Alusmaterjal · Laudlinade all kasutatakse lausmaterjali kuna: · Libedast materjalist lina püsib paremini paigal · Lauapind on siledam · Lauaplaatide vahed ei paista välja · Lauapind on paremini kaitstud · Nõud ei kolise · Selvelaua seelikut on kergem kinnitada Aluslinana võib kasutada viltjat materjali, paksemat kangast, kulunud laudlina, õhukest kulunud tekki. Linade kokkupanek ja liitmine · Laudlinu pannakse kokku W või M kujulist voldingut jälgides. · Sisse pressitud võib olla vaid keskjoon. · Laudlinu tuleks säilitada puul rippuvana · Linade liitmist kasutatakse pikkade laudade puhul. · Linutamist alustataske uksest kõige kaugemast otsast. · Iga eelmise lina serv kaetakse 20-30 cm ulatuses. Ajalugu · Euroopa toidukultuuris alates 17. sajandist. · Ülesandeks oli kaitsta suuri pitskraesid ja volange. · Salvrättide voltimine ja pidulik asetamine kujunes välja baroki ...
SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................................2 1 HIINAST JA HIINA KÖÖGIST......................................................................................................3 1.1 Ajaloost.....................................................................................................................................3 1.2 Arenenud ühiskond...................................................................................................................3 1.3 Igapäevased kombed.................................................................................................................4 1.4 Köögist......................................................................................................................................4 2 ÜRITUS..................................................................................
Õuna, apelsini ja ananassi ettevalmistamine teenindamiseks, banaani flambeerimine Apelsini ja õuna serveerimine 1) Lõigata üks ots terava noaga maha 2) Seejärel tuleb maha lõigatud lõikeserva poolt ots kahvli otsa torgata 3) Ja seejärel tuleb torgata maha lõigatud ots teisele poole nii, et koore pooles on vastakuti. 4) Tuleb teha ringiratast sisselõige nii et apelsini/õuna tippu koore sisse ei lõika ja nii kuni viljalihani välja. 5) Koore maha lõikamist tuleb alustada maha lõigatud otsast kahvli poole. 6) Seejärel tuleb hoida apelsini/õuna taldriku või lõikelaua kohal ja hakata välja lõikama viljalihast sektoreid. 7) Teise kahvliga võib abistada mahla välja pigistamist. 8) Asetada õunad/apelsinid meelepärastelt taldrikule ja kaunistada sobivate lisanditega (tuhksuhkur, marjad, kastmed, maitseroheline) Ananassi serveerimine 1) Ananassi tuleb hoida kinni lehtedest puhta riidest salv...