Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Sõnu seletav sõnaraamat
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Aita Ukrainat Sulge
Add link
Rasv –  g                                   Naatrium 0,03 g                                   Kaalium 36.8 mg                                   Kaltsium 14,4 mg                                   Kloriid 29 mg
Rasv - 3,9 % (2,4-5,5%) Rasvata kuivaine – 8,8% (7,9%- 10,0%): *Valk- 3,25% *Laktoos- 4,6% *Mineraalained- 0,65 % (Ca, P, Mg, K, Na, Zn, Cl, Fe, Cu) *Vitamiinid (A, C, D jne), ensüümid (peroksidaas, katalaas, fosfataas, lipaas) Piimarasv piima kõige kõikuvam koostisosa.
Rasv on glütserooli (propaan1,2,3triooli) triester karboksüülhappega (tegelikult rasvhapetega). Küllastumata rasvhapped kujutavad endast ahelat kus süsinike aatomite vahel on vähemalt üks kaksikside, olekult on rasv vedel.

Rasv - hapete vabanemist verre). Suurend südame löö-gisagedust, kontraktsioonijõudu, kutsub esile vasokonstriktsiooni nahas, neerudes, seedetraktis, suguelundites ning vasodilatatsiooni skeleti- ja südamelihastes.
Rasv - lahustuvad vitamiinid Retinool (vitamiin A) Retinool (I) Retinool 11-cis-retinaal (II) A-vitamiini saadakse kahest keemiliste ainete rühmast: retinoididest ja karotinoididest.
Rasv - ja sidekoele ei anna massaaž eriti midagi, kuid see parandab vereringet ja hapnikuvahetust kudedes ning tänu sellele imenduvad toodetes olevad toimeained paremini.

Rasv on kõige energiarikkam toitaine, sisaldades energiat 9kcal/g. Keha vajab rasva nii energiaallikana, elundite teostamiseks kui ka elutähtsate protsesside toimimiseks.
Rasv on rasvlahustuvate vitamiinide allikas ning vajalik, kuid ei tohi unustada, et 1 grammrasva annab üle kahe korra rohkem energiat kui 1 gramm süsivesikuid ja valke.
Rasv - ja orgaanilisi happeid; • flavonoide; • C-, D- ja B-vitamiine (www.aloe-vera.ee). Tanniin, fenool, tümool ja flavonoidid toimivad antioksüdantidena.

Rasv on organismi kõige ebapüsivam ühend, erinevad rasvad moodustavad rakumembraane, mitmeid hormoone, on ka varuainena talletatud.
Rasv on vajalik ka energiakulu katteks ja organismi soojusregulatsiooniks ja elundite kaitseks vigastuste eest.
Rasv - selle kasutuselevõtt võtab aega, kuid kui juba lagundub, siis sealt saab ka piisavas koguses energiat.

Rasv – Elutähtis ühend, mis koosneb glütseroolist ning pikkadest karboksüülhappe jääkidest.
Rasv - glütserooli triester rasvhapetega Küllastumata rasvhape- voolav või vedel rasv.
Rasv on   kogunenud  põhiliselt   naha   alla,   mitte   siseorganite   vahele.

Rasv on hädavajalik vitamiinide imendumiseks ning hormoonide normaalseks sünteesiks.
Rasv on värvuseta, lõhnata, maitseta vedelad või tahked ained, mis vees ei lahustu.
Rasv on küll suurim energiaallikas inimese kehas, aga ta imendub verre aeglaselt.

Rasv - oluline komponent juustu tootmise, rasvast sõltub juustu maitse ja aroom.
Rasv – ehk triatsetüülglütserool – glütserooli ja rasvhappe triester.
Rasv on vajalik vee aurustumise ja väljast sissetungimise takistamiseks.

Rasv on põhiline energia allikas ja rasvlahustuvate vitamiinide kandja.
Rasv - ja lihaskude on vähearenenud ja lihastik on väiksemahuline.
Rasv - kõrgema karboksüülhapete glütserooliga estrid.

Rasv – on hästi hüdrofoobsed = vett tõrjuvad
Rasv on väga tähtis energeetiline toitaine.
Rasv – rasvhapete ja propaantriooli estrid.

Rasv on loomorganismis tähtsaks varuaineks.
Rasv – glütserool + 3 rasvhapet = ester
Rasv - rasvhapete baasil,hargnemata ahel.

Rasv on väga energiarikas toitaine.
Rasv - ja veeslahustuvad vitamiinid.
Rasv on koondunud munarebusse.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun