Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Esimese kursuse koka eksami aruanne (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
TALLINNA TEENINDUSKOOL
Angeelika Sooba, Karl Täht, Karl Viitkar, Teet Sinisaar,
Aleksandr Bazarov, Merily Runtal
KK13-KE1
SUURKÖÖGI EKSAMI ARUANNE
Aruanne
Juhendaja : Kristi Tiido
Tallinn 2014
Sissejuhatus
Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite.
Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid.
Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti saate teada, kes mis toitu valmistab ning milline on meie tööjaotus eksami- ja sellele eelneval päeval.
Menüü toitude idee
Kellele?
Oma eksamitoite valmistame õpilastele vanuses 16-40, õpetajatele, kooli personalile, püsi- kui ka juhuklientidele.
Miks?
Eksamitöö sooritamiseks, klientide toitmiseks, midagi teistsugust tavapärasest koolilõunast, taskukohane toiduvalik ja kogemuse saamiseks.
Mida?
Praeks valisime kanarullid toorjuustu -aprikoosi täidisega . Leidsime , et selle juurde võiks väga hästi sobida riis köögiviljadega.
Toorsalatiks valmistame punase kapsa-majoneesi salatit , mis lisab toidule värvikust.
Kastmeks pakume sidruni - karri kastet , mis on huvitava ning meeldivalt hapuka varjundiga. Kastet pakume ka oma taimetoidu juurde, milleks on kaalikavorm kartuliga. Kaalika -kartuli vormi kasuks otsustasime just seetõttu, kuna kaalika toite ei pakuta just kuigi tihti koolis ja vorm on magus-soolaselt hea maitsega.
Supiks otsustasime valmistada tomatipüree supi, ka seda pole kuigi tihti märganud kooli menüüs ja see supp maitseb suurepäraselt. Supile annab peenemaitselise varjundi sinna lisatud värske basiilik .
Selleks, et tuua meie menüüsse väheke eesti köögile omast maitset , valmistame magustoiduks kamavahu, millele lisame juurde maitseid elavdava maasika toormoosi.
Esimeseks segatud salatiks valisime tuunikala salati köögiviljadega. Tegu on kevadiselt kerge salatiga ning selle salatiga on ka kala valdkond meie menüüs esindatud .
Teiseks segatud salatiks valisime makaroni salati, sest see maitseb peaaegu kõigile.
Kuidas?
Toidud valmistame Tallinna Teeninduskooli õppeköökides. Meil on antud eksami eelne päev ettevalmistusteks ja eksami päev, mil valmistame oma road lõplikult nind müüme need all söögisaalis klientidele.
Me oleme tiimis kuuekesi ning igal ühel om oma toit(toidud), mille eest ta vastub.
Meie toidualased teadmised piirduvad suures osas suurköögiga, mida me see aasta õppinud oleme, kuid individuaalne on see, palju keegi sellest õppest on osa saanud. Sellegipoolest on kõigil tiimi liikmetel teada, mida ja kuidas nad oma ja teiste toite valmistavad.
Kõik vajalikud nõud on kooli esimesel korrusel, söögisaalis olemas.
Toitude tooraine jõuab meieni läbi varasemalt esitatud tellimuslehe alusel, millega tegelevad täpsemalt edasi selleks ette nähtud kooli personali töötajad.
Meie eksamitoitude teenindajateks on meie tiimi kaks inimest: Angeelika ja Merily.
Kalkulatsioonikaardid
Järgnevas peatükis tutvute, kes millist toitu valmistab ning milline tuli antud toidu omahind .
Praad
Praeks valisime endale täidetud kanarullid. Seda rooga valmistab Merily Runtal. Prae 1 koguse omahind peaks olema 80 euro senti. 80 sendi sisse kuuluvad praad, lisand ,kaste ja toorsalat . Meie prae maksumus on 80 + 14+ 14 + 7 = 115 euro senti
Lisand
Lisandiks pakume riisi köögiviljadega. Valmistajaks on Karl Täht.
Kaste
Kastmeks valmistame sidruni-karrikastme. Seda valmistab Karl Täht.
Toorsalat
Toorsalatiks valisime punase kapsa-majoneesi salati. Valmistajaks on Karl Täht.
Taimetoit
Taimetoiduks valisime kaalikavormi, mida hakkab valmistama Angeelika Sooba. Taimetoidu maksumus võib olla 50 euro senti. Kaalikavormi maksumuseks tuli 52 senti.
TOIDU NIMETUS
Kaalikavorm kartuliga
portsjoni kaal g
250
valmistatavaid portsjoneid kokku
10
Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind km- ta
 
Toiduained
Ühik
1 bruto
Kao %
1 neto
x bruto
x neto
Ühiku hind
Retsepti hind
kaalikas
kg
0,100
22
0,078
1,000
0,780
0,300
0,030
kartul
kg
0,080
40
0,048
0,800
0,480
0,390
0,031
muna
tk/kg
0,020
 
0,020
0,200
0,200
0,090
0,002
vahukoor (35%)
l
0,100
 
0,100
1,000
1,000
3,200
0,320
küüslauk
kg
0,008
22
0,006
0,080
0,060
2,490
0,020
mesi
kg
0,005
 
0,005
0,050
0,050
7,470
0,037
murulauk
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
sool
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
valge pipar
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
muskaat
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
õli
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
 
 
0,000
 
 
0,000
0,000
 
0,000
Kokku:
 
 
 
0,257
 
2,570
Omahind
0,440
 
 
 
Hind km-ga:
0,528
Valmistamise tehnoloogia :
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Kaalikad, kartulid pesta, koorida ja viilutada.
 
2. Haki murulauk peeneks.
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Esimese kursuse koka eksami aruanne #1 Esimese kursuse koka eksami aruanne #2 Esimese kursuse koka eksami aruanne #3 Esimese kursuse koka eksami aruanne #4 Esimese kursuse koka eksami aruanne #5 Esimese kursuse koka eksami aruanne #6 Esimese kursuse koka eksami aruanne #7 Esimese kursuse koka eksami aruanne #8 Esimese kursuse koka eksami aruanne #9 Esimese kursuse koka eksami aruanne #10 Esimese kursuse koka eksami aruanne #11 Esimese kursuse koka eksami aruanne #12 Esimese kursuse koka eksami aruanne #13 Esimese kursuse koka eksami aruanne #14 Esimese kursuse koka eksami aruanne #15 Esimese kursuse koka eksami aruanne #16 Esimese kursuse koka eksami aruanne #17 Esimese kursuse koka eksami aruanne #18 Esimese kursuse koka eksami aruanne #19 Esimese kursuse koka eksami aruanne #20 Esimese kursuse koka eksami aruanne #21 Esimese kursuse koka eksami aruanne #22 Esimese kursuse koka eksami aruanne #23 Esimese kursuse koka eksami aruanne #24 Esimese kursuse koka eksami aruanne #25 Esimese kursuse koka eksami aruanne #26 Esimese kursuse koka eksami aruanne #27 Esimese kursuse koka eksami aruanne #28
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 28 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-11-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 15 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor -an5nu- Õppematerjali autor

Lisainfo

Tulevastele eksami tegijatele hea näide, milline peaks eksami kirjalik osa üldiselt välja nägema ja mis seal peaks olemas olema.
Eksamitöö lisatav fail ei ole lõplik versioon esitatud tööst - võib esineda mõningaid vigu ( sisukord puudu, supi kalkulatsioon puudu...).

lõpu eksam , aruanne , koka eriala , suurköök

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

22
doc
Koka eksami aruanne
62
doc
Toiduained
652
pdf
Asjaajamise alused
26
doc
Suurköögi eksam
33
docx
Koka kutseeksami küsimused ja vastused
26
docx
Koka eksamiküsimused vastustega
193
docx
Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
23
xlsx
Toiduainete töötlemiskaod ja muu





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun