Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Hiina köök (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

SISUKORD
SISSEJUHATUS 2
1 HIINAST JA HIINA KÖÖGIST 3
1.1 Ajaloost 3
1.2 Arenenud ühiskond 3
1.3 Igapäevased kombed 4
1.4 Köögist 4
2 ÜRITUS 7
2.1 Menüü 7
2.2 Menüü Eesti Keeles 8
2.3 Menüü Soome Keeles 9
2.4 Menüü Inglise Keeles 10
2.5 Laua eelkatte tegemine 11
2.5.1 Üritusel vajaolevad söögiriistad ja esemed 11
2.6 Laua eelkate 12
2.7 Teeninduskäik 13
2.8 Eelroa kalkulatsiooni - ja tehnoloogiline kaart 14
2.9 Pearoa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart 15
2.10 Järelroa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart 19
2.11 Joogi kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart 20
2.12 rituse eelarve 21
2.13 Pakkumine 22
2.14 Praetud banaan suhkrus toitainete ja energiasisaldus 23
3 KOKKUVÕTE 24
4 KASUTATUD KIRJANDUS 25

SISSEJUHATUS


Hiina köök on sarnaselt teistele riikidele väga omapärane ja erineb enamikest lääne köökidest suuresti. Hiina rahvusköök on saanud mõjutusi teistest Aasia köökidest, kuid suuresti on säilinud vanad traditsioonid ja kasutatakse Hiinas põliselt kasvavaid toiduaineid. Hiina toidud tunduvad meile keerulised ja mitte harjumuspärased, kuid tegelikult on nad välja arenenud väga lihtsatest toitudest mida tavaline inimene kättesaadavatest ainetest valmistas.
Selle kursusetöö eesmärgiks on õppeaasta jooksul õpitu kinnistamine ja saada kursusetöö tegemise kogemus.
Valisime kursusetöö teemaks Hiina köök, kuna see oli meile täiesti võõras teema, ning nii tekkis võimalus midagi juurde õppida ja saada uusi teadmisi.
Kursusetöös kirjutame põhiliselt toiduainetest, mida kasutatakse Hiinas juba väga kaua aega. Ka tutvume lühidalt hiina ajalooga . Samuti koostame ühe näilise ürituse kus pakume traditsioonilisi Hiina toite ja jooke . Paneme kokku selle ürituse tarvis toitude kalkulatsioonid, pakkumise ja eelarve. Viimaseks ülesandeks analüüsime ühte konkreetse toidu toitainete sisaldus, et aimu saada mida ka üks Hiina traditsiooniline toit sisaldab.






1 HIINAST JA HIINA KÖÖGIST

1.1 Ajaloost


Hiina tsivilisatsioon arenes teistest eraldi sest ta oli eraldatud kõrbete ja vahemaaga. 10000 aastat e.m.a inimesed
Vasakule Paremale
Hiina köök #1 Hiina köök #2 Hiina köök #3 Hiina köök #4 Hiina köök #5 Hiina köök #6 Hiina köök #7 Hiina köök #8 Hiina köök #9 Hiina köök #10 Hiina köök #11 Hiina köök #12 Hiina köök #13 Hiina köök #14 Hiina köök #15 Hiina köök #16 Hiina köök #17 Hiina köök #18 Hiina köök #19 Hiina köök #20 Hiina köök #21 Hiina köök #22 Hiina köök #23 Hiina köök #24 Hiina köök #25
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 25 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-02-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 52 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Thomsons Õppematerjali autor
Kursusetöö

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

TOIDU NIMETUS Porgandi-apelsinisupp 1. ports. väljatulek (ml/g) 130 valmist.portsj. arv x (tk) 5 kasumi % 67,6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku koguse TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind hind porgand kg 0,055 20 0,046 0,275 0,230 5,50 0,30 apelsin kg 0,030 40 0,021 0,150 0,105 15,50 0,47 mugulsibul kg 0,014 17 0,012 0,070 0,060 13,58 0,19 õli l 0,002 0,002 0,010 0,010 22,42 0,04 10 % rõõsk koor l 0,017 0,017

Toitlustus
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

Võrumaa Kutsehariduskeskus Turismi õppetool TT-07 Triin Tammik ,,ÜRITUSEPLANEERIMINE" Referaat Juhendaja: Silvi Pihlakas Väimela 2008 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 Sissejuhatus.................................................................................................................................3 Menüü......................................................................................................................................... 4 Põhjendused:............................................................................................................................... 5 Kalkulatsioonikaart ,, Täidetud tomat suitsukalasalatiga"..........................................................

Kokandus
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

.........................................................................................9 Kartuli-lillkapsavorm............................................................................................................11 Kihiline heeringasalat leivaga...............................................................................................12 Seenevinegrett.......................................................................................................................13 Hiina kapsa ja kurgisalat....................................................................................................... 14 Toiduainete tellimusleht............................................................................................................15 Töövahendite nimekiri.............................................................................................................. 17 Tööplaan ...........................................................................................

Köögi õpetus
thumbnail
4
xls

Prae kalkulatsioon

TOIDU NIMETUS Juustuga üleküpsetatud kanafilee riisi, besamellkastme ja keedetud köö 1. ports. väljatulek (ml/g) 100/100/75/50 valmist.portsj. arv x (tk) 2 kasumi % 73 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind Kanafilee kg 0,089 10 0,080 0,178 0,160 46,58 Juust(riivitud) kg 0,020 0 0,020 0,040 0,040 83,33 Riis Riis kg 0,035 0 0,035 0,070 0,070 14,08 Vesi l 0,070 0 0,070 0,140 0,140 0,0

Kalkulatsioon
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool Teenindusosakond EESTI KÖÖK Juhendaja: Viljandi 2011 1. MENÜÜ Eelroog: Kilupirukas Põhiroog: Küüslaugune sesisefilee kartuli-murulaugu rosettide ja põld-võõrkapsa salatiga Järelroog: Leivavorm õuntega Eesti köögist rääkides peetakse tavaliselt silmas 19. sajandi keskpaigast tuntud Eesti maarahva argi- ja peoroogasid. Alates põlluharimise levikust on tähtsaimaks toiduks kujunenud teraviljatoidud. Tähtsaim on hapendatud taignast tume rukkileib. Lisaks leivale küpsetati hapendamata odrajahutaignast karaskit. Eestile omane teraviljatoit oli kama, mida tavaliselt söödi hapupiimaga. Aedviljadest olid ammu tuntud kapsas, naeris ja kaalikas. Kapsast söödi tihti hapendatult. Kartul muutus tavaliseks toiduks 19. sajandi lõpupoole ja sai eestlase toidulaual pea asendamatuks, kujutades endast tihti päeva tugevaima söögikorra põhilist osa. Munatoidud, munapu

Toitlustus
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Hotellimajandus HM31 Ave Rhede 3 PÄEVA MENÜÜ KOOSTAMINE Kodutöö menüü planeerimises Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2007 1 SISUKORD Sissejuhatus......................................................................................................................... 3 Sissejuhatus..................................................................................................................................... 3 1 3 päeva menüü..............................................................................................................................4 1.1 Lühike menüü.........................................................................................................................4 1.2 Pikk menüü.............................

Kokandus
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Talis Kõiv KOKK KUTSEEKSAM Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2009 2 SISUKORD: 1.MENÜÜ...................................................................................................................................4 2.KALKULATSIOONIKAARDID............................................................................................5 2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega........................................ 5 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega....7 2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega.................................................................................. 10 3. TÖÖPLAAN......................................................................................................................... 12 4. SEADMED, TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID

Toitlustus
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Saara Susi KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE Kirjalik aruanne Pärnu 2008 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................................. 2 MENÜÜ........................................................................................................................................................3 MENÜÜ PÕHJENDUS................................................................................................................................4 TEHNOLOOGILINE KAART 1................................................................................................................. 5 TEHNOLOOGILINE KAART 2................................................................................................................. 7 TEHNOLOOGIL

Kokandus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun