Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Äriplaan - toitlustus ettevõte (3)

3 KEHV
Punktid
 
Säutsu twitteris

Kool



HIINA KIIRTOITLUSTUS SÖÖGIKOHT
Äriplaan
Juhendaja :






Linn
SISUKORD
1. ETTEVÕTTE LÜHIÜLEVAADE 3
2. ETTEVÕTJA ÜLEVAADE 3
3. JUHTKOND JA PERSONAL 4
4.VÄLISKESKKOND 6
4.1. Väliskeskkonna mõjud ärile 6
4.2.Eesti majanduse hetkeseisund 6
5.TEGEVUSE EESMÄRGID JA POLIITIKA 7
5.1.Tegevuse eesmärk ja ülesanded 7
5.2.Poliitika 7
6.PROJEKTI ISELOOMUSTUS 8
7. TURG 10
7.1.Tarbijaskonna iseloomustus 10
7.2.Turgude arenguvõimalused 11
8.TOOTED (TEENUSED) 11
9.TURUSTAMINE 13
10.TURU, MAJANDUSHARU , KONKURENTSI ANALÜÜS 14
10.1.Konkurentsi analüüs 14
10.2. Turundusstrateegia 15
11. SWOT -ANALÜÜS 16
12.KULUDE ARVESTUS 19
12.1. Rendikulud 19
12.2.Energia- ja sidekulud 20
12.3.Valvekulud 20
12.4.Materjali kulu 21
12.5. Amortisatsioon 21
12.6.Palgakulude arvestus 21
12.7.Raha vajadus ettevõtte töö alustamiseks 22
13.PROJEKTI FINANTSEERIMINE 25
13.1. Ettevõtte käivitamise kulud 25
13.2.Finantsallikad 25
14. RISKIFAKTORID 27
15. FINANTSPROGNOOSID KAHEKS AASTAKS 28



1. ETTEVÕTTE LÜHIÜLEVAADE


Tegevus:
Nimi:
Osaühing "Chinakas"
Kaubamärk:
ChinaDown
Asutamisaeg:
01.aprill 2008 a.
Juriidiline staatus:
Osaühing
Pakutavate teenuste kirjeldus:
Ideeks on võtta rendile pakutav rendipind Pärnu kesklinnas Aia tn uuel pikendusel ning pakkuda kesklinnas head hiina toitu ning meeldivat äraolemist sobilikus õhkkonnas 24 tundi avatud restoran - kiirtoitlustus asutuses.

2. ETTEVÕTJA ÜLEVAADE


Pärnus asuva äri- ja büroohoone esimesele korrusele on projekteeritud 30 istekohaga kiirtoitlustus hiina restoran, mille ruumideks on söögisaal, köök, laoruum , abiruum, personali garderoob ja tualettruum . Hangitud on suur osa sisseseadest, koheselt on võimalik leida ka töötajad.
Omandivormiks on eraomand . Äriühingu tüüp on osaühing, osakapitali suurusega 40 000.- EEK. Firma asutajaks on ettevõtte juhataja st. autor. Edaspidi on võimalik osakapitali suurendamisega kaasata ka teisi osanikke, näiteks ka oma firma töötajaid. Esialgu on plaanis, et juhataja säilitab kontrollpaki, isegi kui peaks osutuma võimalikuks osakapitali suurendada.
Pärnus, Aia tn 1, büroohoone (Lääne- Eesti Regiooni Politsei prefektuuri kõrval). Koht on soodne, kuna Pikk tänav kõrval on väga elava liiklusega ja oskuslik välireklaam võib ligi tõmmata ka juhuslikke möödujaid.

3. JUHTKOND JA PERSONAL


Tabel 1. Ettevõtte funktsionaalne struktuur
Töötaja
Funktsioonid
Tegevused
Juhataja
Juhtimine
Firma tegevuse planeerimine
Korralduste andmine töötajatel
Ettevõtte-sisene kontroll
Varustustegevus
Reklaamitöö
Raamatupidamise korraldamine
Kokad
Tootmine
Toiduvalmistamine
Roogade andmine kohvikusse
Laoseisude kontroll
Ettepanekute tegemine juhatajale
Kohviku perenaine
Teenindus
Klientide teenindamine
Sularaha vastuvõtmine
Kassadokumentide vormistamine
Köögitööline
Abitööd
Koristamine
Nõudepesemine
Transporditööd
Tegevuseks vajalik tööjõud:
Ettevõttel on kolm juhtivtöötajat:
  • OÜ "Chinakas" juhataja (kes on samas ka juhatuse esimees)

-kõrgharidus, eelnev juhtimiskogemus, vastutab kogu ettevõtte tegevuse eest, juhindub oma tegevuses vahetult juhatuse otsustest.

-rakenduslik kõrgharidus, vähemalt kaheaastane töökogemus kokana, allub otseselt ettevõtte direktorile ning temale alluvad kogu köögipersonal ning vanemkelner/ ettekandja .
  • vanemkelner/ ettekandja- perenaine vms.

-erialane haridus , vähemalt 4-aastane töökogemus kelnerina, allub peakokale, temale alluvad kõik kelnerid ja ettekandjad.
Ettevõttel on 21,5 töökohta:
  • kokk (5 töökohta)
-erialane haridus, soovitavalt vähemalt aastane töökogemus, allub peakokale.
  • köögi abitööline (5 töökohta)

-erialane haridus ja töökogemus pole ilmtingimata vajalikud, allub peakokale.
  • kelner /ettekandja (5 töökohta)

-soovitavalt erialane haridus ja eelnev töökogemus, allub vanemkelnerile.

-soovitavalt eelnev töökogemus, allub peakokale.
  • Juhataja (1 töökoht)
  • Baariteenindaja- (5 töökohta)
  • eelnev töökogemus, allub vanemkelnerile

Koos juhatajaga on arvestatud Hiina kiirtoitlustus restorani tööle võtta 22 töötajat 21,5 ametikohale.
Juhatuse tasustamine:
Juhatajale on määratud täpne kuupalk.
Töötajate arv ning personalihõive plaanid:
Ettevõttes töötab kokku 21, 5 töötajat, kellest on plaanis värvata konkursi korras kokad, köögiabitöölised, ettekandjad, baariteenindajad ja koristaja.
Professionaalne abi:
Püsivalt ostetakse sisse raamatupidamisteenust. Vajadusel kasutatakse ka juriidilist abi.
Töötajate arvu ühes vahetuses planeeritakse järgmiselt:
  • köögis vähemalt üks sooja - külma toidu kokk ning köögiabiline (eelvalmistab toite, peseb nõud);
  • restorani söögisaalis üks teenindaja ;
  • Baaris üks teenindaja.

Vahetuste arv sõltub tööseadusest, kuna üks vahetus ei tohi töötada rohkem kui 40 tundi nädalas. Tööaega arvestades tuleb arvesse võtta, et kokad ja teenindav personal ei saabu koos esimeste külastajatega ega lahku koos viimastega- restoran on avatud 24 tundi ööpäevas, seitse päeva nädalas.
Tavaliselt on nii restoranid , pubid kui kohvikud on enamasti avatud 12 tundi seitse päeva nädalas, mis tähendab töötamist vähemalt kahes vahetuses. Need restoranid, kus pakutakse ka hommikusööki, on avatud 16 tundi ja vajavad seetõttu kolme vahetust töötajaid. Restoranid ja pubid avavad uksed keskpäeval ja sulgevad kell 23 või 24. Hommikusööki pakkuvad restoranid alustavad aga juba kell 8 või kell 9. Kohvikud avavad uksed tavaliselt kella 7 ja 10 vahel ja sulgevad kella 19 ja 24 vahel.
Ettevõttes hakkab olema vähemalt 3 vahetust töölisi.
Palgatase on ära toodud kulude arvestuse peatükis.
  • VÄLISKESKKOND

  • Väliskeskkonna mõjud ärile


    Esmane väliskeskkonna mõju on see, et inimene, kes teeb 8 tundi tööd (kuid tänapäeval teevad paljud inimesed tunduvalt pikemaid tööpäevi), siis tahab ta ka vahepeal süüa. Vähestel on Pärnu linnas seda võimalust, et käia lõuna ajal kodus, samuti ei ole enam kombeks võtta kodunt võileibu kaasa. Ärimeestele on tüüpiline, et tööd jätkatakse lõunasöögi ajal, kus võidakse teha olulisi otsuseid. Nii mõnigi uus idee aga tekib eine ja kohvitassi taga.
    24 h avatud restorani Pärnu linnas pole ja inimesed tahavad ka öösiti süüa.
  • Eesti majanduse hetkeseisund


    Eesti majandus on hetkel tõusuteel, aina kasvab tarbimine ning laenude võtmine. Inimeste elatustase kasvab. Rahva elatustase, mis on praegu keskmine, tõuseb kiiresti, seega kasvab potentsiaalsete tarbijate hulk.
  • TEGEVUSE EESMÄRGID JA POLIITIKA

  • Tegevuse eesmärk ja ülesanded


    Leida ja kinnistada firmale kindel turuosa ning püsiklientuur, aja jooksul laiendada seda. Toota ainult kvaliteetseid tooteid ja pidevalt mõelda juurde ja juurutada uusi. Püüda pidevalt suurendada müüki. Koolitada ennast ja teisi ettevõtte töötajaid. Luua töötajatel normaalsed töötingimused.
  • Poliitika


  • Kaadripoliitika, rahapoliitika , teeninduspoliitika


    Hoida töötajate arv võimalikult väike ja motiveerida kõiki efektiivselt töötama. Organiseerida töö nii, et see pakuks kõigile rahuldust. Stimuleerida head tööd ja karistada eksimuste (tahtlike eksimuste) eest.
    Hoida kulud võimalikud väikesed- rahapoliitika alus. Kontrollida kulutamist (eriti kokkade tööd). Õpetada kõiki raha lugema ning säästlikumalt kulutama.
    Märksõnadeks on kiirus, paindlikkus , viisakus. Tarbijale pakkuda alati parimat, mida vähegi suudetaks.
  • Marketingi- ja reklaamipoliitika


    Hoida pidevalt kursis turu-situatsiooniga. Jälgida, millega tegelevad konkurendid. Vältida nende vigu, kuid nende tehtud häid asju teha ise veel paremini.
    Reklaami osas vältida suuri kulutusi, kuid kindlustada, et valituid reklaami-trikid oleksid pidevad.
  • PROJEKTI ISELOOMUSTUS


    Selleks, et pakkuda kvaliteetset toitlustusteenust peab vähemalt olema vajaliku tehnikaga varustatud köök ja ruum (söögisaal), kus toitu pakkuda. Samuti peab olema head (see tähendab väljaõppinud) kokad. Olema peab ka teenindajad , kes kokka varustavad kõige vajalikuga ja kes koka poolt valmistatud tarbijale serveerivad. Samuti tuleb hoolt kanda, et kõik ruumid, eriti köök oleksid alati puhtad.
    Tootmise iseloomustus:
    Toitlustusettevõttel on tootmise planeerimisel ning kvaliteedi hindamisel teatav eelis. Nimelt toimub toodangu turustamine praktiliselt samal hetkel, kui toodang valmib. Seega puudub vajadus toodangut ladustada ning transportida. Samuti saab toorainet varuda ning toitu toota täpselt konkreetse päeva külastajate prognoositava arvu järgi. Külastajate arvu on aga pärast ettevõtte mõningast tegutsemisaega võimalik küllalt täpselt hinnata. Ka tagasiside klientidelt on vahetu ning otsekohene , mis võimaldab pidevalt jälgida ning parandada toodangu kvaliteeti.
    Kinnisvara, seadmed , investeeringute plaan:
    Ettevõtte tegutsemiseks vajalikud ruumid on plaanis rendile võtta ning teha neis ettevõtte käivitamise etapis 100 000.- maksev remont (ümberehitus). Ettevõtte loomise hetkel on plaanis soetada uued seadmeid nende asemele, seda 200 000.- väärtuses.
    Kulud ruumide ettevalmistamisele:
    Ruumide ettevalmistamisel on kõige tähtsam lähtuda tervisekaitse nõuetest. Ettevõtte juht võtab juba enne remondi alustamist ühendust selle piirkonna Tervisekaitseinspektsiooni spetsialistiga, et projekt temaga kooskõlastada.
    Kui rentida ruum, kus varem tunnustatud toitlustusettevõte tegutsenud ei ole, tuleb suurimate kuludena arvestada kulusid ventilatsioonile ja köögi nõuetekohasele ümberehitamisele. Kui muud remondikulud sõltuvad ruumide seisukorrast, siis ventilatsiooni hankimisele ja paigaldamisele kulub vähemalt 100 000 krooni.
    Ettevõtte juht juhindub „Toiduhügieeni üldeeskiri” I Käitlemisettevõtte territooriumile, hoonetele, rajatistele ja ruumidele esitatavatest nõuetest.
    Köök:
    Eestis on olemas suurköökide sisustamisele spetsialiseerunud firmad, kellelt tuleks võtta hinnapakkumine . Arvestada tuleks vähemalt 300 000 krooniga .
    Ettevõtte juht juhindub „Toiduhügieeni üldeeskiri” II. Sellise käitlemisruumi kohta esitatavad nõuded, kus toitu ette valmistatakse, töödeldakse või valmistatakse. 
    Saal :
    Ühe istekoha maksumuseks tuleb arvestada vähemalt 1000 kuni 2000 krooni. Meeles tuleks pidada, et kliendid ei lähe toitlustuskohta mitte ainult sööma, vaid ka teatavat elamust otsima . Seda peab talle pakkuma sobiv sisekujundus, võimalus olla eraldatud või vastupidi, melu keskel. Meeleolu aitab luua ka sobiv muusika .
    Muusika esitamiseks avalikus kohas tuleb sõlmida leping Eesti Autorite Ühinguga ja selle eest tuleb tasuda autoritasu. Autoritasu määr sõltub sellest, kas muusikateoseid esitatakse elavas ettekandes või tehniliste vahendite abil, samuti sellest palju istekohti antud ettevõttes on ja kas seal ka tantsitakse. Näiteks kui baaris on 20 istekohta, kus mängib ainult raadio või kasseti/ CD-mängija, on autoritasu suurus alates 1. jaanuarist 2003.a. 153.- krooni kuus. Elava muusika eest tuleb tasuda 125.- krooni päevas. (www.eauthors.ee)
    Planeerida tuleb koht ka külastajate üleriietele. Selleks võib olla valvatav garderoob või väiksema koha korral nagi. See aga peab paiknema selliselt , et külastajal oleks võimalik pidevalt oma üleriietel silma peal hoida.
    Abiruumid :
    Abiruumideks on nõudepesuruum, ladu, jäätmete hoidmise ruum (ettevõtte juht juhindub „Toiduhügieeni üldeeskiri” VI Toidujäätmete hoidmise kohta esitavad nõuded.), riietusruum personalile, WC eraldi personalile ja külastajatele, kontoriruum .
    Kõik ruumid planeeritakse olema valmis paar nädalat enne avamist , et Tervisekaitseinspektsiooni jõuaks anda tunnustuse . Enne avamist tuleb oma tegevus registreerida ka kohalikus omavalitsuses.
    Varustamine:
    Tooraine püsib üsna stabiilse hinna juures ning on hõlpsalt kättesaadav. Tooraine tellimine ning kohale toomine toimub iga päev või ülepäeviti, lepingute alusel. Varustajatega (s.o. hulgimüügi firmadega) sõlmitakse tarnelepingud, kellega arveldamine toimuks kuu lõpus.
  • TURG


    Olulisem näitaja turu valikul on asukoht. Restorani “Chinakas” puhul on see Pärnu kesklinn , kuhu teatavasti on koondunud kõige enam kapitali ja see protsess jätkub. Seega on vaja tarkust, kuidas sellel turul tegutseda ja areneda. Selles on ettevõtte
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vasakule Paremale
    Äriplaan - toitlustus ettevõte #1 Äriplaan - toitlustus ettevõte #2 Äriplaan - toitlustus ettevõte #3 Äriplaan - toitlustus ettevõte #4 Äriplaan - toitlustus ettevõte #5 Äriplaan - toitlustus ettevõte #6 Äriplaan - toitlustus ettevõte #7 Äriplaan - toitlustus ettevõte #8 Äriplaan - toitlustus ettevõte #9 Äriplaan - toitlustus ettevõte #10 Äriplaan - toitlustus ettevõte #11 Äriplaan - toitlustus ettevõte #12 Äriplaan - toitlustus ettevõte #13 Äriplaan - toitlustus ettevõte #14 Äriplaan - toitlustus ettevõte #15 Äriplaan - toitlustus ettevõte #16 Äriplaan - toitlustus ettevõte #17 Äriplaan - toitlustus ettevõte #18 Äriplaan - toitlustus ettevõte #19 Äriplaan - toitlustus ettevõte #20 Äriplaan - toitlustus ettevõte #21 Äriplaan - toitlustus ettevõte #22 Äriplaan - toitlustus ettevõte #23 Äriplaan - toitlustus ettevõte #24 Äriplaan - toitlustus ettevõte #25 Äriplaan - toitlustus ettevõte #26 Äriplaan - toitlustus ettevõte #27 Äriplaan - toitlustus ettevõte #28 Äriplaan - toitlustus ettevõte #29 Äriplaan - toitlustus ettevõte #30 Äriplaan - toitlustus ettevõte #31 Äriplaan - toitlustus ettevõte #32
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 32 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2011-12-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 718 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 3 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Bufonofoobia Õppematerjali autor

    Lisainfo

    Äriplaan toilustusettevõte koostamiseks
    äriegevus , toitlustus

    Mõisted


    Kommentaarid (3)

    verywell profiilipilt
    verywell: Kahjuks väga lapsik ja pinnapealne, abi sealt eriti ei saa:(
    11:46 25-02-2015
    ukueller profiilipilt
    Uku Eller: väga hea :)
    18:05 04-12-2013
    RebekkaM profiilipilt
    Rebekka Mäng: väga hea
    23:28 19-02-2018


    Sarnased materjalid

    1072
    pdf
    Logistika õpik
    60
    doc
    Ettevõtluse alused
    193
    docx
    Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
    105
    doc
    Lõpueksam-2008 õppekava alusel Majanduse alused
    58
    pdf
    Turismitalu Äriplaan
    38
    docx
    Äriplaan pizza koju
    54
    doc
    Ettevõtte majandusõpetus-kordamisküsimused
    161
    pdf
    Juhtimise alused



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun