Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"pann" - 118 õppematerjali

pann on saavutanud firmalt Tefal on toiduvalmistamiseks vajaliku absoluutselt ohutu temperatuuri (u.180 kraadi). tervisele ja on • Käepide on kuumuskindlast keskkonnasõbralik.
pann

Kasutaja: pann

Faile: 0
thumbnail
12
ppt

Profipannid

Profipannid Sandra Taniel 21.01.2010 Tööplaan (kasutus, ehitus) Pann on köögiriist, mida kasutatakse toiduainete kuumtöötlemiseks- praadimiseks. Tavaline pann kujutab enesest madala servaga ümmargust metallanumat, mille külge on käepidemena kinnitatud vars, kuid pann võib olla ka varreta. Varreta panni tõstmiseks kasutatakse eemaldavat vart ehk panninäpitsat. Milliseid panne valmistatakse? Valmistatakse palju erinevaid panne: Praepannid Bliinipannid (pannil on 4- kordne profiteflon sisekate, see sobib ka munapanniks) Flambeerimispannid Ahjupannid Wok- pannid (terasest käepidemega) Crepespann (pannkoogipann, millel on 4- kordne profiteflon sisekate) Hea ja halb töövahend Alumiiniumist teflonpann on küll hea töövahend,

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Köögis kasutatavad praadimisvahendid(pannid)

.......8 LISAD..................................................................................................................................................................9 3 Helen Kant Köögis kasutatavad praadimisvahendid Sissejuhatus Praadimisvahendid on enamasti pannid ja pann on köögiriist, mida kasutatakse toiduainete kuumtöötlemiseks- praadimiseks , ning selles töös räägin ma mis materjalid on pannidel kõige paremad , kuidas neid hoida , hooldada ja puhastada. 4 Helen Kant Köögis kasutatavad praadimisvahendid Tööplaan Tavaline pann kujutab enesest madala servaga ümmargust metallanumat, mille külge on

Masinaehitus → Seadmete õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Muna

Retseptid Hispaania kartuliomlett Hispaania kartuliomlett on tõeliselt mehine suutäis neile, kes on harjunud toeka hommikusöögiga. Roa valmimine võtab üsna palju aega, seega oleks kiirel hommikul mõistlik kasutada eelmisest päevast järele jäänud keedetud kartuleid. Kogus: 4 portsjonit Koori ja riivi kartulid. Kuumuta pannil õli ja lisa riivitud kartulid. Prae, kuni kartul on küps, kuid ära pruunista. Tõsta kartulid kaussi. Kalla õli pannilt klaasi ja puhasta pann majapidamispaberiga. Kalla 2 spl õli tagasi pannile ja kuumuta. Klopi munad lahti ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa kartulisegu. Kalla segu pannile. Prae 1 minut kõrgel kuumusel, seejärel vähenda kuumust ja küpseta läbi. Aseta suur praetaldrik pannile ja kummuta omlett taldrikule. Lisa pannile veel 2 spl õli ja libista omlett tagasi pannile, küpsenud pool üleval. Prae veel 2-3 minutit. 9 Jõhvikamoosi kook

Toit → Toiduained
12 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Tefal pannid

Tefal pannid Tefal pannkoogipann Ø 25 cm • Tefali Pleasure sarjal on Thermo-Spot indikaator, mis näitab kui pann on saavutanud toidu valmistamiseks vajaliku temperatuuri. • Pannil on vastupidav ja mittenakkuv Titanium Force pind. • Pann sobib kõigile pliiditüüpidele sh induktsioonpliidile. Tefal Sensation wok-pann 28 cm • suurepärase vastupidavusega mittenakkuv Resistium kate, • Pannid on sobilikud mida on väga kerge gaasi- ja elektripliidil puhastada. kasutamiseks, ei ole • Patenteeritud Thermo-Spot mõeldud kasutamiseks funktisoon, annab märku millal pann on saavutanud induktsioonpliidil. optimaalse

Toit → Kodumajandus
4 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Tehnoloogiakaart - praekartulid kastmega

Tehnoloogiakaart Praekartulid kastmega Vajalikud ained: 1. Värsked (toored) kartulid (1-le inimesele u. 5 ­ 6 kartulit) 2. Peensool (1/5 tl inimese kohta) 3. Õli (u. 10 ­ 15 ml) 4. Maitseainesegu (vt. Vajalikud asjad: 1. Pliit 2. Pann 3. Pannilabidas 4. Nuga/koorija Valmistamine: Tegevused Ained: Kogus: Asjad: 2. Nuga/koorija Kartulid koorida. Kartulid 5 ­ 6 tk Kartulid lõikuda (suuremad 3. karutulid ( Ø 3-6 cm) Kartulid - ... - Nuga

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
4 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Seadmed ja töövahendid praktikal .

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Praktika seadmed ja töövahendid Lühireferaat Koostas: Jane Õigus Grupp: K-08b Juhendaja: Heli Kruusamägi Praktika seadmed ja töövahendid Seadmed, milleks kasutatakse. 1. Elektri pliit. 2. Elektri pann- kasutatakse liha- snitslite- praadimiseks. 3. Gaasi pliit. 4. Elektri ahi- kasutatakse ahju roogade valmistamisel: ahju kartulid, ahju vormid, aurutamisel keedu kartulid, jne. 5. Friteerimis masin- kasutatakse näiteks hakkpallide friteerimiseks. 6. Viilutamise masin- kasutatakse erinevate asjade viilutamiseks. 7. Püree masin- kasutatakse püree valmistamiseks, ja hakkliha segamiseks. 8. Mikrolaine ahi- kasutatakse asjade sulatamiseks ning soojendamiseks. Töövahendid, milleks kasutatakse. 1. Pott- kasutatakse keedu kartulite va...

Toit → Kokandus
27 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Flambeerimine

Flambeerimise etapid Järelroaks flambeeritud banaan: · Vahendite kontroll enne teenindamist · Tellimuse kinnitamine · Serveerimislaua ettevalmistamine, vahendite valmis panemine · Toiduainete ettevalmistus köögis: banaan, või, tuhksuhkur, kange alkohol, nt. Vana Tallinn · Toiduainete kogumine serveerimislauale · Gueridoni viimine saali, kliendi laua juurde · Banaan koorida ning lõigata kas kaheks või neljaks, kasutada tehnilisi võtteid, mis näitavad kelneri professionaalsust · Pann kuumutada, lisada või ning suhkur- segada · Asetada sinna peale banaanitükid ning küpsetada lühiajaliselt · Valada mõõtanumasse või pitsi (kui ei ole pudelil dosaatorit) 2 cl alkoholi · Tõsta pann korraks tulelt (et vältida ise süttimist), valada alkohol pannile, liigutada ning kallutada veidi pann äär põleti kohale. Alkoholi auru mõjul süttib alkohol pannil. See on üsna professionaalne võte. Kui ei julge nii käituda, võib süütada toidu ka tavalise tikuga.

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
3
doc

�Marek Pieguse uskumatud seiklused�

juhtub väga tihti õnnetusi, juhtumeid), Alek (lellepoeg, sportlane), pann Truba (üürnik Marek Pieguse kodus), Czesiek (Mareki sõber, klassivend), tädi Dora (tädi Dorale meeldib hoolitseda tervise eest), Buba I ja Kärbes-Czopek (kaks venda, käivad koos Marekiga poksi trennis), Okulusowa (Mareki klassijuhataja), Zdeb (õpib Marekiga ühesklassis, volask ehk istuma jäänud poiss), Papkiewiczit (Mareki klassivend, sööb kriiti), leitnant Prot (uuris Marek Pieguse kadumis juhtumit), pann Ceduur (pann Truba tuttav sõber, kes tutvustas Hippollit Kwassi), Hippollit Kwass (kuulus detektiiv), Teodor (loomataltsutaja ja väga hea detektiiv ning tal oli oma poiste salk) ja palju teisi tegelasi. See raamat jutustab ühest poisist nimega Marek Pieguse. Marek nimetas ennast pigilinnuks sellepärast, et temaga juhtus väga tihti õnnetusi (erinevaid juhtumeid). Eriti meeldis mulle Mareki juhtum tema klassis. Oli hommik, kui Marek läks kooli. Klassi astudes, aga oli mingi

Kirjandus → Kirjandus
68 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Majapidamiskaupade õpimapp

Pilte roostevabast terasest toodetest. Roostevabast terasest kööginuga Roostevabast terasest kohvilusikad Roostevabast terasest kastrul 6 Pinnatud tooted Pinnatud toodete hooldus Ei tohi ülekuumendada, pinnatud panni praadimisomadused halvenevad kui temp. tõuseb üle 260C. Üle 300C temperatuuri juures pind kahjustub pöördumatult.. Äsja ostetud pann tuleb enne kasutusele võtmist sooja vee ja pehme käsnaga puhtaks pesta ning siis vähese õliga kokku määrida. Kasutada võib ainult puidust või plastist toduvalmistamisriistasid, roogasid pannil lõigata ei tohi. Pesemiseks ei tohi kasutada terasharju, sest need kahjustavad pinda. Võib pesta nõudepesumasinas madalal temperatuuril. Pinnakattematerjalid: teflon, silverstone, titaaniga tugevdatud silverstone, · Tootja BALLARINI

Majandus → Tööstuskaup
54 allalaadimist
thumbnail
5
doc

TOIDUAINETE KUUMTÖÖTLEMISE VÕTTED

6. Keetmine omas Keedetakse rohkesti vett Pott,pliit,vesi Alguses võib lisada aedviljad mahlas sisaldavaid toiduaineid, kõrbemise vältimiseks millest eralduvast vedelikust veidi vett(kõrvits,tomat) piisab toiduaine valmimiseks. 7. Praadimine Toiduaine vailmistamine Pann,pliit,õli Liha.pannkoogid,köögiviljad väheses rasvas võimalikult väheses rasvas, Rasava võetakse 5-10% see tagab selle et toit ei ole praetava toiduaine liiga rasvane. kaalust. 8

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Munaroad

eemaldamiseks lõikamisel või asetatakse kooreta b moodustada ka keedetud munad salatikastme. korraks vahukulbiga külma vette Juustuga Muna, Pann, Lüüa munad lahti Omleti omlett piim, vesi, pannilabidas lisada sool ja pipar serveerimine: hapukoor, ümmargusel ning kloppida lahti pannil praetud rõõskkoor ja kuumutada omlett pann rasvainega. libistatakse

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

HIINA RAHVUSKÖÖK

20 g riivitud ingverijuurt 4. Kata vorm fooliumiga ja pane kuumaveevanni. 1 tl kaneeli 5. Küpseta keskmiselt kuumas ahjus 80-90 minutit. 6. Kuumuta sügav wok-pann ja pane teelehed pannile. 2 dl kuiva sherrit 7. Kuumuta aeglasel tulel, kuni teelehtedest hakkab eralduma 1 dl vett kerget valget suitsu. 8. Pane küpsetatud broiler pannile, kata pann hoolikalt kinni ja 7 g rohelisi teelehti hoia broilerit 4-5 minutit suitsus. maapähkliõli 9. Prae broilerit õlis tugeval kuumusel 5 minutit, kuni broiler on ümberringi täiesti pruun. 10. Serveeri koos blansheeritud spargelkapsaga. Click to edit Master text styles Click to edit Master text styles Second level Second level

Toit → Kodundus
8 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Konspekt väikevahendid

Ülekuumenenud nõu pinnakatte värv muutub ja selle külgevõtmatus väheneb. Teflon ei kannata tühjana kuumutamist ega suurt temperatuuri kõikumist ( kuumana külma vee alla ) Tefloniga kaetud nõud ei sobi toidu säilitamiseks Tefloni eeliseks on tervislik toiduvalmistamine, kuna on võimalik praadida ilma rasvata või väga väikese rasva kogusega, toit ei kõrbe nii kergesti põhja ja neid nõusid on kerge hooldada. Flambeerimispann kasutatakse toitude flambeerimiseks, pann on valmistatud paksust, roostevaba terasega vooderdatud vasest, juhib hästi soojust ja talub kõrgeid temperatuure ­ 1000 kraadi. Pesemisel mitte kasutada küürimisvahendeid ega karedaid pesemiskäsnu. Vasest nõude puuduseks on aeg-ajalt hooldamise, puhastamise vajadus, sest vask oksüdeerub õhu käes ning vajab ilukuurina läikimahõõrumist, selleks võib kasutada soola ja sidrunit. Röstimispann pann on valmistatud malmist, ümara või.

Toit → Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toiduainete kuumtöötlemise võtted

mahlas sisaldavaid toiduaineid, millest · Pliit ning lisad valitud aedviljad ja kalad eralduvast vedelikust piisab · Vesi toiduained ja keedad neid toiduaine valmimiseks. kuniks need vamis on. 7. Praadimine Toiduaine vailmistamine · Pann Asetatakse toiduaine · Liha väheses rasvas võimalikult väheses rasvas, see · Pliit kuumale pannile kuuma · Keedetud kartul tagab selle et toit ei ole liiga · Õli rasva sisse. Rasva võetakse · Pannkook rasvane. 5-10% praetava toiduaine

Toit → Toit ja toitumine
16 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Suitsuahjud

lehtterasest. Seadme tööpõhimõte · Alumisse koldesse astetakse puud ning süüdatakse · Ülemisse asetatakse lehtpuu laaste ning oodatakse suitsu teket Erinevad tööprotsessid · Suitsuahju konstruktsioon on topeltseinaline, seinte vahel liikuv küttesuits ja kuumus hoiab suitsutuskambris ühtlast temperatuuri. - Suitsu saamiseks kasutage lepa saepuru või laastu, mis asetatakse vastava panniga suitsuruumi põhjale. - Esimesele riiulile pannakse rasvakogumise pann. Rasvapannile võib panna eelnevalt pestud ja kuumutatud liiva, mis takistab rasva süttimist ja suitsemist . - Suitsutatav kala või liha asetatakse restidele või riputatakse ahju laes olevate konksude otsa. Parima tulemuse saamiseks ei tohi riputatud kalad (liha) omavahel kokku puutuda. - Suitsuruumi temperatuuri saate reguleerida tuhasahtliga ja suitsutusruumi uksega. Liiga kõrge temperatuur ei anna parimat tulemust.

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Flambeerimine

tõusevad omakorda üles, siis ei saa see oluliselt maitset mõjutada ning et flambeerimisel on üksnes show eesmärk. Väidetakse isegi, et see rikub toitu. 3. Ettevaatusabinõud Kasutada tuleks flambeerimispanni, millel on sügavad ümarad ääred ning pikk käepide. Kunagi ei tohiks valada alkoholi pudelist pannile lahtise leegi läheduses, sest langeva nire süttides võib leek jõuda pudelisse ning viimane võib plahvatada. Valamise ajaks tuleks pann kuumalt pliidilt eemaldada. Leekides panni või taldrikuga ei tohiks ringi liikuda. Kõige parem flambeerida serveerimislaual, mis on teistest esemetest eemal. Süütamiseks on kõige parem kasutada pikki tikke või tulesüütajat ning samal ajal ei tohi ise kummarduda panni kohale. Panni jõuline raputamine tavaliselt kustutab leegi, kuid alati tuleks hoida potikaas käepärast, et vajadusel leeke summutada. Alkohol põleb keskmiselt 15 sekundi jooksul ära ning pann kustub iseenesest.

Majandus → Teenindus ja müük
16 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Liha vasardamine

Liha vasardamine. Miks? ­ Et liha muutuks pehmemaks. Kuidas? ­Läbi kile taotakse vasaraga mõlemalt poolt. Liha vasardatakse selleks, et teha liharulle, snitsleid, kanafileed. Vasardatud liha võib paneerida. Kala ei vasardata. Kui kuum peab olema pann? 250-260 kraadi. Mis pidi lõigatakse lihakiud? Ristikiudu, 1cm laiused tükid. Kuidas asetatakse lihatükid pannile? Mitte eriti tihedalt. Kui kaua praetakse? Kuni pruunistumiseni. Kasuta liha, mis sisaldab vähe sidekudet. Liha hoia enne praadimist 1 tund toatemperatuuril. Peab olema võimalikult kuiv liha. Lihatükid ei tohi olla tihedalt. Maitseaineid võib panna ainult praetud pinnale. Teflonpann hakkab eritama vähkitekitavaid aineid, kui seda kuumutada 100

Muu → Käsitöö
9 allalaadimist
thumbnail
38
pptx

India köök

0,5 tl Garam masala maitsesegu marinaadiga läbi, kata kinni ja jäta 8­24 või vürtspipart tunniks külmkappi. Torgi maitsestunud lihatükid 0,5 tl jahvatatud vürtsköömnet väikeste vahedega varraste otsa. Aseta ehk jeerat 0,5 tl jahvatatud kurkumit või paberiga kaetud ahjupannile, pintselda veel karripulbrit marinaadiga ja küpseta 225° juures 8 minutit. 1,2 dl maitsestamata jogurtit Tõmba pann välja, keera varrastel teine külg ja 0,5 tl Cayenne'i pipart 4 sl õli küpseta veel 8 minutit. Aseta vardad vaagnale, paku juurde keedetud basmatiriisi ja mangotshatnit. INDIA LIHTNE KARTULIVORM · Kartulid on parimad kui on keedetud ja hoitud öö läbi külmikus enne kasutamist.

Toit → Toit ja toitumine
10 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Verevi Järv

o Terve ahven o oliiviõli praadimise jaoks o 300ml piima o veidi maisijahu o peotäis värsket peterselli o soola ja pipart ETTEVALMISTUS: Puhasta kala sisikonnast ja pühi ta seest-väljast majapidamispaberiga puhtaks. Seejärel aseta kala kolmeks minutiks keevasse vette ­ see teeb muidu tülika soomuste eemaldamise väga lihtsaks. Peale soomuste eemaldamist pühi kala uuesti majapidamispaberiga kuivaks. Maitsesta soola ja pipraga VALMISTAMINE: Aja pann koos oliiviõliga kuumaks ning saada kala pannile. Prae mõlemalt poolt umbes 5 minutit, olenevalt kala suurusest. Kui kala on valmis, vala piim pannile ja soenda üles. Jäta pool kruusi piima alles ja sega sinna sisse mõned lusikatäied maisijahu. Seda segu kasuta hiljem kastme paksendamiseks. Vahetult enne piima keema minemist lisa peeneks hakitud petersell. Tõsta pann kuumalt pliidilt ära ja lisa pidevalt segades piimaga segatud maisijahu. (Kui lisad jahu panni pliidil

Geograafia → Geograafia
12 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Logopeedia häälikuseade

" Aitame lapsel istumiseks õige asendi võtta. ,,Selg sirgu, jalad ilusasti ja alustame." Juhendame. ,,Täna me jätkame meie mänge keelekesega." 1.2. Ettevalmistus häälikuseadeks 1.2.1. Foneemanalüüs ,,Alguses mängime ühte mängu. Kuula! Sõnad: KALA, PANN, KANA, LAEV, Mina ütlen sulle sõna, sina ütle kas selles NAEL, NINA, LILL, LINA, PALL. sõnas on l-i või mitte. Iga kord kui sõnas Kui laps jääb hätta, siis hääldan aeglasemalt on l ­ häälik annan ma sulle ühe õielehe. või häälimine! Üritame ühe ilusa lille nendest kokku

Pedagoogika → Eripedagoogika
156 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Chapati ehk India leib

Siis võtad sealt väikesed pallid, mille ringikujuliseks rullid, niiii õhukeseks kui võimalik, peaaegu läbipaistvaks... Ja sealt edasi on juba trikiga. India emmed on nii vinged, et küpsetavad neid isegi avatud tulel ­ paneb aga selle taignaläraka tule kohale, kuni see kiirelt ennast kuldseks tõmbab ja siis võtavad ära. Võitükk peale sulama ja kõhtu. Mina pusserdasin koos Bharadiga neid gaasipliidi peal teha ja pann paistis kõige mõistlikum. Natuke nätsked olid, aga ikkagi nagu chapati. Muuseas, chapatisid pakutakse meil umbes 4 päeval nädalas tööjuures õhtusöögi kõrvale, nii et see on väga tavaline. Lõunaosariikides vast tuntuim lapikleib...oi jeebus, neid asju leivaks nimetada on ikka pühaduseteotus, aga pannkook on ka imelik öelda. Jääme siis lapikleiva juurde. NISUjahust lapikleiva... Olen isegi seda teha proovinud ja esimese korra kohta tulid täitse kobedad välja. Lihtne valmistada,

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kokku- ja lahkukirjutamise harjutamine!

3. Raud tee lei sõideta mootor rattaga, vaid hoopis rongiga. 4. Harilikult võtab siil kala kaitse abi nõud juba aegasti kasutusele. 5. Kohev lumi kate kaitseb maa panda külma eest. 6. Lumega kaetud maa pinna temperatuur on märksa kõrgem kui paljal, vingetele talve tuultele avatud pinnasel. 7. Ka tali spordi harrastajatele pakub lumi rõõmu. 8. Õhus on alati vee auru. 9. Metall raha kukkumisel kivi põrandale tekib metalne heli. 10. Maiad sööjad panid pann kookidele ohtralt maasika moosi. 11. Kas te teadsite, et Eesti rahvus linnuks on suitsu pääsuke? 12. Ette võtete ja äri tegevuse taas käivitamine aitaks neil piir kondadel kiiremini kriisist välja tulla. 13. ÜRO rahvus vaheline katastroofide koordineerimis mees kond saatis kohale kaks kriisi juhtimis üksust. 14. Välis ministeeriumid õhutavad kriisi piirkonnast oma rahvast kiiresti koju tulema, sest maa värinast laastatud aladel võivad hakata levima ohtlikud nakkus haigused. 15

Eesti keel → Eesti keel
9 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Morfoloogiline analüüs

Morfoloogiline analüüs KÄÄNDSÕNA MORFOLOOGILISED KATEGOORIAD 1. Arvukategooria: ainsus ja mitmus Mitmuse tunnused: -d (mitmuse nimetavas), -de, -te (alates mitmuse omastavast de- mitmuses); -e (jalg/e, rind/e, silm/e); -sid (mitmuse osastavas: tubli/sid, seppa/sid); -i (aglutinatiivne vokaalmitmus alates mitmuse osastavast: sipelga/i/d, hamba/i/d); tüvemitmus (alates mitmuse osastavast – sulandunud tüvevokaal ja mitmuse tunnus: kurté, huulí, pärní, leibú). 2. Käändekategooria (14 käänet) 1) nimetav e nominatiiv (kes? mis?) Lõputa; 2) omastav e genitiiv (kelle? mille?) Lõputa; 3) osastav e partitiiv (keda? mida?) -da (te/da, mõn/da); -d (puu/d, mer/d); -t (soolas/t, hapu/t, peenar/t, kät/t); 0 (pesa, sõpra); 4) sisseütlev e illatiiv (kellesse? millesse? kuhu?) -ha (ma/ha), -he (pä/he); -hu (su/hu); -sse ...

Kirjandus → Kirjandus
18 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teraviljatooted

Laia kanga puhul 1 pluusipikkus + 1 varrukapikkus. Pluusipikkust mõõdetakse selja pealt kaelakondist kuni soovitava pluusi pikkuseni. Varrukapikkust mõõdetakse õlanukist kuni lühikese varruka alumise ääreni. Toitlustamine Praadimine ja küpsetamine on KUUMTÖÖTLEMISE VIISID. Praetakse pannil pliidi peal.(vokkpann,pannkoogipann,teflonpann,malmpann) Praadimise järjekord: 1) pann tulele 2) õli panna tulisele pannile. 3) Toiduaine praadida ühelt poolt ilusaks pruuniks ja alles siis keerata teine pool. Küpsetamine: Küpsetamine toimub ahjus ahjuvorme, koogivorme või ahjuplaate kasutades. Vormid võivad olla erinevast materjalist.(keraamiline,silikoon,lahtikäiv koogivorm) värsked kartulid, ja pasta kuum või

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Mikrolaineahi

Mikrolaineahi Aivo Aron Mikrolaineahju tööpõhimõte Mikrolaineahju nimi ütleb, et toidu soojendamiseks kasutatakse mikrolaineid. Mis need on? Mikrolained on elektromagnetiline kiirgus sarnaselt nähtavale valgusele, raadiolainetele ning radioaktiivsele gammakiirgusele. Mikrolaineahju oluliseks komponendiks on transformaator, mis muudab tavalise 220 voldise pinge kõrgepingeks. Seejärel saadetakse vool magnetronile, mis tekitabki mikrolaineid. Mikrolaineahju poolt argumendid Mikrolaineahjus valmistatud toidul pole kantserogeenseid omadusi, ehkki sedagi on mõnikord oletatud. Mikrolained ei ole piisavalt energilised ehk suure sagedusega, et omada ioniseerivat mõju. Kas mikrolaineahi hävitab vitamiinid ja toitained? Cornelli ülikooli teadlased viisid mikrolaineahju ohutuses veendumiseks läbi katse spinatiga. Selgus, et pliidi peal keedetud spinat kaotas 77 protsenti foolhappest ehk vitamiinist B9. Mikrolaineahjus jäi ...

Füüsika → Füüsika
28 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Munandid toiduvalmistamises

Cookbook ,,Cooking With Balls". Ta on munanditest süüa valmistanud juba 25 aastat Criadillas 0,5kg Pullimune 1 tl Meresoola 1 Sibul 3 spl Oliiviõli 100ml Valget veini Musta pipart 1. Eemalda munanditelt kile, ettevaatlikult lõigates 2. Tükelda munandid ning pese läbi 3. Keeda munandeid 5-8 minutit 4. Kui munandid on valmis pese nad veel korra läbi 5. Kuumuta pann oliiviõligga ning lisa munandid,valge vein, pipar,sibul ja prae kuldpruuniks 6. Serveeri, pigista peale sidrunit Kasutataud kirjandus http://www.nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/1651 http://elisenurk.blogspot.com/2011/03/kottidele-kuuma.html http://quantumweightlossblog.blogspot.com/2011/07/nutrition-animal-testicles.html http://www.diet-blog.com/11/the_nutrition_of_animal_testicles.php http://samelder.hubpages.com/hub/-Criadillas-Recipe-Bull-FrieS http://www

Toit → Toiduained
6 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Õuna, apelsini ja ananassi ettevalmistamine teenindamiseks, banaani flambeerimine

Südamiku võib eemaldada ka enne viilutamist. 5) Lõpuks asetatakse ananassid sobivalt taldrikule ja kaunistakse kas tuhksuhkru, marjade, kastmete või maitserohelisega. Banaani Flambeerimine 1) Esimeseks tuleb valmistada ette abilaud või käru vajalike vahendite ja toorainetega 2) Tutvustada külalistele valmistatavat rooga ja selle komponente, samuti alkoholi 3) Eeltöödelda toorained 4) Süüdata gaasipõleti ja kuumutada pann 5) Lisada rasvaine ja lasta sel veidi sulada. Segada rasvainet. 6) Seejärel tuleb lisada tooraine seda kuumutada ja segada. 7) Vajadusel lisada maitsaineid. 8) Valada mõõteanumasse või pitsi valmis alkohol, umber 2cl 9) Kui tooraine on saavutanud sobiva küpsuse siis tuleb keerata leek suuremaks ja kuumutada panni ühte serva. 10) Peale kuumutamist tõsta panni korraks tulelt ning kuumutatud servast alustada alkoholi valamist ühtlaselt pannile.

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
3 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Chilli con carne

mett, kaneeli, pimenti, safrani, siirupit, äädikat, veini (enamasti punane), õlut, viskit (Bourbon). Põhiretsept: 500 g hakkliha 1 tk Sibul 1 tk roheline paprika 1 purk purustatud tomatid 1 küüs küüslauk 25 g sokolaad (Bitter) 2 sl taco maitseainesegu 0.5 tl Cayenne'i pipar 1 tl sool 0.5 tl must pipar 1 purk valged oad tomatikastmes Valmistamise õpetus: · Kuumuta pann ja prae s e lle l hakkliha. · Kui hakkliha o n pruunis tunud, lis a hakitud s ibul. · Prae mõ ni minut ja lis a hakitud paprika, to matid ning hakitud küüs laug uküüs . · Kuumuta 5 minutit ja lis a s o ko laad, tac o maits e aine s e g u, Caye nne ´i pipar, s o o l ja mus t pipar. · Lõ puks s e g a juurde o ako ns e rv. · Hauta 15 minutit ning s e rve e ri. Serveerida võib riivitud juustuga, riisiga, purustatud soolaste kreekeritega, tortilladega,

Muu → Käsitöö
17 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

Söömisriistad Söögiriistad · kastmekann kuumade kastmete serveermiseks; kui konsinstents on tihe, siis serveeritakse koos lusikaga · kokott (kõik ülejäänud) liha, delikatessid; serveeriatkse kuumalt · kokill üleküpsetatud mereannid (delikatessid), kasutatakse ühe portsjoni nõuna toidu serveerimiseks · jäänõu kalamarja serveerimiseks, taldrik pannakse sinna peale. · Kokott väike ümmargune või ovaalne kõrgeservaline pann, milles suupisted enne serveerimist üle küpsetatakse Klaasid · Klaasid jagunevad: 1.stemware ­ jalaga 2.tumbler jalata ! Söögi ajal ei jooda segujooke ! Klaasid Aitäh!

Toit → Toitlustus
13 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Suvemälestused

välja tormates rünnanud. Tänaval sõimlesid alles valjult koerte omanikud, kui hulkur jooksust saabus. No oleks see kutsa, siis sellest nässakast väljagi teinud! Tänavateateri etendus missugune! Teist korda oli pollarid sunnitud tulema naabrite suure musta koera pärast. Too koduvalvur oli läinud õrritama nõrganärvilisi, kes olid varmad politseid kutsuma. Kolmandal korral oli põhjuseks minu hooletus. Sõitsin lihtsalt rattaga autole otsa. Oleks siis veel mingi tume roostes vana pann olnud, mida kohe ei märka, aga see oli üle terve tänava kõige kärtspunasem auto. Kõige tipuks veel suhteliselt uus ja pealegi veel liisinguga. Äestasin seda päris korralikult. Veel jaburam oleks saanud olla vaid töötavate vilkuritega politseiautole otsasõit. Ainus, kes mind selles jamas lohutas, oli naispolitseinik. Ega ainult minul viltu vedanud. Naabripoisid maalt läksid Soome onule külla ja niisama lõbutsema. Teel Serena veeparki otsustas üks poistest teed lühemaks

Eesti keel → Eesti keel
4 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Nimetu

Valgamaa Kutseõppekeskus Sille Ivanova PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Valga 2011 Menüü Menüü põhjendus Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine : Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l...

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Richard Lõvisüda

olemasolu, sest ta kandis kallist sõrmus.28. märtsil 1193, Richard osteti ära Speyeri poolt ja anti üle Henry VI. Lunarahaks küsiti 150 000 kaubamärki mis oli võrdne kolme tonni hõbedaga, enne kui Richard võis jälle kuningaks asuda. Richardi surm 25. märtsil 1199.aastal, Richard kõndis ilma oma rüüta lossipeal ringi. Laske kuuldi vahepeal, kuid nendele ei pööratud suurt tähelepanu. Üks kaitsja lahutas kuninga meelt eriliselt. Tal oli ühes käes amb ja teises pann mida ta oli terve päev kasutanud et mürske tõrjuda. Ta sihtis meelega kuningat, mille peale see aplordeeris. Üks teine vibukütt lasi kuningat ja tabas teda vasakusse õlga, kaela lähedale. Ta üritas seda eemaldada enda telgis, kuid ei õnnestunud. Üks arst nimega „lihunik“ eemaldas selle, kuid väga hooletult, millepeale kuningal tekkis gangreen. Kuningas kutsus vibuküti enda juurde ning selgus, et see

Ajalugu → Ajalugu
3 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Liitsõnad

väike lind jõulu puu isa auto siid kleit ränd lind iidne puu sõidu auto kirju kleit pääsu lind kase puu beez auto suve kleit lendav lind kütte puu sport auto kooli kleit venna raamat raud tee mõru kook herne supp tasku raamat rist tee pann kook mage supp jutu raamat sirge tee suur kook kuum supp huvitav raamat lume tee õuna kook kartuli supp laulu raamat porine tee liiva kook piima supp Niisiis, mis liiki lampe Sa tead ? ______________________________________ _____________________________________________________________________ Aga kellad

Eesti keel → Eesti keel
37 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Olmejäätmed

kustukumm, käekell, käärid, küpsetuspaber, küpsisepaber, küünal, küünelakk, lamineeritud paber, leivakoti klõpsud, lillepott (keraamiline), lillepott (plast), lillepott (savi), lutipudel, lutt, meikimistarbed, mähkmed, mänguasjad (karvased või plastmassist ilma patareideta), nahahooldustoodete pakendid, nahast esemed, nõudepesulapp või -svamm, näts, nöör, paber (immutatud nt rasvaga, õliga), paber (lamineeritud nt kleepsude aluspaber), pann, parafiin, pastapliiats, peegelklaas, penoplast (väike kogus), piimapakk (kile), pintsel (puhas), pitsakarp (papp), plaaster, pleksiklaas, pliiats, portselanist esemed, pott, prillid, puust esemed, puuvill, pärgamentpaber, riided, salvrätik, sigaretipakk, sinepituub, sooda, spordikott, suitsukoni, sukkpüksid, svamm, süstlad, sokolaadi ümbrispaber (foolium), sokolaadi 2

Loodus → Keskkond ja jäätmemajandus
26 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Retseptid/Toidud Haavandilist Koliiti põdevale

raputa neile peale veidi jahvatatud paprikat, sega läbi ja jäta maitsestuma. Kastme jaoks haki ürdid võimalikult peeneks ja lisa muud ained. Lõika kurk kuubikuteks ja pane kastmesse maitsestuma. Seejärel lõika sai kuubikuteks ja raputa peale küüslaugusoola. Kalla saiakogusest pool pannile, sega kiirelt 1 spl sulatatud võiga läbi ja prae segades ühtlaselt krõbedaks ja kuldpruuniks. Prae samal viisil teine portsjon. Pane pannile veidi õli, kuumuta pann kõrge kuumuseni ning prae broilerifileeribad pidevalt segades pruuniks. Rebi salatilehed tükkideks ja sega kastmesse. Lisa jahtunud broileriribad ning sega hästi läbi. Tõsta salat madalasse kaussi, puista peale saiakuubikud ja serveeri kohe. Hiinapärane kanasupp Koostisained 250 g kanafilee 200 g Porgand 1 tk Harilik sibul 1 küünt Küüslauk 1 l Kanapuljong 150 g külmutatud või värsked herned 0 sool 0 Must pipar 50 g Munanuudlid 0 Petersell 0 Karri Marinaad 0.5 tk sidruni mahl

Muu → Terviseõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Köögiviljatoidud

Iseseisvalt kastmega, praetud sibulaga, sulavõiga, maitserohelisega Lisandiks teiste roogade juurde Köögiviljapüreed Kv vees pehmeks, valada osa keeduveest ära, püreerida kuum piim ja või vahustada Iseseisvalt sulavõi ja maitserohelise Lisandiks teiste roogade juurde Köögiviljapudingud Valmistada kv-püree vahetult enne küpsetamist või vesivannil keetmist lisada vahustatud munavalge. Viimasel juhul määritakse pann ainult võiga Iseseisva roana koos hapukoore, valge kastme ja (või) maitserohelisega Köögiviljaterriini TERRINE (terin´) Kartulipüree munakollane ja maitseained vahustatud munavalge kaanega terriinivormi keeta praeahjus vesivannil 1-2 tundi NB! Valmistatakse kihilisi (värvilised) Lauale antakse: Külmalt eelroana koos küpsetatud köögiviljade ja mädarõikakastmega Soojalt põhiroana koos keedetud köögiviljade ja magushapude kastmetega.

Toit → Toitumisõpetus
40 allalaadimist
thumbnail
7
rtf

Eesti rahvustoidud

700 g kergelt soolatud, pekiga läbikasvanud sealiha 100 g odratangu 2 tomatit soola Valmistusviis Pane kapsad vähese veega keema, peale pane pestud tangud ja liha. Hauta pehmeks, vahetevahel segades, lisa sool. Kapsad aseta vaagnale, juurde lõika viiludena liha. Kaunista tomati ja hakitud maitserohelisega. Serveeri keedetud kartulitega. 6 ). Küpsetatud koorega kartulid Valmistusained 500 g kartuleid 1 spl võid 1 spl soola Valmistusviis Pese kartulid harjaga korralikult puhtaks. Määri pann võiga ja pane kartulid pannile. Puista peale sool, küpseta ahjus. Küpsetamise ajal võid kartuleid veel sulavõiga määrida. Serveeri kuumalt võiga, soolasilguga, murulaugu- või sibulakastmega, hapupiimaga. 7 ). Oasupp Valmistusained 2,5 l vett 200 g põldube 300 g suitsuliha 200 g kartuleid 1 sibul soola 3 spl hapukoort Valmistusviis Pese ja leota oad (u. 3-5h). Pane keema koos leotusveega. Lisa suitsuliha kamar, hakitud sibul ja sool

Toit → Kokandus
113 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Rõhk, kõnetakt, sõnavälde, silp + tööleht harjutamiseks

HÄÄLDUSVEAD. RÕHK. KÕNETAKT. PALATALISATSIOON. SILBI EHITUS. SÕNAVÄLDE. TÖÖLEHT HARJUTAMISEKS. Hääldusvead Kui võõrsõna algab g, b või d-ga, siis tuleb neid häälikuid hääldada helitult. Poolheliliselt häälduvad g, b, d ainult heliliste häälikute vahel. Häälikuühendit hv (kohv, lehv) asemel hääldatakse sageli ekslikult f-ga. Nud-kesksõna tunnuse lühenenult hääldamine (lugend, vaadand) on stiililt kõnekeelne. Sõnaalguline jä esineb vaid sõnades jätkama, jätkuma, jänn ja jändama. Sõnu lüüa, müüa, süüa tuleks hääldada üi. Ainuke häälik, milles võib sõna alguss hääldamata jätta on h. Rõhk. Kõnetakt RÕHK-rõhk on suurenenud hääldusintensiivsus. Rõhk muudab kõne rütmilisemaks. Rõhulisele silbile järgneb tavaliselt 1-2 rõhutut silpi. KÕNETAKT-see on rõhuline silp koos tema juurde kuuluvate rõhutute silpidega. Kõnetakt ÜHESILBILISED KAHESILBILISED ...

Eesti keel → Eesti keel
42 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Haikala liha

¤ Wokis küpsetamine: Lõika haifileed või-lõigud parajateks tükkideks. Veereta maisitärklises Ning prae kiiresti kuumas OLIS pidevalt segades. Seejärel lisa wokitud aedviljadele. ¤ Hautamine: Kuumuta hautamisvedelik (vesi, puljong, ürdid ja vürtsid) tasase keemiseni. Libista hailiha puljongisse, kata pott kaanega Ning Haud umbes 8 minutit 2,5 cm kalalõigu kohta. ¤ Aurutamine: Pane hailiha võitatud augulisele pannile Ning tõsta vt 2.5-5 cm kõrgusele keeva vee kohale. Kata pann kaanega Ning küpseta 8-10 minutit 2,5 cm kalalõigu kohta. TOITEVÄÄRTUS 100 g toore hailiha kohta: Energiat 130 kalorit Valku 21 g Süsivesikuid 0 g Rasva 4,5 g Kiudaineid 0 g Sisaldab ohtralt seleeni (36,5 mcg), samuti magneesiumi (49 mg), B12 Vitamiini (1,5 mcg) ja niatsiini (2,9 mg).

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Barbeque

BARBECUE Barbecue päritolu kohta on mitmeid versioone. On arvatud, et see on pärit kas Lähis-Idast, Hiinast, Polüneesiast või Prantsusmaalt. Tänapäeval peetakse nii grillimise kui ka barbecue kodumaaks siiski Ameerikat. Seal kannab igasugune kodune grillipidu nime barbecue (barbeque), lühendatult BBQ või lihtsalt Q. Sama nimetuse all tuntakse üha populaarsemaks muutuvat küpsetusviisi spetsiaalses BBQ-ahjus. Ka eestlaste seas on barbecue tekitanud tõsist huvi. Paljudes koduaedades on see juba niisama loomulik tegevus kui grilliminegi, sest barbecue tekitab meeldivat sõltuvust ja on suurepärane ajaviide ning nauding! Mis on barbecue ehk BBQ? - õiget BBQ-d tehakse spetsiaalsetes BBQ ahjudes. - On olemas suured ja keskmised BBQ-ahjud ning ka väiksemad, kokkupandavad ahjud. BBQ-ahjul on küttekolle ja küpsetuskolle eraldi. - Küpsetuskoldes asub veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lihale lisaniiskust. Veevan...

Toit → Toit ja toitumine
4 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Richard Lõvisüda

28. märtsil 1193, Richard osteti ära Speyeri 3 poolt ja anti üle Henry VI. Lunarahaks küsiti 150 000 kaubamärki mis oli võrdne kolme tonni hõbedaga, enne kui Richard võis jälle kuningaks asuda. Surm 25. märtsil 1199, Richard kõndis ilma oma rüüta lossipeal ringi, uurides sapööre lossimüüridel. Mürske lasti vahepeal, kuid nendele ei pööratud suurt tähelepanu. Üks kaitsja lahutas kuninga meelt eriliselt. Tal oli ühes käes amb ja teises pann mida ta oli terve päev kasutanud et mürske tõrjuda. Ta sihtis meelega kuningat, mille peale see aplordeeris. Üks teine vibukütt lasi kuningat ja taabs teda vasakusse õlga, kaela lähedale. Ta üritas seda eemaldada enda telgis, kuid ei õnnestunud. Üks arst nimega ,,lihunik" eemaldas selle, kuid ei väga hooletult, mille peale kuningal tekkis gangreen. Kuningas kutsus vibuküti enda juurde ning selgus, et

Ajalugu → Ajalugu
6 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Grillimine -bbq

Grillimine - mis see on? Grillimine on äärmiselt inspireeriv tegevus ­ ohtralt grilltooteid, väheke võlukunsti, pisut kannatust ja valmibki hõrk grillroog. Ilmtingimata tuleb kasuks ka päikesepaisteline ilm, hea seltskond, maitsev vein või õlu ja mõnus muusika ­ sellistel hetkedel tundub elu täiuslik! Sageli on lihal värskes õhus parem maitse kui toas, seetõttu on väga levinud igasugused grilli- ja aiapeod ning piknikud. Just grillimine on see toiduvalmistamise viis, mis on selliste lõbusate pidude lahutamatuks osaks ning ühtlasi ka üks lihtsaim ja levinuim moodus valmistada toitu vabas õhus. Grillimise algtõed on meil kõigil teada, kuid on olemas palju nippe, kuidas muuta liha, kala jm toiduained grillides veelgi maitsvamaks ja hõrgumaks. Oma teadmisi ja kogemusi täiendades saavutame järjest parema grillimistunnetuse ja -oskuse. Arvatakse, et inimesed on valmistanud toitu lahtisel tulel juba mitukümmend tuhat aastat. Lõkkes lahtisel ...

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Karupoeg Puhh

olukorras oma tarkust näidata, kas seda on või mitte. Ükskord üritas Puhh mesilaste juurest mett varastada, kuid tal ebaõnnestus see kuri plaan. Siis ütles Puhh nii: "Ma siin arutasin seda asja ja jõudsin väga tähtsale otsusele. Tead sa need siin pole üldsegi õiged mesilased. Ja ma arvan, et nad ei tee üldsegi õiget mett. Puhh pobiseb vihast midagi, mis pole kindlasti tõsi, üritades end nii lohutada. Notsu ja Puhh tahtsid elevante püüda, Puhh arvas, et kõige parem on pann lõksu purk mett. Ta läks koju mee järgi, võttis kapist purgi mett ja hakkas mõtlema ja arutama. ,, Aga mine sa tea, mulle tuleb meelde, mu onu ütles kord, et tema olevat täpselt sama värvi juustu näinud. Nii ta siis pistis keele korra prooviks purki ja limpsas ühe hästi suure limpsu. "Jah, on küll mesi. Kui ainule kegi pole ehk naljapärast sellele juustu põhja pistnud. Võib-olla on siiski parem, kui katsun natuke

Kirjandus → Kirjandus
81 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Loovuse arendamine ja inspiratsioon

tekkimine. Julgustab katsetama ja leiutama. Pidevalt tuleb ka iga last eraldi just tema individuaalse lisaelemendi juures tunnustada. 2. 7.klass tüdineb ruttu ühest ülesandest. Nendega on tore lühivisandeid joonistada. A-4 formaadile peaks mahtuma ca 20 -25 erinevat visandit võimalikult erinevatest objektidest. Tähtis on kujutatava elemendi või tegelase iseloomulike omaduste väljatoomine. Näiteks: kamm ( mitte reha või hambahari), traktor, koer, pann ( mitte reket või käsipeegel), raamat, trollibuss jne. Arendab paindlikku mõtlemist, võrdlus-ja üldistusoskusi. Kiita saab kõiki, naerma ajavad nii mõnedki moondunud asjad. Samalaadset kiiret kaasamœtlemist saab 9. klassis, lisatingimuseks on kujutatavate objektide esitlus erinevates vaadetes( eest-, külg või pealtvaade). 3. 1. klassis võtta kaasa jõupaber(paljud kasutavad seda juba uute raamatute ümbrisena), tutvustada selle tugevust kahe käe vahel tugevalt tõmmates.

Pedagoogika → Haridus
6 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Kuidas ühildada rohelist eluviisi praeguste tarbimismallidega?

See programm pannakse peale just tehase poolt, et inimestel oleks põhjust osta uus. Või näiteks kui vanasti töötasid televiisorid peaaegu 20 aastat, siis nüüd, kui lähed poodi ja ostad endale uue televiisori, on seal juba kirjas, et 5 aasta pärast võib see oma töö lõpetada. Siinkohal olen ma mõelnud ka aspektile, et kuna tänapäeval areneb tehnoloogia niivõrd kiiresti, siis ehk ongi praegu ostetud televiisor juba 5 aasta pärast sõna otseses mõttes pann ning vajaks välja vahetamist. Kuid arvan, et see ei tohiks tähendada seda, et tootja n.ö kõrvaldab täiesti kasutuskõlbliku masina selleks, et teenida uuesti kasumit. Üks oluline aspekt on rohelise eluviisi kallidus, kui tahetakse säilitada endine elukvaliteet. Näiteks on elektriautod väga kallid, hetkel saab veel taodelda 50% toetust elektriauto seotamiseks, kuid see summa ei ole suurem kui 18 000 eurot

Kirjandus → Kirjandus
9 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Leib

Leiva tarretis Vaja läheb: 300g musta leiba 0,5 klaasi mett 1 l vett 70g zelatiini Valmistamine: Pane leib 20 minutiks likku. Vala leib koos veega potti, lisa mesi ja zelatiin. Kuumuta, kuid ära keema lase. Lase massil jahtuda toatemperatuurini. Vala lahtisesse nõusse ja lase ööpäev tarduda. 9. Munasilm Vaja läheb: 2 muna 2 viilu Tallinna peenleiba võid pipart soola Valmistamine: Lõika viilude keskelt välja suur ovaalne ring, Lõika saadud ringid väikesteks kuubikuteks. Pane pann tulele ja pane pannile või. Pane leivad pannile ja löö kummagi viilu keskele 1 muna, lisa munale pipar ja sool ja leiva kuubikud. Prae mõni minut ja pööra ringi ning prae veel mõni minut. Naeratav munaleib Vaja läheb: 1 muna 2 viilu röstsaia/röstleiba soola Valmistamine: Lõika saia/leiva sisse noaga naerunägu. Klopi muna lahti ja lisa sool. Kasta viilud munasse ja pane pannile. Prae mõlemalt poolt mõni minut. 10. Kasutatud kirjandus Google.com/images

Bioloogia → Bioloogia
58 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Grillimine

Grillimine Grillide valik: Grillide valik on väga suur. Müüakse elektrigrille, gaasigrille ja kõige rohkem kasutatavaid erinevaid puusöegrille: grillkarbid, kohvergrillid, kuppelgrillid ehk ufod, lahtised grillid ja paiksed grillahjud. Parima tulemuse saame grillides puusöegrillil hõõguvate süte kohal. Kusjuures suletud kaanega grillides on toidu valmimisaeg lühem ja asendamatu söearoom ning suitsune maitsehõng tulevad tugevamalt esile. Reguleeritava kõrgusega grillrest võimaldab grillida õrnemat liha madalamal ja sitkemat kõrgemal kuumusel. Samuti saab nii edukamalt liha n-ö "ehmatada" ja järelküpsetada. - Vooderdage grilli lõkkekauss fooliumiga. Nii tekib suurem kuumusrefleksioon ja pärast on grilli ka kergem puhastada. Kohtades, kus on lõkkekausi õhuavad, tuleb torgata augud ka ...

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Rasvad - lipiidid

põhitõed. Alljärgnevalt kümme soovitust toiduõlide kasutamiseks. 1. Toiduõli tasub hoida õhukindlalt suletud taaras, jahedas (umbes +10 kraadi), valguse eest kaitstud kohas. 2. Rafineeritud ja desodoreeritud õlid säilivad naturaalsetega võrreldes tunduvalt kauem ning on ka vastupidavamad valguse, temperatuuri ja hapniku mõjutustele. 3. Praadimiseks tuleb õli võtta minimaalselt. 4. Praadimisjärgselt tasub pann õlijääkidest puhastada, sest õhuke õlikiht rääsub kiiresti ning selles moodustuvad keemiliselt üliaktiivsed vabad radikaalid. 5. Õli ei ole soovitav kuumutada praadimisel üle 180 . 6. Kord juba kuumutatud õli teistkordseks praadimiseks uuesti kasutada ei tohi. 7. Salatiõlid ei sobi praadimiseks. 8. Tuleks eelistada teflonkattega nõusid, sest siis kulub rasvainet vähem ning toit ei lähe kõrbema. 9

Keemia → Keemia
98 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Töövahendid köögis

Induktsioonpliitidele sobilike keedunõude põhjas on magnetiseeritud materjal.  PRAEPANNID – Mõeldud väikese koguse toiduainete pruunistamiseks ja praadimiseks pliidil. Panne toodetakse näiteks valurauaks, samast materjalist varrega, terasest, ka mittenakkuva kihiga kaetud alumiiniumist. Paks ja sile põhi säilitab kuumenemisel oma kuju.  KASTMEKASTRUL – Kõrgema servaga roostevabast terasest pann.  PANNILABIDAD – Kasutatakse toodete pööramiseks küpsetamisel, portsjontükkide teisaldamiseks. Hea pannilabida nurgad on ümarad, labidaosa tugev, kuid otsast painduv, et hõlbustada labida toote alla lükkamist. Võivad olla puidust, metallist või plastmassist ja silikonist.  PINTSETID – Kõikvõimalike lisandite ja kuumtöödeldavate toiduainete tõstmiseks, roostevabast terasest või plastikust.

Toit → Köögiseadmed
7 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

Sibul koorida ja hakkida väikesteks kuubikuteks. 4. Kirsstomat pesta ja hakkida väikesteks kuubikuteks. 5. Broilerifilee lõigata 1-2 mm paksusteks kuubikuteks. 6. Ahi lülilitada sisse. 7. Või kuumutada pannil, valada broilerifileekuubikud pannile ja pruunistada vähe aega, kuni liha värvus on muutunud. 8. Lisada hakitud sibul ja seenejalad ning lõpuks tomatikuubikud. 9. Maitsestada tüümianiga, segada hulka sulatatud juust ja kuumutada vähe aega. 10. Pann võtta tulelt, sampinjonikübarad maitsestada enne täidise panemist soolaga. 11. Täidetud sampinjonikübarad asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. 12. Juust riivida ja katta seened ning küpsetada ahju keskosas 2000 C juures umbes 10 minutit. 13. Serveerida kuumalt koos salatiga. Salatikaste: 1. Balsami äädikas ja suhkur kuumutada kastrulis siirupi taoliseks, lisada oliiviõli ning segada kõik omavahel ja võtta ära tulelt. 2. Kontrollida maitset!

Toit → Kokandus
392 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun