Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Käärimissaadusi on tegelikult palju - üks olulisemaid on veel piimhape CH 3-CH(OH)-COOH Tehnilist piiritust toodetakse ka tselluloosi hüdrolüüsil saadud glükoosist (hüdrolüüspiiritus) ja Eteeni hüdraatimisel
Käärimine – rakkude tsütoplasmas hapniku Komplementaarsusprintsiip – kindlate puudusel toimuv glükoosi lagundamine lämmastikaluste paardumine nukleiinhapete (DNA (anaeroobne glükolüüs), mille üheks lõpp- ja RNA) molekulides, mis põhineb vesiniksidemete produktiks on kas piimhape või etanool ja moodustumisel. DNA molekulis ühinevad A ja T süsihappegaas.
Käärid on varustatud reguleerimismehhanismiga (seadekruviga), mis võib nende liikuvuse sujuvust reguleerida. Kruvi võib olla kas väljaulatuv või sügavamal, tugevalt kinnitatud, või "ujuv", kuid igal juhul aitab see reguleerida kääre vastavalt kliendi juuste tüübile ja strukruurile.
Käärimine - Käärimine (ehk fermentatsioon ehk anaeroobne glükolüüs) on teatud tüüpi organismide (bakterite ja pärmseente) ainevahetusprotsess, mis toimub hapnikuvabas keskkonnas (anaerobioosis) ühenditeni, mille edasine oksüdatsioon saab toimuda ainult hapniku osalusel
Käärimispaagid on paarkümmend tonni mahutavad suured anumad, kas Oregoni männist või roostevabast terasest (mõlemal selgelt oma eelised). Käärimispaagi servadel on segamislabidad, ~ mis ei lase käärimise ajal mullitaval ja kobrutaval vedelikul üle ääre voolata.
Käärsool – ülenev-, risti-, alanev- ja sigmakäärsool.
Käärideks - kõverjooneliste lõiketeradega (joon. 108b,c), neid kasutatakse kaarte väljalõikamiseks ja sõrmkäärideks (joon. 108d) - õhukeste ja kitsaste lõiketeradega, neid kasutatakse aukude ja väikese raadiusega pindade välja lõikamiseks.
Käärimise teel on võimalik valmistada Anaeroobne hingamine EI OLE põllumajandusjäätmetest (nt suhkruroost) anaeroobne glükolüüs biokütust, mida lisatakse bensiinile vähendamaks Paljud bakterid suudavad hingata ilma fossiilsete kütuste kasutamist.
Käärimine –  energia eraldumisega kaasnev protsess mikroorganismide  toimel (  ilma õhu juurde pääsuta ) 1. Alkoholkäärimine – kulgeb pärmseente osavõtul              C6H12O6  2C2H5OH + 2CO2 
Käärkambril on ristvõlvid, mille roideprofiiliks on kaksikmõigas. Võlvkonsoolideks on terrakotapead, mis ilmselt sellises positsioonis pole kavandatud. Ruumi keskelt leiti sekundaarse küttekolde kohal varasema suitsulõõri säilmed.
Käärimiskadu - pooltoodete massi vähenemine süsivesikute käärimise, süsihappegaasi, oda piirituse ja lenduvate hapete eraldumise ning niiskuse aurustumise tõttu taigna käärimisel, segamisel, töötlemisel ning kerkimisel.
Käärimine – suhkrutelahustamine hapniku puudusel, tekib glükoos – etanool + CO2 Paljunemine: 1) pungudes (soodne paljunemine) 2) eostega (ebasoodne paljunemine) Leidub kõikjal näiteks mullas, õhus, puuviljades
Kääritamissubstraatideks on mikroobidel enamasti suhkrud, aga kääritada on võimalik ka aminohappeid, orgaanilisi happeid, glütserooli, nukleotiide jne. Ka polüsahhariidid (tärklis, tselluloos) on kääritatavad.
Käärimise olemus - Pasteur tõestas, et käärimine on elussolendite toimimise protsesss ja, et mikroorganismid ei teki neis protsessides, vaid kõikjal leiduvad mikroobid põhjustavad neid protsesse.
Käärimine - anaeroobne keskkond CO+alkohol 28. Pärmseen Kasutamine:1)toiduainete tööstuses: Pagaritooted Õlu Vein 29) Sest pärmseened, toituvad taignas olevast suhkrust ja seejärel
Käärimine - rakkude tsütoplasmas hapniku puudusel toimuv glükoosi lagundamine (anaeroobne glükolüüs), mille üheks lõppproduktiks on kas piimhape või etanool ja süsihappegaas.
Käärimise lõppproduktid on võihape, atsetaat, butanool, etanool, atsetoon, isopropanool, CO2 ja H2. Kui käärimiskeskkonnas happeid siduda, siis toodetakse ainult võihapet ja atsetaati.
Käärimine – anaeroobne glükolüüs, oksüdatiivne dissimilatsioon, mille tulemusena vabaneb energia. Käärimisi eristatakse vastavalt valdavate lõppsaadste järgi.
Käärimisproduktideks on tal etanool, atsetaat, laktaat, CO2 ja H2. Seega tuleks aga neid geneetiliselt modifitseerida, et suurendada etanooli hulka, mis neil käärimisel tekib.
Käärtõus – näguees, suusad käärasendis Otselaskumise asendid - *Kõrgeasend – üks jalg on teisest poole jagu ees, sääred veidi ette
Käärtõus tähendab seda, et suusakeppe hoitakse jalgade kõrval või taga pool, suusad kanditakse sisekülgedele ning keha kaldub ette poole.
Käärtõstuki miinus on see, et auto alla veermiku või muid detaile vahetama minna ei saa, sest auto all on liikumine suhteliselt piiratud ja ebamugav.
Käärimine – kui bioloogilisel hapendamisel vesiniku lõppatseptoriks on substraat, nimetatakse sellist metabolismivormi käärimiseks.
Käärimise alustamiseks on ju vaja rosinatest pressitud pastale midagi lisada ja mis oleks parem kui eelmisel aastal tehtud ja veel veidi käiv vein.
Käärimine – eriti tihti tabavad pärmseened just suhkrut sisaldavaid toiduaineid, need bakterid hävivad kuumutamisel alla 100 C. 4.
Käärimine – Käärimiseks nimetatakse protsessi, kus anaeroobses keskkonnas pärmseente eluviis tekitab süsihappegaasi ja alkoholi.
Käärimiseks nimetatakse enamasti ilma õhu juurdepääsuta kulgevaid protsesse, mis toimuvad bakterite või pärmseenekeste osavõtul.
Käärimine – lihtsate ühendite(etanooli, CO2, äädikhappe) tekkimine sahhariididest jt ühenditest mikroorganismide toimel.
Käärimispaagid on suured roosevabast terasest või oregoni männist valmistatud anumad, millest igaüks mahuatb 42 000 liitrit.
Käärulis - voldiline.  Jalg lühike,1,5 – 5 cm kõrgune, valge,  Kübara värvus ookerkollane kuni kollakaspruun.
Käärimine – pärmiseente mõjul suhkrurikastes toodetes (mahlad, puuviljad) 1. HAPNEMINE – piimhappebakterite mõjul.
Kääritatakse ehk fermentiseeritakse, mille käigus klorofüll laguneb ja parkained muutuvad osaliselt eeterlikeks õlideks.
Käärimine - Bioloogilise oksüdatsiooni protsess, kus elektronide aktseptorina toimivad oksüdatsiooni vaheproduktid.
Käärimisaeg on üsna erinev: sinihallitusj 10 päeva, kõvad laapjuustud 6 kuud kuni 1 aasta ja teised kuni 2 aastat.
Käärimine - keemiline protsess, suhkrud lagunevad hapnikuvabas keskkonnas ja tekivad süsihappegaas ja alkohol.
Käärimis - ja roiskumisfunktsioon: jämesooles asuvate kolibakterite abil hävitatakse toidu seedimatud osad.
Käärimistemperatuur on tavaliselt 15-18°C ning sellise temperatuuri juures kestab käärimine tavaliselt kaks nädalat.
Käärimine ehk anaeroobne glükolüüs on bakterite ja pärmseente ainevahetusprotsess, mis toimub anaeroobses
Käärid - ja-liim — Ajaloolane otsustab, mida ta teada tahab ja kogub kõik väited selle kohta kokku.
Kääritatud massist on seemneid lihtne eraldada. Seejärel seemned kuivatatakse ja röstitakse neli kuni viis tundi.
Käärimine ehk anaeroobne glükolüüs on oksüdatiivne dissimilatsioon, mille tulemusena vabaneb energia.
Käärimise teeb on võimalik teha biokütust (rapsist, suhkruroo jääkidest) Laiemalt on kasutusel Brasiilias
Käärimise tulemuseks on suhteliselt energiarikaste lõpp-produktide teke - näiteks etanool, piimhape, võihape jt.
Käärimine - ………………………………………………………………………………
Käärsoolebalantiid on ainus inimesel parasiteeriv ripsloom, olles seejuures kõige suurem ainurakne parasiit.
Käärimine - pärmseente elutegevuse käigus anaeroobses keskkonnas tekib süsihappegaas ja alkohol.
Kääritamine on protsess, kus pärm muudab õuntes sisalduvad suhkrud alkoholiks ja süsihappegaasiks.
Kääritamine e. fermenteerimine 4. Selitamine või filtreerimine 5. Laagerdamine 6. Villimine
Kääritatud mahlas on kuni 8% alkoholi. Neid mahlu nimetatakse ka siidriks, näiteks õunasiider.
Käärimistemperatuur 26 – 28 °C. 2. etapp Aretustsükkel vesi; 20% rukkijahu; 40% hautis; 40%
Käärimissaadusi on tegelikult palju - üks olulisemaid on veel piimhape CH3-CH(OH)-COOH
Käärid on vajalikud kannatanu riietest vabastamiseks ja sideme lõikamiseks
Kääriterad on tihti hammastatud, et vältida toodete libisemist tükeldamisel.
Käärid - valima peaks teravad käärid, mille üks haru on tömbi otsaga.
Käärimisprotsessil on paratamatud sõnniku kaod orgaanilise aine lagunemise näolt.
Kääritamine on protsessi esimeseks astmeks kuna reovete BHT on väga kõrge.
Käärimine - anaeroobsetes tingimustes toimuv anaeroobne glükolüüs.
Käär - ja pärasool Magu Neer 10 Mitte-Hodgkini l. Nahamelanoom
Käärimisprotsessi on sajandeid kasutatud toidu tootmiseks ja säilitamiseks.
Käärinud ehk hapud keedud  Kasutatakse defektsete jahude puhul.
Käärimine on suhkrute muundumise anaeroobne faas loomaorganismis.
Kääritamine - oad peavad käärima koos säsiga veidi alla nädala.
Kääritaja - bakterid. Acetobacter aceti – toodab äädikhapet.
Kääritamine on vajalik kohvile ja kakaole omase maitse andmiseks.
Käärtõus – mida järsem on mägi, seda laiem on käärasend.
Käärud on nende sisseulatuvate vagude juures väljaulatuvad.
Kääridega - с ножничами Ära tooma-принеси
Kääride arv on võrdne treispooni lõikamise pinkide arvuga.
Käärkambri alla on kelder, kuhu pääseb pikihoone kirdenurgast.
Käärimine - Suhkrute lagunemine hapnikuvabas keskkonnes.
Käärimisaktiivsus on suurem, sest pärmirakud paljunevad hästi.
Käärimine ehk anaeroobne glükolüüs jaguneb kaheks:
Käärid on sakilise teraga ja lukustusmehhanismiga
Käärimisproduktiks on ainult piimhape ja isegi gaase ei teki.
Kääritamistemperatuur on harilikult jõrgem kui valgel veinil.
Käär - ehk tangide võte — traumavõtted
Käärid on tehtud palju kergemast terasest.
Kääritamise alustamiseks on hea kasutada valmis rukkileiba.
Käärinud keet - pärmi toimel käärinud keet.
Käärsoole balantiid - elutseb imetajate jämesooles.
Käärid - ножниць Võti-ключ
Käärhöör on jalgade üle kangi viimine
Vote UP
-1
Vote DOWN
Käärimine –  ilma õhu juurdepääsuta toimuv protsess, mis toimub bakterite või  pärmseenekeste osavõtul (lihtsate ühendite tekkimine sahhariididest ja teistest ühendidtest  mikroorganismide toimel).
Vote UP
-1
Vote DOWN
Käär - või mäkketõususammu (vahelduvtõukeline sõiduviis), paaristõukeid ja vahesammuga paaristõukeid (paaristõukeline sõiduviis). Klassikaline sõidustiil sobib sõitmiseks paksus lumes ja ettetehtud raja puhul.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Käärkamber sai E. Tuksami vitraaži "Maarja Jeesulapsukesega" 1998. aastal valmis kiriku sanitaarsõlm.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun