Mis veebilehti külastad? Anna Teada Sulge
Facebook Like
Küsitlus


Toitlustuseksam (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
SISUKORD
1. Piduliku menüü kirjeldus 2
2.Menüü 2
3. Kalkulatsioonikaardid 3
1. Mahe brokkolipüreesupp 4
Tehnoloogiline kirjeldus 4
2. Kanafilee riisi ja aedviljadega. 5
Tehnoloogiline kirjeldus 6
3.Kamavaht maasikatega 7
Tehnoloogiline kirjeldus 8
4. Toitude kalorsuse arvutustabel 9
5.Toiduainete tellimisleht 10
6. Seadmed , töövahendid, serveerimisvahendid 11
7.Ajagraafik 13
8.Teeninduskäik 16
9.Laua eelkatte skeem 16
KASUTATUD ALLIKAD 17
1.www.toidutare.ee (30.05.2011) 17
2.www. ehrl .ee (30.05.2011) 17
  • Piduliku menüü kirjeldus
    Menüü valimisel ja koostamisel lähtusin kõige rohkem oma kliendist ning tema soovidest. Väga palju pidin ka arvestama etteantud toidukorvis olevate toiduainete olemasoluga. Paljude minu jaoks oluliste komponentide puudumise tõttu töötasin välja lausa oma retsepti pearoa jaoks. Eelroa ja järelroa retsepte täiustasin enda maitse järgi.
    Kliendiks on mul vanaema ning temaga koos arutledes panime kokku maitsva ja tervisliku menüü. See on sobilik kõikidele inimestele ja söökide temaatika sobib paljudeks erinevateks puhkudeks.
    Eelroaks on mahedamaitseline lahja püreesupp, mille põhikomponendid on brokkoli , porgand , kartul ja sibul . Erilise maitse sellele annab basiilik . Kliendi sooviks oli saada soe eelroog , ning eriti maitsevad talle supid. Arvestades ka viimase aja söögitegemistrende, kus on moes just nimelt püreesupid, siis saigi valik selline. Püreesuppi valisin kõige sobilikumad ja vitamiiniderohkemad koostisosad.
    Pearoaks on kanafilee riisi ja aedviljadega. Kanafilee ma tükeldan väikesteks tükkideks, mida on pruunistatud pannil kuumas võis. Või annab kanale hoopis teistsuguse, natukene magusama maitse, kui õli. Toidukorvis olev metsik riis pakkus kliendile väga suurt huvi, seega otsustasime kartuli vahetada riisi vastu. Riisi kuivust vähendan oma välja mõeldud kastmega hapukoorest, sinepist, tillist ja koriandrist. Kuna praadimine pole nii tervislik, siis aedviljad ma hautan samuti kuumas võis.
    Järelroaks on maitsev Eesti sugemetega magustoit kamavaht. Kliendi soovil ei tohtinud dessert olla väga magus ja arvestama pidin sellega, et kliendil on diabeet . Serveerin seda maasikate ja melissiga.
    Minu menüü on tehtud arvestamaks vanemate inimeste maitseid, et oleks võimalikult kodulähedane toit, kuid mõned uuendused ei tee ka halba. Näiteks metsik riis või püreesupp. Kevadine toidukorv ja palju vitamiine.
  • Menüü
    Menüü
    Eelroog: Mahe brokkolipüreesupp
    (brokkoli, porgand, kartul, sibul, basiilik)
    Pearoog: Kanafilee riisi ja aedviljadega
    (kanafilee, metsik riis, porru , varsseller , lillkapsas , porgand)
    Järelroog: Kamavaht maasikatega
    (kamavaht, maasikad )
  • Kalkulatsioonikaardid
  • Mahe brokkolipüreesupp
    KALKULATSIOONIKAART
     
     
    Roa nimetus
    Mahe brokkolipüreesupp
     
     
    Ettevõtte nimi
    Kuupäev
    26.05.2011
     
     
    Omahind
     
    Portsioni kaal
    0,200
    kg
    Müügihind
     
     
    2
    tk
    l/kg hind
     
    Koostaja
     
     
    Tooraine
    Bruto 1-le (must kaal)
    Ühik
    Kao %
    Neto 1-le (puhas kaal)
    Bruto x-le
    Neto x-le
    Ostuhind
    Hind
    Brokkoli
    0,066
    kg
    24
    0,050
    0,132
    0,100
    1,75
    0,12
    Porgand
    0,032
    kg
    20
    0,025
    0,064
    0,050
    0,66
    0,02
    Kartul
    0,045
    kg
    20
    0,035
    0,090
    0,070
    0,66
    0,03
    Sibul
    0,018
    kg
    16
    0,015
    0,036
    0,030
    0,42
    0,01
    Vesi
    0,125
    l
     
    0,125
    0,250
    0,250
     
     
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

    Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

    Vasakule Paremale
    Toitlustuseksam #1 Toitlustuseksam #2 Toitlustuseksam #3 Toitlustuseksam #4 Toitlustuseksam #5 Toitlustuseksam #6 Toitlustuseksam #7 Toitlustuseksam #8 Toitlustuseksam #9 Toitlustuseksam #10 Toitlustuseksam #11 Toitlustuseksam #12 Toitlustuseksam #13 Toitlustuseksam #14 Toitlustuseksam #15 Toitlustuseksam #16 Toitlustuseksam #17 Toitlustuseksam #18 Toitlustuseksam #19 Toitlustuseksam #20
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 20 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2013-01-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 53 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor tygergirl Õppematerjali autor

    Märksõnad

    Mõisted


    Meedia

    Kommentaarid (1)

    Btreial profiilipilt
    18:48 22-05-2016


    Sarnased materjalid

    19
    doc
    Taimekasvatuseksam
    14
    docx
    Toitlustusettevõtete seadmed
    15
    odt
    Toitlustuse konspekt
    18
    doc
    Taimekasvatuse eksam
    652
    pdf
    Asjaajamise alused
    21
    doc
    Koka kutseeksam
    31
    docx
    Toiduvalmistamise alused
    62
    doc
    Toiduained





    Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
    faili e-mailile TASUTA

    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    või
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun