Mis veebilehti külastad? Anna Teada Sulge
Facebook Like
Küsitlus


Hiina köök (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
Tõrva Gümnaasium


Reelika Kase
11 klass


Hiina köök
Referaat










Tõrva 2009
Sisukord
SISSEJUHATUS……………………………………………………………………………lk 3
HIINA.....................................................................................................................................lk 4
HIINA KÖÖK……………………………………………………………………………….lk 5
Hiina köögi põhinõue………………………………………………………………………..lk 5
Traditsiooniline Hiina toidusedel……………………………………………………………lk 5
Peamised toiduained…………………………………………………………………….......lk 5
Piim ja piimatooted ………………………………………………………………………….lk 6
Liha………………………………………………………………………………………….lk 6
Leib ja teraviljatooted……………………………………………………………………….lk 6
Rasvained ……………………………………………………………………………………lk 6
Maiustused , magusained , suupisted …………………………………………………………lk 6
Maitsestamine ……………………………………………………………………………….lk 6
Toitude valmistamine………………………………………………………………...…..lk 6- 7
Joogid………………………………………………………………………………………..lk 7
Tavad………………………………………………………………………………….……..lk 7
Hommikusöök….....................................................................................................................lk 7
Lõunasöök………………………………………………………………………………...…lk 7
Õhtusöök…………………………………………………………………………………….lk 7
Köögikultuuride regioonid……………………………………………………………….lk 7- 8
Kantoni ehk Lõuna- Hiina köök………………………………………………...…………..lk 8
Pekingi ehk Põhja- Hiina köök ( Pekingi part , Mongoolia tulepada)…………………….lk 8- 9
Söögipulgad…………………………………………………………………………………lk 9
Retseptid ……………………………………………………………………………..…….lk 10
KOKKUVÕTE…………………………………………………………………………….lk 11
KASUTATUD KIRJANDUS………………………………………………………….…..lk 12
Sissejuhatus
Selles referaadis on juttu Hiina köögist. Siit saab teada infot Hiina asukoha, Hiina köögi põhinõude, traditsioonilise Hiina toidusedeli, peamiste toiduainete kasutamise, tavade, erinevate söögikordade, köögikultuuride regioonide ja söömispulkade kohta. Samuti on kirjeldatud ka kuulsamaid Hiina toite ja lisatud ka mõned Hiina köögi retseptid.
Hiina
Hiina Rahvavabariik on 9,5 miljoni ruutkilomeetrine ning 1,3 miljardi elanikuga riik, mille juhtiv ja suunav jõud on Hiina Kommunistlik Partei. Pealinnaks on Peking . Ajaloolised Hiina pealinnad on olnud põhiliselt idas. Kõige tuntumad on Nanjing, Peking, Xi’an ja Louyang. Riigikeeleks on hiina keel. Ametlikud keeled on olnud ka mongoli keel ja mandžu keel. Hiina asub Aasias. Ta piirneb 14 riigiga. Need on Afganistan , Bhutan, India, Kasahstan, Kõrgõztan, Laos, Mongoolia, Myanmar, Nepal , Pakistan , Põhja- Korea, Tadžikistan, Venemaa ja Vietnam. Hiina kuulub sotsialistlike riikide hulka, Rahvavabariigi režiimi on nimetatud ka autoritaarseks Hiina poliitilises süsteemis on mõningaid liberaliseerimise märke, näiteks mitmeparteisüsteem ja mitme kandidaadiga valimised. Sõnavabadus on piiratud. Kõik ohtlikud meeleavaldused surutakse halastamatult maha, ohtlikud organisatsioonid hävitatakse. Siiski lubatakse ajakirjandusel käsitleda sotsiaalseid probleeme ning paljastada kohalike ametnike korruptsiooni ja saamatust. Peale Kommunistliku Partei on Hiina Rahvavabariigis ka teisi parteisid, mis enamasti on Kommunistliku Partei käepikendused. Need parteid ei osale poliitikas valimiste kaudu, vaid Kommunistliku Partei koostööks nendega on mõeldud Hiina Rahva Poliitiline Konsultatiivkonverents. Teistel parteidel on siiski väga väike mõju. Hiina Rahvavabariigil on halduslik kontroll 22 provintsi üle. Peale provintside on Hiina 1. järgu haldusüksusteks veel 5 autonoomset piirkonda, millesse on koondunud suuremad rahvusvähemused, 4 omavalitsusüksust suuremate linnade ümber ja 2 erihalduspiirkonda. Hiina elanikest on 92% hiinlased ehk hanid. Hiinas on leiutatud paljud tänapäeval vajalikud asjad, näiteks kell, kompass, paber, hambahari, trükitehnika, purilennuk. Hiina rahvusköögiks on Hiina köök.
Hiina köök
Hiina köök on üks maailma populaarsemaid. Meiega võrreldes pühendatakse seal toidu õnnestumisele hoopis enam tähelepanu ja hoolt. Tõsimeelne hiinlane ütleb, et kõik, mis elab, on söödav, tuleb vaid osata valmistada. Pole olemas halba toiduainet, on vaid halvad kokad . Hiinas täidab toit kahte ülesannet – esiteks on ta hädavajalik elamiseks, teiseks on ta naudingute allikaks.
Madude liha peetakse suureks delikatessiks, pealegi omistatakse sellele ka tervistavat toimet. Neljajalgsetest on Hiinas kõige hinnatum siiski siga. Toitude sobivuse alused
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

Vasakule Paremale
Hiina köök #1 Hiina köök #2 Hiina köök #3 Hiina köök #4 Hiina köök #5 Hiina köök #6 Hiina köök #7 Hiina köök #8 Hiina köök #9 Hiina köök #10 Hiina köök #11 Hiina köök #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-01-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 56 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Õppematerjali autor

Lisainfo

Selles referaadis on juttu Hiina köögist. Siit saab teada infot Hiina asukoha, Hiina köögi põhinõude, traditsioonilise Hiina toidusedeli, peamiste toiduainete kasutamise, tavade, erinevate söögikordade, köögikultuuride regioonide ja söömispulkade kohta. Samuti on kirjeldatud ka kuulsamaid Hiina toite ja lisatud ka mõned Hiina köögi retseptid.

Märksõnad

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (1)

tsikigirl profiilipilt
tsikigirl: asjalik material .
20:33 15-06-2011


Sarnased materjalid

10
doc
Hiina Köök
25
doc
Hiina köök
16
pptx
HIINA KÖÖK
12
ppt
India köök
7
docx
Mehhiko köök
10
docx
India köök
193
docx
Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
652
pdf
Asjaajamise alused





Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun