Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"peakokk" - 68 õppematerjali

Peakokk

Kasutaja: Peakokk

Faile: 0
thumbnail
7
doc

KÄÄBUS NINA

KÄÄBUS NINA W.Hauffi muinasjutu järgi instseneerinud Heli Prii TEGELASED: muinasjutuvestja, nõid, Jakob, ema, kingsepp, Jakob (kääbus), juuksuriemand, turulised, teenijad Niki,ja Naki, peakokk, kokapoisid, kammerteener, hani Muinasjutuvestja: Kunagi aastate eest elas ühes linnas kingsepp oma naisega. Iga päev istus ta tänavanurgal ja parandas kingi. Kingsepa naine müüs köögi- vilja, mida ta ise kasvatas. Neil oli tore 12aastane poeg. Enamasti oli turul abiks ning aitas ostjatel aedvilju koju kanda. Kaubamüüja: Ostke head moosi! Ostke head moosi! Kaubamüüja. Pirukad! Kuumad pirukad! Jakob: Siia, prouad

Kirjandus → Kirjandus
5 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Köögi organisatsiooniline ülesehitus ja tööülesanded

ettevõtte suurusele • Oskusliku personali maksimaalne kasutamine Köögi organisatsioon sõltub järgmistest asjaoludest: • Toitlustusettevõtte tüüp • Toitlustusettevõtte suurus • Organisatoorne juhtimine • Toitlustusettevõtte asukoht • Köögi tüüp • Köögi suurus • Köögi meeskond (kitchen brigade) • Klientide vajadused • Menüü • Teeninduse tüüp • Lahtiolekuajad Köögi meeskond koosneb koolitatud kokkadest ja abilistest, keda juhendab peakokk (head chef) või toitlustusjuht. Meeskonna suurus sõltub järgmistest faktoritest: • Toitlustusettevõtte tüüp ja suurus • Toitlustusettevõtte organisatsioon • Sisseseade, varustatus • Lahtiolekuajad • Menüü Järgnev skeem illustreerib töötajate vajadust erineva suurusega suurköökides. Väike köögi Keskmise suurusega Suure köögi

Toit → Köögi õpetus
19 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Hotelli struktuur

2. Müük ja turundus  tellimuste vastuvõtt, vormistamine müügisekretär, müügijuht  turu-uuringud  reklaam 3. Vastuvõtutöö  letitöö administraator/ letijuht  potjeetöö uksehoidja-pakikandja  lobbybaar baarimees/ administraator 4. Toitlustamine toitlustusjuht/ vahetusülem  tootmise operatiivne planeerimine, peakokk organiseerimine, kontroll (juhtimine)  toiduvalmistamine kokad, pagarid, kondiitrid  abitööd köögitöölised vanemadministraator, peakelner,  saalitöö juhtimine ettekandja, õpilane  hommikusöök kelner, ettekandja  lõuna- ja õhtusöök baarimees

Turism → Hotellimajandus
37 allalaadimist
thumbnail
12
odt

SUURKÖÖGI PRAKTIKA ARUANNE

kraanikausid Juurviljalõikur, keedukatel, töölaud, kraanikauss, Külmköök kraanikauss Seadmed Kuumköök Nõudepesuruum Seadmed Seadmed töölaud, Köögitöötajate arv: Sööklas on kaks töötajad, üks on peakokk ja teine on köögiabiline. Köögi tööaeg : hommikul kella 07.00- õhtuni kella 15.00. Köögitöötajate kohustused: Peakoka kohustused on teha iga nädala menüü, kaupa tellida, valmistada toit ja vaadata, et õigeks ajaks oleks toit valmis ja vastutada seadmete ja töövahendite korrashoiust. Jälgida tööohutust, toiduhügieeni, saabuva kauba kontrollimine, kauba jaguvusest ja õigest ja säilitamisest

Toit → Kokk
29 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Vladislav Djatsuk

Kokatöö pole lihtne ........................................................................................................ 4 Egoisti peakokk Vladislav Djatsuk on kirklik võistleja ................................................... 6 .........................................

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Juhtimise joonis

OMANIKUD TEGEVJUHT Hotellidirektor Pearaamatupidaja Toitlustusjuht Haldusdirektor raamatupidaja peakokk vanemadmin peaarst müügijuht Vabaajakesk. juht vanemtoat. hooldus töölised ...

Turism → Majutus
54 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Info liikumine hotellis

tööturusituatsioonist. 3.) Hotelliketi eri piirkondade müügijuhid teevad koostööd ja jagavad omavahel infot potentsiaalsete äriklientide ja nende hinnatava majutus- või konverentsiteenuste vajaduste kohta. Diagonaalne: 1.) Personalijuht märkab puudujääki üldpindade koristaja töös ja teeb talle möödaminnes vahetult sellekohase märkuse 2.) Toateenija küsib raamatupidajalt otse infot oma palga arvutamise ja väljamaksete osas. 3.) Peakokk küsib vastuvõtuadministraatorilt infot õhtuse grupi saabumisaja kohta.

Turism → Hotellimajanduse alused
6 allalaadimist
thumbnail
12
odt

Praktika aruanne

Tegin Wokki (tsukiini, paprika, lillkapsas, brokoli, kirsstomat, sampinjon, sibul). Valmistasin peedi-küüslaugu salatit. Riivisin köögiviljamasinaga valmis keedupeeti. Panin kaussi, lisasin purustatud küüslauku ja majoneesi. Maitsestasin suhkru ja soolaga. Segasin ühtlaseks ja serveerisin omaperre (kollegiidele). Kell 12:00-15:00 on lõunapaus. Saab valida, mis kellaajal sööma lähed. Kaastöötajad on väga sõbralikud, aktiivsed ning rõõmsameelsed. Peakokk oli tore ja sõbralik. Esimese päeva lõpus tegi peakokk mulle graafiku. Iga päev 6h tööd. Ja mõni päeva oli vaba ka graafiku alusel. Enne tööpäeva lõppu koristasin ma oma koha, kus süüa tegin. Nii tegin ma ka söögivalmistamise käigus, et oleks hea ning mugav süüa teha. Tööpäev lõppes kell 16:00. 8 9 Kokkuvõte Ettevõttes AQVA töötamine, täiendas suurel määral minu kogemuste pagasit. Täiendust said,

Muu → Ainetöö
11 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

KOKK

KOKK Eriala jaguneb: Dieetkokk Click to edit Master text styles Keetja Second level Kokk Third level Fourth level Laevakokk Fifth level Peakokk Restoranikokk Ülemkokk Koka tööülesanded on: Click to edit Master text styles menüüde koostamine, Second level Third level toiduainete ettevalmistamine Fourth level ning toitude valmistamine Fifth level köögitöö korraldamine ja t...

Toit → Kokk
11 allalaadimist
thumbnail
29
xls

Äriplaani arvutus

Müügiprognoos tabel 1 Hind, Eur Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 72 72 72 72 72 Pearoad 105 105 105 105 105 Dessert 16 16 16 16 16 Kogused Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 205,63 411,27 1 028,17 1 096,58 1 850,70 Pearoad 318,17 636,34 1 590,86 1 696,71 2 863,55 Dessert 1 650,31 3 300,61 8 251,53 8 800,56 14 852,75 Müügitulu, Eur Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 14 806 29 611 74 028 78 954 133 250 Pearoad 33 313 66 625 166 563 177 646 ...

Haldus → Kinnisvara haldamine
49 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Maestro Martino, Martino de Rossi

Martino da Como   Maestro Martino või Martino Como, oli Itaalia 15. sajandi kulinaaria ekspert, kes oli võrratu oma alal ja sel ajal. Teda võib lugeda Lääne esimeseks kuulsaks kokaks.  Ta tegi oma karjääri Itaalias ja oli peakokk Roman Palazzo paavsti Patriarhaadis Aquilea Maestro Martino   Tema eakaaslased aplodeerisid teda, teenides kokkade vürsti epitaafi.  Tema raamatut Libro de Arte Coquinaria peetakse pöördepunktiks Itaalia gastronoomilise kirjanduse ja ajaloolise registrina üleminekut keskaja köögist renessansi kööki. Sünnikoht ja karjäär   Maestro Martino sündis 1430. aastal Torres, Belnio Valley külas.

Ajalugu → Ajalugu
2 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

RESTORANIDE KIRJELDUS

• Aadress: Aia 7, 10111 Tallinn • Kontakttelefon: +372 646 3030 • E-mail: [email protected] • Koduleht: http://www.restoranlusikas.ee • Köök: Euroopa • Lisateenused: wifi, internet, ligipääs ratastooliga, elav muusika, kinkekaart, suveterrass, terrass, projektori võimalus, kamin • Kohtade arv: 80 • Lastele: - • Suhtluskeel: eesti, vene, inglise, soome • Makseviis: kaardimaksed, sularaha • Hinnad: 11 - 13 € • Peakokk: Alo Stamm • Lahtioleku ajad: E-L 12-23 • P 12-21 • “Maitsev toit, hea vein, õdus atmosfäär ja kaminatuli - mida hing veel ihkaks!?” • Me mõistame hinnata head olemist ja kuidas selle loomise juures on lisaks toidule oluline ka selle paigutamine õigesse ruumi, õigele lauale, kantuna ette õige inimeste poolt, panna seda saatma õige muusika ja sobivad veinid. Hea toit ei pea kõnelema vaid maitsete keeles, see võib

Majandus → Teenindus
3 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Organisatsiooni struktuur

tellimuse kandmine köögist kliendile, positiivne suhtumine ja rõõmsameelsus. Serviisihooldaja peab tagama lauanõude pesu ja poleerimise peale kasutust. Koristaja tööülesanne on restorani teenindussaali puhastamine enne restorani avamist. Peakoka tööülesannete hulka kuulub restoranimenüü koostamine. Menüüs olevate toitude valmistusjuhendite ehk retseptide koostamine ja kokkade juhendamine. Samuti vastutab peakokk toorainete tellimise ja tarnijate leidmise eest. Peakokk peab tagama piisava menüü mitmekesisuse ja vastavuse toidutrendidele. Kokkade ülesanne on valmistada menüüs olevaid toite peakoka poolt koostatud retseptide järgi. Ettevõtte juhatus tegeleb peaasjalikult ettevõtte arengukava planeerimise ja elluviimisega. Juhatus koordineerib restoranide tööd ja muudatusi tegevuskavas või kasvõi restorani interjööri kujundamist. Seega omab juhatus head ülevaadet ja osaleb aktiivselt

Ühiskond → Ühiskond
38 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Seiresüsteemi kehtestamine

Seiresüsteemi kehtestamine KK14 H E I D I , S A N D RA 2015 Mis on seiresüsteem? Seiresüsteem on süsteem, kus tuleb kontrollida toitlustusettevõtte erinevaid etappe kasutades seirelehti. Seiret teostaval töötajal peavad olema teadmised, kuidas seda kõike läbi viia. Samuti peavad olema vahendid, mis on töökorras ja täpsed. Seirelehel peab olema kirjas vastutavad isikud nimeliselt või vastutav amet (vahetusevanem, peakokk). Toidu vastuvõtt Seirelehel fikseeritakse kontroll. Soovitatavalt üks kord nädalas tuleks kontrollida igat toidutarnijat. Kontrollitakse toidu realiseerimisaegu, temperatuure, kvaliteeti ja saatelehel olevat infot. Külmaahela katkematuse tagamine Toidukaup ei tohi olla temperatuuril, mis võib kahjustada inimese tervist. Kauba ladustamisel ja eeltöötlemisel (liha) ei tohi temperatuur olla üle +3C. Külmkapid peavad olema nummerdatud. 1-2 korda päevas tuleb külmkappide temperatuuri kontrollida. 1 kord nädalas kontroll k...

Toit → toiduainete sensoorse...
11 allalaadimist
thumbnail
1
docx

"Inimene hoiab ja loob kultuuripärandit"

Kodanik loob ja hoiab kultuuripärandit Kultuuripärandil on nii vaimne kui aineline pool. Nii kaitse all olevad kultuurmaastikud kui ka igapäevane keskkond traditsioonidega, mis ei ole küll riiklikult kaitse all, mängivad olulist rolli tuleviku kujunemises. Toidukultuur on üks pisem, kuid tähtis osa kogu laiast kultuuripärandist ning on samuti aegade jooksul tänu inimesele põlvest põlve edasi kandunud nagu muudki väärt kultuurivaldkonnad. Toidupärandi edasikandumine saab alguse perest. Põlvest põlve antakse edasi vanu retsepte ning salajasi kartulisalati maitsestamise ning leiva küpsetamise nippe. Traditsioonilistel pidupäevadel katame uhkelt laua vanaemalt pärandiks saadud serviisiga, sööme kindlaks kujunenud rahvustoite ning vestame mälestusi. Mõnikord toob ema lauale rahvustoidu, mida ta on täiendanud oma äranägemise järgi. Meie peres küpsetab ema igal reedel musta...

Kultuur-Kunst → Kultuur
8 allalaadimist
thumbnail
23
odp

Kuulsad kokad välismaalt ja Eestist

lähtub Tõnis kindlasti tooraine mitmekesisusest, et esindatud oleks nii linnu- kui loomaliha, mereannid, juurviljad. Olulist rolli mängib kokatöö juures meeleolu: "Vahel on kohe tunne, et peab tegema küpsetatud, vahel hautatud rooga." Peakoka sõnul on talle oluline reisida ja kogeda maitseelamusi üle ilma. Tõnis Siigur Organisatsioonid: Eesti Kulinaaria Instituudi liige. Restorani Kolm Õde peakokk Erialane haridus - koolitused: lõpetanud kokanduskooli 1992.a, täiendkoolitused Soomes, Saksamaal, Prantsusmaal Tunnustused: Bocuse d'Or Eesti kandidaat 2008, 2010, Hõbelusikas - Parim kokk 2007, Hõbelusikas - Parim gurmee-restoran 2004-2007, Stenhus - Best Restaurant, Harpers & Queen Rene Uusmees On peakokk restoran Mekk'is. Eesti Kulinaaria Instituudi liige. Ta on eesmärgiks seadnud pakkuda traditsioone

Toit → Kokandus
53 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Püssirohukeldri külastus

Tore restoranis ka peod panna, muusika aparatuur ja suur tantsuplats ei anna kellegile igatsema. 3.5. Mittu töötajat ja millistel positsioonidel nägid köögis? Külastasime ka kööki ja seal ma olen näinud kaks meest kes valmistasid pliidijuures mingit toitu, ja kaks naist kes olid klienditeenindajad. Sain teada ka, et ettevõttes töötab täiskohaga umbes 30 inimest ja paljud nendest on kohal juba 6-7 aastat. Peakokk ütleb, et oma töötajad ta hoiab ettevõttes nii kaua aega töö- ja palga stabiilsusega. 3.6. Kas sellisesse kööki võiksid praktikale minna, miks? Arvan, et ma võiksin minna praktikale antud köögile kahel põhjusel : esimene, et hooajal Püssirohukeldris käib väga palju külastajaid ja teine on suure menüü valmistamine. Tulemus selleks - väga korralik ja põhjalik kogemus. 3.7. Mis külaskäigul nähtust ei meeldinud / meeldis?

Toit → Toitlustus
4 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

inimesele. · 69 kahekohalist tuba, millest 2 tuba on erivajadustega inimestele, 8 tuba on kohandatud peretubadeks ja 6 tuba vastavad allergikute vajadustele · 4 suite, · 2 junior suite · tellitud lauad · kulinaartoodete valmistamine tellimuse alusel · SPA teenused · hooldusravi teenused · jõusaal · iluteenused · konverentsi teenus · a´ la carte restoran Mezzo: peakokk Ave Jääger võlub lauale värskete spaamaitsete ja põnevate kulinaarsete kooslustega maitseelamusi kõikjalt maailmast ja soovib pakkuda Sulle parimat nende a´ la carte menüüs. · pizza- ja pannkoogikohvik Arabella: seiklusrikka atmosfääriga tõeline mereröövlilaev, kus laua kohal kõrguvad tuulest punnis purjed ja igaüks saab olla tüürimees. Selle ettevõtte valisin ma sellepärast, et see tundus neist kõikidest pakutud variantidest

Toit → Kokandus
303 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Kuulsad Prantsuse kokad

· Ta on üks tuntuim kokk seotud nouvelle cuisine ehk otsetõlkes uue köögiga. · Tal on olnud palju õpilasi, enamus neist on saanud väga kuulsateks kokkadeks. Kõige tuntum neist on Eckart Witzigmann, saksa keelt kõnelev noormees. · Alates 1987 on peetud Bocuse d'Or auhinda väga prestiizseks auhinnaks. · 1975. aastal valmistas ta esmakordselt soupe aux truffes'i ehk trühvlisupi. · Bocuse kõige populaarsem restoran on Auberge du Pont de Collonges · Tema poeg, Jérome, on peakokk restoranis Chefs de France · 1961 autasustati teda Meilleur Ouvrier de France tiitliga. · Bocuse oli õppepraktikal olnud Fernand Pointi juures ja tänutäheks pühendas ta oma esimese kokaraamatu Pointile. · Tänaseks on loodud Paul Bocuse Ülemaailmne Institutsioon, kus üheksal USA ülikooli parimal õpilasel on võimalus minna neljakuulisele õppepraktikale, kus nad õpivad prantsuse kööki, veinide ja juustude tundmist, kondiitritoodete valmistamist ja lauakatmist.

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
12 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Imre Kose

Imre Kose Imre Kose on tuntud Eesti kokk.Ta on sündinud 5. juunil 1969 aastal Tallinnas. Ta õppis Tallinna 37. ja 49. Keskkoolis ning lõpetas 15. kutsekeskkooli kokana välisturistide teenindamise oskusega. Kaks aastat oli ta Soomes Lahtis vahetusõpilane. Erialaselt on ta end täiendanud USA-s, Prantsusmaal, Itaalias ja Norras. Peakokaks sai ta laeval Tallink, on hiljem töötanud ka teistel Tallinki laevadel ja hotellis Olümpia. Ta on loonud mitu toitlustusasutust: restoranid L'Artiste, Vertigo, Mercado, kohvikud Boulangerie ja Bestseller. 2011. aasta seisuga on ta Tallinnas Vana-Viru tänaval koos Kalev Tanneri ja Raul Uutmanniga avatud kohviku Mozza ja restorani Museum peakokk ning Viru tänaval asuva kohvikpoe ja jaebrändi Vertigo Gourmet loovjuht. Kose on valmistanud süüa paljudele Eestit külastanud riigipeadele, sealhulgas USA presidendile George W. Bushile, Madalmaade kuningannale Beatrixile ja Norra kun...

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
2
docx

HINNAPAKKUMINE

Majutuseks pakume Teile 42 mugavat standartuba, millest osad neist soovi korral ühendatud ning osad rõduga toad, ning lisaks esinejatele 6 luksuslikumat ühest tuba. Hotellitoad on valgusküllased ning imelise vaatega merele. Teie viibimise ajal Strand Spa & Conference hotellis pakume Teile eesti köögi mõjutustega euroopalikke ning kohalikest naturaalsetest toiduainetest roogasid. Saabudes pakume Teile hommikukohvi koos suupistetega, kohvipause ja lõunasööke. Lisaks pani meie peakokk kokku 25. augusti õhtuks rikkaliku õhtusöögi meie à la carte restoranis. Meelelahtuseks on kõigile meie hotelli klientidele piiramatu spaa-keskuse külastus võimalus hotellis viibimise ajal, mis on ideaalne lõõgatus pärast pikka tööpäeva. Täname Teid huvi tundmast meie hotelli vastu, täiendavate lisaküsimuste saamiseks palume lahkesti uuesti ühendust võtta. Ootame Teie vastust hiljemalt 25.06.2012. Tervitades, Lily Allas Müügi- ja turundusjuht Strand Spa & Conferece Hotel

Majandus → Konverentsiteenused
93 allalaadimist
thumbnail
8
pdf

Toitlustuse alused

Teraviljadest tooted Leivad + 22 kraadi 2-4 päeva Väikesaiad + 15 kraadi 2-4 päeva 46 Kuivpasta + 22 kraadi 12 kuud Suhkrud + 15 ...+25 kraadi - Toitlustusettevõtetes vastutavad toidukauba varumise eest erinevad töötajad. Tavaliselt tellib kaubad ostujuht, toitlustusjuht, peakokk või kokk. Toidukaupade vastuvõtja kontrollib kaubalehel olevate kaupade  kogust, hinda ja välimust;  kvaliteeti,  säilivusaegu. ------------------------------------------------------------------------------------------------- KORDAMISEKS 1. Mida tähendab pakendil kirjutatud „Kõlblik kuni“ ja „Parim enne“? 2. Kirjeldage, millega arvestatakse toiduainete varumisel toitlustusettevõttesse. 3. Mida kontrollitakse toiduainete vastuvõtmisel

Toit → Menüü koostamine ja nende...
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Töövarjupäev

Teenindaja riided peavad olema puhtad (korrektne välimus). Restorani hea käive on A`la cartes kuu jooksul 200 000 kr, Bestroos ja köögis 800 000- 1000000 kr. Põikasin korraks sisse ka baari leti taha ja kööki. Mulle näidati kiirelt ka köögi poolt. Kokad töötasid seal äga usinalt. Köök jagunes kaheks pooleks. Ühe poole peal valmistati restorani tarbeks toitu ning teisel pool valmistati kulinaaria tooteid Põlva toidukohtadesse. Peakokk teeb toidumenüü, tellib kõik köögiga seotud, ning astutab toitude eest. Peakokale alluvad kõik kokad See päev Põlva restoranis töövarjuna oli päris huvitav ning sain teada palju mida arem ei teadnud.

Majandus → Majandus
36 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Nimetu

porgand. Nõudepesuruum. Köökides olid olemas ahjud, pliidid, erinevad külmkapid (kalakülmkapp, piimakülmkapp, hommikusöögi külmkapp), marmiidid, potipesumasin, kaalud. Pubis oli veel fritrüür, teeninduslett. Esimesel päeval suunati mind restoranikööki, kus mulle tutvustati teisi töötajaid, kelleks olid kaks kokka. Mulle näidati kus miski asi asub ja kuidas töötab. Kokad töötasid vahetustega, pubi ja restorani peale oli kokku kaheksa kokka. Töögraafiku tegi peakokk aga kui kellelgi oli vaja vaba päeva siis tuldi üksteisele vastu ja asendati. Tavaliselt oli kaks koka köögis. Et hommikusööki ettevalmistada tuldi kohale kella kuuest. Selleks oli üks kokk ja teine saabus tööle kella kaheksast. Tavaliselt kestsid tööpäevad kella seitsmeni aga kui oli a la carte siis kella kaheteistkümneni. Pubis kestsid tööpäevad natuke kauem ning see-eest tulid töötajad tööle ka hiljem.

Toit → Kokk
21 allalaadimist
thumbnail
9
rtf

PRAKTIKA ARUANNE - Kokk

porgand. Nõudepesuruum. Köökides olid olemas ahjud, pliidid, erinevad külmkapid (kalakülmkapp, piimakülmkapp, hommikusöögi külmkapp), marmiidid, potipesumasin, kaalud. Pubis oli veel fritrüür, teeninduslett. Esimesel päeval suunati mind restoranikööki, kus mulle tutvustati teisi töötajaid, kelleks olid kaks kokka. Mulle näidati kus miski asi asub ja kuidas töötab. Kokad töötasid vahetustega, pubi ja restorani peale oli kokku kaheksa kokka. Töögraafiku tegi peakokk aga kui kellelgi oli vaja vaba päeva siis tuldi üksteisele vastu ja asendati. Tavaliselt oli kaks koka köögis. Et hommikusööki ettevalmistada tuldi kohale kella kuuest. Selleks oli üks kokk ja teine saabus tööle kella kaheksast. Tavaliselt kestsid tööpäevad kella seitsmeni aga kui oli a la carte siis kella kaheteistkümneni. Pubis kestsid tööpäevad natuke kauem ning see-eest tulid töötajad tööle ka hiljem.

Toit → Kokk
121 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Inglise keele sõnad

Intelligent - arukas, tark, intelligentne Caring - hooliv Calm - rahulik, kannatlik Honest - aus Punctual - täpne Decisive - otsustav, määrav, otsusekindel Hardworking - töökas Persuasive - veenev Courageous -julge Cheerful - rõõmsameelne Persistent - püsiv, kangekaelne Alert - erk, tähelepanelik, valvas Quick-thinking Grocer - vürtspoodnik Medical researcher - meditsiini uurija Stockbroker - börsimaakler Flight attendant - stjuardess Restaurant chef - peakokk Estate agent - kinnivaraagent Firefighter - tuletõrjuja Door-to-door salesperson - uksest-ukseni müügimees Tour guide - ekskursioonijuht Executive - ärijuht Interpreter - tõlk Wage - weekly paid, palk, töötasu Salary - monthly paid, töötasu, palk Pay - töötasu, maksma, money given in return for work don Savings - säästud, money saved, putting by Pension - pension, A sum of money paid regularly as a retirement benefit Interest - intress, you earn it on the money you have invested

Keeled → Inglise keel
22 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Ülevaade viimase ajatrendide kohta toitude valmistamisel.

KS 14 Dana Makejenko Ülevaade viimase ajatrendide kohta toitude valmistamisel. «» 20. sajandil lõpus oli omaette haru - molekulaarse gastronoomia, on kohaldanud keemia ja füüsika teadmisi toode juurde. Molekulaarse gastronoomia ja toiduvalmistamise asutajad olid Prantsuse teadlane Herv Tees (Herve This) ja Oxfordist füüsika professor Nikolas Kurti (Nicholas Kurti). 1999. aastal, Heston Blumental (Heston Blumenthal), kuulsam inglise Fat Duck restorani peakokk, valmistas esimene "molekulaarne rooga" restorani jaoks - kalamarja vahtu ja valge sokolaadist. Nagu selgub, on need tooted sisaldavad sarnaseid amiinid ja kergesti segunevad. 2005. aastal Reimsil (Prantsusmaa) pühitseti maitse, gastronoomia ja kulinaaria kunsti suunaga instituut, (Institute for Advanced Studies on Flavour, Gastronomy and the Culinary Arts), ühendas juhtivaid peakokad maailmas. Meie toidus kõik koosneb peamiselt veest, olgu taimerakke või loomade kudedega, nii v...

Toit → Toiduaine õpetus
2 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Baltic Princess

Tööpäevad kestsid kõigil 10,5 tundi. Oli kordi kui tööpäevad oli pikemad ja seda just siis kui laev oli välja müüdud. 4 2.PRAKTIKA KÄIK 2.1 Tööohutuse alane instruktaaz Praktika esimene päev algas 18.mai 2010.a. Tallinki kontoris sadama 7 a. Kus vormistati lepingud ja kohustati lugema sisekorra eeskirja. Edasi suunati mind laeva Baltic Princess kus ma kohtusin peakokaga. Peakokk viis mind silda ja seal pidin lugema tööohutuse juhendit ja täitma sisekorra eeskirjade põhjal testi. Edasi viidi mind ringkäigule kööki ja näidati kus miski asub ja tutvustati kaastöölistega. Alatihti rõhutati, et kui ma millestki aru ei saa siis küsigu ma uuesti üle. Ja sellega oligi sisustatud minu esimene päev laeval Baltic Princess. 2.2 Õppepraktikal teostatud tööd Minu osa praktika ettevõttes oli täitsa ülesandeid, mis mulle hommikul anti esimesed kaks

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
21
pdf

Pidulik õhtusöök

poolt tekitatav emotsionaalne mõju on lähedane soovitule. Transpordi vajaduse määramine Üritusel osalejatele eraldi transporti ei tellita. Osalejad saabuvad peole enda transpordiga. Ühise bussi mittetellimise põhjuseks on ka see, et kuna osalejad võivad tulla eri Eesti osadest, ei ole võimalik ühtset bussi komplekteerida. 9 Meeskond Peoteeninduse teostamiseks sobib Veski külalistemaja üks peakokk ja abikokk. Teenindajateks on samuti kolm Veski külalistemaja klienditeenindajat. Töömeeskonna suurus lähtub töökoormusest. Töötajate hulka kuulub ka puhastusteenindaja, kes enne üritust koristab peosaali, peo ajal kontrollib korrasolekut tualettruumides ning teeb täielikult korda saali peale sündmust. Meeskonna tööülesanded Kolm teenindajat, kaks kokka ning puhastusteenindaja teevad juba eelneval päeval ettevalmistustöid

Toit → Toitlustus
11 allalaadimist
thumbnail
2
txt

Ammende villa

milleski ega mitte millelegi. Kui Prnu linna kohta keegi vras vihjeid ksima juhtub, siis Ammende on ilmselt esimesi mtteid, mis phe turgatab. Meri on liiga enesestmistetav. Mis puudutab Ammende restorani, siis pole tarvis peljata maja suursugust vlimust ja stiilipuhast hoiakut siin majas on kik teretulnud. Ka lastega pered ning niisama hea kohvi nautijad. iges kohas oled ka siis, kui otsid telist sgielamust. Ammende on alati llatanud ja llatab kindlasti ka sel aastal. Peakokk Marko Lumera on vahva mees vahvate mtete ja veel vahvamate tegudega. ks on enesestmistetav kui Marko juba siinses kgis toimetab, siis on parim tulemus garanteeritud. Miks mitte ennast mnikord stiilses luksuses hellitada lasta. Ajalugu Villasse sisenedes leiate end esmalt suurest, kahte korrust lbivast hallist, mis on kogu hoone sdameks. Hallist avanevad uksed kohvisalongidesse ja sgisaalidesse, tammepuidust trepist les minnes juate teise korruse sviitidesse. Hallis, salongides

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
21 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Pikk tänav rakveres & vihula mõis

võimalus, miniseif, satelliit TV, minibaar, hommikumantlid, sussid ning aroomiteraapia vannivahud, kehageelid ja sampoonid. Enamikes tubades on mullivann, mõnedes tubades dush. Vihula mõisal eksisteerib ka selline asi nagu "maja firmaroog". See on toit, millega ettevõte püüab oma külastajat üllatada, mis on leidnud puhkajate heakskiidu ja mis on kohapeal alati tellitav. Tegemist on toiduga, mida ainult sellest ettevõttes saab ning kuhu perenaine ja peremees või peakokk on sisse pannud oma soojad tervitused. Asukohakirjeldus: Tallinnast 90 km, Viitnalt 20 km, Rakverest 30 km, Palmse mõisast 15 km, Sagadi mõisast 6 km, mere randa 4 km.

Kategooriata →
10 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Praktika Tähetorni Hotellis

Praktika Tähetorni Hotellis Praktika sooritasin alates 09.06.2014 kuni 04.07.2014 kokku 160 tundi.Praktika juhendaja oli Tarmo Laks ja suurem osa peakokk Diana.Minu tööülesandeks oli täita peakokka juhendid,nagu hommikusöögi ettevalmistamis tööd ja päevased ettevalmistus tööd.Õhtul sai aidata taldrikute garneerimisel ja väljastamisel.Praktika päev algas hommikul kell 8.15 ja lõppes õhtul(sest täpselt kella aega ei saa öelda,kõik päevad olid erinevad,kõik olenes tellimusest ja söögi gruppidest). Selles praktikas suurem huvi oli mull garneeringute vastu ja liha töötlemine ja ettevalmistamine.

Toit → Kokk
14 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Toitlustusettevõtted

Lusikas, Moon, Leib Reso ja Aed 4. Milliseid hotellirestorane oskate nimetada? Bordoo, Novell, Senso, Nero, Monaco, Päeva Villa, Ammende Villa, Dorpat Restoran, Pühajärve Hotell ja Spa, Bernhard Spa, Tervise Paradiisi Restoran 5. Kirjeldage üht hotellirestorani. Restoran Nero- on kõrgtasemeline 186-kohaline restoran on tõeliseks oaasiks toidunautlejaile. Värvikas atmosfääris laitmatu teenindusega laualekantud hõrgud road pakuvad enamat kui meeldejäävat kõhutäit. Hotelli peakokk Andrus Laaniste mängib tugevate maitsete ja ootamatute kooslustega- siit ka a la carte menüü, mis on täis põnevaid maitseelamusi kogu maailmast. Spaa-hotelli osana on restoran Nero üheks märksõnaks tervislikkus. Menüü puhul ei ole silmas peetud mitte ainult toidu madalat kalorsust, vaid eelkõige seda, et maitsva kõhutäie valmistamisel toorainesse kõik kasulik ka alles jääks. Lisaks maitseelamusele saavad külalised nautida mõnusat ja värvikat õhkkonda.

Toit → Kodumajandus
22 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Hea töökeskkond

midagi küsisin sain sõimu. Raha ei tahtnud boss ka maksta. Koguaeg virises, et jääme kõik tööle hiljaks ja, et me teeme halvasti tööd. Hea töökeskkond oli siis kui käisin Eestis eelmise aasta seisuga kolmandal kohal olevas restoranis abikokana tööl. Mulle väga meeldis seal. Sain seal kask eurot tunnis mis ei ole just kõige suurema aga mulle meeldis seal. Mulle anti majutus nende pool kuigi ma ei olnud paberitega tööl. Peakokk õpetas mulle kõike mida tema teadis ja isegi oma sala nippe. Kunagi ei virisenud kui ma midagi ei osanud algul aga ma olen hea õppija ja ma kuulsin seda tema enda käest. Muidu on ta väga karm ja puhtuse armastaja. Teised kes on seal ennem töödanud pole selliseid kiidusõnu ennem saanu mida mina olin saanud ainult ühe aastaga. Mind hoiti seal tööl väga. Mind kiideti seal taevani. Seal töötas mu sõbra õde. Oli väga hea temaga koos töötada ja muidugi ka teiste inimestega

Ühiskond → Ühiskond
10 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Kuulsaimad kokad Eestis, Prantsusmaal, Inglismaal

keskpärasus on patt. · Kunagi soovis Imre minna tõelist elu otsima Moskvasse. Neljandas klassis hakkas ta ajakirjadest retsepte välja lõikama ja neid kladedesse kleepima ning samuti neid kaunistama. · Tõeline eeskuju oli kokast õde, kes valmistas roogi poliitikutele. · Tänu koolile sai Imre 2ks aastaks vahetusõpilaseks Soome, mis aitas karjäärile kaasa. Edasi liikus ta Londonisse; laevadele. · Hetkel on Imre restorani Vertigo peakokk ning tal on oma bestseller Viru keskuses. PEETER PIHEL(26) · Pärit Saaremaalt väiksest Kaarma külast · Mees teadis juba noorelt, et temast saab kokk. · Kokasaade; kokaraamatutele retsepte Saaremaalt · Peeter on kindel, et tema lagi kokanduses pole veel saavutatud, seetõttu jättis ta peakokakoha ja läks Eestist Rootsi tipprestorani Bloom kogemusi hankima. · Peeter üks seksikaimaid kokkasid, mida on ka

Toit → Toiduvalmistamine
17 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruannnete täitmise analüüs

· Quick & Easy asub 9. tekil, laeva keskosas. Restoranis on 410 kohta, kohti ei saa ette broneerida. Restoranis pakutakse pitsat, hamburgerit ning jäätist. · Kohvik Snack Time asub 8. tekil, laeva keskosas. Kohvikus on 322 kohta, kohti ei ole võimalik ette broneerida. Valiku hulka kuuluvad saiakesed, batoonid, kolmnurksed leivad, salatid, küpsised, joogid jne. · Menüü koostas peakokk. · Messi menüüd vahetati iga nädal( vahetajaks: pea kokk) · Teiste söögikohtade menüüd olid laeval samad koguaeg. 1.2 Täidetud ülesannete kirjeldus Tegelesin praktikaperioodil ettevõttes toiduainete eeltöötlemisega, pooltoodete valmistamisega, toiduainete kuumtöötlemise ja serveerimisega. Samuti tuli mul ka teha mitmesuguseid jooksvaid köögitöid nagu näiteks köögi koristus.

Muu → Praktika aruanne
158 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Nimetu

4 3 TÖÖTAJAD 3.1 Töötajate arv Laeval on töötajaid 210 suviti, talviti aga 130. Kõik töötajad kokku moodustavad laevapere. 3.2 Laevapere struktuur Laevapere koosneb kaptenist, teistest laeva juhtkonda kuuluvatest isikutest ja laeva meeskonnast. Laevapere juhiks on kapten. Kapteni ajutisel puudumisel laevalt on tema asendajaks vanemtüürimees. Laeva juhtkonda kuuluvad peale kapteni tüürimehed, turvaülem, mehaanikud, intendant, peakokk, restorani direktor, kaupluse juhataja, purser ja laojuhataja. Laevapere jaguneb kolme teenistusse. Iga teenistuse juht allub vahetult kaptenile. 3.3 Tekiteenistus Tekiteenistuse juhiks on vanemtüürimees. Tekiteenistusse kuuluvad kõik tüürimehed, turvaülem, pootsman, kõik madrused ja turvamehed. 3.4 Masinateenistus Masinateenistuse juhiks on vanemmehaanik. Masinateenistusse kuuluvad kõik mehaanikud, motoristid ja elektrikud. 3.5 Reisijateteenistus

Varia → Kategoriseerimata
31 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

1. Restorani liigitus- Ajaviiterestoran,vabaajarestoran,toidurestoran jne jne jne 2. Kelneri töö organiseerimisel kasutatavad teenindusviisid Individuaalne teenindusviis-kelner tegeleb oma laudades istuvate klientidega algusest lõpuni;võtab tellimuse ja täitab selle ja arveldab. Paarisviisiline teenindusviis-ühes töötsoonis 2 kelnerit;kelnerid kokkuleppel jagavad töökohustusi. Meeskondlik teenindusviis-vanemkelner juhib 3-4liikmeliste kelnerite meeskonda;vanemkelner organiseerib aktiivset tööd söögisaalis. 3. Restoraniteenindajate tüüpkohustused Kelner- · roogade ja jookide serveerimine ( kandikult: vasakus käes nii, et sõrmed välja sirutatud, õla kõrgusel , vaagnalt: tõstab toite taldrikule, enne serveerimist näitab seda ) · Klientidega suhtlemine · Puhaste nõude poleerimine · Kasutatud nõude koristamine · Tuhatoosi vahetamine · La...

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Minu unistuste kool

Pärast tunni lõppu olin ma kindel, et tahan saada bioloogiks, kuid siis polnud ma veel käinud kokanduse tunnis. Kõik õpilased läksid koos pööningukorrusele ehitatud kööki, mis oli mõistagi sama suur, kui terve kool kokku. Seal ootas meid imeilus söögikoht. Iga laua taga istus pika valge mütsiga kokk. See tähendas seda, et kõik õpilased said endale tunniks ajaks eraõpetaja. Minu õpetaja nimi oli Bubert ja ta oli Gloria restorani kunagine peakokk. Viieteistkümne minuti jooksul andis ta mulle mitu mapitäit konspekte. Näiteks-mida teha kui toit on liiga soolane või kuidas muuta kõrbenud kook kuldpruuniks? Selliseid kavalusi oli seal sadu. Pärast konspektide kättesaamist hakkasime valmistama mehhikopärast ürdirooga. Ma olin isegi shokeeritud ,kui osav ma koos Bubertiga kokanduses olin. Pärast seda tundi pole mul enam kunagi toit nii hästi välja tulnud. Igal juhul saime me lõpuks ürdiroa valmis ja katsime oma lauakese

Kirjandus → Kirjandus
45 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Abikoka praktika aruanne

Tallinna Teeninduskool Aruanne Õpilase nimi Jevnika Samofalova Õpperühm nr 011KM Juhendaja Riina Laht Tallinn 2010 SISUKORD SISUKORD....................................................................................................................2 1Sissejuhatus..................................................................................................................3 1.2Praktika ettevõtte iseloomustus ................................................................................3 2Lõpparuanne-analüüs...................................................................................................4 3Ettevõtte analüüs..........................................................................................................5 3.1Enesehinnang.........................................................................

Toit → Toiduvalmistamine
55 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Ohutus ja ohuteave referaat

SISSEJUHATUS Selle referaadi eesmärk on anda ülevaade huvitavamatest ja üldistest ohutusnõuetest koka ametikohal. Ettevõtte nimi on Creperie Kristjan ja Kristiine. See asub aadressil Vase 14 ( Vase ja Fahelmanni tänavate ristumiskohal) , Tallinnas. Räägin siis natuke selle koha nn ajalugu.See koht on pühendatud mu hea sõbra vanavanavanematele( Kristjan ja Kristiine) . Kohvik on ise u 3a ja kaks kuud vana. Mina töötan selles ettevõttes kokana.Läksin sinna tööle alates sellest ajast kui ma Haapsalust Tallinna Mereakadeemiasse õppima tulin . Tutvustega sain sinna tööle . Erilisi koolitusi pole ma läbinud. Kui siis vaid veinikoolituse. Olen töödanud selles ettevõttes juba 2,5 aastat. (Kohviku omanik on vahepeal ka vahetunud. See müüdi präägusele omanikule.) Alguses pidin sinna teenindajaks minema, kuid see töö ei meeldinud mulle üldse kohe, ma pole eriline klientidega suhtleja, ning ...

Merendus → Ohutus ja ohuteave
17 allalaadimist
thumbnail
10
docx

SANATOORIUM TERVIS HINNAPAKKUMINE

majas. Hotellitoad on valgusküllased ja mugavad. Samuti on kõik toad suitsu- ja allergiavabad. Teie viibimise ajal Sanatoorium Tervises pakume Teile maitsvaid ja tervislike roogasid. Pakume Teile nii kohvipause kui ka lõuna- ning õhtusööki meie õdusas kohvikus kui ka buffet restoranis. Õhtusteks pidulikeks üritusteks pakume Teile suupisteid ja Eesti rahvusmenüüd. 12.juuni õhtusöögiks pakume Teile restorani VIP ruumi. Tsöliaakia haigetest lähtuvalt pani meie peakokk kokku lihtsa eestimaise menüü Meelelahutuseks pakume Teile Pärnu kammerkoori ja ansambel Hero. Golfimängimiseks valisime välja Teile White Beach Golfi, mis asub Valgeranna vahetus läheduses. Täpsemat infot soovikorral leiate siit: http://www.golfpiste.com/whitebeachgolf/ . Teie külastuse viimasel päeval viib giid Teid Pärnu linnaekskursioonile, kus näidatakse Teile nii Tallinna väravaid kui ka kuulsat Ammende Villat.

Majandus → Konverentsiteenused
60 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Äriplaan

6.1302 Sellest päevast alates sai Rakvere endale linnaõigused. Ettevõtte kirjeldus Omanik: Heli Kiima (juhatuse esimees) osaluse määr 100% Lisa 1: Curriculum vitae Juhtkond: Ettevõttel on kolm juhtivtöötajat: 1. OÜ „Kohvik Wesenberg“ direktor (kes on samas ka juhatuse liige ja varustaja) 1.1. Kõrgharidus, eelnev juhtimiskogemus, vastutab kogu ettevõtte tegevuse eest, juhindub oma tegevuses vahetult juhatuse otsustest. 2. Peakokk 2.1. Rakenduslik kõrgharidus, vähemalt kaheaastane töökogemus kokana, allub otseselt ettevõtte direktorile ning temale alluvad kogu köögipersonal ning vanemkelner/ettekandja. 3. vanemkelner/ettekandja. 3.1. Erialane haridus, vähemalt 4-aastane töökogemus kelnerina, allub peakokale, temale alluvad kõik kelnerid ja ettekandjad. Ettevõttel on 10 põhitöötajat: 1. Kokk (3 töökohta) 1.1.1

Majandus → Äritegevuse alused
117 allalaadimist
thumbnail
5
docx

KUI MINA OLEKSIN JUHT

nemad austavad mind. Kui kellelgi on mure, julgeb ta alati minu poole pöörduda ja koos leiame lahenduse. Kui ma teen firmas muutusi, arutan selle eelnevalt oma töötajatega läbi. Ootan nende ettepanekuid, korraldan koosolekuid. Korraldan töötajatele vajalikke koolitusi, teen neile võimalikuks edasiarenemise võimalused. Kes käib koolid näiteks, õpib midagi, oleks temal võimalus saada kõrgemale või teisele kohale firmas. Näiteks praktikant - abikokk ­ kokk ­ peakokk ettekandja- baaridaam- vahetusevanem ­ müügijuht ­ juhataja. Kui asutus oleks suurem, siis ma arvatavasti kardaks teha koosolekuid, sest ma pole eriti esineja-tüüpi, aga kindlasti läbi kogemuste annab neid siluda. TCM analüüs Minu TCM analüüsist võib järeldada, et saaksin suurepäraselt hakkama juhi rollis. Töötajate ootuste täitmisel näeksin juhina, et töötajad peaksid olema tööst huvitatud ja

Ametid → Ametijuhend
51 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Laev "Star" töösisekorraeeskiri

Laevahäire korral peab ta täitma neid korraldusi, mida annavad evakuatsiooni teostavad laevapere liikmed. 2.2. Laevapere struktuur 2.2.1.Laevapere koosneb kaptenist, teistest laeva juhtkonda kuuluvatest isikutest ja laeva meeskonnast. 2.2.2. Laevapere juhiks on kapten. 2.2.3. Kapteni ajutisel puudumisel laevalt on tema asendajaks vanemtüürimees. 2.2.4. Laeva juhtkonda kuuluvad peale kapteni tüürimehed, turvaülem, mehaanikud, intendant, peakokk, restorani direktor, kaupluse juhataja, purser ja laojuhataja. 2.2.5. Laeva meeskonda kuuluvad kõik punktis 2.2.4 märkimata laevapere liikmed. 2.2.6. Laevapere jaguneb kolme teenistusse. Iga teenistuse juht allub vahetult kaptenile. 2.2.6.1. Tekiteenistus 2.2.6.1.1. Tekiteenistuse juhiks on vanemtüürimees. 2.2.6.1.2. Tekiteenistusse kuuluvad kõik tüürimehed, turvaülem, pootsman, kõik madrused ja turvamehed. 2.2.6.2. Masinateenistus 2.2.6.2.1

Merendus → Laevandus
34 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Konvektsioonahi

TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine KK11-PE MADALAL TEMPERATUURIL KÜPSETAMINE KONVEKTSIOONAHJUS Juhendaja: Heikki Eskusson Tallinn 2013 SEADME ISELOOMUSTUS Kõrgkvaliteediline konvektsioonahi on nõudlikule professionaalile. Sellega saab ühtlase ja soovitud küpsetustulemuse. Ahju on kerge paigaldada, kasutada ja hooldada. Moodulehitusega ahjudest saab alati moodustada soovitud komplekti küpsetamiseks ja kergitamiseks. Klaaside vahel ringlev õhk alandab uksepinna temperatuuri. Uks avaneb isoleeritud käepidemest. Eemaldatava juhtsiinistiku, poleerpinna ja ümardatud nurkadega ahjukambrit on kerge puhastada. Ahju juhtpaneel on selge, nupud vastupidavad ja käepärased. Ühtlase küpsetustulemuse tagavad suunda vahetav puhur ja ümardatud nurkadega ahjukamber. Elektri- ja niisutusveeühendused asuvad seadme tagaseinas, samuti ahjukambri aurukorsten. See lihtsustab p...

Toit → Köögiseadmed
26 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Kulinaaria

nimekirja toiduainetest, mille õigeaegne varumine on samuti väga tähtis. Neil on tavaliselt ka spetsiaalne assistent, kes abistab konkreetse roa valmistamisel. Ametinimetused toitlustusalal on sageli väga sarnased ja võivad mitteseotud isikutele eristatavad olla, kuid peakokad on enamasti kõrgema taseme oskustega ja parema erialase ettevalmistusega töötajad kui kokad. Olenevalt spetsiifikast eristatakse kutsealal: - dieetkokk - keetja -kokk - laevakokk - peakokk - restoranikokk - ülemkokk Koka peamisteks tööülesanneteks on: § menüüde koostamine, toiduainete ettevalmistamine ning toitude valmistamine § köögitöö korraldamine ja teiste töötajate juhendamine. Erinevates toitlustuskohtades on tööülesanded loomulikult erinevad, sõltudes otseselt töökoha eripärast. Olulisel kohal koka töös on rahvuslike toitute ja toitumisviiside tundmine. Koolisööklates,

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Köögileksikon

teradeks. Kiudaine ja B vitamiini rikas ­ kasutatakse suppides, Besamellkaste ­ klassikaline prantsuse valge jahukaste, mille salatites, pagaritoodetes, täidistes ja vormiroogades. koostisesse kuulub jahu, või, piim, muskaatpähkel ja pipar. Böfstrooganov Kasutatakse enim pastatoitudes. Väidetavalt on nimi tulnud markii Bechameli järgi, kelle peakokk kastme leiutas. 3 C F Coulis ­ Prantsuse kaste, mis on tehtud toorete või keedetud Fennel/fenkol ­ apteegitill ehk aed-mustköömen. Kasvatatakse köögiviljade, puuviljade või marjade püreest. Koostiselt paks ja põhiliselt Vahemere piirkonnas, pärit Makedooniast. Meenutab ühtlane

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
29 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Majutusteeninduse eriala ettevõtte praktika

tüürimees · 4.tüürimees Tekimeeskond: · pootsman · vanemmadrus · tuletõrjemadrus · madrus · Arst, turvaülem ja turvamees Laevade teenindav meeskond: · Intendant · Info, konverents ja hotell - purser, purseri abi, valuutavahetaja, laeva perenaine, vanemstjuardess ja stjuardess, puusepp · Show- ja meelelahutus - kruiisijuht, abikruiisijuht, valgustehnik, helitehnik, krupjee · Köök - peakokk, vanemkokk, kokk, kondiiter, toidulao juhataja, stjuuard/stjuardess · Restoranid ja baarid - restoranidirektor, administraator, vanembaarman, kelner- baarman, stjuardess-klienditeenindaja · Kauplus ja ladu: kaupluse juhataja, insener, müüja, laojuhataja, stjuuard Praktika korraldus Vastuvõtt. Mind võeti vastu Tallinki kontoris Tallinnas, kus mina esitasin kõik nõutavat

Turism → Hotelliteenindus
96 allalaadimist
thumbnail
19
doc

äriplaan

- Sotsiaalmaks 33% 59819.- palgafond koos maksudega 241633.- Riigile: 92502.- Protsentides 38,3% Kokk 1 ja kokk 2 on sellepärast kõrgem tunnitasu, et nemad on peakokad. Kokkadel ja teenindajatel on vahetustega töö. Üksnädal on üks peakokk ja temale lisaks veel kaks kokka ja üks köögiabi, teine nädal teised. Koristajaid on kaks sellepärast, et meil on kahekorruseline hoone ning neil mõlemal on oma korrus koristada. Raamatupidaja saab rohkem palka sellepärast, et ta on tööl iga päev va. pühapäev. Teenindaja peab oskama ka kassaaparaadiga töötada. Tegevus

Majandus → Majandus
868 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun