Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

VEINIMAA HISPAANIA (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • MIS ON VEIN MILLEST VALMISTATAKSE JA KUIDAS?
  • Millest tulenevad veinide erinevused Terroir?
  • MIS ON VEIN MILLEST VALMISTATAKSE JA KUIDAS?
  • Kuidas valmistatakse ros� veine?
  • Millest tulenevad veinide erinevused Terroir?
  • Miks ei toimu sama alkoholiriiuli juures?
Vasakule Paremale
VEINIMAA HISPAANIA #1 VEINIMAA HISPAANIA #2 VEINIMAA HISPAANIA #3 VEINIMAA HISPAANIA #4 VEINIMAA HISPAANIA #5 VEINIMAA HISPAANIA #6 VEINIMAA HISPAANIA #7 VEINIMAA HISPAANIA #8 VEINIMAA HISPAANIA #9 VEINIMAA HISPAANIA #10 VEINIMAA HISPAANIA #11 VEINIMAA HISPAANIA #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-06-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Eraisik3 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
docx

Veiniõpetus

mahlakaid punaveine. Campo de Borja ­ kasv. Peamiselt Garnacha viinamarja. Veinid on pehme struktuuriga, mahlaselt pargised ja mõnusalt vürtsised. Cigales ­ kasv. Tempranillot ja Garnachat, veinid on tihedad ja marjased La Mancha ­ suurim Hisp ja Euroopa veinipiiirkond. Valmistatakse palju tavalisi valgeid lauaveine Aireni marjast. Leidub ka punaveine. Navarra ­ veinid on ausad ja mahlaselt sirgjoonelised Penedes ­ Hispaania vahuveini kants. Kasutatakse Prantsuse viinamarjasorte koos kohalike Tempranillo, Carinena ja Monastreliga. Tuntum kvaliteetse vahuveini valmistaja maailmas ja Hispaania cava on parim ja soodsaim alternatiiv sampanjale. Priorat ­ üks vähene, kes valmistab parimat Garnacha ja prantsuse sortidest segatud punaveini Rias Baixas ­ Lääne-Hisp, pärl on Albarinost valm. Kerge ja elava happega valge vein, enamik Hisp parimaid valgeid veine pärineb sealt

Toiduainete õpetus
thumbnail
46
pptx

Veini koolitus.

France. Siin võib eristada nelja suuremat kasvatuspiirkonda: Nante, Saumur-Anjou, Touraine ja Loire'i keskosa. Valgetest veinidest on kuulsad Saumur, Chinon, Anjou jt. Valmistatakse ka hulgaliselt roosasid veine, millest meil on tuntud Rosé d'Anjou. Prantsusmaa Languedoc-Roussillon Vahemere kallastelt kuni Cevennes' ja Mustade mägedeni ulatuvad veiniaiad. Läänes jõuavad need välja Hispaania piirini. Enamik meil tuntud laua- ja maakonnaveine pärineb just sellest kandist. Suurepärane kliima ja uued tehnoloogiad võimaldavad valmistada ka arvestatavaid apellatsiooniveine. Piirkondadest tuleks meelde jätta St. Chinian, Faugéres, Corbiéres, Minervois, ja Fitou. Roussilloni regioon on tuntud Vin Doux Naturelle nimetust kandvate valgete ja punaste veinide poolest, mis stiilist ja valmistusmeetodilt sarnanevad portveinidega. Rhône

Toiduainete õpetus
thumbnail
11
doc

Veiniõpetuse referaat (Hispaania)

Hispaania veinid SISSEJUHATUS Suur osa veinisõpradest juhindub oma valiku tegemisel kolmest aspektist- viinamarjasordist, tootjast või siis teatud riikide tuntud veinipiirkondadest. Meie referaat annab ülevaate Rioja piirkonnast, mis asub Hispaanias ja selle veinidest. Rioja on juba ligi saja aasta jooksul olnud Hispaania kvaliteetveini sümboliks, olgugi et veini on nendel aladel valmistatud juba mitmeid sajandeid. Kogu selle pika aja vältel on Rioja vein olnud üks Hispaania hinnatumaid ja eelistatumaid. Suurema tõuke veinide valmistamiseks ning veinimõisate ehitamiseks Rioja linnades andsid mitme Rioja'le positiivse asjaolu kokkulangemine. Ühe õnnetus on teise õnn ­ see kõnekäänd toimib igal alal. Kui viinapuu juuretäi hävitas

Veiniõpetus
thumbnail
17
docx

Veinist

Kui aga kõik tingimused on kenasti täidetud, saab temast ideaalse kerge veini. · Välimus: kahvatupunane, harva mustjaspunane. · Lõhn: vaarikas, kirss, ploom. · Maitse: kerge ja intensiivne, punaste puuviljade maitse valdav. · Tekstuur: mahe ja elav. · Piirkonnad: Burgundia, Oregon; California; Tasmaania; UusMeremaa, eriti Martinborough, Marlborough ja KeskOtago. Tempranillo Tegemist on Hispaania parima viinamarjasordiga, mille kõige tuntumad piirkonnad on Rioja ja Ribera del Duero, samuti Toro ja Navarra. Tempranillo lõhnas domineerib maasikas ja (vanilli)jäätis. Viimane saadakse vanillilõhnasest Ameerika tammest. Ameerika tamme kasutataksegi enamuse Rioja veinide puhul. Noor vein on täidlane ja vürtsikas, pigem ploomine. Pikemal laagerdamisel muutub mahedamaks ja ploomi maitse asendub maasikaga.

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
17
rtf

Valged ja roosad veinid

Cabernet Sauvignon on suguluses teistegi Cabernet-nimeliste viinamarjasortidega (näiteks Cabernet Franc). Prantsusmaal segatakse veini valmistamisel Cabernet Sauvignoni reeglina teiste sortidega, teistes maades aga toodetakse sellest tihti ka sordiveine. Syrah on Prantsusmaalt Rhône'i orust pärit punane viinamarjasort. Syrah'st valmistatud vein on tumepunane, maitselt täidlane ja parkhappene, selle aroom on pigem vürtsikas kui puuviljane. Tempranillo [tempran'iljo] on Hispaania üks tuntumaid punaseid viinamarjasorte. Hispaanias kasvatatakse seda eelkõige Riojas. Tavaliselt kasutatakse Tempranillot veinides segatuna teiste viinamarjasortidega. Tempranillost valmistatud veinid on puuviljamaitselised, tugeva värviga, madala happesuse ja parkainesisaldusega. See teeb need populaarseteks ja lubab neid mitmesuguste roogadega hästi kokku sobitada. VEINI VALMISTAMINE Veini valmistamine on protsess, mis algab viinamarjade valikust ning lõpeb valmisveini

Toidukaubandus
thumbnail
10
doc

Viinamarjasordid

Joogiõpetus. Praktiline tund . VEINIVIINAMARJAD. Ülesanne: Täida tabelid - punased viinamarjad, valged viinamarjad - viinamarjade iseloomustamiseks: PUNASED VIINAMARJAD Punane viinamari Veinimaa Piirkond ( kui Iseloomustus (maitsed, on) lõhnad) Cabernet Sauvignon Bordeaux Aroomis võib leida mustsõstra, seedripuu ja rohelise paprika lõhna. Suure parkhappesisalduse tõttu

Joogiõpetus
thumbnail
22
docx

Veinid

paljuski sõltub see konkreetse tootja tehnoloogiast. Aroomis tuntav tubaka, kirsi ja ploomi lõhna. Syrah/Shiraz- On Rhône´i jõe päritolu viinamarjasort, mis on eriti populaarne Austraalia veini valmistajate hulgas. Aroomis vaarika, suitsuploomi ja bituumeni lõhna. Värvilt tumepunane, maitselt täidlane ja parkhappene. Tannat- Tugeva parkainesusega sort Edela- Prantsusmaal, millest vananedes saab komplitseeritud, põnevaid maitseid. Tempranillo- On Hispaania (eriti Rioja) populaarne viinamarjasort, mida märkimisväärses ulatuses kultiveeritakse veel Portugalis ja Argentiinas. Riojas lisatakse Tempranillole Garnachat ja Mazuelot, lisamaks mahlakust ja värvi ning ka teistes regioonides valmistatakse harva 100% Tempranillo- veini. Veini aroomis võib leida maasika, vürtside, naha ning mõnikord mustsõstra lõhna. Touriga Nacional- Portugali kohalik suurepärane sort. Portveini

Kaubandus ökonoomika
thumbnail
46
pdf

Kalev Kesküla: Uus veinijuht

de veinidega. Eelmises raamatus leidunud tootjad on esindatud enamasti teiste veinidega ja kui vein ongi sama, siis on aastakäik uus ning vein ise maitseb hoopis teisiti kui kolm aastat tagasi. Muutume meie ja veinid ühes meiega. Täiendasin ka veinimaade ülevaateid, mõnel juhul tuli see lausa algu- sest lõpuni uus kirjutada, nagu näiteks Portugali puhul, mille koht meie tu- rul oli kolme aasta eest olematu. Nüüd on veinid kohal ja mina ei pääse- nud uue veinimaa õppimisest. Raamatu struktuur on sama mis esimesel Veinijuhil. Veinimaa üldtutvus- tusele järgnevad tähestikulises järjekorras kõnealuse maa tootjad, kes meil esindatud.  Autorit katsub Kataloo- nias järele Püha Vincen-

Ühiskond




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun