305189 BV Makar. Sarveke 500g 20 4,95 305190 BV Makar. Spaghetti 500g 24 4,95 305114 BV Makar. Spiraalid 500g 20 4,95 305117 BV Makar. Vermicelli 500g 24 4,95 306000 BV Puder 4-vilja 500g 30 5,5 305075 CERBONA 500g Keerdmak. 10 4,15 305054 CERBONA 500g Makaron 12 4,15 305076 CERBONA 500g Salatimak. 24 4,15 215004 CremeB kreveti 170g 6 12,9 215000 CremeB küüslaugu 100g 10 7,1 215002 CremeB küüslaugu 170g 6 11,34 215008 CremeB murulaugu 170g 6 11,34 215020 CremeB murulaugu 250g 6 14,54
Koval kohalik omavalitsus Krakk tehnilise ssteemi kiline kokkuvarisemine Kuriraha kuritegelikul teel saadud raha Kuuling bowling Ktvus kttevrtus Lobinik lobit tegija Lharid ortsid, lhikesed pksid Massinnetus humanitaar-katastroof Meitla sotsiaalne vrgustik Moder moderaator Muinastama muinasjuttu rkima vi lugema Muskeldamine fitness Nha nohu ja kha Olesk lounge Ohjur mneder Omavalimised kohalike omavalitsuste valimised Peipar peibutuspart poliitikas Pikaron spagett ehk pikk makaron Pruunlane mustanahaline inimene ehk neeger Pulktuhlid friikartulid Rahard rahakas ja lbe inimene Tuulu tolmuimeja Vabakaasa elukaaslane rgplahvak Suur Pauk tsik indiviid TI lithtis inimene ehk VIP
ARVESTUSTÖÖ NIMI KURSUS Etapid I Etapp: Valisin road II Etapp: Retseptid + valmistamine III Etapp: Tehnoloogiline kaart + kaloritabel IV Etapp: Tellimisleht V Etapp: Menüü VI Etapp: Lauaplaan VII Etapp: Esitlus Valitud road Eelroog: Suitsukanasalat Põhiroog: Nuudlipesad Järelroog: Banaanirattad sokolaadis Eelroog: Suitsukanasalat Sega kastme ained kokku ja pane külmikusse Makaron kg 0,120 mõneks ajaks seisma. Suitsukana kg 0,146 Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees. Muna kg 0,050 Puhasta ja tükelda suitsukana Õun kg 0,030 Eemalda ploomikivid ja haki vajadusel ploomid Ploomikompott kg 0,072
Kiili Gümnaasiumi menüü MENÜÜ 12.-16.05.2014 NÄDALAPÄE LÕUNASÖÖK PIKK PÄEV V Kodune seljanka, hapukoor, leib, saiavorm piimaga , Sepik singi ja juustuga, ESMASPÄEV värske puuvili kakao Makaron hakklihaga, ketsup, leib, sai, peedisalat Kaerahelbepuder TEISIPÄEV /värskekapsa- porgandisalat, mahlajook/piim moosiga, piim Kana- köögiviljasupp, leib/sepik, leivavaht Jogurt KOLMAPÄEV vahukoorega , värske köögivili maisihelvestega, sai Kalakaste, kartul/riis, porgandi- sivkasalat/ Mannasupp, võileib NELJAPÄEV hiinakapsa- kurgisalat, leib, sepik, mahlajook/pett
KORDAMINE EESTI KEELE SUULISE JA KIRJALIKU VÄLJENDUSE ÕPETUSE EKSAMIKS VÕÕRSÕNADE KIRJUTAMINE H Psüühika Psüühiline Stiihia Stiihiline Papaaha F, S Profid Sefid (selle) pilafi Blufib Mafiooso Dusi (all) Tusi (heli) Afisil (selle) guljasi Guasid (leidis) nisi (need) pastisid tsuvasid Bors Burs Puns Revans Revanseerim a Abstraheerima Ekstraheerima Boheemlane Mahorka (kaks) proffi (seda) seffi (sööb) pilaffi Bluffima Maffia (võtab) dussi (mängib) tussi (seda) afissi (sööb) guljassi Guasse (poeb) nissi (seda) pastissi tsuvasse (selle) borsi Bursi Punsi revansi Almanahh Almanahhid Epohh Epohhil Krahh Mahhinatsioon Psühholoogia Psühhoos Mehhanism Baldahhiin Rahhiit Afekt Aferist Aforism Afäär Efekt Efektiivne Grafiti Ofitsiaalne Ofort Rafineerima Ufo Biograafia Graafika Graafiline Süüfilis (seda) borsi Bursi Punsi revansi Eelistatud on: Mehaanik Mehaanika Mehaaniline Atasee Brosüür D...
· 03.03.07, Boost Juice Bar ,,Me kasutame ainult koige kvaliteetsemat toorainet.", õige: kõige. · 15.09.07, Nõmme ujula ,,Pesemis asjad palume basseini kaasa võtta", õige: basseini äärde. · 14.11.07, Premia jäähall, ,,Lisatud on 15 min uiskude jalgapanemiseks ja juhuks, kui jäämasin tuleb jääd puhastama usutunnis.", õige: uisutunnis · 08.12.07, Alma maasikajogurt ,,zelatiin", õige: zelatiin · 02.01.08, Makaron ,,Ivine" ,,Maitseained võib kasutada ka teiste toitude valmistamiseks. Koostis: petersill, aroom aine.", õige: Maitseaineid võib kasutada ka teiste toitude valmistamiseks. Koostis: petersell, aroomaine. · 28.01.08, Lehola peatuses asuv kiirtoidu putka ,,Palun koristaga nõud ära. Kastmed: majoones. Suur tänan!", õige: Palun koristage nõud ära. Kastmed: majonees. Suur tänu.. Vead ajalehtedes: · 04.02
antiloop, garderoob, atentaat, limonaad, sokolaad, tomahook, sünagoog, paradiis, fotograaf, reportaaz. Kui võõrsõna lõpeb helilise kaashäälikuga l, m, n, r, siis enamasti kirjutatakse vanemais muganenud laensõnades lõppsilbi täishäälik ühe tähega, uuemais kahe tähega, aga kindlat seaduspärasust ei ole. ÜKS TÄISHÄÄLIK aktsionär kormoran restoran alkohol leegionär revisjon apelsin makaron sanitar brigadir martsipan sekretär etalon materjal semafor formular miljonär seminar följeton musketär sumadan inventar palagan talisman karahvin pelikan terminal komissar pensionär tribunal kontrolör personal tärpentin koridor portselan veteran
1.Mis on pasta ja millest valmistatakse? Pasta on spagettide, makaronide, nuudlite jt. üldnimetus,mis valmistatakse veest ja jahust. 2. Mis on makaron? Pasta on üks arvukatest pastaliikidest. 3. Kui palju võetakse pasta keetmisel 100 g kuivaine kohta vett? 1L 4. Pasta keetmise põhimõtted ja erisused (+ohud): Pasta keedetakse suures potis ja rohkes vees. Arvestatakse 100 g pasta kohta 1 l vett. Vesi peab olema suhteliselt soolane, et pasta kastmest maitseid endasse imades ei muudaks kogu toitu maitsetuks. Kvaliteetsele pasta, rohkes vees keetmisel. ei ole vaja õli lisada. Küll lisatakse õli, kokkukleepumise vältimiseks, värske
Itaalia köök Õpilane: Õpetaja: Itaalia toiduainete valik on väga mitmekesine ning rikkalik. Sooja ning nisuküllase kliima tõttu kasvab siin palju taimi, mida meil kas üldse pole või mille kasvatamine on võimalik vaid kasvuhoonetes: Artishokk, Spargel, Rooskapsas, Baklazhaan, Oliivi ja Viigimari, Melon ja mitmesugused pähklipuud nind paljud teised. Aedviljatoite tehakse palju ja väga mitmekesiselt.Meredest saadakse peale kalade maitsvaid karploomi, mida transportida on raske, kuid mis kohapeal annavad suurepärase toidu. Lihaliike on palju, Liha süüakse mitmekesiselt valmistuna, kuid enamasti väikestes kogustena. Kastmeks valmistatakse tavaliselt Tomati- või Paprika Püree sid, lihaleemest kastmeid tehakse vähe. Jahutooteid, eriti Spagetid (peenike pikk õõnsuseta makaron), valget ...
*Niiskusesisaldus - ei tohi ületada 15%, kaeratangudel 12%. Suurem hulk halvendab kvaliteeti, põhjustab isekuumenemist, mikroobide arengut, läppumist, kattumist hallitusega *Kõrvalised lisandid - riknenud terad, kivikesed, muld, liiv *Omadus pehmeks keeda - olulisemaks kv. näitajaks Säilitamine - alusrestidel, seinast eemal, tuulutatavas ruumis, relatiivne õhhuniiskus 75% Makaron ja pasta Makaron - teraviljasaadus, mille valmistamiseks kasutatakse vett, nisujahu. Vajadusel muna Pasta - on erinevate toodete üldnimetus *Igal seest õõnsal pastatorukesel on oma nimetus, mis sõltub jämedusest, pikkusest jm. omadustest *Valmistatakse kõvateralisest nisust (durumnisust), veest, lisatakse muna, spinatit, tomatit, kalmaaritinti (värvi andmiseks)
97. Hautatud punapeet äädikaga 20 0.2 0.8 2.1 17.6 98. Herned porgandid kastmes 250/5 11 21 40 405 99. Ühepajatoit 250/50 6.5 32.5 20.7 414 100. Hautatud porgand hapukoores 200 4.4 9.4 19.9 187 101. Riisi-,tatra-,kruubi-,herkulopuder või 250/10 8 14 45 325 102. Tatra-,riisipuder 100 4 3 16 109 103. Keedu makaron, nuudel võiga 210 7 9 50 318 104. Niitnuudel, lihaga (võiga) 200/10 15 23 35 422 105. Praetud omlett 150 12 24 2 290 106. Juustuomlett 150 20 24 2 321 107. Omlett keedisega 145 12 14 2 197 108. Keedetud vedel muna 1tk 5.2 4.9 0.2 68 109. Praetud munad (85 gr) 2tk 10
TALLINNA TEENINDUSKOOL Kairi Ütsik T11HT ITAALIA KÖÖK Referaat Juhendaja: Riina Laht Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS...........................................................................................3 1.Itaalia köök...............................................................................................4-6 1.1.Itaalia õhtusöök......................................................................................7 2.Retseptid 2.1.Kiire pastasalat......................................................................................8 2.2.Minestrone supp....................................................................................9 2.3.Jänes punases veinis............................................................................10 KOKKUVÕTE..............................................
reportaaz. VÕÕRSÕNAD Kui võõrsõna lõpeb helilise kaashäälikuga l, m, n, r, siis enamasti kirjutatakse vanemais muganenud laensõnades lõppsilbi täishäälik ühe tähega, uuemais kahe tähega, aga kindlat seaduspärasust ei ole: Üks täishäälik aktsionär kontrolör musketär sekretär alkohol koridor palagan semafor apelsin kormoran pelikan seminar brigadir leegionär pensionär sumadan etalon makaron personal talisman formular martsipan portselan terminal följeton materjal restoran tribunal inventar medaljon revisjon tärpentin komissar miljonär sanitar veteran Kaks täishäälikut agronoom inventuur margariin silikoon arhivaar magistraal panoraam sutenöör giljotiin mandariin parafiin suveniir huligaan mandoliin plastiliin trikoloor hüperbool maniküür poroloon vaseliin interjöör mannekeen rezissöör vitamiin VEAOHTLIKUD SÕNAD Sõnades aktsionär,
3. tund Asetan kanarullid eelsoojendatud ahju. Kui kanarullid on küpsenud, võtan need välja kasutades pajakindaid. Viin kanarullid alla sööklasse. Asetan kanarullid marmiiti, juurde lisan serveerimistangid ja kanarullid on valmis väljastuseks. Koristan tööpinnad. Lähen toitu väljastama. Teet Sinisaar - Magustoiduga koos külma letti salat 10:45 Aleksandr Bazarov – 1.tund Koka tööriietes sisenen kööki ja pesen käed. Kaalun toorained: makaron, majonees, hapukoor, till ja petersell. Lülitan sisse pliidi ja panen vett potti keema makaroni jaoks. Keeda makaron potis. Kontrollin makaroni valmisolekut ja, kui makaronid on pehmed, kurnan. Lülitan pliidi välja. 2.tund Segan kausis kastet: majonees ja hapukoor. Maitsestan salatimaitseainega ja tükeldatud tilliga. Kallan kaste salatiainetele ja segan läbi. Kui salat jääb liiga kuiv, lisan veel majoneesi ja maitseaineid. Panen makaronisalati külmkappi ja säilitada.
Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola Aqua lauavesi pdl 0,32 spinat astelpaju kg 4,96 oregano avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (pals...
võistkonna (kas siis 3 või kuus liiget). 1. Üksteisest umbes 5 meetri kaugusele pannakse kaks tooli ja kolm võistlejat ühele poole ja kolm teisele poole. Toolidel on väike taldrik makaronidega (toored) ja igaühel tavaline joogikõrs. Mõte on siis selles, et võistlejad peavad makaroni imema kõrre külge kinni ja siis jooksma sellega teise taldriku juurde ja sinna panema. Kui vahepeal makaron maha kukkub peavad tagasi jooksma ja uue võtma. Võistlus käib niikaua kuni võistlejad on omavahel pooled vahetanud. 2. Laual on üksteise kõrval väikesed taldrikud (mõlemal võistkonnal taldrikul samapalju makarone) . Esimene võistleja peab makaronid kiirelt ühelt taldrikult teisele saama. Järgmine võistleja peab ära jooma klaasitäie morssi ja kolmas võistleja peab sööma puuvilju ja paar kommi(üks sektor
piirakka pirukas voileipä võileib Keitot lihaliemi puljong keitto supp hernekeitto hernesupp kaalikeitto kapsasupp kanakeitto kanasupp kalakeitto kalasupp lihakeitto lihasupp sienikeitto seenesupp papukeitto oasupp kesäkeitto piimasupp vihanneskeitto juurviljasupp Pääruuat pääruoka, ateria praad ranskalaiset perunat friikartulid keitetyt perunat keedetud kartulid paistetut perunat praetud kartulid uuniperuna ahjukartul perunamuusi kartulipuder hapankaali hapukapsas riisi riis makaroni makaron 8 vihannes köögivili jauheliha hakkliha naudanliha loomaliha porsaanliha sealiha lampaanliha lambaliha kana kana kala kala pihvi pihv kotletti kotlet kastike kaste Juomat vesi vesi kivennäisvesi mineraalvesi limonadi limonaad 7 omenamehu õunamahl tomaattimehu tomatimahl appelsiinimehu apelsinimahl maito piim piimä hapupiim kerma koor Kuumat juomat Kuppi kahvia, kiitos. Palun tass kohvi. kerma koor sokeri suhkur Kuppi teetä sekä sokeria, kiitos
Menüü 01.0205.02.2011 Esmaspäev Kodune seljanka (Sealiha,keedusink,viiner,kartul,sibul,tomatipasta,konservkurk,toiduõli, hapukoor,sidrun,sool,pipar) Ahjus küpsetatud kana kollase riisiga külmas kastmes (Kanakoib,sool,broilerimaitseaine,hapukoor,majonees,ketsup,riis) Makaronid hakklihakastmes (Makaronid,õli,sool,hakkliha,sibul,jahu,piim,hakklihamaitseaine) Praha salat (kartul,sibul,sink,marineeritud kurk,värske kurk,porgand, muna,ananass,majonees,köögiviljapuljong,sool,hapukoor,värske till) Pannkook maasika toormoosiga (Jahu,muna,suhkur,vanilli suhkur,maasikad) Punasepeediküüslauku toorsalat (Punanepeet,küüslauk,majonees,sool,pipar) Teisipäev Kartulisupp frikadellidega (Kartul,porgand,sibul...
*Münt soodustab seedimist, kuid tarbida iga 3 päeva tagant, pärnaõis tõstab veresuhkrut, samuti tarbida iga 3 päeva tagant. Võib võtta endale 3 erinevat teed, mida tarbida erinevatel päevadel. *Kui tekivad kõrvetised, siis süüa tihedamini ja väiksemad kogused. Võib lugeda lisaks „kõrvetised.ee“ *Kui peaks tekkima kõhukinnisus (näiteks raua preparaatidest), siis lisada oma menüüsse kiudainete rikkaid toite, täistera leib, täistera riis, täistera makaron, puuviljad ja kindlasti liikumine. Minimaalne on kõhu läbikäimine 1 kord päevas. Kõhukinnisust parandab ka magneesium. *Elavhõbeda tõttu vähendada suurte kalade ja krevettide söömist (tuuna kala), vältida ka alumiinium paberiga küpsetamist ja kui osta konserve, siis kindlasti purgi lahti tehes, kallata toit klaaskaussi. Kui süüa majoneesi, siis osta see klaaspurgis, mitte plastiku sees. *Raseduse ajal on olulised vajalikud mineraalid ja vitamiinid.
Selle kohaselt soovitatakse tarbida teraviljasaaduseid, puu- ja juurvilja ning piimasaaduseid, liha, kala ja muna. Ei ole soovitatav tarbida suure rasvasisaldusega toiduaineid ja magusaid asju ega magusaid karastusjooke. Välja on töötatud ka, sarnaselt püramiidile, taldrikureegel, mis ütleb, et ühe toidukorra jooksul on soovitatav tarbida toiduained järgmises vahekorras: ½ aedvilja (toores või töödeldud), ¼ kartul, makaron või riis, ¼ kala, kana, liha. Igapäevast menüüd silmas pidades, peaks seal olema kolm peatoidukorda ja kaks või kolm vahepala, kusjuures vahepalad oleks võimalikult tervislikud. Head valikud tervislikuks vahepalaks on näiteks värsked või kuivatatud puuviljad, köögiviljad, jogurt, kohupiim, leib või mahl. Alati on kasulik pidada toidupäevikut, mis hoiab toitumisel silma peal. Seda meetodit kasutades näeb, kui tervislik on toiduvalik, ning kas kogused on liiga väikesed või
Seal on Lethe ja Styxi jõgi. Seal on Achoron, Pyriphlegeton, Kokkytos veekogud. Seal oli paadimees Charon, kes viis surnu üle siis kui talle suhu oli münt paadimehe jaoks pandud. Inimestel on seal erinev saatus. Seal on kurjategijad- Tantalos, Ditilos, aloaadid on seal, Ixion, danaiidid, Xisiphos? Allilmas on ka kohtunikud:Zeusi pojad- kuningas Minos, siis Minose vend Rhodamanthys, Aiakos. Oli ka maapealse surmajärgsuse võimalus: Elysioni väljad, õndsate saared e makaron nesoi ja Valge saar. Need eristuvad, aga on ka väga sarnased. Elysioni väljad on kusagil maailma ääres ja seal puhub mahe läänetuul ja seal on muretu elu, seal valitseb Rhodamanthys. Seal on muistsed kangelased- nt Kadmos ja Harmonia, Helena ja Menelaos. Ka õndsate saared on maailma ääres ja seal elavad samuti muistsed kangelased nt Alkmene, Kadmos ja Helena. Seal valitseb Kronos. Õndsate saartel valitseb muistne kuldaeg. Seda kohta on hiljem seostatud Kanaari saartega.