Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Majanduse suur konspekt (5)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Miks kõik ettevõtjaks ei saa?
  • Millised on kõige suuremad egoistid?
  • Mida teha kus teha?
  • Mis ettevõte see on millega tegeletakse tegevusala mida valmistatakse mis tingimused?
  • Millised on tugevadnõrgad küljed head tarnijad hea tööjõud?
  • Milliseid tooteid või teenuseid pakutakse?
  • Kui kaasaegsed need on?
  • Kui moodsad need on?
  • Milline on turg pakutavatele toodetele ja teenustele?
  • Kuidas turustatakse oma tooteidteenuseid?
  • Millist kontrolli on vaja ettevõtte hindamiseks?
  • Kes hakkab ettevõtet juhtima?
  • Kui omanikke on suur arv nt 100 kes on siis omanik kes juht?
  • Kui vana või uus on vara?
  • Kuidas käske anda?
  • Mis toonis võib kellelegi öelda?

Lõik failist

ETTEVÕTLUSE OLEVUS
1) Ettevõtluse funktsioon
2) Ettevõtja isiksuse omadused
3) Äriplaani olemus
4) Erastamise kontseptsioon Eesti Vabariigis
1) Ettevõtluse funktsioon
Kõik inimesed ettevõtjaks ei sobi, 20% sobib ettevõtjateks. Miks kõik ettevõtjaks ei saa? – kardetakse oma vara kaotada (risk), igal kuul tuleb dokumente saata, ise ei juleta saata. Ettevõtja on suurem egoist kui tavainimene. Surdokamber – ülivaikne ruum.
Millised on kõige suuremad egoistid? – näitlejad, sportlased, õpetajad jne.
Ettevõtlus on elamisviis . Turumajanduses on kaks peamist isiklikku tegurit – oma võimetest ja valmidusest neid arendada ja nende rakendamise nimel pingutada, oskustest oma võimeid lülitada vastavasse turuniši, oskus – mida teha?, kus teha?, millega teha?
Et ettevõtjaks saada ja olla, on vaja järgmisi baasteadmisi, esiteks: ettevõtja asutamine, käitamine, majandustegevuse korraldamine, kontroll. Käitamine – üks riskantsemaid. Muutuvad hinnad, turu situatsioonid, kliendid, mida tuleb arvestada. Tähtsaim on tööjõu kasutus.
Eestis on umbes 80 000 ettevõtjat. Kõige rohkem on osaühinguid (umbes 64%). Järgmised on FIE-d (umbes 20%). Ülejäänuid on umbes 16%.
Mida rohkem ta asjast teab, seda kaugemale ta jõuab. Varajaotusleping sõlmitakse enne abielu, mis hakkab kehtima 6 kuu pärast.
2) Ettevõtja isiksuse omadused
ORGANISEERIB, JUHIB, KÄITAB
TOODAB KAUPU JA TEENUSEID
VÄIKE ETTEVÕTE
ETTEVÕTJA

MAJANDUSLIK JA PSÜHHOLOOGILINE TASU
ETTEVÕTJA SAAB
TARBIJAD

Suur asutus tahab saada töötajaid, vastav asutus otsib sobivad välja.
1) TÖÖTAHE
2) VAIMSED VÕIMED
3) SUHTLEMISVÕIME
4) KOMMUNIKATSIOONIVÕIME ETTEVÕTJA VÄIKEETTEVÕTTE
5) TEHNILISED TEADMISED EDU
6) OTSUSTUSVÕIME
7) KONTSEPTUAALNE VÕIMEKUS
1) Valmisolek ja motivatsioon tegutsemiseks. Antud tingimuste juures pole võimalik – peab sellest aru saama. Siht – saab kliendile head meelt teha aga samas tahab ise kasu saada. Esmatähtis on teha õigeid asju ja siis neid õigesti.
2) Üldine intelligentsus , lihtsalt meeldiv inimene, kontaktne, ainult see võib põhjustada 20% edu. Kõik õpetavad asjad koolis kuuluvad siia. Loovus , loomisvõime, vaja teha midagi uut konkurentide vastu võitlemiseks.
3) Emotsionaalne stabiilsus. Ühe inimesega ühte juttu , teise

Vasakule Paremale
Majanduse suur konspekt #1 Majanduse suur konspekt #2 Majanduse suur konspekt #3 Majanduse suur konspekt #4 Majanduse suur konspekt #5 Majanduse suur konspekt #6 Majanduse suur konspekt #7 Majanduse suur konspekt #8 Majanduse suur konspekt #9 Majanduse suur konspekt #10 Majanduse suur konspekt #11 Majanduse suur konspekt #12 Majanduse suur konspekt #13 Majanduse suur konspekt #14 Majanduse suur konspekt #15 Majanduse suur konspekt #16 Majanduse suur konspekt #17 Majanduse suur konspekt #18 Majanduse suur konspekt #19 Majanduse suur konspekt #20 Majanduse suur konspekt #21 Majanduse suur konspekt #22 Majanduse suur konspekt #23 Majanduse suur konspekt #24
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 24 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-05-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 210 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 5 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor taimo_80 Õppematerjali autor
siit leiab kõike eksamiks vajalikku. Ettevõtluse alused, funksioonid, palgafond jne

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
docx

Ettevõtluse alused

1. Riigi kui omaniku ettevõte 2. KOVi kui omaniku (munitsipaal) ettevõte 3. Ühistu 4. Täisühing 5. Usaldusühind 6. Osaühing 7. Aktsiaselts 8. Aktsiad 9. FIE 10. Talud Omandisituatsioon: Riiklik omand: Omandisituatsiooni muutumine: 1 tulp: 2. tulp: Riiklike omandisuhete reformimine (25-30%) Lahtiriigistamine (70-75%) (75-90%) Riikliku ettevõtte iseseisvuse otsene Ettevõtte omandivormi muutmine suurendamine (peamiselt) Riiklike alluvussuhete tugevdamine (vähemas osas) Lahtiriigistamise Individuaal- ja kollektriivomand Üldrahvalik e rahva ühisomand 1. Üksikisiku omand 1. Riiklik omand 1.1 Individuaaltöötaja omand 2. Munitsipaalomand 1.2 Eraomand 3. Rahvaettevõtte omand 2. Talupereomand 3. Kollektiivi e ühistu omand 4. Töökollektiivi omand 5. Majandusühingu

Ettevõtluse alused
thumbnail
3
doc

Ettevõtluse alused - konspekt (poolik)

Ühingu varaline seis sealjuures ei muutu. Ühingu likvideerimisest järele jäänud vara jaotatakse osanike vahel proportsionaalselt panuse suurus. Plussid: Saab asutada üks osanik. Juhtimisel ja dividendide jaotamisel on aluseks kapitali paigutamise suurus häälte omamisel. Otsused võetakse üldjuhul vastu lihthäälte enamusega (erisusena 2/3), kui põhikirjas pole teisiti. Osanikel osaline vastutus paigutatud, kapitali ulatuses. Osanike arv pole loogiliselt piiratud. Suur kapitali kogumise nõue. OÜ miinused: on miinimumkapitali nõue (40 000 EEK = ~2500) Asutamisdokumentatsioon on keerukam kui TÜ või UÜ puhul. Juhtimisel peale häälte ei arvestata ettevõtjapoolset isiklikku panust. 886,5 euri ???? Aktsiaselts: Osanike rahalised või mitterahalised sissemaksed (osamaksud). Ühingu vara koosneb osanike poolt ühingu asutamisel tasutud... Ühing vastutab kogu oma tegevuse eest kogu oma varaga, osanikud oma osamaksu piires.

Ettevõtluse alused
thumbnail
6
doc

11. klassi majanduse üleminekueksami materjal

tegevuse suvaline. osalemise Eesti Vabariigi tööstusharud, on üks kindel üle. Aktsionärid Eestis ei tagatisraha omandireformi millega tähendus. nõuavad kasutata. Oksjonil erastamise III väikeettevõtted Eestis pidevat Leidub seal, osalemiseks peab etapp algas seotud on: mõistetakse dividendide kus on suur enne maksma iga oktoobrist 1992. jaekaubandus seda tihti kasvu. On majandusmaht soovitava Selle puhul (29%), valesti, et miinimumkapit . Kõrged eseme/objekti erastamise teenindus ühisettev. on ali nõue- 400 turvanõuded. pealt tagatisraha, alghinna suhtes (25%), ehitus selline, kus 00.-. Omandus mis on tavaliselt piiranguid pole

Majandus
thumbnail
8
docx

Majanduse põhiküsimused, süsteemid ja äriühingud

tekkimise ajal.Kommunustlikutes riikides.See seisneb selles et on kindel ajavahemik ja kindel kogus mida peab tootma, selle ajaga peab ettevõtlus tootma niipalju materjali kui palju oli kokkulepitud. (nt 3 aastaga 3 miljonit mütsi),Kui failid on sitt, kui jõuad ennem saad medali.Riik juhib majandust. 3.Turumajandus ­ Mitmepartei süsteemidega riikides, riik sekub majandusse väga vähe,Kvaliteet otsustab 4.Segamajandus ­Segu Käsu ja Turu majandusest,(Hong-Kong) Mõisted Majandus ­ Majandus on süsteem,mis tuleneb valikutest mida me teeme kui tarbijad,töötajad,ettevõtte omanikud jne. Majandusteadus ­ On uurimus inimestest,kes toodavad ja vahetavad, et saada kaupu ja teenuseid mida nad soovivad. Turg ­ Turuga on tegemist igalpool ja alati,kui vaid inimesed teevad üksteisega vabatahtlikke vahetustehinguid. Kaubad ­ on füüsilised tooted,mida ettevõtted toodavad. Teenused ­ on mittefüüsilised tooted. Nappus ­ Tuleneb võimetusest, rahuldada kõikide soove.

Majandus
thumbnail
72
ppt

Ettevõtluse alused äriühingud

Ettevõtluse alused Äriühingud Füüsiline isik vs juriidiline isik · Füüsiline isik on inimene õigussubjektina. Selleks oled Sina, Sinu vanemad, sõbrad, tuttavad jne. · Füüsilise isiku õigusvõime on võime omada õigusi ja kanda kohustusi. Õigusvõime algab inimese elusalt sündimisega ja lõpeb surmaga. · Füüsilise isiku teovõime on võime teha kehtivaid tehinguid. · Eestis on täielik teovõime 18-aastaseks saanud isikul (täisealisel). Ning piiratud teovõime on alla 18-aastasel isikul (alaealisel) ja isikul, kes vaimuhaiguse, nõrgamõistuslikkuse või muu psüühikahäire tõttu kestvalt ei suuda oma tegudest aru saada või neid juhtida. Üldiselt lahterdatakse äriühinguid: · vastutuse · loomise kiiruse · kapitali vajaduse · ettevõtte juhtimise järgi. Äriühingute tegevust reguleerib äriseadustik https://www.riigiteataja.ee/akt/13364383 Juriidiline isik on organisatsioon,

Majanduse alused
thumbnail
49
doc

Eksamikonspekt aines Ühinguõigus

rahalisi sissemakseid; · riigilõiv ja osakapital on makstud e-kannete portaaliga seotud pangalinkide kaudu (mis praegu on seotud üksnes Hansapanga ja SEB Ühispangaga), kasutades eeltäidetud maksekorraldusi; · osaühing ei ole esmakannet (või kapitali suuruse muutmist) taotledes registreerinud osanike nimekirja EVK-s; · ettevõtja näitab tegevusala andmed Eesti majanduse tegevusalade klassifikaatori 4. taseme järgi; · ei taotleta registripiirkonda muutva asukohavahetuse, ühinemise, jagunemise, ümberkujundamise, likvideerimise või registrist kustutamise kohta kande tegemist. Põhimõisted 20. Keda loetakse äriseadustiku kohaselt ettevõtjaks? ÄS § 1 Ettevõtja on füüsiline isik, kes pakub oma nimel tasu eest kaupu või teenuseid ning kaupade

Ühinguõigus
thumbnail
52
docx

Ühinguõiguse loengumaterjal ja kordamisküsimused vastustega

kättetoimetamisega avaldajale. Äriregistri informeerimine tegevusalast · Tegevusala andmed on informatiivsed ega takista tegutsemast kõigega, mis pole keelatud (ÄS § 4 lg 1); · Uued äriühingud teatavad kandeavalduses oma kavandatud põhitegevusala. · Hiljem uuendatakse majandusaasta aruannete esitamisega, kus näidatakse ära 10 suuremat tegevusala Eesti majanduse tegevusalade klassifikaatori (EMTAK) lõikes. Muud registrid · MTÜ-de ja SA-de register (analoogne äriregistrile) · Majandustegevuse register ... Andmed nende isikute kohta, kes tegutsevad erinõuetega tegevusaladel: http://mtr.mkm.ee/failid/Info/Tegevusalad_jaan2007.doc ... Erinõudega tegevusala käesoleva seaduse tähenduses on majandustegevuse valdkond, millel

Ühinguõigus
thumbnail
14
docx

Juriidilised isikud – milliseid eelistaja ja miks?

TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOLI TALLINNA KOLLEDZ Rahvusvaheline majandus ja ärikorraldus Juriidilised isikud ­ milliseid eelistaja ja miks? Referaat Tallinn 2012 Füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) Füüsilisest isikust ettevõtja on isik, kes pakub tasu eest kaupu või teenuseid enda nimel ning kaupade või teenuste müük on talle püsivaks tegevuseks. FIE tegevust reguleerib Äriseadustik. Füüsilisest isikust ettevõtja peab enne tegevuse alustamist esitama avalduse enda

Õiguse alused




Kommentaarid (5)

anasko24 profiilipilt
O. T.: Üsna kasulik konspekt, sain abi!
20:55 07-01-2011
kutsikaz profiilipilt
kutsikaz: väga hea kokkuvõte

16:52 11-11-2009
raikozirul profiilipilt
raikozirul: Suureks abiks !
22:18 29-06-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun