Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toidu lisaained (1)

2 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on lisaained?
  • Kuidas suhtuda lisaainetesse?
Vasakule Paremale
Toidu lisaained #1 Toidu lisaained #2 Toidu lisaained #3 Toidu lisaained #4 Toidu lisaained #5 Toidu lisaained #6 Toidu lisaained #7 Toidu lisaained #8 Toidu lisaained #9 Toidu lisaained #10 Toidu lisaained #11 Toidu lisaained #12 Toidu lisaained #13 Toidu lisaained #14
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-01-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 58 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kristina Manilkina Õppematerjali autor
e-kood, Mis on lisaained, toiduvärvid

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
27
xlsx

E-ainete tabel

LISAAINE E-kood Kurkumiin (75 300)3 E 100 Riboflaviin, riboflaviin-5´-fosfaat E 101 Tartrasiin (19 140) E 102 Kinoliinkollane, Quinoline Yellow (47 005) E 104 Päikeseloojangukollane, Sunset Yellow FCF, oranzkollane S (15 985) E 110 Karmiin, karmiinhape, Cochineal (75 470) E 120 Asorubiin, karmoisiin (14 720) E 122 Amarant (16 185)4 E 123 Erkpunane 4R, Ponceau 4R, Cochineal Red A (16 255) E 124 Erütrosiin (45 430)4 E 127 Võlupunane AC, Allura Red AC(16 035) E 129 Patentsinine V, Patent Blue V (42 051) E 131

Toiduainete õpetus
thumbnail
34
doc

E ained - Toiduainete koostise analüüs

liigesvalud, migreenilaadsed peavalud. Riskirühma kuuluvad allergikud, astmaatikud, peavalu põdevad inimesed ja lapsed. Imikute ja väikelaste toitudes keelatud. Ei tohi anda alla 12 nädalastele lastele. · Antioksüdant E300 - Askorbiinhape Kasutusala: Joogid, jahud, leivad, marja-, puuvilja- ja taimepooltooted, liha, lastetoidud. Omadused: C-vitamiin, sünteetiliselt valmistatud. Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Kahjulikud toidu lisaainena. Eriti suured üleannustused võivad tekitada kõhulahtisust ja maoärritust. Üle 10 grammi päevas arvatakse tekitavat neerukive. · Säilitusaine E250 - Naatriumnitrit Kasutusala: Vorsti-, liha valmistoidud, lihakonservid, ilma selleta oleks küpse liha värvus hallikas. Omadused: Säilitus- ja värvaine. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu 4

11.klassi bioloogia
thumbnail
10
docx

Lisaained

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Seeder MK13-TE1 LISAAINED Kirjalik töö Juhendaja: õp. Aive Antson Tallinn 2013 Kirjalik töö „Lisaained“ Hanna Seeder Sisukord 1.Heliis siirup punasesõstra- ja maasikamaitseline.....................................................................3 2.X-tra tomatiketšup..........................................................................................................

Toiduained
thumbnail
14
pptx

Lisaained juustudes

Lisaainete kasutamine toiduainetes Piimatooted Juustud Piret Müürisepp 11.10.2013 Lisaained liigitatakse päritolu järgi kolme rühma Looduslikud lisaained: on eraldatud toiduainetest või mõnest muust elusast ainest Loodusidentsed: esinevad küll looduslikult toidus, kuid on saadud sünteesi teel Sünteetilised ehk tehislikud: ei esine looduses ja neil ei ole analoogi Kõige enam toidus kasutatavate lisaainete rühmad Toiduvärvid (E100-E199) Säilitusained/konservandid (E200-E299) Antioksüdandid (E300-E399) Emulgaatorid, stabilisaatorid, paksendajad (E400-E499) Toiduvärvid

Toiduohutus
thumbnail
13
doc

TOODETE KEEMILISE KOOSTISE ANALÜÜS E-AINETE PÕHJAL

liigesvalud, migreenilaadsed peavalud. Riskirühma kuuluvad allergikud, astmaatikud, peavalu põdevad inimesed ja lapsed. Imikute ja väikelaste toitudes keelatud. Ei tohi anda alla 12 nädalastele lastele. E300 ­ Askorbiinhape Kasutusala: Joogid, jahud, leivad, marja-, puuvilja- ja taimepooltooted, liha, lastetoidud. Omadused: C-vitamiin, sünteetiliselt valmistatud. Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Kahjulikud toidu lisaainena. Eriti suured üleannustused võivad tekitada kõhulahtisust ja maoärritust. Üle 10 grammi päevas arvatakse tekitavat neerukive. E250 ­ Naatriumnitrit Kasutusala: Vorsti-, liha valmistoidud, lihakonservid, ilma selleta oleks küpse liha värvus hallikas. Omadused: Säilitus- ja värvaine. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu. E1422 -Atsetüülitud di-tärklise PAAT Kasutusala: Paljudes toiduainetes. Omadused:

Bioloogia
thumbnail
8
doc

E-ainete analüüs, 5s toiduaines

E250 ­ Naatriumnitrit Kasutusala: Vorsti-, liha valmistoidud, lihakonservid, ilma selleta oleks küpse liha värvus hallikas. Omadused: Säilitus- ja värvaine. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu. E301 ­ Naatriumaskorbaat Kasutusala: Joogid, jahud, leivad, marja-, puuvilja- ja taimepooltooted, liha, lastetoidud. Omadused: C-vitamiin, sünteetiliselt valmistatud. Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Kahjulikud toidu lisaainena. Eriti suured üleannustused võivad tekitada kõhulahtisust ja maoärritust. Üle 10 grammi päevas arvatakse tekitavat neerukive. E407 - Karrageen ja tema naatriumi-, kaaliumi-, ja ammooniumisoolad, k.a. furtsellaraan Kasutusala: Kalapooltooted, juustud, magustoidud, jäätis, marmelaadid, dzhemmid, ja maiustused. Omadused: Paksendaja, zheleeriv aine, stabilisaator. Kõrvalmõjud: 1981 kirjutas "Lancet" (Ingl

Keskkonnaõpetus
thumbnail
30
ppt

Toiduainete keemiline koostis e-ainete põhjal

Kasutusala: Vorsti-, liha valmistoidud, lihakonservid, ilma selleta oleks küpse liha värvus hallikas. Omadused: Säilitus- ja värvaine. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu. Tootes sisalduvad e-ained E300 ­ Askorbiinhape Kasutusala: Joogid, jahud, leivad, marja-, puuvilja- ja taimepooltooted, liha, lastetoidud. Omadused: C-vitamiin, sünteetiliselt valmistatud. Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Kahjulikud toidu lisaainena. Eriti suured üleannustused võivad tekitada kõhulahtisust ja maoärritust. Üle 10 grammi päevas arvatakse tekitavat neerukive. Tootes sisalduvad e-ained E316 - Naatriumisoaskorbaat Kasutusala: Mitmetes maades võib kasutada õlides, lihatoodetes ja külmutatud kalas. Omadused: Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Pole teada Tootes sisalduvad e-ained E450 ­ Difosfaat Kasutusala: Piimapulber, jahud, liha, sulatatud juustud Omadused:

Bioloogia
thumbnail
35
ppt

Toidu lisaained

Toidu lisaained R.Vokk Terminid · Toidu lisaaine on aine, mida lisandatakse kavatsuslikult toidule tehnoloogilises protsessis, et muuta toidu sensoorseid omadusi, säilivust ja kvaliteedi püsimist. Tavaliselt üksikuna ei kaubastata. · Toidulisand on tavatoidule lisaks mõeldud toitainete kontsentraadid (looduslikud segud või ainete segud), mida tarbitakse toidule lisaks. Toidu seadusandlus · Väljaandja : Vabariigi Valitsus · Akti või dokumendi liik : määrus · Teksti liik : terviktekst · Redaktsiooni jõustumise kpv. : 01.04.2008 · Redaktsiooni kehtivuse lõpp : Hetkel kehtiv TOIDUS LUBATUD LISAAINETE LOETELU JA PIIRNORMID TOIDUGRUPPIDE KAUPA, LISAAINETE KASUTAMISE TINGIMUSED JA VIISID NING LISAAINETE MÄRGISTAMISE JA MUUL VIISIL TEABE EDASTAMISE ERINÕUDED JA KORD · Vastu võetud Vabariigi Valitsuse 7.03.2000. a määrusega nr

Sissejuhatus erialasse.toit ja toitumine




Kommentaarid (1)

lisannat profiilipilt
lisannat: hea töö, soovitan.
18:33 02-06-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun