsaastamine)
  • seadmete ja ?
  • Seadmate ja ruumide hooldus ja remont
  • desinfitseerimine
  • kahjurite kontroll ja tõrje
2. LOENG
TOIDU RIKNEMISE PÕHJUSED
1…Bioloogilised põhjused...( mikroobid ja nende toksiinid )- avastamine ainult laboratoorselt. Suurimaks ohuallikaks toidus on mikroobid, eeskätt bakterid ja hallitusseened.
2…Füüsikalised põhjused…(mehaanilised lisandid)- avastamine visuaalselt , metallidetektoritega. Oluline on enesekontroll-juuksed kinni ja kaetud, ei tohi olla pikki ja lakitud küüsi, kunstküüsi, toitu valmistada vastavates nõudes, eelnevalt pestud ja peale toidu
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Toiduhügieen loengukonspekt #1 Toiduhügieen loengukonspekt #2 Toiduhügieen loengukonspekt #3 Toiduhügieen loengukonspekt #4 Toiduhügieen loengukonspekt #5 Toiduhügieen loengukonspekt #6 Toiduhügieen loengukonspekt #7 Toiduhügieen loengukonspekt #8 Toiduhügieen loengukonspekt #9 Toiduhügieen loengukonspekt #10 Toiduhügieen loengukonspekt #11 Toiduhügieen loengukonspekt #12 Toiduhügieen loengukonspekt #13 Toiduhügieen loengukonspekt #14
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-11-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 210 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Bruno M Õppematerjali autor

Lisainfo

Loengus kirjutatud konspekt toiduhügieeni kohta. Mõningad lüngad täitmata aga üldiselt korralik. Esimese aasta konspekt.
toiduhügieen , toiduhügieeni reeglid

Mõisted


Kommentaarid (2)

taimerakk profiilipilt
taimerakk: Suhteliselt hea material kõigi vajalike punktidega.
07:47 19-03-2013
bruno53 profiilipilt
Bruno M: Väga tore :)
19:56 23-03-2013
R1im profiilipilt
Rain Ungert: Mulle meeldis
20:03 23-03-2013
Yeaa profiilipilt
Yeaa: Üsna kasulik materjal
18:39 20-09-2012


Sarnased materjalid

31
doc
Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes
20
pdf
Toiduhügieen
42
pdf
Toiduhügieen ja ohutus
12
pdf
TOIDUHÜGIEEN puhastus
3
doc
TOIDUHÜGIEEN HAIGUSED
6
doc
TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS
10
doc
TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam
27
doc
TOIDUHÜGIEEN





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima

Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun