Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kausid" - 100 õppematerjali

kausid – võivad olla erineva kujuga, mahuga ja servakõrgusega, valmistatud roostevabast terasest ( parimad ), plastmassist, ka vasest.
thumbnail
16
pptx

Suurköögis kasutavad nõud

 Kahekorruseline vaagen Portsjonnõud  Erineva suuruse ja kujuga nõud. Need on potsjoneeritud salatite, suupistete ja magustoitude söömiseks. Pannakse alustaldrikule  Kokill merekarbikujuline portsjonnõu kalast ja mereandidest valmistatud portsoneeritud soojade toitude serveerimiseks.  Kokott - ümmarguse kujuga varrega portsjonnõu lihast, köögiviljadest, seentest ja munadest valmistatud porsjoneeritud toitude serveerimiseks Lisandinõud  Kausid kartuli- ja köögiviljalisandite, külmade ja kuumade salatide, samuti kastmete serveerimiseks. Supinõud  Tirinad või kausid on selgete leente, püreestatud ja köögiviljasuppide serveerimiseks Salatija järelroa kausid  On erineva suurusega kausid ja selle all peab olema alustaldrik. Kausid võib asentada erineva kõrgusele taldrikule Aitäh kuulamast !

Toit → Töökorraldus suurköögis
4 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Majapidamiskaupade õpimapp

pliioksiid. Kasutatakse värvaineid ja värvituks muutvaud aineid Tugevdamata klaasist (ehk harilikust kilaasist) nõud: Liigitus: majapidamisnõud, lauanõud, serveerimisnõud, muud(tuhatoosid jne.) Tuntuim tootja on Luminarc- lihtne, klassikaline ja omapärane klaas tavatarbimiseks igale maitsele! Lauakatmisvahendid: · joogiklaasid · pokaalid · kannud · kohvi- ja teeserviisid · taldrikud · vaagnad · kausid Köögitarbed: ahjunõud, säilitus ja segamis nõud Dekoratiivnõud: küünlajalad, vaasid, tuhatoosid Lastenõud: tassid, taldrikud, kausid Sortimendi iseloomustus Et klaasi sortimenti tunda, on vaja : - Jälgida nende mahutavust - Jälgida disaini, kujundust - Jälgida trende - Jälgida tootlust - Jälgida materjali. 8 Tugevdatud klaasist nõud

Majandus → Tööstuskaup
54 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Magustoidud

Too iga jaotuse kohta 2 näidet! Külmad magustoidud 10 ­ 14 kraadi: tarretised, kopmotid Soojad magusroad 65 kraadi: pannkoogid, pudrud Külmutatud magusroad -14 kraadi: jäätised, parfeed 3. Millised magustoidud sobivad pidulike ainete puhul,millised tavalise toidukorral? Pidulikud:parfeed,kreemid,tarretised,kook kastemega. Tavalised:kissellid,mannavaht,vormiroad,pannkoogid. 4. Milliseid nõusid kasutatakse magustoitude serveerimisel? Kausid,pokaalid,lusikad,taldrikud,deserditaldrikud 5. Milles seisneb puuviljade,marjade eeltöötlemine? Pesemine,koorimine.Ananassil eemaldame südamiku.Õun,pirn,banaan,avokaado- hapustatud vees hoida. 6. Kuidas toimub avokaadol kivi eemaldamine? 7. Kuidas toimub viinamarjade eeltöötlemine? Pesemine, pooleks ja seemned välja 8. Kuidas toimub kuivatatud puuviljade eeltöötlemine?Leotatakse 9. Sidruni ja apelsiini fileerimine

Toit → Kokandus
38 allalaadimist
thumbnail
27
pptx

Köögiseadmed ja töövahendid

Puidust kahvel Sobib eriti hästi raskete toiduainete, kastmete, suppide jms segamiseks, nt roux'ga tihendamiseks. Kahvliharud peavad olema piisavalt pikad ja ümara disainiga, et puhastamine oleks lihtsam. Eeltöötlusvahendid. Kausid Erinevaid kausse kasutatakse näiteks toiduainete segamiseks, vahustamiseks ja säilitamiseks. Erineva kuju, mahu ja servakõrgusega, roostevabast terasest, portselanist/keraamikast või plastmassist. Vahustamiseks sobivad ümarapõhjalised kausid (munavalgele plastikust kausse ei soovitata). Libisemise vältimiseks põhja all kummirõngas. Roostevabast terasest kausid sobivad hästi kuumade roogade valmistamiseks ja säilitamiseks. Plastikust kausid sobivad taignate valmistamiseks, segamiseks ja säilitamiseks. Melamiin (plastiku liik) ei sobi mikrolaineahjus kasutamiseks. Portselankausid sobivad roogade serveerimiseks ja ahjuroogade valmistamiseks. Eeltöötlusvahendid. Kaabitsad ehk noolijad

Tehnika → Tootmisseadmed ja süsteemid
4 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Töökorraldus suurköögis, iseseisev töö

Töökorraldus suurköögis Olustvere TMK Iseseisev töö Rister Loopere, K2 Alustaldrik 15cm Kasutamine: Leiva, salati, saiakeste, kookide ja tordi söömiseks ning joogikannude ja portsjonnõude alustaldrikuks. Eelroataldrik 19cm Kasutamine: Salatite ja suupistete ning magustoitude söömiseks, sobib portsjonnõude ja supitaldrikute alustaldrikuks. Pearoataldrik 27cm Kasutamine: Pearoasalatite ja praadide ning magustoitude söömiseks, katmistaldrikuks ning sobib serveerimiskausside alustaldrikuks. Supitaldrik Puljongitass Väikesed kausid, pokaalid

Toit → Köögi õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Juuksuriamet

juuksehooldus ja viimistlusvahendite müümine. Juuksurid võivad samaaegselt olla ka soengutegijad ja stilistid. Juuksuri peamised töövahendid ja materjalid on: erinevatest materjalidest kindad, kilepõll, kilekate, erinevat tüüpi kilemütsid, lõikuskäärid ja noad, harjad ja kammid, juuksehooldusvahendid ja juuksevärvid, elektrilised töövahendid nagu nt: lokitangid, rullföönid, juukselõikusmasinad, käsiföönid ja sirgendajad. Juuksevärvi tarvikud: värvipintslid, kausid,kindad, kaalud, tarvikud ja triibumütsid.Muud töövahendid: veepihustid, käterätikud, käsipeeglid, kotid, kohvrid ja mapid. Juuksuri amet vajab head suhtlemisoskust, ilumeelt, loovust ja vastutust enda töötulemuse samas vajab ka vastupidavust, et jõuaksid ikka piisavalt kaua püsti seista. Juuksuri õppimiseks on vaja keskharidust. Koolid, kus saab juuksuriks õppida on: Tartu kutsehariduskeskus,

Muu → Karjääriõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Seadmed ja töövahendid praktikal .

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Praktika seadmed ja töövahendid Lühireferaat Koostas: Jane Õigus Grupp: K-08b Juhendaja: Heli Kruusamägi Praktika seadmed ja töövahendid Seadmed, milleks kasutatakse. 1. Elektri pliit. 2. Elektri pann- kasutatakse liha- snitslite- praadimiseks. 3. Gaasi pliit. 4. Elektri ahi- kasutatakse ahju roogade valmistamisel: ahju kartulid, ahju vormid, aurutamisel keedu kartulid, jne. 5. Friteerimis masin- kasutatakse näiteks hakkpallide friteerimiseks. 6. Viilutamise masin- kasutatakse erinevate asjade viilutamiseks. 7. Püree masin- kasutatakse püree valmistamiseks, ja hakkliha segamiseks. 8. Mikrolaine ahi- kasutatakse asjade sulatamiseks ning soojendamiseks. Töövahendid, milleks kasutatakse. 1. Pott- kasutatakse keedu kartulite va...

Toit → Kokandus
27 allalaadimist
thumbnail
1
pdf

TARBEPLASTID

TARBEPLASTID (polüetüleen, polüpropüleen, polüstüreen) Polüetüleen: Saamisviis pohineb eteeni (CH2=CH2) polümerisatsioonil. Need on värvitud pooläbipaistvad (läbiv valgus hajub struktuurse ebaühtluse tõttu) "vahase" pinnaga termoplastid, veekindlad, vastupidavad kemikaalidele, suure elektrilise eritakistusega. Seda kasutatakse pakendimaterjalina (polüetüleenkile), mahutite, toidunõude jpm. valmistamiseks. UHMWPE on kasutusel ülitugevate fiibrite valmistamiseks. Polüpropüleen: Propeeni monomeer on sarnane eteeniga ja nagu eteen, sisaldab ta kahekordset kovalentset sidet, mis avanedes polümeriseerub. PP on suurema tugevusega ja kõvadusega kui HDPE. PP tihedus on vorreldav LDPE-ga, hea keemiline vastupanu, kõrge vasimustugevus, eripäraks on väga hea korduvpainutustugevus. Madalatel temperatuuridel muutub hapraks. väga tundlik UV-kiirguse suhtes ja väga hasti ümbertöödeldav. Polüpropüleenist...

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
83 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Pidulik kolmekäiguline menüü

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK K-16B Kevin Suur Moodul TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Moodul RESTORANITÖÖ KORRALDUS PIDULIK KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Juhendajad: Pärnu 2019 1 SISUKORD ( Pealkiri 1, kirjasuurus 18 pt, läbiv suur täht) !Siia tee ise automaatsisukord kõige viimasena 2 MENÜÜ PÕHJENDUS Pakun kolmekäigulist romantilist õhtusöögiks eelroaks Spinati- ja brokolipüreesupp pearoaks Ahjus küpsetatud veise välisfilee, kartulipüree, punase veini kaste, blanšeeritud porgandi mix ja desserdiks Šokolaadifondant, toorjuustu ja sidrunikreemiga, vaniljejäätisega. Valisin need toidud sellepärast et need sobivad oma vahel kokku. Road sobivad noorpaaridele, kes soov...

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Tarbeplastid

Tarbeplastid Polüpropüleen. Polüpropüleeni on maailmas toodangult teine plast polüetüleeni järel, mida kasutatakse väga palju torustiku kasutamisel , kuid tema osakaal kasvab kõige kiiremini. Polüetüleenil on hea hinna ja omaduste suhe. Polüpropüleen on natuke kõvem ja jäigem ning tema kasutustemperatuur on ka kõrgem. PP on vastupidab õlile ja rasvale . Orienteeritud polüpropüleenil on väiksem permeatsioonivõime ning seda on võimalik valmistada kile kahesuunalise või ühesuunalise venitamisega. Polüpropüleenist valmistavate toiduga kokkupuutuvate toodete nimistu on lai: pudelid, mahutid, leiva ja saia pakkekiled, ämbrid, kausid , topsid jne. Viimasel ajal on polüetüleenist kile hakanud asendama kondiitritoodete pakendamisel kasutatavat regereeritud tsellulooskilet. Polüstüreen Polüstüreenil põhinevaid plaste on mitut liiki. Puhas polüstüreen on täiesti läbipaistev, kõva , kuid rabe ja väikese löögi...

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
64 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Polüpropüleen

• pᵥ 1014 Om*cm. Polüpropüleen oksüdeerub kergesti õhus, eriti enam kui 100⁰C juures, termooksüdeeruv destruktsioon kulgeb autokatalüütiliselt. Termiline destruktsioon algab 300⁰C juures. Maksimaalne polüpropüleenist toote ekspluateerimise temperatuur on 120-140⁰C. Polüpropüleen allub hästi kloreerimisele. Milleks seda kasutatakse? Polüpropüleenist valmistatavate toiduga kokkupuutuvate toodete nimistu on lai: pudelid, mahutid, leiva ja saia pakkekiled, ämbrid, kausid, topsid jne. Näiteks enamik margariini topse on valmistatud polüpropüleenist. Viimasel ajal on polüetüleenist kile hakanud asendama kondiitritoodete pakendamisel kasutatavat regenereeritud tsellulooskilet.

Keemia → Keemia
21 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kuulmine-haistmine ja maitsmine

8.Kuidas me tunneme lõhnu? Aineosakesed satuvad ninaõõne haistmispiirkonda, milles on hulgaliselt haistmisrakke. Aineosakesed lahustuvad limas ja puutuvad kokku haistmisrakkudega, põhjustades neis närviimpulsse, mis liiguvad peaajusse. 9.Miks ei saa salaja apelsini süüa isegi siis, kui keegi seda ei näe? Apelsin eritab õhku väga palju molekule. Seega kõik inimesed tunneksid apelsini lõhna, isegi kui nad seda ei näe. 10.Miks on parfüümipoodides sageli kausid kohviubadega? Lõhnaõli valides muutub haistmismeel lõhnaõli suhtes ruttu tundetuks. Kui vahepeal kohviube nuusutada, lõhnataju taastub. 11.Mis on inimese maitsmiselund ja kuidas see toimib ja ehitus? Inimese maitsmiselund on keel. Toimib: kui aineosakesed ärritavad tunderakke, saadavad need ajusse närviimpulsse ja inimene tunneb maitset. Ehitus: keelel on palju keelenäsasid 11. Inimene tajub viit maitset: Soolane, magus, kibe, hapu, umami. 12.Mis mõjutab maitsmismeelt ja kuidas?

Bioloogia → Bioloogia
2 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Buffetlaud

Linad ja seelikud: 5 aluslina ja 5 laudlina ning 5 seelikut, igale lauale seelik. Lauakaunistused: Lillebuketid, küünlad koos ilusate küünlajalgadega, volditud salvrätid. Buffet - laua planeering Sööginõud, -riistad: igale inimesele eraldi nõud ja eraldi söömisriistad, arvuliselt on neid üpris palju Klaasid: Igale inimesele on mõeldud eraldi klaas iga joogi jaoks. Tõstmisvahendid, serveerimisnõud: koogilabidas, kulbid (kastmed, salatid), vaagnad, kandikud, kausid, klaasihoidjad jne. Teeninduskäik Laua katmist alustatakse klaaside paigutamisest, need asetatakse lauale gruppidena, moodustades kujundeid. Puuviljade, marjade ja suupistete söömiseks asetatakse lauale virna laotud leiva- või eelroataldrikud, nende kõrvale puuviljanoad, -kahvlid, järelroalusikad. Salvrätid on riidest, paigutatud volditult salvrätihoidjatesse. Teeninduse käik Joogikannud ja ­pudelid paigutatakse lauale samuti korrapäraste gruppidena

Majandus → Klienditeenindus
46 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Metallid ja sulamid minu kodus

Samuti leidub minu kodus vaske ehetes ja eurosentides. Teine väga tähtis metallide kasutusala on elektripirnide hõõgniidid. Minu kodus on need tehtud volframist. Volfram on parim metall hõggniitide valmistamiseks, sest see on peaaegu kõige rasksulavam metall. Üks väga levinud metall on alumiinium. See on kerge ja hea peegeldusväimega ning tal on hea elektrijuhtivus. Minu kodus on alumiiniumist tehtud paljud lambikuplid, peeglid, mahlaauruti, kausid, vannitoa lagi ja paljud mööbliosad. Kõige tuntum metall on arvatavasti raud. Minu kodus on kõige rohkem rauda raua sulamite näol malmis ja terases, sest rauda eriti ei kasutata tema hinna ja vastupidamatuse pärast. Malmist on tehtud minu kamin ja radiaatorid, sest malm on väga hea soojusjuhtivisega. Roostevabast terasest on minu kodus enamik nõud, kraanikauss, lambid, paljud tööriistad, pesumasin ja köögitehnika. Tinaga on joodetud minu kodus kõik elektriskeemid

Keemia → Keemia
11 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Konspekt väikevahendid

Plastikust ( polükarbonaad või polüpropüleen ) GN 1/1 nõud sobivad kasutamiseks külmsahtlitega töölaudades, salatilaudades, toitude väljapanekuks, külmköögis ja toitude või toiduainete külmutamiseks. Need nõud on löögikindlad ja nende temperatuuritaluvus on ­30 kraadi kuni + 120 kraadi. Plastikust GN 1/2 nõu Plastikust GN 1/3 nõu Plastikust GN 1/4 nõu Plastikust GN 1/6 nõu 9 Portselanist GN- nõusid ( vaagnad, kausid ) kasutatakse toitude väljapanekuks ja serveerimiseks, saadaval on valged ja värvilised nõud. GN- nõude tangid, kasutatakse kuumade GN- nõude tõstmiseks VORMID Koogi­ ja ahjuvormid võivad olla keraamilised, klaasist, roostevabast terasest, teflonkihiga kaetud metallist, alumiiniumist, silikoonist. Vormid võivad olla erineva kujuga, suurusega, kõrgusega, lahtikäiva põhjaga, ilma põhjata rõngasvormid

Toit → Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Töö planeerimine

Teema Töö planeerimine Ülesanne Õpik Toiduvalmistamine suurköögis Lk.50 Töövahendid suurköögis 1. Loetle vastavalt kasutusotstarbele töövahendite rühmad ja sinna kuuluvad töövahendid, määra kasutamise eesmärk: Mõõtevahendid: mõõtekannud, kulbid, termomeetrid. Eeltöötlusvahendid: koorimisnoad, köögiviljanoad, üldnuga, lihanuga, kokanuga, fileerimisnuga, leivanuga, lõikelaud, lihavasar, köögiköörid, riiv, sõel, kastmesõel, vahukulp, sidrunipress, kausid, vormid, tainarull, lõikurid, pintslid, visplid. Kuumtöötlemisvahendid: Potid / Keedunõud, kastrulid, (prae)pannid, kastmekastrulid, pannilabidad, üintsetid. Loetle plastikust lõikelaudade värvid ja kasutamine tooraine ja toidu töötlemisel  Sinine- Värske kala.  Punane- Tooresliha  Kollane- Küps liha  Roheline- Salat ja puuvili  Valge- Leiva- ja piimatooted 2. Millised noad võiksid kuuluda koka töövahendite põhikomplekti?

Muu → Toiduainete õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord........................................................................................................................................... 3 Menüü ............................................................................................................................................. 4 Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)....................................................... 5 Töövahendid ja nõud....................................................................................................................... 6 Tööplaan ............................................................................................

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Nimetu

Valgamaa Kutseõppekeskus Sille Ivanova PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Valga 2011 Menüü Menüü põhjendus Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine : Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l...

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Tarbeplastid

ja jäigem kui polüetüleen ning tema kasutustemperatuur on ka kõrgem, umbes 100´C. PP on vastupidav õlile ja rasvale. Orienteeritud polüpropüleenil (O-PP, OPP) on väiksem permeatsioonivõime ning seda on võimalik valmistada kile kahesuunalise või ühesuunalise venitamisega. On olemas ka vahustatud polüpropüleeni (PP-E). Polüpropüleenist valmistatavate toiduga kokku puutuvate toodete nimistu on lai: pudelid, mahutid, leiva ja saia pakkekiled, ämbrid, kausid, topsid jne. Näiteks enamik margariini topse on valmistatud polüpropüleenist. Viimasel ajal on polüetüleenist kile hakanud asendama kondiitritoodete pakendamisel kasutatavat regenereeritud tsellulooskilet. 3 Polüvinüülkloriid (PVC) Polüvinüülkloriid on plast, mis on madala termilise stabiilsusega ja mille lagunemisel (>70´C) eraldub tervisele ohtlik HCl. Orienteeritud PVC sarnaneb välimuselt klaasiga kuid on tunduvalt kergem ja purunemiskindlam

Ehitus → Ehitus
28 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Üks päev kammkeraamika kultuuri esindajana.

Kui Milvi magama jäi, läksin emale appi savinõusid tegema. Ema läks savi tooma ja mina tõin väikseid kive ja merekarpe, millega neid kaunistada. Kui kõik oli olemas hakkasime voolima. Meil oli vaja kolme uut kaussi, sest ühe ravimtaimedele mõeldud suurema kausi lõhkusin ma ära ja kaks söögikaussi olid ka pesu käigus katki läinud. Mina tegin siis selle suure kausi, alguses ei tahtnud välja tulla, aga siis andis ema mulle head nõu. Kui kausid olid juba kaunistatud, hakkas ema neid kuumutama, et need kauem püsiksid. Ema oli mulle kunagi näidanud enda merevaigust õnnetoojat, nüüd tahtsin ka endale sellise teha. Meisterdasin endale merevaigust puulehe, see on minu jaoks elu märk, sügisel langevad lehed maha, kuid kevadel tulevad rõõmsalt uuesti. Panin meisterduse enda aseme kõrvale, et see ära ei kaoks. Loodetavasti toob see mulle õnne ning järgmine kord ei pilla ma ühtegi kaussi maha.

Kultuur-Kunst → Kultuuriajalugu
2 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Nõukogude aja pidusöök

Nõukogude ajst tuntud peolaua toitude maitset, mis on ka praegustel peolaudadel, on ilmselgelt väga raske tabada kasutades millegi maitselisi- või millegi laadseid tooraineid. Kuna kauplustes oli suht kesine toidukaupade valik, oli ka inimeste suhtumine toitu, võrreldes praegusega oluliselt säästvam. Olenemata sellest, et nõukogude ajal ei olnud väljaspool hooaega võimalik kausse ja vaagnaid kaunistada värskete puu- ja köögiviljadega, olid lauale kantud roogade kausid ja vaagnad kenasti kaunistatud ja isuäratavad. Kaunistamiseks kasutati rohelist hernest, hakitud muna, hakitud rohelist sibulat, hoidistatud köögi- ja puuvilju. Toitude maitsed olid naturaalsed, lisamitseid andsid sibul ja küüslauk, lisaks maitsestati veel ainult soola ja pipraga. Nõukogude aja pidulaua toitude maitsed olid alati head ja ehedad. Seda on näha ka sellest, et tänapäeva pidulaudadelgi on olemas samad salatid, verivorst, sült ja muidugi ka seapraad

Ajalugu → Keskaeg
7 allalaadimist
thumbnail
50
docx

Köögi planeerimine ja seadmed köögis

Labida või lusika ots võib olla viltuse lõikega - tagab parema kontakti poti või panni põhjaga ning põhja ja serva vahelises nurgas. Suurköökides kasutatava suur puulabidas ehk mõla võib olla vahedega/perforeeritud, et hõlbustada tööd. 21. Puidust kahvel - Sobib eriti hästi raskete toiduainete, kastmete, suppide jms segamiseks, nt roux'ga tihendamiseks. Kahvliharud peavad olema piisavalt pikad ja ümara disainiga, et puhastamine oleks lihtsam. 22. Kausid - Erinevaid kausse kasutatakse näiteks toiduainete segamiseks, vahustamiseks ja säilitamiseks. Erineva kuju, mahu ja servakõrgusega, roostevabast terasest, portselanist/keraamikast või plastmassist. Vahustamiseks sobivad ümarapõhjalised kausid (munavalgele plastikust kausse ei soovitata). Libisemise vältimiseks põhja all kummirõngas. Roostevabast terasest kausid sobivad hästi kuumade roogade valmistamiseks ja säilitamiseks. Plastikust kausid sobivad taignate valmistamiseks,

Toit → Köögiseadmed
25 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Furšettlaua plaanimine

Kui klient soovib küsida suupistete kohta siis on nad nende koostisosadest ja nimedest teadlikud ja vastavad kliendi küsimustele. Kui suupiste laudadele on kliendid teadmatusest asetanud kasutatud nõusid, viiakse need kohe ära. Hoolitsevad abilaudade korrasoleku eest Koguvad kasutatud sööginõusid ja joogiklaase Viivad ära või täiendavad tühjaks saanud serveerimisnõud. Külmade suupistete vaagnad ja kausid jäävad pealauale vastuvõtu lõpuni (juhul, kui need säilitavad esteetilise välimuse) Kokkuvõte Tegemist oli frusettlaua katmis skeemi ja laua katmis planeerimisega.Teenindajate tööülesannete loeteluga. 8 Haapsalu Kutsehariduskesus Monika Viidemann Toitlustusteenindus TT12 9

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Praktika kokkuvõte

olnud ka palju töölisi. Tootmise üldtehnoloogia praktika ajal Tooraineid oli seal väga palju ja väga erinevaid. Tähtsamad ja rohkem kasutatavad nendest olid jahu, margariin, vesi, maitseained, muna, seemned, vahukoor jne. Enamasti mõõdeti kõike kaalu järgi, kuid osasid asju võeti ka liitrites (nt: piim, vahukoor vahepeal). Enamkasutatavad töövahendid olid taignarullid, jagaja, krats, kausid, pintsel, nuga, koogilabidas, sõel, plaadid, jne. Masinad mida seal kasutati olid segamismasinad (3 eri mõõtu ja erinevate visplitega), konteinerahi, köögikombain, mikser, kaalud, elektripliit, toitude hoidmiseks külmkapid ja külmkirst ja toitude kohvikusse saatmiseks kasutati minilifti. Tööülesanded ja töökirjeldused Tavaliselt kui ma tööle läksin siis pidin ma alustama nõudepesust ning alles selle järel sain hakkama tooteid tegema

Toit → Pagar-kondiiter
107 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Töövahendid köögis

vahukoore vahustamiseks. Varre kinnitusnurk ~130 kraadi.  PUULUSIKAD JA –LABIDAD – Erinevate toorainete ja toitude segamiseks nii kuum- kui külmtöötlusel. Materjalist tulenevalt sobivad ka mittenakkuva kattega pottide ja pannide jaoks.  PUIDUST KAHVEL – Sobib eriti hästi raskete toiduainete, kastmete, suppide jms segamiseks, nt roux’-ga tihendamiseks. Kahvliharud peavad olema piisavalt pikad ja ümara disainiga, et puhastamine oleks lihtsam.  KAUSID – Erinevaid kausse kasutatakse näiteks toiduainete segamiseks, vahustamiseks ja säilitamiseks. Erineva kuju, mahu ja servakõrgusega, roostevabast terasest, portselanist/keraamikast või plastmassist.  KAABITSAD EHK NOOLIJAD – Sobivad erinevate toiduainete ja valmisroogade nõust kättesaamiseks, et kaod oleksid väikesed ja nõusid lihtsam pesta. Heal töövahendil on kaabitsa osa suur ning painduvast materjalist, ots piisavalt suur nõu

Toit → Köögiseadmed
7 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kahe käiguline pidulik lõuna

VANA- VIGALA TEHNIKA- JA TEENINDUSKOOL Angela Vodolastzenko Lõputöö Kahe käiguline pidulik lõuna aruanne Vana- Vigala 2011 1 SISUKORD 1. MENÜÜ.................................................................................................3 2. MENÜÜ PÕHJENDUS..........................................................................4 3. Kirjastiil Times New Roman......................................................5 4. Pealkirjad joonda vasakule küljele...............................................6 5. Pealkirjad nummerdada (v.a Sisukord)..........................................7 6. Pea meeles, et iga peatükk algab uuelt lehelt (k.a menüü põhjendus).......8 2 1. MENÜÜ ...

Toit → Toit ja toitumine
14 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Saara Susi KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE Kirjalik aruanne Pärnu 2008 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................................. 2 MENÜÜ........................................................................................................................................................3 MENÜÜ PÕHJENDUS................................................................................................................................4 TEHNOLOOGILINE KAART 1................................................................................................................. 5 TEHNOLOOGILINE KAART 2...........................................................................................

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

tykid mitte see pisike peenike. PORTSJONINÕUD: Salatile on mõeldud, väike ports läheb sinna, järelroad on portsjoninõudest, nt kreem brylee. Alatikoos alustaldrikuga. Teokarbikujuline KOKILL, serveeritakse kalatoite, merekarbid,kala kastmega, mereannid e eelroog. KOKOTT on ymmargune, väiksema äärega, sang on taga, meenutab praepanni, seda kasut lihatoitudeks, siia pannakse soojadsöögid, nt liha, köögivili, seened, munatoidud. KAUSID : Salati ja järelroa kausid: salatikausi all peab olema praetaldrik. Lisanõud: Kastmekannud: Koos alustaldrikuga, koos kastmekulbiga, sihuke plönn on veinipudeli aluseks, a la taldrik ilma äärteta. Ymar kausike, suurem kui supikas, kui on vesi sees, kätepesuks, plus lisakterätik peab lema KLAASNÕUD: Kasutatakse jookide, salatite, puu ja köögiviljade, kondiitritoodete serveerimiseks. Kõige kvaliteetsem on kristall. Klaasil on kas pliid, balarium või hõbedat pandud. Siis on eriti helisev hääl

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

alustassid klaas lusikas · Supikulp · tirinad · Viinapits · Kohvi- ja teelusikas · Suhkrunäpitsad · supitaldrik · Konjakiklaas · Austrikahvel · vaagnad · Kokteiliklaas · Supilusikas · kausid · Õlleklaas · Puljongilusikas · kannud · Viskiklaas · Greibilusikas · võialus · Jääteelusikas · koorekann · Homaaritangid ja ­ · suhkru- ja kahvel

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Indiaanlased

tõusvat päikest. Aluslatte oli nii kolm, kui ka neli. Tipiid olid seestpoolt mugavad, magamisalusteks seatud nahad pehemed. Telkidel oli tipus suitsuava, millest tipii keskmes asuva lõkke suits välja läks. Tipiides oli karm kord. Laagrid olid püstitatus C-tähe kujuliselt. Ava oli ida suunas. Kui tipii ukseava oli lahti, olid külalised oodatud. Naised läksid sisenedes vasakule, mehed paremale. Nooremad pidid vaikima, kuni neil rääkida paluti. Külalised tõid oma kausid kaasa ja kui peremees hakkas piipu puhastama, oli külalistel aeg lahkuda. 2.4 Liikumisvahendid Kanuud ja kajakid olid väga heaks abivahendiks jõel liikumisel. Paatide abil püüti kala, koliti ühelt alalt teisele, veeti kaupa, kasutati sõjaretkedel. Valmistamisviise oli mitmeid. Ühed põletasid puutüve seest õõnsaks, teised punusid veesõiduki kõrkjaist või katsid puidust raami kasetohuga ja tihtisid õmblused kuuma musta kuuse vaiguga. Merekanuud õõnestati.

Geograafia → Geograafia
31 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Teise kursuse üleminekueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristel Tilk 021K 2 KURSUSE ÜLEMINEKUEKSAM Kirjalik töö Juhendaja: Diane-Sarapuu Kelder Tallinn 2010 Tallinna Teeninduskool Kristel Tilk Sisukord Menüü.........................................................................................................................................3 Toiduidee....................................................................................................................................4 Tehnoloogiakaardid....................................................................................................................5 Eelroog....................................................................................................................................5 Pearoog........................

Toit → Kokandus
72 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Metall ja klaas

METALL: Metalle võib liigitada: *mustad metallid-mille hulka kuuluvad raud ja selle sulamid. *värvilised metallid *metallide sulamid *Malmiks nimetatakse metalli, mis on raua ja süsiniku sulam ja milles süsiniku sisaldus on üle 2%. Holmenõud on paksuseinalised, massiivsed ja poorse pinnaehitusega. Halvad omadused: *kaal (raske) pärast pesemist korralikult kuivatada. *roostetab kergesti, kuid seda vaid juhul, kui selles hoitaksevedeliku sisaldusega toitu. *tundlik järskudele temperatuuri muutustele. Heaks omaduseks soojusmahutavus-püsib kaua soojana. Saadaval on ka malmnõud, mis on kaetud plastik ­või emailkattega.(teflon) *Emailnõud- nõud on kergesti puhastatavad ja nõudepesumasinas pestavad. Emailnõud on tervislikud ning sobivad ka inimestele, kes on kroomi ja nikli vastu alergilised. Emailnõud ei reageeri hapete ega alustega. Emailnõude puudus on emaili vähene vastupidavus löökidele ja põrutustele. On kergesti puhastatavad ja nõudep...

Majandus → Tööstuskaup
18 allalaadimist
thumbnail
79
ppt

Hiina kunsti põhjalik esitlus

www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates Kõrgus: 20.0cm Laius: 8.0cm Aeg ja autor: 20.saj 60-ndad Pan Bingheng www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates NEFRIIT ESEMED · Usuti sisaldavat maagiat ja ravi- võimeid · Tugevust seostati tarkuse, moraali, julguse, võimu, puhtuse ja surematusega · Kirved, peitlid, sõrmused, juuksenõelad, kõrvarõngad, pandlad, amuletid, kausid, taldrikud, tassid. www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates 12 - 14 sajand Laius: 6.9 cm www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates SKULPTUUR www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates SKULPTUUR

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
7 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Ajalooga seotud mõisted

5. Pronksiaeg ­ 1800-500 eKr . Muinasaja keskmine periood, mil tähtsaim tööriistamaterjal oli pronks. 6. Rauaaeg ­ 500eKr-1200pKr . Muinasaja hilisem periood, mil tähtsaim tööriista-ja relvamaterjal oli raud. 7. Kunda kultuur ­Mesoliitikumi küttide ja kalastajate kultuur.Arvatavasti elati püstkojades. Asulad tavaliselt jõgede ja järvede ääres. Rändav.Tööriistad kivist, luust, puust, sarvest. 8. Kammkeraamika kultuur ­ Neoliitiline kultuur. Keraamikal kammornamendid. Kausid koonuse kujulised. Elukoht püsivam , kuid ikka rändavad. Elukoht jõgede ja järvede ääres. Küttimine, korilus. Neljakandilised püsivamad ehitused. 9. Venekirveskultuur ­ e. Nöörkeraamika kultuur. Neoliitiline kultuur. Savinõusi kaunistati nöörjäljenditega.Paati meenutavad kirved e venekirves. Elukoht seal, kus sai kastavada loomi ja harida põldu. Jätkus ka kalapüük ja jaht. 10. Nöörkeraamika kultuur ­ sama mis eelmine. 11

Ajalugu → Ajalugu
7 allalaadimist
thumbnail
79
ppt

HIINA KUNST

www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates Kõrgus: 20.0cm Laius: 8.0cm Aeg ja autor: 20.saj 60-ndad Pan Bingheng www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates NEFRIIT ESEMED · Usuti sisaldavat maagiat ja ravi- võimeid · Tugevust seostati tarkuse, moraali, julguse, võimu, puhtuse ja surematusega · Kirved, peitlid, sõrmused, juuksenõelad, kõrvarõngad, pandlad, amuletid, kausid, taldrikud, tassid. www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates 12 - 14 sajand Laius: 6.9 cm www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates SKULPTUUR www.PowerpointsFree.com Download free powerpoint templates SKULPTUUR

Kultuur-Kunst → Kunst
2 allalaadimist
thumbnail
9
doc

HIINA TOIDUD

teetasside tarbimist. Lõunat süüakse umbes kaheteistkümnest üheni. Tüüpilised joogid, mida lõuna ja õhtusöögi juurde pakutakse on vesi, õlu ja/või tee. Õhtusöök on päeva põhisöögikord. Õhtusööki süüakse alates kella kuuest õhtul, tavaline aeg on seitse. Sõprade juuresolekul võib see kergesti muutuda ka banketiks. Lauda istutakse 810 kaupa. Igal söögikohal on riisi kauss, teetass, söögipulgad, vajadusel dipinõud. Täiskuhjatud kausid ja vaagnad tuuakse korraga lauda ning asetatakse laua keskele, kuhu kõik ulatuvad. Tavaliselt võõrustaja tõstab oma söögipulgad, et anda märku söögi algusest. Tüüpiline perekondlik söögikord sisaldab valikut erinevatest maitsetest, tekstuuridest, küpsetusviisidest, toidutüüpidest, söögikord sisaldab vähemalt ühte suppi. Supp on tavaliselt söögikorra algusosas. Toidukord loetakse lõppenuks kuumade väikeste rätikute saabumisega, kuhu on võimalik näppusid pühkida.

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Põltsamaa loss

Põltsamaa loss: Põltsamaa loss Põltsamaa lossihoov 1272. aastal püstitas Liivi ordu Põltsamaa jõe paremale kaldale paest ja maakivist linnuse, millele pakkus täiendavat kaitset jõe veega täidetud vallikraav. Põltsamaast oli saanud uue foogtkonna keskpunkt. Ringmüüri küljed on 104,5 ja 109 m pikad. Tänapäeval on müüri kõrguseks kuni 11 m. Müüri kirdenurka ehitati 14. sajandil konvendihoone. Teisel korrusel asusid kapiitlisaal, refektoorium ja dormi- tooriumid, ja läänenurgas kabel. Kolmas korrus oli kaitsekorrus ning ehitati lõplikult välja alles 18. sajandil. Säilinud on kitsas ja järsk tellistest müüritrepp konvendihoone tornis. Kogu ringmüüri sisekülg on olnud hoonetega ääristatud: teenijate ja käsitööliste eluruumid, aidad, tallid ja tõllakuurid. 15. sajandil kõrgendati ringmüüri, rajati uus kaitsekäik umbes kolm meetrit vanast kõrgemale. Müüris olid suured laskeavad ning müüri nurki ...

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
14 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk (õpilase nimi) PIDULIK LÕUNASÖÖK Lõputöö Jõhvi:2011 Sisukord 1.Menüü Eelroog Suvine suitsukanasalat (suitsukana, ananass, Hiina kapsas, konservmais, majonees, aroomisool) Põhiroog Kreemine sealiha (sea välisfilee, sibul, seened, kuiv valge vein, toorjuust) Järelroog Karamell-leivaparfee marjapüreega (riivleib, hapukoor, rõõskoor, riivleib, suhkur, või, vaarikad, ) 2.Menüü põhjendus Menüü koostasin oma õele, kes on toidu suhtes eriti valiv ja hoolib oma tervisest. Eelroaks valisin suvise suitsukanasalati kuna selles on palju rohelist ...

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
18
odt

Rott

läheb kiiresti haisema. Suurem osa rotipidajaid kasutab poes müüdavat saepuru (kindlasti ei sobi lõhnastatud saepuru!) või paberi baasil aluspanu. Osasid rotte saab treenida ka pissinurka kasutama. Joogi- ja sööginõude osas on lai valik. Vee jaoks sobib kõige paremini seinale kinnituv joogipudel. Vett võib ka kausiga panna, aga sel juhul tuleb seda mitu korda päevas vahetada. Söögikausiks sobivad eelkõige seinale kinnituvad metallist või plastikust kausid, aga võib kasutada ka raskemat keraamilist kaussi, mida rotid ümber ei aja. Rotte ei pea üldiselt pesema ega kammima – terved rotid hoolitsevad oma välimuse eest ise. Pesta võib rotti siis, kui ta on väga määrdunud või ei suuda ennast ise puhastada. Toitumine Rotid on kõigesööjad: neile võib anda nii liha kui taimset toitu, tuleb ainult jälgida, et see ei oleks liiga soolane, magus, vürtsine või rasvane

Loodus → Loodus
4 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

PÄRNUMAAKUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Marek Tamme KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Heli Kruusamägi Pärnu 2006 SISUKORD Menüü ........................................................................ 3 Menüüpõhjendus ....................................................... 4 Spinati- ja brokolisupp ............................................... 5 Broilerikintsu rullid ..................................................... 7 Apelsinikreem ............................................................ 9 Seadmed, töövahendid ja serveerimisvahendid ....... 10 Tööplaan ................................................................... 11 Kaubatellimus ........................................................... 12 Toidu kalorsus........................................................... 14 ...

Toit → Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Koka praktikaaruanne

Rakvere Ametikool ..... ........(nimi) K08c Praktikaaruanne Juhendaja: Anne Loos Rakvere 2009 Sisukord 1. Praktikaleping 2. Praktikajuhend 3. Praktikaülesannete täitmise analüüs 3.1 Praktika kirjeldus 3.2 Täidetud ülesannete kirjeldus 4. Ettevõtte poolne hinnanguleht 5. Kokkuvõttev analüüs 6. Täiendavad lisad 3.Praktikaaruannete täitsmise analüüs 3.1 Praktika kirjeldus Ettevõtte nimetus: Vanemuise Kohvik OÜ Cafe Shakespeare Tööperiood ettevõttes: 28.09.09-09.10.09 , 80 h Ettevõtte tegevusala: 1 Pakub üritustele teenindajaid (kelnereid, ettekandjaid ja baarmene) 2 Kulinaartoodete valmistamine tellimise alusel 3 Ruumide rent (võimalik tellida ka dekoratsioonid, kaunistamine) 4 Ürituste korraldamine soovi korral (ansamblid, esinejad jmt) 5 Toitlustamine (pulmalauad, sünnipäevalauad, juubelilauad, buffetlauad, banketilauad, la...

Toit → Kokandus
301 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Anorgaanilise keemia eksam praegune (2012 -...) versioon

· (tõstavad kuumus-, korrosiooni- ja kulumiskindlust) · Os, Ir jt lisandid ülikulumiskindlad sulamid · (täitesulepeade suleotsad, · täppismõõteriistad) · - termopaarid, takistustermomeetrid · (kõrgete temp-de mõõtmiseks) · Pt + Rh, Ir + Ru · - klaasitööstuse vannid ja tiiglid (Pt + 7% Rh), · (eriti optil klaasi sulatamiseks) · ka klaaskiu filjeerid (ligik samast sulamist) · - laboriaparatuur (tiiglid, kausid, traat, võrk - peam) · Pt, Pt + Rh (1-3%) jt · - elektroodides (pH-meetria, elektroforees, elektrokeemia - Pt) · - palju muud (kütuseelemendid, elektrikontaktid, · kunstil klaasi kujundamisel (Pt, Ir), nõguspeeglite · katmisel (Ir), ehetes : eriti briljantide raamistus (Pt) ja · "valge kuld" (Au + Pd), monokristallide kasvatam tiiglid · (Pt + Ir), nõrkvoolu elektrikontaktid (Pt + Ir), · metallide -defektoskoopia ja metallurgia (192Ir) 3

Keemia → Anorgaaniline keemia
67 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Toiduga kokkupuutuvad materjalid ja esemed

30.  PP on tavaliselt tugev ja paindlik, eriti kui polümeriseeritud koos eteeniga.  Polüpropüleeni on võimalik toota läbipaistva ja värvilisena.  Polüpropüleenil on hea vastupidavus keskkonnatingimustele.  Vastupidav õlile ning rasvadele.  Polüpropüleen on sulamistemperatuur on u. 160 kraadi (kõrgem kui PE-l), kuid ei kannata temperatuuri alla 0 kraadi. 31. Kasutamine  Kasutatakse paljudes rakendustes, Pakendamine, kilekotid, ämbrid, kausid. Enamik margariinitopse on tehtud PP-st. Tekstiil (nt köied, termiline aluspesu ja vaibad). Kirjatarbed, plast- ja korduvkasutatavad mahutid, laboriseadmed. Kõlarid, autotööstuse komponentid. PP-st ei imendu toiduainesse mürgiseid kemikaale. 32. joonis 33. Polüvinüülkloriid (IUPAC Polü) sageli lühendatuna PVC, on kolmas enimkasutatav termoplastilisest polümeerist pärast polüetüleen ja polüpropüleen 34

Toit → Toitumise alused
17 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Rahvusköök Indiaköök Juhendaja: Viljandi 2008 Eelroog India TOIDU NIMETUS kartulisalat portsjoni 0,130 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta Retsept Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto Ühiku h ih 30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg ...

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ­ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine............

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

1. Teenindamismeetodid Serveerimine saksa moodi Saksapärase teenindamise all mõistame teenindamist lauas/nõude ja söögi lauale toomist. Taldrik asetatakse külalise ette paremalt poolt. Vaagnad ja kausid asetatakse lauale tema käe ulatusse. Lihavaagen asetatakse kahvlist vasakule, teised nõud magustoidulusikast ülespoole. Külaline teenindab end ise. · Serveerimine Ameerika moodi Ameerikapärase teenindamise all mõistame toidu taldriku peal lauale toomist. Toit pannakse taldrikule köögis ja ettekandja asetab selle külalise ette paremalt poolt. Serveerimine Inglise moodi Inglisepärase teeninduse all mõistame teenindamist serveerimislaualt (guéridon). Toidud

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Majandusõpetuse konspekt

Lahutades kogukulud tulust on kasumi väärtuseks 700 000 eurot aastas. 8. Selgita tarbijakäitumise emotsionaalseid ja ratsionaalseid aspekte ühe lihtsa näite abil. Läksin poodi pesupulbrit ostma, sest minu poolt kasutatavale tootele oli kehtestatud soodsam hind teatud perioodiks. (Ratsionaalne ost, sest inimene püüab saavutada enda jaoks suurimat kasulikkust mingite piirangte raamest). Kuid möödudes kodukaupade letist leidsin ilusad kruusid ja kausid, mis olid ka natuke allahinnatud. Tegelikult ei olnud mul neid tarvis, sest kodus oli juba kruuse ja kausse. Kuid need meeldisid mulle ja seega ostsin ka need ära. (Emotsionaalne ost) 9. Selgitage lühidalt laenamise positiivseid aspekte ja ohte lihtsa näite abil. Maril oli tarvis kiiresti soetada uus kodu, sest sai teise linna tööd ja otsustas ära kolida. Vana kodu üüris ta välja. Mari sai pangast laenu, pannes tagatiseks uue kodu. Üürnik

Majandus → Majandus
5 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Karbonüülühendid: aldehüüdid ja ketoonid

Metaan CH4 ---- HCOOH metaanhape ehk sipelghape Etaan C2H6 --- CH3COOH etaanhape ehk äädikhape Karboksüülhapete ühised omadused: · On happelised, hapu maitse · Mõned toksilised · Mõned muutuvad organismis toksiliseks · Terava lõhnaga · Värvitud vedelikud / tahked ained · Lahustuvad hästi vees ­ kõrgemad homoloogid ei lahustu · Kõigil keemisto üle 100oC · Reageerivad metallidega ­ (alumiiniumkastrulid, kausid ja mahl) Tekivad: 1) Alklaanide oksüdeerumisel 2) Alkoholide oksüdeerumisel ( kui vein seisab lahtiselt --- veiniäädikas ) Etanool + O2 = veiniäädikas +H2O Veiniäädikas tekib ka organismis -alkohol oksüdeerub esmalt etanaaliks, siis äädikhappeks. Metaanhape ehk sipelghape HCOOH Varem toodeti sipelgatest. Sisaldavad: sipelgad, mesilaste mürk, nõgestes, kuuseokastes. · On terava lõhnaga · Ärritava toimega · Mürgine vedelik

Keemia → Orgaaniline keemia
55 allalaadimist
thumbnail
32
pptx

Itaalia ja Hispaania barokkmaalikunst 17.sajandil

Kujutatavad ei ole näoga vaataja poole suunatud Ø Oma maalidel kasutas ta keldriluugivalgust ehk valgus on suunatud ülevalt vasakult kompositsiooni keskmesse Ø Tema maalidel näeb tihti tüüpe lihtrahva hulgast- mustlasi,pillimehi,kaardimängi- jaid ja joodikuid Ø Reaalsus tema maalidel ( inimestel kortsus nahk,soonilised käsivarred,mustus, riided ning materiaalsed esemed nagu nt puuviljad, kausid jms olid lausa kombitavad). Oluline oli liikuvus ja elujõulisus Ø Ka religioosseid tegelasi kujutab ta olustikulistena, ilma aupaisteta Ø Click to edit Master text styles Second level Michelangelo da Caravaggio Third level Fourth level Fifth level

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
15 allalaadimist
thumbnail
9
odt

„ÜHISKOND LOOB OMA KODANIKU“

Sisukord · Tiitelleht lk 1 · Sisukord lk 2 · Tööiseloom lk 3-4 · Töötingimused lk 5-6 · Kutsenõuded ja -eeldused lk 6-7 · Haridus ja väljaõpe lk 7-8 · Tööväljavaated lk 9 lk 2 Referaat Iluteenindaja elukutse Enelin Look Tartu Kivilinna Gümnaasium 8 a. klass 24.05.2009 a. Tööiseloom Iluteenindajad on klienditeenindajad, kes tegelevad inimese välimuse kujundamise ja hooldamisega. Nad tegelevad klientidega vahetult, pakkudes spetsialiseeritud teenuseid, mis aitavad klientidel saavutada paremat enesetunnet ja välimust. Iluteeninduse valdkonnas töötavad:grimeerija, jumestuskuntsnik, juuksur, kosmeetik, küünetehnik, pediküürija. Grimeerija annab kliendile näo grimeerimise tulemusena tavapärasest hoopis...

Kirjandus → Kirjandus
35 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun