Sõnu seletav sõnaraamat
Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like
Rasvad on CH2OOCC17H35 Rasvu kasutatakse seebi, glütserooli lakkide, ravimite ja triestrid glütserüültristearaat kosmeetiliste vahendite karboksüül- valmistamisel.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Rasvad e. lipiidid on heterogeensed ühendid, mis ei lahustu vees Lipiidide hulka loetakse rasvhapped, neutraalrasvad, fosfolipiidid, vahad, steroidid jne. Lipiidid on nii taimse kui loomse päritoluga toiduainetes Lipiide leidub organismi kõikides kudedes, üldsisaldus sõltub kehaehituslikust tüübist, soost, vanusest 1 g rasva annab 9 kcal => suure koguse energiat saab väikesest kogusest rasvasest toidust
Rasvad on väga hapniku vaesed, seetõttu kasutab organism rasvu siis, kui süsivesikud on ära kasutatud – puhke seisundis ning pikaajalise ja vähe intensiivse kehalise töö ajal.

Rasvad on meie energiaallikad, neid saame rasvasest lihalt, võist, hapukoorest, pähklitest, ka juustust ning vorstis.
Rasvad on olulised toiduained, C3H5(OOCC17H35)3 + NaOH => CH-OOCC17H35 sest neil on suur toiteväärtus.
Rasvad - Rasvad on glütserooli (propaantriooli) ja rasvhapete triestrid - triatsüülglütseriidid.

Rasvad on organismis kõige energiarikkamad ühendid, mis säilivad enamasti rasvkoes.
Rasvad on mitmete bioloogiliselt aktiivsete ainete (letsitiin, F-vitamiin) allikaks.
Rasvad on ainukesed toitained mida meie organism suudab säilitada tagavarana.

Rasvad on nagu süsivesinikudki inimorganismile energiat andvaiks toitaineiks.
Rasvad on elusorganismi põhilisi koostisosi valkude ja süsivesikute kõrval.
Rasvad on minu organismile ja ka teiste inimeste organismidele väga tähtsad.

Rasvad on nii loomse kui ka taimse päritoluga toidu tähtsad koostisosad.
Rasvad on tähtsad varus ained, mida organism kasutab toidupuuduse korral.
Rasvad - (sokolaad, või)- annab energiat, aitab rasvapolstrit kasvatada.

Rasvad on oluliseks kuumtöötlemiskeskkonnaks, näiteks praadimisel.
Rasvad on süsivesikute kõrval organismi tähtsad energia allikad.
Rasvad - algab kaksteistsõrmiksooles, lõhustamiseks vaja lipaasi

Rasvad – väga väikestes kogustes, erandiks pähklid – 50-70%
Rasvad on olulised toiduained, sest neil on suur toiteväärtus.
Rasvad on tavalistel temperatuuridel tahked, õlid aga vedelad.

Rasvad – glütserooli (propaantriooli) ja rasvhapete estrid.
Rasvad on hüdrofoobsed ja madalate sulamistemperatuuridega.
Rasvad – rasvhapete ja glütserooli reageerimissaadused.

Rasvad - väga energiarikkad looduslikud süsikuühendid.
Rasvad — pannkoogid, vorst, rasvane sink, munakollane.
Rasvad - imendub lümfisoontesse, lõpeb peensooles

Rasvad on rasvhapete ja propaantriooli estrid.
Rasvad on rasvhapete ja glütserooli estrid.
Rasvad on organismides energia varuained.

Rasvad on energiarikkad toidukomponendid.
Rasvad on kõrge energiasisaldusega.
Rasvad on energiarikkad toitained.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun