Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Mõistete sõnaraamat
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Aita Ukrainat Sulge
Add link
Rasvad on ka olulised rasvlahustuvate vitamiinide nagu A, D, E ja K omastamiseks. Eriliiki rasv on kolesterool, mis on vajalik sapihapete, rakumembraanide ja A-vitamiini sünteesiks.
Rasvad – glütserool fosfolipiidid õlid vahad – gl ei ole! Steroidid – kolesterool hormoonid Lipiidid on vees mittelahustuvad! Koosnevad alkoholist ja rasvhappest.
Rasvad on CH2OOCC17H35 Rasvu kasutatakse seebi, glütserooli lakkide, ravimite ja triestrid glütserüültristearaat kosmeetiliste vahendite karboksüül- valmistamisel.

Rasvad on veest kergemad ja hüdrofoobsed (kardab vett).  Rasvad jagunevad oleku järgi: 1. Tahked rasvad ehk loomsed rasvad  Peamiselt küllastatud rasvhapped.
Rasvad on ka olulised rasvlahustuvate vitamiinide nagu A, D, E ja K omastamiseks. Eriliiki rasv on kolesterool, mis on vajalik sapihapete, rakumembraanide ja A-vitamiini sünteesiks. Kolesterooli sisaldavad ainult loomse päritoluga toiduained.
Rasvad e. Lipiidid. Keemiliselt nim. rasvadeks glütserooli triestrit karboksüülhapetega (just rasvhapetega). Rasvhapped on karboksüülhapped, mis on hargnemata ahelaga ja paarisarvulise süsinikuaatomite arvuga.

Vote UP
-1
Vote DOWN
Rasvad e. lipiidid on heterogeensed ühendid, mis ei lahustu vees Lipiidide hulka loetakse rasvhapped, neutraalrasvad, fosfolipiidid, vahad, steroidid jne. Lipiidid on nii taimse kui loomse päritoluga toiduainetes Lipiide leidub organismi kõikides kudedes, üldsisaldus sõltub kehaehituslikust tüübist, soost, vanusest 1 g rasva annab 9 kcal => suure koguse energiat saab väikesest kogusest rasvasest toidust
Vote UP
-1
Vote DOWN
Rasvad – energiavaru, kaitse, sisaldab glütserooli, vaha – glütserooli asemel rasvalkohol taimede kaitseks). Fosfolipiidid (membraanide põhielement, üks ots hürofiilne, teine -foobne). Steroidid (kolesterool, hormoonid, stabiliseerivad membraane madalal temperatuuril). NB! Lipiidid on paremad energia saamiseks kui sahhariidid, sest nad ei muuda raku keskkonda üldse, sest nad ei lahustu vees.
Rasvad on väga hapniku vaesed, seetõttu kasutab organism rasvu siis, kui süsivesikud on ära kasutatud – puhke seisundis ning pikaajalise ja vähe intensiivse kehalise töö ajal.

Rasvad - Riis 0,13g Kala 1,5g Täisteraleib 0,4g Maitsestamata jogurt 0,8 g Piim 5g Banaanikohupiimakreem-1,2 g Õun,banaan,ananass kokku umbes 1g Kokku 10,03g
Rasvad on vajalikud vitamiinide (A, D, E ja K) imendumiseks ja hormoonide normaalseks sünteesiks. Rasvad peaksid päevasest koguenergiast moodustama 25-30%.
Rasvad e. triatsüülglütseroolid (nimetatakse ka neutraalrasvadeks, samuti triglütse- riidideks) on keemiliselt ehituselt rasvhapete glütserüülestrid.

Rasvad – Rasvad on organismi peamiseks energiaallikaks ja energeetiliseks varuaineks. Rasvadel on organismis ka ehituslik- ning kaitseülesanne.
Rasvad on kõige energiarikkam toitaine ja organismile on rasvad hädavajalikud vitamiinide imendumiseks ning hormoonide normaalseks sünteesiks.
Rasvad on eluks vajalikud, nad on asendamatute rasvhapete allikaks, ilma rasvadeta ei saaks keha ka rasvas lahustuvaid vitamiine vastu võtta.

Rasvad on koos valkudega olulised rakumembraanide koostisosad, aitavad kaasa hormoonide sünteesile ja on kõige suuremaks energiaallikaks.
Rasvad - põhiülesandeks on energia saamine ning säilitamine, - küpsetised, küpsised, kondiitritooted, piimatoodetes, kalades, lihas.
Rasvad - aeroobsetes tingimustes tekib vesi ja CO2. Anaeroobsetes tingimustes tekivad rasvast bituumid (kõrgmolekulaarsed ühendid)

Rasvad on meie energiaallikad, neid saame rasvasest lihalt, võist, hapukoorest, pähklitest, ka juustust ning vorstis.
Rasvad ehk lipiidid • taimsed • loomsed Valgud ehk proteiinid • täisväärtuslikud • mittetäisväärtuslikud
Rasvad on organimsi peamiseks energiaallikaks (1 g rasva sisaldab toiduenergiat 9,1 kcal ) ja energeetiline varuaine.

Rasvad on glütserooli ja rasvhapete( C6…C20 ) estreid, kust on eraldatud vesi Vedelaid rasvu nimetatakse õlideks.
Rasvad on glütsereeni ja kõrgemate karboksüülhapete (rasvhapete) estrid, mille olek toatemperatuuril on tahke.
Rasvad - on organismile vajalikud rasvas lahustuvate vitamiinide imendumiseks ja energiavarude moodustamiseks.

Rasvad on energia allikaks ja kaitsevad keha jahtumise eest, aitavad rasvlahustuvatel vitamiinidel toimida.
Rasvad on organismile vajalikud, kuid peavad seejuures olema õiges koguses ja omavahel õiges vahekorras.
Rasvad on ka rasvlahustuvate vitamiinide A,D,E ja K allikad ning samal ajal soodustavad nende imendumist.

Rasvad on vajalikud närvisüsteemi, aju, silmade, veresoonte arenguks ning kaitsevad last nakkuste eest.
Rasvad on olulised toiduained, C3H5(OOCC17H35)3 + NaOH => CH-OOCC17H35 sest neil on suur toiteväärtus.
Rasvad on meie igapäevaelus väga tähtsad, sest nad kuuluvad meie organismi ja annavad meile energiat.

Rasvad - elutähtsad ühendid, mis koosnevad glütseroolist ja pikkadest karboksüülhappe jääkidest.
Rasvad on kergesti omastatavad; 4. Vitamiinid- C, B1, B2, B6, Pp, K; 5. Mineraalained- tuhaelemendid 1%
Rasvad – glütseriini ja kõrgemate karboksüülhapete estrid, mille olek toatemperatuuril on tahke.

Rasvad - vees lahustamatud orgaanilised ühendid, mis koosnevad süsinikust, hapnikust ja vesinikust.
Rasvad - Rasvad on glütserooli (propaantriooli) ja rasvhapete triestrid - triatsüülglütseriidid.
Rasvad on vajalikud vitamiinide (A, D, E ja K) imendumiseks ja hormoonide normaalseks sünteesiks.

Rasvad e. triatsüülglütseroolid (nimetatakse ka neutraalrasvadeks, samuti triglütseriidideks)
Rasvad on meie kehale kahjulikud, tekitavad südame- ja veresoonhaigusi, kuid osad on kasulikud.
Rasvad e. triatsüülglütseroolid on keemiliselt ehituselt rasvhapete glütserüülestrid.

Rasvad on värvuseta, lõhnata, maitseta, vedelad või tahked ained, mis vees ei lahustu.
Rasvad on veest kergemad, sest nad ei lahustu, kuid lahustuvad orgaanilistes lahustites.
Rasvad on organismis kõige energiarikkamad ühendid, mis säilivad enamasti rasvkoes.

Rasvad on mitmete bioloogiliselt aktiivsete ainete (letsitiin, F-vitamiin) allikaks.
Rasvad on heaks energia ladestamise kohaks, kuna need põhimõtteliselt ei seo vett.
Rasvad on ka olulised rasvlahustuvate vitamiinide nagu A,D, E ja Komastamiseks.

Rasvad on vajalikud. Oluline on, et neid saadakse õiges koguses ja vahekorras.
Rasvad on ainukesed toitained mida meie organism suudab säilitada tagavarana.
Rasvad on nagu süsivesinikudki inimorganismile energiat andvaiks toitaineiks.

Rasvad on elusorganismi põhilisi koostisosi valkude ja süsivesikute kõrval.
Rasvad on minu organismile ja ka teiste inimeste organismidele väga tähtsad.
Rasvad - elutähtsad ühendid, mis koosnevad glütseroolist ja rasvhapetest.

Rasvad on nii loomse kui ka taimse päritoluga toidu tähtsad koostisosad.
Rasvad on tähtsad varus ained, mida organism kasutab toidupuuduse korral.
Rasvad ehk lipiidid c. Süsivesikud d. Nuklehiid happed d.i. DNA d.ii. RNA

Rasvad on rasvhapete (C6…C20 ) ja glütserooli (alkohol 3 OH-ga) estrid.
Rasvad - (sokolaad, või)- annab energiat, aitab rasvapolstrit kasvatada.
Rasvad on vajalikud, kuid õiges koguses ja omavahel õiges vahekorras.

Rasvad – rohkem seentes. Vahad, vaigud, parkained on kaitseaineteks.
Rasvad on oluliseks kuumtöötlemiskeskkonnaks, näiteks praadimisel.
Rasvad on ka estrid aga rasvhapete ja glütserooli reageerimissaadus.

Rasvad on süsivesikute kõrval organismi tähtsad energia allikad.
Rasvad - algab kaksteistsõrmiksooles, lõhustamiseks vaja lipaasi
Rasvad – väga väikestes kogustes, erandiks pähklid – 50-70%

Rasvad on olulised rasvaslahustuvate vitamiinide (A,D,E) allikaks.
Rasvad – propaantriooli (glütserooli) segaestrid rasvhapetega.
Rasvad on olulised toiduained, sest neil on suur toiteväärtus.

Rasvad on dieedi ajal tavaliselt need, mida püütakse vältida.
Rasvad on tavalistel temperatuuridel tahked, õlid aga vedelad.

Rasvad – glütserooli (propaantriooli) ja rasvhapete estrid.
Rasvad on tavatingimustel tahked, mereloomade rasvad vedelad.
Rasvad on hüdrofoobsed ja madalate sulamistemperatuuridega.

Rasvad on mitmete bioloogiliselt aktiivsete ainete allikaks.
Rasvad on energia varuaine ja nad reguleerivad ainevahetust.
Rasvad on head energiaallikad talveuneks minevatel loomadel.

Rasvad on kehas tsütoplasmaatilise rasvana ja varurasvana.
Rasvad – rasvhapete ja glütserooli reageerimissaadused.
Rasvad - väga energiarikkad looduslikud süsikuühendid.

Rasvad on vedelad või tahked ained, mis vees ei lahustu.
Rasvad — pannkoogid, vorst, rasvane sink, munakollane.
Rasvad on ainsaks rasvlahustuvate vitamiinide allikaks.

Rasvad – on glütserooli ja rasvhapete segaestrid.
Rasvad - imendub lümfisoontesse, lõpeb peensooles

Rasvad on rasvhapete ja propaantriooli estrid.
Rasvad on rasvhapete ja glütserooli estrid.
Rasvad on suure toiteväärtusega toitained.

Rasvad ehk lipiidid minu elus Mis on rasvad?
Rasvad - glütserooli ja rasvhapete estrid
Rasvad on ühed energiarikkamad toitained.

Rasvad on organismides energia varuained.
Rasvad on energiarikkad toidukomponendid.
Rasvad - organismi tähtsaim energiavaru.

Rasvad on segatriglütseriidide segud.
Rasvad on vettõrjuvad ja rääsuvad.

Rasvad on kõrge energiasisaldusega.
Rasvad on energiarikkad toitained.
Rasvad on vedelad. (õliseemnetes)

Vote UP
-1
Vote DOWN
Rasvad on meie saledust ihaleval ajastul saanud nii ägeda kriitika osaliseks, et eriti äärmuslikud salenemisprogrammid on hakanud propageerima juba täiesti rasvavaba toiduvalikut.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun