Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

HIINA TOIDUD (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Milliseid toiduaineid selles riigis kasutatakse ?
  • Millised toiduained seal kasvavad ?
  • Mille tarvitamine ei ole soositud ?
  • Millised on söömiseks kasutatavad söögiriistad?
  • Kui palju erinevad toitumistavad riigi eripaikades ?
  • Millistel aegadel süüakse tugevaltmillistel kergel ?
  • Kui oluline on perele ühine söögiaeg ?
  • Millisted on argipäeva ja millised pidupäeva road ?
  • Kui oluline on kodus söögi valmistamine ?
Vasakule Paremale
HIINA TOIDUD #1 HIINA TOIDUD #2 HIINA TOIDUD #3 HIINA TOIDUD #4 HIINA TOIDUD #5 HIINA TOIDUD #6 HIINA TOIDUD #7 HIINA TOIDUD #8 HIINA TOIDUD #9
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-05-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 13 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kristin_pa Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
12
doc

Hiina köök

Sisukord SISSEJUHATUS.......................................................................................lk 3 HIINA.....................................................................................................................................lk 4 HIINA KÖÖK...........................................................................................lk 5 Hiina köögi põhinõue...................................................................................lk 5 Traditsiooniline Hiina toidusedel.....................................................................lk 5 Peamised toiduained.....................................................................................lk 5 Piim ja piimatooted.....................................................................................lk 6 Liha.......................................................................................................lk 6 Leib ja teraviljatooted...............................................................

Geograafia
thumbnail
10
doc

Hiina Köök

Pärnumaa Kutsehariduskeskus HIINA KÖÖK Koostajad: Marleen Alle Helena Vahar Ron-Jürgen Kuld K-12A PÄRNU 2013 Hiina Hiina Rahvavabariik on 9,5 miljoni ruutkilomeetrine ning 1,3 miljardi elanikuga riik, mille juhtiv ja suunav jõud on Hiina Kommunistlik Partei. Pealinnaks on Peking. Ajaloolised Hiina pealinnad on olnud põhiliselt idas. Kõige tuntumad on Nanjing, Peking, Xi'an ja Louyang. Riigikeeleks on hiina keel. Ametlikud keeled on olnud ka mongoli keel ja mandzu keel. Hiina asub Aasias. Ta piirneb 14 riigiga. Need on Afganistan, Bhutan, India, Kasahstan, Kõrgõztan, Laos, Mongoolia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Põhja- Korea, Tadzikistan, Venemaa ja Vietnam. Hiina kuulub sotsialistlike riikide hulka, Rahvavabariigi reziimi on nimetatud ka autoritaarseks

Kultuurilugu
thumbnail
16
pptx

HIINA KÖÖK

Pekingi ehk PõhjaHiina köök Shanghai ehk IdaHiina köök Sichuani ehk LääneHiina köök Tavad Toitude maitsestamine ja tükeldamine peab olema tehtud köögis ­ lauas maitseainete või noa kasutamine on barbaarne Lauale pannakse korraga palju eri roogi üsna väikestes nõudes ­ igaüks valib, mis meeldib Hiinas kuulub heade tavade hulka süüa riisikauss viimse kui terani tühjaks Pulkade ajalugu Mõned Hiina õpetlased usuvad, et esimesi söömispulki ei kasutatud mitte söömisel vaid toidu valmistamisel Väikesed toored toidutükid pakiti lehtedesse ning kepikeste abil pandi kuumad kivikesed selle pakendi sisse. Sel moel toitu küpsetades ei põletanud kokk end ära. Hilisemal ajal kasutati neid pulki selleks, et keedupotist toidutükikesi välja tõsta Pulgad Söögipulgad võeti kasutusele juba 5000 aastat tagasi

Toitlustus
thumbnail
10
doc

Jaapani köök

....................................................................................1 1.Sisukord ........................................................................................................................... 2 2.Sissejuhatus.......................................................................................................................3 3.Toiduvalikut mõjutavad tegurid........................................................................................4 4.Traditsioonilised toidud.................................................................................................... 5 5.Traditsioonilised joogid.................................................................................................... 5 6.Toidu ja joogi serveerimine..............................................................................................7 7.Seosed Eesti köögiga........................................................................................................ 9 8.Kokkuvõte.

Kokandus
thumbnail
3
docx

Jaapani köök

liha või kala), vaid valmistamise meetodi järgi. Toitu eristatakse kui grillitud, aurutatud, keedetud, praetud või konserveeritud. Jaapani toidu puhul, nagu ka ennist juba mainisin, on olulisim toidu esteetiline välimus, millele annab nii aroom kui maitse täiusliku punkti. Sushi taldrikule sättimisel vaadatakse, et sinna oleks võimalik luua kooslus, milles on olemas nii punane, roheline kui ka kollane värvus. Enamasti serveeritakse toidud sinistel alustel, kuna see toob iga värvuse paremini välja. Erinevalt misosupist, mis serveeritakse musta värvusega kruusist. Põhjus väga proosaline, kuna misosupp on hägune, siis must ei näita seda välja. Jaapani söögipulgad erinesid hiina omadest selle poolest, et nad olid ümmargused ja teravamad, samuti olid nad lühemad (naiste söögipulgad 18 cm ja meeste omad 20 cm pikkused). Jaapani söömaaega saab jagada kolmeks erinevaks osaks: sissejuhatus, põhiosa ja lõpetus.

Etikett
thumbnail
6
doc

Tai köök - referaat

Tai eksootilised road peaksid hästi sobima ka talvest väsinud eestlasele - neis kasutatakse palju värskeid juurvilju ja C-vitamiinirikast tsillipipart. "Eestis arvatakse ekslikult, et tai toidud on hästi vürtsikad. Tegelikult on tai roogades esindatud kõik viis peamist maitseaistingut: soolane, magus, mõru, tuline ja hapu, mis üksteist täiendavad ja tasakaalustavad," ütleb Tai Kokkade Assotsiatsiooni president Jaturon Sunyapong. XIII sajandist pärinev tai raidkiri "Kui vetes on kala ja põldudel riisi, ei pea minu rahvas nälga kannatama" iseloomustab kujukalt tai kööki tänaseni. Tai keeles tähendabki sõna "söömine" riisi söömist

Terviseõpetus
thumbnail
14
doc

Jaapani toidud

Isegi lihtne puljong kuivatatud tuunikalahelvestest, veest ja vetikatest võib pakkuda elegantse maitseelamuse. Alles riigipiiride avamise järel 19.sajandi teisel poolel hakati pärast 1000 aastat domineerinud taimetoitlust ametlikult aktsepteerima ka lihatoite. Siis kuulutas isegi keiser, et on oma lauale liha tellinud. Seoses Jaapani eduga tööstus- ja kaubandusmaana on kasvanud tema rikkus, aga ka jaapanlaste uudishimu üha mitmekesisema toidu vastu. Hapendatud tsillimaitseline Hiina kapsas, karriga maitsestatud toidud, paneeritud snitsel ja majonees on vaid mõned näited Jaapanisse "imporditud" toitudest, mis on mõningase japaniseerimise järel muutunud väga populaarseks. Ka õlu, viski ja vein on tehtud oskuslikult Jaapani köögi osaks. Tänapäeval on teed joovas Jaapanis täiesti võimalik rõõmustada ka kohvisõpra. Kõige muljetavaldavam on ühe Tokyo suure kaubamaja kohvibaar, kust võib leida kogu

Rahvuslik toidukultuur
thumbnail
13
pptx

Hiina

Looduslikud eeldused Mullastik on väga mitmekesine. Jangtse keskjooksualal ­ alluviaalmullad. Kirde- Hiinas - stepi ja metsastepi mustmullad Kagu- Hiinas - lähistroopilised kolla- ja punamullad orgude ferralliitmuldadega. Lõuna- Hiinas - punased ferralliitmullad Looduslikud eeldused Hiinas kasutatatakse maaparandustöödes kuivendamist - tagajärjel muutub veereziimi (Hiinas). Majanduslikud eelised Hiina töövõimeline elanikkond ulatub kuni 800 mln(u 60%) inimeseni, kellest 45% on hõivatud põllumajandusega . Põllumajandus spetsialiseerunud Hiinas kasvatatakse peamiselt kaera, nisu, maisi, otra, riisi, kartulit, hirssi, rapsi, soojaube, päevalilli, teed, veiseid, sigu ja lambaid. Riisi -Kagu ­ Hiinas, Maisi -Kirde- Hiinas Edela- Hiinas -nisu Ida- Hiinas - soojaube. Suurim riisi kasvataja maailmas (200 mlnt/a) ja suurimaid nisu kasvatajaid

Geograafia




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun