Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"stabilisaator" - 111 õppematerjali

stabilisaator - karrageen-E407 1981 kirjutas "Lancet", et karrageen võib olla põhjuseks koliidile ja soolestikuvaevustele. Lõhustatud karrageen on EU- maades keelatud.
stabilisaator

Kasutaja: stabilisaator

Faile: 0
thumbnail
11
docx

Toiduaineteõpetus 10 toote kohta informatsioon

100g toodet sisaldab: energiat: 342 kcal valku: 15g süsivesikuid: 3g rasva: 30g Nimi: Kanapallid Firma: Tallegg Netomass: 1,576 kg Säilitada: +2...+6C Parim enne: 24.09.12 Tootja: AS Tallegg tellimusel tootnud AS Rakvere Lihakombinaat, Roodevälja küla, Sõmeru vald, 44207 Eesti. Koostis: Kana-broileri liha 56%, kuiviku puru, vesi, juust 5%, misukiud, sojavalke, keedusool 1,5%, nisujahu, lõhna- ja maitseained, dekstroos, suhkur, stabilisaator E450, happesuse regulaator E451, maltodekstriin, hüdrolüüsitud taimne valk, antioksüdant E316 Tootes sisalduvad allergeenid, gluteen, sojapiim ja laktoos. Stabilisaator- Difosfaadid-E450 Ei teata. Loomkatsetel tekitab suurtes kogustes rottidel neerukive. Happesuse regulaator- Trifosfaadid-E451 Ei teata. Antioksüdant- Naatriumisoaskorbaat-E316 Ei teata Leib ja Sai Nimi: Isa Peenleib Firma: Leibur Netomass: 730g Parim enne: 22.09.12 Valmistaja:

Toit → Toiduainete õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
5
odp

Plastid e. Plastmassid Powerpoint esitlus Gümnaasiumile

PLASTMASSID Plastid ehk plastmassid on sünteetilised materjalid, mis kujutavad endast kas puhtaid vaikusid või siis vaigu ja rea lisandite (täiteaine, plastifikaator, stabilisaator, värvaine jms.) sulameid. Plastmassidest tehakse tarbeesemeid, mänguasju, toidunõusid ning neid kasutatakse laialdaselt paljudes teistes tööstusharudes. Esimene täielikult sünteetiline plastmass oli bakeliit PLASTMASSID Polümeeri struktuuri ja omaduste põhjal liigitatakse plastmassid termoplastseteks ja termoreaktiivseteks. Termoplastid on maailmas enim kasutatud polümeersed materjalid, moodustades ligikaudu 90%

Keemia → Keemia
73 allalaadimist
thumbnail
27
xlsx

E-ainete tabel

Guarkummi E 412 Tragakant E 413 Kummiaraabik E 414 Ksantaankummi E 415 Karaiakummi E 416 Tarakummi E 417 paksendaja, stabilisaator Gellankummi E 418 Sorbitool5: 1) tahke sorbitool 2) sorbitoolisiirup E 420 Mannitool5 E 421 Glütserool E 422 Rivieri titaanjuur 1) Rivieri titaanjuure jahu 2) Rivieri titaanjuurest saadud glükomannaan E 425

Toit → Toiduainete õpetus
50 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Toidu lisaained

Luteiin E 161b Toiduvärv Kantaksantiin4 E 161g Toiduvärv Betaniin E 162 Toiduvärv Antotsüaanid E 163 Toiduvärv Kaltsiumkarbonaat (77 220) ja E 170 pinnatoiduvärv, paakumisvastane aine, kaltsiumvesinikkarbonaat stabilisaator Titaandioksiid (77 891) E 171 Toiduvärv Raudoksiidid ja hüdroksiidid (77491, 77492, 77499) E 172 Toiduvärv Alumiinium4 E 173 Toiduvärv Hõbe E 174 Toiduvärv Kuld E 175 Toiduvärv Litoolrubiin BK4 E 180 Toiduvärv

Keemia → Keemia
58 allalaadimist
thumbnail
34
doc

E ained - Toiduainete koostise analüüs

· E301 - Naatriumaskorbaat Kasutusala: Joogid, jahud, leivad, marja-, puuvilja- ja taimepooltooted, liha, lastetoidud. Omadused: C-vitamiin, sünteetiliselt valmistatud. Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Kahjulikud toidu lisaainena. Eriti suured üleannustused võivad tekitada kõhulahtisust ja maoärritust. Üle 10 grammi päevas arvatakse tekitavat neerukive. · E450 - Difosfaadid Kasutusala: Piimapulber, jahud, liha, sulatatud juustud Omadused: Emulgaator, stabilisaator, happesuse regulaator, kergitusaine, sekvestrant, veesiduja. Kõrvalmõjud: Pole teada. Loomkatsetel tekitab suurtes kogustes rottidel neerukive. 5 PANDA SOKOLAADIKOMMIDE SEGU 250G Koostis: Suhkur, tärklisesiirup, kakaovõi, lõssipulber, kakaomass, piimapulber, kõvendatud taimne rasv, glükoosi-fruktoosisiirup, nisujahu, lõhna ja maitseained (s.h vanilliin, piparmündiõli),

Bioloogia → 11.klassi bioloogia
77 allalaadimist
thumbnail
4
ods

E-ained poest saadavates toidukaupades, ning nende E-ainete võimalikud kõrvalmõjud.

Leht1 Toiduaine E-ained Nimi Kasutusotstarve Grand Multivitamii- E414 Kummiaraabik Stabilisaator ni jook E445 Kampoli glütseroolestrid Emulgaator Rakvere Viru sink E1422 Ditärklisadipaat Pole teada E407 Karrageen Stabilisaator E301 Naatriumaskorbaat Antioksüdant E451 Trifosfaat Happesuse regulaator E621 Naatriumvesinikglutamaat Lõhna- ja maitse- tugevdaja E250 Naatriumnitrit Säilitusaine Sokolaadisüdamed E420 Sorbitool Niiskusesäilitaja

Keemia → Keemia
25 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Lisaained

E330 Sidrunhape Happesuse regulaator, sekvestrant, emulgaator E331 Naatriumtsitraad Happesuse regulaator, sekvestrant, emulgaator E300 Askorbiinhape Antioksüdant. Sünteetiliselt valmistatud sidrunhape 4. AS Maag lihatööstus Rannarootsi lastevorst Lisaaine täpne E-kood Lisaaine funktsioon nimetus Emulgaator, stabilisaator, happesuse regulaator, E450 Difosfaat kergitusaine, sekvestrant, veesiduja E451 Trifosfaat Sekvestrant, happesuse regulaator E452 Polüfosfaat Emulgaator, stabilisaator, sekvestrant, veesiduja E300 Askorbiinhape Antioksüdant. Sünteetiliselt valmistatud sidrunhape

Toit → Toiduained
12 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Lisaained juustudes

kitsepiimajuustude valik on väiksem. Leitud lisaained toodetes Natamütsiin E 235- säilitusaine Naatriumnitraat E 251- säilitusaine, värvifiksaator Kaaliumnitraat E 252- säilitusaine Sorbiinhape E 200- säilitusaine Karoteenid E 160a- toiduvärv Annaato E 160b- toiduvärv Naatriumaskorbaat E 301- antioksüdant Sidrunhape E 330- happesuse regulaator, antioksüdant, sekvestrant Askorbiinhape E 300- antioksüdant Naatriumfosfaadid E339- happesuse regulaator, sekvestrant, emulgaator, stabilisaator, veesiduja Leitud lisaained toodetes Pektiin kaltsiumdivesinikdifosfaat E 450- emulgaator, happesuse regulaator, stabilisaator Polüfosfaadid E 452- emulgaator, stabilisaator, sekvestrant, veesiduja Karrageen E 407- paksendaja, zeleeriv aine, stabilisaator Jaanileivapuujahu E 410- paksendaja, stabilisaator Kaltsiumkloriid E 509- tardaine Amorfne ränidioksiid E 551- paakumisvastane aine Naatriumvesinikglutamaat E 621- lõhna- ja maitsetugevdaja

Toit → Toiduohutus
9 allalaadimist
thumbnail
12
doc

E-ainete sisaldus valitud toiduainetes

E106a ­ Toiduvärv E404 - Kaltsiumalginaat Kasutusala:Majoneesid, salatikastmed, külmutatud kala, toorjuustud, magustoidud., jäätis, maiustused. Omadused:Vahustumisvastane aine. Kõrvalmõjud:Võib tekitada nõgeslöövet. Keeduvorst Laste E450 - Difosfaadid 4 Kasutusala:Piimapulber, jahud, liha, sulatatud juustud Omadused:Emulgaator, stabilisaator, happesuse regulaator, kergitusaine, sekvestrant, veesiduja. Kõrvalmõjud:Pole teada. Loomkatsetel tekitab suurtes kogustes rottidel neerukive. E452 - Polüfosfaadid Kasutusala:Piimapulbrid, jahud, liha, sulatatud juustud. Omadused:Emulgaator, stabilisaator, sekvestrant, veesiduja. Kõrvalmõjud:Pole teada. E451 - Trifosfaadid Kasutusala:Piimapulbrid, jahud, liha, sulatatud juustud. Omadused:Sekvestrant, happesuse regulaator. Kõrvalmõjud:Pole teada. E250 - Naatriumnitrit

Toit → Kokandus
56 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Keeduvorstide liha sisaldus

Tervislikke tooteid võib leida „Kerge“ ning „Eesti Lihaveise“ märgiga varustatud toodete seast. Järgnevalt toon ära tooted, mis asuvad vaadeldud kaupluses. 3.1 Lastevorst Keeduvorst on valmistatud sealihast ja veiselihast. Saadaval mugavas viilupakendis, väikepakendis ja kaalukaubana teenindusletist. Koostis: sealiha (35%), vesi, veiseliha (14%), seakamar, seapekk, lõssipulber (sealhulgas. laktoos), tärklis, kanamuna, keedusool (1,9%), stabilisaator: E1422, E450 ja E452; lõhna- ja maitseained, happesuse regulaator E451, antioksüdant: E300, säilitusaine: E250. 3.2 Lihakas Lastevorst Rohke lihasisaldusega ja naturaalse lepasuitsuga ülesuitsutatud toode on „Lihakas Lastevorst“, mis on saadaval mugavas 360g ja 190g pakendis. Ilma E-621-ta, mis on naatriumvesinikglutamaat. 6

Tehnoloogia → Loomsed toormed
10 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Bioloogia uurimus

Bioloogia uurimus Uurimisküsimus: Kumb rikneb enne, kas sai või leib? Uurimisobjektid: Leiburi klassikaline Kirde sai (üks viil) koostisosad: nisujahu, vesi, suhkur, rapsiõli, pärm, sool ja Fazeri must taskuleib seemnetega (pool viilu) (Mõlemad olid ostetud 09.09.16) koostisosad: rukkijahu, joogivesi, päevalilleseemned, nisujahu, suhkur, rukkilinnasejahu, odralinnaseekstrakt, nisuvalk, linaseemned, seesamiseemned, pärm, keedusool, stabilisaator E466, emulgaator E482, säilitusaine sorbiinhape Hüpotees: Sai rikneb enne kui leib Katse kestus: 4 päeva (laup-teisip) Katse käik: Valisime sama suured saia- ja leivaviilu, mis olid ostetud samal ajal ja katse jaoks õhukindlasse minigrippi paigutatud üheaegselt. Hoidsime neid toatemperatuuril. Jälgisime katse käiku 1x päevas. Taustinfo: Toodete säilivust mõjutab koostis, kasutatud tehnoloogia, hügieen tootmisel ja säilitamisel ning muud hoiutingimused

Bioloogia → Bioloogia
11 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Toiduained ja selle liigitus

Eesti Tel : 78 61000 Faks: 78 61006 [email protected] www.luha.ee 1 säilitusaine: Säilitusaine-naatriumnitrit-E250 Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu. Ei soovita. Kanakroketid Praetud kanakroketid Koostis:kana-broileri lihamass(48%), kana-broileri lihasmagu(17%), kana-broileriliha(8%), vesi, kuvikupuru, tärklis, lõhna-ja maitseained, nisujahu, sojavalk, kartulihelbed, keedusool(maks.1,6%), sibul, küüslauk, stabilisaator E450, happesuse regulaatorid E330, E451, E575; suhkur, glükoos, antioksüdandid E300, E316; säilitusaine E250. Tootes sisalduvad allergeenid: gluteen, sinep, soja. Toiteväärtus: 100g toodet sisaldab keskmiselt: energiat 963kJ/231 kcal, valke 13,9g, süsivesikuid 9,0g, rasvu 15,5g. Küpsetatud taimses õlis. Valmistoode, tarvitada jahutatult või soojendatult. "Kõlblik kuni" kuupäev kehtib kinnise pakendi korral. Pakendatud gaasikeskkonda. Säilitada temperatuuril +2...+6°C.

Toit → Kokk
26 allalaadimist
thumbnail
3
doc

E-ained konspekt

Keemia 1. Säästu keedusink Koostis: Sealiha(65%), vesi, kartulitärklis, sojavalk, piimavalk, keedusool, lõhna - ja maitseained, stabilisaatorid E407-Karrageen ja tema naatriumi-, kaaliumi-, ja ammooniumisoolad, k.a. furtsellaraan- Omadused: Paksendaja, zheleeriv aine, stabilisaator. Kõrvalmõjud: Võib põhjustada koliide ja soolestikuvaegusi.häirib immuunsüsteemi. Võimalikud anafülaktilised reaktsioonid. E450-Difosfaadid- Omadused: Emulgaator, stabilisaator. Kõrvalmõjud: Pole teada. Loomakatsetel tekitab suurtes kogustes rotidel neerukive. E451- Trifosfaadid- Omadused: Sekvestrant, happesuse regulaator. E316-Naatriumisoaskorbaat- Omadused: Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Pole teada. E621-Naatriumvesinikglutamaat-

Keemia → Keemia
15 allalaadimist
thumbnail
4
docx

E-ained Orbit White nätsus

Leidub saiakestes, maiustustes. Mõju tervisele: allergiatekitaja, võib tekitada nõgeslöövet, allergiline nohu ja halvendab astmat, lastel tekitab üliaktiivsust ja käitumishäireid (ärritus, rahutus, unehäired, keskendumis- ja õppimisraskused). Võib põhjustada allergilist purpurpuna, naha ja limaskestade ärritust, migreeni, kõhuvalu, iiveldust, nägemishäireid, liigesevalu. E170- Kaltsiumkarbonaat ja kaltsiumvesinikkarbonaat. Valge. Pinnatoiduvärv, paakumisvastane aine, stabilisaator. Leidub veel leivas, tortides, jäätistes, maiustustes ja tablettides. Mõju organismile pole kindlaks tehtud. E171-Titaandioksiid, valge värvus. Kasutatakse glasuuri tegemisel. Leidub ka Mozzarella juustus, saiakestes, maiustustes, vitamiinitablettides. Mõju organismile pole kindaks tehtud. Antioksüdant E 320- Butüülhüdroksüanisool (BHA) Antioksüdant, tihti koos BHT-ga. Säilitab toidu värvi, lõhna ja maitset. Saadud keemilisel teel

Keemia → Keskkonnakeemia
4 allalaadimist
thumbnail
13
doc

TOODETE KEEMILISE KOOSTISE ANALÜÜS E-AINETE PÕHJAL

Kristi Lember XIIÕA 1. Majonees provansaal. Tarplani Kaubanduse OÜ Koostis: taimne õli, vesi, suhkur, sinepipulber, sool 1,1%, vadakupulber, munapulber, paksendaja ( modifitseeritud kartulitärklis, ksantaankummi), toiduäädikas, säilitusaine ( naatriumbensoaat, kaaliumsorbaat), toiduvärv (beeta-karoteen) E415 ­ Ksantaankummi Kasutusala: Juurviljakonservid, salatikastmed, dzhemmid, marmelaadid, karastusjoogid, maiustused. Omadused: Paksendaja, stabilisaator. Kõrvalmõjud: Pole teada. E202 - Kaaliumsorbaat Kasutusala: Väga lai kasutusala: piimatooted, salatikastmed, jogurt, viilutatud leib, veinid, maiustused, magusad joogid, sulatatud juustud, juustud pakitult viiludena, kookide pinnakäsitlus, juustu pind ja valmis koogid Omadused: Säilitusained. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nahaärritusi, suus põletustunnet ja punetust suu ümber. Raskendab astmat, allergilist nahalöövet, või nõgeslöövet põdevate laste seisukorda

Bioloogia → Bioloogia
37 allalaadimist
thumbnail
19
doc

KEEDUVORSTID

Tervislikke tooteid võib leida ,,Kerge" ning ,,Eesti Lihaveise" märgiga varustatud toodete seast. Järgnevalt toon ära tooted, mis asuvad vaadeldud kaupluses. 1.1 Lastevorst Keeduvorst on valmistatud sealihast ja veiselihast. Saadaval mugavas viilupakendis, väikepakendis ja kaalukaubana teenindusletist. Koostis: sealiha (35%), vesi, veiseliha (14%), seakamar, seapekk, lõssipulber (sealhulgas. laktoos), tärklis, kanamuna, keedusool (1,9%), stabilisaator: E1422, E450 ja E452; lõhna- ja maitseained, happesuse regulaator E451, antioksüdant: E300, säilitusaine: E250. 1.2 Lihakas Lastevorst Rohke lihasisaldusega ja naturaalse lepasuitsuga ülesuitsutatud toode on ,,Lihakas Lastevorst", mis on saadaval mugavas 360g ja 190g pakendis. Ilma E-621-ta, mis on naatriumvesinikglutamaat. 5 Koostis: sealiha (58%), veiseliha (17%), vesi, seapekk, lõssipulber, kanamuna, keedusool

Toit → Toiduaine õpetus
18 allalaadimist
thumbnail
20
docx

IMPULSS – STABILISAATORIGA TOITEPLOKK

TTÜ KURESSAARE KOLLEDZ IMPULSS ­ STABILISAATORIGA TOITEPLOKK Aruanne õppeaines SKK0122 Elektroonika alused ­ projekt Õppejõud: Argo Kasemaa Kuressaare 2012 1.TÖÖ EESMÄRK JA ÜLESANNE Tutvuda impulss-stabilisaatorite tööpõhimõttega. Valmistada impulssreziimis pingestabilisaatoriga kahepolaarse reguleeritava väljundiga toiteplokk, teostada vajalikud mõõtmised ja kirjutada tehtu kohta aruanne. Iseseisev vajaminevate komponentide arvutus National Semiconductors mikroskeemi LM2575 andmelehtede ja veebipõhise simulaatori WEBENCH põhjal. 2. PINGET ALANDAVATE (BUCK) IMPULSS-STABILISAATORITE TÖÖPÕHIMÕTE Impulss-stabilisaator koosneb mikroskeemist LM2575, paispoolist, Schottky dioodist ning kondensaatoritest. Esmalt, kui mikroskeemis olev transistorlüliti sulgub, siis vool läbi induktiivpooli kasvab vastavalt pooli induktiivsusele ja koormusta...

Elektroonika → Elektroonika
35 allalaadimist
thumbnail
5
docx

E-ainete analüüs

Kõrvalmõjud: Võib tekitada hammaste dentiinikihi defekte . · Toiduvärv (E101) Riboflaviin (vitamiin B2) Kasutusala: Sulatatud juustud, pagaritooted, salatikastmed, juurviljakonservid, maiustused. Omadused: Kollane või oranz värvaine, vitamiin B2. Looduses esinev aine. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Ülemäärane B-vitamiin viiakse uriiniga kehast välja. · Soja · Hüdrolüsaat (taimse valgu) Liha snäk Parmesan cigar. · Lõhna ja maitseained · Stabilisaator ( di ja trifosfaat) Kasutusala: Piimapulber, jahud, liha, sulatatud juustud Omadused: Emulgaator, stabilisaator, happesuse regulaator, kergitusaine, sekvestrant, veesiduja. Kõrvalmõjud: Pole teada. Loomkatsetel tekitab suurtes kogustes rottidel neerukive. · Maitsetugevdajad ( Na ­ glutamaat) · Antioksüdant( Na ­ isoskarbaat) Kasutusala: Mitmetes maades võib kasutada õlides, lihatoodetes ja külmutatud kalas. Omadused: Antioksüdant.

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
30
ppt

Toiduainete keemiline koostis e-ainete põhjal

Vesi Valgud 1g Suhkur Süsivesikud 18g Äädikas Rasvad <0,5g Keedusool (2,4%) Maitseained Toode ei sisalda säilitusaineid. SINK: Nõo sink "Aadliku eine juustuga" Koostis: Sealiha (70%) Maitsetugevdaja: Joogivesi Na-glutamaat Juust (5%) Lõhna- ja maitseained Kamar Antioksüdant: Keedusool (max. 2,6%) askorbiinhape, Na- Stabilisaator: di- ja isoaskorbaat trifosfaat Toiduvärv: karmiin Suhkur Säilitusaine: Na-nitrit 100g toote toitumisalane teave: 759kJ/181kcal Valgud 14,4g Süsivesikud 2,8g Rasvad 12,5g Tootes sisalduvad e-ained E120 ­ Karmiin Kasutusala: Alkohoolsed joogid, karastusjoogid, supid, saiakesed, magustoidud, maiustused, kosmeetika. Omadused: Punane värvaine. Looduses esinev aine. Kõrvalmõjud:

Bioloogia → Bioloogia
54 allalaadimist
thumbnail
7
docx

E - ainet uurimistöö

maitsesegud. Imikute ja väikelaste toitudes keelatud. Ei tohi anda alla 12 nädalastele lastele. E 450 Difosfaadid Piimapulber, jahud, Emulgaator, Pole teada. Loomkatsetel liha, sulatatud juustud stabilisaator, tekitab suurtes kogustes happesuse rottidel neerukive. regulaator, kergitusaine, sekvestrant, veesiduja. E301 Naatriumaskor Joogid, jahud, leivad, C-vitamiin, Puuduvad. Kahjulikud toidu

Toit → Toiduainete õpetus
60 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Probiootilised piimhappebakterid

Koostis: pastöriseeritud piim, suhkur, vaarikamaitseline siirup 6% (suhkur, vesi, õunakontsentraat, toiduvärv peedipunane, vaarika lõhna- ja maitseaine, happesuse regulaatorid: naatriumtsitraat, sidrunhape), paksendaja pektiin, (sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimhappebaktereid: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, Lactobacillus paracasei).  FARMI Maasika joogijogurt Koostis: pastöriseeritud piim, suhkur, vesi, maasikad 0,9%, stabilisaator pektiin, modifitseeritud tärklis, porgandi kontsentraat, peedi kontsentraat, lõhna- ja maitseaine, happesuse regulaatorid: naatriumtsitraadid, sidrunhape, kaltsiumtsitraadid; juuretis (sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimhappebaktereid: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, Lactobacillus paracasei).  LOTTE maasika joogijogurt kannus 2,1 % Koostis: pastöriseeritud piim, suhkur, vesi, maasikad 0,9%, stabilisaator pektiin, modifitseeritud

Toit → Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
17
docx

E-ained uurimistöö

regulaatorid, kala, saiakesed, hammaste dentaalkihi sekvestrandid, salatikastmed, defekte emulgaatorid. toiduõli, margariinid jne E407 Karrageen ja tema Paksendaja, zeleeriv Kalapooltooted, Lõhustatud karrageen naatriumi- aine, stabilisaator juustud, magustoidud, on EU- maades kaaliumi-, ja jäätis, marmelaadid, keelatud. Häirib ammooniumisoola dzemmid, ja immuunsüsteemi. d, k.a. maiustused. Võimalikud furtsellaraan anafülaktilised

Bioloogia → E-aine
20 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Plastmassid

saadustel. Kõige praktilisemaks viisiks hoiduda plastmassi kuhjumisest prügimägedele peetakse võimalikult suure hulga plastmassijäätmete ümbertöötlemist. Plastmass on materjal, mille koostisse kuulub mingi polümeerne aine. Suurem osa polümeere on vaigutaolised ained. Plastmasside koostis Plastmasside koostisse võivad kuuluda: polümeer (vaik), täiteaine, värvaine, plastifikaator, stabilisaator jne. Täiteaine võib olla: pulbrikujuline -talk, puidujahu, grafiit, kriit jne; kiuline ­tsellulooskiud, klaaskiud jne; kihiline ­paber, riie, klaaskiudriie jne. Täiteaine muudab plastmassi odavamaks ja parandab plastmassi omadusi. Plastifikaator on lisand, mis muudab plastmassi elastsemaks. Elastset plastmassi on kergem töödelda. Plastifikaatoriks võib olla mingi kõrge keemistemperatuuriga vedelik. Värvainetega antakse plastmass-toodetele vajalik värvus

Keemia → Keemia
12 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Praktika aruanne

.......................................................................................................... 3 2.Tunni sisu................................................................................................................6 1.Sissejuhatus........................................................................................................6 2.Pooljuht sildaladi dikreet elementidel..................................................................6 3.Parameetriline stabilisaator...............................................................................10 Kokkuvõtte............................................................................................................... 13 2 Haapsalu Kutsehariduskeskus Taavi Metsvahi

Informaatika → Informaatika
26 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Elektroonika alused Konspekt

Stabiliseerimine Stabiliseerimine on teatud suuruse stabiilsena ehk muutumatuna hoidmine. Stabilisaator on seade mis teostab stabiliseerimist. Liigitus: · Stabiliseeritavast suurusest lähtuvalt (pinge- või voolustabilisaator) · Voolu või pinge liigist lähtuvalt (alalispinge või vahelduvpinge) · Väljundsuuruse suhtelise stabiilsuse järgi · Tööpõhimõtte järgi Liigitus väljundsuuruse suhtelise stabiilsuse järgi: · Madala stabiilsusega stabilisaator · Keskmise stabiilsusea stabilisaatorid · Kõrge stabiilsusega stabilisaatorid · Täppisstabilisaatorid Liigutus tööpõhimõtte järgi · Parameetrilised stabilisaatorid · Kompensatsioonsabilisaatorid Pingestabilisaatorid. Üldist. Põhiparameetrid. Vt.joonist pingestabilisaatorid. Parameetrid · Pinge stabiliseerimistegur ­ tingimusel, et koormusvool on muutumatu e. konstantne · Sisetakistus e. väljundtakistus ­ sisendpinge peab olema muutumatu

Elektroonika → Elektroonika alused
53 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Plastmass

Plastmass. Mirko Laanekivi Millised on plastmassid ? Plastmassid on sünteetilised materjalid, mis kujutavad endast kas puhtaid vaikusid või siis vaigu ja rea lisandite (täiteaine, plastifikaator, stabilisaator, värvaine jms.) sulamit. Täiteained. Täiteained on kas pulbrilised, kiulised, teralised või rullmaterjali kujulised. Nende ülesandeks on materjali omaduste modifitseermine ja füüsikaliste ning mehaaniliste omaduste parandamine, tihti ka maksumuse alandamine. Orgaaniliseks täiteaineks on puidujahu, tselluloos, paber, puuvillriie. Anorgaanilistest täiteainetest kasutatakse asbesti, grafiiti, klaaskiudu, vaiku ja teisi materjale. Plastmasside mehaanikalised omadused:

Keemia → Keemia
43 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

Tarbimine1

133,E322 Piim Eesti Puuduvad Vaarikajogurt Eesti Puuduvad Kit Kat sokolaad Bulgaaria Puuduvad Kurk Hispaania Puuduvad Apelsinid Hispaania Puuduvad Tomat Poola Puuduvad Põltsama jõhvikajook Eesti Puuduvad Makaronid Soome Puuduvad Valla viiner Eesti Stabilisaator E450, lõhna- ja maitsetugevdaja E621, säilitusaine E250 Pitsa Eesti E412, E 415, E621, E300, E407 Meie toit tuleb Aitäh!

Ökoloogia → Ökoloogia ja keskkonnakaitse1
38 allalaadimist
thumbnail
4
odt

E- ained

TALLINNA TEENINDUSKOOL Anna Popova MK13-TE1 Kodutöö Juhendaja: Antson Aive Tallinn 2013 Battery energiajook E-ained: E330 happesuse regulaator E150 toiduväv E202 säilitusaine Sült Atria E-ained: Maitse- ja lõhnatugevdaja E621 ­ Naatriumvesinikglutamaat Antioksüdant E300 - Askorbiinhape Säilitusaine E250 ­ Naatriumnitrit Täissuitsu põdravorst Linnamäe Lihatööstus E-ained: Säilitusaine E250 ­ Naatriumnitrit E301 - Naatriumaskorbaat E450 ­ Difosfaadid Salvest Majonees E-ained E260, E270 happesuse regulaator E1450 emulgaator E211, E202 säilitusainued FELIX supp E-ained E621 ­ Naatriumvesinikglutamaat E627 - Dinaatrium-5-guanülaat E631 - Dinaatrium-5-inosinaat E150c - Ammooniumkaramell, karamell III toiduvärv Selveri köök Karamellipuding E-ained Stabilisaator Lõhna ja maitseained Coffeeta valg...

Keemia → Keemia
7 allalaadimist
thumbnail
2
doc

E-ained ja neid sisaldavad toidud

(500g.) Toitumisalane teave 100g kohta: energia 1425kJ / 336kcal, valgud 0,8g, süsivesikud 71g, millest suhkrud 0,47g, rasvad 2,2g, millest küllastunud rasvhapped 0,44g, kiudaine 4,7g, naatrium 0,006g, vitamiin B1 0,25mg (17,8%*), fosfor 289mg (36%*), magneesium 102mg (34%*), *päevasest toitumissoovitusest. Säilitada kuivas ja jahedas. Mokate Gold sokolaadi cappuccino. (8*12,5g.) Koostis: glükoosisiirup, suhkur, taimerast, lahustuv kohv, piimapulber, stabilisaator E-340 (ii), naturaalsele identne aroomiaine. Säilitada kuivas ja jahedas kohas. Tutti Frutti puuviljamaitselised pastillid (15g.) Koostis: suhkur, glükoosisiirup, zelatiin, modifitseeritud tärklised, happesuse regulaartorid (sidrunhape, viinhape), aroomid, läikeaine (meevaha), värvid (E120, E141, E160a). Meira peeneteraline meresool (600g.) Koostis: Meresool ja paakumistakisti (E535) Hoida kuivas kohas. Vilma pitsapõhjapulber (400g.)

Bioloogia → Bioloogia
49 allalaadimist
thumbnail
1
doc

E-ainete sisaldus toiduainetes

E-ainete sisaldus toiduainetes Uuri 3 toiduaine pakenditelt, milliseid E-aineid need sisaldavad Toiduaine Milliseid E-aineid sisaldab? Felixi paprikamaitselised maapähklid E100,E621,E627,E631 Rannarootsi juustuviinerid E450,E250,E120 Talleggi juustuvorst E451,E621,E120,E250,E450 Täida tabel E-ainete kohta (ained võta eelmisest tabelist). Tabeli täitmisel võid kasutada Interneti lehekülge http://www.sahver.ee/files/Mida_tahendavad_erinevad_e.d.pdf E- Nimetus Milleks kasutatakse? Kõrvalmõjud aine inimese tähis tervisele. E100 Kurkumiin Veeslahustuv kollane värvaine. Suurtes ...

Meditsiin → Terviseõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Pihused

Pihused Test 1. Suspensioonides on: a) tahke aine pihustunud gaasis b) tahke aine pihustunud vedelikus c) vedelik pihustunud vedelikus 2. Loetletud pihustest on kõige ebapüsivamad: a) aerosoolid b) geelid c) vahud 3. Palja silmaga ei näe pihustunud aine osakesi: a) suspensioonides b) aerosoolides c) soolalahustes 4. Jämepihused muudab püsivaks: a) katalüsaator b) stabilisaator c) inhibiitor 5.Kirjuta kas pihus on tõeline lahus, emulsioon, suspensioon, aerosool või vaht: Lubimört Deodorant Majonees Happelahus Udu Tsemendisegu Soolvesi Vahtbetoon Hapupiim Tolmune õhk Lauaäädikas Vahukoor 6. Vahtudes on: a) vedelik pihustunud vedelikus b) vedelik pihustunud gaasis c) gaas pihustunud vedelikus 7. Palja silmaga võib näha pihustunud aine osakesi: a) aerosoolides b) tarretes c) happelahustes

Keemia → Keemia
19 allalaadimist
thumbnail
28
pptx

Lennuk

LENNUK Lennuk on õhust kergem, inimest kandev lendav seadeldis. Lennuk • Püsib õhus kandepinna aerodünaamilise tõstejõu toimel ning sellel on tõmmet tekitav jõuseade. • Peamised osad: • Tiib • Kere • Kiil • Stabilisaator • Jõuseade • Telik Liigituvad • Sõltuvalt kandepindade arvust ja paiknemisest: • Monoplaan • Biplaan • Vaidtiib • Partlennuk • Tandemskeemis lennuk • Esimene kommertslennuliin loodi 1919. aastal USA ja Kanada vahel. • Esimene majanduslikult edukas lennuk oli DC-3, mida ehitati mitmes variandis kokku ligi 12 500. • Maailma suurim reisilennuk oli aastani 2005 Boeing 747, siis hakati ehitama lennukeid Airbus A380. Kasu •Kiirem transport ühest

Ajalugu → Uurimistöö
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Pihused

Pihused Test 1. Suspensioonides on: a) tahke aine pihustunud gaasis b) tahke aine pihustunud vedelikus c) vedelik pihustunud vedelikus 2. Loetletud pihustest on kõige ebapüsivamad: a) aerosoolid b) geelid c) vahud 3. Palja silmaga ei näe pihustunud aine osakesi: a) suspensioonides b) aerosoolides c) soolalahustes 4. Jämepihused muudab püsivaks: a) katalüsaator b) stabilisaator c) inhibiitor 5.Kirjuta kas pihus on tõeline lahus, emulsioon, suspensioon, aerosool või vaht: Lubimörtsuspensioon Deodorantaerosool Majoneesemulsioon Happelahussuspensioon Uduaerosool Tsemendisegususpensioon Soolvesisuspensioon Vahtbetoonvaht Hapupiimemulsioon Tolmune õhkaerosool Lauaäädikastõeline lahus Vahukoorvaht 6. Vahtudes on: a) vedelik pihustunud vedelikus b) vedelik pihustunud gaasis c) gaas pihustunud vedelikus 7

Keemia → rekursiooni- ja...
12 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Lennuk, sõjalennukid

LENNUK VADIM ALEKSEEV MIS SEE ON? õhust raskem, inimest kandev lendav seadeldis püsib õhus tiiva tekitatud aerodünaamilise tõstejõu toimel Lennuki peamised osad on tiib, kere, kiil, stabilisaator, jõuseade ja telik Otstarbe järgi liigitatakse lennukeid Sõjalennukid transpordilennukid(reisi- ja kaubalennukid) õppe- ja treeningulennukid ning eriotstarbelisteks lennukid: näiteks sanitaar-, põllumajandus-, tuletõrje- ja aerofotolennukid AJALUGU Esimese lennuvõimelise jõuallikaga lennuki ehitasid vennad Wrightid (1903 aastal) Oma esimest õnnestunud lendu meenutas Orville Fright hiljem järgmiselt: "Esimene lend kestis ainult 12 sekundit, mis on

Ajalugu → Tehnika ajalugu
2 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Lennundus ja reaktiivliikumine

Pariisi kohal. Lennuaparaadi leiutajateks ja ka ehitajateks olid prantslased, vennad Montgoliferid.  Esimese lennuvõimelise jõuallikaga lennuki ehitasid vennad Wrightid 1903. aastal. Lennuk  Lennuk (varem ka aeroplaan) on õhust raskem, inimest kandev lendav seadeldis, mis püsib õhus kandepinna ehk tiiva tekitatud aerodünaamilise tõstejõu toimel ning millel on tõmmet tekitav jõuseade.  Lennuki peamised osad on tiib, kere, kiil, stabilisaator, jõuseade ja telik, sõjalennukitel on ka relvastus.  Otstarbe järgi liigitatakse lennukeid sõjalennukiteks, transpordilennukiteks, õppe- ja treeningulennukiteks ning eriotstarbelisteks lennukiteks. Viimaste hulka liigituvad näiteks sanitaar-, põllumajandus-, tuletõrje- ja aerofotolennukid Mis on reaktiivliikumine?  Reaktiivliikumine on selline liikumine, mida põhjustab kehast eemale paiskuv keha osa. Kui eemale lendava

Füüsika → Füüsika
2 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Rooliajamid ja vedrustuse tüübid

Teine: sõltuv vedrustus Sõltuva vedrustuse puhul on sama silla rataste vertikaalsihised liikumised üksteisest sõltuvad. Sõltuval vedrustusel on jäik sild ehk siis sild on ühest tükist kus sees on nii veovõllid kui ka diferentsiaal. Kolmas: lehtvedrustus Lehtvedrud on eelkõige kasutamist leidnud sõltuva vedrustuseelastse elemendina. Lehtvedrud ei võimalda nii pikka liikumispikkust kui keerdvedrud. Ühe lehega lehtvedru töötab ka stabilisaator vardana. Eelised:  Lehtvedru on võimeline üle kandma piki- ja põikitelje suunalisi jõude ning seetõttu ei vaja lehtvedrustus lisaks piki- ja põikijõudusid ülekandvaid hoobasid.  Vedrupakett on suhteliselt suure sisehõõrde tõttu võnkeid summutava võimega.  Üksiku vedrulehe purunemisel on võimalik selle eraldi väljavahetamine. Puudused:  Lehtvedru jäikus ei muutu koormava jõu suuruse muutumisel.

Auto → Auto õpetus
24 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Terbium

PLASTILINE ja piisavalt pehme, et lõigatakse noaga. Terbium on kunagi leitud looduses vaba osa, kuid see sisaldub palju mineraale, sealhulgas cerite, Gadoliniit, Monazite, xenotime ja euxenite. Terbium on kunagi leitud looduses vaba osa, Kuid see sisaldub Palju mineraale, sealhulgas cerite, Gadoliniit, Monatsiit, xenotime ja euxenite. Terbium kasutatakse Idioot Kaltsiumfluoriid, kaltsiumi tungstate ja strontsiumi molybdate materjale, mida kasutatakse tahkis-seadmed ja kristall stabilisaator on kütuseelemendid, mis töötavad kõrgendatud temperatuuri juures. Terbium Kasutatakse Idioot Kaltsiumfluoriid, kaltsiumi tungstate ja strontsiumi molybdate materjale, Mida Kasutatakse tahkis-seadmed ja kristall stabilisaator on kütuseelemendid, mis töötavad kõrgendatud temperatuuri juures. Kuna osa Terfenol- D (sulam, mis laieneb ja tõmbub magnetvälja rohkem kui ükski teine sulam), terbium on kasutada täiturid, et mereväe kajaloodi ja-andurid. Kuna osa Terfenol-D (sulam,

Ehitus → Ehitusviimistlus
11 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Maretjalid lennukiehitamisel

......................................................................................15 2 1. MIS ON LENNUK? Lennuk (varem ka aeroplaan) on õhust raskem, inimest kandev lendav seadeldis, mis püsib õhus kandepinna ehk tiiva tekitatud aerodünaamilise tõstejõu toimel ning millel on tõmmet tekitav jõuseade. Lennuki peamised osad on tiib, kere, kiil, stabilisaator, jõuseade ja telik, sõjalennukitel on ka relvastus. Lennukid liigituvad sõltuvalt kandepindade arvust ja paiknemisest: monoplaan, biplaan, vaidtiib, part-lennuk, tandemtiiblennuk. Kandevkonstruktsiooni (lennuki plaaneri) ehitusmaterjali järgi jaotuvad lennukid puit-, metall-, komposiit- ja segakonstruktsiooniga lennukiteks. Metall-lennukid valmistatakse peamiselt kergmetallide alumiiniumi ja titaani sulamitest. Komposiitkonstruktsiooniga lennuk on valmistatud

Materjaliteadus → Tehnomaterjalid
11 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Lennuk

Lennuk Kevin Sepp 11a Lennuk (varasemalt ka aeroplaan) on õhust raskem lendav alus, mis püsib õhus kandepinna ehk tiiva tekitatud aerodünaamilise tõstejõu toimel ning millel on tõmmet tekitav jõuseade. Lennuki peamised osad on tiib, kere, kiil, stabilisaator, jõuseade ja telik, sõjalennukitel on ka relvastus. Lennukid liigituvad sõltuvalt kandepindade arvust ja paiknemisest: monoplaan, biplaan, vaidtiib, part-lennuk, tandemtiiblennuk. Otstarbe järgi liigitatakse lennukeid sõjalennukiteks, transpordilennukiteks (reisi- ja kaubalennukid), õppe- ja treeningulennukiteks ning eriotstarbelisteks lennukiteks. Viimaste hulka liigituvad näiteks sanitaar-, põllumajandus-, tuletõrje- ja aerofotolennukid

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Saatana ball meie keskel

Tihti mõistetakse saatanlikud inimesed hukka, sest on levinud eelarvamus, nagu nad rikuksid heade inimeste elusid. Aga kust tõmmata piir kes on hea ja kes on halb? On võimalik, et saatanlik inimene peab oma tegusid headeks. Tegelikult teevadki saatanlikud manipulaatorid meile oma erilise andega heateo. Pärast sellise inimese püünisesse sattumist, oskame tänutundega hinnata olemasolevat rohkem, kui arvata võib. Seega võib järeldada, et mõne inimese domineeriv saatan on lausa elu stabilisaator või õigluse looja. Oma pahelise teoga loovad nad tegelikult olukorra, kus tänu heatahtliku persooni enesekehtestamisele, maksavad teised saatanad oma tegude eest. Küsimusele, kas antud teos ja katkend „Saatana ball“ mulle meeldis, siis üsna kindlalt vastan eitavalt. Põhjuseks on see, et mulle ei meeldi tunne, kui ma asjadest aru ei saa. Ma arvan, et iga inimene mõistab selle raamatu sisu erinevalt. Positiivne selle teose puhul on eelkõige

Kirjandus → Kirjandus
8 allalaadimist
thumbnail
6
odt

KESTVUSKATSE TEGEMISE KORRALDAMINE

KOo18 KESTVUSKATSE TEGEMISE KORRALDAMINE Iseseisev töö Tartu 2018 TOOTEKIRJELDUS Pavlova väikekook Pealt krõbe, seest vahukommi nätskusega pehme beseekook. Täidetud vahukoore, vanillikreemi ja mustikatega. Kaunistatud värskete vaarikate ja sokolaadiga. Koostis: Rõõsk koor, vaarikad, fariinisuhkur, mustikad, munavalge, sokolaad, vanillikreem (tärklis, osaliselt hüdrogeenitud palmirasv, vadakupulber, stabilisaator E170, paksendaja E401, lõhna- ja maitseained), maisitärklis, veiniäädikas, sool. TOOTE SÄILIMISAEG Lähtudes Põllumajandusministri määrusega kehtestatud tingimustest toidu säilitamisnõuete kohta on antud toode kiiresti riknev. Toode sisaldab rõõska koort, värskeid zeleega kaetud marju. Mikrobioloogiliselt kiiresti rikneva koostise tõttu märgitakse toidu säilimisajaks tarvitamise tähtpäev sõnadega ,,kõlblik kuni..."

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
5 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Automaatika eksami küsimused(vastused)

Juhtimine ja automaatjuhtimine.Küberneetika? Juhtimiseks nim mingi saada tajureid, mille mahtuvus C on lineaarses sõltuvuses paagis oleva vedeliku masina või protsessi mõjutamist, nii et selle töö annaks soovitatud tulemuse. ruumalast V, s. t. C = c V, kus c on tajuri erimahtuvus Juhtida võib inimene või masin ise. Käsitsijuhtimise korral on kõik Induktiivtajurid?-Induktiivtajuriteks nimetatakse suurt rühma tajureid, kus juhtimisfunksioonid usaldatud inimesele. Automatiseeritud juhtimisel on need sisendsuuruse (deformatsiooni, nihke, jõu, momendi) muutus põhjustab jaotatud inimese ja automaatide vahel. Automaadid täidavad funksioone ,mida elektromagnetilise süsteemi induktiivsuse muutumist. Lugedes suhteliselt inimene pole füüsiliselt võimeline täitma, või pole inimesle vastuvõetavamad. väikese õhupiluga ferromagnetilises süsteemis puistevoo tühiseks, võib mäh...

Masinaehitus → Automaatika alused
285 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Toidukaupade analüüs

Lastevorst (300 g) Koostis: sealiha (35%), vesi, veiseliha (14%), seakamar, seapekk, lõssipulber (sh. laktoos), tärklis, kanamuna, keedusool (1,9%), stabilisaator, E1422, E450, E452, lõhna- ja maitseained, happesuse regulaator E451, lõhna- ja maitsetugevdaja: E621, antioksüdant: E300, säilitusaine: E250 100 g tootes keskmiselt: - energiat 867 kJ / 209 kcal - valku 10 g - süsivesikuid 4 g - rasva 17 g Analüüs: Kõige väiksema energiasisaldusega võrreldes teiste toodetega. Antud toode sisaldab suhteliselt palju erinevaid koostisosi ning lisaaineid, mis muudab mind natuke skeptiliseks

Bioloogia → Toidukaubaõpetus
15 allalaadimist
thumbnail
35
ppt

Toidu lisaained

· Briljantmust BN, Brilliant Black BN, must · Kantaksantiin4 E 161g PN, Black PN (28 440) E 151 · Betaniin, peedipunane E 162 · Taimne süsi E 153 · Antotsüaanid E 163 · Pruun FK4 E 154 · Kaltsiumkarbonaat (77 220) E 170 · Pruun HT, Brown HT (20 285) E 155 · pinnatoiduvärv, paakumisvastane aine, · Karoteenid: stabilisaator · 1) karoteenide segud (75 130), · Titaandioksiid (77 891) E 171 · 2) beeta-karoteen (40 800) E 160a · Raudoksiidid ja -hüdroksiidid · (77491,77492,77499) E 172 Annaato, biksiin, norbiksiin (75 120) 4 E 160b · Alumiinium4; E 173 · Paprikaekstrakt, kapsantiin, kapsorubiin · Hõbe E 174 E 160c · Kuld E 175

Toit → Sissejuhatus erialasse.toit ja...
67 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Plastmassid - sünteetilised materjalid

Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool PLASTMASS Referaat Õpetaja: Plastmass Plastmassid on sünteetilised materjalid, mis kujutavad endast kas puhtaid vaikusid või siis vaigu ja rea lisandite (täiteaine, plastifikaator, stabilisaator, värvaine jms.) sulamit ning mille koostisse kuuluvad suure molekulaarmassiga orgaanilised ained. Plastmassid võivad olla nii looduslikku kui ka tehislikku päritolu. Plastmassidest tehakse tarbeesemeid, mänguasju, toidunõusid ning neid kasutatakse laialdaselt paljudes teistes tööstusharudes (näiteks autotööstuses). Esimesed plastmassid, nagu tselluloid, tehti looduses leiduvatest polümeeridest. Esimene täielikult sünteetiline plastmass oli bakeliit, mille leiutas 1907

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
17 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Plastmassid

referaat juhendaj a: Kai Pajumaa Pärnu 2011 Sisukord: 1.täiteained 2. Plastifikaatorid 3.plastmasside kautamine ehituses 4.plastmasside mehaanikalised omadused Plastid ehk plastmassid on sünteetilised materjalid, mis kujutavad endast kas puhtaid vaikusid või siis vaigu ja rea lisandite (täiteaine, plastifikaator, stabilisaator, värvaine jms.) sulameid. Täiteained Täiteained on kas pulbrilised, kiulised, teralised või rullmaterjali kujulised. Nende ülesandeks on materjali omaduste modifitseermine ja füüsikaliste ning mehaaniliste omaduste parandamine, tihti ka maksumuse alandamine. Orgaaniliseks täiteaineks on puidujahu, tselluloos, paber, puuvillriie. Anorgaanilistest täiteainetest kasutatakse asbesti, grafiiti, klaaskiudu, klaasriiet, vilku, kvartsi ja teisi materjale.

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
18
odt

Uurimustöö Nisujahu küpsetusomadused ja nende protsesside kirjeldus

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hardi Roobas PK14-PE NISUJAHU KÜPSETUSOMADUSED JA NENDE PROTSESSIDE KIRJELDUS Referaat Juhendaja: Tiina Rühka Tallinn 2014 Hardi Roobas Nisujahu küpsetusomadused ja nende protsesside kirjeldus SISUKORD SISSEJUHATUS 3 1.NISUJAHU KÜPSETUSOMADUSED 4 2.TEHNOLOOGILISED PROTSESSID 6 3.JAHUPARANDAJAD 7 KOKKUVÕTE 8 KASUTATU KIRJANDUS 9 2 Hardi Roobas ...

Toit → Pagar-kondiiter
24 allalaadimist
thumbnail
92
ppt

Kopteri rootorid

Rootori laba raskustsentri asendi muutus · Tõstejõu lisaväärtuse Y vähendamine vähendab koormusi mis tekkivas paindemomendist laba konstruktsioonile ja samuti ka õhusõiduki vibratsiooni OY1Z1 tasapinnas. · Tõstejõu lisaväärtust on võimalik vähendada tõstepropelleri laba kohtumisnurga muutmisega nii , et Y oleks võimalikult väike. Selleks kasutatakse tõstepropelleri laba kohtumisnurga regulaatorit. Kohtumisnurga regulaatori skeem stabilisaator Jõudude asetus rootoril kui tõmbejõud on risti OX1 teljega. Lüli Pöördepinna stabilisaator Mehhanismi võll Moment laba raskustsentri asetuse muutusest Laba kinnitustelg Rootori pöördetelg Labade Rootori kinnitussõlm ulatus

Tehnika → Tehnikalugu
5 allalaadimist
thumbnail
5
doc

TARBIJAKÄITUMINE

Koostis: itaalia tüüpi kõva juust 35%, juust, joogivesi, lõssipulber, emulgeerivad soolad E452, E339, säilitusaine kaaliumsorbaat. 4 ostaks, 6 mitte + Maitse on intensiivne, veidi mõrkjas ­ kuid seda meeldivalt. Tõhus kraam, ilmselt ka väga toitev. - Konsistents kõvavõitu. 46 punkti Miriami määrdejuust, toodetud Eestis 180grammine tops maksab 14 kr 50 s, kilo hind 80 kr 55 s Koostis: juustud (max 60%), vesi, emulgeerivad soolad (E452, E339), stabilisaator (E407), maitsetugevdaja. 4 ostaks, 6 mitte + Annab hästi saiale määrida. - Väga soolane. Lõhnatu. Parem paljas võisai kui sellise juustuga. 4 Tulemused näitasid, et lemmikuks juustutooteks osutus Tere Asi sulatatud juust Merevaik. Merevaik on naturaalsetest juustudest valmistatud kõrge toiteväärtusega toode, mille valmistamist alustati Eestis enam kui 50 aastat tagasi.

Psühholoogia → Tarbijakäitumine
96 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Elusate süsteemide olemus, koostis

Sellist võimalust ükski toiduga sisse söödav alkohol ei paku. Keha teeb selle molekuli ise. 2) Sahhariidid- tsüklilised molekulid. Tsükkel on aktiivsust tõstev ja stabiilsust tugevdav keemiline struktuur, seega on tegu aktiivsete ja püsivate molekulidega. a. Glükoos- universaalne energiaallikas b. Fruktoos- puuviljade magustaja, diabeetikute ainus lubatud kasutatav magusaine c. Sahharoos- igapäevane magustaja, stabilisaator, antibakteriaalne mingisugusest hulgast alates. d. Laktoos- piimasuhkur. Stabilisaator ja energiat andev molekul. e. Tselluloos- puitu moodustavmakromolekul. f. Kitiin- kõige tugevam sahharit, pudukate välisskeleti materjal, maohammaste materjal, kellel on maohambad nt, teod, haide plakoidsoomuste ja hammaste materjal. Lipiidid- rasvad, õlid, vahad, steroidid

Bioloogia → Bioloogia
1 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun