Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"maasika" - 199 õppematerjali

maasika - kohupiimatort, Šokolaadi-karamellitort, Martsipanitort, Kohupiima-sefiiritort Eeva, Jäätisemaitseline tort, Brigitta Kirsitort, Vaarika-kohupiimatort, Trühvlitort, Toorjuustu- mustsõstratort, Toorjuustu-pohlatort, Draama tort, Virmaline, Kohupiimatort Jalgpall, Elleri tort, Kohupiimatort, Tort Paradiis, Nostalgia tort, Sidrunitort, Tort Valli, Kati, Mustikajogurti tort,
Maasika

Kasutaja: Maasika

Faile: 0
thumbnail
1
rtf

Maasika kokteil

maasika kokteil vaja läheb : 200g maasikaid ( võib ka külmutatud ) 5 spl vaniljejäätist ( võib ka muu jäätisega ) u 2 klaasi mahla tee nii : sega kõik koostisained plandrisse ning sega u 1-2 minutit , srveeri kohe .

Toit → Kokandus
6 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Maasika-mascarpone korvikesed

Maasikamascarpone korvikesed Imeliselt hõrgud mandlikorvikeses magusad ampsud, mis panevad iga magusasõbra suu vett jooksma ja on väärt järgiproovimist. 12 tk Tainas: 125 g võid 2 dl tuhksuhkrut 2 munakollast 1 dl mandlijahu 2,5 dl nisujahu Korvikeste määrimiseks: 100 g sokolaadi Täidis: 250 g maasikaid 250 g mascarponet (või maitsestamata toorjuustu) 12 dl vahukoort 1 dl suhkrut 1 sl laimimahla riivitud laimivõi sidrunikoort Taina valmistamiseks vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa munakollased ja jahud ning paki valmis taigen toidukilesse ja aseta vähemalt 30 minutiks külmkappi. Rulli tainas u.0,3 mm paksuseks ja lõika klaasi või vormiga muffinipanni aukudest veidi suuremad ringid. Vajuta taignakettad muffinipanni süvenditesse ja aseta keskele fooliumitükid ning midagi raskuseks (herned, oad, riis vms). Niimoodi toimides ei vaju korvikeste ääred küpsemise ajal alla. Küpseta 200 kraadises ahjus 8 minutit, eemalda fooliu...

Toit → Retseptid
23 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Maasika, tomati ja sibullillede väetamine

kergelt mulla sisse. Substral® N 20% aprillist kuni Väetist kasutada Vesilahusega Substral Suurendab Miracle P2O5 20% septembrini. igakordsel saaki ja Gro®- K2O 20% kastmisel. pikendab Maasika viljakandmis väetis perioodi. TOMAT Väetise nimi Elementide Kasutamise aeg Kasutuskordade Kasutamise Tootja Märkused sisaldus arv viis nimi

Põllumajandus → Väetusõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
66
ppt

Maasikaistanduse rajamine

• Parim istandiku koht on väikese kallakuga nõlvak • Külvikorras kasvatatakse maasikat ühel kohal kuni 5 aastat, millest 4 on saagiaastad • Mullaharimist alustatakse künniga. Sõnnik laotatakse enne kündi, kuid soovitatav on eelkultuurile. • Kevadel kultiveeritakse • Enne kilepanekut kultiveeritakse vastavalt vajadusele 2...3 korda • Lõimiselt eelistab keskmise raskusega muldi (ls2, ls3, sl) • Nõrgalt happelised mullad; Viljandi, Lõuna-Tartumaa • Maasika istandikule sobiv huumusesisaldus on 2,5- 3,5%. 1 • Maasikaistandike planeerimisel tuleb külvikorda viia ka teisi kultuure Mullaharimine • Maasikaistandikus algab mullaharimine kinnitallatud reavahede kobestamisega pärast istutamist • Kultivaatori sektsoonidele paigalatatakse kaitseorganid või ühepoolsed lõikekäpad maasikareapoolsesse külge Maasikastandus kilemultšiga • Eestis on levinumad musta kilemultš ja põhumultš

Põllumajandus → Põllumajandus
23 allalaadimist
thumbnail
5
pdf

Aedmaasikas

Aedmaasikas Maasikas on üks väärtuslikumaid ja hinnatumaid marjakultuure. Varajase saagikande alguse, suure ja püsiva saagikuse, viljade varavalmivuse, nende meeldiva välimuse, hõrgutava aroomi ja suurepäraste maitseomaduste tõttu on maasikast saanud paljude marjakasvatajate lemmik kultuur. Maasikat saab kiiresti ja kergesti paljundada. Ta annab suure saagi juba järgmisel aastal pärast istutamist. Maasika viljad valmivad Eestis kasvatatavatest marjakultuuridest kõige varem. Maasika marjad sisaldavad rohkesti inimorganismile vajalike ning kergesti omastavaid suhkruid, orgaanilisi happeid, mineraalaineid, vitamiine ja teisi toitaineid. Eriti hinnatav on maasikamarjade C-vitamiini sisaldus, mille poolest maasikas on musta sõstra järel teisel kohal. Kõige tervislikumad ja väärtulikumad on maasikaviljad värskelt süües. Lauamarjana ei suuda maasikat ületada ükski marjakultuur.

Bioloogia → Bioloogia
29 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Vaarikas

Sobivaim kasvutihedus on 5-6tugevat vart jooksva meetri kohta. Istandusest tuleb välja lõigata katkised, haiged ja saaki kandnud varred. Vaarika istandikku harvendatakse varakevadel. Vaarika liikidest kõige tuntum on aedvaarikas ja tuntakse veel pamplit ja vamplit. Maasikas on rohtne maa-aluste vartega ja risoomiga [?] taim. Maasikas kuulub roosõieliste sugukonda. Maasikal on [?]. Maasika lehed on [?]. Võsund on maasika vegetataiivse paljunemise organ. Maasikat paljundatakse tütartaimedega. Maasikas õitseb [?]. Maasika õied on enamus sortidel [?]. Maasika viljaks on [?]. Maasika vili valmib [?]. Maasika istanduse rajamiseks on sobivaim aeg [?]. Meie aedades kasvatatakse järgnevaid maasika liike: ja

Loodus → Loodus õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Keskkonnakaitse iseseisev töö „Minu keskkonnakaitsealased harjumused“ 2018

Keskkonnakaitse iseseisev töö ,,Minu keskkonnakaitsealased harjumused" 2018 Reede 28.09.2018 Tartu,Tuglase 7 ühiselamu üks inimene.Julia Vassina OSTMINE 1. Milliseid kaupu ja teenuseid (rühmitage! nt toit, kodukeemia, isiklikud hügieenivahendid, transport, meelelahutus, jne) Te uuringupäeval (terve päev!) tarbisite? Toit 1. Maasika Jogurtimaius(Eesti) 2. Must tee (Venemaa) 3. Võileib Täestera riisivahvlid soolata(Poolas) Sulatatud juust krevettidiga(Eesti) 4. Kapsasupp Kapsas(Eesti) Porgand(Eesti) Kartul(Eesti) Kana(Eesti) Sibul(Eesti) Paprika(Poola) 5. Barbarissimaitseline karameell(Eesti) 6. Pirnid(Prantsusmaa) 7. Pelmeenid+hapukoor(Eesti) 8. Mahl(Leedu)

Loodus → Keskkonnakaitse
36 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Maasikas

...7 Võsundid......................................................................7 Maasika õied..................................................................8 Maasika viljad.................................................................9 Viljade põhikujud...........................................................10 4. Viljade iseärasused......................................................10 5. Paljundamine............................................................13 6. Maasika istandiku hooldus.............................................14 7. Kokkuvõte................................................................15 8. Kasutatud kirjandus......................................................16 3 Sissejuhatus Maasikas on üks väärtuslikumaid ja hinnatavamaid marjakultuure. Maasikas on väga vormirikas perekond, käesoleva ajani on kirjeldatud üle 50 liigi.

Põllumajandus → Aiandus
94 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Maasikas

äestada pea iga nädal Toiteained Väetamiseks on sobivaim kompost. Eelnenud kultuuri väetati tahke sõnnikuga- piisavalt toiteaineid Põlluharimine Rohi niidetakse -> kasut. multsina Niita sageli (teod) Piisavalt niiskust kuni õitsemise alguseni ja viljade moodustamise ajal Õitsemisel ei kasteta 20-30 l/m2 Taime kahjustajad Kõige ohtlikumad seenhaigused Närbumistõbi Viirushaigused Haige taim eemaldada Levinumad kahjurid:punane kedriklest, maasikalest, maasika õielõikaja, maasikalehemardikas, maasika närbuss, harilik vahustaja ja teod Esinemist kahandab külvikord ja terve istutusmaterjali valik Soovitatavalt peetakse ühte maasikapõldu kaks kuni neli koristusaastat. Kahjurid Maasikalestad Kahjustavad noori lehti Lehed muutuvad pruunikaks Leherootsud lühenevad,tavalisemast karvasemad Õiealgmed ei moodustu Järgmise aasta saak väiksem Vältimiseks: terved istikud, asukoha vahetus

Loodus → Loodus õpetus
46 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Reklaamiuuring - psühholoogia

2.Kasutaud on kutsikaid armsuse pärast. Tekst on lihtne ja loogiline, tagaplaanil mängib vaikselt ka muusika, mis erilist rolli ei mängi antud reklaamis. 3.Kutsikad mõjutavad oma armsusega inimesi tugevalt- kuidas sa siis ei osta seda keratoitu, kui saad neid koduta koeri aidata- inimesed kujutlevad/nende mõistus loob pildi, et ostes seda toodet toetavad nad just neid kutsikaid, sest neid ju ometi on reklaamitud. Draakoni maasika reklaam 1.Reklamitud on draakoni maasika maitselisi närimiskomme/nätsukomme. Draakon tuleb kaadrisse, näeb maasikat, mis ta arvab, et on küpse, lähemal vaatlusel selgub, et ei ole, draakon pahandab. Ta keerab maasika toore külje päikese pole ja hakkab koos maasikaga päikest võtma. Paari sekundi pärast, vaatab draakon, et maasika teine külg on ka küpseks saanud, tegelikult on maasikas lihtsalt algasendisse tagasi vajunud, draakon vihastab. Ta

Psühholoogia → Psühholoogia
2 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Sordikaitse seadus

vegetatiiv- ja seemikalus ning puuvilja-, marja- ja köögiviljakultuuri puhul ka istutusmaterjal, milleks on istutamiseks või ümberistutamiseks ettenähtud taim või taimeosa. Seemnekartul ning puuvilja- ja marjakultuuri paljundusmaterjal jagatakse nende põlvnemise ja kvaliteedi alusel kategooriatesse. 4. Milliseid kahjureid ei tohi esineda paljundusmaterjali tootmiseks kasutatavas mullas? 5. Millise kultuuri järel 4 aasta jooksul ei tohi kasvatada maasika sertifitseeritavat paljundusmaterjali? Maasika sertifitseeritava paljundusmaterjali tootmiseks kasutada kavatsetaval põllul peab maasika, kartuli ja lina kasvatamisest olema möödunud neli aastat. 6. Millised nõuded on maasika sertifitseeritava paljundusmaterjali tootmise korral? 1) tehakse umbrohu- ja taimekahjustajatõrjet; 2) kasutatakse puhtaid masinaid, seadmeid ja töövahendeid; 3) välistatakse taimede õitsemine;

Põllumajandus → Aiandus
43 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

süsi- kcal valke rasvad vesikuid 204 10g 24g 8g 10% 20% 9% 11% * GDA - täiskasvanu päevane soovitatav kogus, põhineb 2000 kcal energiavajadusel. Indiviidi toitumisvajadused võivad erineda sõltuvalt soost, vanusest, füüsilisest aktiivsusest ja teistest teguritest Maasika kohupiimakreem Maasika kohupiimakreemi teeb nii heaks maasika moos, mida on üsna parajalt kohupiima sekka segatud. Tulemuseks on maasikase, mõnusalt kreemja maitsega väga maitsev magustoit, mida Pajumäe talust ikka ja jälle küsitakse. Suurused: 950g, 470g, 265g (klõpsa pildivahetuseks). 100g toodet sisaldab: energiat 731 kJ / 175 kCal,

Toit → Köögi õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Referaat: maasikas ja vaarikas

Hõimkond: Õistaimed Magnoliophyta Klass: Kaheidulehelised Magnoliopsida Selts: Roosilaadsed Rosales Sugukond: Roosõielised Rosaceae Alamsugukond: Roosilised Rosoideae Perekond: Maasikas Fragaria Maasikas (Fragaria) on roosilaadsete seltsi roosõieliste sugukonda kuuluv perekond. Maasika perekonda kuulub umbes 20 liiki ning hulgaliselt hübriide ja kultivare. Ka tuntuim maasikas aedmaasikas on virgiinia ja tsiili maasika hübriid. Maasikaliikide eristamisel on oluline kindlaks määrata tema kromosoomide arv. Haploidsel maasikal on 7 kromosoomi, aga enamik maasikaliike on polüploidsed: mõned on diploidsed (2 komplekti ehk 14 kromosoomiga), mõned tetraploidsed (4 komplekti ehk 28 kromosoomiga), heksaploidsed (6 komplekti ehk 42 kromosoomiga), oktoploidsed (8 komplekti ehk 56 kromosoomiga) või dekaploidsed (10 komplekti ehk 70 kromosoomiga). Üldreeglina on need liigid, millel rohkem kromosoome,

Informaatika → Arvuti töövahendina
27 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Konkureerivate toodete analüüs

Näiteks söömis-, joomis-, magamis-, hapnikuvajadus. Ootused toodetele tähtsuse järjekorras: 1. Väga oluline · Kvaliteet · Hind 2. Oluline · Maitse 3. Oluline, kuid mitte väga · Pakendi välimus Võrdluskriteerium A ettevõtte B ettevõtte C ettevõtte toode toode toode Metsamarja jogurti- Jogurt Maasika kohupiima-kreem virsikukeedisega kohupiimakreem kiudainetega 3,2% 4% Ratsionaalsed võrdluskriteeriumid: Hind 0.61 0.53 0.44 Toote koostis piim, suhkur, jogurt 80% kohupiimapasta, metsamarjad (pastöriseeritud maasikamoos

Majandus → Turundus
37 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

KEEFIR

KEEFIR Jelizaveta Tomingas MK15 KET-1 SISSEJUHATUS Paljude eestimaalaste jaoks on jätkuvalt armas hapupiim, mis sobib ideaalselt toidu kõrvale janu kustutamiseks kui ka toidu valmistamiseks. Hapupiimale on lisatud ka maailmas enimuuritud Lactobacillus rhamnosus GG bakter. KEEFIRI TUNNUSED Rasva protsendi sisaldus Keefir lisanditega Probiootiliste bakteritega keefir Pakendi suurus Pakendi materjal Keefirijook Tootjad/bränd RASVA PROTSENDI SISALDUS 2,5% Keefir 3,5% Keefir 3,5% rasvasisaldus 2,5% rasvasisaldus 2,2% rasvasisaldus 1% rasvasisaldus KEEFIR LISANDITEGA Kirsi keefir Kama keefir Kirsi keefir Maasika keefir Kama keefir Õuna ja piparmündi keefir Cappucchino keefir Mustika keefir PROBIOOTILISTE BAKTERITE GA KEEFIR ME-3 piimhappebaktereid sisaldavad Helluse tooted ait...

Majandus → Müügitöö alused
1 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Tervislik nädalamenüü

1kiivi Lõunasöök: Õhtusöök: Kodujuustu-kanakaste 2-3 keedetud kartulit 2-3 värskelt keedetud kartulit Hakklihakaste REEDE Hommikusöök: Vahepala: Tomati-munaroog Pudru marjadega 1 viil leiba 1 klaas piima 1 virsik Lõunasöök: Õhtusöök: Kohupiima pannkoogid Mahlane kanasaslõkk 1 õun Kartulipudru murulauguga LAUPÄEV Hommikusöök: Vahepala: Müsli maasika tükkidega 150 ml puuviljajogurtit Tee või kohvi 1 klaas maasikaid Lõunasöök: Õhtusöök: Kartulisalat Broilerifileepada 1viil teraleiba 2-3 kartulit 1 klaas petti PÜHAPÄEV Hommikusöök: Vahepala: 1 klaas kama Rabarberi-pähklipuding 1 viil röstsaia tomati, juustu ja kurgiga 1 klaas teed Lõunasöök: Õhtusöök: Suvekõrvitsa-riisisalat Köögiviljavorm

Meditsiin → Terviseõpetus
227 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

............. 7 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 7 Valmistamine............................................................................................................................ 8 Serveerimine.......................................................................................................................... 10 Vanilje panna cotta karamellistatud maasikaga, serveeritud maasika coulis kastmega.............11 Tehnoloogiline kaart............................................................................................................... 11 Valmistamine.......................................................................................................................... 11 Serveerimine.......................................................................................................................... 12 Kalorsuse tabel..............................

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Kalkulatsioonid

0,126 0,12 0,2 0,178 0,3 0,3 0,18 0,18 0.080 0,08 0.080 0,08 1,478 1,478 serveerimiskadu %: 18,8 e portsjonite väljatulek: 1,2 Toidu nimetus: Salat maasika ja fetaga Portsjoni kaal: 0,3 Valmistatavaid portsjoneid: 4 Retsepti kaal Kao % (külm) Toiduained Ühik (kg/l/tk) 1 bruto 15% Aedmaasikas kg 0,125 27% Spargel kg 0,037

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Minu turismitalu hommikusöögi

Võileiva komponendid Joogivalikust 1 tass kohvi või teed + 1 klaas piima Vett võib juua piiramatult Lisandiks toidule ja joogile vaja minev kogus. Grupi hommikusöök 10-le inimesele sisaldab: 10tk Ühelt poolt praetud mune 10tk Kahelt poolt praetud mune 10tk Kolme minuti mune (keedetud) 10tk Seitsme minuti mune (keedetud) 2kg Ahjus küpsetatud viinereid 2 kg Apelsini keeksi 2 kg Purukooki 0,5kg Viilu peekonit 2kg Kartulikroketeid 3 kg Mannaputru 3 kg Neljaviljaputru 3 liitrit Maasika jogurtit 3 liitrit Banaani jogurtit 0,5kg Keedusinki 0,5kg Lastevorsti 0,5kg Salaamivorsti 0,5kg Eesti juustu 1 liiter marjateed, 1 liiter musta teed, 2 liitrit kohvi Vett võib juua piiramatult Soolatops Pipratops 1 Leib 1 Sai 1 Sepik

Turism → Eriala
17 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Probiootilised piimhappebakterid

Koostis: pastöriseeritud piim, juuretis (sh. L. acidophilus LA-5TM).  Atsidofiilhapupiim tsitrusega Ats tsitrusega Koostis: pastöriseeritud piim, tsitruselisand 9% (suhkur, sidrunimahl 14%, apelsinid 13%, paksendajad modifitseeritud tärklis ja pektiin, happesuse regulaator naatriumtsitraat, lõhna- ja maitseained), juuretis (sh. L. acidophilus LA-5TM). 5  Hellus Haps maasika Koostis: piim, suhkur, maasikad (1,8%), glükoosi-fruktoosisiirup, õunad (0,3%), paksendaja modifitseeritud tärklis, lõhna- ja maitseained, toiduvärv peedipunane (kontsentreeritud punase peedi mahl), happesuse regulaator sidrunhape, juuretis, probiootilised piimhappebakterid Lactobacillus fermentum ME-3 (lisatud Tartu Ülikooli litsentsi alusel), L. acidophilus ja Bifidobacteria.  Hellus Haps vaarika Koostis: piim, suhkur, vaarikad (1,5%), glükoosi-fruktoosisiirup,

Toit → Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Aedmarjad

kolesteroolitaset. · Punane sõstar on suurepäraste raviomadustega: ta on hea isutekitaja, suurendab lihaste hapnikuvarustatust, eemaldab organismist soolasid. · Mustsõstardest tehakse mahla, moosi, tarretist ja veini. Punastest sõtardest valmistatakse moosi, mahla ja veini, samuti ka tarretisi ja marmelaadi. Aedmaasikas · ladina k: Fragaria ananassa , inglise k: Strawberry · Maasika kodumaaks peetakse Ameerikat. Aedmaasika tuntus Euroopas ei ole eriti pikk, õige hoo sai maasika kasvatus alles XVI ja XVII sajandil. Nüüd on aretustöö tulemusena maailmas välja aretatud u 5000 erinevat maasikasorti. · Maasikaid kasutatakse magustoitude, salatite, tortide, likööride, kokteilide jm jookide valmistamisel. Aedvaarikas · ladina k:Rubus idaeus, inglise k: Raspberry · Vaarika marjad on väga maitsvad

Muu → Käsitöö
32 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustuse ja majutuse õppesuund Kokk Kalle Kuusk KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Kuressaare 2013 SISUKORD 2 MENÜÜ Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga (punane sibul, kartul, köögiviljapuljong, rõõsk koor, tüümian, basiilik, äädikas) Pearoog Mee ja tähtanisiiga küpsetatud kanafilee, küüslaugu ürdikartuli, mee-porgandi ja besamellkastmega (sidrun, apelsinimahl, küüslauk, basiilik) Dessert Creme brülee maasika-mündisalsaga (muna, rõõskoor, vanilljekaun, maasikaliköör) Joogiso...

Muu → Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Õigekirjavigu avalikus kasutuses

Pärnu Koidula Gümnaasium Uurimustöö Õigekirjaeksimusi avalikus kasutuses Marin Vomm 11R Juhendaja: Ebe Saarna Pärnu 2008 Sisukord Sisukord....................................................................................................2 Sissejuhatus................................................................................................ 3 Eksimuste tabel........................................................................................... 4 Kokkuvõte..................................................................................................5 2 Sissejuhatus Praegusel ajal, kus põhiharidus on kohustuslik ning keskharidus kergesti kättesaadav, võiksime arvata, et korrektne e...

Eesti keel → Eesti keel
69 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Iseseisev töö. Koka Erialal 2. Kursus

Iseseisev töö a) Hommikusöök lasteaia lapsele: Neljavilja puder,Maasika moosiga Piim Õun b) 3-käiguline lõunasöök ajateenijale: Borsi supp Hakk-Kotlett keedetud kartuliga ja valge kastmega Mannavaht piimaga c) Õhtusöök hooldekodu patsiendile: Kartuli püree singi kastmega Jogurt või Puuvili Keefir/Piim Koostatud konspekti abil,Robert Rand (K-11A)

Toit → Toitumisõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Garantiikiri

Lääne-Viru Rakenduskõrgkool Mõdriku 7 45910 RAKVERE 10.12 2013 nr 7-1/4 GARANTIIKIRI Äripere OÜ garanteerib oma töötaja Mari Maasika arve tasumise, mis on seotud käesoleva õppeaasta õppemaksu tasumisega Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis. Arve tasume ülekandega vastavalt Teie poolt esitatud pangarekvisiitidele. Maret Jõgar Meelis Vainu Juhataja Raamatupidaja Kaire Laan 7543 9384 [email protected] Asuke 9 Telefon 7758 4905 Registrikood 3304847513

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Garantiikiri

Lääne-Viru Rakenduskõrgkool Tiigivahe tee 2 46609 Mõdriku 23.11.2015 nr 1-1/1 GARANTIIKIRI OÜ Äripere garanteerib Mari Maasika (isikukood 48804184795) käesoleva õppeaasta õppemaksu tasumise Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolile. Õppemaksu tasume ülekandega vastavalt Teie poolt esitatud arvele. /allkirjastatud digitaalselt/ Juula Juurikas Juhatuse liige Liis Kosk 324 7789 [email protected] Põllu 29 telefon 324 7787 Arvelduskonto nr OÜ Äripere faks 123456 EE102131568455 12034 Tallinn e-post info@aripere

Eesti keel → Eesti keel
2 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Garantiikiri näidis

OÜ ÄRIPERE Lääne-Viru Rakenduskõrgkool Tiigivahe tee 2 46609 LÄÄNE-VIRU MAAKOND 11.11.2015 nr 2-1/3 GARANTIIKIRI OÜ Äripere garanteerib oma töötaja Mari Maasika ik.49012122804 käesoleva õppeaasta õppemaksu tasumise Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolile. Arve tasume ülekandega vastavalt Teie poolt esitatud arvele. (allkirjastatud digitaalselt) Jüri Tamm Juhatuse esimees Milvi Pilveke 666 4455 [email protected] Tartu mnt 62 Telefon +372 666 5522 Arvelduskonto EE772000457 10115 TALLINN Faks +372 666 2255 LHV Pank E-post: [email protected]

Infoteadus → Dokumendihaldus
26 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Garantiikiri näidis

OÜ Äripere Kellele (nimi) Lääne-Viru Rakenduskõrgkool Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool Tiigivahe tee 2 46609 MÕDRIKU 03.09.2013 nr 102/6 GARANTIIKIRI Lugupeetud (nim) OÜ Äripere garanteerib oma töötaja Mari Maasika käesoleva õppeaasta õppemaksu tasumise Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolile. Arve tasume ülekandega vastavalt Teie poolt esitatud arvele. Lugupidamisega Nimi Juhatuse liige Koostaja: Mari Murakas 569 0988, [email protected] Haapsalu mnt 65 Telefon 654 765 Arvelduskonto 221721495250 76607 KEILA Faks 654 763 Swedbank E-post info@aripere

Muu → Dokumendi- ja arhiivihaldus
42 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Garantiikiri

OÜ ÄRIPERE OÜ Äripere Kivi 17 42106 JÕHVI 10. oktoober 2013. a. nr 2-4/2 GARANTIIKIRI OÜ Äripere garanteerib arve tasumise, mis on seotud oma töötaja Mari Maasika käesoleva õppeaasta õppemaksu tasumise Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolile. Arve tasume ülekandega vastavalt Teie poolt esitatud arvele. Anna Roheline Juhatuse esimees Virve Kirss PITSER Raamatupidaja Apandiku küla Telefon +372 333 233 Arvelduskonto 221421324452 Mäetaguse vald Faks +372 333 2333 Swedbank

Muu → Dokumendi- ja arhiivihaldus
14 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Koostada kahekäigulise lõunasöögimenüü nädalaks

Ülesanne: Koostada kahekäigulise lõunasöögimenüü nädalaks Nimi Rena Fedotov Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Pearoa põhitooraine Kanakintsuliha Seahakkliha Veisehakkliha Lõhefilee Sealiha valmistamismeetod Hautamine Praadimine Praadimine Aurutamine ahjus Hautamine Põhilisand Riis Tatar Pasta Kartul Riis (tärkliseline) vähemalt Kapsas Kurk Peet Värske kapsas Kaalikas 2 köögivilja Porgand Tomat Hiinakapsas Kurk Redis Pakutava pearoa Kanakaste r...

Toit → Toitlustus
3 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Selveri märgitooted

oma kaubagrupis soodsamad. Toidukaupadest kuuluvad tooteperesse Selveri mahlad, vitamiinijoogid, õlu, saiad, munad, ketsup, majonees, pähklisegu, maisihelbed, kakaopallid, müsli, jogurti, makaronid, jahu, suhkru, pelmeenid, kiirnuudlid, toiduõli, erinevad hoidised (ananassilõigud, puuviljakompoti, pirnikompoti, kirsikompoti, ploomikompoti, virsikukompoti, letso, pritamin paprika, peperoni, erinevad kurgihoidised, maisi konservid, herned), dzemmid (aprikoosi, maasika, metsamarja ja mustsõstra), pähklikreemi, jäätised (1 l vanilli koorejäätis ja vanilli koorejäätis glasuuris 90 ml). Samuti leiad Selveri märgitoodete seast kuivtoidud ja konservid lemmikloomadele. Selveri märgitoodete seast leiad ka kvaliteetse külmpressitud oliiviõli (500 ml ja 750 ml) ja maitsva sea kaelakarbonaadi barbeque marinaadis (500g). Kodukaupadest kuuluvad tooteperesse Selveri pesugeelid, pesuloputusvahendid, nõude- ja

Majandus → 10. klassi majandus
8 allalaadimist
thumbnail
8
xlsx

Excel

HARJUTUS 5 AVERAGE, SUM, MAX, MIN, COUNT, COUNTA, COUNTBLANK, PRODUCT, ROMAN, SQRT, ROUND, TOD Aritmeetiline Suurim Väiksem Lihtsamad funktsioonid keskmine Summa Korrutis number number 5 5 5 5 2 5 5 4 2 3 4.1 41 750000 5 2 5 3 5 4 2 3 4 4 4 3.777777778 34 115200 5 2 5 5 5 5 5 5 2 5 5 4.666666667 42 781250 5 2 5 5 5 4 4 5 4 4 4 4.444444444 40 640000 5 4 5 4 3 5 4 5 4 3 4 4 4.1 41 1152000 5 3 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 3.9 39 200000 5 1 5 5 5 5 5 5 4 2 ...

Informaatika → Arvuti
4 allalaadimist
thumbnail
3
docx

TAIMESTIK

vakuool. 29. Millest kujuneb sammasjuurestik? Kellel esineb? Peajuurest ja väikestest lisajuurtest. Rohttaimed, puud, põõsad. 30. Millistest õieosadest kujunevad viljad? Mis on rüüsvili? See moodustub enamasti emaka sigimikuosast pärast seemnealgmete viljastumist. Rüüsvili on vili, mille tekkimisest on osa võtnud lisaks sigimikule ka teised õieosad, kõige sagedamine õiepõhi. Nt punase sõstra viljad. 31. Millistest õieosadest on moodustunud maasika vili? Maasika vili on lihakas koguvili, mis moodustub õiepõhjast ja mille pinnal asetsevad seemnised.

Bioloogia → Bioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teenindusmüük

Menüü Eelroog: Cesari salat Salatileht, cesari kaste, röstitud saia kuubikud, juutu viilud, krevetid, sidruni sektorid ja maitseroheline Pearoog: Kanamedaljonid värviliste köögiviljadega Grillitud kana, lillkapsas, kollane ja punane paprika, hiina kapsas, porru ja väiksed peekoni ribad Kastmeks Sibula, tomati ja koore kaste Järelroog: Tomati-maasika gazpacho basiilikujäätisega Joogiks: Gaseerimata joogivesi ,,Vichy" J.P. Chenet ...

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuidas teha menüüsid

Kahekäiguline menüü kooliõpilastele. I käik Pearoog. Keedetud kartul, kaste, ananassi-porgandi salat, piim, mahl. II käik Järelroog. Karamellkissell moosiga. *** I käik Pearoog. Frikadelli supp. II käik Järelroog. Mannavaht piimaga. *** I käik Pearoog. Makaronid vorstiga, mahl, piim. II käik. Järelroog. Puuvili (õun, pirn) *** I käik Pearoog. Pilaff, piim, mahl. II käik. Järelroog. Kohuke, puuvili. Kolmekäiguline menüü firma külalistele. I käik Eelroog Soojad võileivad. II käik Pearoog. Kartulipuder, valge kaste, värskekapsa-kurgi salat, piim, mahl. III käik Järelroog. Kook, kohv, tee. *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog. Keedu kartul, hakkliha kaste, apelsiniporgandisalat, piim, mahl. III käik Järelroog. Apelsini jogurtitarretis. *** I käik Eelroog. Külmad suupisted kalast. II käik Pearoog. Riis, grillitud kalaga III käik Järelroog. Jäätis. Kolmekäiguline lõunamenüü turismigrupile. I käik Eelroog...

Toit → Toitumisõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Capri saar

Capri saar Kus see saar asub ? Capri on Itaaliale kuuluv saar Türreeni meres Campania ranniku lähedal Napoli provintsis Sorrentost edelas Natukene saarest... Saare pindala on 10,4 km². Saar on mägine, kuni 578 meetrit kõrge. Reljeef Elanikkond Mägine 31. detsembri 2004 Ta kaldad koosnevad seisuga elas saarel järskudest 7278 elanikku lubjakivikaljudest Capri saare turismipiirkond Tähtsaim linn saarel on Capri. Tema juurde külgnevad kaks sadamad ­ Marina- Piccola ja Marina-Grande Looduslikud objektid Grotto Azzura sissepääs on nii kitsas, et saate selle sisestada ainult väike sõudepaat, ja teie ekskursioonilaevade peatub poolt grott, kus mitmed elanikele sõudepaate oodanud väljaspool. Looduslikud objektid 2. osa Monte Colaro ­ kõige kõrgeim Capri saare tipp, mille kõrgus on 589 m. Kultuurilised objek...

Geograafia → Geograafia
2 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Õppekäik ettevõttesse

Sissukord  Sissejuhatus  Ettevõtte nimetus;  Ettevõtte tegevusvaldkond;  Ettevõtte üldine iseloomustus (asukoht, töökorraldus jne.);  Ettevõtte kliendirühmad;  Ettevõtte suurus,ruumide paigutus ja kirjeldus;  Toodangu sortiment, kogused;  Nimeta võimalikud töökohad ettevõttes  Tehnilise varustatuse iseloomustus;  Millised on ettevõttes töö tingimused;  Too välja kondiitritöö positiivsed ja negatiivsed küljed;  Ettepanekud ja arvamused õppekäigu kohta;  Kokkuvõte  Kasutatud kirjandus Sissejuhatus Tööstusliku leiva tootmine Tartus algas aastal 1911, kunas alustas esimene ülevenemaaline leivatehas Pain Normal, kus valmistati täisterast terviseleiba, mis oli hinnatud nii kohalikul turul – eriti aga Peterburis. Tähelepanuväärne oli ka mitmekülgse ärimehena tuntud August Kook´i 1936 aastal Emajõe tänavale vanast õlletööstusest ümber ehitatud leivatööstuse ...

Toit → Pagar-kondiiter
12 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Füüsel

keedise valmistamiseks. Ettevalmistus:Enne tarvitamist eemaldage viljadelt tupp ning need üle valada kuuma veega, et eemalduks vahataoline kaitsekiht. Mehhiko füüsalit lisatakse suppidele. Maasikafüüsalit kasutatakse keedise, dzemmi, sukaadi, kompoti, kisselli ja kompvekkide valmistamiseks. Neid võib ka kuivatada ja kasutada nagu rosinaid. Füüsalit soolatakse nagu ka kurki ja tomatit. Erinevad sordid Harilik füüsal Jaapani füüsal - Need on ilutaimed · Maasika füüsal · Peruu füüsal(viljad suure- mad kui maasikafüüselil ja sisaldavad palju vitamiine) · Mehhiko füüsal - Neid tarvitatakse toiduainetööstustes Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kasutatud kirjandus http://www.rodoaed.ee/fuusali-kasvatamine-ja-kasutamine-maasikfuusal-peruu-fuusal-

Bioloogia → Bioloogia
2 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kokku- ja lahkukirjutamise harjutamine!

3. Raud tee lei sõideta mootor rattaga, vaid hoopis rongiga. 4. Harilikult võtab siil kala kaitse abi nõud juba aegasti kasutusele. 5. Kohev lumi kate kaitseb maa panda külma eest. 6. Lumega kaetud maa pinna temperatuur on märksa kõrgem kui paljal, vingetele talve tuultele avatud pinnasel. 7. Ka tali spordi harrastajatele pakub lumi rõõmu. 8. Õhus on alati vee auru. 9. Metall raha kukkumisel kivi põrandale tekib metalne heli. 10. Maiad sööjad panid pann kookidele ohtralt maasika moosi. 11. Kas te teadsite, et Eesti rahvus linnuks on suitsu pääsuke? 12. Ette võtete ja äri tegevuse taas käivitamine aitaks neil piir kondadel kiiremini kriisist välja tulla. 13. ÜRO rahvus vaheline katastroofide koordineerimis mees kond saatis kohale kaks kriisi juhtimis üksust. 14. Välis ministeeriumid õhutavad kriisi piirkonnast oma rahvast kiiresti koju tulema, sest maa värinast laastatud aladel võivad hakata levima ohtlikud nakkus haigused. 15

Eesti keel → Eesti keel
9 allalaadimist
thumbnail
15
odt

KARASTUSJOOGID

KARASTUSJOOGID Referaat Sisukord Mineraalvesi................................................................................................................................3 Köögiviljamahlad........................................................................................................................4 Porgandimahl..........................................................................................................................4 Porgandi-õunamahl................................................................................................................5 Maasika-õunamahl.................................................................................................................6 Porgandi-peedimahl................................................................................................................7 Kapsamahl.................................................................................

Kategooriata →
36 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Tee sortiment

Tallinna Tööstushariduskeskus Toidukaubad Tee sortiment Christie Kitsing 306 MRA Tallinn 2011 Tee sortiment Purutee- Pai Mu Tan-White Tea Dilmah-ceylon orange pekoe,large leaf tea Pakitee-Lipton-Green Tea Pickwick (winter tea) Lipton - Earl grey tee 20 püramiidi teepakki. Vürtsitee-India chai kange India chai mahe Aroomitee-Gurmans troopilise lille tee Gurmans metsmaasika tee Piimatee- Chai latte vürtsikas (Chaipur) Matcha vürtsikas (Matcha) Orgaaniline tee- Cha spring mint Cha earl grey Lahustuv tee-Venda "earl grey" Quali tea sidruni maitseline Dilmah - Must tee Tea trader must tee Teekanne puuvilja sweet kiss tee tetley roheline lahtine tee english tee breakfast remiers roheline tee hiina young hyson Puruteed: gurmans madam butterfly aromatiseeritud tee gurmans old love aromatiseeritud tee- Roheline Jaapani tee Sencha, papaia-, an...

Õigus → Müügiõpetus ja...
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Putukate kogu protokoll

06.2010 Raja tn - + Phyllopertha Coleoptera horticola 9 Naeri Mardikalised 15.06.2010 Raja tn Raps + hiilamardikas Coleoptera Meligethes aeneus 10 Punalutikas Lutikalised 15.06.2010 Raja tn - + Pyrrhocoris Heteroptera apterus 11 Suur Liblikalised 15.06.2010 Raja tn Kapsas o kapsaliblikas Lepidoptera Pieris brassicae 12 Maasika Mardikalised 28.06.2010 Oidrema Maasikas + õielõikaja Coleoptera maasikad Anthonomus rubi 13 Ristikunirp Mardikalised 28.06.2010 Oidrema Ristik + Coleoptera ristikupõld Apion apricans 14 Kartulimardikas Mardikalised 15.07.2010 Oidrema Kartul o+ Leptinotarsa Coleoptera kartulipõld decemlineata

Bioloogia → Bioloogia
10 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Käsitöö - tikkimine.

valmis, kui olin mõelnud. Raskemate detailide tikkimine • Töö käigus tekkisid osad detailid, mille tegemine valmistas mulle raskusi ning nüüd kirjutan välja nipid, mida järgides peaks olema lihtsam asjale pihta saada. Mooni tikkimine • Mooni tikkimine on üsna töömahukas protsess. • Et kroonlehtedel lõngad õiges suunas jookseksid, tõmba mustrit kangale joonistades pliiatsiga mõned kriipsud ette. Maasika tikkimine • Joonista muster kangale, märgista lõnga suund. • Tikkimist tuleks alustada ülaservast. • Teise värviga alustades pööra töö tagurpidi, siis tuleb serv korrektsem. • Seejärel viimistle serv ja alusta lehtede tikkimist. Valmis tikand • Kui olin juba pool tööd valmis saanud, siis teine pool tööst sai valmis veelgi kiiremini. • Lõpptulemusega jäin väga rahule ning peale tikkimist õmblesin valmis ka koti.

Muu → Käsitöö
7 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Veini serveerimine ja sobivus

Veini serveerimise 5 põhireeglit! Veini populaarsus tõuseb iga aastaga, kuid meie teadmised selle ülla joogi serveerimisel on enamikel suhteliselt lünklikud. Veinimaailm ise on väga lai ning ka poodides on erinevate maade ja maitsetega veine rikkalikus valikus. Juhul, kui sa ei ole just eriline veiniekspert, siis küllap ostad seda maitsvat jooki põhiliselt hinna, värvuse (punane, valge, roosa) ja maitseomaduste (kuiv, poolkuiv, magus) põhjal. Kui soovid oma ostust kätte saada aga täit naudingut, on kasulik teada lihtsaid veinide serveerimise põhireegleid. 1. Veini säilitamine Veini säilitatakse valguse eest varjul ja pikali asendis. Pikali just seetõttu, et pudelikorgid kipuvad püsti seistes pragunema ja pudelisse pääsev õhk rikub joogi. Enne tarbimist tasuks aga veinipudelit hoida tund aega püstises asendis ja seda mitte raputada, et kõik setted vajuksid veinipudeli põhja. 2. Veini dekanteerimine Pikalt pudelis laagerdunud punase...

Toit → Joogiõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Smuutid ja kokteilid

SMUUTID & kokteili see on hea jook mis maitseb kõigile ning igalajal ning igas vanuses . samuti on seda hea teha koolis , kas või käsitöö või kokanduse tunnis . vaarikasmuuti u 2-le · 400 g vaarikaid · 0.5tk sidruni mahla · 0,5 dl suhkurt · 0,5tl vanillisuhkurt · 3 dl maitsestamata jogurtit pane kõik ained blenderisse ja büreeri ühtlaseks , serveeri kohe . kokteil u 2- le · 12 tk värskeid maasikaid · 1 tl ingveri · 5 tl suhkurt · 10 cl spritet täkelda maasikad ja ingver väikesteks tükkideks , lisa suhkur ja sprite , soovi korral võid lisada ka jääd , laimi . mustikakokteil u 3- le · 150 g mustikaid · 150 g apelsinimahla · 300g maitsestamata jogurtit · 0,75 dl rasvata piima purusta mustikad saumikseriga . lisa ülejäänud koostisosad ja sega mikseriga ühtlaseks . vala kokteil klaasidesse , kaunistuseks natuke mustikaid . kariibi kokteil · 1 klaas petti · 1 viil ...

Toit → Kokandus
22 allalaadimist
thumbnail
3
pdf

Fie raamatupidamine

seotud ettevõtlusega. Kui ta aga lendab reisibüroo abiga ja välismaal veedetavast kolmest päevast kestab üritus ainult ühe, pole terve reis ettevõtlusega seotud. Kassapõhise raamatupidamise korral ei ole vaja koostada raamatupidamise sise-eeskirju. See, kui palju on millestki kuludesse kantud, peaks näha olema päevaraamatust. Aga soovitav on, sest see on koht kus on ettevõtja poolt fikseeritud protsentuaalselt ettevõtlusega seotud osa. NÄIDIS Ettevõtja Mari Maasika raamatupidamise sise-eeskirjad. 1.Ettevõtja Mari Maasika raamatupidamises kasutatakse kassapõhist raamatupidamist. 2. Majandustehingud registreeritakse päevaraamatus. Päevaraamatut peetakse arvutis. Arvutist trükitakse päevaraamat pärast aasta lõppu välja ja seda säilitatakse väljatrükina. 3. Majandustehingud kantakse päevaraamatusse hiljemalt 5 tööpäeva jooksul pärast raha laekumist või selle ülekandmist või sularaha tasumist. Ettevõtlusega ainult osaliselt seotud

Majandus → Raamatupidamine
83 allalaadimist
thumbnail
28
xlsx

EXCELI harjutused valemitega

Funktsioonid 1 Suurim Väiksem Lihtsamad funktsioonid Aritmeetiline keskmine Summa Korrutis number number 5 5 5 5 2 5 5 4 2 3 5 3 5 4 2 3 4 4 4 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 4 4 4 5 4 3 5 4 5 4 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 2 5 4 2 3 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 5 4 3 5 5 4 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 5 4 2 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 5 4 5 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 2 5 ...

Informaatika → Arvuti
23 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kokku- ja lahkukirjutamine

Kokku- ja lahkukirjutamine 1. Nimisõna (nimetavas käändes) + nimisõna (14. käändes) = kokku Kuld (mis?) + sõrmus (mis?) ; kuld (mis?) + ketiga (millega?) Sh., kui esimene sõna on lühenenud: nt. õpilasepäevik; esmaneabi 2. Nimisõna (ainsuse omastav) + nimisõna (14. käändes): a) Liik, sort = kokku Õuna (mille?) + mahl ; maasika (mille?) + moos b) Kuuluvus = lahku Venna (kelle?) + raamat ; isa (kelle?) + auto 3. Omadussõna + nimisõna (14. käändes) a) Uus mõiste = kokku Nt. vanaisa, hapukoor b) Kui uut mõistet ei teki = lahku Nt. ilus poiss, suur aken 4. Liitena, kui moodustub omadussõna või uus mõiste: a) era-, üli-, esi-, hiigel-, ligi-, uhi-, puru-, püsti-, ime-, eht-, igi-, liht-, läbi- Nt. esivanem, puruvaene b) -ohu, -võitu Nt. lapseohtu, laisavõitu 5

Eesti keel → Eesti keel
4 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Prantsuse köögi ülevaade

Toitude serveerimine: Toite serveeritakse väga kaunilt, kuigi lihtsalt. Soojade toitude jaoks vaagnad kuumendatakse. Toidud asetatakse nii, et selgelt on näha, millistest toiduainetest need koosnevad. Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena. Piima ja koort tarvitatakse ainult rõõsalt Hommikusöök: Petit Déjeuner Värske sai (baguette, croissant vms) Kuuma piimaga kohv (cafe au lai) Kuum sokolaad (chocolat chaud) Moos (maasika-, aprikoosi) Või · Sauce béarnaise on kuulus kaste prantsuse köögist. Kastme koostisosad on või, munakollased, valge vein, salottsibul, must pipar, estragon. Serveeritakse praetud, küpsetatud või grillitud liharoogade juurde, ent sobib ka keedetud aedviljade kõrvale. · Bouillabaisse Traditsiooniline Provance'i kalaroog (pärit Marseille'st), mida valmistatakse erinevatest kaladest ja ...

Toit → Kokandus
11 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kunstiliigid

FOVISM Eesmärk: väljendada kunstniku meeleolu mingi objekti vaatlemisel. Temaatika: inimesed, esemed, olustik. Vormikäsitlus: tinglik joonistus, täpne vormi ja ruumi kujutlemine pole oluline. Värvikäsitlus: erksad värvid, selged värvipinnad, sageli tegelikkusele vastupidine. Henri Mattise „Madame Mattise”, „Vestlus” , „Tants” Andre Derain „Mattise’i portree”, „Westminsteri sild Londonis” KUBISM Eesmärk: kujutada nähtavaid objekte nende geomeetriliste põhivormidena, lahutades need osadeks ja pannes uutmoodi kokku; näidata üht eset korraga mitmest küljest. Temaatika: esemed, majad, inimesed. Tehnika: maal, kollaaž Värvikäsitlus: värv teisejärguline, sageli pruunid, hallid toonid. Pablo Picasso „Istuv naine”, „Tüdruk pallil”, „Akrobaatide perekond” Georges Braque „Portugaallane” , „Tütarlaps kitarriga” ABSTRAKTSIONISM Eesmärk: loobuda täielikult looduse jäljendamisest, luua puhast kunsti. Vormikäsitlus: abstrak...

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
2 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun