Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kokk" - 591 õppematerjali

kokk - teenindaja (erialaste teadmistega) 2) Kokaabi- koristaja (osaliste erialaste teadmistega) 3) Elektrik (kvalifitseeritud) 4) Vabatahtlikud abistajad (perekonnaliikmed/ head tuttavad)

Õppeained

Kokk -Kutsekool
kokk

Kasutaja: kokk

Faile: 0
thumbnail
10
pptx

KOKK

KOKK Eriala jaguneb: Dieetkokk Click to edit Master text styles Keetja Second level Kokk Third level Fourth level Laevakokk Fifth level Peakokk Restoranikokk Ülemkokk Koka tööülesanded on: Click to edit Master text styles menüüde koostamine, Second level Third level toiduainete ettevalmistamine Fourth level ning toitude valmistamine Fifth level köögitöö korraldamine ja t...

Toit → Kokk
11 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kokk

parimate juurde. ( Nt: laevale praktikale, restoranidesse, kohvikutesse jne. ) Kus Eestis üleüldse saab kokaks õppida ? Tartu Kutsehariduskeskus ja Tallinna Teeninduskool. Rakvere Ametikool ja Kuressaare Ametikool Pärnumaa Kutseõppekeskus ja Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool VanaVigala Tehnika ja Teeninduskool Kehtna Majandus ning Tehnoloogiakool Narva Kutseõppekeskus Eesti Hotelli ja Turismimajanduse Erakool Olustvere Teenindus ja Maamajanduskool Väike kokk J Aitähh kuulamast ning vaatamast !

Eesti keel → Eesti keel
10 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Kokk

Ohutusnõuded toitlustuse erialal töötavale inimesle Ats Saag K112 Tartu Kutsehariduskeskus 1.Kokana lubatakse töötada isikuil, kes on 18 aastat vanad, teinud läbi kutsealase ettevalmistuse. .2. Lubatud on teha ainult seda tööd, mis on ülesandeks antud ja mille ohutud töövõtted on hästi teada. 3. Tehnoloogiaseadmetega (hakklihamasinad, lõikurid, elektri- ja gaasipliidid, keedukatlad jm.) tohivad töötada need töötajad, kes on omandanud seadmete hooldamise ja neil töötamise miinimumnõuded 4. Tehnoloogiaseadmeid tohivad parandada vaid vastava ettevalmistusega töötajad. 5. Köögipersonal peab kandma ettenähtud sanitaarriietust ja vajadusel ettenähtud isikukaitsevahendeid. 6. Küüned peavad olema lühikeseks lõigatud, juuksed peakattega kaetud. 7. Keelatud on lubada töökohale võõraid, kõrvalisi isikuid. Sealviibimine võib olla lubatud vaid sanitaarrõivastuse kandjail.8. Ei ole lubatud kasuta...

Toit → Kokandus
10 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Keiserlik kokk

Niiviisi jalutades kohtas ta ka inimesi kes olid tema arvates imelikud. Niisiis oli ta õnnetu ja jalutas kurvalt ja tüdinenult ringi. Siis läks Metslov oma kööki, ning hakkas vaatama mis köögis toimub. T tappis mõned kärbsed ja vaatas ,kui ruttu võib ruum kaotada oma elulõhna. Nüüd tuletas ta meelde ,kuidas on lood siis kui on majas inimesed, ja kuidas tuleks sööki reserveerida. Metslov oli õnnelik oma köögiriigi üle. Räägiti et Metslov ei olnud mingi tavaline kokk, vaid hoopis endine keiserriigi kokk, kes ta tegelikult ei olnud. Metslov tahtis tegelikult olla parem kokk ja kõrgemal kohal. Ta oleks tahtnud olla ka luuletaja. 2. Metslov- Vaine, masenduses, oma mõtete mitte avalikustaja, tõsine ning kurb. Ta ei tahtnud eriti suhelda. Joonas- Imelik, endassetõmbunud, murelik. Ei teinud eriti teistest välja. 3. Kokk Metsloviks oleks olnud parem ja oleks rohkem saavutanud kui tal oleks võimalus antud. 4. 1)Kokanus 2)Masenus 3)Unistus

Eesti keel → Eesti keel
13 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Praktika aruanne - toitlustusettevõttes

Praktika aruanne Millises toitlustusettevõttes olid praktikal? Olin Laekvere Põhikooli sööklas praktikal, ettevõtte tüüp on söökla, ettevõtte asukoht on Laekvere , avatud oleku aeg on 8.00 - 16.00. Kas on tagatud ettevõtte köögis tööhügeen ja tööohutus? Jah, kokad kandsid kokariietust, neil oli kokamüts, valge pluus, püksid ja sisejalanõud. Kokkadel olid küll peakatted, kuid neid alati ei kantud. Jah, töötajad koristavad töökoha ja panevad töövahendid omale kohale. Seal ei sorteeritud pürgi, ainult et, paberid läksid ühte prügikasti. Päeva lõppedes viiakse küll prügi välja, kuid prügikast oli poole peal ei viidud seda välja, kasutati järgmine päev seda sama. Jah, järgiti tervisekaitse nõudeid. Igal külmkapil oli kõraval paber ja sinna kirjutati temperatuure. Pesti käsi jne. Milliseid seadmeid kasutati köögis? Seadmeid oli köögis väga palju. Tükeldusmasin, suur ahi, supi keetmis pada, hakklihamasin jne. S...

Toit → Kokk
101 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Toitlustusteenindus TT22 Cätlin Juursalu KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON ÜKSKORD MEHHIKOS Juhendaja: Anne Kersna ja Tiina Parm Tallinn 2010 SISUKORD KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON............................................................................ 1 SISUKORD.................................................................................................................................2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK.........................................................3 1.1 Äriidee põhjendus ja kliendid......................................................................................... 4 1.2 Menüü...............

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
4
pdf

KOKK I KUTSEEKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKOOL Teenindusosakond Inna Raud KOKK I KUTSEEKSAM Aruanne Juhendaja:Ariaane Truu Viljandi 2013 1. MENÜÜ Eelroog : Kartuli-sibulapüreesupp praetud kukeseente ja friteeritud kartuli ribadega Pearoog : Mozzarellaga täidetud paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega Järelroog : Riivleib vahukoorega Minu menüü sobib talviseks õhtusöögiks ka suuremale selts- konnale. Eelroaks pakun soendavad kartuli-sibulapüreesuppi mille

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
9
rtf

PRAKTIKA ARUANNE - Kokk

Esimesel päeval suunati mind restoranikööki, kus mulle tutvustati teisi töötajaid, kelleks olid kaks kokka. Mulle näidati kus miski asi asub ja kuidas töötab. Kokad töötasid vahetustega, pubi ja restorani peale oli kokku kaheksa kokka. Töögraafiku tegi peakokk aga kui kellelgi oli vaja vaba päeva siis tuldi üksteisele vastu ja asendati. Tavaliselt oli kaks koka köögis. Et hommikusööki ettevalmistada tuldi kohale kella kuuest. Selleks oli üks kokk ja teine saabus tööle kella kaheksast. Tavaliselt kestsid tööpäevad kella seitsmeni aga kui oli a la carte siis kella kaheteistkümneni. Pubis kestsid tööpäevad natuke kauem ning see-eest tulid töötajad tööle ka hiljem. Esimesel päeval pandi mind juustupalle veeretama, mis võttis aega üle kolmetunni ja oma praktika lõpetasin ma ka juustupalle veeretades. Veel pandi mind tükeldama ja näidati kuidas köögiviljalõikurit kasutada

Toit → Kokk
121 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Riskianalüüs- Kokk

RISKIANALÜÜS - KOKK Ohutegur Kes on ohus? 1. Kemikaalidega puhastamine Kõik töötajad 2. Libe põrand Kõik töötajad 3. Kuumad ahjud Kokk, teised töötajad 4. Noad Kokk, teised töötajad 5. Katkised pistikupesad Kõik töötajad 6. Raskuste tõstmine Kokk 7.Viirused töölised, kliendid 8.Kõrge õhutemperatuur töölised, kliendid 9. Seadmete teravad ja liikuvad osad kokk 10.Valgustuse puudumine töökohal kokk 11. Loomaliha töötlemine kokk 12.Külmas köögis töötamine töölised 13.Sundasendis olemine kokk 14. bakterid töölised

Haldus → Töökeskkond
149 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM Juhendaja: 1 SISUKORD: 2 1. MENÜÜ Eelroog: Soolalõhe röstsaial õuna-kurgi kastmega Põhiroog: Sea välisfilee, tomati-oahautise ja paprika-kartulirosetiga Järelroog: Vaniljekaste vaarikatega Minu menüü on üsna tervislik ja samas ka maitsev. Sobib inimestele kes ootsivad uusi ja huvitavaid lahendusi.

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Eksami küsimused Kokk

1. Kirjelda külmtöötlemis meetodeid. · Külmutatud toiduainete sulatamine · Mittesöödavate ja saastanud osade eemaldamine · Erineva toiteväärtusega osade eraldamine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine · Võtted mis kiirendavad järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset · Võtted mis muudavad toiduainete kvaliteeti 2. Kirjelda kuumtöötlemis meetodeid. · Toiduaine keetmine · Toiduaine praadimine · Hautamine · Suitsutamine · Küpsetamine madalal temperatuuril · Kupatamine · Blanseerimine ­ toiduainete lühiajaline töötlemine kuuma vee või auruga värvi säilitamiseks 3. Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja nimeta toitumist nende korral. · Laktoositalumatus - haigus, tänu millele ei suuda organism lahustada laktoosi ehk piimasuhkrut. Loobuma peaks piimast ja piimatoodetest ja tarbima soja tooteid. · Gluteenitalumatus ehk Tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega eluaegne haigus, mille vallandavad...

Toit → Kokk
78 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000 0.000 Mise en place: 1. Valmistamine 1. Serveerimine: 1. TOIDU NIMETUS Waldorfi salat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 150 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 juurseller kg 0.044 32 0.030 0.088 0.060 2 õun kg 0.107 30 0.075 0.214 0.150 3 kreeka pähkel (puhastatud) kg 0.010 0.010 0.020 0.020 Kaste ...

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega.

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Mina õppijana, Ave

Mina õppijana Mis on õppimine? Õppimine on suunatud tegevus, mille tulemusel leiavad õppija käitumises aset suhteliselt püsivad muutused. Õppimine ei piirdu vaid sellega, mis on koolipingis omandatud, vaid leiab aset juba ka millegi korduva läbitegemistel vilumuse suurendamisel, sügavatel läbielamistel või pingsal mõtlemisel. Õppimise põhisisuks on uute kogemuste. Õppijad saavad juurde uusi teadmisi ning see suurendab nende oskusi, kas siis varem õpitul või hoopis uute kogemuste juurde saamisel. Õppimise motiiviks on õppija enda huvi ja selle huvi aktiivsus, selle tulemusena ühendatakse uued ideed varasemate teadmistega. Meie kiires ja muutuvas maailmas on õppimine üks olulisemaid protsesse. Parim moodus õppida on näha, kuulda ja teha. Kui tekitada küsimus, mis on õppimises olulist? Siis mina vastaksin, et kõik mida sa õpid ning mis annab sulle juurde kogemust, tarkust, uusi teadmisis on oluline. N...

Toit → Kokk
86 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Koka praktika aruanne - Ettevõttepraktika restorani ja kohviku õppeköögis

Praktika aruanne Ettevõttepraktika restorani ja kohviku õppeköögis Maria Karajeva K109 Juhendaja: Katrin Jurs Tartu Kutsehariduskeskus 2012 Sissejuhatus Eesmärk: Saada uusi teadmisi ja arendada oma praktilisi oskusi. Restorani ja kohviku õppeköögis vajalike ülesannete täitmine. Vajadusel eritellimuste ja catering'i teenuste pakkumine. Peale restoraniköögis toiduvalmistamise sain ka kohvikus söögivalmistamise kogemusi. Sain hakkama lihtsamate toitudega ja ka raskematega. Sain valmistada ka selliseid toite, mida varem pole teinud. Arendada suhteid nii oma kui teise grupi koolikaaslastega ja juhendajatega. 1. Ettevõtte üldiseloomustus T...

Toit → Kokk
155 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Koka praktikaaruanne

seljaluud, sain sellega suurepäraselt hakkama (võibolla sellepärast, et olen väiksest peale kalu puhastanud maal vanaisa juures). Palju valmistasin ka erinevaid suupisteid ja puuviljavaagnaid valmis õhtuks, tellitud laudadele. Üks ebameeldiv asi jäi ka meelde, kui esimest päeva pannkooke pidin tegema, nelja panniga korraga, alguses ei tahtnud pannkoogid üldse ilusad välja tulla, läksid keskelt pooleks ja muud sellist, siis proovis teine kokk, et mis jama on ja siis selgus et viga ei olnudki minus vaid selles, et tainas oli liiga vedel, tegime taigna siis natukene paksemaks ja kohe oli palju parem ning pannkoogid tulid väga ilusad välja, esimene kord pidin tegema 140 pannkooki, ja järgmine kord 215 pannkooki. Alati iga asja valmistamisel anti kogus, et kui palju midagi valmistama peab ning mis kaaluga. Valmistasin ka täidetud kanafileed, niiet tegin kanafileesse sisselõike

Toit → Kokandus
301 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Imre Kose

Imre Kose Imre Kose on tuntud Eesti kokk.Ta on sündinud 5. juunil 1969 aastal Tallinnas. Ta õppis Tallinna 37. ja 49. Keskkoolis ning lõpetas 15. kutsekeskkooli kokana välisturistide teenindamise oskusega. Kaks aastat oli ta Soomes Lahtis vahetusõpilane. Erialaselt on ta end täiendanud USA-s, Prantsusmaal, Itaalias ja Norras. Peakokaks sai ta laeval Tallink, on hiljem töötanud ka teistel Tallinki laevadel ja hotellis Olümpia. Ta on loonud mitu toitlustusasutust: restoranid

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Toiduained ja selle liigitus

Rakvere Ametikool Iseseisev töö Toiduaineteõpetus Koostas: Geili Laasberg Juhendaja: Eha Raal Esimene osa Kuivainete ladu : 1) Maasikamoos 2) Pastatooted 3) Marineeritud kurk 4) Kompotid 5) Tomatikaste 6) Karastusjoogid 7) Toiduõli Külmkapp : 1. Kapp (piimatooted) : 1) Piim 2) Kodujuust 3) Hapukoor 2. Kapp (liha ja lihatooted): 1) Jahutatud liha 2) Kanafilee 3. Kapp (värske kala): 1) Värske kala 4. Külmkamber (köögiviljad): 1) Kartul 2) Apelsinid 3) Banaanid 4) Lehtsalat 5) Porgand 6) Hiina kapsas Sügavkülmkapp : 1) Külmutatud hakkliha 2) Külmutatud marjad Teine osa 1. Lihatoode 2 tk Luha suitsutare Savvu Küleliha suitsukülg Netokaal: 110 g Ei sisalda naa...

Toit → Kokk
26 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Toitlustuse erialaga seotud tervise riskid, referaat

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL KOKK Ave Kiiber TOITLUSTUSE ERIALAGA SEOTUD TERVISE RISKID Referaat Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2012 Sissejuhatus Toitlustussektor on üks kõige kiiremini kasvavaid sektoreid Euroopas. See on eriala, kus tuleb väga palju tähelepanu pöörata tervisele

Toit → Kokk
26 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruanne - tööohutus

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus toitlustamise suunaga II K Reeta Kivikink OÜ Reineberg Praktika aruanne Juhendaja: Aleksander Reineberg Maarika Reineberg, kokk Särevere 2009 Sissejuhatus Praktikale minnes ei kujutanud ma üldse ette, mis mind ees ootab. Esimesel päeval tundus mulle, et ma ei saa hakkama, kuna harjumine uue kohaga ja uute inimestega võttis aega. Inimesed, kellega ma koos töötasin olid kõik tegelikult väga sõbralikud. Praktikal õpetati mulle, kuidas tehakse parimaid kondiitri tooteid ja ka palju teisi huvitavaid ja põnevaid toitude valmistamise võimalusi. Kogemusi praktikal olles sain väga palju.

Majandus → Klienditeenindus
179 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Iseseisev töö. Koka Erialal 2. Kursus

Iseseisev töö a) Hommikusöök lasteaia lapsele: Neljavilja puder,Maasika moosiga Piim Õun b) 3-käiguline lõunasöök ajateenijale: Borsi supp Hakk-Kotlett keedetud kartuliga ja valge kastmega Mannavaht piimaga c) Õhtusöök hooldekodu patsiendile: Kartuli püree singi kastmega Jogurt või Puuvili Keefir/Piim Koostatud konspekti abil,Robert Rand (K-11A)

Toit → Toitumisõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Koka aruanne - Vid TÜ „Siberi Troika”

Vid TÜ ,,Siberi Troika" Kohvik / Söökla Rakvere Koidula 5 ER 9:30 ­ 18:00 L 9:30 ­ 16:30 P Ettetellimisel Töötajate arv: 5 Menüü koosneb erinevatest vene köögi rahvussöökidest, seal hulgas on ka pelmeenid, vareenikud ning pannkoogid. Hinnad on odavad võrreldes konkurentidega. Tööperiood ettevõttes: 16.05.2011 ­ 14.06.2011. Praktika maht: 200 tundi. Praktika peamisteks ülesanneteks oli igapäevane köögi töö: tooraine ettevalmistamine, tükeldamine, päevaprae, suupistete ja puuvilja valikute valmistamine, menüü koostamine, kuupäeva kleepsude vahetamine, koristamine, praadimine jm. Kui antud töö lõpetasin ja kohe uut tööd mulle ei antud siis võisin vahepeal käija ka viieminutilistel kohvipausidel ning ett...

Toit → Kokandus
45 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Marjamuffin

TALLINNA TEENINDUSKOOL MARJAMUFFINID Janar Käos Rühm: 031PK TALLINN 2011 KOOSTISAINED 3 muna 300 g Dansukkeri valget suhkrut 200 g kookoshelbeid 75 g nisujahu 5-10 g Dansukkeri Vanillisuhkrut 200 ml vedelat margariini 100 g marju, nt. punaseid sõstraid, vaarikaid ja/või mustikaid TEHNOLOOGIA Kloppige munad suhkruga kohevaks vahuks. Segage kookoshelbed, jahu, vanillisuhkur ja sulatatud margariin ning lisage munaga. Täitke 12 pabervormid taignaga ja asetage küpsetuspannile või kasutage muffiniplaati. Suruge marjad taignasse. Küpsetage ahju keskmises osas 190°C kraadi juures u.15 minutit. PÕHJENDUS Valisin marjamuffini retsepti sellepärast, kuna pole ise kunagi sellist muffinit söönud ja tundub isuäratav ja hea lihtne teha. Sellest retseptist saab 12 muffinit.

Toit → Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
12
odt

KOKANA välismaale tööle

Põltsamaa Ametikool K13K Grete Päärand KOKANA välismaale tööle Referaat Juhendaja: Elle Kohv Põltsamaa 2014 Sisukord: 1.Sissejuhatus Kokana välismaale tööle..............................................................3 1.1 Riigi andmed...............................................................................4 2.Loodus...............................................................................................................6 3.Rahvastiku iseärasused......................................................................................9 4.Riigi majanduslik olukord.................................................................................10 5.Kokkuvõte.........................................................................................................11 6.Kasutatud kirjandus...........................................................................

Toit → Kokk
7 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Mineraalained

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Kokk Mineraalained Referaat Juhendaja: Pärnu 2010 MINERAALAINED...................................................................................... 3 1. Kaltsium...................................................................................................... 4 2. Fosfor.......................................................................................................... 5 3. Naatrium..................................................................................................... 6 KASUTATUD ALLIKATE LOETELU..........................................................7 Mineraalained Inimese organismis on tuvastatud üle 70 keemilise elemendi. Kindlaks on määratud neist üle 20 bioelemendi vajadus. Nende elementide piisava koguse tagamiseks on väga oluline toituda mitmekesiselt. Minera...

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
96
xlsx

Raamatupidamisblokk

sularaha vastuvõtmine koristamine toidutellimuse vastuvõtmine tellimuste edastamine kulleritele menüü tundmine transporditööd menüü tundmine arveldamine ja kassatöö kõnede vastuvõtmine klientide teenindamine firma arvepidamine finantsdokumentide korrashoid aruannete koostamine majandustehingute kandmine registritesse või raamatupidamisprogrammi Töötaja palk ja maksud Nr. Nimi Brutopalk 1 kokk 703.5 2 kokk 703.5 4 kuller 650 5 kuller 650 6 operaator 500 7 operaator 500 8 rmtpidaja(osaline) 600 Kokku: 3435 Tööandja kulud ja maksud Nr

Majandus → Ettevõtlus alused
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Keemia minu elus

hävitamiseks putukatõrjet. Sidrunhapet kasutatakse üsna sagedalt toitude ja jookide valmistamisel. See on üks tuntumaid happesuse regulaatoreid. Tordi küpsetamiseks me kasutame söögiäädikat ja maitseaineid nt: kaneel. Praegu mõnedes toiduainetes on palju keemiat, selleks et nad ei läheks halvaks. Ostsin õunu ja selle peal oli parafiin . Kui õuna süüa koorega , siis pärast võib halb olla. Kui mina vaatan saateid ,kus tehakse süüa, seal ma näen ,et kokk valmistab sööki alkohoolist, maitseainetest ja muudest toiduainetest. Mõnikord ema teeb kooki ja ma vaatan , mida ta sinna paneb, ja sinna ta paneb kaneeli ja söögiäädikat ja muuid aineid.Tahtsin veel öelda ,et iga toiduaine sisaldab keemilisi aineid . Piim pole enam tervislik ja seda tehakse lõssipulbrist Sokolaad juba ammu pole tervislik, see sisaldab kõike ,mis võimalik on. Vorstis on palju lisaaineid ja ainult 70% liha. Isegi jäätis nüüd on teistsugune, teine maitse ja värvus

Keemia → Keemia
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Koka kutsestandardi ja õppekava analüüs

olla parimad ja pakkuda midagi palju enamat, kui pakuvad nendega konkureerivad ettevõtted. Väga paljudes koolides on võimalik õppida kokaks, mis on alati vajalik ja kasulik eriala, kool annab endast parimad loengud ja praktikad, mida suudavad, sellega loodavad nad välja õpetada parimad kokad. Koka õpetamiseks ei kehti aga tavaline õppekava, vaid selle jaoks on eraldi välja töödatud koka kutsestandard, mida järgitakse. See, mida kokk peab teadma on kõik kirjalikult toodud välja koka kutsestandardis, seal on nii punktid, kui omakorda punktidel ka alajaotus. Väga oluline kutseoskusnõuetes on 1. Teadmised ja üldoskused 2. Põhioskused ja teadmised I ja II kvalifikatsioonile (soovituslikud) 3. Lisaoskused ja teadmised 4. Isikuomadused ja võimed Kogu õppekava mis on kokkadele mõeldud on tehtud moodulitena, nendeks on: 1. Mooduli eesmärk 2. Õppesisu 3. Hinnatavad õpitulemused 4

Toit → Kokandus
54 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Maitseainete töö

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS TOIDUVALMISTAMINE I ISESEISEV TÖÖ KAUBANDUSES MÜÜDAVAD MAITSEAINED JA NENDE KASUTAMINE TOIDUVALMISES Janika Lensment KK-12 Juhendaja: Heli Kruusamägi PÄRNU 2012 SISUKORD: Sissejuhatus Oma iseseisva töö tegin Ülejõe Selveris leiduvatest maitseainetest ja ise internetis juurde otsides. Toidu saame maitsestada maitseainetega. Maitsetaimede abil saad kerge vaevaga ka tetud tuntud toiduainetele anda uusi erinevaid maitseid. Maitseainetega saame anda toidule uue värvuse, lõhna või maitse. Kõik vürtsid ehk maitseained on taimsed saadused. Vürtsitaimi leidub enam kui kolmekümnes taimesugukonnas. Maitseaineid saab õigesti ja asjatundlikult kasutada üksnes siis, kui neid ja nende omadusi hästi tuntakse. . Maitseained jagatakse nelja rühma...

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Kalkulatsiooni kaart

HALVAATORT RETSEPT NR. 1 Portsjoni kaal (kg): 1,000 Valmistatavaid portjoneid: 5 Retsepti kaal Tootmise kaal Jrk. Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 5 bruto 5 neto Ühiku hind Koguse hind Põhi 1 Muna tk/kg 4 0,200 20 1,000 1,01 kr 20,20 kr 2 Peen suhkur kg 0,128 0,128 0,640 0,640 13,20 kr 8,45 kr 3 Nisujahu kg 0,090 0,090 0,450 0,450 6,17 kr 2,78 kr 4 Jahvatatud mandel kg 0,018 0,018 0,090 0,090 72,00 kr 6,48 kr 5 Küpsetuspulber kg 0,008 0,008 0,040 0,040 842,00 kr 33,68 kr ...

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Koka eksami materjal (erinevad teemad)

Mulgi puder Viljandimaalt. Sellest maakonnast on pärit kaks tuntud rooga ­ mulgipuder ehk kartuli-tangupuder ja mulgikapsad. Mulgipudru keetmiseks pane ligi kilo muredat sorti kooritud kartuleid liitri soolaga maitsestatud veega keema. Lisa juurde pool teeklaasi odrakruupe. Keeda, kuni tangud on pehmeks muutunud. Siis klopi poti sisu puulusikaga ühtlaseks pudruks. Pruunista pannil tubli ports sealihakuubikuid (väga hästi sobib ka suitsuliha) ja hakitud sibulaid. Serveerimiseks tõsta taldrikule kuhi putru ning sea keskele silmaks praetud pekirasva, liha ja sibulat. Hapukapsasupp 1. Pane liha külma veega keema, riisu vaht. 2. Pane liha peale kapsad ja kapsaste peale tangud , riivitud porgand ja sibul. 3. Keeda nõrgal tulel 1-2 tundi. 4. Veidi enne keetmise lõpetamist lisa maitseained. 5. Kapsasuppi võib ka keeta ilma tangudeta, sel juhul sega supi sisse 10-15 minutit enne keetmise lõpetamist 2-3...

Toit → Kokandus
85 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kõrvitsa uurimistöö

Sisukord 1. Kõrvitsa eluloost 2. Kasvust ja liikidest 3. Millena kasutatakse ja retseptid 4. Kasutatud kirjandus -1- Kõrvitsa algseks kodumaaks loetakse Ladina-Ameerik at, sest Mehhikos kasvatati neid vilju juba 9000 aastat tagasi, kohalike indiaanlaste toidulaual oli kõrvits oluline kõhutäide. Euroopasse jõudis see taim alles 16. sajandil.Botaa nilisi lähisugulasi on kõrvitsal palju: kõrvitsa perekonda kuulub üle kümne liigi. Inimene hindab kõrvitsa kasvatamisel eeskätt vilju, ehkki eriotstarbel saab kasutada ka lehti ja õisi. Kõrvitsa vili on oma olemuselt tegelikult mari. Kõrvitsaliste perekond - Harilik kõrvits ehk Cucurbita pepo on suur üheaastane taim. Kõige paremini kasvab ta soojas ja kuivas kliimas. Kuna kõrvits on nõudlik mulla niiskuse suhtes, siis kasvatatakse teda Kesk- Euroopas ja mujal parasvöötmes, sealhulgas ka Eestis. -2- Kõrvits...

Toit → Kokandus
26 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Tööohutus kava

IDA-VIRUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOOSKÕLASTATUD / valdkonnajuht/ ...........................20....a AINE OHUÕPETUS AINE MAHT 16 tundi, iseseisev töö 4 t. ÕPPERÜHM 1VAK Abikokk Vangla ÕPETAJA Larissa Tsistokletova ÕPPEAASTA 2012/ 13 TEEMA JA ALATEEMA TUNDE KASUTATAV SAADAVAD OSKUSED JA HINDAMINE MÄRKUSED ARV ÕPPEMATERJAL TEADMISED TUNNI ...

Toit → Kokk
30 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Talis Kõiv KOKK KUTSEEKSAM Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2009 2 SISUKORD: 1.MENÜÜ...................................................................................................................................4 2.KALKULATSIOONIKAARDID............................................................................................5 2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega........................................ 5 2

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Tänapäevane Eesti köök

Ave Kiiber Tänapäevane Eesti köök Ajad ja kombed muutuvad. Oleme nii mõndagi traditsioonilisest toidukultuurist tänasesse päeva kaasa endaga võtnud, üsna muutumatul kujul, samuti ka muudetul kujul. Lisaks on ka palju toite, mille oleme peaaegu unustanud ning on mitmeid toite mille oleme seoses elu- ja toitumistavade muutusega hoopis kõrvale heitnud. Aja jooksul on meie võimalused, elutempo, teadmised toitumisest ning seeläbi ka toitumisharjumused muutunud, sellepärast, et kunagine ,,talupojaköök" ei vasta enam kaasaaegsetele arusaamadele tervislikust ning kaasaaegsest toidust. Samas on aga igal inimesel erinev nägemus meie rahvustoidust ehk tänapäevasest Eesti köögist. Kus on aga piir, kust algab tänapäevane Eesti köök ning lõppeb vana Eesti köök? Sellele küsimusele on peaaegu, et võimatu piiri tõmmata. Toidumood muutub...

Toit → Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Abikoka/Köögi praktikaaruanne

Kuumas rootsi lauas on kaks kokka, kes valmistasid ete õigeks kellaajaks kuumad toidud ja kastmed, ise ette saali viies. Olenevalt päevadest kui on mitu katet siis katete vahel vahetatakse toidud värskemate vastu. A La Carte köök on klientidele nähtav ja kõik toimetused seal kliendile nähtavad. Seal tehakse põhilised ettevalmistused enne avamist ära. Tellimused on tsekipõhised. Igal kokal on oma kohustus nt. kastmekokk, lihakokk, magusakokk, eelroakokk, ja lisandikokk. Messi kokk ehk kokk kes teeb meeskonnale igapäevaselt süüa, hommikul, lõunal ja õhtul. Tema teeb üksinda ja peab organiseerima et teatud kellaaegadel oleks meeskonna toit õigel ajal õiges kohas. Seal sain ka mina kõige rohkem kätt külge panna ja palju teadmisi, et kuidas mingit asja valmistatakse. Fast foodi kokk, kes teeb kohvikusse ja fast food'i erinevaid võileibu, grousante, wrappe, baguette, pitsasid ja puuviljavaagnaid sviitidesse ja lux'idesse.

Toit → Kokandus
82 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kalad ja Mereannid

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Kristian Talviste Kalad ja mereannid Referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2009 Sisukord 1. Sissejuhatus....................................................................................... .......................3 2. Lõhe................................................................................................ ...........................4 3. Merivähk.......................................................................................... .........................5 4. Kasutadud kirjandus..........................................................................................6 Sissejuhatus Kalad ja mereannid on loomad, kes elavad vetes. Nende välimus võib olla väga erinev. Värv võib varjeeruda valgetest/hall...

Toit → Kokandus
30 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Köögi organisatsiooniline ülesehitus ja tööülesanded

Köögi organisatsiooniline ülesehitus ja tööülesanded Köökides töötavad inimesed esindavad oma eriala erinevaid ameteid. Töötajate ja juhtkonna tegevus ja töötamine moodustab terviku, mida nimetatakse suurköögi organisatsiooniks. Põhiline toiduvalmistamine köögis kuulub koka kompetentsi. Kokk toimib justkui rühmajuhina ning talle võib abiks olla teine kokk või köögiabiline. Toidu valmistamine on kaudne klienditeenindus. Köögiabilised, nõudepesijad ning lao abitöölised hoolitsevad tavaliselt eeltöötlus- ja nn hooldustööde, näiteks korrastustööde, eest. Ettekandjad ja portsjoneerijad hoolitsevad vahetu klienditeeninduse, toidu serveerimise, eest. (3;8-10) Iga toitlustusettevõte peab koostama oma vajadustele vastava köögi organisatsiooni ehk köögi brigaadi (kitchen brigade)

Toit → Köögi õpetus
20 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Millest võiks tuleneda rahvusköökide toidueripära

Toitlustamine Ave Kiiber Millest võiks tuleneda rahvusköökide toidueripära, Itaalia-, India-, Mehhiko köök Rahvusköökide toidueripära on kujunenud aegade vältel erinevate tegurite toimel. Oluliseimad tegurid on loodulikud tingimused ja kohapeal saada olevad toiduained, mõju on avaldanud ka söömisvahendite valik ja areng. Suur osa toite, mida varemalt valmistas vaid üks rahvas on praeguseks levinud ülemaailma. Palju samalaadseid toite leidub üldjuhul naabermaades- nende toitude algset päritolu on raske kindlaks teha. Kuuluvus ühe või teise rahvustoidu hulka määrab mõni detailitunnus.. Alustaksin Itaalia köögist, see tundub olevat väga põnev ning olen isegi planeerinud sinna sõita...

Toit → Kokk
10 allalaadimist
thumbnail
7
doc

KÄÄBUS NINA

keeta. Aga need ei olnudki oravad, need olid lapsed. Muinasjutuvestja: Siin lähedal on kuningaloss, küsi sealt tööd. IV VAATUS Köök. Kokapoisid hullavad. Peakokk (vehib kulbiga): Olete te toidu põhja kõrbeda lasknud! Mida ma härrale annan? Valage jalamaid see kõrbenud lake välja ja pange uus vesi keema! Mida ma valmistada jõu 1. Kokk: Väljas on üks imelik mehike, ütleb, et on kokkade kuningas. Peakokk: Seda me veel näeme! Jakob: Kuulsin, et vajate osavat kokka. Andke mulle ülesanne, siis näete, milleks ma kõlban. Peakokk: Kuidas? Sina? Kokaks? Aga olgu, sündigu see kas või nalja pärast. Kuidas su nimi on? Jakob: Jakob Peakokk: Me hüüame sind Ninaks. Kokad: Kääbus-nina, kääbus-nina! Peakokk: Ja häda sulle, kui sa toiduvalmistamisega toime ei tule. Kuula! Härra armastab taani suppi klimpidega.

Kirjandus → Kirjandus
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toidukäitlejale esitatavad nõuded, küsimused.

Ave Kiiber Toidukäitlejale esitatavad nõuded: 1. Käitleja vastutab käideldava toidu ning käitlemise nõuetekohasuse eest ja on kohustatud kasutama kõiki võimalusi selle tagamiseks. 2. Käitleja peab järgima toidu pakendil või saatedokumendil märgitud säilitamisnõudeid, mille määrab toidu tootja, töötleja, sealhulgas valmistaja, või pakendaja kestvuskatsete või põllumajandusministri poolt kehtestatud toidu säilitamisnõuete alusel. Põllumajandusminister kehtestab säilitamisnõuded sõltuvalt toiu võimalikust ohtlikkusest inimese tervisele toidugruppide kaupa. Kestvuskatsete tegemise korra kehtestab Vabariigi Valitsus. 3. Käitleja ei tohi vastu võtta, käitlemisel kasutada ega väljastada nõuetele mittevastavat toitu. 4. Toitu käitleval töötajal peavad olema kutseteadmised ning ta peab tundma ja järgima ...

Toit → Kokk
43 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Praktika Tähetorni Hotellis

püsiklientidele.Klientidega saadakse kontakti telefooni abil,arvuti kaudu ja muidugi ka kohapeal läbirääkimistega.Müügitööga tegeleb juhataja.Ettevõtte areneb tänu huviavate ettepanekutega nagu uus menü,väljaspoolt erinevad üritused. Tähetorni Hotell on vaäga ilus koht mis pakub rahu ja privaatsust,seles hotellis tuned ennast nagu lossis. Köögitöö on korraldatud nii etkõigepealt tuleb abitööline ja teeb ettevalmistu töid hommikusöögiks.Seejärel tuleb kokk ja teeb hommiku sööki.Ettekandja tuleb natuke hiljem, kui kokk ja valmistab ette hommikusöögi lauad ja viib kokka tehtud valmistoodangu.Töö on hästi paika pantud. Teenindustöö on korraldatud ka väga hästi.Teenindava personaali töörietus on korrektne(valge pluus,must seelik).Enne ettevõtte avamist lauad kaetakse puhaste linadega ja laudadel tehakse eelkatted.Hommikusöögiks gruppidele sättitakse eraldi laud.Teenindus on väga heal tasemel,teenin

Toit → Kokk
14 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Õnnetus koka töökeskkonnas

Tööohutus ja töötervishoid Õnnetus koka töökeskkonnas Juhtumi riskid · Libisemise tagajärel satub naise käsi kuumale fritüürile, mis tekitab põletushaavu · Samuti võib ta kukkudes enda pea ära lüüa Riski vältimine või vähendamine · Kui põrandale on sattunud rasva pritsmeid või muid vedelikke, tuleb see kohe puhastada ja kuivatada, et ei tekiks libisemisohtu · Samuti võiks olla võiks fritüüril olla mingi kaas · Võibolla saaks põletushaavu vältida, kui naine kannaks ahjukindaid · Naisel võivad ka valed jalanõud olla. Jalanõud peavad olema kinnise nina ja kinnitatud kallaga ning paksu mittelibiseva tallaga. Järeldused · Vedelikke või rasva pritsemete sattumisel põrandale, tuleb need kohe puhastada, et ei tekiks kukkumisi ega libisemisi! · Peab kandma õigeid jalanõusi köögis! · http://www.youtube.com/watch?v=dBZt8wx2kT · Naine libiseb rasva plekil ning tal on käes suur katel kuuma vede...

Meditsiin → Töötervishoid ja tööohutus
54 allalaadimist
thumbnail
4
pptx

Köögiseadmete referaat

Köögiseadmete referaat Elektripliit Elektripliidil peab olema maandus. Seda ei tohi üle kuumutada. Käega ei tohi vastu minna kui on kuum sest siis võib käe ära kõrvetada. Puhastada tuleb siis kui on ära jahtunud ja selleks ettenähtud ainega . Mikrolaineahi Mikrolaineahi on väike ja mahub tavaliselt laua peale või kapi peale ja se ei sega eriti. Se soojendab toidu kiiresti aga ei küpseta. Mikrolaineahju ei tohi panna kuldse äärega asju. Koorega muna ei tohi panna sinna. Seda on puhastada lihtne ja seda saab tavaliste puhastus vahenditega puhtaks. Röster Röster on väike masin millega röstitakse saia või leiba. Rösterit on lihtne puhastada, seda saab lihtsate puhastusvahenditega ja lapiga puhtaks teha.

Toit → Köögi õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ­ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal...

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Inimese talitluse regulatsioon. Kontrolltöö bioloogias. Elust enesest

Uurimisgrupi juhi, Hispaania Rahvusliku Vähikeskuse teadlase Mario Fraga sõnul demonstreerib nende uuring esmakordselt, et tõepoolest muutub metüülimise tase kaksikutel vananedes üha erinevamaks. Teadlased uurisid 40 paari 3-74-aastaste ühemunakaksikute geneetilist materjali ja võrdlesid kaksikute DNA metüleerimise taset. sellepärast lähebki kirsi paksuks aga leila mitte kuigi kirsi sööb rohkem kooki. 8.Aale Kokk ja Mari Huaana olid 2 sõbrannat, kes ükskord otsustasid heroiini proovida. Aale rohkem ei tarbinud, Mari mõtles, et nii naljakas olemine oli, prooviks veel paar korda. Marist sai heroiinisõltlane. Miks? Aale Kokkil tõenäoliselt ei ole sõltuvuse tekkimist soodustavaid geene. Maril võibolla on. Tõenäoliselt on Aale Kokk rõõmsameelne ja kogeb õnnestumisi, Maril võib olla depresioon. Heroiin muudab Mari ajurakkude vahelisi seoseid ja ajusisest homöostaasi, et ilma järgmise

Bioloogia → Bioloogia
25 allalaadimist
thumbnail
33
ppt

Tšiili Vabariik

Tsiili Vabariik Koostas: Kristyna Kokk 8.1.13 Kristyna Kokk 1 Sisukord Üldandmed Riigi arengutase Kaart Rahvastik Vapp Põllumajandus Lipp Toit Eksport Geograafilise asendi iseloomustamine Import Energeetika Ülevaade looduslikest

Geograafia → Geograafia
44 allalaadimist
thumbnail
78
doc

Lepinguõiguse I KT kordamisküsimused

ilma vastava soorituseta, arvestades selle tasa omaenda sissenõutava nõudega võlausaldaja suhtes. Tasaarvestamise õiguslikuks tagajärjeks on nõuete ja vastavalt kohustuste lõppemine, mille tulemusel kustuvad nõuded kattuvas ulatuses ajast, mis neid võis tasaarvestada. Pooled võivad alati ka teisiti kokku leppida. Võlgniku ja võlausaldaja isiku kokkulangemine. Võlasuhe lõpeb võlgniku ja võlausaldaja kokkulangemisega ühes isikus. Kui võlgniku ja võlausaldaja isik on võlasuhtes kokk langenud, kuid sellel isikul on võlasuhe jätkumiseks õigustatud huvi, siis võlasuhe ei lõpe. Kui kokkulangemine on osaline, lõpeb võlasuhe kokkulangevas osas. Kui nõudele on seatud pant või muu asjaõigus, siis kehtib nõue pandipidaja või muud asjaõigust omava isiku suhtes. Poolte kokkulepe. Võlasuhe lõpeb, kui võlausaldaja ja võlgnik on võlasuhte lõpetamises kokku leppinud eoses võlausaldaja loobumisega nõudest.

Õigus → Lepinguõigus
134 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Minu töökeskkond

Juhendaja: Kersti Ojavee Aasta. 2012 Sissejuhatus 1 1................ Tiitelleht 2.................. Sissejuhatus 3-4.............. Eriala 5.................. Töötingimused 6.................. Nõuded tervisele 7.................. Üldnõuded kokale 8.................. Isiklik hügieen 9.................. Toidutöötlemise vahendid 10-12......... Seadmed 13.............. Kasutatud kirjandus Suurköögi kokk Enne toiduvalmistamise alustamist veendub kokk vajaminevate toiduainete olemasolust ja kvaliteedist. 2 Vajadusel tellib kokk varustajalt juurde otsakorral olevaid toiduaineid. Ta valmistab ette (nt marineerib, praeb, hautab, suitsutab, keedab) ja tükeldab toorained. Sel ajal kui põhiroog valmib, valmistab kokk toidu kõrvale kuuluvad kastmed ja valmistab ette toidu serveerimiseks vajalikud garneeringud. Toidu kaunis serveerimine on kliendi seisukohast väga oluline

Meditsiin → Ohuõpetus
21 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ülesanne 9-Erinevad päringud mitmest tabelist

mysql> SELECT CONCAT(OPILANE.eesnimi, ' ', OPILANE.perenimi) AS 'opilane', O_GRUPP.nimi FROM OPILANE, O_GRUPP WHERE OPILANE.g_kood=O_GRUPP.o_gr_kood; +----------------+-----------------+ | opilane | nimi | +----------------+-----------------+ | Kalle Kohin | Arvutiteenindus | | Mari Maasikas | Arvutiteenindus | | Kevin Kivi | Arvutiteenindus | | Veiko Vesi | Arvutiteenindus | | Hannes Hein | Arvutiteenindus | | Tiia Tuisk | Kokk | | Joosep Jalakas | Kokk | | Sille Siil | Kokk | | Lilli Lill | Kokk | | Liia Lips | Kokk | | Kalev Komm | Kokk | | Rita Rehv | Kokk | | Pille Pill | Raamatupidamine | | Tiit Tikk | Raamatupidamine | | Luisa Tuul | Raamatupidamine | | Sandra Saar | Raamatupidamine | | Janek Jooksik | Raamatupidamine | | Kati Karummm | Raamatupidamine | | Kati Kask | Hotellindus |

Informaatika → Andmebaasid
11 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun