Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"barbecue" - 42 õppematerjali

barbecue - ahjus, grillimiseks, praadimiseks ning ribadena wokiroogadesse panekuks. Puhas tailiha ja tõeliselt hõrk suutäis! • Peekon – mahlane, pekist ja tailihast läbikasvanud kondita küljeliha.
thumbnail
4
docx

Grill ja barbecue raamat

Oma osa andsid teisedki meie meekonna liikmed Peep, Eilo ja Pearu ning meie head sõbrad. Püüdsime välja valida toidud, mida valmistades, tunneks ka algaja grillija end täieliku profina. Raamatus seletame enne retseptide juurde asumist lahti põhitõed, et saaksite kohe asja kallale asuda". Raamat kohe algab kasutlikust infost, ilma milleta ei saa hakkata kõikide grillviiside kasutamisega. Pärast sissejuhatust räägitakse kuidas valmistada toite grillil ja barbecue ­ ahjus. Millist küttematerjale parem kasutada ja nende head ja halvad küljed. Eraldi jutustatakse barbecue- ja grillimisvarustusest. Autorid suure meelega räägivad oma saladustest ja nippidest toidu ettevalmistamisel ja küpsetamisel. Antud retseptekoguses te saate leida juhise grillimiseks linnulihast, sealihast, kalast, loomalihast, lamba- ja metsloomalihast. Väga huvitav info saate leida artiiklist ,,lisandid" ja ,,magustoidud" kuna kõik on valmistatud grillil ja evalaval tulel

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kuumtöötlemis võtted retoranis

Kuumtöötlemise võtted restoranis Katre Kukk iseseisevtöö K- 08c 1. Grillimine Grillimine on äärmiselt inspireeriv tegevus ohtralt grilltooteid, väheke võlukunsti, pisut kannatust ja valmibki hõrk grillroog. Ilmtingimata tuleb kasuks ka päikesepaisteline ilm, hea seltskond, maitsev vein või õlu ja mõnus muusika sellistel hetkedel tundub elu täiuslik! Grillimise algtõed on meil kõigil teada, kuid on olemas palju nippe, kuidas muuta liha, kala jms grillides veelgi maitsvamaks ja hõrgumaks. Oma teadmisi ja kogemusi täiendades saavutame järjest parema grillimistunnetuse ja oskuse. Grillimiseks on parim mõningase rasvasisaldusega väikesetükiline liha. Enim grillitav tükiliha on sea kaelakarbonaad (ühtlaselt läbikasvanud mahlane liha), mis on parim nii saslõkiks kui grilllihaks. Grillimiseks sobivad väga hästi...

Toit → Toiduainete õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Barbeque

BARBECUE Barbecue päritolu kohta on mitmeid versioone. On arvatud, et see on pärit kas Lähis-Idast, Hiinast, Polüneesiast või Prantsusmaalt. Tänapäeval peetakse nii grillimise kui ka barbecue kodumaaks siiski Ameerikat. Seal kannab igasugune kodune grillipidu nime barbecue (barbeque), lühendatult BBQ või lihtsalt Q. Sama nimetuse all tuntakse üha populaarsemaks muutuvat küpsetusviisi spetsiaalses BBQ-ahjus. Ka eestlaste seas on barbecue tekitanud tõsist huvi. Paljudes koduaedades on see juba niisama loomulik tegevus kui grilliminegi, sest barbecue tekitab meeldivat sõltuvust ja on suurepärane ajaviide ning nauding! Mis on barbecue ehk BBQ? - õiget BBQ-d tehakse spetsiaalsetes BBQ ahjudes. - On olemas suured ja keskmised BBQ-ahjud ning ka väiksemad, kokkupandavad ahjud. BBQ-ahjul on küttekolle ja küpsetuskolle eraldi. - Küpsetuskoldes asub veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lihale

Toit → Toit ja toitumine
4 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Grillimine -bbq

searibi, terveid broilereid jm, seda tegevust nimetataksegi broilinguks. Grillida saab ka tavalises praeahjus, kui panna liha või muu toit ahjuplaadil olevale restile. Küpsemise ajal tuleb kasta liha marinaadi või kastmega ja keerata sellel teine pool. Barbecue (BBQ) Päritolu Barbecue päritolu kohta on mitmeid erinevaid arvamusi. On arvatud, et see pärineb Lähis-Idast, Hiinast, Polüneesiast või Prantsusmaalt. Tänapäeval peetakse nii grillimise kui ka barbecue kodumaaks siiski Ameerikat. Seal kannab igasugune kodune grillipidu nime barbecue (barbeque), lühendatult BBQ või lihtsalt Q. Sama nimetuse all tuntakse ka üha populaarsemaks muutuvat küpsetusviisi spetsiaalses BBQ ahjus. Barbecue kogub populaarsust ka eestlaste hulgas, paljudes koduaedades on barbecue juba niisama loomulik tegevus kui grilliminegi. BBQ mõiste ­ mis on BBQ? "Barbecue (BBQ) on toidu (eriti liha) aeglane küpsetamine spetsiaalses veevanniga varustatud

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Grillimine

- Kuumsuitsutamine toimub 60-80°C ja külmsuitsutamine 15-20°C juures. - Suitsutada on võimalik ka lõkkel spetsiaalses suitsuahjus, kus suits saadakse puuhalgude põlemisest või kuumutataval pinnal asuva saepuru põlemisest. Eesti tingimustes on parimaks põletusmaterjaliks lepahalud või sellest saadud saepuru. Okaspuud annavad lihale kibeda kõrvalmaitse. Tahmane suits muudab liha ebameeldivaks. Barbecue Barbecue päritolu kohta on mitmeid versioone. On arvatud, et see on pärit kas Lähis-Idast, Hiinast, Polüneesiast või Prantsusmaalt. Tänapäeval peetakse nii grillimise kui ka barbecue kodumaaks siiski Ameerikat. Seal kannab igasugune kodune grillipidu nime barbecue (barbeque), lühendatult BBQ või lihtsalt Q. Sama nimetuse all tuntakse üha populaarsemaks muutuvat küpsetusviisi spetsiaalses BBQ-ahjus. - Õiget BBQ-d tehakse spetsiaalsetes BBQ ahjudes

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Rakvere

13 century Today it is visited yearly by more than sixty thousand people from both home and abroad. Rakvere Castle broke new ground in 2012 Accommodation Vinni Hostel Aqva Hotel & Spa From 10 one night From 80 one night Trantsport Bus 1,50 Taxi On foot 0 Car Bicycle 0 On a budget Unlimited resources Travel tips Warm clothes Umbrella Sunglasses Cash A city map Take time Sunscreen Free time Young man on bicycle listening to music' sculpture Ararati barbecue courtyard Fishing Nightclubs Bowling in Essu Manor Essu manor minigolf EstHunt hunting trips Põhjakeskus shopping centre Thank you for your attention!

Keeled → Inglise keel
1 allalaadimist
thumbnail
2
docx

The United States

bordered by Canada to the north and Mexico to the south. The United States is the third or fourth largest country by total area. It is one of the world's most multicultural nations. Food Slow-cooked pork and beef barbecue, crab cakes, potato chips, and chocolate chip cookies are distinctively American foods. The American fast food industry is the world's largest. Highly sweetened soft drinks are widely popular. Sports Basketball and ice hockey are the country's next two leading professional team sports. Boxing and horse racing were once the most watched individual sports. Tennis and many outdoor sports are popular as well. American football is now by several measures the most popular spectator sport. Language

Keeled → Inglise keel
6 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Culture of the United States

to a wide variety of ethnic groups, traditions, and values. · A side from the now small Native American and Native Hawaiian populations, nearly all Americans or their ancestors immigrated within the past five centuries. · Mainstream American culture is a Western culture largely derived from the traditions of European immigrants with influences from many other sources, such as traditions brought by slaves from Africa. Food · Slow-cooked pork and beef barbecue, crab cakes, potato chips, and chocolat chip cookies are distinctively American styles. · Characteristic dishes (apple pie, fried chicken, pizza, hamburgers, and hot dogs or french fries) · Highly sweetened soft drinks Music · American contemporary music can be heard all over the world, through MTV, Channel V, VH1, and by artists such as Michael Jackson, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Patsy Cline, Billy Joel,Guns N' Roses.

Geograafia → Inglisekeelne geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Letter

It is a new stone building house or as the owner calls it, a castle. You do not have to worry about furnish, because it is fully- furnished. It has 2 floors and it contains 2 bedrooms and 2 bathrooms. Then, it has a large dining room with fireplace, modern fitted large kitchen, central heating, built-in wardrobes and a living room. Also, house has got a driveway as well as garage. In addition, it has a large garden and a patio in the backyard. So, if the weather is good you can make a barbecue and a house warming in the backyard. Finally, that's all for now. I look forward to your opinion. If you want, I can send you a pictures or talk to the owner, Mr Joe, for you. Just give me a call if you have any questions. My number is +372 1234567. Let me know if you need anything else. All the best Yours, .........

Keeled → Inglise keel
2 allalaadimist
thumbnail
2
docx

150 words Academic English

· Sodium nitride- NaN · Coupling- liitekoht, ühendamine · Abnormality- ebanormaalsus · Covert- varjatud · Abrasion- hõõrumisjälg, kulumine · cross bit-kivipuur · Absolute value- absoluutväärtus · Database-andmebaas · Abstain-hoiduma · dependable-usaldusvrne · accomplish -saavutama · Domestic- kodumaine · Accumulate- koguma · Epicure- epikuurlane · Acrimonious- vihane, kibestunud · Erupt- vallanduma · Acute angle- teravnurk · ethical-eetiline · Advantage-eelis · Evaporate-aurustuma · Advent- saabumine · Extracellular- rakuväline · Agenda-pevakord · Feedback-tagasiside · akin- sugulane · Fertile-viljakas · Aldehyde- aldehüüd · flank-külg · Alongside- kõrvuti ...

Keeled → Akadeemiline inglise keel
45 allalaadimist
thumbnail
1
docx

A letter to a friend describing a house for rent

I also remember how much you adored these cute little hills we have in Estonia, so this lovely cottage is also on the foot of one and it's surrounded by a beautiful nature, you like to take photos of, too. It's located in the South-Estonia, near the Võru. This house has a view on a lake, where you can ride a boat and fish. It's surrounded by a little garden, in front of the house there are some beautiful roses growing. There is also a back yard suitable for barbecue partyes ­ I know how much you like to cook with Markus, so it's a big pro. From the outside the cottage looks very pretty. It's finished with blue pine and is painted to light-green. It has also a marvelous thatched roof and it really reminds me one of these little elf houses from fairytales. Interior of the house is fully-furnished, it's is very spacious, but still comfortable and cozy. On the ground floor there is a living room decorated with unique lighting fixtures

Keeled → Inglise keel
48 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Toiduõpetus/Kulinaaria sõna seletused

Iseseisev töö Aspikk - Kala- või lihaleemest valmistatav läbipaistev tarrend, mida kasutatakse liha- või köögiviljaroogade ümbrisena. Aioli - küüslaugumajonees. Al dente - Itaaliast pärinev mõiste, mis tähistab pasta ehk makaronide ja köögiviljade valmidusastet. Antrekoot - veise seljatükist ribikondi vahelt lõigatud steek paksusega 2 cm. Bardeerimine - lahja liha pekiviilude (peekoniviilude) sisse keeramine või nendega katmine. Besee - magustoit vahustatud munavalgest ja tuhksuhkrust. Beshamellkaste - valge põhikaste võist, jahust ja piimast, mida vajaduse korral täiendatakse lisanditega nagu mädarõigas, sibul, juust, maitseroheline jne. Blanseerimine - kuumutamine vees või aurus. Broiling ­ grillimine. Brunoise - köögiviljade 1-2 mm suurusteks kuubikuteks lõikamine. Barbecue - ameerikapärane nimetus õues grillimisele. Dekoorimine - dekoorkihi kandmist niiskele lihapinnale eesmärgiga muu...

Kategooriata →
24 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Energy - põhjalik referaat energiast

2.2 Types of energy used in homes Natural gas is the most widely consumed energy source in American homes, followed by electricity, heating oil and propane. Natural gas and heating oil (fuel oil) are used mainly for home heating. Electricity may also be used for heating and cooling, plus it lights our homes and runs almost all of our appliances including refrigerators, toasters, and computers. Many homes in rural areas use propane for heating, while others use it to fuel their barbecue grills. Picture 2.3. Types of energy consumed in homes (2005) 2.3 Energy use in different types of homes 6 About 80 percent of residential energy use is consumed in single family homes, while 15 percent is consumed in multi-family dwellings such as apartments, and 5 percent is consumed in mobile homes. Picture 2.4. Energy use in different types of homes

Keeled → Inglise keele foneetika ja...
18 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

The USA- culture

Taboos in public ★ Do not spit. ★ Do not discuss race, religion or politics. ★ Do not swear. ★ Do not discuss the wrong/rights about abortion. ★ Do not assume you can smoke anywhere, even outside. Traditional American dishes Reuben Sandwich Bagel and Lox American Hamburger Apple Pie Drop Biscuits and Sausage Gravy Clam Chowder Hominy Grits Barbecue Ribs Tacos American fashion ★ Mostly informal ★ Blue jeans ★ Cowboy hat ★ Cowboy boots ★ Motorcycle jacket Sports ★ American football ★ Baseball ★ Basketball ★ Ice-hockey ➢ Super Bowl ➢ Olympic Games: ➔ 1127 gold medals ➔ 907 silver medals ➔ 794 bronze medals ➔ 2828 total Cinema of the US ★ Hollywood ★ Paramount Pictures

Keeled → Ingliskeelsete maade ühiskond...
0 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Toidu terminoloogia

Dana Makejenko KS 14 Terminoloogia á la On kodeeritud väljend, mida kasutatakse sageli restorani menüüdes, et viidata nimepidi kokale, kes rooga mõne kindla tehnika või tooraine valiku järgi on valmistanud. Rahvusvahelises köögis on nii mõnestki sellisest roast saanud ikoontoit. Üldiselt on see 19. sajandi ja 20. sajandi alguse tava unustuse hõlma vajumas, kuna sõnumite "lugemine" oli juba siis vaid väljavalitud seltskonna privileeg. Vahel viidatakse tänapäeval nii ka mõnele geograafilisele alale, et viidata tooraine valikule või toidu valmistamise tehnikatele, mis seal tüüpiline. À la carte on võimalik valid roguish menüükaardilt. Vastandiks on kindlaksmääratud menüüd, näiteks päevamenüü, lõunamenüü. Al dente Itaaliast pärinev kulinaarne mõiste, mis tähistab keedetud pasta või köögiviljade valmidusastet ja mille puhul osutab pasta hambale veel kerget vastupanu ja köögivili on ve...

Toit → Toiduaine õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Käitumisõpetus (kordamisküsimused)

Kordamisküsimused 1. Mis on eetika? Eetika jagunemine Filosoofia haru, mis õpetab vahet tegema õige ja vale, hea ja halva vahel. Aristoteles Eetika jaguneb teoreetiliseks ja praktiliseks (eetika rakendamist praktiliste probleemide kästilemisel). Teoreetiline jaguneb meta- (uurib eetika mõisteid. Nt Mis sisaldab endas ,,Õige"?) ja normatiivne-eetika (teooria selle kohta, milline käitumine on moraalselt hea või halb). Praktiline eetika jaguneb kutse- (piirdub kindla elukutse eetikaga) ja rakenduseetikaks (erinevate ühiskondade probleemid). 2. Mis on korruptsioon (nimeta ja iseloomusta kolme korruptsiooni vormi) Korruptsioon ­ ametiseisundi ärakasutamine omakasu eesmärgil. 1) Altkäemaks/pistis ­ altkäemaksuna on vaadeldav nii rahaline kui muu hüve(kingitused, reisid, soodustused jms), mida ametiisik saab teenistusülesannete rikkumise eest. Eesmärgid on väga erinevad nt et kiirendada teatud protsesse, ku...

Filosoofia → Eetika
37 allalaadimist
thumbnail
25
odp

Australia

- What is the capital of Australia? a. Sydney b. Melbourne c. Canberra - Which city is the oldest and largest? a. Canberra b. Sydney c. Darwin - Which is a popular Australian animal? a. bear b. kangaroo c. fox - Who are the Australian natives a. Eskimos b. Aborigines c. Indians - Who discovered Australia? a. Columbus b. Captain Cook c. Lewis and Clark - What is the official Language in Australia? a. English b. German c. Spain Australia is situated south of Asia, between the Pacific and the Indian Oceans. Australia is a continent, a country and an island at the same time. Australia is located in the southern hemisphere. OFFITIAL NAME : Commonwealth of Australia CAPITAL: Canberra TOTAL AREA: 7,700,000 sq.km POPULATION: 20 million people HEAD OF STATE: Queen Elizabeth II represented by Governor-...

Keeled → Inglise keel
2 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Grillimine ja bbq, mõisted ja nende seletused

Grillimine Grillimise mõiste: Küpsetamine hõõguvate süte kuumuses. Grillides tekib lihale ilus pruunistus. Tavaliselt grillitakse vabas õhus hõõguvate süte kohal restil või vardas, kuid on olemas ka grillahjusid, mida saab kasutada nii kinnistes ruumides kui ka vabas õhus. Grillide liigid: Grillimiseks on võimalik kasutada palju erinevaid grille. Valikus on: Elektrigrill, gaasigrill, puusöegrillide valik on aga lai: grillkarbid, kohvergrill, kaanega kaetud ja kuppelgrillid, lahtised ehk katteta grillid, paikne grillahi, kamin. Grillimise vahendid: Grillimise vahendite alla kuuluvad need esemed mida on vaja grillimiseks üldse. Siia alla kuulub grill, lihatangid, pintsel, vardad, rest, kindad, lõikelaud, nuga, veepudel, tööpind, grillsüsi(puud või gaas)pikad kaminatikud, süütevedelik või muud vahendid süütamiseks, pika varrega söetangid ja söereha, foolium toiduainete pakkimiseks ja paar rulli köögipaberit. Grillimise meetodid: Grilli...

Toit → Toiduvalmistamine
32 allalaadimist
thumbnail
12
doc

''Liha kasutamine erinevates köökides''

ja wokiroogadesse, lõikudena praadimiseks ning grillimiseks. Samuti on väga maitsev suutäis lamba välisfilee lõigud, paneeritud riivitud ParmesaniJuustus, Jahus ja Riivsaias. Lamba karree saadakse seljatüki esimesest osast, kus ei ole sisefileed ja kus algavad ribikondid. Karree lahutamatu osa ongi just puhastatud ribikondid, mille küljest on eemaldatud ribidevaheline liha. Ühesõnaga ­ lamba karreeks nimetatakse välisfileed koos ribikondiga. Lamba karree suure tükina sobib Barbecue ja tavalises praeahjus küpsetamiseks, lõikudena (nt ühe ribikondi kaupa) sobib grillimiseks ja praadimiseks. Lõigata tuleb ribide vahelt, kuid võib lõigata ka paksemad tükid, nii et portsjonisse jääb 2­ 3 konti. Sel juhul saab igale sööjale miniprae, mida näiteks ahjus küpsetada. Lamba karreest võib valmistada veel ahvatleva ja nägusa kroonprae. Viimane kujutab endast lamba välisfileed koos lühikeste ribikontidega, mis on keeratud rõngakujuliselt kokku.

Keemia → Keemia
12 allalaadimist
thumbnail
38
ppt

Liha ja liharoad

parimad guljasiks ning böfstrooganoviks. Sobivad ka woki- ja pajarooga, lõikudena praadimiseks ning grillimiseks, samuti ahjupraeks. Tagaosast hinnatuim on sisetükk, üsna palju kasutatakse ka ristluutükki (eriti rostbiifi valmistamiseks) Välisfilee sobib praadimiseks pihvidena (nt romsteegina), sh minutipihvidena. Väga tuntud on välis- või sisefileest piprapihv. Sobib ka grillida, moorida, ribadena woki- ja pajarooga, suure tükina barbecue -, suitsu- või praeahju. Maitsvad on täidetud fileerullid ja -taskud (hästi sobib veiselihaga kokku pekisem sealiha, nt peekoni lõigud). Välisfilee peal olev kelme eemaldatakse - see ei sobi toidu valmistamiseks. Välisfileed iseloomustab puhas tailiha ja ilus lõikepind, ühtlane ning korrapärane välimus. - Sisefilee on tõeliselt pehme, hinnaline, puhas tailiha! Sellest saab teha parimaid roogi - piprapihve, chateaubriandi, fileemedaljoni, boeuf a la tatari jne.

Toit → Kokk
31 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Diplomaatiliste vastuvõttude liigid

Diplomaatiliste vastuvõttude liigid Referaat ärieetikast ja -etiketist Õpilane: Kursus: Õppejõud: Vastuvõtud kuuluvad eelkõige äri- ja diplomaatilise suhtlemise pidulikumasse ossa. See on parim võimalus luua ja arendada kontakte nii kolleegide, kohalike võimuesindajate, poliitikute kui ka kultuuriinimestega. Vastuvõtud eeldavad väga põhjalikku ettevalmistust. Hoolikalt ettevalmistatud vastuvõtul võib kutsuja luua õhkkonna, mida külalised naudivad ja millest jääv mälestus mõjutab hiljem ka tööküsimuste soodsat lahendamist. Seevastu hooletult korraldatud vastuvõtul võivad olla täiesti vastupidised tagajärjed. VASTUVÕTTUDE ÜLDINE LIIGITUS Vastuvõtte liigitatakse osavõtjate ja toimumisaja järgi. Osavõtjate järgi liigitatakse vastuvõtud * ametlikeks vastuvõttudeks ja * mitteametlikeks vastuvõttudeks. Toimumisaja järgi liigitatakse vastuvõtud * päevasteks...

Majandus → Klienditeenindus
62 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Vürtsid

Piprapoodides on müügil maitseaineid, mis on mõeldud spetsiaalselt metsloomalihale (nt dekoorvürtsisegu Bratox, maitsesegu Original Barbecue Spice, spetsiaalne maitsesegu "Metsloomaliha vürts", vürtsisool Roast & Steak), lisaks mitmeid vürtsisegusid marinaadidesse.

Toit → Toiduaineõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitlustus, toidu valmistamine

1. * Hautamine-kuumtöötlemine,töödeldav toiduaine esmaslt praetakse pruunikooriku tekkimiseni, seejärel keedetakse väheses vedelikus. Kaanega. ¾ vett. 97 kraadi juures. * Vokkimine- kuumtöötlemine, toiduaineid kuumutatakse lühikest aega, väheses rasvas ja pidevalt vokkides. 175-180 kraadi juures. Toiduained lisatakse valmimise järjekorras. (riis, köögivili, kana, kala, puuviljad, pasta) * Freesamine- lühiajaline kuumutamine rasvaines värvi andmiseks. 2.* Barbecue- toidu aeglane küpsetamine spetsiaalses vesivanniga varustatud ahjus. Umbes 80 kraadi juures, suitsuses ja niiskes keskkonnas. Temp kuni 140.(kaasas käib moppimine. Kasutatakse moppkastet. See koosneb happelisest tooraines, see võib olla puuvilja marjapüree, võist, alkoholist, ehk vein või õlu. Liha üle pintseldamine.) * suitsutamine- külm v kuumsuitsus, külmas on kraadi vähemalt 15, kuumas 80-120 kraadi. Eesmärgiks anda lihale meeldiv välimus ja maitse ja anda pikem säilivusae...

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Estonian cuisine

Estonian cuisine The traditional cuisine of Estonia has substantially been based on meat and potatoes, and on fish in coastal and lakeside areas, but is influenced by many other cuisines by now. In the present day it includes a variety of international foods and dishes, with a number of contributions from the traditions of nearby countries. German, Scandinavian, Russian and other influences have played their part. The most typical foods in Estonia have been rye bread, pork, potatoes and dairy products. Estonian eating habits have historically been closely linked to the seasons. In terms of staples, Estonia belongs firmly to the beer, vodka, rye bread and pork "belt" of Europe. The Cold Table Flounder The first course in traditional Estonian cuisine is based on cold dishes - a selection of meats and sausages served with potato salad or Rosolje, an Estonian signature dishes based on beetroot, meat and herring ...

Keeled → Inglise keel
22 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Loeng X

Liha ja lihasaadused (10.loeng) Liha = lihaskude + sidekude + kõhr + luu + rasv · Liha INQ, KILE! Erinevate kudede valgusisaldus. Kude Valgusisaldus, % Lihased 18-20 Vereplasma 6,5-7,5 Munarebu 15 Munavalge 12 Piim 3,3 Taimede lehed 1-2 Teraviljad 10-16 Puuviljad 0,5-1,5 · Liha hind, tootmine KILE Söödavalgu konversioon Söödavalgu konversioon loomseks valguks Tootmine Loomne valk/ söödavalk, % Lambakasvatus 5-10 Veisekasvatus 7.13 Seakasvatus 10-20 Kalakasvatus ~20 Linnukasvatus 20-25 broileriliha 31 Munatootmine...

Inimeseõpetus → Inimese toitumisõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
12
odt

Metsloomade ja -lindude liha kasutamine toiduvalmistamises

Metsloomade ja -lindude liha kasutamine toiduvalmistamises Referaat Kuressaare 2010 Ulukiliha Nimene on oma olemustelt karnivoor. See tähendab, et meie organism on kohastunud liha söömiseks. Tavapäraselt ollakse harjunud sööma kas linnu-, veise- või sealiha, kuid kui tutvusringkonnas on mõni jahimees, siis võib juhtuda, et seisate silmitsi ulukiliha käntsakaga. Ulukiliha eelistest Nüüd, mil aktuaalseks on muutunud tervislik ja nn loomulik toit, siis midagi puhtamat on raske leida. Ulukid, keda süüakse, jooksevad metsast vabalt ringi, nende poolt söödav toit on puhas ning stressi nad ei põe. Muidugi tuleb enne metslooma liha toiduks valmistamist teha tarvilikud analüüsid, veendumaks liha toidukõlblikkuses. Ulukitest enim süüakse põdra,- metssea- ja metskitseliha, vahel ka karu ja kopraliha. Lisaks veel mitmesugused linnud. On levinud valearusaam, et ul...

Kategooriata →
10 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Erialane sõnastik. Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lääneosas, kus on rohkem Türgi mõjutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasikas ­ ajasaadus, magustoitude valmistamiseks, kaunistamiseks jne. Aedtill ­ maitseroheline Ahjupraad ­ sea-,veise-,uluki- vm. loomalihast Ahven ­ sobib uhhaa valmistamiseks, suitsutamiseks, praadimiseks Ansoovis ­ merekala Levinud komponent Vahemeremaade roogades. Antrekoot - veiseseljast kahe ribikondi vahelt lõigatud steik, mille paksuseks on umbes 2 cm. Apelsin ­ puuvili, hea söögiks mitmel erineval viisil. Al dente - küpsusaste, kergelt hamba all vetruv Aroruudijahu ­ spetsiaalne toidutärklis B Basiilik ­ maitsetaim, sobib kasutamiseks ...

Toit → toiduainete sensoorse...
10 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Konspekt väikevahendid

Sisu Sisu.............................................................................................................................................................1 NOAD........................................................................................................................................................1 LÕIKURID ja ABIVAHENDID LÕIKAMISEL......................................................................................4 KÄÄRID....................................................................................................................................................5 G/N NÕUD................................................................................................................................................7 PANNID.................................................................................................................................................. 11 KEEDUNÕUD..............................

Toit → Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Leksikoloogia konspekt (uus)

9. Spanish borrowings  War 4 o Armada, flotilla, renegade, comrade, don, vigilante, barricade, grenade,  Random o Negro, vanilla, cockroach, embargo, mosquito, cargo, sombrero, siesta, anchovy, bonanza, castanet, salsa, cafeteria, canyon, hurricane, barbecue, tortilla, tango, gringo, tequila, patio,  Mediated Native American words o Cigar, cocoa, chocolate, chilli, tomato, cannibal, canoe, maize, potato, avocado, tamale, tobacco  20th century o Burrito, bongo, taco, sangria, sangria, cha-cha, rumba, mambo, fajita, margarita  Informal slang o Cojones, el cheapo  Adapted

Keeled → Inglise keel
14 allalaadimist
thumbnail
43
doc

Toiduainete taimne toore

- mittesöödavate ja saastunud osade eemaldamine (köögiviljade sorteerimine, pesemine, koorimine), - toiduainetele kuju andmine (tükeldamine, vormimine), - võtted, mis kiirendavad järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset (leotamine ja pesemine, marineerimine). Kuumtöötlemine: - pastoriseerimine, - hautamine, - töötlemine mikrolaineahjus, - barbecue, - keetmine, - kupatamine, - blanzeerimine, - suitsutamine, - küpsetamine madaltemperatuuril, - praadimine. 39. Külmtöötlemise võtted. Külmutatud toiduainete sulatamine: - köögiviljad, - marjad, - seened jm. Mittesöödavate osade eemaldamine: - lehed, - juured, - saastunud osad,

Põllumajandus → Köögiviljandus
31 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

TALLINNA TEENINDUSKOOL Mari Akkermann TÖ11K VALGE VEINI JA TOIDU KOKKUSOBIVUS kursusetöö Juhendaja: Anne Mäe TALLINN 2009 Mari Akkermann Valge veini ja toidu kokkusobivus SISUKORD Sissejuhatus.....................................................................................................................3 1. Valge veini ajalugu...................................................................................................4 2. Veini valmistamine...................................................................................................5 2.1. Valgete viinamarjade koristamine.............................................................

Toit → Kokandus
46 allalaadimist
thumbnail
159
pdf

English Grammar Book 1

For example: chase + ing = chasing cycle + ing = cycling drive + ing = driving smile + ing = smiling 90 Use the present progressive tense to talk about things you have planned to do, or things that are going to happen in the future. To form the present progressive tense, use am, is and are as helping verbs or auxiliary verbs. When are you taking We are having a barbecue me to the zoo? later this evening. We are going camping tomorrow. I'm starting piano lessons soon. Jim's parents are taking him to Texas next week. My favorite TV program is starting in a minute. All our friends are coming. Who's bringing salad for the barbecue? I am. I am visiting Joe next week. Where are you going for your vacation? What are we eating for dinner? 91 Exercise 1 Write the present participle of these verbs on the

Keeled → Inglise keel
188 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja...

Toit → Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud.

Toiduohutuse eksami teemad ­ keemilised ohud. 1. Toit kui keeruline ja muutuv keemiline süsteem Toit on kompleksne ning keeruline süsteem , mis koosneb paljudest erinevatest enamasti loodusliku päritoluga kõrg-ja madalmolekulaarsetest ainetest nagu valgud, süsivesikud, rasvad, aminohapped, polüfenoolid, alkaloidid, aroomiained, vitamiinid, mineraalid jne. Suur osa neist ainest on inimesele normaalseks elutegevuseks vajalikud kas organismi ehitusmaterjali ja energiaallikatena või siis normaalsete mõnuallikatena, mille funktsiooniks on toidu söömise muutmine nauditavaks ja sellega ka seedimine täielikumaks. Teisalt sisaldab toit alati aineid, mis võivad esile kutsuda suuremaid või väiksemaid terviserikkeid, st. toit võib olla mürgine e. toksiline. Mürgised ained võivad pärineda toormaterjalist, aga nad võivad toitu sattuda ka selle valmistamise, transpordi ja säilitamise käigus. Toksilised võivad olla ka (sageli sünteetilised) ained, ...

Toit → Toitumise alused
47 allalaadimist
thumbnail
38
doc

Letters

conscientiousness and dedication. TASK 5 Read the following sentences. Which are formal and which are informal? Which sentences are beginnings and which are endings of a letter? What kind of letter does each sentence belong to? 1. We would be honoured if you could attend a reception for Ambassador Sarah Jacobs. 2. I can't wait to see you again , and don't forget to let me know if there's anything I should bring to the barbecue. 3. I am writing to inform you about some changes in the schedule for next term's courses. 4. We're organising a party and would be really glad if you could come. 5. Once again, I cant tell you how awful I feel about missing your birthday party. 6 I am writing to complain about the products I received from your company. 7 I look forward to receiving your advice on this matter. 8 Looking forward to seeing you and catching up on all your news. 9 Your thoughtful gift was greatly appreciated

Keeled → Inglise keel
26 allalaadimist
thumbnail
904
pdf

Christopher Vogler The Writers Journey

warded for having survived death or a great ordeal. A great many possibilities are generated by living through a crisis, and Reward, the aftermath of the Ordeal, has many shapes and purposes. CELEBRATION W h e n hunters have survived death and brought down their game, it's natural to want to celebrate. Energy has been exhausted in the struggle, and needs to be replenished. Heroes may have the equivalent of a party or barbecue at this stage in which they cook and consume some of the fruits of victory. T h e heroes of The Odyssey always offered a sacrifice and had a meal to give thanks and celebrate after surviving some ordeal at sea. Strength is needed for the return to the upper world, so time is given for rest, recuperation, and refueling. After the buffalo hunt (a Supreme Ordeal and brush with death) in Dances with Wolves, Dunbar and the tribe celebrate with a buffalo

Kirjandus → Ingliskeelne kirjandus
17 allalaadimist
thumbnail
309
pdf

Upstream intermediate b2 teacher's book

A: OK.Anythingelse? but I'm notreollykeenon fancydressparties' B: Thonks, B: No,that'sit, thanks. A: That'sf8.20then,pleose. . A: tf the weatheris good on Sundayofternoon,we're B: Hereyouore. goingto havea barbecue. Youarecoming,aren'tyou? bea coupleof minutes. A: Thankyou.lt'lljust B: Thonks, thatsoundslikefun. . Haveyoubeenserved? A: We'rehovingdinnerat that new ltalian restourant No,lhoven't.

Keeled → Inglise keel
237 allalaadimist
thumbnail
309
pdf

Inglise keele õpik

A: OK.Anythingelse? but I'm notreollykeenon fancydressparties' B: Thonks, B: No,that'sit, thanks. A: That'sf8.20then,pleose. . A: tf the weatheris good on Sundayofternoon,we're B: Hereyouore. goingto havea barbecue. Youarecoming,aren'tyou? bea coupleof minutes. A: Thankyou.lt'lljust B: Thonks, thatsoundslikefun. . Haveyoubeenserved? A: We'rehovingdinnerat that new ltalian restourant No,lhoven't.

Keeled → Inglise keel
145 allalaadimist
thumbnail
618
pdf

Upstream Intermediate B2 - Teacher book

A: OK.Anythingelse? but I'm notreollykeenon fancydressparties' B: Thonks, B: No,that'sit, thanks. A: That'sf8.20then,pleose. . A: tf the weatheris good on Sundayofternoon,we're B: Hereyouore. goingto havea barbecue. Youarecoming,aren'tyou? bea coupleof minutes. A: Thankyou.lt'lljust B: Thonks, thatsoundslikefun. . Haveyoubeenserved? A: We'rehovingdinnerat that new ltalian restourant No,lhoven't.

Keeled → inglise teaduskeel
53 allalaadimist
thumbnail
309
pdf

Upstream B2 teacher

A: OK.Anythingelse? but I'm notreollykeenon fancydressparties' B: Thonks, B: No,that'sit, thanks. A: That'sf8.20then,pleose. . A: tf the weatheris good on Sundayofternoon,we're B: Hereyouore. goingto havea barbecue. Youarecoming,aren'tyou? bea coupleof minutes. A: Thankyou.lt'lljust B: Thonks, thatsoundslikefun. . Haveyoubeenserved? A: We'rehovingdinnerat that new ltalian restourant No,lhoven't.

Keeled → Inglise keel
22 allalaadimist
thumbnail
1168
pdf

Liha töötlemine

Due to the diver- more disciplined approach to the process sity of meat products that can be produced (FAO 1997; Mortimore and Wallace 1997). with similar process steps, one HACCP plan can cover a process that is used for a number Principle 2 of similar products with different commercial codes (e.g., Toulouse sausage, barbecue Identify adequate critical control points sausage, fresh sausage, longanissa, merguez (CCPs) in materials and process steps to pork, chipolata, white wine sausage). It is not control the hazards. necessary to have a separate HACCP plan for each product if the hazard analysis shows Principle 3 that the products share the same potential

Keeled → Inglise keel
21 allalaadimist
thumbnail
574
pdf

The 4-Hour Body - An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman - Timothy Ferriss

complete silence." Glenn, a videographer and friend, burst out laughing as he reenacted my technique. To be honest, he needed to get his thighs closer to parallel. "Forty air squats, to be exact," I offered. Kevin Rose, founder of Digg, one of the top-500 most popular websites in the world, joined in the laughter and raised a beer to toast the incident. I, on the other hand, was eager to move on to the main event. In the next 45 minutes, I consumed almost two full-size barbecue chicken pizzas and three handfuls of mixed nuts, for a cumulative total of about 4,400 calories. It was my fourth meal of the day, breakfast having consisted of two glasses of grapefruit juice, a large cup of co ee with cinnamon, two chocolate croissants, and two bear claws. The more interesting portion of the story started well after Trent Reznor left the stage. Roughly 72 hours later, I tested my bodyfat percentage with an ultrasound analyzer designed

Keeled → Inglise keel
15 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun