Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millist tegelast tuntakse kõige rohkem?
  • Millised on põhjused miks ei tegeleta ratsutamisega?
  • Milline ratsaspordiala on kõige põnevam?
  • Milles seisneb põhjus miks ei tegele ratsutamisega?
  • Kui palju on Sinu tutvusringkonnas inimesi kes tegelevad ratsaspordiga?

Lõik failist

Rakvere Gümnaasium
Liliana Šašlova
RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL
uurimistöö
Juhendaja : Merike Kuhhi
Rakvere 2016
ANNOTATSIOON
Rakvere Gümnaasium
Klass: 11.B
Töö pealkiri:
Valdkond : eesti keel, kirjandus
Kaitsmise aeg:
Lehekülgede arv:
Refereering:
Uurimistöö teemaks on „Nimi, mida see tähendab ning millised olid eestlaste nimed läbi aegade, K.A Hindrey „
Teema on valitud autori isiklikust huvist.
Teooretilises osas räägitakse nimes, mida see tähendab nin kuidas seda jaotatakse.Eesmärgiks on kinnitada või ümber lükata järgmised hüpoteesid: vähemalt 15 % küsitlevatest on teadlikud kirjanikust, õpilastest vähemalt 25% tunnevad vähemalt tegelasi. Uurimisküsimusteks on: Kas õpilased teavad, kes mõtles välja kuulsad tegelased nagu näiteks Piripilli-Liisu? Kui paljud õpilased on selle autori teoseid lugenud? Millist tegelast tuntakse kõige rohkem?
Autori poolt oli püstitatud hüpoteesid: 15% küsitletud inimestest tunnevad autorit
25% küsitletutud inimestest tunnevad tegelasi.
Võtmesõnad:
Nimi, K.A. Hindrey, kirjandus, eesti keel
Autor: Liliana Šašlova Allkiri
Juhendaja: Merike Kuhhi Allkiri
Säilitamise koht: Rakvere Gümnaasium
ANNOTATION
Rakvere Gymnasium
Class : 11.B
Title: „”
Field of study : estonian, literature
Allowed to defend:
Number of pages:
Abstract :
The title of the research is „The popularity of equestrian sports nowadays”.
The subject is selected to the author `s personal discretion.
The theoretical part of research tells about history and different kinds of equestrian sports. The goal is to approve or discard next hypotesis: at least 10% of students in Tapa Gymnasium are involved in equestrian sports, no less than 50% presume that equestrian sport is interesting and the most thrilling is showjumping. The research questions are: How many of students in Tapa Gymnasium attend in equestrian sport? How many of students think that equestrian sport is interesting? What is the most thrilling equestrian sport?
The hypothesis of the research is: at least 15% of students in Tapa Gymnasium are involved in equestrian sports, no less than 50% presume that equestrian sport is interesting and the most thrilling is showjumping.
Keywords: Equestrian sports, horse riding, kinds of equestrian sports, sport
Author: Liliana Šašlova Signature
Supervisor: Merike Kuhhi Signature
Deposited: Rakvere Gymnasium
SISUKORD
Table of Contents
SISUKORD 4
SISSEJUHATUS 5
1. RATSASPORT 6
1.1. Ajalugu 7
1.2 Ratsaspordi areng Eestisse 9
1.4 Ratsaspordialad 11
1.4.1 Takistussõit 11
1.4.2 Koolisõit 13
1.4.3 Kolmevõistlus 14
1.4.4 Rakendisport 15
1.4.5 Kestvusratsutamine 17
1.4.6 Lääneratsutamine 18
1.4.7 Voltižeerimine 18
1.4.8 Invaratsutamine 19
2. UURIMISMEETOD 21
2.1 Andmete kogumise meetodeid 21
2.2 Andmete analüüsimise meetod 21
3. UURIMISTULEMUSED JA ANALÜÜS 22
3.1 Küsitluste tulemused 22
3.1.1 Ratsaspordiga tegelevad õpilased 22
3.1.2 Ratsaspordiga mitte tegelemise põhjused 23
3.1.3 Õpilaste tutvusringkonnas olevad ratsasportlased 24
3.1.4 Ratsaspordi huvitatavus õpilaste seas 25
3.1.5 Põnevamad ratsaspordialad 26
3.2 Analüüs 27
KOKKUVÕTE 28
KASUTATUD ALLIKAD 29
LISA 30
SISSEJUHATUS
Ratsasport ja ratsutamine on inimestega kokku käinud läbi aegade. Ratsutamine annab suurepärase võimaluse teha ja nautida koostööd hobusega . Hobused on olnud inimeste kõrval läbi ajaloo, nii igapäevatöös, sõjatandril, lihtsalt meelelahutustes ning ka spordis . Ratsasport on alguse saanud umbes aastal 680. eKr ning Eestisse jõudis ratsutamine kui sport alles 100 aastat tagasi. Algsed võistlusalad olid kaarikusõit ja võidujooks, teised alad kujunesid välja 19.sajandil.
Ratsaspordi populaarsus tänapäeval on kõvasti muutunud võrreldes varasema ajaga . Treeninguid toimub palju ja trennidest osavõtjad jagub . Ratsutajaid leidub igas vanuses, päris väikestest lastest alates kuni pensionärideni välja. Arvatavasti on iga inimese suhtlusringkonnas vähemalt üks inimene, kes puutub kokku hobuste ja ratsutamisega. Mõeldes sõpruskondade peale, siis tihtilugu on nii, et kui üks sõpradest on hakanud ratsutamas käima, siis mõne aja pärast on liitunud temaga ka teised sõbrad. Mida rohkem tuleb juurde trennis käivaid inimesi, seda populaarsemaks ratsutamine saab.
Uurimistöö teema „Ratsaspordi populaarsus tänapäeval” valik põhines

Vasakule Paremale
RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #1 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #2 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #3 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #4 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #5 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #6 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #7 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #8 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #9 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #10 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #11 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #12 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #13 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #14 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #15 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #16 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #17 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #18 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #19 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #20 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #21 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #22 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #23 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #24 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #25 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #26 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #27 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #28 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #29 RATSASPORDI POPULAARSUS TÄNAPÄEVAL #30
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 30 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-10-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor lillumusikene Õppematerjali autor
töö hinnati neljale kuna oli kirjavigu.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
32
docx

RATSASPORT JA SELLE POPULAARSEMAD SPORDIALAD

RATSASPORT JA SELLE POPULAARSEMAD SPORDIALAD Referaat Teadustööde aluste õppeaines Juhendaja: lektor Marko Kass Tartu 2016 Sisukord Sissejuhatus........................................................................................................... 2 1. Ratsasport, selle olemus, alad ning areng Eestis................................................3 1.1. Ratsaspordi olemus...................................................................................... 3 1.2. Populaarsemad ratsaspordialad...................................................................4 1.2.1. Takistussõit............................................................................................. 4 1.2.2. Koolisõit.................................................................................................. 5 1.2.3. Kolmevõistlus..........................

Teadustöö
thumbnail
68
pdf

Ratsaspordispetsialistide hinnang harrastusspordile

.......................... 14 2. UURIMUSTÖÖ EESMÄRK JA ÜLESANDED .................................................... 15 3. UURINGU METOODIKA ...................................................................................... 16 4. UURIMUSTÖÖ ANALÜÜS................................................................................... 18 4.1 Harrastussportlane ratsaspordis ........................................................................ 18 4.2 Ratsaspordi treenerite töökogemused harrastussportlastega ............................ 20 4.3 Võistluste korraldust määratlevate küsimuste analüüs ..................................... 22 5. UURIMUSTULEMUSTE ARUTELU JA JÄRELDUSED .................................... 24 KOKKUVÕTE................................................................................................................ 29 KASUTATUD KIRJANDUS .....................................................................

Sport
thumbnail
38
docx

„LEAGUE OF LEGENDS“ JA SELLE POPULAARSUSUSE PÕHJUSED TAPA GÜMNAASIUMIS

Tapa Gümnaasium Kirill Gorškov,11. R „LEAGUE OF LEGENDS“ JA SELLE POPULAARSUSUSE PÕHJUSED TAPA GÜMNAASIUMIS Uurimistöö Juhendaja: Merle Varblane Tapa 2014 ANNOTATSIOON Tapa Gümnaasium Klass: 11R Töö pealkiri: „League of Legends“ ja selle populaarsus Tapa Gümnaasiumis Valdkond: Arvutimängud Kaitsmise aeg Lehekülgede arv: 19 Refereering : Uurimuse pealkiri „League of Legends“ ja selle populaarsus Tapa Gümnaasiumis. Selle teema valik tulenes autori soovist mõista tänapäeval väga populaarse arvutimängu populaarsuse põhjusi. Samuti soovist teada miks see mäng meeldib Tapa Gümnaasiumi õpilastele.

Ühiskond
thumbnail
69
docx

Uurimustöö eesti-, tori- ja eesti raskeveohobusest

raskeveohobuse arenemisest tänapäevani, nende kasutusaladest ja tähtsusest inimesele. Samuti on osa uurimusest keskendund erinevatele teemadele: eesti hobune kui tähtis pool- looduslike koosluste säilitaja ja tori hobuse aretamiseks loodud riigikasvandus. Aastatöö eesmärgiks on saada vastused küsimustele: millised on Eestis aretatud hobusetõud? Kuidas on toimunud hobuste tõuaretus? Milline on hobuse tõugude seisukord tänapäeval? Missugused on nende hobuste kasutamise võimalused? Valitud teema sobivust kinnitab tõsiasi, et kõigi kolme tõu jaoks on tehtud suuri jõupingutusi, et need säiliks, loodud kasvandusi ja tõuraamatuid, seetõttu saab öelda, et kõik need kolm on Eesti hobusetõud, samuti on kogu teema hetkel väga aktuaalnel. Materjalid on põhiliselt kogutud internetimaterjalidest ja inetrvjuudest, millest suurima osa moodustavad tõugude koduleheküljed, vähem artiklid ja raamatud

Bioloogia
thumbnail
37
docx

Uurimistöö: Curling

soodsad ja ilm piisavalt jahe. Sotimaal Perth on rahvusvahelise curlingu juhtorgani, Maailma curlingu liidu, koduks. (History... 2012) Hetkel peetakse curlingu juhtivamaks riigiks Kanadat, mis viidi sinna soti immigrantide poolt 19 sajandi alguses. Kuninglik Montreali curlingu klubi asutati 1807.aastal. Curlingut levitati ka Põhja-Ameerika keskosasse ning USA-s loodi esimene klubi 1830.aastal. Enne 19 sajandi lõppu tutuvstati ka mängu Rootsile ja Sveitsile, mis võeti ka kiiresti omaks. Tänapäeval mängitakse curlingut kõikjal Euroopas ning on omaks võetud ka Jaapanis, Austraalias, Uus-Meremaal, Hiinas ja mujal. (History... 2012) 2.2 Populaarus maailmas Curlingut mängitakse peaaegu kõikjal üle maailma. Mängijaid on kõikidel mandritel välja arvatud Aafrikas. Jääkeeglit mängitakse isegi Brasiilias, Türgis ja Kashastanis. Kõige populaarsem on see Kanadas, kus mängijate arv küündib 1 miljoni inimeseni, see on ka ainus riik kus on jääkeegel populaarsem kui jäähoki

Atleetvõimlemine
thumbnail
58
pdf

Muusika mõju sportimisele Rapla Ühisgümnaasiumi noorte näitel

Rapla Ühisgümnaasium Mari Kõrtsini 11. H klass MUUSIKA MÕJU SPORTIMISELE RAPLA ÜHISGÜMNAASIUMI NOORTE NÄITEL Uurimistöö Juhendaja: Erika Šefer-Müller Rapla 2016 SISUKORD TABELID JA JOONISED....................................................................................................... 4 SISSEJUHATUS ...................................................................................................................... 5 1. MUUSIKA KUI SPORTIMISE MÕJUTAJA ................................................................... 6 1.1 Sportimisel kuulatav muusika ....................................................................................... 7 1.1.1 Sünkroonne muusika ............................................................................................... 7 1.1.2 Asünkroonne muusika .................................................................

Muusika
thumbnail
22
docx

Uurimustöö: Gümnaasiumi noorte suhe narkootikumidega

Jõhvi Gümnaasium Kerdu-Katty Pärss 11.c Jõhvi Gümnaasiumi noorte suhe narkootikumidega Õpilasuurimus Juhendaja: Maie Marks Jõhvi 2017 Annotatsioon Jõhvi Gümnaasium Töö pealkiri: Jõhvi Gümnaasiumi noorte suhe narkootikumidega Töö kaitsmise kuu ja Lehekülgede arv töös: 23 lk, millest teksti: 14lk, aasta: tabeleid: 5tk, lisasid: 7 tk, Märts 2017 jooniseid: 2tk kasutatud allikaid: 13 tk Referaat Õpilaste huvi narkootikumide vastu sõltub suuresti nende sõpradest ja keskkonnast kus nad viibivad. Paljude suhe narkootikumidega sõltub sellest mis seltskonnas nad viibivad. Narkootilised ained on tänapäeva noorte seas saanud väga populaarseks, selles seisneb ka töö probleem. Sellest lähtuvalt võtsime me oma töö eesmärgiks uurida milliseid narkootiku

Uurimustöö
thumbnail
40
pdf

Uurimistöö

Ergutustantsu eesmärgiks on spordimängude pealtvaatajaid ergutada ja panna inimesi rohkem kaasa elama (Cheerleading on ergutustants, 2019). Cheerileadingu rühm põhineb nii poistest kui ka tüdrukutest, kes õpivad üldjuhul Cheerleadingu põhielemente, milleks on akrobaatilised elemendid, grupi tõsted ja paaristõsted enamjaolt. Ergutustants pärineb USA-st ning tegu ongi valdavalt ameerikaliku tegevusega. Ergutustantsu kui sportliku harrastuse populaarsus hakkas märgatavalt kasvama 1997. aastal pärast seda, kui ergutustantsuvõistlusi hakati näitama telekanalil ESPN International, ning seoses 2000. aastal Ameerika Ühendriikides valminud teismeliste komöödiafilmi „Las Käia!“ („Bring It On“) populaarsusega. Pärast seda on kogu maailmas lisandunud hulgaliselt üle 100 000 ergutaja (Pärineb USA-st). Üldiselt on cheerleading tänapäeval naiselikkusega seotud, kuid algselt olid cheerleaderid mehed.

Tantsuõpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun