Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #1 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #2 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #3 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #4 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #5 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #6 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #7 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #8 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #9 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #10 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #11 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #12 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #13 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #14 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #15 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #16 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #17 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #18 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #19 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #20 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #21 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #22 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #23 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #24 Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest #25
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 25 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-11-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 68 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Bruno M Õppematerjali autor
Referaadi sissejuhatus ütleb kõige paremini milles siin juttu on:

Palju on räägitud suurtest haiguspuhangutest, mis on vahel ka toidust tingitud, toidumürgistustest, -infektsioonidest ja helmintoosidest. Üheks suurimaks haiguspuhanguks on peetud näiteks salmonelloosi puhangut. Kas ettevõtted teevad kõik oleneva selleks, et nende poolt ei tekiks haiguspuhanguid ega toidumürgistusi? Kas nad on nõuete kohaselt teinud oma ettevõtte ja kas töötajad annavad endast parima nõuete täitmisel? Kas tervisekaitseamet teeb oma tööd rangelt või vahel vaatab ka leebema pilguga Enamik inimesi ei teagi kui palju on igasugu haigusi ja mida need neile põhjustada võivad. Tõsisemate mürgistustega või sattuda haiglasse või isegi surra.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
18
odt

TOIDUINFEKTSIOONID

TOIDUINFEKTSIOONID Uurimustöö Sisukord Sissejuhatus.......................................................................3 Düsenteeria........................................................................4 Kõhutüüfus........................................................................5 Tuberkuloos.......................................................................6 Tuberkuloosi tekkepõhjused....................................................7 Tuberkuloosi avaldumine........................................................8 Brutselloos........................................................................9 Koolera............................................................................10 Listerioos.........................................................................11 Listerioosi sümptomid..........................................................12 Kampüloos.......................................................................13 Jersinioos..............

Tööohutus ja tervishoid
thumbnail
11
doc

Referaat: Bakterid ja hallitusseened

põhjustatud nakkus ning peaaegu alati toidumürgistuse tagajärg. Iseloomulik on rohke vesine kõhulahtisus või siis limane ja/või verine väljaheide ning palavik. 4 Salmonellad sisenevad organismi seedetrakti kaudu saastunud toidu või joogiga. Nakkusallikaks võivad olla paljud koduloomad. Mikroobide sattumisel toiduainetesse võivad tekkida laialdased haiguspuhangud. Salmonellad säilivad eluvõimelistena külmutatud ja kuivatatud toiduainetes, munades, piimas, joogivees. Bakterid paljunevad peensooles ja selle ümbruses paiknevates lümfisõlmedes, levivad organismis vere ja lümfiga ning eritavad toksiine ehk bakterimürke. Salmonellaenteriidi puhul tekib 8-48 tundi peale saastunud toidu või joogi tarbimist iiveldus, peavalu, oksendamine, äge kõhulahtisus, väike palavik. Tavaliselt

Toiduhügieen
thumbnail
4
docx

Ohtlikud nakkushaigused maailmas

Ohtlikud nakkushaigused maailmas Andra Pant, NT 12 Shigelloos, teise nimega düsenteeria Shigelloosiks nimetatakse Shigella perekonda kuuluvate bakterite poolt põhjustatud ägedat soolenakkust. Shigelloos on tüüpiline troopika ja arengumaade haigus, mis levib bakteritega saastunud vee ja toiduga. Inimene on shigella ainus peremeesorganism, loomade nakatumist ei ole avastatud. Eestis esineb sagedamini kahte selle bakteri alaliiki. Shigellade tekitatud düsenteeria on üks kõige kergemini nakkavamatest bakteriaalsetest kõhulahtisustest. Shigelloosile on iseloomulik kõhulahtisus, palavik,kramplikud valud

Terviseõpetus
thumbnail
14
pptx

Haigustekitajad

Toidu käitlemise kaudu levivad haigustekitajad Sisukord 1. Haiguste jagunemine 2. Tuntumatest haigustest Botulism Salmonelloos Rotaviirusenteriit Kampülobakter 5. Kokkuvõte Toidu kaudu levivad haigused jagunevad: Toiduinfektsioon on haigus, mille põhjustavad toiduga organismi sattunud elusad tõvestavad mikroobid, mis on vastu pidanud maohappe toimele ja jõudnud peensoolde, kus nad paljunevad ja põhjustavad haiguse. Toidumürgitus, mille puhul paljunevad mikroorganismid toidus ja produtseerivad seal toksiini, mis eraldub toitu juba mikroorganismi eluajal. Omakorda jagunevad mikrobioloogilisteks (bakteriaalsed, seenelised) ja mittemikrobioloogilisteks. Helmintoosid ehk usstõved on haigused, mille tekitavad kehas, enamasti soolestikus elavad ussid Haiguse põhjustavad eksotoksiinid, elusate mikroobide olemasolu söömise ajal ei ole vajalik. Tuntumad bakteriaalsed toidumürgistused on botulism, stafülokokkoos, Clostridium perfringens

Toiduhügieen
thumbnail
7
odt

Nimetu

TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine 011K Bacillus Cerius-Sooltepõletik Referaat Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2011 Merilin Jürine Bacillius cerius SISUKORD SISSEJUHATUS...........................................................................................................3 1. BACILLIUS CERIUSE HAIGESTUMINE.........................................................4 2. CHRONI TÕBI.............................................

Toiduhügieen
thumbnail
7
odt

Sooltepõletik

TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine 011K Bacillus Cerius-Sooltepõletik Referaat Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2011 Merilin Jürine Bacillius cerius SISUKORD SISSEJUHATUS...........................................................................................................3 1. BACILLIUS CERIUSE HAIGESTUMINE.........................................................4 2. CHRONI TÕBI.............................................

Toiduhügieen
thumbnail
8
docx

Mikrobioloogilised toidumürgitused

Salmonellaenteriit on maailmas kõige levinum salmonellade poolt põhjustatud nakkus ning peaaegu alati toidumürgistuse tagajärg. Iseloomulik on rohke vesine kõhulahtisus või siis limane ja/või verine väljaheide ning palavik. TEKKEPÕHJUSED JA -MEHHANISMID Salmonellad sisenevad organismi seedetrakti kaudu saastunud toidu või joogiga. Nakkusallikaks võivad olla paljud koduloomad. Mikroobide sattumisel toiduainetesse võivad tekkida laialdased haiguspuhangud. Salmonellad säilivad eluvõimelistena külmutatud ja kuivatatud toiduainetes, munades, piimas, joogivees. Bakterid paljunevad peensooles ja selle ümbruses paiknevates lümfisõlmedes, levivad organismis vere ja lümfiga ning eritavad toksiine ehk bakterimürke. SÜMPTOMID Salmonellaenteriidi puhul tekib 8-48 tundi peale saastunud toidu või joogi tarbimist iiveldus, peavalu, oksendamine, äge kõhulahtisus, väike palavik. Tavaliselt paranetakse 2-3 päevaga ilma ravita

Tööohutus ja tervishoid
thumbnail
20
doc

Pärilikud ja mittepärilikud haigused

2 % meestest steriilsus ehk viljatus. Entsefaliit võib jätta püsiva neKergesti nakkav viirushaigus, mis avaldub palaviku ja süljenäärme põletikuna.uroloogilise kahjustuse. uroloogilise kahjustuse. Salmonelloos Tekkepõhjused: Salmonellad sisenevad organismi seedetrakti kaudu saastunud toidu või joogiga. Nakkusallikaks võivad olla paljud koduloomad. Mikroobide sattumisel toiduainetesse võivad tekkida laialdased haiguspuhangud. Salmonelladsäilivad eluvõimelistena külmutatud ja kuivatatud toiduainetes, munades, piimas, joogivees. Bakterid paljunevad peensooles ja selle ümbruses paiknevates lümfisõlmedes, levivad organismis vere ja lümfiga ning eritavad toksiine ehk bakterimürke. Sümptomid: Salmonellaenteriidi puhul tekib 8-48 tundi peale saastunud toidu või joogi tarbimist iiveldus, peavalu, oksendamine, äge kõhulahtisus, väike palavik. Tavaliselt paranetakse 2- 3 päevaga ilma ravita

Bioloogia




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun