Mis veebilehti külastad? Anna Teada Sulge
Facebook Like
Küsitlus


Koka kutseeksam (9)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL
Teenindusosakond





Talis Kõiv
KOKK І KUTSEEKSAM



Juhendaja: Ariaane Truu





Viljandi 2009
SISUKORD:
1.MENÜÜ 3
2. KALKULATSIOONIKAARDID 4
2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega 4
2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega 6
2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega 9
3. TÖÖPLAAN 11
4. SEADMED , TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID 14
5. TOORAINETE TELLIMINE 16
6.TOIDU KALORSUS 18
7. LAUA EELKATTESKEEM 19

1.MENÜÜ


EELROOG : Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega.
PEAROOG: Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega.
JÄRELROOG: Kihiline kohupiimakook vaarikatega.
Minu menüü on koostatud palju liikuvale inimesele, kes kiire elutempo juures ei jõua hommikust korralikult süüa ning õhtusöök piirdub kerge einega, niisiis jääb põhirõhk lõunale. Pakuksin seda menüüd sügis- talvisel perioodil, sest ilmad on siis sombused ja külmad ning inimene vajab palju energiat. Minu menüü sobib rohkem meesterahvale, sest nende päevane kalorsuse vajadus on suurem kui naistel.
Eelroaks pakun koorest Bostoni salatist valmistatud suppi, mille serveerin krõbetaks praetud peekonikrutoonidega. Bostoni salat muudab supi väga maitsvaks ja annab talle imeilusa rohelise värvi.
Pearoaks valisin sea välisfilee. Kuna olles ise mees pean tõeliselt lugu heast Eesti sealihast. Mahlasust annab lihale, mozzarella juustu ja värske basiilikuga. Seejärel paneerin liha riivsaias, mis muudab liha välimuse ilusaks ja maitse krõbedaks. Lihale pakun juurde kõrvitsast valmistatud vormi, mis sobib suurepäraselt selle roa juurde.
Kastme valmistan erinevatest köögiviljadest, mis on kokku keedetud valge veini ja vahukoorega.Teada on, et paneeritud liha ei ole tervislik, kuid mina muudan selle köögiviljadest valmistatud lisanditega väga tervislikuks.Samuti ei ole mehed eriti head köögiviljade ja aedviljade sööjad, kuid olen 100 % kindel, et seda praadi süües ei tule nad selle pealegi, et selles toidus on palju köögivilju.
Järelroaks valmistan huvitava ja maitsva koogi riivleivast valmistatud biskviidist, kohupiimakreemist ja vaarikatest, mis on taldrikule kihiti kokku pandud. Selline magustoit on suurepärane lõpetus igale söögikorrale ning selle üle tunnevad isegi mehed head meelt, kuigi teada on, et enamus mehi pole suured maiasmokad. Minu toidud on külaltki toitvad, kuid samas olen üritanud igas toidus kasutada kasulikke toiduaineid, mis sisaldaks erinevaid toitaineid, vitamiine ja mineraalaineid.
Minu klentideks on küll mehed, kuid olen kindel, et lahkudes on nad rõõmsad maitsva ja toitva kõhutäie eest, samas enesele aruandmata kui palju köögivilju nad on ära söönud.

2.KALKULATSIOONIKAARDID


2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega


portsjoni kaal
150 g
valmistatavaid portsjoneid
kokku
2


Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind 20% ta
 
Kao %
Toiduained
Ühik
1 bruto
1 neto
x bruto
x neto
Ühiku hind
Retsepti h
10
mugulsibul
kg
0,023
0,010
0,046
0,020
5,95 kr
0,14 kr
2
või
kg
0,006
0,005
0,012
0,010
80,81 kr
0,48 kr
1
valge vein
kg
0,011
0,020
0,022
0,040
75,76 kr
0,83 kr
0
vesi
kg
0,080
0,100
0,160
0,200
0,00 kr
0,00 kr
0
kanalihapuljongipulber
kg
0,005
0,003
0,010
0,006
100,00 kr
0,50 kr
20
Bostoni salat
kg
0,019
0,030
0,038
0,060
281,25 kr
5,34 kr
10
küüslauk
kg
0,006
0,001
0,012
0,002
59,52 kr
0,36 kr
2
oliivõli
kg
0,016
0,030
0,032
0,060
30,61 kr
0,49 kr
2
vahukoor
kg
0,031
0,100
0,062
0,200
45,92 kr
1,42 kr
10
röstsai
kg
0,006
0,010
0,012
0,020
38,89 kr
0,23 kr
5
peekon (viilutatud)
kg
0,006
0,006
0,012
0,012
131,58 kr
0,79 kr
0
jahvatatud valge pipar
kg
0,001
0,001
0,001
0,001
356,00 kr
0,00 kr
0
sool
kg
0,000
0,001
0,000
0,002
0,00 kr
5,00 kr
0
kuivatatud tsilli
kg
0,000
0,000
0,000
0,000
0,00 kr
0,00 kr
Kokku:
 
 
0,210
0,317
0,419
0,633
 
15,59 kr

Hind km-ga:
 
 
18,40 kr
Valmistamine:
  • Koori sibulad ja lõika väikesteks kuubikuteks .
  • Sulata potis või ja kuumuta selles sibulad, lisa juurde vein ja keeda kokku.
  • Lisa juurde vesi, puljongipulber ja lase keema .
  • Lisa juurde vahukoor ja keeda pool kogusest kokku, maitsesta soola ja pipraga.
  • Koori küüslauk ning haki peeneks.
  • Pese salat ja kuivata paberätikuga.
  • Pane kannmiksrisse küüslauk, salat, 50 g õli ning püreesta korralikult.
  • Valada segu potist kannmiksrisse ja püreestada veel mõni minut.
  • Saiast lõika 1x1 cm suurused kuubikud.
  • Peekonilt eemaldada kamar ning lõika kuubikuteks.
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

    Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

    Vasakule Paremale
    Koka kutseeksam #1 Koka kutseeksam #2 Koka kutseeksam #3 Koka kutseeksam #4 Koka kutseeksam #5 Koka kutseeksam #6 Koka kutseeksam #7 Koka kutseeksam #8 Koka kutseeksam #9 Koka kutseeksam #10 Koka kutseeksam #11 Koka kutseeksam #12 Koka kutseeksam #13 Koka kutseeksam #14 Koka kutseeksam #15 Koka kutseeksam #16 Koka kutseeksam #17 Koka kutseeksam #18 Koka kutseeksam #19 Koka kutseeksam #20 Koka kutseeksam #21
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 21 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2010-01-22 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 345 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 9 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Talis Kõiv Õppematerjali autor

    Lisainfo

    Sisukord:
    1.MENÜÜ
    2.KALKULATSIOONIKAARDID
    2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega
    2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega
    2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega
    3. TÖÖPLAAN
    4. SEADMED, TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID
    5. TOORAINETE TELLIMINE
    6.TOIDU KALORSUS
    7. LAUA EELKATTESKEEM

    Märksõnad


    Meedia

    Kommentaarid (9)

    tygergirl profiilipilt
    tygergirl: Väga hea materjal. Sain palju häid näpunäiteid :)
    13:04 22-01-2013
    ollu12 profiilipilt
    ollu12: Kui aega on vähe siis on sellest väga palju abi.
    18:35 02-05-2010
    kkeilik profiilipilt
    kkeilik: sellest oli väga palju abi.

    hea töö

    20:02 08-05-2010


    Sarnased materjalid

    14
    docx
    Koka lõpueksam
    4
    pdf
    KOKK I KUTSEEKSAM
    14
    docx
    Koka üleminekueksam
    30
    doc
    Majutuse eksam
    22
    docx
    KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM
    20
    doc
    Toitlustuseksam
    16
    doc
    Sõbrapäeva lõuna
    652
    pdf
    Asjaajamise alused





    Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
    faili e-mailile TASUTA

    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    või
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun