Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

E ained - Toiduainete koostise analüüs (0)

1 Hindamata
Punktid
Vasakule Paremale
E ained - Toiduainete koostise analüüs #1 E ained - Toiduainete koostise analüüs #2 E ained - Toiduainete koostise analüüs #3 E ained - Toiduainete koostise analüüs #4 E ained - Toiduainete koostise analüüs #5 E ained - Toiduainete koostise analüüs #6 E ained - Toiduainete koostise analüüs #7 E ained - Toiduainete koostise analüüs #8 E ained - Toiduainete koostise analüüs #9 E ained - Toiduainete koostise analüüs #10 E ained - Toiduainete koostise analüüs #11 E ained - Toiduainete koostise analüüs #12 E ained - Toiduainete koostise analüüs #13 E ained - Toiduainete koostise analüüs #14 E ained - Toiduainete koostise analüüs #15 E ained - Toiduainete koostise analüüs #16 E ained - Toiduainete koostise analüüs #17 E ained - Toiduainete koostise analüüs #18 E ained - Toiduainete koostise analüüs #19 E ained - Toiduainete koostise analüüs #20 E ained - Toiduainete koostise analüüs #21 E ained - Toiduainete koostise analüüs #22 E ained - Toiduainete koostise analüüs #23 E ained - Toiduainete koostise analüüs #24 E ained - Toiduainete koostise analüüs #25 E ained - Toiduainete koostise analüüs #26 E ained - Toiduainete koostise analüüs #27 E ained - Toiduainete koostise analüüs #28 E ained - Toiduainete koostise analüüs #29 E ained - Toiduainete koostise analüüs #30 E ained - Toiduainete koostise analüüs #31 E ained - Toiduainete koostise analüüs #32 E ained - Toiduainete koostise analüüs #33 E ained - Toiduainete koostise analüüs #34
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 34 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-01-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 77 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Janne Kaarneem Õppematerjali autor
Toiduainete koostise analüüs

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
13
doc

TOODETE KEEMILISE KOOSTISE ANALÜÜS E-AINETE PÕHJAL

E160a - Karoteenid: a) karoteenide segud, b) beeta-karoteen Kasutusala: Margariinid, või, kondiitritooted, joogid, maiustused. Väga lai kasutusala. Omadused: Kollakasoranzh. Looduses esinev aine. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Suurtes annustes võivad muuta nahavärvi kollaseks. E500 ­ Naatriumkarbonaadid Kasutusala: Või, margariin, küpsetuspulber, kakaojahu, karastusjoogid, maiustused. Omadused: Happesuse regulaatorid, kergitusained, paakumisvastased ained. Kõrvalmõjud: Pole teada. E503 ­ Ammooniumkarbonaadid Kasutusala: Toidusool, karastusjoogid Omadused: Happesuse regulatorid, kergitusained. Kõrvalmõjud: Pole teada. E472e - Rasvhapete mono- ja diglütseriidide estrid mono- ja diatsetüülviinhappega Kasutusala: Koorepulber, magustoidud, shokolaad, saiakesed. Omadused: Emulgaatorid, stabilisaatorid, sekvestrandid. Kõrvalmõjud: Pole teada. Kokkuvõte: Ei ole kõige hullem

Bioloogia
thumbnail
5
docx

E-ainete analüüs

Omadused: Säilitus- ja värvaine. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu. Mõru sokolaad piparmünditäidisega Weinrich peppermint · Emulgaator(E400 kuni E499)algiinhape Kasutusala: Majoneesid, salatikastmed, külmutatud kala, toorjuustud, magustoidud., jäätis, maiustused. Omadused: Paksendajad, stabilisaatorid, zheleerivad ained. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet. · Sojaletsiin Kasutusala: Lastetoidud, saiakesed, salatikastmed, majoneesid, margariin, jäätis, shokolaad ja maiustused. Omadused: Antioksüdant, emulgaator. Kõrvalmõjud: Pole teada. · Vanilli lõhna ja maitseaine · Peh m endaja : invertaas · Soja Kauri kondiiter Kohupiima-Vaarikakook · Stabilisaatorid (E420ii ; E460i)sorbitool Kasutusala:

Kokandus
thumbnail
8
doc

E-ainete analüüs, 5s toiduaines

vanilliin, säilitusaine E202) 100 g tootes keskmiselt: energiat 1352kJ/323kcal valku 3,3g süsivesikuid 34,7g rasva 19g Tootja: AS Maag Piimatööstus E500 Naatriumkarbonaadid­ Kasutusala: Või, margariin, küpsetuspulber, kakaojahu, karastusjoogid, maiustused. Omadused: Happesuse regulaatorid, kergitusained, paakumisvastased ained. Kõrvalmõjud: Pole teada. E503 Ammooniumkarbonaadid­ Kasutusala: Toidusool, karastusjoogid. Omadused: Happesuse regulatorid, kergitusained. Kõrvalmõjud: Pole teada. E475 Rasvhapete polüglütserool-estrid­ Kasutusala: Koorepulber, magustoidud, shokolaad, saiakesed. Omadused: Emulgaator. Kõrvalmõjud: Pole teada. E122 Asorubiin, karmoisiin­ Kasutusala: Karastusjoogid, puu-ja juurviljakonservid, jogurtid, saiakesed, maiustused.

Keskkonnaõpetus
thumbnail
27
xlsx

E-ainete tabel

LISAAINE E-kood Kurkumiin (75 300)3 E 100 Riboflaviin, riboflaviin-5´-fosfaat E 101 Tartrasiin (19 140) E 102 Kinoliinkollane, Quinoline Yellow (47 005) E 104 Päikeseloojangukollane, Sunset Yellow FCF, oranzkollane S (15 985) E 110 Karmiin, karmiinhape, Cochineal (75 470) E 120 Asorubiin, karmoisiin (14 720) E 122 Amarant (16 185)4 E 123 Erkpunane 4R, Ponceau 4R, Cochineal Red A (16 255) E 124 Erütrosiin (45 430)4 E 127 Võlupunane AC, Allura Red AC(16 035) E 129 Patentsinine V, Patent Blue V (42 051) E 131

Toiduainete õpetus
thumbnail
30
ppt

Toiduainete keemiline koostis e-ainete põhjal

KETSUP: Felix Special tomatiketsup Koostis: 100g toote toitumisalane teave: Tomatipasta (60%) 320kJ/75kcal Vesi Valgud 1g Suhkur Süsivesikud 18g Äädikas Rasvad <0,5g Keedusool (2,4%) Maitseained Toode ei sisalda säilitusaineid. SINK: Nõo sink "Aadliku eine juustuga" Koostis: Sealiha (70%) Maitsetugevdaja: Joogivesi Na-glutamaat Juust (5%) Lõhna- ja maitseained Kamar Antioksüdant: Keedusool (max. 2,6%) askorbiinhape, Na- Stabilisaator: di- ja isoaskorbaat trifosfaat Toiduvärv: karmiin Suhkur Säilitusaine: Na-nitrit 100g toote toitumisalane teave: 759kJ/181kcal Valgud 14,4g Süsivesikud 2,8g Rasvad 12,5g Tootes sisalduvad e-ained E120 ­ Karmiin Kasutusala: Alkohoolsed joogid, karastusjoogid, supid, saiakesed,

Bioloogia
thumbnail
14
doc

Toidu lisaained

Toidu lisaained Toiduainete valik kauplustes on viimastel aastatel suurenenud. Eestlane tunneb üha rohkem huvi selle vastu, mida ta sööb. Paljud pakendatud toiduained sisaldavad lisaaineid, mis peavad olema ka pakendil toodud kas rühma- ja lisaaine nimetusega või Euroopa Liidus kehtiva E- koodi abil. Mis on lisaained? Toiduainete lisaained on ained, mida lisatakse toiduainetesse tahtlikult toiduainete töötlemisel eesmärgiga pidurdada riknemist, parandada välimust, struktuuri, maitset, aroomi või mõnda muud omadust. Lisaained on mitmesuguse päritoluga. Esimeses rühma moodustavad ained, mis on eraldatud toiduainetest või muust elusast ainest. Siia kuuluvad agar-agar /E 406/ ja karragenaan /E 407/ merevetikatest, letsitiin /E 322/ sojaubadest, pektiin /E 440/ puuviljadest, naatriumkaseinaat piimast jne. Teise rühma moodustavad ained, mis esinevad küll toiduainetes, kuid on saadud

Keemia
thumbnail
7
docx

E - ainet uurimistöö

rbonaadid karastusjoogid regulatorid, kergitusained. E500 Naatriumkarbo Või, margariin, Happesuse Pole teada. naadid küpsetuspulber, regulaatorid, kakaojahu, kergitusained, karastusjoogid, paakumisvasta maiustused. sed ained. E282 Kaltsiumpropio Külmutatud leivad ja Säilitusainena Mürgitusjuhtumeid naat saiakesed. tõhus inimestel pole teada. hallitusseente Rottidel, hiirtel ja vastu. hamstritel tekitab mao limaskestahaavandeid või maokasvajaid

Toiduainete õpetus
thumbnail
12
doc

E-ainete sisaldus valitud toiduainetes

TALLINNA TEENINDUSKOOL Siret Püi T11ME E-AINED Iseseisev töö Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2009 2 Siirup( troopiliste puuviljade maitseline) E950 - Atsesulfaamkaalium (ka atsesulfaam K) Kasutusala:Karastusjoogid, mahlad, jäätis, marmelaadid, dzhemmid, shokolaad, maiustused saiakesed. Omadused:Magusaine. Kõrvalmõjud:Kuna on üks uuematest suhkruasendajatest, ei teata kõrvalmõjusi. E951 - Aspartaam Kasutusala:Karastusjoogid, mahlad, hapendatud piimatooted, jäätis, suhkruasendajad, närimiskummi. Omadused:Magusaine, lõhna- ja maitsetugevdaja. Kõrvalmõjud:Mõned inimesed võivad olla allergilised aspartaamile. Võib tekitada peavalu. Loomkatsetes on tekitanud epilepsiat. Aspartaami kõrvalmõjudest 2/3 on neuroloogilised või käitumishäired, nagu näiteks ahistustunne, ärritustunne, masendus, unetus, pearinglemine. Epilepsia puhul ettevaatust. E952 - Tsüklamiinhape ja tema naatri

Kokandus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun