Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ (3)

2 HALB
Punktid

Lõik failist

Kuressaare Ametikool
Hardi Heinväli Kp-24
Hotelli-ja restoraniteeninduse osakond
2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ

Juhendaja Lemmi Heero

2007
TOIDU NIMETUS
TOORSALAT






portsjoni kaal
75/2




valmistatavaid portsjoneid

kokku
2




Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind 18% ta
Jrk
Toiduained
Ühik
1 bruto
Kao %
1 neto
x bruto
x neto
Ühiku hind
Retsepti h
1
Hiina kapsas
kg
0,015
33
0,010
0,030
0,020
7,63 kr
0,11 kr
2
õun
kg
0,028
30
0,020
0,056
0,040
7,75 kr
0,22 kr
3
ananassikompott
kg
0,040
50
0,020
0,080
0,040
15,50 kr
0,62 kr
4
apelsin
kg
0,030
33
0,020
0,060
0,040
12,03 kr
0,36 kr
5
apelsinimahl
l
0,005
 
0,005
0,010
0,010
10,60 kr
0,05 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
 
 
 
 
 
 
0,000
0,000
 
0,00 kr
Kokku:
 
 
 
 
0,075
0,236
0,150
 
1,37 kr

Hind km-ga:
 
 
1,61 kr
Valmistamine

  • Pese tooraine
  • puhasta tooraine mitte söödavatest osadest
  • tükeldada 1.5*1.5 kuubikuks(va kapsas)
  • kapsalehed asetada taldrikule see järel nendele panna õuna -,ananassi-ja apelsini kuubikud
  • kui kõik komponendid on taldrikul valada nende peale väheke apelsinimahla
    TOIDU NIMETUS
    Sidrunikreem






    portsjoni kaal
    150/5/1




    valmistatavaid portsjoneid

    kokku
    2




    Retsepti kaal
    Valmistamise kaal
    Hind 18% ta
    Jrk
    Toiduained
    Ühik
    1 bruto
    Kao %
    1 neto
    x bruto
    x neto
    Ühiku hind
    Retsepti h
     1
    piim
    l
    0,032
    0,000
    0,032
    0,064
    0,064
    5,10 kr
    0,16 kr
     2
    munarebu
    tk/kg
    0,500
    0,000
     
    1,000
    0,000
    1,50 kr
    0,75 kr
     3
    suhkur
    kg
    0,024
    0,000
    0,024
    0,048
    0,048
    32,00 kr
    0,77 kr
     4
    zelatiin
    kg
    0,003
    0,000
    0,003
    0,006
    0,006
    0,77 kr
    0,00 kr
     5
    vesi
    l
    0,020
    0,000
    0,020
    0,040
    0,040
     
    0,00 kr
     6
    sidrun
    kg
    0,062
    58,000
    0,060
    0,124
    0,120
    18,30 kr
    1,13 kr
     7
    35%rõõsk koor
    l
    0,070
    0,000
    0,070
    0,140
    0,140
    5,80 kr
    0,41 kr
     8
    siirup
    l
    0,005
    0,000
    0,005
    0,010
    0,010
    17,48 kr
    0,09 kr
     9
    meliss
    kg
    0,002
     
    0,001
    0,004
    0,002
     
    0,00 kr
     
     
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     
     
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     
     
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     
     
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     
     
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     
     
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
    Kokku:
     
     
     
     
    0,215
    1,436
    0,430
     
    3,31 kr

    Hind km-ga:
     
     
    3,91 kr
    Valmistamine:
    1. pressin sidrunist mahla ja kallan sidrunimahla zelatiini peale ning lisan natukene vett.
    2. vahustan suhkru ja rõõsa koore.
    3.segan piima ja munarebu kokku.
    4. asetan zelatiini vesivannile sulama.
    5.asetan muna-piima segu vesivannile ja lasen ta hapukoore taoliseks massiks.
    6.jahutan muna-piima segu ja zelatiini 20 kraadini.
    7.segan zelatiini ja muna-piima segu vahukoorega kokku ning lisan sinna natukene riivitud
    sidrunikoort.
    TOIDU NIMETUS
    Kooreklops






    portsjoni kaal
    100/100/200/50/1




    valmistatavaid portsjoneid

    kokku
    2




    Retsepti kaal
    Valmistamise kaal
    Hind 18% ta
    Jrk
    Toiduained
    Ühik
    1 bruto
    Kao %
    1 neto
    x bruto
    x neto
    Ühiku hind
    Retsepti h
     1
    veisevälisfilee
    kg
    0,132
    5,000
    0,125
    0,264
    0,250
    65,66 kr
    8,67 kr
     2
    õli
    l
    0,006
    1,000
    0,006
    0,012
    0,012
    13,00 kr
    0,08 kr
     3
    maiteseained
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     
    hapukoorekaste
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     1
    nisujahu
    kg
    0,005
    0,000
    0,005
    0,010
    0,010
    5,00 kr
    0,03 kr
     2
    margariin
    kg
    0,005
    1,000
    0,005
    0,010
    0,010
    14,50 kr
    0,07 kr
     3
    hapukoor
    kg
    0,050
    1,000
    0,050
    0,100
    0,100
    14,60 kr
    0,73 kr
     4
    puljong või vesi
    l
    0,060
    0,000
    0,060
    0,120
    0,120
     
    0,00 kr
     
    küüslaugu kartul
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     1
    kartul
    kg
    0,220
    0,000
    0,220
    0,440
    0,440
    4,69 kr
    1,03 kr
     2
    õli
    l
    0,006
    0,000
    0,006
    0,012
    0,012
    13,00 kr
    0,08 kr
     3
    või
    kg
    0,006
    0,000
    0,006
    0,012
    0,012
    40,25 kr
    0,24 kr
     4
    küüslauk
    kg
    0,004
    22,000
    0,003
    0,008
    0,006
    19,07 kr
    0,08 kr
     
    köögivilja lisand
     
     
     
     
    0,000
    0,000
     
    0,00 kr
     1
    porgand
    kg
    0,040
    25,000
    0,030
    0,080
    0,060
    4,00 kr
    0,16 kr
     2
    porru
    kg
    0,010
    10,000
    0,010
    0,020
    0,020
    31,53 kr
    0,32 kr
     3
    kurk
    kg
    0,020
    2,000
    0,020
    0,040
    0,040
    38,00 kr
    0,76 kr
     4
    või
    kg
    0,005
    0,000
    0,005
    0,010
    0,010
    40,25 kr
    0,20 kr
     5
    tüümian
    kg
    0,001
    0,000
    0,001
    0,002
    0,002
     
     
    Kokku:
     
     
     
     
    0,552
    1,140
    1,104
     
    12,44 kr

    Hind km-ga:
     
     
    14,68 kr
    Valmistamine
    Kooreklops
    1. Võtan veiseliha , eemaldan sealt kelmed ja muud mis süüa ei aita.
    2.Lõikan 1,5-2cm paksused u 160g ovaalse kujuga tükid, vasardan.
    3.Paneerin lihatükid ja panen hautama.
    4. Hautatud leemest valmistan kastme.
    Hapukoorekaste
    1.Panen potipõhja margariini sulama.
    2.Segan jahu margariini hulka ja lasen jahul pruunistada.
    3.Segan jahu-margariini segu sisse vee ja lasen keema .
    4.Lisan hulka piima ning maitsestan ja lasen uuesti keema.
    5.Seejärel lisan hapukoore ning lasen ta keemiseni,mitte keema.
    Püüslaugukartul
    1.Panen kartulid keema.
    2.Jahutan kartulid maha ja lõikan nad viiludeks.
    3.Võtan gn-ni ja hakkan kartuli viile sinna asetama.
    4.Panen kihiti kartulid ja nende peale võid ning lisan sinna hulka ka läbi pressi pressitud küüslauku(võib ka küüslaugu soola panna)
    5.Panen ahju.
    Köögivilja lisand
    1. Pesen ja puhastan köögiviljad.
    2.Lõikan porrult ära mitte vajalikud osad ja pesen ülejäänud hoolikalt ära.
    3.Villutan köögiviljad ribadeks.
    4.Võtan vokkpanni ja passeerin.
    5.Maitsestan.
  • 2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ #1 2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ #2 2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ #3 2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ #4 2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ #5 2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ #6
    Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
    Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2008-04-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 123 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 3 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor fighter Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    8
    xls

    Tehnoloogiline kaart

    Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Guljass sealihast tilli kartulitega ja porgandi salatiga portsjoni kaal 130/500/30 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 25 abasealiha tükk kg 0,113 0,085 0,227 0,170 16 Koorega sibul kg 0,021 0,018 0,043 0,036 Toiduõli l 0,005 0,005 0,010 0,010 Nisujahu kg 0,006 0,006 0,012 0,012 Tomatipasta kg 0,012 0,012

    Toit ja toitumine
    thumbnail
    22
    doc

    Koka eksami aruanne

    ....................................22 2 Menüü Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal Tarretiste valik pohlakastmega Leib, sai, mineraalvesi 3 Menüü valiku põhjendus Mina valisin oma lõputöö teemaks ,,Tervislik lõunasöök õele", kuna tema tal olnud suhtelised suured kaaluprobleemid. Tänu tervislikule dieedile on ta suutnud oma kaalu langetada ja hoida normaaltasemel. Soov samas vaimus jätkata andis mulle inspiratsiooni valida just need toidud. Eelroog Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Kuna kõrvitsale on omistatud nimetus ,,miniapteek", siis on see ideaalne dieettoiduaine, sisaldades rohkelt magneesiumi, rauda, koobaltit, vajalikke

    Kokandus
    thumbnail
    21
    doc

    Koka kutseeksam

    VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Talis Kõiv KOKK KUTSEEKSAM Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2009 2 SISUKORD: 1.MENÜÜ...................................................................................................................................4 2.KALKULATSIOONIKAARDID............................................................................................5 2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega........................................ 5 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega....7 2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega.................................................................................. 10 3. TÖÖPLAAN......................................................................................................................... 12 4. SEADMED, TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID

    Toitlustus
    thumbnail
    16
    doc

    Vene rahvusköök

    Rahvusköök Vene köök Sisukord lk 1. Vene köögi iseloomustus........................................................................................3 2. Menüü põhjendus..................................................................................................5 3. Retseptid................................................................................................................6 3.1 Eelroog.................................................................................................................6 3.2 Põhiroog...............................................................................................................8 3.3 Järelroog.............................................................................................................10 4. Tööplaan..........................................................................................

    Kokandus
    thumbnail
    16
    doc

    Sõbrapäeva lõuna

    Põltsamaa Ametikool Kokk I Kutseeksami-kirjalik kodutöö Sõbrapäeva lõuna Põltsamaa 2009 SISUKORD 1.Sissejuhtaus 2.Toitude valiku põhjendus 3.Menüü 4.Tehnoloogilised kaardid ja hinna kalkulatsioonid 4.1Eelroog 4.2pearoog 4.3Järelroog 5.Seadmed,töö-ja serveerimis vahendid 6.Ajagraafik 7.Toiduainete tellimus 8.toitained ja kalorsus 9.Laua eelkatte skeem kokkuvõte kasutatud kirjandus SISSEJUHATUS Tööautor õpib Põltsamaa Ametikoolis 4 kursusel koka erialal. Koka eriala valisin just, iseenda jaoks. Et õppida söögivalmistamise nippe. Koduseks ülesandeks oli sõbrapäeva lõuna kahele. Töö eesmärk, on koostada laud kahele sõbrannale. Toidud valisin kerged, ehk vähe rasvased. Töö eesmärgiks on klientide rahul olu. TOITUDE VALIKU PÕHJENDUS Valisin sõbrapäeva lõuna kahele. Sööma tulevad kaks parimat sõbrannat. Vanuses 20. Mõlemad töötavad ärindusealal. Nad soov

    Toitumisõpetus
    thumbnail
    12
    doc

    Rahvusköök - EESTI KÖÖK

    Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool Teenindusosakond EESTI KÖÖK Juhendaja: Viljandi 2011 1. MENÜÜ Eelroog: Kilupirukas Põhiroog: Küüslaugune sesisefilee kartuli-murulaugu rosettide ja põld-võõrkapsa salatiga Järelroog: Leivavorm õuntega Eesti köögist rääkides peetakse tavaliselt silmas 19. sajandi keskpaigast tuntud Eesti maarahva argi- ja peoroogasid. Alates põlluharimise levikust on tähtsaimaks toiduks kujunenud teraviljatoidud. Tähtsaim on hapendatud taignast tume rukkileib. Lisaks leivale küpsetati hapendamata odrajahutaignast karaskit. Eestile omane teraviljatoit oli kama, mida tavaliselt söödi hapupiimaga. Aedviljadest olid ammu tuntud kapsas, naeris ja kaalikas. Kapsast söödi tihti hapendatult. Kartul muutus tavaliseks toiduks 19. sajandi lõpupoole ja sai eestlase toidulaual pea asendamatuks, kujutades endast tihti päeva tugevaima söögikorra põhilist osa. Munatoidud, munapu

    Toitlustus
    thumbnail
    17
    doc

    Kvalifikatsiooni eksam

    VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal...........................................................4 Valmistamine:......................................................................................................................... 5 2.2 Põhiroog: ..........................................................................................................................6 Valmistamine:..........................................

    Kokandus
    thumbnail
    13
    doc

    Kolmekäiguline õhtusöök kahele

    PÄRNUMAAKUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Marek Tamme KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Heli Kruusamägi Pärnu 2006 SISUKORD Menüü ........................................................................ 3 Menüüpõhjendus ....................................................... 4 Spinati- ja brokolisupp ............................................... 5 Broilerikintsu rullid ..................................................... 7 Apelsinikreem ............................................................ 9

    Kokandus




    Kommentaarid (3)

    agnes78 profiilipilt
    agnes78: sisaldab ainult kolme retsepti koos tehnoloogilise kaardiga(toorsalat,kooreklops ja sidrunikreem )

    22:21 30-03-2009
    alis89 profiilipilt
    alis89: ei olnud abi sellest
    10:45 11-05-2009
    iria profiilipilt
    iria: väga hea materjal
    12:15 11-02-2009



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun