Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"laudlina" - 87 õppematerjali

laudlina on valge. Lauanõud valisin ma Villeroy&Boch kollektsioonist, mis on samuti valged.
laudlina

Kasutaja: laudlina

Faile: 0
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

1. Viin lauda pokaalid, pokaali suud ülesse poole, sest pokaali jalg on raskem ning kui pokaal viia suu allpool lauda võivad pokaalid kõikuma hakata ning kukkuda. Pokaalid asetan paremale poole, esimesena asetan veepokaali seejärel veinipokaali. 2. Nüüd viin kandikul lauale volditud servjetid ning menüükaardid. Servjetid asetan söögiriistade vahele. Menüüd paigutan leivataldriku kõrvale. 3. Lükkan toolid tagasi, nii, et laudlina ei ripuks toolile. 4. Viimaseks süütan küünlad vahetult enne külaliste saabumist. Eelkatteks kulub 20 minutit Serveerimise ja teeninduse kirjeldus sh aja planeerimine · Tervitan külalisi,pakun neile vahuveini, tutvustan ennast, ning palun neil lauda istuda. · Tutvustan menüüd, tõstan servjetid külalisele põlvede peale, vasakult poolt. · Serveerin gaasiga ja gaasita vett, pakkumisega · Pakun leiba

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

pole oma valget veini ära joonud. - söögiriistade asetamine paremalt - portselannõude ja klaaside eemaldamine paremalt - toitu serveerides liigu päripäeva edasi - taldrikut ära kuhja täis Roa taldrikule paigutus: Liha asub taldriku alumisel poolet Juurvili on paremal Lisandid on vasakul Taldriku äär jääb vabaks. Pööra tähelepanu kirjadele ja logole taldriku ääres. Jälgi värvide paigutust taldrikul 3. Laudlina paigaldamine ja äravõtmine Aluslina. Aseta korrektselt, nii et lõpeb laua äärega. Peab olema lõigatud täpselt laua suuruse järgi. Laudlina Optiliselt kõige olulisem osa laua katmisel linaga. Aseta eriti hoolikalt kohale. Selle pärast asetavad ja pärast eemaldavad suuri laudlinu kaks inimest.

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teenindusmüük

kattetaldrik 9. supikauss 10. dessertlusikas 11. dessertkahvel 12. Veeklaas 13. champanja klaas 14. punase veini klaas 15. valge veini klaas Laua kuju on ristkülik ja sinna asetatav lauakate on ristküliku kujuga laudlina. Laudlina on valge. Serveerimisel kasutatavad lauanõud neljale 1. võinuga (4) 2. või ja leivataldrik (4) 3. supilusikas (esimene käik) (4) 4. kalakahvel (teine käik) (4) 5. kalanuga (teine käik) (4) 6. liha ja salati kahvel (pearoog) (4) 7. ...nuga (4) 8. kattetaldrik (4) 9. supikauss (4) 10. dessertlusikas (4) 11. dessertkahvel (4) 12

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

29. Veini ja vee serveerimine on sama nagu üleval pool kirjeldatud 30. Järelroa lauda toomine on sama nagu eelroal ja pearoal 31. Järelroa ära viimisel on ikka samad reeglid nagu pearoal ja eelroal. 32. Kui kliendid on viisakalt ukseni ära saadetud alustan laua koristamisega 33. Kõik nõud, mis veel lauda jäid viin ära (pokaalid kandikul, lauda tuuakse ka kandikul) 34. Kui laud on puhas ei tee ma sellega midagi, kui must siis pühin üle, kui plekiline, siis viin laudlina pessu. (laudlina volditakse nii kokku, et saaks ühe liigutusega avada seda)

Turism → Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Etikett

Vaata üle vajalikud lauanõud ja lauapesu Varu lauanõudega ja linaga sobivad salvrätikud, küünlad, kohakaardid, ruumide kaunistamiseks vajalikud materjalid Varu aega ruumide koristamiseks ja kaunisamiseks Tee kuupäevaliselt ettvalmistustööde plaan ja pea sellest täpselt kinni ERINEVAD PEOLAUAD Laste peolaud Kohvi- või teelaud Rootsi laud ehk selvelaud ETIKETINÕUDED PEOLAUAS Toolide paigutamine Igale inimesele tuleks arvestada laua ääres ruumi 60­70 cm. Laudlina Laudlina valikul tuleb arvestada teiste laual olevate esemetega. Kui lauanõud on kirjud, oleks soovitav valida ühevärviline lina. Suurätik ehk servjett Suurätik võib olla nii riidest kui paberist ning selle valikul lähtutakse selle sobivusest laudlinaga. Lauanõud Laual olevad nõud peavad olema sirges reas. Peatoidutaldriku äär ning nugade ja kahvlite pidemete otsad ulatuvad kas laua ääreni või on umbes 1­2 cm sellest eemal.

Kategooriata → Vabaaeg
34 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Desserdi lusikas 2+1 Eelroa kahvel 2+1 Eelroa nuga 2+1 Praekahvel 3+1 Supilusikas 1 Veekann 2 Alustaldrik veekannule 2 Klaasid Veeklaasid 2+1 Lauapesu Laudlina (valge) 1 Laudlina abilauale 1 Servjett leivapakkumistaldrikule 1 Servjett söögiriistade laudaviimiseks 1 Kelneri käerätt 1 Kandikulina 1 Poleerimisrätt 1 Salvrätt 45x45 2+1 Töövahendid ja muu

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Restorani ruumid

ehitatud külkapp, samasse võib olla ehitatud kassassüsteem, kõik vajalikud asjad on seal olemas. Serveerkärud toit mille lõppvalmimine toimub kliendi juuresolekul. Vajalikud tööriistad, müningad masinad mis peaks olema: kassaaparaat mis annab välja tseki, jäämasin, jääpurustaja, kohvimasin, kaardimakse terminal, Lauapesu, terve puhas ja triigitud peab lina olema, laualina võib ükskõik mis materjalist olla, laudlina kui laud 200X80cm siis laudlina 225X105. Laua mõõtmed 6mX1m, lina ripub lauaservast 25cm. Lina pikkus 6m+0.25+0.25 6.5m 2.5X7 Salvrätikutel on 3 kasutamisvõimalust. Kaunistus, hügieen ja nõudevahele et nõud ewi koliseks. Riidest salvrätikud peavad olema terved puhtad triigitud, need peavad olema alati puhtad. Salvrätikute servad ei tohi narmendada. 25X25 cm on salvrätik umbes. 30X30, 35X35, 45X45. Salvrätikud on ruudukujulised, ristkülikukujulised on luksuslikumad.

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1. Saali koristus. 2. Võetakse ära laudlina. 3. Pühitakse laud puhtaks. 4. Pannakse laudlina tagasi(kui vaja vahetatakse välja). 5. Viiakse lauda maitseained. 6. Tõstetakse toolid korrektselt laua äärde. Laua katmise etapid: 1. Panen lauale praetaldriku, et fikseerida joogi- ja söögiriistade kaugus üksteisest. 2. Panen lauale eelroa, pearoa ning desserdi jaoks vaja minevad söögiriistad. 3. Panen lauale valgeveini pokaali. 4. Panen lauale leivataldriku. 5. Eemaldan laualt praetaldriku. 6

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

Tartu Kutsehariduskeskus ROOTSI LAUD Rootsi lauaks nimetatakse sellist fourchette-lauda, millel serveeritakse rohkelt kuumi ja külmi suupisteid ja jooke ning söömisriistad ja taldrikud ning tassid asetatakse samale lauale. Selle laua ümber ei sööda. Süüakse hoopis teite laudade ääres istudes. Ajalooline kodumaa on Rootsi, nagu ka nimest välja võib lugeda. Kuningakojas oli juba paarsada aastat tagasi kombeks katta suuremale hulgale külalistele laud eraldi ruumi, kust igaüks endale meelepärase hankis ja sellega söögiruumi suundus. Tol ajal levis see komme ka Rootsiga tihedalt seotud Norras ja Soomes. Tänu ratsionaalsusele ja käepärasusele on Rootsi laud levinud kõikjale ning on eriti populaarseks saanud hotellides, laevadel nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöökide serveerimisel. ROOTSI LAUA KASUTUSALAD : · õhtusöök · lõunasöök · hommikusöök · eined majutusasutustes · eined konverentsidel ja kongressidel · eined so...

Toit → Toitumisõpetus
79 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

ABILAUD 4 KÄIKU 1. LAUAPESU : · Laudlina · Salvrätid o kliendi lauale 4+1 o kelnerirätik 1+1 o poleerimisrätik 1 o kandikurätik 1 o laua pühkimiseks 1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Pidulik ja ametlik furšettlaud

Ametlik Ametliku sündmuse puhul piisab ühes väiksest kompositsioonist laua keskel; kuldne laudlina rõhutab sündmuse tähtsust Punane-valge kontrast; madalad kompositsioonid; juurdepääs lauale igast küljest; efekti annavad juurde dekoratiivsed kardinad, lühtrid laes ja ruumi lõpus asuv peegel Pidulik Sinise-valge kooslus; kõrged kompositsioonid; kasutatud siniseid küünlaid Päevase ürituse puhul heledad laudlinad; kompositsioonis sama tooni lilled; ruumi ja fursettlaua värvid sobivad omavahel hästi kokku

Filosoofia → Etikett
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Degusteerimise aruanne

DEGUSTEERIMISE ARUANNE Täida siia poole Kuupäev: 25.09.2013 Koht: Kaubamaja Degusteerija: Anna Popova Toode: Gutta Väljamüügi hind poes: 1.39 Kui palju oli enne degusteerimist tooteid 6 kastis: Kasutatud kogus kastist: 6 Müüdud kogus: Pirniõuna 4, Ananassibanaani5, Mangoõun5 Keskmine kontaktide arv: 100 Tarbija arvamus: Kõikidele maitsesid mahlad Kommentaar (vajadusel kirjuta: nt Kõik oli olemas laudlina, pluusid vajaks pesemist, salfrätid on otsas vms vajalik info): ,,Päev nõnda süngelt peale hakkas, et kartsin, täna kõ...

Toit → toiduainete sensoorse...
6 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Peoteenindus

Peoteenindus kodune töö 1. Vaja läheb kolme lauda (80*120) · Paigutus on järjest. (0,8m*1,2m=0,96 ruutmeetrit) (0,96*3=2,88m) 2. Vaja läheb kahte aluslina ja laudlina mõõtudega (140*140 ja 140*200) · Vaja läheb kahte seelikut mõõtudega 4,1m 3. Laua kattmisvahendite ehk nõude vajadus tabelina. Nimetus Kogus kohvitassid 30tk kohvi+teepakide ja kasutatud teepakide 32tk alustaldrikud kohvi+suhkru lusikad 31tk koorekann 1 kohvikann 1

Toit → Toitlustus
3 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Keili Lutschan Esitamise aeg Kodutöö teema Lõunasöök perekonnale gümnaasiumi lõpetamise puhul Taotletava kutsekvalifikatsiooni tase Toidukorra kirjeldus (ürituse eesmärk, kellele toidukord on mõeldud, mida pakutakse ja kuidas läbiviiakse) See on pidulik lõunasöök minule ja minu perele minu lõpetamise puhul. Lõunasöögil pakutakse esimeseks käiguks singisalatit krõbekartulitega. Joogiks kõrvale võtan mina mineraal vee ja vanemad võtavad tavalise vee. Pearoaks on lõheroos toorjuustuga ning joogiks kõrvale valge vein Pinot Gris Medaille d' Or 2009. Ja siis viimaseks käiguks ehk dessert on tiramisu. Kujundatud menüükaart: Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus (põhjenda samuti toitude ja jookide sobitamist) Eelroaks on singisalat krõbekartulitega- koosneb siis singist,porrust,tomatist,salatilehest ning see serv...

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kokku- ja lahkukirjuamise kokkovõte

Reegel Tüüpsõna Reegel Tüüpsõna heegelnõel · täiendsõna on · kui täiendsõna on nimisõna ainsuse lühenenud või venna laudlina omastavas ja ainsuse nimetavas raamat väljendab käändes kuuluvust · kui täiendsõna on pildiraamat · kui täiendsõna on nimisõna ainsuse nimisõna mitmuse

Eesti keel → Eesti keel
38 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

ajastul. · Peamiseks materjaliks oli puuvill ja pidulikel juhtudel damast(materjal). · Kasutati väga erinevaid ja keerukaid voltimisi. · 18. sajandil salvrättide kasutamine taandus vaid pidulikele pulmalaudadele · Uusklassitsism (19. saj.) tõi vanad kombed tagasi ning pidulikud lauakatted muutusid traditsiooniks. · Kasutati enamasti kahte tüüpi voltimist; keerukam ja uhkem naistele, lihtsam meestele. · 20. sajandil olid moes lihtsad, laudlina kaunidust esiletoovad voltimisviisid. Materjalid · Paberist salvrätid on ühekordseks kasutamineks · Erinevad suurused on mõeldud erinevatele katetele ja toidukordadele: * 20 x 20 cm (kohvilaud) * 24x 24 cm (kohvilaud, suupisted) * 33 x 33 cm (külmkapid, selvelaud) * 40 x 40 cm (lõunalaud) · Paberist salvrätid sobivad argipäevasemate ning vabas õhus aset leidvate lauakatete juurde.

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Kanapuljongikonsentraat kg 0,006 0,006 Toiduõli risso kg 0,070 0,070 Vormileib tume fazer kg 0,170 0,156 Melissi leht 0,006 0,006 Leib täistera Sai fazer Bonaqua pudeli vesi tk 1+1 mullidega TÖÖPLAAN 1 tund Panen selga kokariided, pesen käed ja lähen lauda katma. Kontrollin, et abilaud ja söögilaud ei kõiguks. Linutan laua ja kontrollin, et laudlina oleks korrektselt. Toon abilauale lauakatteks vajalikud nõud ja söögiriistad. Poleerin abilaual taldrikud, söögiriistad ja klaasid. Pesen õunad, viinamarjad, kurgi, paprika, tomatid, jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin porgandi ja katan kilega. Pesen käed. Röstin kreekapähklid ja jätan jahtuma. Murendan leiva, pruunistan leiva või ja vähese suhkruga. Jälgi, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2 tund Alustan järelroa valmistamist

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

teada on, et enamus mehi pole suured maiasmokad. Minu toidud on külaltki toitvad, kuid samas olen üritanud igas toidus kasutada kasulikke toiduaineid, mis sisaldaks erinevaid toitaineid, vitamiine ja mineraalaineid.Minu klentideks on küll mehed, kuid olen kindel, et lahkudes on nad rõõmsad maitsva ja toitva kõhutäie eest, samas enesele aruandmata kui palju köögivilju nad on ära söönud. Toitude juurde pakun joogiks vett. Laua katmiseks kasutan valget laudlina ning ka serviis on valge ja klienti teenindan täielikult ise. Caesari salat Maitseained kantakse ettevõttes kuludesse ja kaetakse juurdehindluse arvelt. Valmistamine: 1.Pese Romano salat,kuivata rätikuga ja rebi kätega tükkideks. 2.Pese broileri filee,tükelda ribadeks,prae pannil koos õliga,soola ja pipraga. 3.Lõika saialt koorik,tükelda kuubikuteks ja küpseta ahjus plaadi peal 180C 3-5min. 4.Kastme valmistamiseks vahusta munakollast ja sinepiga. Lisa peene nirena pidevalt

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kaebekirja näide

juubel AS Puidul“. Teiseks, esimesena valati välja vahuvein, mis soojenes klaasides joodamatuks ja kohvi oli termoses ära jahtunud ning oli juues külm. Teenindajad ei teadnud millest salat koosnes ning nemadki ei suutnud suutäit salatist alla neelata. Tellitud tordist ei jätkunud kõigile ja firma nimi oli valesti kirjutatud. Laualt puudusid noad, kuid plastmassist lusikad, mille otstarve jäi arusaamatuks, olid olemas. Laudlina oli plekke täis ja neid üritati varjata taldrikutega, mis ei õnnestunud. Teie saadetud teenindajad jätsid kogenematuse mulje. Kolmandaks, külaliste vastuvõtt ja teejuhatus oli väga halb. Juhised olid liiga ebamäärased ning näiteks meie partnerid Saksamaalt, ei saanud juhistest aru ja jõudsid hoopis inkassofirmasse. Neljandaks, ei jäänud rahule teie koristamisega, sest kõik toiduülejäägid ja nõud valati lihtsalt

Eesti keel → Eesti keel
1 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kokku ja lahkukirjutamise üldised põhimõtted

Teatud arvsõnad Kirjutamisvii kirjutatakse kokku. Reeglid si määrab väljakujunen ud Teatud kohanimedes Lossi plats 7 - lossiplatsi ümbrus traditsioon. kirjutatakse nimetused Raadi park - Hirvepark lahku (tänav, plats jm) Vorm Kokku kirjutatakse alati kuldkett, laudlina, mispuhul, lumivalge, raudkapp, raudbetoondetail, põldmari; ainsuse nimetavas olev Kirjutamisvi täiendsõna isi määrab grammatiline heegeldamine -> heegel -> heegelnõel; majapidamine -> vorm. lühenenud täiendsõna majapidamis ->majapidamisseep; võõras ->võõr ->võõrkeel;

Eesti keel → Eesti keel
3 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Eesti keele kokku ja lahkukirjutamise reeglid

1.VÕÕRKEEL-Lühenenud sõna ja nimisõna kirjutame kokku. N:Võõrväed, sirgjoon, ühismajand, töölisklass 2.LAUDLINA-Nimisõna ainsuse nimetavas+nimisõna=Kokku N:Aedvili, linttraktor, raudtee, kevadkülv, Naaberriik, sügiskuu, jaanuarikuu 3.PILDIRAAMAT-Nim.ains.om+Nimisõna=Kokku, kui väljendab liiki N:sõiduauto, veoauto, käekell, seinakell, seljakott, käekott, koolikott 4.VENNA RAAMAT-Nim ains.om+nimis.=Lahku,kui väljendab kuuluvust. N: Ema kott, onu auto, õe kell 5.SUURE PUU LEHT- Kui täiendavalsõnal on täiend ees,kirj.kõik.sõn.lahku N:Vana kuuse oksad, halli jänese poeg, punase tindi pott 6.MÄGEDE TIPUD- Nimisõna mitm. om. kirj. järgnevast nimisõnast Lahku N:Piletite müük,majade aknad, puude ladvad, poiste rattad. 7.LASTEAED-Nimis.mitm.omastavas kirj.nimisõnaga kokku,kui- uus mõiste N:Võõrastemaja,lastekoor,käterätik,naistepuna 8.ILUS ILM- Omadussõna kirjutame nimisõnast lahku. N: Väike poiss, ere päike, tore päev. 9.VANAISA- Omaduss. kirjut...

Eesti keel → Eesti keel
79 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Sõnamoodustus

omadussõnu (vesi–vesine), ning liide –sti omadussõnadest määrsõnu (kõva- kõvasti)  Liitmine- koosneb kahest või enamast tüvisõnast, kuid seda mõistetakse ühe sõnana ehk sellel sõnal on terviktähendus. d) Liitsõnad, mille moodustusosade tähenduslik suhe on ebasümmeetriline, kus üks osa väljendab põhitähendust ja teine osa ainult iseloomustab või täpsustab seda. Näiteks laudlina või voodilina on teatud tüüpi lina. e) Liitsõnad, mille moodustusosade tähenduslik suhe on sümmeetriline. Kui uue liitsõna tähendus on kahe moodustusosa tähenduste summa. Näiteks ööpäev ei ole selline päev, millel on öö omadusi, vaid on lihtsalt öö ja päeva summa. 1. Näited Käsi- a) käsilane, b) käekene, c) käeline, käsitsi, d) käsitöö, e) Plaan- a) planeerija, b) plaanike, c) plaaniline, d) reisiplaan, e) plaanipärane

Eesti keel → Eesti keel
3 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Konverentsi kohvipaus

Tartu Kutsehariduskeskus Iseseisevtöö Konverentsi kohvipaus Eneken Kukk Grupp: MJ113 Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2015 Üritus: kohvipaus konverentsi külastajatele Inimeste arv: 80 Pausi läbi viimis koht: KHK, B korpuse, konverentsisaali ees fuajees Menüü: Kohv, tee, soolased pirukad, magusad koogikesed, puuviljavaagen. Nimekiri vajaminevatest nõudest, serveerimis- ja teenindusvahenditest: 1. Termoskannud- kuuma vee või kohvi serveerimiseks. Mina asetaksin lauale 4 termoskannu. 2) Veekann - vee serveerimiseks. Kumbagit kaks. 3) Koorekann- koore või piima serveerimiseks kohvilauale. Kokku neli. 4) Lauale lisaksin neli suhkrutoosi+ suhkrulusikas või suhkrutükitangid 5) Teepakikesed laotaksin kas vastavatele alustele või korvidesse. Sellisel puhul paigutan lauale aluseid, millele külalised saaksid panna kasutatud teepakikesed. 6) Hamb...

Toit → Catering
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Diego Velazquez

einestamas. Maalitavad võisid olla kunstniku enda sõbrad, tuttavad kuid ka juhututtavad. Selgelt on välja toodud laud ning kõik sellel asetsev, märgata võib isegi, et laudlina on kergelt määrdunud. Samuti on küllaldki selgelt välja joonistatud inimeste näod. Valgusena on aga kasutatud ülevalt langevat valgust, ehk keldriluugi valgust,

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
28 allalaadimist
thumbnail
1
doc

10. klassi Unit 8 words

dairy meierei/piimatooted spring onion roheline sibul milk piim cottage cheese kodujuust cheese juust curds hapu(kohu)piim yogurt jogurt mustard sinep eggs muna steamed aurutatud butter või tablecloth laudlina bread leib bill arve pasta pasta tip jootraha rice riis waiter ettekandja salt sool three-course meal kolme käiguline eine pepper paprika self-service salad bar iseteenindatav salatibaar ketchup ketsup mayonnaise majonees

Keeled → Inglise keel
20 allalaadimist
thumbnail
2
txt

Rahvaluule

Rahvajutud Rahvalaul Lhivormid ? ? ? muinasjutud regilaulud vanasnad muistendid lppriimilised mistatused naljandid rahvalaulud kneknud pajatused >>MUINASJUTU LIIGID<< 1. Imemuinasjutud tegelasteks imelised olendid (haldjad, niad, libahundid jne), thtsal kohal mitmesugused vluesemed (iseenesest kattuv laudlina, tantsimapanev vilepill, nhtamatuks muutev kntest kbar jne) 2. Loomamuinasjutud tegelasteks loomad, kes kituvad nagu inimesed 3. Tsielulised muinasjutud tegelasteks arukad ja kavalad talupojad, kes tnu oma nupukusele saavad rikkaks >>MUINASJUTTUDE TUNNUSEID<< *headuse ja kurjuse vaheline vitlus *arvude 3 ja 7 sage esinemine *nnelik lpp *sarnased algused ja lpud (Oli kord..., Elas kord...) TNAPEVA RAHVALUULE JAGUNEMINE ?

Kirjandus → Kirjandus
6 allalaadimist
thumbnail
3
docx

RAHVUSLIKUD ERIPÄRAD TOIDUKULTUURIDES

RAHVUSLIKUD ERIPÄRAD TOIDUKULTUURIDES Lauakombed Söömine on osale meist palju tähtsam kui teistele. Sageli öeldakse: ● Ameeriklased söövad selleks, et elada ● Prantslased elavad selleks, et süüa - Paljud ameeriklased söövad lõunaks oma kontoris hamburgeri koos kokakoolaga - Inglased lepivad võileiva või pubieinega - Skandinaavlased veedavad asutuse sööklas täpselt 30 minutit - Pranslastele on lõunane söömine väga tähtis ja lõuna võib kesta mitu tundi; ka hispaanlased, portugallased ja kreeklased ei kipu lõunasöögiga kiirustama ● Inglismaal õpetatakse, et küünarnukke ei tohi lauale toetada ja kui oleme lõpetanud, siis tuleb istuda käed süles. ● Mehhiklasi ● Aasiamaad (Fidžil) ja mõnel muulgi maal on viisakas (isegi kohustuslik) pärast sööki röhitseda, et oma tänulikkust näidata. ● Kõige ametlikumalt kõikidest rahvustest käituvad lauas rootslased. ROOTSLASED: Kui oled laua...

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
3 allalaadimist
thumbnail
2
doc

17. sajandi kunst

NATÜÜRMORT Ka selles zanris olid hollandlased eestvedajateks. Nad leidsid, et maalimisobjektiks ei pea alati olema inimene, vaid võivad olla hoopis teda ümbritsevad asjad. Hollandi natüürmordid on ülitoredad: lopsakad lillebuketid, kristallpokaalid, luksusköites raamatud, eksootilised puuviljad jne. Kunstnikud tahtsid jätta muljet, nagu oleks see kõik laua peal juhuslikult. Selle rõhutamiseks lubati lohakust: kortsus laudlina, kummulikukkunud pokaali. Et pilt oleks veelgi tõepärasem, maaliti kuhugi kärbes või koer seda korralagedust nuusutamas. MAASTIKUMAAL 17.sajandil avastati äkki loodus kui maalimisobjekt. Kunstnik tegi looduses puudest, kividest, veesilmadest etüüde ning seadis neist hiljem ateljees kokku uhke kompositsiooni, mis ei vastanud ühelegi konkreetsele paigale looduses. Maal pidi mõjuma piduliku ja harmoonilisena.

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
53 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tänapäeva tuhkatriinu kirjand

sest tal polnud mingeid riideid millega sinna minna. Kui tuhkatriinu kasupere oli juba uksepeal, siis nad hüüdsid veel mõnitavaid lauseid tuhkatriinule. Tuhkatriinu heitis ahju ette pikali ja puhkes nutma. Kuid siis tulid ahju alt välja ahjualused ja ütlesid et ära nuta, me aitame sind, sa otsi meile ainult neli õuna, millest saad autole rattad. Üks leivapäts, millest saad limusiini. Kaks rosinat, millest saad kristallkingad ja üks laudlina millest saad imeilusa kleidi. Tuhkatriinu otsis kõik need asjad ja ta saigi mis ahjualused olid lubanud. Kuid ahjualused ütlesid veel, et ta peab olema täpselt keskööks tagasi muidu muutuvad need asjad tagasi endisteks. Tuhkatriinu asus teele ning peol oli tal väga lõbus. Kui prints nägi tuhkatriinut, teadmata kes ta tegelikult on, armus tasse esimesest silmapilgust. Ta hakkas tuhkatriinu poole minema,

Eesti keel → Eesti keel
29 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Toorjuust 0,050 Sool, Pipar Hiina kapsas 0,030 Konservmais 0,030 Suitsutatud broileri 0,060 kintsuliha Anasnassikuubikkud 0,024 omas mahlas Majonees 0,028 Aroomisool 0,023 Kokku 0,195 0.5315 0.176 6.Tööplaan 1.tund Panen selga kokariided, pesen käed ja lähen lauda katma. Kontrollin, et abilaud ja söögilaud ei kõiguks. Linutan laua ja kontrollin, et laudlina oleks korrektselt. Toon abilauale lauakatteks vajalikud nõud ja söögiriistad. Poleerin abilaual taldrikud, söögiriistad ja klaasid. Pesen jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin sibula ja katan kilega. Pesen käed. Praen leiva vähese suhkruga. Jälgin, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2.tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad mida kasutan roa kaunistamiseks

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Buffetlaud

Menüü 20-le (turismigrupile) Soojad suupisted: o Soojad juustu- ja singivõileivad o Pudrud o Praetud härjasilm soolalihaga Magusad toidud: o Kuumad pannkoogid/vahvlid o Puuviljavaagnad ning ­taldrikud (marjad) Joogid: Kali, kohv/tee, alkohoolsed joogid Buffetlaua planeering Laudade vajadus: 5 lauda + (3m pikk, 1.7 m lai) - külmade ja soojade suupistete jaoks, jookide jaoks, puuviljalaud + eraldi nõude ja söömisriistade jaoks. Linad ja seelikud: 5 aluslina ja 5 laudlina ning 5 seelikut, igale lauale seelik. Lauakaunistused: Lillebuketid, küünlad koos ilusate küünlajalgadega, volditud salvrätid. Buffet - laua planeering Sööginõud, -riistad: igale inimesele eraldi nõud ja eraldi söömisriistad, arvuliselt on neid üpris palju Klaasid: Igale inimesele on mõeldud eraldi klaas iga joogi jaoks. Tõstmisvahendid, serveerimisnõud: koogilabidas, kulbid (kastmed, salatid), vaagnad, kandikud, kausid, klaasihoidjad jne. Teeninduskäik

Majandus → Klienditeenindus
46 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

· Otsin valmis toorained liha marinaadi valmistamiseks. · Valmistan pearoa marinaadi lihaga ning asten toidukilega kaetult külmakappi kaheks tunniks. 15 minutit · Otsin valmis magustoidu tegemiseks tooraine · Teen magustoidu valmistamiseks eeltööd (jõhvikamahl) ja asetan jahutuskappi pooleks tunniks. Kordan tegevust iga poole tunni tagant 2-3 korda. Valmistan kamaküpsised. 30 minutit · Otsin välja lauaeelkatteks asjad. · Triigin laudlina ja salvrätid. · Valmistan ette abilaua, linutan ja panen salvrätid, nõud, maitseainetopsid ja laudlina lauale. · Poleerin nõud (taldrikud, noad, kahvlid, lusikad, veepokaalid ja ­kann). · Puhastan laua. · Linutan ja katan laua. · Asetan noad kohamääramistaldrikust paremale ja kahvlid vasakule. Taldriku kohale panen dessertlusika ja ­kahvli (kahvli varrega vasakule, lusika varrega paremale)

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Plekkide eemaldamine tekstiilmaterjalidelt

- proteiiniplekid - piim, veri, uriin, okse jne - kombineeritud plekid - pastapliiats, huulepulk, rasvakriit, šokolaad, kingakreem jne On vaja meelde jätta, et värskeid plekke on tunduvalt kergem eemaldada kui vanu ja kuivanuid, sest pleki tekitanud aine imbub aja jooksul sügavamale kangakiududesse. Kuid on ka erandid. Näiteks kui küünlarasv tilgub tekstiildiivanile või vaibale, on soovitatav otsemaid selle koha peale panna jääkuubikute kott, laudlina aga pista otse külmkappi. Et küünlarasv hanguks! Pehmet rasva pole mõtet pinnalt kraapima hakata – see ajab pleki veel suuremaks. Kui rasv külmub, on seda hea tahkena eemaldada. Laudlina tasub pärast külmunud vaha eemaldamist kohe pesta ära pesumasinas. Õigesti valitud pesuaine tagab pesu puhtuse. Pesuainete valik täieneb pidevalt. Lisaks pulbritele on võimalik kasutada tablette, geele, pastasid ja vedelikke. Hooldusainete hulka kuuluvad veel pesu

Keemia → Keemia
9 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Romantiline õhtusöök kahele

4. Punase veini klaas 2tk 5. Veeklaas 2tk 6. Leivataldrik 2tk 7. Võinuga, pearoa kahvel ja nuga, desserdilusikas 2tk 8. Küünlaalus klaasist (punane) 2tk 9. Teeküünlad 52tk 10. Tõrvikud 4tk 12. Küünlasüütaja 1tk 13. Punased salvrätikud (tekstiil) 2tk 15. Hibiskuseõitest lillebukett laua kaunistuseks 1tk 16. Poleerimisrätik 1tk 17. Kelnerirätik 2tk 18. Vaagen 1tk 19. Tekstiilist valge salvrätik leibade katmiseks 1tk 20. Veinikorgitser 1tk 21. Võitaldrik 1tk 22. Veekann 23. Laudlina valge 24. Toolid 2tk 25. Laud nelinurkne 1tk 26. Puidust postid 4tk 27. Õhuline valge riie 4tk (mõõdud 6x6m) 28. Valged toolikatted 2tk 29. Punane satiinpael 3m 30. Toolipadjad kattega valged 2tk 31. Salvrätik laua pühkimiseks 32. Taldrik leiva serveerimiseks 33. Muusikakeskus 34. Kõlarid 35. Temaatilise muusikaga cd-d Kerli Lek Romantiline õhtusöök kahele 5. Teeninduse kirjeldus 1. Juhatan kliendid lauda 2. Kerli Lek Romantiline õhtusöök kahele

Toit → Toit ja toitumine
17 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Lühidalt Stalinistlikest hoonetest ja Hruštšovkadest

Neid kortereid iseloomustasid kõrged laed (3-3,5 m). Hiljem hakati seda stiili tundma nimetuse all ­ totalitaarne ampiir. Tallinnas leidub taolisi kortereid Stockmanni kaubamaja lähistel. Vastavad nõuded olid ka sisustusele. Keset suhteliselt suurt tuba seisis tavaliselt küllaltki massiivne poleeritud ümmargune või ovaalne laud. Tavaliselt asetsesid selle laua ümber riidest õmmeldud katetega toolid. Laual oli reeglina kas samet- või tikitud hiina laudlina. Seina ääres seisis tume puhvet. Teine tuba oli magamistuba. 53. aastal hakkavad Venemaa suuremates linnades inimeste kortereid ehtima televiisorid. Sõna Hrustsovka tuleb käibele 1960date aastate keskel. Hrustsovka märgistab 5-kordseid hooneid mida Hrustsovi ajal ehitati. Neid leidus/leidub enamikus Nõukogude Liidu linnades. Esimesed Hrustsovkad tekkisid Moskvasse juba 53. aasta sügisel. Need olid esimesed 8 5-

Kategooriata → Venemaa ja euroopa
23 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Juubelipidustused. Etikett. Tavad ja kombed.

Õhupallidest kujundatakse juubeliarv. Kuna üldiselt naisterahvaste puhul vanuse nimetamist püütakse vältida, siis piirdutakse vaid sõna „juubel“ märkimisega. 10. Tavaliselt paigutatakse peolaud ruumi keskele, juubilar istub aukohal laua otsas. Segaduste vältimiseks istekohtade otsas asetatakse lauale nimekaardid, nii näeb iga külaline kohe, kuhu ta peab istuma Laudlinna on reeglina valge ja rõhutab pidulikku meeleolu. Samuti võib suure laudlina katta ka õrna pitslinaga. Lilled asetatakse lauale madalates vaasides, et need ei varjaks laua taga istuvaid külalisi. 11. Peolaual on tavaliselt palju erinevaid roogasid. Kindlasti ei puudu aga üheltki juubelilaualt sünnipäevatort, jäätis ja vahuvein. Tordile on kombeks panna juubilari vanusele vastav arv küünlaid ja sünnipäevalaps peab kõik küünlaid korraga ära puhuma. Arvatakse, et kui küünalde puhumise ajal midagi soovida, siis see soov täitub. Koos

Filosoofia → Etikett
7 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Furšettlaua plaanimine

Frusett laud 2 tk Tool eakate jaoks 5 tk Kandik teenindajale 2 tk Salvrätik 4 tk( nõude poleermiseks) Kauss 2 tk ( kuuma vee jaoks ) 4 Haapsalu Kutsehariduskesus Monika Viidemann Toitlustusteenindus TT12 3. Lauakatmisvahendite nimekiri Laudlina 4 tk Seelik 6 tk Puketid laual 8 tk Riidest salvrätikud 4tk (Vee kannude all olevatel taldrikutel ja suupiste kahvlite all ) Praetaldrikud 6 tk (Kannude, söögiriistade,salvrätikute all ) Kohvi ja tee termos 2 tk Vee kann 2 tk Veinipokaali hoidjad 40 tk Veinipokaal 20 tk Kohvi või tee tass 20 tk Alustass 20 tk Suupistetaldrik 40 tk Frusettkahvel 40 tk Tee lusikas 20 tk

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Köögi sisustus: Elektripliit 1 Elektronkaal 1 Külmkapp 1 Töölaud 1 Kraanikauss 1 Toiduvalmistamise vahendid: Kauss 4 Väiksed taldrikud 2 Supilusikas 3 Kokanuga 1 Köögiviljanuga 1 Teflonpann 2 Kastrul 2 Lõikelaud 2 Mõõtenõud 1 Riiv 2 Puulusikas 1 Pannilabidas 1 Sõel 1 Kahvel 2 9 3.SERVEERIMISVAHENDID Serveermisvahendid: Laudlina 1 Eelroapokaal 3 Eelroalusikas 3 Pearoataldrik 3 Pearoakahvel 3 Pearoanuga 3 Magustoidupokaal 3 Dessertlusikas 3 Leivataldrik 2 Veeklaasid 2 Veekann 1 Salvrätikuhoidja 2 Salvrätikud 2 Menüükaart 2 Lillevaas 1 10 4.TÖÖPLAAN 1.Ettevalmistustööd ( 30 minutit ) Vahetan riided ning pesen käed. Poleerin nõud ning söögiriistad. Triigin laudlina.

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Reeglid, kogu 8 klass lühidalt

Koma ple: mida tehes? mida tegemata? Terviktekst 1) ajaline järjekord 2)rühmitamine 3)vastandamine(erinevuste põhjal) ja kõrvutamine(sarnasuste puhul) 4) etirlus ehk analüüs ( kirjutaja arvamus, teiste oma ) Analüüsi peab põhjendama + näide. Väide -> tõestus->näide. Kokku- ja lahkukirjutamine 1) täiendav sõna lühenenud-omadussõna ees Nt: võõrkeel - Nt: võõras keel 2)liigisõna(täiendsõna nimetavas käändes) - omadussõna, omastav kääne Nt: laudlina,raudtee,pildiraamat - Nt: valge lina, ema lina 3) täpsustamine Nt: see kassipoeg - selle kassi poeg 4) mitmus - ainsus Nt:raamatute kujundus - raamatukujundus 5) omaette mõiste lasteaed - laste aed lapsepõlv - lapse põlv 6) ühendtegusõna, liitsõnad -mine ja -ja on koos Nt: läbi mõtlema - läbimõtlemine, läbimõtleja 7) -line, -ne Nt: viie-aastane, järkjärguline 8) Kerese-nimeline P. Kerese nimeline 9) arvud kokku: kümnelised, sajalised, teistkümnesed

Eesti keel → Eesti keel
97 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Koma reeglid

Kokku- lahku kirjutamine Kuidas otsustada kas sõnapaar kirjutada kokku või lahku. I Määran mõlema sõna liigi. II Määran täiendsõna käände. III Otsusta, kas sõnad koos moodustavad tervikmõiste ( N:sõnajalg) või alluvad mõnele reeglile. IV Nüüd rakendan reeglid. Nimisõna + Nimisõna · Kui kahest nimisõnast esimene on ainsuse nimetavas käändes, siis kirj. see järgneva nimisõnaga kokku. N: raudtee, laudlina · Kui kahest nimisõnast esimene on ainsuse omastavas käändes ja näitab oma põhisõna liiki, siis kirj. need sõnad kokku. N: laulupidu · Kui täiendsõna on ainsuse omastavas käändes ja näitab põhisna kuuluvust, siis kirj. sõnad lahku. N: venna raamat, isa auto · Kui kaks sõna moodustavad kokkukirjutatult uue mõiste, siis tuleb nad kokku kirj. N: sõnajalg, seenelkäimine · Kui täiend sõna on lühenenud tüvega, siis kirj

Eesti keel → Eesti keel
586 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Steffani pizzarestoran

pizzadest, kust saab valida, kas panni- või tavaline pizza, magustoitudest, cafe jookidest, joogisegudest, jookidest ja sigarettidest. · Kuidas menüü oli vormistatud? Menüü oli nii tahvli peal, mis asus seinal ja ka kaantevahel, mis asus lauapeal. TEENINDUS · Kirjelda teenindusviisi. Toitu saab tellida nii baarileti tagant kui ka laua äärest teenindaja käest. ISTEKOHT · Kas laud oli eelnevalt kaetud? Ei olnud. Laual oli laudlina, puhtad veiniklaasid, menüü, veinimenüü, söögiriistad, teravamaitselised ketsupikastmed, pipar, sool, hambaorgid ja kokteili reklaam. · Kas tundsid ennast külastatavas ettevõttes mugavalt? Jah, õhkkond oli sõbralik ja meeldiv. Inimesi ei olnud väga palju ja saalis oli suhteliselt vaikne. Sai kuulata rahulikult muusikat ja mõelda oma mõtteid. LISATEENUSED · Milliseid lisateenuseid ettevõttes pakutakse?

Majandus → Klienditeenindus
30 allalaadimist
thumbnail
7
rtf

"Püha õhtusöömaaeg"

õhtusöömaaja" umbes 1494-1498. aastail. Maalil on näha 13 isikut, kes söövad õhtust. Söögiks ja joogiks on laual leib ja vein. Maalil on palju sümboleid ja vihjeid, seda näitavad juba leib ja vein ise(leib sümboliseerib Jeesuse ihu ja vein Jeesuse verd). Söögipaigaks on refektoorium ning kolmest aknast on näha loodust. Ruumi on Leonardo da Vinci maalinud küllaltki tumedaks, kuid seda balanseerivad isikute värvilised riided ning laual asetsev suur laudlina. "Püha õhtusöömaaeg" oli mõeldud Milano kloostri Santa Maria delle Grazie refektooriumile. Munkadele meenutati söömise ajal kõgi aegade tähtsaimat söömaaega.Maali asukoht on täiesti traditsiooniline,ent kuidas Leonardo da Vinci lugu tõlgitses,on ebaharilik. Ebaharilik on "Püha õhtusöömaajal" juba seegi,et Leonardo da Vinci ei maalinud märjale krohvile harilikus freskotehnikas,vaid lasi krohvil kuivada. Kuna ta laskis krohvil kuivada,seetõttu

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
54 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Eva ja Adele kunstinäituse retsensioon

pole saanud. Sellest on näha, et kunstnikud soovivad jätta külastajale midagi enamat kui kogus pilte, mille elamus on vaid hetkeline. Võin öelda, et kõige elavamalt jäigi meelde just see teos, sest see erines teistest. Viimasena iseloomustan teost nimega ,,Casarsa", mis oli samuti sarjast ,,Transformer- Perdormer". See maal köitis mind väga, kuna esmapilgul seda vaadates võib tunduda, et pilt on väga puhas ning süütu, meenutades väljanägemise poolest suvist laudlina. Seekord paistavad Eva ja Adele näod paremini silma kuna nende näo kontuurjooned on erkpunased. Nende keskel asetseb üks loom, kes on samuti maalitud kontuurjoontega ning, kes mulle äsja õhku lendavat luike meenutab. Eva ja Adele ilmed on sellel korral minu jaoks veidi teistsugused, kui eelneva pildi peal. Nende silmis ja naeratuses on teatud pehmus, mida ma eelmises maalis nii väga ei näinud. Samuti on nende välimus naiselikum ning õrnem

Kultuur-Kunst → Kunst
15 allalaadimist
thumbnail
4
pdf

KOKK I KUTSEEKSAM

TUND Serveerimisruumi ettevalmistustööd · vahetan riided ning pesen käed · triigin laudlina ja sälvrätikud · poleerin serveerimiseks mõeldud nõud · katan lauad Köögi ettevalmistustööd

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

Valmistamine: 1. Kuumuta potis vahukoor, suhkur ja vaniljekaun keemiseni. 2. Tõsta pott tulelt, ning vispelda hulka munakollased. 3. Tõsta pott tulele ning vispelda kastme paksenemiseni. 4. Pane pokaalidesse kihiti vaarikaid ja vaniljekastet, lisa kaunistuseks melissileht ning raputa üle tuhksuhkruga. 9 3.TÖÖPLAAN 3.1 Esimene tund · Triigin laudlina ja salvrätikud, poleerin nõud, voldin salvrätikud abilaual. · Asetan laua vastavalt nõuetele nii, et laud ei kõiguks. · Katan laua, panen triigitud lina lauale. · Asetan lauale triigitud salvrätikud kohamääramiseks. · Asetan lauale söögiriistad: praekahvli vasakule, praenoa paremale, praenoa kõrvale asetan eelroa jaoks eelroakahvli ja praekahli kõrvale asetan eelroakahvli. · Taldriku kohale panen magustoidu jaoks dessertlusika.

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

4. paber ja värv(must kiri valgel paberil) 5. joonised ja graafilised kujundid(äratavad huvi,ei maksa üle pakkuda). Teadmiseks!!! o Iga toit kirjeldada isuäratavalt ja lihtsalt o Maja eripakkumised ja sessioonsed toidud eraldi lehele o Menüü nummerdamine lihtsustab tööd o Eritoidud(laktoos jne) ja vürtsid tuleks märgistada o Kui desserdid on eraldi kaardil,tuleks põhikaardil see märkida. 7. Lauapesu- a. Laudlina ­ lauakaunistuste taust, kaitseb määrdumise eest, ei tohi olla plekke, liitmisel asetatakse järgmise lina serv 20-30 cm eelmise lina servale , puuvill, lina, villane, siid, pits, brokaat,jnejnejne kasutatakse ka kaitsetekki, et ei libiseks, summutatakse heli ja ei ei määrduks b. Salvrätid c. Kohalinikud d. Kattelinad e. kelnerirätid ja käterätid f

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

maailma erinevaisse paiku mootorrataste, õhupallide, helikopterite, elevantide ja riksadega, rääkimata autodest ja lennukitest. 4 Dessert Desserdiks pakun ma midagi klassikalist ja selleks on creme caramel. Kuna dessert sisaldab rõõska koort ja kuulub kaloririkaste toitude hulka, siis on eelroog ja pearoog valitud niisugused, mis annavad vähem kaloreid kui magustoit. Lauakate Laua kate tuleb moderne. Laud on ruudu kujuline. Laudlina on valge. Lauanõud valisin ma Villeroy&Boch kollektsioonist, mis on samuti valged. Veiniklaasid kannavad Burgundia veinipiirkonna nime ja sealt on pärit ka minu valitud vein. Lilleseade ja küünlad tulevad ilusate hõbedaste silindrite sisse. 5 Toitude kalkulatsioonid ja tehnoloogilised kaardid Siia lehele kopeeri tänases tunnis tehtud kalkulatsioon ja siis kustuta see tekst.

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
12
docx

TEENINDUSTÖÖ VAATLUS, TEENINDAJATE KÄITUMISMALLI HINDAMINE JA ANALÜÜS

teiste mõõtude ning paksusega. Teenindja seletas väga ilusti teki omadusi ning padja kohta lisas, et seda ei soovitata kasutada alla 3 aastaste laste puhul, kuid voodipesu komplektides on alati padjapüür ka kaasas. Lisaks näitas müüa mulle madratsikaitset. Teenindaja võttis igast lastele mõeldud voodipesu komplektist välja näidise, et saaksin näha milline see voodis välja näeks. Poodi saabus teine ostja ning tema pöördus otse teenindaja poole sooviga osta koju laudlina. Teenindaja teretas teda viisakalt ning ütles mulle et jätab mind näidiseid uurima ning tuleb kohe tagasi. Klienditeenindaja teenindas teise kliendi ära ning saabus tagasi minu juurde. Selle ajaga olin suutnud välja valida kaks erinevat voodipesu komplekti ning võtsin ka teki ja padja. Patja nii nagu müüa soovitas, ei kasuta ma alla 3 aastase lapse puhul, kuid ilus on kui ta on voodis olemas. Samuti otsustasin osta madratsikaitse. Suundusime koos klienditeenindajaga kassasse

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
24 allalaadimist
thumbnail
3
docx

TÖÖLISKULTUUR (ELAMISTINGIMUSED, KORTERITE SISUSTUS)

Sajandivahetusel olid keskmise suurusega ja sissetulekuga töölispere elutoas paar voodit, söögilaud, toolid, pink, riiul, toidukapp ja kirst või kummut, mõnel ka riidekapp, peegli- ja lillelaud. Vahariidega kaetud söögilaud ja toolid asetsesid linnamoe kohaselt keset tuba. Söögilaual söödi, õpiti ja tehti õmblustööd. Pärast sööki kaeti laud laudlinaga. Oli peresid, kus linsid kasutati ainult pühapäeviti ja pühade ajal, vähestel laudlina polnudki. Toamööbli hulgas oli oluline voodi. Abielu rahva voodi seisis tavapäraselt ahju taga, eraldatud toast kas riidekapi või ettetõmmatava riidega, hiljem liigendsirmiga. Sajandivahetusest alates magati üldiselt kahe lina vahel, varem oli kasutatud üksnes aluslina. Esialgu kaeti voodi ja padjad päevaks magamistekiga, ent peatselt ilmusid voodite peale linnamoe kohaselt päevatekid. Imik magas hällis, linnas üha sagedamini korvis, 2-5 aastane laps enamasti vanemate voodis

Ajalugu → Ajalugu
18 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Konverentsiteenindus, konverentsiruumide korraldamine

1. Konverentsiteenindus, konverentsiruumide korraldamine. Konverentsi heale algusele annab tooni see, kui sekretär võtab külalised vastu tervitades ja heatujuliselt - näidates inimestele oma energiat, lööb nii mõnigi norgus inimene selja sirgu ja läheb kindlama meelega koosolekule. Väga teretulnud on see, kui sekretär teab erinevate maade kombeid ja tervitab vastava maa inimesi nende kommete järgi. See jätab ettevõttest hea mulje ja tõstab selle mainet. Konverentsi kvaliteedi määravad peamiselt kaks tegurit: laitmatult funktsioneeriv tehniline pool ning kindlatest reeglitest lähtuv sisuline ülesehitus. Kui nendele teguritele liituvad veel hea ligipääsetavus konverentsi toimumiskohale, kõrgtasemel toitlustamine ja igakülgne hoolitsemine konverentsikülalise eest, on konverentsi õnnestumine garanteeritud Registreerimine ­ toimub tavaliselt elektroonselt, aga võib ka nn. käsitsi (telefoni teel). Registreerimise ettevalmistamisel tähelepan...

Turism → Majutus
29 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun