jaoks kartul, porgand, sibul 11,25 kg = 23,68 kg köögivilju. Elekter 0,55 kW, 6,5 kg min, vajalik aeg u 4 min. Elektrikulu on 0,036 kW. Lihakobestaja - manuaalne Töölaud 4 - valamu, universaalsegaja, köögivilja tükeldaja, lihakobestaja Kuumköök: Elektripliit – 4 plaadiga, vajalik teha aedviljapada, kaste ja kissell. Elekter 10 kW. Töötab ligikaudu tund aega. Elektrikulu 10 kW. Kombiahi – Vajalik keeta 7,5 kg riisi ja 19,25 kg kartulit = ~ 27 kg. Ühte 1/1 GN 65 mahub 6 kg, korraga peab mahtuma keetma 5 nõud. Kotletide 7,75 kg ja kanafilee 7,75 kg küpsetamiseks vaja 6 siini. (ühele 1/1 GN’ile mahub umbes 50 kotletti, vaja küpsetada 100 kotletti, kokku 2 siini. Kanafileed mahub ühele GN’ile umbes 16, kokku vaja küpsetada 50 kanafileed, see jaguneb 4 siini vahel.) Lisaks keedetakse supp kombiahjus
· ära jäta kuuma ahjukäru köögi liikumisteedele. · hoia ahju esine vaba ning puhtana. · kui rasv süttib määrdunud ahjus, siis lülita vool välja ning hoia ahju uks suletuna. · kasuta kaitsevahendeid ahju puhastades. Ära pese ahju survepesuga. Kontrolli kasutusjuhendist, kas seadet võib loputada rohke veega, nt voolikust. KOMBIAHJUD Konvektsioonahju ja rõhuta aurukeedukapi kombinatsiooni nimetatakse Air-O- Steamer, konvektsioonauruahi või kombiahi. Seadmes saab küpsetada rooga põhiliselt kahel erineval viisil: keetes rõhuta aurus või küpsetada ringlevas õhus. Lisaks eelmiste viiside kombinatsioonid Kui rooga küpsetatakse ringleva õhu või rõhuta auru abil, on meetod sama kui eraldiseisvaid ahje või keetjaid kasutades. Keetmis- ja küpsetamismeetodid ei toimi samaaegselt vaid vaheldumisi. Kombinatsioonkasutusel on ringlevale õhule lisatud rohke aur, mis lühendab küpsemisaega ja vähendab kaalukadusid
kõikumist. Köögis on olemas sundventilatsioon, mis tekitab palju müra. Sobiv temperatuur tagatakse tööruumides keskkütteradiaatoritega, mida töötajad ise vastavalt vajadusele reguleerida saavad. Aknad on ruumides väga väikesed ja neid on vähe, seetõttu ei ole ruumid piisavalt valgusküllased. Köögis on olemas üldvalgustus, mida saab kasutada vastavalt vajadusele erinevates sektsioonides. Ruumid on varustatud ka väljapääsulampidega. Töötaja töölauad, gaasipliit ja kombiahi on paigutatud ruumi keskele, tööruumi ääristab ühelt poolt rivi külmikuid ja teiselt poolt teenindajate ala teenindusleti, arvutilaua ja nõudepesuruumiga. Tehnika on suhteliselt kaasaegne, mõned seadmed tuleks siiski välja vahetada. Põrandakattematerjaliks on kiviplaadid, seinu katavad keraamilised plaadid ( fotod töökeskkonnast lisa1). Töö restorani köögis toimub talveperioodil ajavahemikus 11:00-22:00 ja
SISUKORD 1.Piduliku menüü kirjeldus............................................................................................................ 1 2.Menüü....................................................................................................................................... 2 3.Kalkulatsioonikaardid................................................................................................................. 3 1.Mahe brokkolipüreesupp........................................................................................................ 3 Tehnoloogiline kirjeldus......................................................................................................... 4 2.Kanafilee riisi ja aedviljadega................................................................................................. 5 Tehnoloogiline kirjeldus...................................................................................
Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine............
TALLINNA TEENINDUSKOOL Angeelika Sooba, Karl Täht, Karl Viitkar, Teet Sinisaar, Aleksandr Bazarov, Merily Runtal KK13-KE1 SUURKÖÖGI EKSAMI ARUANNE Aruanne Juhendaja: Kristi Tiido Tallinn 2014 Sissejuhatus Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite. Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid. Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti saate teada, kes mis toitu valmistab ning milline on meie tööjaotus eksami- ja sellele eelneval päeval. Me...
Tallinna teeninduskool Suurköögi eksam Rühmatöö, grupp 1 Juhendaja: Kristi Tiido Koostajad: Reelika Oissar, Helen Paju, Ants Morel, Maksim Odnenko, Britta Luup Tallinn 2014 2 Sisukord Sisukord ..................................................................................................................................... 3 Idee .............................................................................................................................................4 Toidud......................................................................................................................................... 5 Koorene lõhesupp.....................................................................
Mahe- ja toortoidukohviku nüüdispuhasväärtus (NPV) on 1 394 727 €. Finantsnäitajaid analüüsides, paistavad arvud ja kordajad olema suhteliselt head ja ettevõte tasub end ära. 41 Lisad Lisa 1. Stardikapitali eelarvestamine Kululiik Summa € Asukohaga seotud kulud: Rendikulu 7 kuud 800x7=5600 Seadmed ja töövahendid: 1. Elektrolux kombiahi 6GN 1/1 2563 alusega 1000 2. Elektrolux 4 auguga elektripliit 1452,40 3. Sahtlitega külmlett 278x2= 574 4. Valamuga töölaud 2tk 300,50 5. Eelpesulaud valamuga 208,20 6. Nõudepesu järellaud riiuliga 25,70x2=51,40 7. Pesukorvid klaasidele 2tk 15x2=30 8. Pesukorv taldrikutele 2tk 1300 9