Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Suurköögi eksam (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Tallinna teeninduskool
Suurköögi eksam
Rühmatöö, grupp 1
Juhendaja : Kristi Tiido
Koostajad: Reelika Oissar,
Helen Paju,
Ants Morel,
Maksim Odnenko,
Britta Luup
Tallinn 2014


Sisukord


Sisukord 2
Idee 3
Toidud 4
Koorene lõhesupp 4
Chilli con carne/ keedetud riis 6
Astelpajukissell kohupiimavahuga 8
Kartuli-lillkapsavorm 11
Kihiline heeringasalat leivaga 12
Seenevinegrett 13
Hiina kapsa ja kurgisalat 14
Toiduainete tellimusleht 15
Töövahendite nimekiri 17
Tööplaan 18
Toiteainete kalorsus 20
Marmiidi plaan 25


Idee


Kellele : meie pakume toitu koolis õppivatele, kes on vanuses
16-40. Lisaks nendele käivad seal veel inimesed, kes töötavad või
elavad seal läheduses.
Miks:
selleks et toita inimesi. Selleks et kogemusi saada. Selleks et harjutada . Selleks et eksami läbi saada ja et saaks järgmine aasta
edasi õppida. Selleks et pakkuda teistsugust toitu.
Mida:
Chilli con
carnet/ keedetud riisi- Meeldivalt terav ja tomatiline hakkliha roog.
Hiina kapsa-
kurgisalatit- Roheline ja värske, meeldivalt suvine salat .
Lõhesuppi-
Mõnusalt koorene, vitamiini rohke lõhesupp.
Kihilist
heeringasalatit- kergelt sinepiline, kihiline salat
Seenesalatit- Mõnusa metsa tundega, kevadine seenesalat.
Kartuli- lillkapsa vormi- Vitamiini ja värvirohke tervislik vorm.
Astelpajukissell kohupiimavahuga- meeldiva koosluse ja maitsega
suviselt värskendav magustoit .
Kuidas: Kasutades erinevaid tehnoloogiaid , vahendeid ja oskusi kombineerides, valmistame
maitsvaid toite, mis ainult ei paku meeldivat maitseelamust vaid
annab mõnusa tunde päevale.


Toidud



Koorene lõhesupp


TOIDU NIMETUS
Koorene Lõhesupp
portsjoni kaal g
200
valmistatavaid portsjoneid kokku
30
Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind km- ta
 
Toiduained
Ühik
1 bruto
Kao %
1 neto
x bruto
x neto
Ühiku hind
Retsepti hind
Porrulauk
kg
0,030
24
0,028
0,900
0,840
0,863
0,026
Porgand
kg
0,025
25
0,019
0,750
0,570
0,573
0,014
Kartul
kg
0,055
20
0,044
1,650
1,320
0,450
0,025
Või 22%
kg
0,001
0
0,001
0,018
0,018
5,950
0,004
Oliiviõli
L
0,003
0
0,003
0,090
0,090
7,140
0,021
Värske Till
kg
0,003
50
0,002
0,090
0,045
6,475
0,019
Kalapuljong kuubik
kg
0,001
0
0,001
0,018
0,018
8,300
0,005
Kanapuljongi kuubik
kg
0,001
0
0,001
0,018
0,018
8,300
0,005
Kohvikoor 10%
L
0,050
0
0,050
1,500
1,500
1,700
0,085
Lõhefilee
kg
0,038
10
0,034
1,140
1,020
10,231
0,389
Vesi
L
0,040
0
0,040
1,200
1,200
 
0,000
Sool, Pipar
kg
0,000
0
0,000
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
Kokku:
 
 
 
0,222
 
6,639
Omahind
0,593
 
 
 
Hind km-ga:
0,712
Valmistamine:

1.Kõigepealt pesta ning puhastada porru , seejärel lõigata juliennideks.
2.Pese-koori-pese porgand ja
kartul.
3.Kartul lõigata suuremateks kuubikuteks (mirepoix)
ning porgand väiksemateks kuubikuteks (brunoise) Kartuli
kuubikud asetada külma vette
4.Lõhefilee pesta ning puhastada
luudest. Lõigata välja suuremad kuubikud (1,5 x 1,5cm) 5.Pese ning
seejärel haki veerand antud tilli kogusest peeneks (ilma varteta)
6.Seejärel seo ülejäänud till
(varsi ei lõigata ära) ühe porru lehe ribaga kokku et moodustuks
üks punt (kasuta ka neid varsi, mis jäid hakitud tillist üle)
7. Kuumuta potis või ning oliivõli
Vasakule Paremale
Suurköögi eksam #1 Suurköögi eksam #2 Suurköögi eksam #3 Suurköögi eksam #4 Suurköögi eksam #5 Suurköögi eksam #6 Suurköögi eksam #7 Suurköögi eksam #8 Suurköögi eksam #9 Suurköögi eksam #10 Suurköögi eksam #11 Suurköögi eksam #12 Suurköögi eksam #13 Suurköögi eksam #14 Suurköögi eksam #15 Suurköögi eksam #16 Suurköögi eksam #17 Suurköögi eksam #18 Suurköögi eksam #19 Suurköögi eksam #20 Suurköögi eksam #21 Suurköögi eksam #22 Suurköögi eksam #23 Suurköögi eksam #24 Suurköögi eksam #25 Suurköögi eksam #26
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 26 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-06-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 22 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor reelika oissar Õppematerjali autor
Rühmatöö, grupp 1
Tallinna Teeninduskool

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

TALLINNA TEENINDUSKOOL Angeelika Sooba, Karl Täht, Karl Viitkar, Teet Sinisaar, Aleksandr Bazarov, Merily Runtal KK13-KE1 SUURKÖÖGI EKSAMI ARUANNE Aruanne Juhendaja: Kristi Tiido Tallinn 2014 Sissejuhatus Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite. Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid. Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti

Köögi õpetus
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal...........................................................4 Valmistamine:......................................................................................................................... 5 2.2 Põhiroog: ..........................................................................................................................6 Valmistamine:..........................................

Kokandus
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Talis Kõiv KOKK KUTSEEKSAM Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2009 2 SISUKORD: 1.MENÜÜ...................................................................................................................................4 2.KALKULATSIOONIKAARDID............................................................................................5 2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega........................................ 5 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega....7 2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega.................................................................................. 10 3. TÖÖPLAAN......................................................................................................................... 12 4. SEADMED, TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID

Toitlustus
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus................................................................................................ 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga........................................................................................5 Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal.............................................................7 Tarretiste valik pohlakastmega........................................................

Kokandus
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ­ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine.................................................

Kokk
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM Juhendaja: 1 SISUKORD: 2 1. MENÜÜ Eelroog: Soolalõhe röstsaial õuna-kurgi kastmega Põhiroog: Sea välisfilee, tomati-oahautise ja paprika-kartulirosetiga Järelroog: Vaniljekaste vaarikatega Minu menüü on üsna tervislik ja samas ka maitsev. Sobib inimestele kes ootsivad uusi ja huvitavaid lahendusi.

Toitlustus
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

Rahvusköök Vene köök Sisukord lk 1. Vene köögi iseloomustus........................................................................................3 2. Menüü põhjendus..................................................................................................5 3. Retseptid................................................................................................................6 3.1 Eelroog.................................................................................................................6 3.2 Põhiroog...............................................................................................................8 3.3 Järelroog.............................................................................................................10 4. Tööplaan..........................................................................................

Kokandus
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

SISUKORD 1.Piduliku menüü kirjeldus............................................................................................................ 1 2.Menüü....................................................................................................................................... 2 3.Kalkulatsioonikaardid................................................................................................................. 3 1.Mahe brokkolipüreesupp........................................................................................................ 3 Tehnoloogiline kirjeldus......................................................................................................... 4 2.Kanafilee riisi ja aedviljadega................................................................................................. 5 Tehnoloogiline kirjeldus......................................................................................................... 6 3.Kamavaht maa

Toitlustus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun