Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"tomatiga" - 48 õppematerjali

thumbnail
14
pdf

Võrdlustabel toitlustusettevõtte supi ja prae kohta

hapukoorekastmega Lisand oma valikul: kana, Lisand oma valikul: kana, (gluteenivaba) 6.- krevetid, lõhe või seened krevetid, lõhe või seened Tomati-kookose läätsepada (laktoosi- ja gluteenivaba) 2.90 (laktoosi- ja gluteenivaba) 2.90 ahjubaklažaanidega Karrine lambafrikadellisupp Karrine lambafrikadellisupp (laktoosi- ja gluteenivaba) 6.60 köögiviljade ja tomatiga köögiviljade ja tomatiga Vдikesed köögiviljaburgerid (laktoosi- ja gluteenivaba) 3.40 (laktoosi- ja gluteenivaba) 3.40 tatra-kaerakukli ja šampinjonisibulasalatiga (laktoosi- ja gluteenivaba) 7.30 Kalaroad Liharoad Lõhefilee sooja riisinuudli- Küpsetatud kanafilee sooja

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Meeled, heli, helilained

olemasolev info kujundab selle, kuidas me väliskeskkonnast tulevat infot vastu võtame ja kuidas me seda tunnetame. 13. Kirjeldage tervikuks sidumise ideed tajuteooriatest. Tomati näide tsiteerides, siis et see tomati äratundmine meie teadvuses esile kutsuda, siis on vaja näha visuaalset pilti või reaalset nähtust tomatist. Nägemisega sai ajus kokku pandud üksitunnustest (punane värvus, roheline oksajätk, ümar vorm) äratundmine, et tegemist on tomatiga. Ka muud meeldejäänud emotsioonid seoses tomatiga võivad taas esile tulla. Signaalid, mis ajus selle taasesitluse aitasid taas esile kutsuda, seotakse kokku terviklikuks infoks ja saadakse teadlikuks tomatist. Tajuteooria kohaselt tekkis meeltesse teadmine tomatist, sest ajust taasesitlusele tulnud info seda kinnitab, et tegemist on tomatiga. 14. Selgitage tajulise grupeerimise printsiipe. Ühendatus Sarnasus Lähedus Ühine (taust) ala Suletus Hea jätkuvus

Psühholoogia → Psühholoogia
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Rahvustoidud

Prantsusmaa ­ Juures ka Prantsuse keelne nimetus. Veinis hautatud praad ­ , ­ Boeuf A´La Mode Juustubiskviit ­ ­ Genoise Au Parmeson Taignas praetud aedvili ­ , ­ Legumes Et Fruits Frit Erinevad kastmed ­ Jaapan ­ Juures ka Jaapani keelne nimetus. Riisipallid ­ - Onigiri Riis seentega ­ ­ Matsutake Gohan Röstitud kala ­ - Teriyaki Paberis küpsetatud kala ­ , ­ Sanana No Ginsiyaki Itaalia ­ Juures ka Itaalia keelne nimetus. Bruschetta tomatiga ­ ­ Bruschetta Al Pomodoro Rosmariiniga maitsestatud küülik ­ ­ Coniglio Al Rosmarino Torumakaronid toorjuustuga ­ ­ Penne Al Mascarpone Spagetid ürtidega ­ ­ Spaghetti Alle Erbette Venemaa Seenepüree ­ Hapukapsasupp ­ Pannkoogid ­ Suur pirukas ­ Mesijook -

Turism → Turism
16 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Okra

Tehnilise küpsuse järgus sisaldavad kuprad keskmiselt 87% vett, paar protsenti valku ja ligikaudu samapalju süsvesikuid ning ligi 5% ballastaineid. Mineraalainetest leidub rohkesti kaaliumi-, kaltsiumi-, fosfori-, magneesiumi- ja rauasooli, vitamiinidest B-grupi vitamiine, karotiini ning PP- ja C-vitamiini (keskmiselt 35mg%). Maitselt on okrakuprad maheda, kergelt mõrkja, veidi pikantselt hapuka, rohelisi karusmarju meenutava maitsega. Väga hinnatud on värske okra salatina koos tomatiga, millega see eriti hästi kokku sobib. Enamasti süüakse siiski keedetult, sageli kombineeritult koos teiste köögiviljadega. Sobib hästi suppidesse, ühepajatoitudesse, lisandiks liha- ja kalaroogadele jne. Okratoite peab tugevasti vürtsitama küüslaugu, pipra, koriandri jt maitseainetega. Okrakuprad sobivad hästi ka sügavkülmutamiseks või kuivatamiseks. Valminud seemned on kuivatatult ja röstitult mõnel pool väga hinnatud kohvi aseaine. Seemned sisaldavad

Bioloogia → Bioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
2
ods

Praktiline töö suurköögis

Sheet1 Tartu Kutseharidusekeskus Koka eriala praktikaline tund . Roa nimetus: Kartuli vorm singi ja tomatiga Kuupäev: Portsjonite arv: 2 Tooraine Neto g Bruto g Tehnoloogia: Suuremad värsked kartulid 120g 1.Pese kartulid ja lõika noaga hästi õhukesteks Küüslauguküünt 10g viiludeks. Kuivatatud tomat 30g Keedusink 100g 2.Haki küüslauk ja kuvatatud tomat peeneks ja s Piim 200g seda.

Toit → Kokk
18 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Tervislik nädalamenüü

ESMASPÄEV Hommikusöök: Lõunasöök: Kaerahelbe pudru Kapsasalat tomati ja kurgiga Klaas vett 1õun 1 viil teraleiba koos tomatiga Klaas rasvata keefiri 1 pirn Õhtusöök: Vahepala: Ühepaja toit 1 klaas vett 1 viil rukkileiba Peedisalat Maasikaid TEISIPÄEV Hommikusöök: Vahepala: Puuviljamüsli Maasika-petikokteil 1 klaas rasvata piima 1 klaas vaarikaid Lõunasöök: Õhtusöök: Riisi-kanasalat Lehtkapsa salat

Meditsiin → Terviseõpetus
227 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tervislik toitumine

4) Söö regulaarselt. 5) Pea meeles, et toidus oleks põhilised toiduained. 6) Ole ettevaatlik süsivesikutega. 4 7 päeva näidismenüü 1. päev 2. päev 3. päev 4. päev Hommikusöök: Hommikusöök: Hommikusöök: Hommikusöök: kaerahelbepuder neljaviljapuder võiga sõrnikud omlett tomatiga võiga keefir hapukoorega juustuvõileib maksapasteedi õun kalavõileib kohv võileib tomatiga kohv kohv banaan Vahepala: Vahepala: Vahepala: Vahepala: Müsli piimaga kohupiimakreem küpsised porgandipirukas kakao tee

Varia → Kategoriseerimata
105 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Rootsilaua menüü

Kool Rootsilaud Nimi 9. klass Tallinn 2016 Menüü Suvepiknik Rootsilaud Tiigerkrevetid vürtsikas kastmes Suured puhastatud krevetid lihtsas peruupärases kastmes. Krõbedad tacoampsud Pisikesed tacod hakkliha, juustu ja tomatiga. Itaalia juustupulgad Keerdus juustupulgad dipikastmega. Menüü Suvepiknik Rootsilaud Avokaado munarullid Krõbedad maitsvad suupisted. Teriyaki lihapallid Teriyaki kastmes lihapallid. Virsiku-vaarika smuuti Värske ja jahutav smuuti. Mahlane arbuus Puuviljasalat Sidrunivesi Lihtsad peruupärased krevetid

Toit → Kodundus
4 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Pasta

Pasta Sissejuhatus Pasta maitseb oivaliselt, vaid siis kui seda on valmistatud õigesti. Itaalias tähendab pastaroog üldjuhul suurt kuhja spagette, lintnuudleid või pennet, mille peale tõstetakse napp kogus suhteliselt paksu, ning maitsestatud kastet. Mujal maailmas on pastakuhi väiksem ja kastmekogus suurem, sest kastmed on nõrgema maitsega. Pastast üldiselt Värske pasta : Värske pasta on värske kuivatamata toiduaine , valmistatud teraviljajahust ja veest Kõrgkvaliteedilise värske pasta tootmisel kasutatakse kõvateralisenisu jahu ehk duurmnisujahu ning taignasse lisatakse muna. Sõna PASTA tõlgituna itaalia keelest on taigen! Pasta jaguneb : - värske pasta ( toorpasta ) / värske ja kuivatamata pastatoode - kuivatatud pasta / kuivatamiseks töödeldakse pastatooteid kuuma niiske õhuvooluga , kuni nende niiskusesisaldus väheneb 12%-ni . * Inimesed , kes on kõrgete nõudmistega toiduvalimisel peaksid kindlasti valima värske pasta. P...

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
30
ppt

Kiivi genoom

• Genoomi pikkus on 616 Mb ja sisaldab 39040 geeni • 2n=2x=58 (29 erinevat kromosoomi) • Korduseid on genoomis 222 Mb (36%) https://www.google.ee/search?q=hongyang+kiwi&espv=2&biw=1280&bih=646&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQ0Z- IkMDLAhWiDpoKHcE2CMoQ_AUIBigB#imgdii=SVb0JQO3id42GM%3A%3BSVb0JQO3id42GM%3A%3BKw6m8gJ_SNXGVM%3A&imgrc=SVb0JQO3id42GM %3A • Kõige rohkem geneetilisi sarnasusi on tomatiga • Diploidsed ja tetraploidsed sordid on tavaliselt kuldse või kollase viljalihaga • Heksaploidsed on rohelised • Ploidsusel pole mõju vilja kujule ja C vitamiini sisaldusele, küll aga massile. PTI ja NBS-LRR geen • Taimedes on kaks immunsust tekitavat geeni: (PTI) ja (NBS-LRR) • PTI on iidvana geeni vorm, mille vallandab molekulaarne kokkupuude haigustekitajatega • Samas haigustekitaja tagajärjel esile kutsutud NBS-LRR geen seob nukleotiide

Bioloogia → Geenitehnoloogia
2 allalaadimist
thumbnail
2
txt

Kuidas keeta dieetkapsasuppi

Kuidas keeta dieetkapsasuppi 6 suurt sibulat 2 rohelist paprikat 1-2 purki konservtomatit (hakitud vi terveid) 3 porgandit 1 purk konservseeni vi 1 karp vrskeid seeni kimp sellerit pool peakapsast 2-3 puljongikuubikut Soovi korral maitseks pipart, peterselli, karrit, kslauku vms Haki sibulad, prae neid pannil vhese taimeliga. Lisa hakitud paprika, kapsas, tkeldatud porgand ja viilutatud seened. Soovi korral lisa karrit vi Cayenne'i pipart. Lisa 2,5-2,8 liitrit vett ja puljongikuubikud ning keeda suppi nrgal kuumusel, kuni kgiviljad on pehmed. Mida kauem keedad, seda parem supp tuleb, vidab veebisait www.cabbage-soup-diet.com. Mni nimetab optimaalseks keeduajaks lausa kaht tundi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Laupev Hommikueine: 1 tops vherasvast jogurtit, kohv Vahepala: Vesi, kurgi- ja porganditikud Lunask: Kapsasupp, vike tkk kanafileed hautatud spargli, baklaaani ja suvikrvitsaga Vahepala: Kapsasupp, kirsstomatid htueine: K...

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Tutanhamon

tunduvalt pärast paarinädalast hoidmist püramiidis. Näiteid võib veel palju tuua. On leitud, et õhk püramiidides on peaaegu bakterivaba. Sinna koguneb kosmiline energia, mis tekitab püramiidi sees unikaalse mikrokliima. Eelnevat arvestades on viimastel aastatel ka kasvuhooneid hakatud ehitama püramiidikujulisena. Teatavasti kasutati Vanas Egiptuses surnukehade mumifitseerimisel aromaatsete vaikude koostises ka ohtrasti sibulaid. Ka meie püramiidkasvuhoones võiksid koos kurgi või tomatiga kasvada fütontsiidsed taimed nagu küüslauk, pelargoon, tagetes, kress, saialill jt. (Skarabeus) (kotkakujuline kaelaehe) (Tutanhamoni surimask) (vaarao Tutanhamoni sarkofaag) KOKKUVÕTTEKS: Tutanhamon oli Egiptuse valitseja e. vaarao 18. dünastiast. Ta valitses umbes 1333-1325 e.Kr. Alguses oli ta nimi Tutanchaton. Ta suri umbes 18. aastaselt. Tutanhmoni hauakambri leidis inglise egüptoloog H.Carter aastal 1922.

Ajalugu → Ajalugu
29 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Meelte füsioloogia

Kuna tomat on tavaliselt toonilt punane ja proportsioonidelt ümmargune, siis selline info jõudis ajus tajutavaks tänu aistingu protsessile. St. seesamune jõudis silma reetinale kindlates värvides kujundina, kus vastavad retseptorid hakkasid stiimuli töötlusega pihta. Retseptorid tuvastasid, et tegemist on punast värvi ja ümmarguse asjaga. Sellega asi selge, retseptorid saadavad sellelaadse info edasi närviimpulsina ajju. Ajus võetakse vastu otsus, et tegemist on tomatiga, kui varasemalt on see ajus teadvustatud juba korra. Tomati parim äratundmine on võimalik muidugi, kui seda maitsta kah. Protsess sama, kuid teiste retseptorite abil saadakse vastavad aistingud, mis ajus töötluse leiab ja tajutavaks seeläbi saab olema. 3. Miks tekivad tajuvead? Kirjeldage ühe illusiooni tekkemehhanismi. Info liikumine ajju saab toimuda 2 juhteteed pidi. Tavaliselt liigub info 1 juhteteed pidi

Psühholoogia → Psühholoogia
26 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Pasta Referaat

mungoajahu , ürte , maitseaineid jms. aasia köögis on kõige enam levinud riisijahust , tatrajahust ja pehmenisujahust valmistatud nuudlid . Pastast on võimalik valmistada mitmesuguseid roogi: - salateid, - suppe, - pastat erinevate kastmetega, - lasanjet, - vormiroogi, - pizzasid ja pirukaid, - täidetud pastat, - plaadikooke, - sufleesid jne. Pastat sortimendi mitmekesistamiseks toodetakse ka värvilist pastat. Pastatooteid värvitakse - spinatiga (roheline) - tomatiga (punakas) - peediga (tumepunane) - seepia e.tindikala või kalmaari tindiga(must) Pasta keetmine : Enamiku roogade valmistamiseks tuleb pasta kõigepealt keeta. - Pasta keetmiseks võta 100 g pasta kohta umbes 1 l vett. Kasuta keetmiseks piisavalt suurt nõu. - Kui vesi keeb, lisa 0,5 tl soola 1 l kohta (soovikorral ka veidi õli) ja pasta (spagetid tasapisi vajutades). - Sega läbi ja lase keema tõusta.Siis vähenda kuumust. - Vaata pakendilt ettenähtud keetmise aeg

Toit → Toitumisõpetus
58 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Ürdid

Tomatikastet tüümianiga serveeri soojalt koos lihaga. 2 portsjonit Kogus Koostis- ja maitseained 0.5 tk hakitud sibul 0.5 sl või 1 dl purustatud tomatid 0.25 tl Tüümian 0.5 tl sool 0.13 tl suhkur 1 tl kartulijahu või kastmepaksendaja Sulata pannil või ja pruunista selles sibul. Lisa purustatud tomat, maitsesta tüümiani, soola ja suhkruga. Keeda madalal kuumusel 2-3 minutit ning paksenda kastmepaksendajaga. Serveeri soojalt koos lihaga. Lihapallid ürtide ja tomatiga Kreemises kastmes lihapallid maitsevad hästi ka järgmisel päeval ülessoojendatult. Ürte võid nii pallidesse kui kastmesse lisada ohtralt. Kogus Koostis- ja maitseained 450 g Seguhakkliha 2 tk Tomat 3 viilu Sepik 1 tk väike sibul 1 küüs Küüslauk 1 tk Munakollane 0.5 dl Petersellilehed (hakitud) 0.5 dl Basiilik (värske, hakitud) 2 dl Hapukoor 0.5 dl Piim 1 sl Õli praadimiseks sool, must pipar Poolita tomatid, eemalda seemned ja haki viljaliha

Toit → Toiduainete õpetus
23 allalaadimist
thumbnail
6
doc

PUUVILJAD

Esimesed öökülmad parandavad viljade maitset. Maasikafüüsalist nimetatakse ka rosinafüüsaliseks, kuna ta viljad sobivad väga hästi kuivatamiseks. Maasikafüüsalise viljad on magusamad, maasika maitsega ja lõhnaga. Vilju kasutatakse keedise ja sukaadi valmistamiseks. Peruu füüsalist tehakse ka veini. Kuivatatud viljadest tehakse kompotti. Füüsalis sobib hästi salatiks, püree ja ikra valmistamiseks ning konserveerimiseks analoogselt rohelise tomatiga. ravimeditsiinis kasutatakse füüsalist neeruhaiguste puhul. Füüsalise viljadel eemalda õitupp, pese kuuma veega, et paremini eemaldada liimjat ainet, millega viljad on kaetud. Füüsalise vilju võib värskelt säilitada pikemat aega. Füsioloogiliselt valminud vilju võib säilitada 1-2 kuud, ja tehnilises küpsuses kogutud vilju 1-4ºC juures kuni kevadeni. PASSIOON Kannatuslille vilja, mida kutsutakse ka purpurpassiooniks, on pruunikasvioletne kuivanud nahka meenutav koor

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

EKSOOTILISED VILJAD

liha- ja kalatoite. Mehu saab kasutada veel joogiks, magustoitude lisandiks, toorsalatite kastmeks, teravamaitseliste lihatoitude kastmete maitsestamiseks jne. Seemnemass kuivatage ning tehke sellest teed. HURMAA SISSEJUHATUS Hurmaad ei saa pidada väga uueks viljaks Eestis, kuid tema tarbimine on siiski väga vähene. Tomati välimuse kuid pehme magusalt hapuka viljalihaga puuvili on pärit Hiinast, arvatavasti. Maitselt meenutab varianti, kus melon kohtub tomatiga, mekk on sametiselt pehme ning kerge. Samas on hurmaas piisavalt väärtust, et olla ka eraldi toitainena meie päevamenüüs. HURMAA Viljad on olnud eelajaloolisel perioodil oluliseks toiduallikaks nii Hiinas, Koreas kui ka Jaapanis. Hurmaade värvus on sõltuvalt kultivarist oranzikaspunane kuni kollakasoranz. Viljad valmivad tavaliselt viie kuu jooksul pärast õitsemist, tavaliselt oktoobris.

Geograafia → Geograafia
2 allalaadimist
thumbnail
4
docx

PASTA JA MAKARONITOOTED

· Tortellini ­ väikesed klimbid · Tortelloni ­ pastaklimbid · Zite­ pikk õõnes pasta Tagiatelle Rigatoni Orecchiette Pastat sortimendi mitmekesistamiseks toodetakse ka värvilist pastat. Pastatooteid värvitakse: · spinatiga (roheline) · tomatiga (punakas) · peediga (tumepunane) · seepia e.tindikala või kalmaari tindiga(must) Pasta valmistatakse durum-nisujahust, veest ja soolast. Durumnisujahu jahvatus pastatoodete valmistamiseks on jäme ja teraline. Sarnaneb mannale, seetõttu nimetatakse kõvanisujahu ka semolina-ks. Osaliselt võib pastataignas (koduse pastateo jaoks) durumnisujahu asendada pehmenisujahuga

Toit → toiduainete sensoorse...
12 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Keelehooldeallikate kasutamise ülesanne

15) Mida Cheerleading - ergutustants. Hõiskeid ja http://keeleabi.eki soovitatakse akrobaatikat sisaldav tants spordivõistluste .ee/?leht=9 kasutada publiku ergutamiseks. tsitaatsõnade cheerleading ja hate Hate speech - Vihakõne(parem vaenukõne). speech asemel? 16) Mida tähendavad bruschetta on eelroana pakutav, oliiviõliga http://eki.ee/dict/v tsitaatsõnad määritud ja sageli küüslaugu ja tomatiga sl/index.cgi? bruschetta ja maitsestatud krõbe saiaviil itaalia keeles, Q=bruschetta hommage? Mis hääldus [brusk·etta]. keelest need http://eki.ee/dict/v Hommage on tänu või austusavaldus prantsuse sl/index.cgi? pärinevad? Kuidas keeles, hääldus [om`aaz]. Q=hommage&F= neid hääldatakse

Eesti keel → Eesti õigekeelsus ja...
16 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Taimetoitluse referaat

rauatasemega üliõpilased said testimisel madalamaid punktidesummasid. Taimtoitlased peaksid sööma rauarikast toitu, näiteks keedetud spinatit, ube, kõrvitsaseemneid, kuivatatud aprikoose. Keedetud juurviljadest absorbeerib organism rohkem rauda kui tooretest. [6] 6 Ühe päeva menüü taimetoitlasele Hommikusöök · kaerahelbepuder võiga · võileib tomatiga · kohv · banaan Vahepala · Müsli piimaga Lõunasöök · peedisupp hapukoorega · keedetud kartul · juurviljakotlet · porgandisalat · leib · saiavorm piimaga Vahepala · jäätis Õhtusöök · makaronisalat · leib · keefir [7] 7 Kokkuvõte Eelnevas referaadis on kirjutatud mis on taimetoitlus üldiselt ning mida see endast kujutab

Toit → Toitumisõpetus
74 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Keelehooldeallikate kasutamise ülesanne

prioritiseerinud". 15) Mida Sõna cheerleading asemel Keelenõuanne, ÕSi uued sõnad soovitatakse saab kasutada eestikeelset https://keeleabi.eki.ee/?leht=9 kasutada vastet ergutustants. Sõna tsitaatsõnade hate speech võib asendada cheerleading ja sõnaga vihakõne. hate speech asemel? 16) Mida Bruschetta on oliiviõli, Eesti õigekeelsussõnaraamat tähendavad küüslaugu ja tomatiga http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi tsitaatsõnad röstsaiaviil itaalia keeles, ?Q=bruschetta&F=M bruschetta ja hääldus [brusk`etta]. http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi hommage? Mis Hommage on austus- või ?Q=hommage&F=M keelest need tänuavaldus prantsuse pärinevad? Kuidas keeles, hääldus [om`aaz] neid hääldatakse? Vormistage vastus nt nii: Ratatouille on kabatsoki- tomatihautis prantsuse keeles, hääldus [ratat`ui].

Keeled → Keeleteadus
12 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Õigekeelsusallikate kasutamise ülesanne

Augeiase tallid- lohakusest tekkinud suur korralagedus. Gordioni sõlm- keerukas, lahendamatuna näiv olukord v. probleem, Pandora laegas- kõigi õnnetuste ja murede allikas 4. Mida tähendavad järgmised tsitaatsõnad? Mis keelest need pärinevad? Kuidas neid hääldatakse? Bruschetta, camp, enfant terrible, hommage, ninja. bruschetta [brusk·etta] (it < bruscare röstima) • kok eelroana pakutav, oliiviõliga määritud ja sageli küüslaugu ja tomatiga maitsestatud krõbe saiaviil camp [kämp] (ingl)- laager, telkima enfant terrible [a(n)f·a(n) ter·ibl] (pr „hirmus laps“) isik, kes oma käitumise v sobimatu avameelsusega asetab juuresolijad piinlikku olukorda hommage [omaaž] (pr < homme mees) • tänu- v austusavaldus ninja [nindža] (jpn) • Jaapani salakuulaja või varisõdalane, kelle kunsti (mille hulka kuulusid käratult liikumine, eriliste, ka alatute võitlusvõtete ja relvade kasutamine jms) nimet ninjutsu’ks 5

Eesti keel → Eesti keel
20 allalaadimist
thumbnail
7
doc

SIBULKÖÖGIVILJAD

Ei sööda Kaunistamiseks Merikapsas Hallikas rohelised lihavad lehed Maitselt mõru, kibe Kasutatakse enamasti keedetult Kasvab looduslikult LEHTKÖÖGIVILI, VILIKÖÖGIVILI, KAUNVILI, TERAVILI LEHTKÖÖGIVILJAD Rohelised köögiviljad sisaldavad klorofülli ja on rikkad vitamiinide ja mineraalainete poolest Iseloomulikuks on kiire valmimine Suhteliselt kõrge veesisaldus põhjustab kiiret riknemist Väga tundlikud etüleeni suhtes, seega ei sobi õuna, pirni, ploomi ja tomatiga kokku Mageda maitselised lehtköögiviljad Jõulisema maitsega lehtköögiviljad Säilitatakse jahedas ja niiskes Mahedamaitselised lehtköögiviljad Aedsalat Tuntumad teisendid lehtsalat ja peasalat Kõige varajasem Kasvavad põõsakujuliselt Säilitatakse jahedas ja niiskes Jääsalat ehk korepeasalat On peasalati alaliik Nime sai trantspordist jää peal Meenutab varajast valget peakapsast Krõmpsuvate mahlakate lehtedega Pea kaalub 0,6-0,8 kg Bataavia salat

Toit → Toiduainete õpetus
26 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kutseeksami küsimused ja vastused

vahustatakse kohevaks ning heledaks. 2. Laktoositalumatus. See väljendub selles, et inimene ei saa piima ega ka piimatooteid süüa. 3. Lasanje. Lasanje on suussulav vormiroog, mille kihid koosnevad pastalehtedest. Lasanje valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Valmistamine: Tuleb võtta ahjuvorm ja laduda selle põhja kiht lasanjeplaate nii, et nende ääred ei kattuks. Plaatide peale peanna õhuke kiht eelnevalt sibulaga läbi praetud ja purustatud tomatiga segatud hakkliha. Juustukaste võiks olla küllaltki paks, siis jääb lasanje püsivam. Juustukastme valmistamiseks panna piim keema, lisada kuumale piimale riivitud juust, basiilika ja pune. Kastet tuleb maitsestada aroomisoolaga. Lasanjeplaadi-hakkliha kiht tuleb katta kastmega, eriti just võrmiseinad, kuna sealt kipub lasanje kuivama. Kihtide paigutust tuleb korrata umbes kolm korda. Viimane kiht katta ainult juustukastmega ja puistata üle riivjuustuga

Toit → Kokandus
144 allalaadimist
thumbnail
28
pptx

Eksootilised puuviljad

Ostmisel peaks katsuma mangostani koort ja see peaks olema veidi pehme. Süüa võib mangostani viljaliha värskelt ja puuviljasalatitesse lisatuna.  Kilohind 25,05 eurot (392 krooni).  Tema lehti ja juuri kasutatakse kõhuvalu, kõhulahtisuse ja põletike raviks.  http://www.youtube.com/watch?v=pGPD64DiwxQ&feature=Play List&p=E9695FD7213586F7&index=4 TAMARILLO EHK PUUTOMAT  Tamarillo on pärit Peruust ning kuulub kartuli ja tomatiga ühte sugukonda. Toored tamarillo’d on kollakaspunased, kuid muutuvad küpsedes tumepunaseks. Tumepunane on ka viljaliha ja maitselt on see magus. Oranži osa maik võib olla ka mõrkjas. Tamarillo passib magustoiduks ning kooritult puuvilja- ja aedviljasalatitesse. Tamarillo’t on lihtsam koorida, kui kasta see hetkeks keeva vette.  Hoida külmas, 2-5 soojakraadi juures.  Sisaldab A, B, C ja K vitamiine  Kilohind 18,66 eurot (292 krooni).

Bioloogia → Bioloogia
3 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Piim ja piimatooted

Ta on tähtis mineraalainete allikas. Kohupiima sortiment jaotatakse kahte suurde gruppi: 1. Kodujuust - erineb kohupiima massist teralisema konsistentsi poolest, valmistatakse lõssist hapendamise teel; 2. Kohupiim - valmistatakse mitmesuguse rasvasusega kohupiima. Peab olema puhta hapupiima maitsega. Kohupiimatooted Olenevalt retseptuurist liigitatakse kohupiimatooted järgmiselt: 1. soolased (soolased, pipra ja tomatiga, köömnetega); 2. magusad valmistatakse kohupiimast ja suhkrust. Kohupiimatoodete sortimenti kuuluvad: 1. magus ja soolane kohupiimamass; 2. kohukesed; 3. kohupiimakreem; 4. kohupiimatordid. Kohupiimatoodetel peab olema puhas hapupiima ning lisatud maitseainete maitse ja aroom. Konsistents ühtlane ja õrn. Värvus ühtlaselt piimvalge kreemika varjundiga. Kohupiimamassi säilitatakse temperatuuril kuni 6°C 36 tundi. Hapupiim

Toit → toiduainete sensoorse...
13 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Lapse tervislik toitumine

Väikelapsel ei või liialdada 6 kiudainerikka toiduga ning suhkur ja keedusool on mõõdukalt lubatud. Laps vajab päevas kaks klaasi piima. Oma kasvuks vajalikke aineid saab laps normaalse rasvasisaldusega(2,5%) piimast.(Teesalu, Tihelemm:1998:150) 1.4 Nädala menüü lasteaias Esmaspäev Hommikusöök: Kaerahelbepuder, võileib juustu ja tomatiga, klaas 100%-list apelsinimahla Lõuna: Hernesupp, leib ja magustoiduks maitsev mustikakissell kohupiimaga Õhtuoode: Kakao, võileib kalakonserviga, sai sokolaadikreemiga Teisipäev Hommikusöök: Mannapuder maasikamoosiga ja klaas värsket piima Lõuna: Ploff, täisteraleib, hapukurgisalat ja magustoiduks sai meega ning joogiks õunamahl Õhtuoode: Tee sidruniga, singi-juustu võileib kurguga Kolmapäev Hommikusöök: Kakao, neljaviljapuder, juustusai

Toit → Toitumise alused
172 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Eksootilised puuviljad

peamiselt kaunistamiseks, ehtides küpsetisi, jooke ja juustu sisaldavaid suupistevaagnaid. · Teine viis neid süüa on tõmmata tupplehed tagasi ja kasta vilju varrest kinni hoides sulatatud sokolaadi. · Füüsalit kasutatakse mujal maailmas ka keedise ja sukaadi valmistamisel. · Kuivatatud viljadest tehakse kompotti. · Füüsal sobib hästi salatiks, püree valmistamiseks ning konserveerimiseks analoogselt rohelise tomatiga. Granadill Kirjeldus Kanamunasuurune ja -kujuline granadill võib saabuda meile kas mõnevõrra kopsakamana ja välimuselt ahvatlevalt orazikaskollasena (Malaisia variant) või siis Brasiilia variandina, mis on väiksem ja tagasihoidliku pruunikasvioletse koorega. Oma nime, mis tõlkes tähendab ,,(Kristuse) kannatus (ristil)" on granadilli vilju kandev taim saanud õite järgi, mille kujus ja välimuses leidsid Brasiiliasse saabunud jesuiitidest misjonärid niihästi

Bioloogia → Mikrobioloogia ja...
25 allalaadimist
thumbnail
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

Kuumad road asetatakse eelnevalt soojendatud serveerimisvaagnatele vahetult enne serveerimist. Kuumadele vaagnatele ei tohiks lisada liialt külmi lisandeid ja komponente, et kuumana pakutav roog säiliks õigel temperatuuril pikemalt. Köögiviljad, näiteks porgandid, herned, spargel ja lillkapsas annavad oluliselt värvi liha- ja kalavaagnatele. Eriti pidulike einete puhul võiks lihavaagnat täiendavalt kaunistada lehtsalatiga, tomatiga, peterselliga ja kalavaagnat sidrunisektorite ja tilliga. Kaunistusi eeltöödeltakse enne roogade serveerimist, et roog kaunistamise ajal ei jahtuks. Külmi roogi tuleb hoida külmas või jahedas kuni serveerimise hetkeni. Külmad lisandid serveeritakse eri vaagna- või GN-tervikutena, kaussides koos vaagnatega või eraldi üksustena. Näiteks spetsiaalses külmletis püsivad külmad lisandid ja salatid värsketena ja ohutul temperatuuril (maksimaalselt +8oC )

Toit → Toitlustusettevõtete...
13 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

6 Küüslauk kg 0,020 7 Tšillimaitseaine kg tunde järgi Maisikrõpsud (tex- 8 mex tortilla chips) kg 0,200 Kokku: Valmistamise tehnoloogia: 1. Kaalu vajalik tooraine 2. Eemalda avokaadoseest kivi ning kraabi sisu kaussi. Mikserda kreemjaks 3. Pressis sidrunist mahl ning kalla kreemi hulka. Sega. 4. Puhasta sibul ja küüslauk ning haki koos tomatiga väikesteks tükkideks. Sega avokaadokreemi sisse. 5. Maitsesta tšilli ja soolaga Serveerimine: Kalla segu parajasse kaussi, asteta kauss vaagnale ja lao ümber chipsid. 12 TOIDU NIMETUS FAJATA portsjoni kaal g 290 valmistatavaid portsjoneid kokku 10

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Juhtumi analüüs - Personalijuhtimise eriala

8 Juhtumi analüüs 21.30-22.00 Lugemine. Massaaz. Magama minek Kolmapäev 06.30-8.00 Äratus. Hommikuvõimlemine 10-15 minutit. Veeprotseduurid. Lapse ja naise äratamine. Naturaalne jogurt kaerahelveste, puuviljade ning marjadega, täisteravõileib singi ja tomatiga ning klaas naturaalset mahla. 1 tass kohvi. Tööle minek. 08.00-12.00 Iga tunni aja tagant 15 minutiline paus, et silmad saaksid puhata. 12.00-13.00 Lõunasöögiks frikadellisupp, magustoiduks puuviljasalat. 17.00 -18.00 Laps lasteaiast. Jalutamine koos perega. 18.00-19.45 Koos toidu valmistamine, õhtusöök: linnuliha riisiga, uurviljasalat, joogiks piim. 19.45-21.30 Lapsega mängimine. Lapse magama panek, TV vaatamine 21.30-22

Psühholoogia → Tervisepsühholoogia
81 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Jaapani toidud

valmistamist. Frititud toidu tempura puhul on oluline, et tükid lõigataks sellise kuju ja suurusega, et need jõuaksid piisavalt, kuid mitte liialt küpseda. Oluline on toidu konsistents ning see, kuidas toit "suus tundub". Köögimasinatest kõige kasutatavam on ilmselt taimeri ja ülekuumenemiskaitsega riisikeetja, tänu millele on võimalik riisi ka varem valmis teha. Silmailuks lisatakse värve, kus iganes võimalik. Kui meie oleme harjunud rohelise salatilehe või küpse punase tomatiga taldrikul, avardab jaapanlane värviskaalat ning lisab rohelisele ja punasele meeleldi ka valget (riis), kollast (omlett, marineeritud rõigas) ja musta (vetikad). Etikett, esteetika ja filosoofia Söömistavades on meil mitmeid ühiseid arusaamu. Põhjamaalane asetab noad-kahvlid taldrikule, kui ta parajasti ei söö. Jaapanlane ei jäta samuti toidupulki riisi sisse seisma. Me väldime kartulite kastmega ülevalamist, samamoodi ei vala jaapanlane sojakastet

Toit → Rahvuslik toidukultuur
44 allalaadimist
thumbnail
22
odt

Referaat Kairo

toitvad. Eelroad: Paljud Egiptlased austavad söömaaega mezzet, mis kujutab endast väikesi toiduportsjoneid, serveerituna ühel vaagnal. Kõige populaarsemad on kohalikud juustud, salatid, täidetud viinamarjalehed, kofta, mahallal, tabule, tahini, leban zabada jm. Egiptuse pärased road. Supid on samuti populaarsed, pakutakse läätse ja kalasuppi. Traditsiooniline roog on igal söögikorral on ful paks vürtsikas tomatiga maitsestatud oahautis. Põhiroad: Liha on peetud Egiptlase menüü luksuslikuks lisandiks. Kõige tavalisem on lamba või kitseliha ning pidulikeks puhkudeks valmistatakse terve loom. Grillimine on kõige populaarsem viis, seda tehakse, kas avatud söegrillis või kinnises puiduga köetavas ahjus. Pakutakse ka vardasse torgatud lihatükke ehk kebabi. Röstitud või grillitud kana on samuti igas menüüs ning ka part ja hani, mis pole nii tavalised, kuid maitsevad hästi.

Ajalugu → Ajalugu
20 allalaadimist
thumbnail
20
pdf

Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü

Liina Raidoja Toitumisnõustaja ja treener Hummus:  1 purk konserveeritud kikerhernest  1-3 spl seesamiseemne- või oliiviõli  1 küüslauguküüs, natuke sidrunimahla  meresoola Blenderda kõik ühtlaseks massiks. Serveeri 1 viilu täisteraleiva, värske kurgiga ja tomatiga. NB! Vahepalasid võid erinevaid teha, just täistera rukkileivaga. (rukkileivale kala, kana või muna ning lisanditena kindlasti rohelist lehtsalatit, tomatit ja kurki) Tervislikud vahepalad: erinevad puuviljad Vahepala kombineeri nii: *1 kiivi + 15 pähkel + klaas mahla või taimeteed *õun + 10 mandlit + klaas mahla või taimeteed jne… Õun (1 suurem) Aprikoos, värske (4 keskmist) Aprikoos kuivatatud (8 poolikut) Banaan (1 keskmine) Marjad (1 tassitäis):

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Juuste väljalangemine

· Sibulakooretõmmis juuste tugevdamiseks: 25g sibulakoori ½ liitri keeva vee kohta, lasta keema minna ja tõmmata, siis kurnata. Hõõruda peanahka või loputada pead. · Mandli toorpuder puhtal kujul või segatult piimaga soodustab juuksekasvu. · Paprikamahlaga hõõruda peanahka, tugevdamaks juukseid. · Värske petersellimahlaga hõõruda peanahka juuste tugevdamiseks. · Peedimahlaga pesta pead kõõma korral. · Puruksmuljutud tomatiga hõõruda peanahka juuksekasvu soodustamiseks. · Mädarõikamahla kui ärritavat ainet kasutada seborröa korral. · Küüslaugu toorpudruga hõõruda peanahka juuste tugevdamiseks. 6. Taimravimite retsepte Kalmus. Risoomi ­ juuretõmmis: 2 supilusikatäit kuiva peenestatud droogi 1 klaasi vee kohta, keeta 20 ­ 30 minutit, kurnata ja lisada ärakeenud veekogus. Loputada pead juuste tugevdamiseks. Aiva

Kosmeetika → Juuksur
58 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Hotellid

- Hommikusööki pakume E-R kella 08:00.-10:00 ja L-P kella 08:30.-11:00. - Hotelli ees on videovalvega parkimiskohti kuni 3-le autole. Klientidele on parkimine tasuta. SAUNAPAKETT Pakett kahele sisaldab: · Ühte ööd majutust standard või de luxe kaheses toas · Tervitusjooki saabumisel (glögi) · 2 tundi privaatsauna kasutust · 2 pdl vett ja 2 pdl õlut kliendi valikul · Sauna suupisted (Itaalia salami valik, bruscetta tomatiga, bruscetta peperonata, oliivid gigante, majaleib ürdijuustuga, juustu valik, gravadlax) · Saunalinasid, salvrätikuid ja pesuvahendeid Võimalus pikendada viibimisaega saunas - iga järgnev tund maksab 150.- eek / 9.- euro ROMANTIKAPAKETT Pakkumine pruutpaaridele! Pulmad on inimese elus üks tähtsamaid sündmusi! Taanilinna Hotell on koostanud pruutpaaridele erinevaid võimalusi pulmapeo või registreerimisjärgse vastuvõtu korraldamiseks

Turism → Turism
89 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Eksootilised viljad

peamiselt kaunistamiseks, ehtides küpsetisi, jooke ja juustu sisaldavaid suupistevaagnaid. · Teine viis neid süüa on tõmmata tupplehed tagasi ja kasta vilju varrest kinni hoides sulatatud okolaadi. · Füüsalit kasutatakse mujal maailmas ka keedise ja sukaadi valmistamisel. · Kuivatatud viljadest tehakse kompotti. · Füüsal sobib hästi salatiks, püree valmistamiseks ning konserveerimiseks analoogselt rohelise tomatiga. 11. Artiokk ladina k: (Cynara scolymus L.) Päritolu:Lõuna- Euroopast Artishokk on mitmeaastane, võrdlemisi külmaõrn taim inglise keeles: artichoke, globe artichoke, French artichoke, leafy artichoke prantsuse keeles: artichaut m. Artiokk on mitmeaastane korvõieline köögiviljataim. Artiokke ostes vali tugevate roheliste lehtedega viljad, millel on võimalikult vähe pruune täppe. Süüakse artioki korvõisikupõhja

Toit → Toiduainete õpetus
49 allalaadimist
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

kaheksajalad, sageli kasutatakse nimetust mereannisegu puhul. fusilli – spiraalpasta ehk vedrukujulised pastavormid. füüsal – Lõuna- ja Kesk-Ameerikast pärit taim, mida kasvatatakse meil põhiliselt ilutaimena, teatud sordid on aga söödavad. Söödavat füüsalit kasvatatakse nagu tomatit. Sügisel kogutakse taime küljest mahalangenud vilju. Füüsal sobib hästi salatiks, püree ja ikra valmistamiseks ning konserveerimiseks analoogselt rohelise tomatiga. Ravimeditsiinis kasutatakse füüsalit neeruhaiguste puhul. galette (pr k) – eesti keeles kasutatakse nimekuju galett. Lame krõbe nisujahust kook, sageli ka pannkook, millel võib olla nii soolane kui ka magus täidis. garam masala – india päritolu üldmaitseaine. Garam masala sisaldab tavaliselt jahvatatud kardemoni, muskaatpähklit, musta pipart, ingverit, Cayenne’i pipart, nelki, kaneeli, loorberilehti, apteegitilli- ja koriandriseemneid ja vürtsköömneid

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

Vürtsid ja Ürdid Vürtse kasutatakse grillimisel nii eraldi maitsestamisel kui ka marinaadide või grillkastmete koostises. Paljud vürtsid annavad grill-lihale lisaks heale maitsele ka ilusa värvi ja apetiitse välimuse. Nii ürtide kui vürtside kasutamine vähendab soola kasutamise vajadust. Cayenne pipar: Ei ole tegelikult pipar vaid paprika liik. Eriti palju kasutatakse Idamaises, Aafrika ja Mehhiko köögis. Cayenne pipart kasutataksegi tihti erinevate grillimaitseainete ja -kastmete koostises kuna see annab lihale hea maitse ja ilusa värvuse. Eriti hästi sobib sea- ja linnulihaga ning kala ja mereandidega. Cayenne on terav vürts, seepärast piisab selle tarvitamisel suhteliselt väikesest kogusest. Kui selle maitsega liialdada, siis ei pääse toidu oma maitse või teised maitsevürtsid esile. Kui kasutad Cayenne pipart kastmetes või isetehtud marinaadides, siis lase need peale maitsestamist mõni minut seista ja all...

Toit → Kokandus
60 allalaadimist
thumbnail
23
docx

Köögiviljad ja seened

ee Tsilli e kibe pipar Tsilli on paprika sugulane, sisaldab kibedaid õlisid. On õhukese seinaline, kibedad õlid võivad tundlikumale inimesele põletusi põhjustada. Kasutatakse palju vorsti- ja lihatööstustes maitseainena, köögis liha marineerimiseks ja garneeringuks. Valmistatakse ka kuivatatud ja jahvatatud pulbrit, sobib köögiviljade marineerimiseks, näiteks tomati- ja kurgihoidised. Tsilli on populaarne TEX-MEX ja teistes "tulistes" köökides. Baklazaan Baklazaan sarnaneb tomatiga, viljaliha on aga kuiv ja tihedam. Eesti köögile üsna võõras, kuigi on meil tihti müügil. Eestis ei kasva, vajab sooja kliimat. On pikliku kujuga, sees mitu pesa väikeste kollakate seemnetega, mis on pehmed, sisu on kuiv. Värv hästi läikiv tumelilla, punakas või peaaegu must. Kuna uusi sorte tuleb aina juurde, suureneb ka värvivalik. Vili on üsna suur, kaalub 200g ja rohkem. Korjatakse enne täielikku valmimist, et ei muutuks puiseks ja saaks transportida

Toit → Kokandus
57 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Äriplaan - toitlustus ettevõte

- Lamb bhuna ­ vürtiskas tomati-sibula kastmes küpsetaud lambaliha 95.- Priew Waan Moo ­ sealiha magushapu kastmes 80.- Khing Kaeh ­ lambaliha paprika ja ananassiga 90.- · Mereannid Preview Wan In See ­ kalavalik magushapu kastmes 100.- Chu Shee Pla Inn See ­ Forell kremias kookospiimakastmes 110.- Kaeng kiew Wann Pla ­ Lõhe rohelise karri kastmes juurviljadega 100.- Goong Kratiem ­ hiidgrevetid küüslaugukastmes 120.- Plamuk Pad Ped ­ Küpsetatud kalaarid ingveri,küüslaugu ja tomatiga 90.- · Magustoidud Krõbedad klaasnuudlid meega 40.- Jäätis mangoga 35.- 12 Jäätis papaiaga 35.- Fritüüritud banaanid jäätise ja meega 45.- Eksootilised puuviljad 50.- Kohupiimakook 35.- · Lastele Grillitud kanalõigud magushapus kastmes riisi ja salatiga 60.- Nuudlid valikuliste lisanditega 40.- Riis valikuliste lisanditega 40.- · Joogid Mahlad 15.- / 25.- Coca Cola joogid 12.- / 20.-

Majandus → Äritegevuse alused
793 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

määritud ja riivsaiaga üleraputatud vormi, määritakse pealt hapukoorega ja küpsetatakse praeahjus 220-250C kraadi juures umbes tund aega. 1.Lasanje on suussulav vormiroog, mille kihid koosnevad pastalehtedest. Lasanje valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Valmistamine: Tuleb võtta ahjuvorm ja laduda selle põhja kiht lasanjeplaate nii, et nende ääred ei kattuks. Plaatide peale panna õhuke kiht eelnevalt sibulaga läbi praetud ja purustatud tomatiga segatud hakkliha. Juustukaste võiks olla küllaltki paks, siis jääb lasanje püsivam. Juustukastme valmistamiseks panna piim keema, lisada kuumale piimale riivitud juust, basiilika ja pune. Kastet tuleb maitsestada aroomisoolaga. Lasanjeplaadi-hakkliha kiht tuleb katta kastmega, eriti just vormiseinad, kuna sealt kipub lasanje kuivama. Kihtide paigutust tuleb korrata umbes kolm korda. Viimane kiht katta ainult juustukastmega ja puistata üle riivjuustuga. Küpsetada ahjus umbes 175 C juures

Toit → Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
60
docx

ÕPIMAPP

Banaani-täisterapuder Piimapuder banaani ja pirniga Piimapuder pirni ja pohlaga Hirsipuder banaani ja pohlaga Teraviljaputrudes sisalduvad kiudained reguleerivad imiku seedeprotsessi. Sobiva konsistensiga ning koduste putrude maitsega. Lisatud on mahlaseid marja- ja puuviljapüreesid. Praktilised pudrud sobivad tarvitamiseks nii soojalt kui külmalt.( http://www.ponn.ee/ponni-pudrud) - Lihaga püreed Porgandipüree maksaga Köögiviljapüreesupp lihaga Püreesupp liha ja tomatiga Aedviljapüreesupp kanafileega Aedvilja-nuudliroog kalkunilihaga Aedvilja-riisiroog kanafileega Kõrvitsa-brokoliroog sealiha ja riisiga Liha on tähtis raua allikas ja see on paremini omastatav kui taimedest pärinev raud. >90% rauavajadusest peab olema kaetud lisatoiduga. Lihaga püreedes kasutatav liha on vähese rasvasisaldusega tailiha: veiseliha, kanafilee, kalkuniliha, sealiha. (http://www.ponn.ee/ponni-lihaga-pureed) Peale 8

Toit → Toidukaubaõpetus
27 allalaadimist
thumbnail
14
xls

Toiduainete koostise tabel

Sardiinikonserv, õliga 284 22,8 21,1 0,9 80 0 0 0 33 12 2,72 0,1 0,17 9 0,2 12 0,85 0 3,5 460 440 430 38 450 2 3,7 Sardiinikonserv, tomatiga 221 20,5 14,8 0,22 70 0,7 - - 325 12 2,3 0,04 0,33 9,2 0,16 7,8 0,5 0 2,1 460 375 174 37 250 - 3,6

Toit → Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

määritud ja riivsaiaga üleraputatud vormi, määritakse pealt hapukoorega ja küpsetatakse praeahjus 220-250C kraadi juures umbes tund aega. Lasanje on suussulav vormiroog, mille kihid koosnevad pastalehtedest. Lasanje valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Valmistamine: Tuleb võtta ahjuvorm ja laduda selle põhja kiht lasanjeplaate nii, et nende ääred ei kattuks. Plaatide peale panna õhuke kiht eelnevalt sibulaga läbi praetud ja purustatud tomatiga segatud hakkliha. Juustukaste võiks olla küllaltki paks, siis jääb lasanje püsivam. Juustukastme valmistamiseks panna piim keema, lisada kuumale piimale riivitud juust, basiilika ja pune. Kastet tuleb maitsestada aroomisoolaga. Lasanjeplaadi-hakkliha kiht tuleb katta kastmega, eriti just vormiseinad, kuna sealt kipub lasanje kuivama. Kihtide paigutust tuleb korrata umbes kolm korda. Viimane kiht katta ainult juustukastmega ja puistata üle riivjuustuga. Küpsetada ahjus umbes 175 C juures

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Maaviljeluse konspekt

MAAVILJELUSE PÕHIKURSUS (3 AP) 40 loengut ja 30 laboratoorset tööd Eksam: test + laboratoorsed tööd peavad olema sooritatud! Kirjandus: - E. Haller ,,Maaviljelus" (mullafüüsika, umbrohud; põhiraamat) - ,,Maaviljeluse käsiraamat" (vähem saadaval) - ,,Agrokeemia 2006" - M. Karmin ,,Umbrohud ja nende tõrje" - ,,Teraviljakasvatuse käsiraamat" - ,,Mahepõllumajanduse alused" - Mahepõllumajanduse leht - Masanobu Fukuoka ,,Ühe kõrre revolutsioon" (Maaülikooli tudengi tõlge) - H. Lõiveke (koostaja) ,,Taimekaitse käsiraamat" ...

Põllumajandus → Põllumajanduse alused
279 allalaadimist
thumbnail
42
xls

Toiduained

61) 191,8 802,6 66 18,6 12,8 2,78 1,91 Rääbis, suitsutatud 113,5 475 72 19 4 0,9 0,64 Suitsu-angerjas 328,1 1372,6 50 18,6 27,8 6,66 4,65 Kala, suitsutatud, keskmiselt 176,4 737,9 62 21,5 9,8 2,15 1,4 Kala, kuivatatud, keskmiselt 333,7 1396,2 15 79 1,4 - - Sardiinikonserv, õliga 284,3 1189,4 51 22,8 21,1 4,61 2,99 Sardiinikonserv, tomatiga 220,6 922,8 62 20,5 14,8 3,74 2,31 Sprotikonserv, õliga 366,6 1533,8 46,4 17,4 32,4 2,5 2,25 Vürtsikilu 221,4 926,2 41,6 25,2 13,1 2,98 1,82 Kalamarjapasta 393,9 1648,1 36 11,8 32,5 5,5 4,48 Muna ja munatooted. Kanamuna, koorega (0.89) 121,8 509,6 67 11,2 8,4 2,31 1,73

Sport → Kehaline kasvatus
46 allalaadimist
thumbnail
144
xlsx

Tervislik toitumine

2 - 3- KROOM, µg 110 - 63 - FLUOR,µg 30 - 38 - JOOD, µg 24 25 32,7 - SELEEN, µg 0,2 - 0,2 - ALUMIINIUM, mg Sardiinikonserv, Sardiinikonserv, Sprotikonserv, Vürtsikilu Kalamarjapasta õliga tomatiga õliga 284,3 220,6 366,6 221,4 393,9 1189,4 922,8 1533,8 926,2 1648,1 51 62 46,4 41,6 36 22,8 20,5 17,4 25,2 11,8 21,1 14,8 32,4 13,1 32,5 4,61 3,74 2,5 2,98 5,5

Toit → Toit ja toitumine
25 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun